IP: *.tvswiecie.com.pl 01.09.03, 21:30
Wszyscy, którzy oczekują w Świeciu hali sportowej na minimum 2tys. miejsc (z
dotacją ministerstwa),powinni jak najszybciej zabrać głos. Uważam, że jest
to jedyny sposób abyśmy pomogli w podjęciu odpowiedniej decyzji naszym
radnym .Czy zarząd telewizji kablowej przygotował się do retransmisji meczów
koszykarskich gdyż pewne jest,że nie wszyscy chętni będą mogli oglądać
drużnę Świecia na żywo? Pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • Gość: Wally-gator Re: PILNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 08:41
      Dobry pomysł z tymi retransmisjami, ale czy nasza kablówka jest na to
      przygotowana? Wątpię, a może się mylę?
      • Gość: mcbet Re: PILNE IP: 172.28.30.* 02.09.03, 11:31
        trzeba by sie tylko zastanowic, czy taka hala ma racje bytu w miescie (przyklad
        kina... albo hali psortowej we wsi Jezewo, gdzie nic sie nie dzieje)? wprawdzie
        jest Polpak, i mecze kosza by byly, ale czy to wystarczy?
        • Gość: Wally-gator Re: PILNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 13:27
          Zgiodzę się z makbetem. Ja rozumiem, że taka hala na 1300 czy jak mówią 2000
          miejsc to coś wspaniałego dla miasta, mieszkańców i wizerunku miasta, ale czy
          stać miasto na utrzymanie takiego obiektu. Tak jak mówi makbet, odbywałyby się
          co jakiś czas mecze, treningi; mówią, że to ma być hala widowiskowo-sportowa,
          czyli też jakieś imprezy, ale czy w 28 tys. mieście będzie przychodzić na te
          imprezy tak dużo ludzi? Czy nie będzie ona przynosić strat?? Przecież jest
          amfiteatr, a sala w OKSiRze będzie odnowiona.

Ogólnie jestem za ,ale czy wielkość tej hali nie przerośnie możliwości miasta
          na jej utrzymanie?
          • Gość: mcbet Re: PILNE IP: 172.28.30.* 02.09.03, 17:02
            Z drugiej jednak strony mysle, ze dopiero jak bedzie hala, to beda mogly
            powstac druzyny np. pilki recznej, halowej, siatkowki, moze nawet na ligowym
            poziomie. Rzecz w tym, by kierownikiem takiej instytucji został menadzer sportu
            z zamilowania (i umiejetnosci musialby tez miec), a nie po prostu znajomy
            burmistrza, czy jakichs radnych... bo bedzie klapa (tak jak nie przymierzajac z
            Izba Regionalna).
    • Gość: miki Re: PILNE IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 14:19
      a moze by tak w jakis sposób wykorzystac hale sportowa, ktora stoi teraz pusta
      (i niszczeje)-po byłej jednostce wojskowej????
      • dor-ka Re: PILNE 02.09.03, 15:16
        Najpierw trzeba się zająć tym, aby hala stanęła w jakimś dobrym miejscu,
        później będzie czas na myślenie o tym ile ma być miejsc i czy mieszkańcy
        zdołają je zapełnić. Jesli hala stanie przy SP1 to na pewno miejsc nie będzie
        dużo...
    • Gość: tuki Re: PILNE IP: *.tvswiecie.com.pl 02.09.03, 19:18
      Podzielam takze przedstawione wapliwosci ale takich obiektow jak hala sportowa
      nie buduje sie co rok - sprawa dotyczy wiec obiektu dla Swiecia
      (prawdopodobnie jedynego na najblizsze 20-30 lat .Jestem przekonany, ze za 2-3
      lata po oddaniu do uzytku minihali okaze sie, ze wszyscy bedziemy narzekac na
      ten obiekt a dzisiejsi przeciwnicy wiekszego, reprezentacyjnego i
      funkcjonalnego obiektu NAJGLOSNIEJ. Podoba mi sie ciekawa mysl dotyczaca
      rozwoju kultury fizycznej a w szczegolnosci sportow zespolowych .Watpliwosci
      dotyczace frekwencji bedziemy mogli zweryfikowac juz 20 wrzesnia w
      inauguracyjnym spotkaniu I ligi Swiecie-Starogard Gd.(pretendent do EXTRALIGI)-
      mam nadzieje, ze uda mi sie wejsc na "hale", ktora jest o polowe mniejsza od
      aktualnie proponowanego obiektu .Przypominam, ze juz kilkakrotnie bylo brak
      miejsc i CZARNI wpuszczali tylko swoich .
      Najpierw projekt hali,pozniej miejsce - stawiam na taka kolejnosc . Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka