Dodaj do ulubionych

bez pracy polaczmy sily

IP: 94.254.216.* 26.02.09, 11:24
w ostatnim czasie wielu z nas stracilo prace polaczmy sily i podzielmy sie
informacjami, gdzie mozna znalezc nowa, niektorzy wiedza gdzie przyjmuja lub
widza ogloszenia... czy ktos wie gdzie w Swieciu przyjmuja sprzedwacow?
Obserwuj wątek
    • Gość: fox Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:49
      miejscowy rynek pracy to tragedia, ja jestem budowlancem i też nic nie mogę
      trafic wracają stare czasy nie wiem jak to będzie dalej może na wiosnę coś
      drgnie w połowie zeszłego roku mogłem zmienić firmę nie zrobiłem tego chciałem
      byc fer wobec firmy a teraz zostałem na lodzie
      • Gość: ania Re: bez pracy polaczmy sily IP: 94.254.216.* 26.02.09, 11:52
        ja mam to samo niestety jak widac lojalnosc w tych czasach jest nieoplacalna...
        • Gość: fox Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 12:11
          uważajcie na ogłoszenia w internecie ja prawie się przewiozłem oferta była ok
          ale jak sprawdziłem firmę to włosy mi się zjeżyły oszuści znowu mają pole do popisu
          • Gość: Big Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 16:41
            zwalniają ,zawalniają nas też zwolnili co to będzie!!!
            • Gość: daro Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.swc.vectranet.pl 26.02.09, 19:43
              A może dla przestrogi innych piszmy gdzie zwalniają. Biedronka
              • Gość: Hexagon Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 07:33
                W Świeciu jest masakra jeśli chodzi o pracę. Trzeba
                rozszerzyć "horyzonty" na miasta sąsiednie choć tam podobno też nie
                jest za dobrze.
                • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 08:31
                  "Masakra", to jest w wyedukowaniu i umiejętnościach ludzi. Dobry,
                  nie leniwy fachowiec zawsze będzie miał pracę. Przeciętny maruda,
                  który narzeka na brak pracy, jest człowiekiem który wszystko czego
                  się nauczył przez dekadę swojego kontaktu ze szkołami, to kręcenie
                  śrubek, kierowanie wózkiem widłowym, wciskanie trzech przycisków w
                  maszynie lub sterczenie za ladą. To zdecydowanie za mało jak na
                  przeciętne 10 lat edukacji, bo mało kto z tych statystycznych
                  malkontentów chociażby pisać poprawnie potrafi, nie wspominając o
                  przeprowadzeniu nieco bardziej skomplikowanych (niż dodawanie czy
                  mnożenie) obliczeń matematyczno-fizycznych. No i potem zostaje tylko
                  pilnowanie aby łóżko z solarium nie uciekło, strzyżenie zieleńców,
                  generowanie rowków w glebie i ciągnięcie druta, a przy życiowym
                  szczęściu - stanowisko referenta w jakimś urzędzie. Sami jesteście
                  sobie winni, poprzestając na tym, co wręcz na siłę wepchnęły wam do
                  głowy znienawidzone przez was szkoły.

Tak, tak, to wszystko wina kryzysu... ;) Dalej sobie te brednie
                  wmawiajcie, zamiast w końcu spojrzeć krytycznie na siebie i
                  zastanowić się nad tym, co wy właściwie potraficie dobrze robić. Za
                  siedzenie z kumplami na ławce przed blokiem, oglądanie MTV, filmów z
                  Seagalem, upijanie się na dyskotece, pisanie SMSów, czy pstrykanie
                  sobie fotek na Naszą Klasę, nikt wam pracy nie da. :) Podpowiem
                  jeszcze, że nikt pracy nie daje również za jeżdżenie bez celu
                  samochodem, wypisywanie bzdur na forum, spanie do 10-tej, i
                  wmawianie sobie "Jestem cool!". :D
                  • Gość: fox Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 09:01
                    do zuzy łatwo ci krytykowac ludzi i nazywac ich nieukami i leniuchami ale wiec
                    ze żadna praca nie hanbi pamiętaj że każdy kij ma dwa końce ja szukając
                    znalazłem pracę ale dla mlodych ludzi naprawdę to ciężka sytuacja ktoś musi stać
                    za ladą i przykręcac te śrubki i nie każdy ma głowę do nauki pytam cię czy to
                    wina tych ludzi ze firmy zwalniają mi się wydaje ze nie ja mając doświadczenie i
                    referencje wysłałem dużo cv ta sytuacja nie dotyczy tylko naszego miasta i
                    młodych ludzi każdego z nas może to spotkać czego wbrew pozorom nie życzę
                    • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 09:22
                      Udało ci się przeczytać to, co napisałeś? Nawet tego nie wyniosłeś
                      ze szkoły, że każdą myśl kończy się kropką? Jak te twoje CV
                      wyglądało, skoro tego bełkotu-słowotoku nie da się przeczytać? I co
                      to znaczy, że nie każdy ma głowę do nauki? Nie do każdej
                      umiejętności, dzięki której zarabia się na życie, potrzeba nauki
                      szkolnej! Ale skąd ty masz to wiedzieć? Łatwiej rzucić sloganem "nie
                      każdy ma głowę do nauki". :D Jak jego głowa się nie uczy, to
                      powinien być w zakładzie dla upośledzonych. :) Jakoś większość z
                      tych cholernych nieuków potrafiła nauczyć się posługiwania telefonem
                      komórkowym, komputerem, czy też prowadzić samochód. I jakoś
                      większość z nich ukończyła szkoły, więc nie pieprz głupot, że nie
                      mają głowy do nauki!
                      Pytasz, czy to wina tych ludzi, że zostają zwolnieni? Tak. To ich
                      wina. Pracodawca zawsze pozbywa się ludzi najmniej produktywnych,
                      bez ambicji, i z najmniej potrzebnych stanowisk.
                      • Gość: fox Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 09:37
                        przemawia przez ciebie buta a czy ja piszę z błędami czy nie to moja sprawa
                        liczy się to co mam do powiedzenia powiedzenia a może jestem dyslektykiem ?
                        normalni ludzie to zrozumieją a ty nie musisz
                        • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 10:23
                          Najpierw sprawdź, co oznacza dysleksja, bo jak widać nawet tego nie
                          wiesz. :D Oczywiście że twój sposób pisania (a raczej bezmyślnego
                          stukania w klawisze) jest twoją sprawą, do czasu jednak, kiedy
                          bazgrolisz w pamiętniku lub tworzysz sobie listę zakupów. W momencie
                          kiedy wypowiadasz się publicznie, to twoja nieudolność dotyczy
                          przede wszystkich innych, którzy ten słowotok muszą odszyfrować!
                          Nie dość, że pisać nie potrafisz, to do powiedzenia też nic
                          konkretnego nie masz. Tylko bujdy o ludziach, którzy „głowy do nauki
                          nie mają”. Marna próba usprawiedliwiania siebie lub innych, z której
                          zieje jedynie lenistwo i infantylna nieudolność.
                          • Gość: fox Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 11:11
                            Dysleksja rozwojowa czyli specyficzne trudności w nauce czytania i pisania
                            (ICD-10 R48) - zaburzenie manifestujące się trudnościami w nauce czytania i
                            pisania przy stosowaniu standardowych metod nauczania i inteligencji na poziomie
                            co najmniej przeciętnym oraz sprzyjających warunkach społeczno-kulturowych.
                            krytykowac to ty potrafisz ale twoja krytyka też nic nie wnosi do sprawy a
                            nazywajac ludzi uczciwych leniuchami twoja wypowiedz na temat moich
                            nieudolności w pisaniu mam głęboko w d...e osoba która zaczeła ten wąntek
                            oczekiwała rad jak sobie poradzic a nie słów krytyki pod adresem ludzi którzy
                            tracą pracę ja z twoich wypowiedzi wyciągam jedynie to że jesteś osobą
                            nieżyczliwą dla ludzi poszukujących pracy co to ma do rzeczy czy ktoś pisze z
                            błędami czy nie ważne jest co ma do powiedzenia bo nawet i nieuk może zostać
                            głową panstwa a jak jesteś taka światła to lepiej poradz tym ludziom jak mają
                            sobie poradzić
                          • Gość: sw Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.xdsl.centertel.pl 27.02.09, 11:12
                            a ty co rozumy poskradales cwaniaczku łatwo pisac powiedz tym wszystkim ,,nieukom,, to prosto w oczy,jak jestes taki wszechwiedzący to idz na prezydenta i prosze nie pisz więcej bo nudzisz
                            • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 11:47
                              Następny analfabeta! :)
                              • Gość: do zuzy Re: bez pracy polaczmy sily IP: 80.51.140.* 27.02.09, 11:56
                                pewnie jesteś córeczką lokalnego pracodawcy -złodzieja za pewna jestes suko
                                • Gość: fox Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:22
                                  nie wyzywajmy się bo to niczemu nie służy
                              • Gość: sw Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.xdsl.centertel.pl 27.02.09, 17:21
                                masz kompleksy kretynko wydaje mi sie ze wychodzi brak matczynej milosci do ciebie stad te twoje mądrosci,kwestia czasu kiedys i ty bedziesz na lodzie zobaczysz
              • Gość: jA Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.02.09, 13:14
                no prawda zwalniaja w biedronce jestem za .ludzi robia w konia bo
                przyjma na dwa miesiace apotem bierzcie manatki i dodomu koniec
                pracy .Awiec trzeba na nich uwazac !!!biedronka znowu sie marnuje
                znowu ich opisza jak to kiedys bylo !!!
      • Gość: Irlandia Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 19:21
        Gdzie ta obiecywana Irlandia??póki co to nasi złodziejscy politcy robią sobie
        podwyżki ,a najbiedniejszym(w tym inwalidom)zabierają wszystko..i dotego
        prywatyzują i sprzedają.Ciekawe co będzie jak sprzedadzą energetyke-żaden
        inwestor nie pokusi się na polski rynek.
    • Gość: zzzzzzzzzzzzzz Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 11:54
      ZUZA zmień lekarza bo ten chyba cię oszukuje.....
      • Gość: .... Re: bez pracy polaczmy sily IP: 80.51.140.* 27.02.09, 12:27
        a ta ZUZA tepa moze innych wyzywac od ludzi niedouczonych kim taki pustak
        jest?zwykłym scierw...
        • Gość: fox Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:36
          tym własnie ludzie się różnią ale po częsci przyznaję ci rację nie zawsze jest
          ważne co człowiek ma w bańce ale i w serduchu
          • Gość: Do Zuzy Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 13:05
            Zuza czy Ty przypadkiem nie pracujesz w Powiatowym Urzędzie Pracy? :)
    • Gość: ania Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 16:02
      żal pl ten post miał nam pomóc, ale jak widać pustaków nie brak, ja jakoś szkoły
      nie omijałam a pracy brak, a ktoś kto widać nie ma bladego pojęcia o sytuacji na
      rynku pracy niech lepiej zamilknie tutaj pozdrowienia dla zuzy, która pozjadała
      wszelkie rozumy
      • Gość: fox Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 17:04
        do ani własnie tacy ludzie śą przez zuze przemawia coś złego buta i ignorancja
        do ludzi poszukujących pracy ta osoba widzi tylko koniec swego nosa a to żle o
        niej świadczy....

wszystkim życzę powodzenia i znalezienia pracy mi się chyba udało jutro
        wyjeżdzam do NL do uczciwej pracy
    • Gość: do zuzy Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.swc.vectranet.pl 27.02.09, 17:15
      Wal sie na cyce encyklopedio
      • Gość: Krzysztof Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.swc.vectranet.pl 27.02.09, 17:25
        Jeśli ktoś pisze takie bzdury że ludzie nie mają pracy bo są leniwy
        to chyba niema pojęcia co pisze. Jeśli w powiecie jest ok. 6 tyś
        bezrobotnych a w miesiącu według statystyk WUP ofert pracy było ok.
        50 a rok temu było 400 to widać jak na dłoni że każdy pracy nie
        dostanie teraz średnio na jedno miejsce jest składane 40 podań. I
        mimo tego że ludzie się starają nie każdy ma szanse tu na prace.
        • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 18:34
          > Jeśli ktoś pisze takie bzdury że ludzie nie mają pracy bo są
          > leniwy to chyba niema pojęcia co pisze. Jeśli w powiecie jest ok.
          > 6 tyś bezrobotnych a w miesiącu według statystyk WUP ofert pracy
          > było ok. 50 a rok temu było 400 to widać jak na dłoni że każdy
          > pracy nie dostanie teraz średnio na jedno miejsce jest składane 40
          > podań.

I jak wy chcecie mieć pracę z takim tokiem rozumowania i wiedzą na
          temat rynku? :D Aż żal czytać te bzdury. :D Od kiedy to ilość
          ogłoszeń od pracodawców w Urzędzie Pracy, jest faktycznym
          odzwierciedleniem sumy wakatów w regionie? Ogromna część pracodawców
          w ogóle nie zamieszcza oficjalnego ogłoszenia, bo werbują ludzi
          przez head hunterów, zatrudniają na wolny etat kogoś, kto dokumenty
          złożył już wcześniej, lub biorą innych ludzi z branży, albo nawet
          własnej firmy. Jest jeszcze jeden, dość istotny fakt na temat
          możliwości posiadania pracy. Otóż można zatrudnić siebie samego. :)
          Ale na to trzeba wpaść i sobie poradzić, a przy mentalności sługusa-
          marudera i leniwego nieroba, mało komu można takiej inicjatywy
          pogratulować. :)

Najlepiej o stosunku do pracy większości nieudaczników i maruderów,
          świadczy wypowiedź jednego cwaniaczka wyżej, a właściwie
          określenie: "lokalny pracodawca złodziej". Brawo tępaku! Z takim
          nastawieniem będziesz przez większość życia zajmował listy Urzędu
          Pracy. Pozostaje tylko pogratulować! Będzie cię bolał ten kopniak w
          dupę, którego kiedyś życie ci zafunduje. :D

Wasze reakcje na moją obiektywną opinię o większości z was, są do
          bólu przewidywalne. Dokładnie takie, jakich się spodziewałam.
          Bluzgi, bluzgi i jeszcze raz bluzgi. A bluzgajcie sobie, zamiast się
          naprawdę nad sobą zastanowić. Nie będę się "waliła na cyce", ani też
          nie zmienię lekarza. I nie widzę tylko końca własnego nosa.
          Większość z was jest niestety za bardzo ograniczona, żeby nie
          pozwolić sobie na takie reakcje, i jednocześnie tak nieudolna, żeby
          nie dostrzec problemów w sobie, tylko zwalać winę
          na "kryzys", "lokalnego pracodawcę złodzieja", itd. Trzeba ciągle
          nad sobą pracować, a nie siedzieć na dupie przed telewizorem. Skoro
          jednak dla większości z was to jest zbyt duży wysiłek, to miejcie
          pretensje do siebie, a nie do innych.

Macie poważny problem, bo taki roszczeniowy stosunek do
          rzeczywistości i innych ludzi, będzie się na was mścił przez całe
          życie. Dopóty, dopóki nie dojrzejecie w końcu do tego, żeby być
          dobrym pracownikiem lub... pracodawcą. :)
          • Gość: hmmmm.... Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 19:37
            Zuza...pełen szacuneczek:)Niestety rzeczywistość jest brutalna i
            przetrwają tylko najlepsi...
            • Gość: gość Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:50
              hmmmmmm sama sobie cukruje
            • Gość: zzzzzzzzzzzzzz Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 21:07
              > Zuza...pełen szacuneczek:)Niestety rzeczywistość jest brutalna i
              > przetrwają tylko najlepsi...

z prochu powstałeś w proch się obrócisz - wszystkich czeka to samo!
              • Gość: juzef Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 23:03
                Mam pytanko do zuzy, czy sama odjela by prace np w USA jako sprzataczka?Niewiem
                czy ty wiesz ze tam nawet lekarze pracuja przy sprzataniu i ch ta praca nie
                chanbi a ciebie widac tak tylko za wielkie pieniadze i siedzaca bo sie poto
                uczyls tak??????????ktoss kto by nie wykonywal brudnej roboty to bys nie mniala
                nawet wbiurze posprzatane wredna suko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: zenek Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.swc.vectranet.pl 28.02.09, 00:07
                  Józef piszemy przez "ó" (u tzw. kreskowane).

Wobec Twojej bełkotliwej wypowiedzi oraz błędów ortograficznych:

1:0 dla Zuzy.
                • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 01:24
                  > Mam pytanko do zuzy, czy sama odjela by prace np w USA jako
                  > sprzataczka?Niewiem czy ty wiesz ze tam nawet lekarze pracuja przy
                  > sprzataniu i ch ta praca nie chanbi a ciebie widac tak tylko za
                  > wielkie pieniadze i siedzaca bo sie poto uczyls tak??????????ktoss
                  > kto by nie wykonywal brudnej roboty to bys nie mniala
                  > nawet wbiurze posprzatane wredna suko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pracę się podejmuje, a nie odejmuje. :) "Nie wiem", "po to", "w
                  biurze" pisze się oddzielnie, a "hańba" przez samo "h". :) Chcesz
                  dyskutować, to najpierw naucz się pisać. W tym celu wróć do
                  pierwszych klas szkoły podstawowej, zamiast oczekiwać na oferty
                  pracy. :P

Kompletnie nie pojąłeś tego, co powyżej m.in. do takich jak ty
                  napisałam. Nawet czytanie ze zrozumieniem jest dla niektórych zbyt
                  skomplikowanym zadaniem. :) Dla mnie żadna praca nie jest hańbiąca.
                  Wspomnienie o ludziach przy maszynie, kręcących śrubki, czy
                  kopiących rowy, miało na celu delikatne ruszenie waszych ciasnych
                  umysłów, aby co niektórzy uzmysłowili sobie, że nie po to spędzili
                  minimum 10 lat w szkołach, żeby wykonywać jedynie tak proste
                  czynności i jednocześnie narażać się na cięcia kadrowe. Prawidłowego
                  trzymania łopaty, czy wydawania reszty w solarium można się nauczyć
                  w godzinę (jeśli w ogóle do tego potrzeba jakiejkolwiek nauki). Więc
                  zastanów się teraz jeden z drugim, czego uczyliście się przez całą
                  dekadę? Tego, co można się nauczyć w godzinę, dzień czy miesiąc? Nie
                  zastanawia was to, na co zmarnowaliście tyle lat? Że zmarnowaliście,
                  to nie ulega wątpliwości, skoro nawet jednego zdania nie potraficie
                  napisać bezbłędnie. :)

Żałosne jest to jak ograniczeni ludzie, jakiekolwiek uwagi na temat
                  swoich ułomności odbierają jako poniżający czy hańbiące. Tylko tyle
                  macie w swoich głowach? Prawda w oczy kole? Co więc w końcu działa
                  na was mobilizująco? Peany? Ale z jakiego powodu, na cześć czego?
                  Podziwiać można kogoś bardzo zdolnego i/lub dobrze wykształconego.
                  Niestety większość ludzi daremnie poszukujących pracy, czy zwalniani
                  w pierwszej kolejności, takimi przymiotami się nie charakteryzuje.
                  Współczuje wam, że nie macie pracy, ale w większości przypadków to
                  naprawdę tylko wasza wina. Pracodawca nie zwolni dobrego, ambitnego
                  i zdolnego pracownika. Jeśli takimi cechami nie potraficie się
                  wykazać, to niestety jako pierwsi żegnacie się z posadą. To nie jest
                  nic odkrywczego ani tym bardziej złośliwego. To są najnormalniejsze
                  w świecie prawa rynku, i trzeba to w końcu pojąć. Jakkolwiek będzie
                  was to dręczyć i denerwować, nie zmienicie tego, bo ekonomia o
                  której już w ogóle nie macie bladego pojęcia, jest nieczuła na wasze
                  problemy.

Pracodawcy zatrudniają pracowników, żeby ci zarabiali dla nich
                  pieniądze. Na pewno nie robią tego po to, żeby 20-letni matoł z
                  Marianek mógł sobie kupić 10-letniego Golfa, ale po to żeby firma
                  się rozwijała. Trybik w maszynie - nie działa poprawnie, wyrzuca się
                  go i wkłada inny. Jeśli w firmie jest człowiek ambitny, który
                  ilością pomysłów, energii i wiedzy jest w stanie zastąpić leniucha,
                  który co poniedziałek przychodzi do pracy skacowany, a co drugi
                  miesiąc wręcza szefowi "L-4", to się właśnie tak postępuje. To są
                  wymierne oszczędności dla firmy, a firmy prowadzi się właśnie w celu
                  zarabiania pieniędzy, a nie po to, żeby banda nieuków miała fundusz
                  emerytalny, ubezpieczenie, i co miesiąc kasę na imprezy.

Najbardziej przykry w tym wszystkim nie jest fakt braku pracy, a ta
                  niewiedza na temat mechanizmów rządzących rynkiem. Mało kto zwalnia
                  pracownika z powodu kaprysu. Tego nie robi się wam na złość. Zawsze
                  są to konkretne powody, a te najważniejsze niestety tkwią w was.
                  Jeśli tego nie zmienicie, to problem będzie powracał nawet wtedy,
                  kiedy "kryzys" się skończy. :)
                  Kogo wtedy będziecie winić? Dziurę ozonową? :D
                  • Gość: jozef Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 02:32
                    ja pie... ta ku... jest super za kudly i o stol
                    hahaahaahhaahhaahahaahhaaahahhahaha
                    • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 09:32

> ja pie... ta ku... jest super za kudly i o stol
                      > hahaahaahhaahhaahahaahhaaahahhahaha

Powyżej zaprezentowała się kwintesencja młodych bezrobotnych z
                      małego miasta. :)

Prostak z osiedla, wychowany wśród innych, podobnych sobie
                      prostaków, z małym, ciasnym umysłem i słownictwem wyciągniętym z
                      rynsztoka, którego najlepszą dziecięcą zabawą, było dłubanie
                      patykiem w psiej kupie. Dorósł na tyle, żeby kopać rowy lub jeździć
                      wózkiem widłowym w jakimś magazynie. Najlepszą rozrywką jest picie
                      piwa (zapewne Warka Strong, żeby się tanio i szybko „nawalić”) i
                      oglądanie meczy w TV. W wolnych chwilach z umysłu korzysta jedynie w
                      celu zaplanowania co też nowego przyczepić do swojego starego Golfa,
                      żeby wyglądał bardziej odjazdowo, i aby móc na niego
                      skuteczniej „wyrywać laski”. Od czasu do czasu nazwie się „juzefem”
                      (a jak ktoś zwróci mu uwagę to poprawi na „jozef”), i pokaże
                      swoje „ja” na forum internetowym. :)
                      • Gość: xd Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 11:34
                        przestan ku... pouczac ludzi tmi bzdurami umowmy sie i zobaczymy jaka jests odwazna
                        • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 12:36
                          Nie dość że prostak, to jeszcze damski bokser? :P Zresztą, pytanie
                          retoryczne, bo najczęściej jedno i drugie idzie w parze. ;)

Wmawiaj sobie dalej nieudaczniku, że jesteś najmądrzejszy, a ja
                          piszę bzdury. Tym czasem to ja mam pracę non-stop od prawie 20 lat
                          (w tym czasie praktykowałam z powodzeniem w trzech różnych
                          zawodach), a wy nie. :) Potrafisz wyciągać wnioski z takich faktów,
                          czy jedynie "rzucać mięsem" i od czasu do czasu komuś ryj obić? :)

Powodzenia! :)
                        • Gość: ..... Re: bez pracy polaczmy sily IP: 80.51.140.* 28.02.09, 12:37
                          ludzie dajcie sobie spokój z ta kretynka zuzą to pustak szkoda nerwów
                          • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 12:47

Gość portalu: ..... napisał(a):
                            > ludzie dajcie sobie spokój z ta kretynka zuzą to pustak

Wielce elokwentny użytkowniku o pseudonimie ".....". Chciałabym cię
                            poinformować, że analfabeci od zawsze stosują podpis w
                            postaci "x". :P Rozumiem, że te pięć kropek, jest odzwierciedleniem
                            bogatych zasobów twojego umysłu, i fenomenalnych umiejętności
                            płodzenia nicków? Pozostaje mi tylko szczerze pogratulować twojej
                            powalającej kreatywności! :)

• Gość: monia Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.swc.vectranet.pl 28.02.09, 18:20
                              Pani Zuzo!myślę że to Pani jest ograniczona,jeśli Pani na forum
                              kłóci się!hm...chce Pani za wszelką cenę pokazać swą mądrość,ale
                              widać że ta mądrośc jest nabyta lub zwyczajnie wykuta przez
                              siedzenie przy książkach.Żal mi takich jak Pani,jestem kobietą i
                              myślę że to Pani powala swoją kreatywnością.
                              • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 18:38
                                > Pani Zuzo!myślę że to Pani jest ograniczona,

Jakieś konkretne argumenty podasz, czy tylko sobie tak bełkoczesz?
                                Każdy może mieć swoje własne zdanie na temat sytuacji czy ludzi.
                                Niemniej jednak powinien potrafić to zdanie poprzeć w swojej
                                wypowiedzi. Samo wyrażenie opinii jest kompletnie nic nie warte,
                                jeśli się nie ma żadnych argumentów. :P

> widać że ta mądrośc jest nabyta

A ty myślałaś, że mądrość wysysa się z mlekiem matki?
                                Ahaa... No to nie mam więcej pytań. :P

> lub zwyczajnie wykuta przez siedzenie przy książkach

A o czym niby ja tu cały czas piszę? :) Odpowiedz mi na pytanie: na
                                czym polega samorozwój, edukacja, dostosowanie się? Na gapieniu się
                                w "Gwiazdy tańczą na lodzie"?
                                Poraziła mnie twoja błyskotliwość! :D Godna rasowej blondynki! :D

> jestem kobietą i myślę że to Pani powala swoją kreatywnością

Znowu "myślę"? A jakieś poparcie dla tego "myślę"? Bo ja mam
                                wrażenie, że ty o niewielu sprawach myślisz. A nawet więcej,
                                myślenie najwyraźniej sprawia ci ogromne trudności, jak widać po
                                powyższym. :)

• Gość: monia Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.swc.vectranet.pl 28.02.09, 20:59
                                Żal brak słów,stwierdzam że nie masz pracy i zajmujesz się
                                głupotami! nie posługuj się książkami ,zacznij żyć realnie,weż się
                                do pracy porządnej,nie odpisuj więcej na forum,śmieszna jesteś.
                                • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 21:31

> Żal brak słów,stwierdzam że nie masz pracy i zajmujesz się
                                  > głupotami! nie posługuj się książkami ,zacznij żyć realnie,weż się
                                  > do pracy porządnej,nie odpisuj więcej na forum,śmieszna jesteś.

Jeśli mówisz w taki sam bezładny sposób jak piszesz, to współczuję
                                  twojemu towarzystwu i rodzinie. Przeczytaj jeszcze raz te brednie,
                                  które napisałaś. "Żal brak słów" - co to w ogóle za sformułowanie? :)

Ja żyję realnie. Mam realną pracę, realne pieniądze, realną wiedzę
                                  (a jakże - z książek oczywiście, i z życiowego doświadczenia). Mam
                                  też rodzinę i cieszę się szacunkiem innych. O jakim więc realnym
                                  życiu mówisz? O swojej własnej niechęci do książek, która emanuje z
                                  twoich genialnych zaleceń, o braku pracy, o swojej życiowej
                                  nieudolności? :)

Nie dyktuj mi też tego, czy mam odpisywać czy nie, bo w
                                  przeciwieństwie do ciebie mam dużo do powiedzenia. Ty potrafisz
                                  jedynie rzucać śmiesznymi słówkami zaczerpniętymi od podwórkowej
                                  młodzieży, typu "żal", "śmieszna jesteś", itd. Policz do 20-tu, a
                                  następnie przeczytaj raz jeszcze swoją wypowiedz, i spróbuj
                                  wyciągnąć z niej jakikolwiek sens. I przypominam tobie - jeśli coś
                                  lub kogoś opiniujesz, to poprzyj to argumentami. Do tej chwili
                                  niestety twoje wypowiedzi wyglądają jak szczekanie psa, który
                                  kompletnie nie rozumie co się do niego mówi, a wie tylko tyle, że
                                  musi jakoś zareagować. :)

Tak, tak, wiem. "Śmieszna jestem". I w ogóle "żal" i "brak słów". A
                                  teraz daj się ponieść swojemu słowotwórstwu wyssanemu z mlekiem
                                  matki, i napisz coś oryginalniejszego, bo zalatuje mi tu bardzo
                                  ubogimi zasobami mózgoczaszki (zapewne spowodowanym niechęcią do
                                  książek), i ogólnie zwanym prostactwem.
                          • Gość: Zenek Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.swc.vectranet.pl 28.02.09, 12:51
                            Pustak, nie pustak, ale ogarnia składnię, ortografię i potrafi przelać na pismo swoje myśli.

Takich umiejętności i Wam życzę, a z pewnością łatwiej bedzie znaleźć pracę.
                  • Gość: ona Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 14:15
                    Nareszcie jakiś normalny, myślący realnie człowiek zlalazł się na
                    tym forum. Zgadzam się z Tobą w 100%. Dobra rada dla marudzących
                    forumowiczów- zamiast tracić swój cenny czas na forum, zajmijcie się
                    dokształcaniem, przyuczaniem itp. do przyszłego zawodu:) Nie możesz
                    znaleźć pracy? To dowód na to, że albo nie masz odpowiednich
                    kwalifikacji lub jesteś leniwy!
                    • Gość: ona Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 14:21
                      Chciałam jeszcze dodać- nazywając kogos takiego "pustakiem" jest
                      jednoznaczne z tym, że nie znasz znaczenia tego wyrazu:)
    • Gość: UTP Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.swc.vectranet.pl 28.02.09, 18:22
      Przeczytajcie sobie powyższe posty i dopiero wtedy zastanówcie się kto jest
      pustakiem. Btw polecam odwiedzić strony typu szukammózgu.pl leniwce.pl

Cheers
      • Gość: pracujacy Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:02
        Po ilości znaków w poście, wychodzi, że najwięcej wolnego czasu ma pracująca Zuza.
        Za chwile pewnie będzie riposta od Zuzy, że ona zwyczajnie szybko i bezwzrokowo
        stuka :)
        Ogólnie Zuza ma rację, ale forma w jakie to probuje przekazać, świadczy o tym,
        że po rodzicach duuuużo dostała:). i tylko ma za zadanie żeby tego nie
        rozpuścić:). A jak jest pracodawcą, to się nie dziwie że narzeka na pracowników,
        bo u takiej osoby to musi być duża rotacja:)
        • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.09, 09:46
          > Po ilości znaków w poście, wychodzi, że najwięcej wolnego czasu ma
          > pracująca Zuza. Za chwile pewnie będzie riposta od Zuzy, że ona
          > zwyczajnie szybko i bezwzrokowo stuka :)

A jakże! Tego wbrew pozorom też można się nauczyć – jak wszystkiego
          zresztą. :) A jeśli do tego dochodzi obycie w mowie i piśmie, to nie
          trzeba dukać przez godzinę dwóch zdań. :)

> Ogólnie Zuza ma rację, ale forma w jakie to probuje przekazać,
          > świadczy o tym, że po rodzicach duuuużo dostała:). i tylko ma za
          > zadanie żeby tego nie rozpuścić:).

Mylisz się kolego. Na wszystko co mam zapracowałam sama. Moi rodzice
          nie dali mi nic materialnego, bo najzwyczajniej tego nie mieli.
          Teraz za to ja mogę im pomagać, i bardzo mnie to cieszy, bo wbrew
          tendencji jaka panuje wśród dzisiejszej zachłannej i leniwej
          młodzieży, większą przyjemność sprawia mi dawanie niż branie. :)

Na szczęście nie muszę zatrudniać nikogo innego, niż tylko siebie.
          Sama sobie jestem pracownikiem i pracodawca zarazem. W tej sytuacji
          nie muszę narzekać ani na pracownika, ani na pracodawcę. Pracownik
          wykona zawsze dokładnie to i w taki sposób, jak chce pracodawca.
          Natomiast jeśli pracownik ma jakieś potrzeby, to pracodawca zawsze
          je zrealizuje. Jakież to przyjemne i proste, prawda? :)

• Gość: ZZZZZZZZZZZ Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.netcologne.de 01.03.09, 10:12
            Sama sobie jestem pracownikiem i pracodawca zarazem -PRACOWAC Z KIMS TAKIM JAK
            TYYY-ZGROZAAA
            • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.09, 11:06
              > PRACOWAC Z KIMS TAKIM JAK TYYY-ZGROZAAA

Nieudacznikom, leniuchom i nierozgarnietym - na pewno nie było by
              lekko. :)
              • Gość: do zuzy Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 11:45
                a za jakiej pracy ty bys sie nie nie podjela co???
    • Gość: pracodawca Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:39
      Witam,
      wbrew pozorom praca na naszym lokalnym rynku jest. Niestety albo
      i "stety" większość zajęć oferowanych przez pracodawców ma określone
      wymagania. Ktoś tu wspomniał, że nie tylko w Urzędzie Pracy należy
      szukać a ja dodam tylko, że UP jest ostatnim miejscem, w którym
      powinno się pracy szukać. W kandydatach ceni się przede wszystkim
      samodzielność i zaangażowanie. Wolę przeglądać CV, które otrzymuję
      bezpośrednio od kandydata niż przez UP.
      Co do niektórych wypowiedzi tutaj to przykro czytać jaki poziom się
      tu prezentuje. Nie chodzi o wykształcenie, bo zdobycie go to tylko i
      wyłącznie nauka a to łatwe. Chodzi o mentalność. Czasy, gdy tzw.
      komunizm a tak naprawdę SOCJALIZM dawał pracę każdemu minęły. Nikomu
      nic się nie należy. Trzeba liczyć na siebie i wykazać minimum
      samodzielnego myślenia, żeby zdobyć w życiu cokolwiek. Nie wolno też
      liczyć na to, że od razu zarobi się setki tysięcy, bo to potrafią
      tylko kryminaliści i politycy.
      Należy postawić sobie cel i dążyć do niego. Jeżeli osiągnięcie celu
      wymaga nauki to trzeba się uczyć. Jeżeli innych niż się ma
      kwalifikacji to należy szukać kursów. Wszystko się da, ale trzeba to
      robić samemu i nie czekać, że ktoś to zrobi za nas.

Pani Zuzo, proszę się zastanowić nad sobą, bo wykazując brak
      szacunku do drugiego człowieka pokazujemy swoją słabość i niską
      samoocenę. Nawet jeżeli ktoś nie pisze poprawnie, nie ma trzech
      fakultetów czy pochodzi z tzw. nizin społecznych to nadal jest
      człowiekiem i okazywanie pogardy jest okazaniem słabości i ogromnej
      nienawiści do ludzi.

Kandydaci na przyszłych pracowników, poszukajcie troszkę w firmach
      na terenie Mondi. Roznoście CV. Pokazujcie się pracodawcom. W wielu
      firmach czasy załatwiania pracy synalkom, córeczkom itd. minęły.

Pozdrawiam
      • Gość: Zuza Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.09, 19:36

> okazywanie pogardy

Proszę przeczytać od początku do końca ten wątek. Zdaję sobie
        sprawę, że przedzieranie się przez większość tych wypocin jest
        męczące, ale tylko wtedy można obiektywnie ocenić fakty. :)
        Pogardę, a owszem, mam - dla ludzi, którzy moje sugestie i
        podpowiedzi kwitują słowami "wal się na cyce", "zmień
        lekarza", "nudzisz", "żal mi ciebie", a moją osobę traktują
        epitetami "suka", "kretynka", "pustak" etc. Poza nielicznymi, ale i
        oczywistymi przypadkami, nikogo at persona nie nazwałam w
        analogiczny sposób. Pisząc o nieukach, nierobach, ludziach
        ograniczonych, cwaniaczkach, itd., w ten sposób nie określałam
        wszystkich. Wspomniałam o większości, bo takie niestety są fakty. :(
        Nic na to nie poradzę, że odpowiadające mi w ten niewybredny sposób
        osoby, z taką właśnie częścią społeczeństwa się utożsamiają. :)
        Mam nadzieję, że to wszystko wyjaśnia. :D

Tym ostatnim wpisem oficjalnie żegnam się z państwem i życzę samych
        sukcesów w życiu zawodowym. Było mi bardzo miło, że swoimi reakcjami
        potwierdziliście moje przypuszczenia na temat poziomu, jakim
        charakteryzuje się większość bezrobotnego społeczeństwa. :)
        • Gość: Hexagon Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 07:33
          >Tym ostatnim wpisem oficjalnie żegnam się z państwem i życzę samych
          >sukcesów w życiu zawodowym.

Ufff. To dobrze, że Pani już kończy. Dziękujemy za garść
          merytorycznych porad i mnóstwo tępego zacietrzewienia. No i za dozę
          profesjonalnej dezaprobaty dla bezkształtnej masy bezrobotnych.
          • Gość: Obserwator Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 15:34
            Zważywszy , że wątek miał być o " wolnych miejscach pracy " , to według mnie , Zuza tworząc swoje wypociny tylko się ośmieszyła . Nie napisała ani jednego merytorycznego postu w tym wątku . Dla mnie jest to osoba mająca bardzo duże problemy ze zrozumieniem tekstu . Zwykły bełkot dla samej chęci pisania , " pokazania się " na forum . Rada dla Zuzy - zajmij się polityką - tam potrzebują wykształconych , bełkoczących ludzi . Idealna praca dla ciebie !
            Jeśli mimo wszystko ponownie zabierzesz głos w tym wątku , to w końcu napisz o wolnych miejscach pracy !!!

Aby było na temat - wiem tylko , że cały czas przyjmują do Mondi . Radzę popytać w recepcji biurowca .
            • Gość: kofam Zue Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.netcologne.de 03.03.09, 19:12
              ale ona je fajna ,zajebista hcial bym jo miec pod sobom i zdeptac..... butem
              • Gość: Manek Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 07:56
                Zuza troche niepotrzebnie sie rozwodzi w nazbyt elokwentny sposob, ale poniekad
                ma racje... najlatwiej jest powiedziec ze w tym kraju nic sie nie da... Jest
                ciezko to fakt, ale SIE DA!! tyle ze jak juz sie uda jednemu drugiemu co tu
                bluzgaja znalezc prace to juz po miesiacu bedzie zakladal watek jak to go
                pracodawca rucha i jaki to z niego kutas bo sobie nowe auto kupil...
                • Gość: Obserwator Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 12:11
                  Co nie zmienia faktu , że ten wątek miał być o WOLNYCH MIEJSCACH PRACY !!! Czy
                  zdolność zrozumienia tekstu jest tak słaba u " dzieci neostrady " ??? Nawet
                  jeśli Zuza ma tytuł magistra , to i tak byłby to tylko i wyłącznie świstek
                  papieru . Ludzie wykształceni MUSZĄ myśleć . Nie mam wyższego wykształcenia ,
                  ale chociaż czasami staram się coś zrozumieć , a jak się nie znam , to się nie
                  odzywam ! Zuza mogła założyć nowy wątek . Ktoś jej to zabronił ? Nie !!! "
                  Opanowanie języka polskiego " spowodowało u niej poczucie wyższości nad nami ,
                  zwykłymi ludźmi . Ona pewnie myśli , że jest jakimś bożkiem hehe .
                  Zuza przeczytaj te kilka posty kilka razy i przemyśl je . Jak dojdziesz do
                  wniosku , że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi , to wtedy pisz - lubię " słuchać "
                  mądrych ludzi . " Głupich " , czyli zachowujących się tak , jak ty w tym wątku
                  NIE rozumiem ...
                  • Gość: Manek Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:26
                    Skoro ten watek jest o wolnych miejscach pracy, to dla czego nie podajesz
                    takowych informacji? zamiast tego roztrzasasz i dalej ciagniesz przepychanki,
                    oskarzasz ludzi o brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem a wyglada na to ze
                    sam sie tym brakiem cechujesz - bo zdaje sie ze gdyby bylo inaczej to wpisalbys
                    tylko jakis namiar na robote a nie drwiny dotyczace dostawcow internetu...
                    • Gość: Manek Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:30
                      A w woli wyjasnienia to do Mondi to puki co przymują jedynie pizze na telefon z
                      Gucia...
                      • Gość: Obserwator Re: bez pracy polaczmy sily IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 12:57
                        " Gość: Manek 04.03.09, 12:26 Odpowiedz
                        Skoro ten watek jest o wolnych miejscach pracy, to dla czego nie podajesz
                        takowych informacji? "

Następny , co nie umie czytać ze zrozumieniem ! 02.03.'09 o godz. 15:34
                        napisałem wyraźnie , że nadal przyjmują do pracy w Mondi !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka