Dodaj do ulubionych

"Know How" cudotwórca czy samobójca?

13.10.04, 10:39
Zastanawiające jest podejście naszych włodarzy do oddawania pod zarząd
Zakładu Usług Konsultingowych Know How tak bardzo zadłużonego szpitala. ALe
jeszcze bardziej jest zastanawiające podejście do przetargu tej spółki.
Czyżby była jedyną w Polsce która z problemem długów potrafi sobie poradzić?
Chciałem porównać wcześniejsze doświadczenia tej spółki w tej dziedzinie,
skoro mogę być potencjalnym ich pacjentem, lecz niestety w internecie nie
mogę znaleźć nic na temat dokonań tego "cudotwórcy". Są oczywiście jakieś
pojedyńcze założenia działalności w związku z przejmowaniem pod zarząd
podobnych zadłużonych zakładów, ale o efektach które rozwiałyby moje
wątpliwości niestety nic. Nie udało mi się również znależć także
strony "cudotwórcy" w której mógłbym zasięgnąć na jej temat jakiś informacji.
Ot pojawiła się, jak niegdyś Stan Tymiński - uzdrowiciel polskiej
rzeczywistości. Ciekawe co z tego wyniknie? Ja zaczynam już studiować
medycynę zgodnie z powiedzeniem - lekarzu lecz się sam.
-------------------------------------------------------------

www.skwierzyna.pl/pliki/wzr7803.pdf

www.swiecie.twoje-miasto.pl/artykuly.php?miasto=86-100&op=views&id=0000005626
Obserwuj wątek
    • Gość: SZELEST Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:11
      PRASA WĘSZY, WIEM DUŻO, ALE NI PISZĘ Z POWODU STRACHU : PONIEWAŻ JAK NAPISZĘ CO
      WIEM, TO ISTNIEJE NIEBEZPIECZEŃSTWO, ŻE ZAFUNDUJĄ MI WCZASY W IRAKU Z
      KONIECZNOŚCIĄ ZWIEDZANIA MIEJCS KULTU W MUNURZE ARMII AMERYKAŃSKIEJ
    • Gość: SZELEST Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:21
      A PROSZĘ PRASĘ, BY DOWIEDZIAŁA SIĘ JAKĄ KASĘ BĘDĄ BRALI PRZEDSTAWICIELE
      SPÓŁKI ? PROPONUJĘ IM SPRZĄTAĆ POLSKĘ PO POWODZI, BO PO OPINIACH PRASOWYCH MOGĄ
      SIĘ WYPCHAĆ SWOIMI POMYSŁAMI. POWAŻNY INWESTOR ZE 100 TYSIĄCAMI ? BEZ JAJ.
      GŁUPKI RZĄDZĄ POLSKĄ A SZNURKI TO WYKORZYSTUJĄ
      • Gość: mcbet Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? IP: 10.10.74.* 13.10.04, 19:27
        chyba trzeba brac poprawke na tych Solidarnosciowcow z jakiesj tam wsi...
        zwolnili ich ze szpitala, to teraz buntuja innych.
        Oddanie szpitala to krok w wielka niewiadoma, ale co robic???? Zostac tak nie
        moglo, przeciez caly czas rosly dlugi.
        Ja widze inny temat do dyskusji (bo ocenic KNOW HOW bedzie mozna za jakis
        czas), interesujace jest to dlaczego Marzenka wczesniej nie oddala szpitala
        tylko sadzala nowych dyrektorow typu: Dolecki...
        • muminek_zalogowany Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? 16.10.04, 20:00
          Szkoda tylko że długi już wcześniej narastały, a nikt o nich nie wiedział. To
          że w Skwierzynie źle się dzieje albo i nie, nie świadczy że dobrze bedzie
          akurat w Świeciu. Jakiekolwiek działania dotyczące likwidacji długów szpitala
          będą działaniem na szkodę załogi, tak jak było dotychczas. "Czas świecia"
          podaje na swoich łamach że prezes Roślewski bedzie się sądził z tymi co źle
          mówią o jego działalności w Skwierzynie. Zastanawiajace jest jednak tylko
          jedno, dlaczego jeszcze do teraz tego nie zrobił, mając dokumenty świadczące o
          dobrej działalności spółki, skoro sprawa skwierzyńskiego szpitala toczy się już
          od dłuższego czasu?
          Może i my powinniśmy zakończyc ta dyskusje aby czasem nie pozwano nas do sądu.
          • Gość: bezpartyjny Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:25
            i tak krzywdy sobie nie zrobią ci ze starostwa i ci ze spółki.
            • Gość: z boku Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 11:20

www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20041012/CHELMNO/110120163/-1/chelmno

A może i nasz burmistrz by pomógł w likwidacji długów szpitala?
              • muminek_zalogowany Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? 21.10.04, 21:39
                Mógłby ale 26 mln długu to strasznie duża kwota. Ciekawe jak firma Know How
                poradzi sobie z jej spłatą w ciągu dwóch lat?

www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20041020/SWIECIE/110200132/-1/swiecie

• luzak83 Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? 22.10.04, 16:58
                  jak zwykle na poczatku zwolnienia...
                  • Gość: czytacz Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:24
                    ale tylko personel sredni
                    • Gość: czytacz Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 06:51
                      wczorajski expres swiecki podaje jaka to firma jest ta spolka i jakie ma
                      strasznie dobre osiagniecia w powiekszaniu dlugow
                      • muminek_zalogowany Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? 27.10.04, 10:40
                        Widać że szpital stał się teraz w Świeciu areną walki politycznej, skoro nawet
                        posłowie już za tą sprawę się biorą. Zastanawia mnie tylko, jaka bedzie
                        odpowiedź spółki na ten artykuł w expresie.
                        • garti Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? 27.10.04, 17:25
                          Szpital jest areną, ale cyrkową, na której od lat trwa bardzo smutne widowisko.
                          Za fatalną sytuację odpowiada Starosta razem z Zarządem Powiatu. Oni nigdy nie
                          mieli sensownego planu ratowania szpitala i jak pokazuje czas - chwytali się
                          coraz to nowszych sposobów mających dac poprawę. Co do byłych dyrektorów, to
                          sam Dolecki nie był ostatecznie taki zły, tylko mu nie pozwolono na wszytskie
                          posunięcia. A dziś Starościnamusi się szpitala pozbyć, bo inaczej może upaść, a
                          wtedy dług spada na powiat i automatycznie odwoływane są całe władze: wchodzi
                          zarząd komisaryczny i kończą się stołki dla całej ekipy z Nowego. Ot, cała
                          filozofia.
                          • Gość: czytacz Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 07:04
                            po tym co było na radzie powiatowej to już nie cyrk to komedia w jednym
                            akcie.obecnego dyrektora to nawet w telewizji pokazali.powinni rowniez pokazac
                            tych co glosowali za,ciekawi mnie co to za ludzie
                            • Gość: maciek Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:43
                              nowy dyrektor wynajął faceta ,który kamerował ludzi będących na sesji rady.czy
                              to nie są metody faszystowskie.boję się o los pracowników skamerowanych
                              • muminek_zalogowany Re: "Know How" cudotwórca czy samobójca? 29.10.04, 23:19
                                Skoro już jest podana lista zwolnionych, to nie ma się co martwić o tych co ich
                                sfilmowali. Zapewne już wiedzieli że na niej są. Sama zaś sesja rady powinna
                                być dobrze sfilmowana, w końcu jak coś nie wyjdzie to będziemy mieli materiał
                                filmowy odnosnie błednych decyzji. Sam pan dyrektor też wystąpił w TV,
                                przedstawiając swoje wizje wyjścia z kryzysu i obiecując złote góry. Ja na jego
                                miejscu też bym obiecywał i robił wszystko aby szpital jak najdłużej tonął, bo
                                tak długo bym brał pieniążki za zarządzanie tym tonącym wrakiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka