Dodaj do ulubionych

Transfer z Pl do UK

IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.07.07, 04:59
Mam pytanie pracuje w Tesco na tak zwanej skarbonce, czy bylaby mozliwosc
przetransferowac mnie na te same stanowisko w UK. Oczywiscie biorac ze jezyk
angielski jest perfekcyjny!!
Obserwuj wątek
    • ivonkaaa23 Re: Transfer z Pl do UK 08.07.07, 12:08
      witam:) ja tez pracuje w tesco i 27 lipca wylatuje do UK... niestety nie był
      możliwy transfer :( musisz sie zwolnic z Polski i zatrudnić tam, aczkolwiek
      zachowujesz ciaglosc pracy w tesco i to sie wiaze z jakimis profitami, ale
      szczegolów dowiesz sie w Krakowie, ja sama dokładnie nie wiem o co z tym
      chodzi:), pozdrawiam
      • Gość: Zelazna dama Re: Transfer z Pl do UK IP: *.range81-159.btcentralplus.com 08.07.07, 15:31
        Nie bylabym przekonana co do profitow, jakich sie spodziewasz. Moja kolezanka tez pracowala w polskim tesco przez 3 lata i musiala sie zwolnic, nie dostala w uk zadnych profitow, zaczela od podstawowej stawki dla startujacych, ilosc dni urlopu ma taka sama, co ja. Jesli zwalniasz sie z jednego tesco i zatrudniasz w drugim, to tracisz wszystko, co mialas. Kolega pracowal w Irlandii w tesco, zwolnil sie i zatrudnil ponownie po jakims czasie, to wszystko liczylo mu sie od poczatku. Moze teraz przepisy sie zmienily, ale generalnie nie liczylabym na nic.
        • kcsin Re: Transfer z Pl do UK 08.07.07, 21:34
          ale może od początku bedziesz mieć kartę TESCO na rabat 10% na zakupy w tesco ,
          możliwosc zapisania sie do planu emerytalnego , zakupu akcji tesco nie czekajac
          tego roku
    • Gość: Ola Re: Transfer z Pl do UK IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.07.07, 21:37
      Czyli szanse na prace na podobnym stanowisku sa zadne???????
      • Gość: Zelazna dama Re: Transfer z Pl do UK IP: *.range81-159.btcentralplus.com 08.07.07, 23:08
        Tesco rekrutuje na stanowiska General Assistant, kierowcow, piekarzy i managerow. Jezeli stanowisko, ktore obecnie zajmujesz, nie jest ww., nie bedziesz wykonywac tej samej pracy w wielkiej brytanii. Prawda jest okrutna, nie wierz tez, ze dostaniesz jakas karte rabatowa od razu. Kumpela czekala rok - pomimo trzech lat przepracowanych w polskim tesco. Nie miala zadnych benefitow z tego tytulu!
      • Gość: sebas Re: Transfer z Pl do UK IP: *.lutn.cable.ntl.com 10.07.07, 07:49
        ja mysle ze na to pytanie lepiej odpowiedza Ci ludzie zajmujacy sie rekrutacja a
        nie ludzie z tego forum ja osobisie nie mam pojecia i sadze ze 99% ludzi z tego
        forum tez, wiec po co wprowadzac Cie w blad...
        • Gość: Paweł Re: Transfer z Pl do UK IP: *.nrth.cable.ntl.com 10.07.07, 18:28
          Nie ma żadnej ciągłości pracy. Zaczynasz od zera. A o tym co Ci mówią w Krakowie... No cóż powiedzmy że mało wiedzą co tu się dzieje. Jeśli chodzi o stanowisko o którym piszesz też zapomnij. Smutne ale prawdziwe. Pozdrawiam
          • Gość: sebas Re: Transfer z Pl do UK IP: *.lutn.cable.ntl.com 10.07.07, 18:50
            natomiast mam pojecie ze ludzie pracujacy w moim tesco, ktorzy pracowali w tesco
            w polsce (oczywiscie ze starzem wiekszym niz rok) zaczeli od docelowej stawki i
            dostali karte znizkowa od razu wiec jak widzisz Olu coniektorzy na tym forum
            wypisuja bzdury :P i wprowadzaja ludzi w blad.
            • Gość: mianle Re: Transfer z Pl do UK IP: *.ipt.aol.com 11.07.07, 07:18
              moim zdanie to wplasnie pracownicy w krakowie nie wiedza wszytskiego al ezeby
              nie wyjsc na idiotow - obiecuja ludza to o co pytaja.

dodam ze pracuje w tesco od 9 miesiecy a moim znajomi i moj brat prawie od 2 lat
            • Gość: Zelazna dama Re: Transfer z Pl do UK IP: 86.156.249.* 11.07.07, 08:37
              A dlaczego oskarzasz kogos o wypisywanie bzdur!!!!To samo teraz moge powiedziec o Tobie. Wiem, jak zostala potraktowana kolezanka, ktora pracowala przez 3 lata w polskim tesco, wiec sie nie wymadrzaj. Byc moze zalezy to od dobrego humoru managera. Prawda jest taka, ze Anglicy tez nie sa dobrze poinformowani w wielu sprawach i robia, jak uwazaja. Kazdy sie przekona na wlasnej skorze. Jedni narzekaja, inni sa zadowoleni. Wedlug Ciebie zatem to, co pisza ludzie, a nie jest zgodne z tym, czego Ty doswiadczyles, to bzdury. Nie osadzaj ludzi, skoro nie wiesz, co sie dzieje w innych sklepach. Piszac swojego posta do Oli, dawalam do zrozumienia, zeby na nic sie nie nastawiala i tyle, a Ty swoje wspaniale komentarze do innych zachowaj dla siebie. Kazdy oczekuje rady, a nie krytyki.
              • Gość: sebas Re: Transfer z Pl do UK IP: *.lutn.cable.ntl.com 11.07.07, 10:52
                powiem tak... jak nie pojdziesz i nie wydrapiesz pazurami tego co Ci sie nalezy
                to tego nie dostaniesz :) mialem na mysli ze generalnie wyzsza stawka i karta
                znizkowa nalezy sie twojej kolezance jak psu buda :D /wybacz ze Cie urazilem/
                wiec powinna łazic do menadzera i marudzic codziennie. pamietam jak bylo z
                naszymi cardinalami - poszedlem raz - odp za tydzien, drugi raz za tydzien i tak
                przez 2 miesiace. w koncu zaczelem marudzic codziennie i dostalem po 4 dniach :D
                a mamy takich co juz 8 miesiecy pracuja i nie dostali :D to samo sie tyczy
                niezaplaconych overtimow itp - marudzic im codziennie az dotrze ;P
                • Gość: Zelazna dama Re: Transfer z Pl do UK IP: 86.156.249.* 13.07.07, 10:14
                  A widzisz, teraz to co innego. Choc marudzenie nie zawsze skutkuje, bo ja marudze od roku o rekawiczkach termicznych i jeszcze ich nie dostalam, a pracuje na mrozonkach. Pisalam juz nawet list od dyrektorki sklepu i nic. Ciekawe, czy je dostane, jak ich postrasze zwiazkami :))) Pozdrowionka
                  • Gość: Autor Re: Transfer z Pl do UK IP: 89.240.69.* 13.07.07, 10:16
                    A co to są rękawiczki termiczne?
                  • Gość: sebas Re: Transfer z Pl do UK IP: *.lutn.cable.ntl.com 13.07.07, 12:17
                    troche szkoda ze tyle czasu wytrzymalas bo teraz pewnie mysla ze ich nie
                    potrzebujesz :D polecalbym odmowic pracy na mrozonkach :) sadze ze maja niejedna
                    pare gdzies schowana wiec za chwile by sie znalazly :D
                    • Gość: 1spag Re: Transfer z Pl do UK IP: *.hers.adsl.virgin.net 14.07.07, 16:48
                      co do profitow to w Krakowie wiele rzeczy mowia i dalej beda mowic mozliwe ze
                      osoby ktore byly na poczatku dostaly wyzsza stawke i priveledge od razu albo
                      menago tak uwazal (lub nie wiedzial) ze im sie nalezy i dlatego maja ale mam
                      dwie osoby ktore pracowaly w Tesco PL i nic wiecej poza "nowymi" nie maja,
                      troche inne sk...stwo nasuwa mi sie teraz na jezyk w zwiazku z pay review ze
                      osoby ktore sa nowo przyjmowane "z ulicy" czy tez ze stazem mniejszym niz 6 mcy
                      maja miec wyrownana stawke do tych co powyzej jak ladnie to wyglada na ulotce
                      nawet chyba 7,4% (na pewno 7 z przodu) podwyzki troceh to tak jakbysmy
                      pracowali ale i tak "stazowe" bierze w leb bo nowi dostaja to samo, a jak nas
                      przyjmowali to bylo poziom nizej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka