Dodaj do ulubionych

do inspekci pracy

IP: *.swiecie.vectranet.pl 23.04.09, 15:25
czy wiecie może jak na firmę nasłał anonimowo inspekcje pracy
Obserwuj wątek
    • Gość: csw Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 17:37
      co gdze ?
    • Gość: gosc Re: do inspekci pracy IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 20:01
      Kto nasłał i na jaką firmę?

"Inspekcji" a nie "inspekci"!
      • Gość: dobra Re: do inspekci pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 21:24
        chcesz nasłac inspekcje tak?a na jaki zaklad to ci pomoge
    • Gość: KAT Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:07
      najpierw spisz wszystkie przewinienia pracodawcy, możesz też
      posłużyć się dyktafonem (gdy pracodawca obraża pracowników), warto
      opierać się o kodeks pracy dokładnie wypisując przewinienia.
      Inspekcja pracy najchętniej odwiedza zakłady, w których nie płaci
      się za nadgodziny, nakazuje pracę nadgodzinową bez zaznaczania tego
      na listach obecności (czy zmieniając informacje na kartach wstępu do
      zakładu - jak to bywa u nas w M...). Najsilniejszym argumentem jest
      nadużywanie prawa pracy wobec kobiet mających dzieci do 4 roku
      życia, kobiet ciężarnych itd. To zawsze przekonuje Inspektorat w
      Bydgoszczy.
      Po spisaniu przewinień, których dowodem jest przede wszystkim słowo
      pracowników (nie trzeba udowadniać inaczej), napisz faks.
      Inspektorzy wpadają do zakładu bez zapowiedzenia, przesłuchują
      pracowników na osobności, nie znają nazwisk pracowników i nie
      zdradzają pracodawcy co, kto powiedział. WARTO walczyć o swoje
      prawa. Pisz, dzwoń, faksuj. Znajdź kilka osób, które Cię wesprą.
      Anonimy są rozpatrywane w inspektoratach, więc podpisywać się nie
      musisz.
      • Gość: IZA Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.04.09, 21:13
        Możesz też poprosić kogoś, żeby do inspekcji napisał i ta osoba
        wtedy dostanie odpowiedź i protokół z przebiegu kontroli.
        • Gość: pan Michal Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.04.09, 12:49
          nie chce tak oficjalnie na forum o tej firmie mówić bo może przeczyta to
          ktoś z tej firmy i będzie starał się przygotować na ta kontrole a ja
          bym chciał żeby to było niespodziewanie
          • Gość: jeszcze raz Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:33
            ależ ABSOLUTNIE nie pisz co to za firma! Zaraz się to rozniesie i
            nic z tego nie będzie. Naprawdę zrób jak pisałam: faksuj, wysyłaj
            maile, opisuj wszystkie przypadki łamania prawa. Anonimowo!
            • Gość: pan Michał Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.04.09, 19:17
              Możecie mi podać adres mailowy do inspekcji pracy..?
              • Gość: koleżanka Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 21:21
                Musisz się wysilić i wysłać fax albo list polecony. Wydrukuj tekst i
                ślij faxem z poczty.
                Państwowa Inspekcja Pracy
                Okręgowy Inspektorat Pracy w Bydgoszczy
                85-012 Bydgoszcz
                Plac Piastowski 4a
                tel : (052) 321 40 04
                fax : (052) 321 42 40
                email : kancelaria@bydgoszcz.oip.pl

Jednorazowe wysłanie może nie pomóc. Warto wysłać mail, fax i list.
                Odczekać 3-4 tygodnie i jeżeli nie będzie interwencji to przesłać to
                samo do PIP głównego w Warszawie. Wówczas na 100% będzie nakaz z
                góry zajęcia się tematem.
                • Gość: syla Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.05.09, 19:34
                  Hej Michał - i co z tą inspekcją pracy - dotarli?
                  • Gość: Solar Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.05.09, 22:28
                    Prosiaczka z Krąplewic przydało by się podać bo kiedyś tam dojdzie do TRAGEDII
                    !!!!!!!!!!!!!!!!Tyle jest jeżdźenia !!!!!!
                    • Gość: michal Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 11.05.09, 13:19
                      wysłałem 3 mejle i 3 faksy i ciągle nic
                      • Gość: koleżanka Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 13:48
                        Czekaj cierpliwie, warto. Satysfakcja, jaką daje widok kajającego
                        się szefa gwarantowana. No i kary. Skoro nie chcą płacić za
                        nadgodziny to niech wrzucają swoją pensję w dziurę budżetową.
                        • Gość: michal Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 11.05.09, 13:53
                          za nadgodziny ha ja już 6 tydzień pracuje na nocki bez żadnych
                          dodatków za ta sama kasę
                          • Gość: yee Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 08:11
                            Hmm...nie wiem czy wiecie ale PIP może ukarac pracodawce kwotą od
                            1000zł do 2000zł więc wydaje mi sie to śmieszne :) Niepotrzebnie się
                            podniecacie
                            • Gość: do yee [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:34
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • Gość: yee do inspekcji pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:20
                                Kurcze nie zdążyłem przeczytać :(
                                • Gość: i tyle Re: do inspekcji pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:14
                                  Pisałam, że w 1998 roku, jeden ze świeckich pracodawców dostał
                                  5000zł grzywny.

Kary są sumowane za każde przewinienie, więc pisanie bzdur o tysiącu
                                  czy dwóch grzywny to totalny brak wiedzy.

Nie wiem dlaczego ten niedouczony i infantylny moderator usuwa ten
                                  wpis, bo nie dotyczy niczego, co związane z ogłoszeniami. Zapewne
                                  jest w zmowie z jakimś pracodawcą, który trzęsie gaciami.
                                • Gość: świetnie Re: do inspekcji pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:19
                                  Moderatorku NIC ci nie pomoże sianie fermentu na forum. Ludzie mają
                                  prawo do respektowania ich praw. Wiesz kim jesteś uniemożliwiając
                                  dostęp do informacji od osób, które wygrały? Sam sobie odpowiedz,
                                  jeżeli punktów pana Dawida Weschlera pod kopułką wystarczy.
                                  Mam nadzieję, że kiedyś doświadczysz ty albo ktoś ci bliski
                                  (najlepiej ciężarna kobieta) tego, czego ja doświadczyłam. Wówczas
                                  myślenie się włączy (no ale wyłącznie wtedy, gdy stanąłeś w kolejce
                                  do pana Dawida)
                            • Gość: HAHAHAHAHA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:35
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • Gość: bzdura Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:15
                              bzdura, proponuję lekturę przepisów prawa pracy a nie wprowadzanie w
                              błąd ludzi walczących o swoje prawa!
                              • Gość: michal Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.05.09, 15:16
                                kto pomoże mi donieś do inspekcji pracy
                                • Gość: Inspektor Re: do inspekci pracy IP: *.centertel.pl 13.05.09, 20:20
                                  Michal, weź się do rzetelnej i uczciwej pracy, nie myśl za dużo i
                                  niech Cię nic w oczy nie koli. Takimi kombinacjami się nie dorobisz
                                  i napewno nie polepszysz.
                                  • Gość: ktoś Re: do inspekci pracy IP: *.ip.netia.com.pl 13.05.09, 23:30
                                    Co powiecie na ranking firm z woj. kujawsko-pomorskiego, które popełniają
                                    przestępstwa gospodarcze, nadają się na zgłoszenie do Państwowej Inspekcji
                                    Pracy. Piszcie nazwę firmy, właściciela i jakie uchybienia tam są. Ludzie, czas
                                    powiedzieć NIE takim pseudo pracodawcom, którzy wykorzystują człowieka !!! Jest
                                    demokracja, koniec komuny i zastraszania ludzi !!!
                                    • Gość: bezsens Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 00:50
                                      łe no to chyba mondi wygra, nie dość, że zaiwaniają ludzie
                                      nadgodziny to im kasę zabierają
    • Gość: Do pana Michała Re: do inspekci pracy IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 10:58
      Z tego, co słyszałem, to Inspekcja Pracy nie bierze pod uwagę anonimowych
      zgłoszeń. Jeśli takie wyślesz, to nic nie da! Jednak zapewniają pełną
      anonimowość. Tak, czy inaczej dobrze jest jeśli masz jeszcze jakiegoś "świadka".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka