Gość: rejestrator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 19:27 Dlaczego kierownik OKSiR-u wszystkie imprezy "kulturalne" spędza na zapleczu??? Czyżby wiało nudą? Tylko dlaczego je organizuje??? Dla nas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przesada Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:57 A dla kogo ma organizować? Dla siebie? Zadajesz bezsensowne pytania. Co do pokazywania się w towarzystwie to co ma robić? Stać na scenie, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drozd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkel [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chelmniani Re: OKSiR IP: 80.51.140.* 27.03.09, 10:47 przyjedz do chelmna - to nie zobaczysz ani imprez ani "kierownikow"... ciesz sie z tego co masz u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drozd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 12:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.03.09, 14:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIVE [...] IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.03.09, 15:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drozd Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:01 Zgadzam sie z LIVE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 [...] IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.03.09, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:58 festiwale disco polo czy feel organizuje hala. mandaryna i wiśniewski to jeden z nielicznych koncertów , który się zwrócił, do t.love trzeba było bardzo dużo dopłacić (teraz widać czego "lud" oczekuje)-to tylko przykłady. w cafe odbywają się koncerty prawie co 2 tygodnie ( wymień co najmniej 5 koncertów w cafe na których byłeś, a jeżeli dla Ciebie jazz, blues, indie czy muzyka eksperymentalna nie są wartościowe to Twoje priorytety kończą się na listach przebojów). puste i ogólne stwierdzenia bez najmniejszych przykładów są bezcelowe i wskazują tylko bezsilność rozmówcy oraz nieznajomość tematów. pozdrawiam wszystkich bez wyjątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 07:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 08:56 Zastanawiam się tylko, w jaki sposób mogliby poinformować ludzi, co to za zespół który wystąpi i co do tej pory zrobil.. Na Hali próbowano iść z 'duchem czasu' i zapraszać to co się niby ogólnie podoba i ogolnie maja wiecej porazek niz sukcesow, bo jak nawet po 'aniola glosie' (pelna hala) gościu twierdzi, że zarobili 3 000, to na moje porazka(bo np nie policzyl ile wiecej wody i papieru toaletowego zeszlo, wiec pewnie nic Hala nie zarobila:) Dążę do tego, że to naprawde jest problem, aby w naszym miasteczku zorganizować coś co zaciekawi i sam jestem ciekaw co mogloby się dobrze przyjąć. Podpowiecie? 'fachowcy' :) I bez narzekania na np gmine, czyli miasto, bo np ja nie chce aby kasa z moich podatkow szla na to żeby ktoś przez 1,5 godziny sie pobawil. Sa wazniejsze wydatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drozd Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 15:03 Cytuje:" Na jakie koncerty czego disco polo mandaryny 1,8 l Wiśniewskiego tych od anioła głos czy jakichś brudasów" SŁUCHAJ PAJACU-NIE MASZ POJECIA CHYBA CO PISZESZ?ZADEN Z TYCH WYMIENIONYCH PRZEZ CIEBIE ARTYSTÓW NIDGY NIE WYSTAPIŁ W CAFE KULTURA ANI NA KONCERCIE ORGANIZOWANYM PRZEZ OKSIR. TO TWÓJ PIERWSZY STRATEGICZNY BŁAD! "Widzę że nie tylko ja mam gdzieś tych pseudo organizatorów" TO PROSZE PODAJ MI TUTAJ PELNA LISTE TYCH KTORZY MAJA ICH GDZIES! NIE PODASZ - BO NIE PODOLASZ TEMU! KOLEJNY TWÓJ BLAD. "ty droździku nie wyzywaj od pajaców bo największym jesteś ty jak jestes takim ptaszkiem to sobie sam pośpiewaj" PAJAC TO OKRESLENIE ZARTOBLIWE NAWET...FAKT MOGŁEM UZYC GORSZEGO I WULGARNEGO...ALE TYM SIE RÓZNIMY:-0 "powinni zamknąć OKSiR przekazać ten cały cyrk komuś kompetentnemu a nie bandzie nieudaczników cieszacych się że pierdzą w stołek za moje pieniądze i nic nie robią ". KTO POWINIEN ZAMKNAC OKSIR??BO NIE ROZUMIEM..CZY ISTNIEJE JAKAS FIRMA CZU TEZ COS PODOBNEGO KTORA SPECJALIZUJE SIE W ZAMUKANIU PODOBNYCH INSTYTUCJI??JA TAKOWEJ NIE ZNAM. ..KOLEJNY BLAD! KTO WG CIEBIE JEST KOMPETENTNY???? JESLI PIERDZA ZA TWOJE PIENIADZE TO TEZ ZA MOJE I MOJEJ BABCI A ZAPEWNIAM CIE ZE PODOBA MI SIE TO CO SIE DZIEJE W CAFE KULTURA,I MOJEJ BABCI TEZ! KOLEJNY TWOJ BLAD! "nie psuj opini temu miastu bo jak ty chcesz słuchać gniotów to słuchaj ale w tym mieście sa ludzie słuchajacy czego innego bardziej wartościowej muzyki tacy których nie wzrusza wycie człowieka w długich włosach w stylu zarzynanego barana którym tez pewnie jesteś . I wiesz co jeszcze ci powiem stwórz fan klub OKSiR-u bo chyba z tamtąd jesteś i boisz sie o swoje 4 litery ." JESLI UDOWODNISZ MI ZE PSUJE OPINIE MIASTA, TO ZAFUNDUJE CI WYCIECZKE DO GABONU!(NASTEPNY BLAD) W TYM MIESCIE SA ROZNI LUDZIE-UWIERZ MI.SA TEZ TACY O KTORYCH PISZESZ,ALBO JESZCZE TACY O KTORYCH NIE MASZ POJECIA.BADZ BARZDIEJ TOLERANCYJNY. HOLA HOLA A SKAD TO MASZ INFORMACJE ZE JESTEM ZARZYNANYM BRANEM?? NO TAK NAPISAŁES! NIE STWORZE TAKIEGO FANCLUBU A TO Z TAKIEJ PRZYCZYNY ZE JEST TO SMIESZNY I PORONIONY POMYSŁ. i ZNOW NIE MASZ RACJI:NIE POCHODZE Z OKSIR-U I NIE PRACUJE TAM ANI NIE PRACOWALEM.BZDURA WYSSANA Z PALCA.NIE BOJE SIE O SWOJE 4 LITERY.KOLEJAN TOTALNA BZDURA I NIEPRTAWDA....JESTEM NAWET W STANIE SIE PRZEDSTAWIC JESLI I TY TO UCZYNISZ..W CO WATPIE. I JESZCZE JEDNO.NIE WIEM CZY WIESZ ALE SAM OSOBISCIE MOZESZ ZAPROPONOWAC W OKSIRZE RODZAJ IMPREZY KULTURALNEJ ITP.NAPRAWDE MOZESZ TO UCZYNIC!PRZYKALDY?PROSZE BARDZO: PROJEKT KULTURALNY PT."PRZEBUDZENIE" ODBYWA SIE W NASZYM MIESCIE JUZ PO RAZ DRUGI.WYMYSLILA GO SOBIE PEWNA DZIEWCZYNA WOGOLE NIE ZWIAZANA Z OKSIREM.A JAK?ANO TAK:NAPISALA PROJEKT IMPREZY-WYSLALA DO MINISTERSTWA KULTURY GDZIE UZYSKAL APROBATE I OTRZYMALA OD TEGO URZEDU WSPARCIE FINANSOWE NA TA IMPREZE. CALOSC PRZEDSTAWILA W OKSIR,GDZIE SPODOBALO SIE TO CO MA DO ZAOFEROWANIA I TAK OTO IMPREZA ISTNIEJE JUZ DRUGI ROK. POMYSL..ZWYKLA DZIEWCZYNA KTORA MIALA POMYSL, NA DODATEK NIE PRACOWNIKOKSIR-U!! TY TEZ MOZESZ TAK ZROBIC JESLI MASZ JAKIS CIEKAWY, TWOIM ZDANIEM POMYSL..... ..NO TAK ALE JAK TY WNIOSEK WYPELNISZ SKORO ZADNEGO PORZADNEGO ZDANIA NIE POTRAFISZ SENSOWNIE ZLOZYC...A PO ZATYM CHYBA TROCHE OLEJU W GLOWCE BRAKUJE PRAWDA?NO COZ NIE POZOSTANIE CI NIC INNEGO JAK DALEJ TU SIEDZIEC I GRYZMOLIC TO SWOJE RACJE.ROB JAK CHCESZ...PAJACU:-) A I JESZCE JEDNO..WIEM CO MI ODPISZESZ WIEC NIE MUSISZ TEGO ROBIC.NAPRAWDE WIEM CO MI TU POWYPISUJESZ:-) NIE TRUDZ SIE I DAJ SOBIE SPOKÓJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks and drozd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 16:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisk i drozd Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 16:51 ktos tu sie bawi w kasowanie postów....swietny ubaw po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: OKSiR IP: *.chello.pl 30.03.09, 16:57 ktoś nie lubi, kiedy się mówi na temat kultury w Świeciu... żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIVE [...] IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.03.09, 19:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drozd Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 12:19 jedno jest pewne!temat nie był zbyt madry:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.04.09, 19:26 do droździka nie powiem co kłade na cafe kultura bo mnie skasują oksir to instytucja stworzona przez władze miejskie którą można ograniczyć w działaniu poprzez zmniejszenie funduszy przypominając kosztowne remonty oksiru i tego pożal się boże pabu czy co to jest chciał bym zauważyć że wolał bym te pieniądze przeznaczyć na boiska , remonty dróg , wspieranie sportu a nie jakieś tam cafe czy kino - chodzi tam ktoś wogóle oprócz szkół ? Jestem ciekawy jakie to przynosi zyski sprawdze jak sie da i to tu podam i wtedy sie zastanowimy nad zsadnością działania oksiru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ost. wypowiedzi Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 20:06 oto wypowiedź człowieka(?), którego potrzeby kulturalne ograniczają się do tworzenia boisk, remontu dróg i wspierania sportu. dla mnie kino pod nosem za które płacę 10 zł a nie 18(plus dojazd) czy kawiarnia, która jest odskocznią od tandety i przepychu typu sfinx, stokrotka i sowa ,są priorytetami rozrywki w tym mieście(dla mnie). 18 lat uprawiałem sport i też jak byłem młodszy miałem inne zapatrywania, teraz moja potrzeba rozrywki osiągnęła nieco wyższy poziom. wychodząc z Twojego rozumowania ludzie nie lubiący sportu powinni sprawdzić ile zysków przynosi hala czy stadion ( to "instytucje państwowe", które nie są nastawione na zyski ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.04.09, 21:35 dla mnie hala od zawsze była pomylonym pomysłem nie jest używana w sposób odpowiedni powinna być otwarta dla tzw ludzi by mogli pograc za małe pieniądze stadion wda sekcje piłki nożnej boksu kika lekkiej atletyki jak to jest mniej ważne od kina i cafe kultura( czyli zaspokajanie potrzeb nie wim ilu osób plus obiekt dla celów typu mecze wf dla szkół) to nie mamy o czym gadać , Picie piwa w ogrudku przy cafe kultura jest na pewno ważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ost. wypowiedzi Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 09:16 oprócz picia piwa liczy się gdzie to piwo można wypić, tzn. w jakim towarzystwie, klimacie lokalu,bez dymu nikotynowego, a poza tym średnio raz w miesiącu jak nie częściej jest tam organizowany koncert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówie za siebie Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 11:26 niestety w naszym mieście większość wygrywa. tak było moim zdaniem z imprezą pod tytułem TERMINAL. był za pierwszym razem idealny. głośny, konkretny, profesjonalny. druga impreza z tego cyklu miała naniesione ograniczenia co do emisji decybeli no i pogoda nie taka chociaż tym którzy chcieli tam iść nie przeszkadzała. i co? powiedzieli ludzie burmistrzowi że było za głośno i nie chcą imprezy na którą przyjeżdżali ludzie z: toruń, bydgoszcz, grudziadz, gdańsk, poznań, gniezno i z okolic tych miast. impreza poprowadzona tak jak pierwsza miała by szanse być corocznym wydarzeniem naszego miasta na skale kraju. jednak starszym osobą jedna nieprzespana noc sprawiła tyle bólu iż impreza została zakazana. poniekąd uważam że burmistrz chciał utrzymać się na stanowisku i posłuchał tych którzy protestowali, a jak wiemy starszych osób w świeciu jest więcej niż ludzi miedzy 18-30. co do terminalu to byłbym wstanie podpisać się wszędzie by tylko ta impreza zagościła w świeciu. i nawet nie musiała by być na zamku gdzie wiszą do góry nogami mopki... jest plac cukrowni, łąki na wale, boiska wdy itp itd... jeśli uważacie że jestem stronniczy to powiedzcie mi (taka małą sonda) gdzie są informacje o tym co jest w CAFE KULTURA?? ja o takich nic nie wiem a jestem mieszkańcem świecia. może w telewizji świeckiej? nie oglądam. może plakaty na budynku OKSIR-u? nie chodzę tam szukać info. może one nie są w ogóle reklamowane? trochę pieniędzy na plakaty czy ulotki które kilka uczniów wciskało by przechodnią pomogło by zwrócić uwagę na to miejsce. jeśli takie działania nie poskutkują to trzeba się zastanowić czy ludzie mieszkający w świeciu chcą słuchać jakiś eksperymentów muzycznych i debatować o tym co autor chciał n przekazać, czy jednak chcą się zrelaksować odpoczywając w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.04.09, 13:32 Polecam czasem zajrzeć tu: oksir.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówie za siebie Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 15:55 a jeśli ktoś nie ma internetu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 16:01 Do "mówie za siebie" Twoja teza, jakoby burmistrz nie zgadzał się na Terminal w związku z niezadowoleniem osób starszych, jest nietrafiona. Decybele tej imprezy mogły nie pozwolić spać raptem kilkunastu osobom mieszkającym w bezpośrednim sąsiedztwie zamku. Uważasz, że burmistrz mógłby się wystraszyć konsekwencji swojej decyzji w przypadku tak śmiesznie małego elektoratu? :) A co do informacji na temat wydarzeń w Cafe Kultura. Wchodzisz na forum i nie widzisz takowych? Za każdym razem, kiedy jest planowany jakiś koncert (bądź wcześniej projekcja z DVD), zawsze jest tutaj stosowna informacja. Jak ktoś nie chce się czegoś dowiedzieć, to zawsze znajdzie sposób, żeby tego nie zauważyć. Negujesz wszystkie sposoby przekazywania informacji, więc jak chcesz je zdobyć? Ma ktoś za każdym razem do ciebie dzwonić, czy może wysyłać imienne zaproszenie? A przy okazji. Zdania rozpoczyna się wielką literą (nazwy miast także). "Ludzie przyjeżdżali z Torunia, Bydgoszczy..." a nie "z toruń, bydgoszcz...". A już wyjątkowo "do pieca dajesz", odmieniając "osobą", "przechodnią". Celownik w liczbie mnogiej to końcówka –om, czyli "osobom", "przechodniom", itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ledko Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 19:42 zawsze można się przejść i zobaczyć bo w kawiarni są ogłoszenia lub zadzwonić. niestety nie ma tyle pieniędzy żeby drukować co chwile plakaty a już na pewno nie ma pieniędzy żeby każdy dostawał ulotki do skrzynki pocztowej. terminal się nie odbył ponieważ właściciel już nie chciał kontynuować tej imprezy a z pustego to i salomon nie naleje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówie za siebie Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 22:27 mały elektorat starego miasta co?? to ciekawe że słyszeli tą impreze w grucznie i we wiągu :/ nie chodzi mi o dzielnice miasta tylko przedział wiekowy. a co do pretekstów. nie masz neta - nic się nie dowiesz a co do pisowni... nikt nie jest doskonały :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 16:33 > to ciekawe że słyszeli tą impreze w grucznie i we wiągu :/ To że słyszeli "o imprezie", nie znaczy, że nie mogli przez nią spać, a co za tym idzie jej powtórka na pewno nie wpłynęłaby na pogorszenie notowań burmistrza. Pamiętaj też, że na pewno więcej potencjalnych wyborców Tadeusza Pogody było uczestnikami tej balangi, niż nie mogło przez nią zasnąć. :) Jakkolwiek by tego nie roztrząsać, Twoje założenie jest nielogiczne. > a co do pisowni... nikt nie jest doskonały :P Szkoda tylko, że jednocześnie kompletnie nic się nie uczysz. Znowu napisałeś nazwy miejscowości małą literą (to samo z początkiem zdań). Mi na złość tego nie robisz, jedynie sam sobie utrwalasz błędny nawyk. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.04.09, 00:18 Jakby informatyk pomyślał, to możnaby się na newslettera zapisać i info byłoby na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ledko Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 17:02 ale rozpatrywaliśmy założenie gdy ktoś nie ma internetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drozd Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 12:57 sadze ze dalsza dyskusja jest bezsensowna,tym bardziej ze zeszliscie z tematu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
scottyemerick Re: OKSiR 06.04.09, 22:54 Zapraszam do Chełmna. Dwie duże imprezy w roku. Cieszcie się z tego, co macie, bo macie wiele. Pozdrawiam zza Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drozd Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 14:41 O!własnie!I co wy na to???? Odpowiedz Link Zgłoś