Dodaj do ulubionych

Magiczny Bar

14.09.02, 10:35
Jest w Świeciu taki magiczny bar czynny do 23,a ostatni
klienci opuszczają go około 4 nad ranem. Stali bywalcy
nieustannie ćwiczą swoje talenty wokalne , lecz
środek osiedla nie jest na to odpowiednim miejscem -
ludzie przynajmniej czasami chcieli by iść do pracy
wyspani ,czy to zbyt wiele?( jeżeli ktoś myśli że
zamykanie okien pomaga to się myli ) Ciekawie wygląda
wzywanie policji w sprawie zakłócania ciszy nocnej-
wystarczy przybliżyć słuchawkę telefonu do okna ,wtedy
policjanci od razu słyszą w czym problem .Ale magiczny
bar nadal istnieje mimo kilkunastu wizyt policji . Może
wynika to z tego, że bar ma wielu sympatyków, jedni z
nich wyrazili co sądzą o wzywaniu policji na elewacji
sąsiadującego z barem budynku . Ciekawe tylko kto
zabiera do baru puszkę farby ? Kolejnym zwolennikiem
baru jest radny Leszek P. -nawet obniżył czynsz dla
baru aby zrekompensować prowadzącemu bar kary z kolegium .
Obserwuj wątek
    • Gość: Muminek Re: Magiczny Bar IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 13:44
      Jestem za tym aby pozamykać wszystkie bary i dyskoteki, kawiarenki internetowe,
      sklepy nocne i sklepy które sprzedają alkohol po 22.oo. A wszystkich tych
      którzy chodzą po ulicach po 22.oo na spacery ze szczekającymi psami aresztować.
      Samochody które robia hałas pod blokami po godz. 22.oo razem z właścicielami
      oddać do sądu a wogóle to zamknąć całe miasto po 22.oo dla jakichkolwiek
      przyjezdnych. Miejscowym za to wyłączyć prąd żeby czasami nie słuchali głośno
      telewizora i radia albo jeszcze jakiejś muzyki z płyt, cdromów lub taśm.
      Zakazać również policji i karetkom pogotowia uzywania sygnałów dźwiękowych.
      Psom które szczekają zasznurować pyski, a kotom które marcują obciąć ogony za
      karę. Dobrze że już rano nie chodzą mleczarze bo pewnie trzeba by było
      zlikwidować wszystkie mlekodajne krowy. Skrzeczące i kraczące nad ranem ptaki
      powinno się całkowicie wystrzelać i wymordować jak to już raz próbowano zrobić
      w Chinach. I nareszcie nastanie błogi spokój w naszym mieście ... zupełnie jak
      na cmentarzu!!!!!
      • Gość: Fred Re: Magiczny Bar IP: 195.94.213.* 14.09.02, 17:14
        Muminek zabardzo się zapędziłeś tym razem .Nie o psy ,koty i inne samochody
        tutaj chodzi ale o gości baru którzy po nocach starają się przekonać pobliskich
        mieszkańców o swoim talęcie muzycznym .Można chyba temu jakoś zaradzić .Ciekawe
        co ty byś zrobił gdyby to pod twoim oknem odbywały się takie brewerie .Napewno
        nie boło by ci do śmiechu .Przemyśl czasami swoje wypowiedzi bo łatwo wyśmiewać
        się z tego co nie dotyczy nas osobiście .
        • Gość: Muminek Re: Magiczny Bar IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 19:17
          Łatwo jest krytykować Panie Fred ale znaleźć rozwiązanie trudno. Powiedzmy że
          zamkną bar gdzie pójdą ci ludzie? Może ich wygnac do lasu? Tam znów obudzą się
          obrońcy środowiska że zwierzynę straszą. Może zamiast skarżyć się na stokrotkę,
          kasieńkę czy brzozowski mieszkańcy którym przeszkadza młodzież od czasu do
          czasu zastanowiliby się gdzie oni maja się bawić. Może okoliczni mieszkańcy
          budzą się za późno, przecież jak te lokale otwierali nikt nie protestował, a
          może myśleli że ludzie będą tam przychodzić pomilczeć. Przecież nawet imprezy
          na zamku gdzie mieszka bardzo mało ludzi niektórym przeszkadzają. Trudno jest
          winić właścicieli lokali że towarzystwo rozbawione śpiewa na ulicy, albo że
          potrzeby fizjologiczne załatwia w okolicznych bramach, pzecież te lokale są
          wyposażone w WC. Jak ludzie tam przychodzący nie wiedzą do czego służą te
          przybytki to trudno, gdzieś popełniono bład wychowawczy w szkole i tak juz
          pewnie zostanie. Może w zamian wprowadzić do kamienic znowu ciecia który te
          bramy bedzie zamykał i otwieral i dbał o ich czystość oraz przeganiał tych co
          to nie wiedzą do czego służy brama. Sam mieszkałem kiedys w bloku i hałas
          bawiących się dzieci mógłby mi przeszkadzać, nocne rozmowy młodzieży pod oknami
          mogłyby mnie denerwować ale zastanówmy się gdzie ci ludzie moga się spotkać,
          gdzie porozmawiać, gdzie się zabawić. Niech wszyscy Ci którzy się skarżą
          pomyslą sobie czy oni czasmi kiedys nie byli w takiej sytuacji że chciało im
          się śpiewać i tańczyć na ulicy, czy byli w każdej sytuacji tacy ze nikomu
          chociaż raz nie nadepneli na odcisk - chyba nie ma takich ludzi. Łatwo jest
          mówić czy bym chciał mieszkać tam gdzie jest hałas, a co maja powiedzieć ludzie
          którym przed domem pobudowano obwodnicę. Chyba powinni wezwac straż miejską
          albo policję i żądać przepychania samochodów pod ich posesjami. Ale gdzieś te
          drogi muszą być i komuś zawsze mniej czy więcej będzie to przeszkadzać.
          • Gość: Waarez Re: Magiczny Bar IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 23:51
            Fajne - tyczy się wypowiedzi Muminka z 14.09.
            Pozdrowienia dla wszystkich.
      • ucho3000 Re: Magiczny Bar 15.09.02, 21:08
        Gość portalu: Muminek napisał(a):

> Jestem za tym aby pozamykać wszystkie bary i dyskoteki,
        kawiarenki internetowe,
        >
        > sklepy nocne i sklepy które sprzedają alkohol po 22.oo.
        Ależ ten jest zamknięty- z tym że tylko teoretycznie.
        Przeczytaj mojego posta jeszcze raz i zwróc uwage na
        ważniejsze rzeczy niż ten głupi bar( temperatura sie
        obniza, wiec zacznie sie robic spokojniej)
      • Gość: Waarez Re: Magiczny Bar IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 23:49
        Fajne. Nic dodać nic ująć.
    • Gość: LUZAK Re: Magiczny Bar IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 23:03
      CZY WY CHCEIE ZNOWU STAN WOJENY,CHYBA JESTESCIE CIUT ZA STARZY, A TAK A PROPO
      JAK WY SIE BAWILISCIE PEWNIE PRZY MLEKU I Z MAMAMI,TERAZ MLODZIEZ NIE MA CO
      ROBIC A RZECZYWISTOSC JEST DO BANI KAZDY CHCE NA CHWILE SIE ODPREZYC,WIELE
      RZECZY JEST DLA LUDZI WIEC JE WYKORZYSTUJA.
      • ucho3000 Re: Magiczny Bar 18.09.02, 20:57
        Gość portalu: LUZAK napisał(a):

> CZY WY CHCEIE ZNOWU STAN WOJENY,CHYBA JESTESCIE CIUT ZA
        STARZY, A TAK A PROPO
        > JAK WY SIE BAWILISCIE PEWNIE PRZY MLEKU I Z
        MAMAMI,TERAZ MLODZIEZ NIE MA CO
        > ROBIC A RZECZYWISTOSC JEST DO BANI KAZDY CHCE NA CHWILE
        SIE ODPREZYC,WIELE
        > RZECZY JEST DLA LUDZI WIEC JE WYKORZYSTUJA.
        Capslock się zaciął? Nawiązywanie do wieku rozmówcy nie
        jest najlepszym argumentem w żadnej dyskusji. Jest pewna
        różnica pomiędzy dwoma piwkami w barze z kolegami a
        obaleniem paru buteleczek czegoś mocniejszego. Jeśli
        pisząc rzeczywistośc masz na myśli sytuację gospodarczą
        państwa, bezpieczeństwo obywateli, edukacje, bezroboci
        itp, to faktycznie nie jset najlepiej. Poza tym świat
        trzyma się całkiem dobrze i nie widze powodów by zalewać
        robaka. "wszystko jest dla ludzi"- zapewne, ale czy musi
        się to wiązać z przeszkadzaniem innym ?
    • dor-ka Re: Magiczny Bar 17.09.02, 09:40
      Luzak i Ucho stoją najwyraźniej po przeciwnej stronie barykady. Pogodzić się
      ich nie da, bo jeden chce się bawić, a drugi chce spokoju. Tak to już jest z
      każdą knajpą, o jakiej dyskutować zaczniemy (patrz: „Brzozowscy” i „Stokrotka”).
      • Gość: Leszek P. Re: Magiczny Bar IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 09:42
        Nie miałem zamiaru brać udziału w jakiejkolwiek dyskusji, jednak po
        przeczytaniu fragmentu "forum" w "Gazecie Świeckiej" myślę, że wszystkim
        czytelnikom należy się małe wyjaśnienie.
        "Magiczny bar" jest dzierżawiony przez młodego człowieka, jego gośćmi jest
        nie tylko młodzież ale i ludzie dorośli , odbywa się tam też wiele przyjęć
        okolicznościowych. Niestety, nie mogę osobiście odpowiadać za kulturę i
        zachowanie klientów baru (chociaż uwazam ,że nie odbiega ono od norm, od
        codziennego zachowania)
        Mogę tez wypowiedzieć się jako mieszkaniec osiedla. Nie wydaje mi się,że
        klimat lokalu jest az tak bardzo dokuczający. Z resztą teraz były wakacje (czas
        wolny od szkoły i pracy). W tym okresie zawsze jest dużo głosniej: dzieci bawią
        się na ulicach do późnych godzin wieczornych a dorośli grilują duzo dłużej(
        wiem to z własnego doświadczenia) Więc jak tu można mówić o hałasie czy
        ciszy??? Bądźmy może troszeczkę bardziej tolerancyjni dla ludzi chcących się
        bawić. Kiedyś sami tacy byliśmy (a nawet nadal jesteśmy)
        PS. Z portalu dowiedziałem się równiez , że obnizyłem czynsz dzierżawcy
        lokalu - dlaczego nic o tym nie wiem ??? Czy taka wiadomość najpierw ukazuje
        się na łamach gazety a dopiero potem trafia do mnie???

• Gość: X Re: Magiczny Bar IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 10:09
      YZ
    • Gość: A Re: Magiczny Bar IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 08:32
      Ciekawe, czy dzisiaj znowu pani sąsiadka Magicznego Baru miała zarwaną nockę.
      Dzisiaj noc była spokojna ale niestety jeśli Ktoś czuje się zmuszony pilnować
      wychodzących z lokalu gości to musi liczyć się z nieprzespanĄ nocką - a to
      przemęczenie nie pozwala na prawidłowe funkcjonowanie organizmu (zarówno w
      sferze fizycznej jak i psychicznej). W ciągu dnia praca z dziećmi,w nocy
      stróżowanie -ALE PRACOWITA KOBIETA!!! No i jeszcze nowe zadanie -
      donosicielstwo!! FE, nieładnie Pani pedagog, nieładnie. Może lepiej byłoby
      pracować jako stróż nocny???
    • Gość: bar Re: Magiczny Bar IP: 80.51.243.* 16.04.03, 11:05
      gdzie on jest????
      • Gość: Tom V Re: Magiczny Bar IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 15.04.04, 18:28
        Jestem za tym aby na wsi w nocy panował Spokój a w dzień Pogoda, nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka