Gość: pan Michał IP: *.swiecie.vectranet.pl 23.04.09, 15:25 czy wiecie może jak na firmę nasłał anonimowo inspekcje pracy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: csw Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 17:37 co gdze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: do inspekci pracy IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 20:01 Kto nasłał i na jaką firmę? "Inspekcji" a nie "inspekci"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra Re: do inspekci pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 21:24 chcesz nasłac inspekcje tak?a na jaki zaklad to ci pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:07 najpierw spisz wszystkie przewinienia pracodawcy, możesz też posłużyć się dyktafonem (gdy pracodawca obraża pracowników), warto opierać się o kodeks pracy dokładnie wypisując przewinienia. Inspekcja pracy najchętniej odwiedza zakłady, w których nie płaci się za nadgodziny, nakazuje pracę nadgodzinową bez zaznaczania tego na listach obecności (czy zmieniając informacje na kartach wstępu do zakładu - jak to bywa u nas w M...). Najsilniejszym argumentem jest nadużywanie prawa pracy wobec kobiet mających dzieci do 4 roku życia, kobiet ciężarnych itd. To zawsze przekonuje Inspektorat w Bydgoszczy. Po spisaniu przewinień, których dowodem jest przede wszystkim słowo pracowników (nie trzeba udowadniać inaczej), napisz faks. Inspektorzy wpadają do zakładu bez zapowiedzenia, przesłuchują pracowników na osobności, nie znają nazwisk pracowników i nie zdradzają pracodawcy co, kto powiedział. WARTO walczyć o swoje prawa. Pisz, dzwoń, faksuj. Znajdź kilka osób, które Cię wesprą. Anonimy są rozpatrywane w inspektoratach, więc podpisywać się nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.04.09, 21:13 Możesz też poprosić kogoś, żeby do inspekcji napisał i ta osoba wtedy dostanie odpowiedź i protokół z przebiegu kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Michal Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.04.09, 12:49 nie chce tak oficjalnie na forum o tej firmie mówić bo może przeczyta to ktoś z tej firmy i będzie starał się przygotować na ta kontrole a ja bym chciał żeby to było niespodziewanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze raz Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:33 ależ ABSOLUTNIE nie pisz co to za firma! Zaraz się to rozniesie i nic z tego nie będzie. Naprawdę zrób jak pisałam: faksuj, wysyłaj maile, opisuj wszystkie przypadki łamania prawa. Anonimowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Michał Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.04.09, 19:17 Możecie mi podać adres mailowy do inspekcji pracy..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 21:21 Musisz się wysilić i wysłać fax albo list polecony. Wydrukuj tekst i ślij faxem z poczty. Państwowa Inspekcja Pracy Okręgowy Inspektorat Pracy w Bydgoszczy 85-012 Bydgoszcz Plac Piastowski 4a tel : (052) 321 40 04 fax : (052) 321 42 40 email : kancelaria@bydgoszcz.oip.pl Jednorazowe wysłanie może nie pomóc. Warto wysłać mail, fax i list. Odczekać 3-4 tygodnie i jeżeli nie będzie interwencji to przesłać to samo do PIP głównego w Warszawie. Wówczas na 100% będzie nakaz z góry zajęcia się tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.05.09, 19:34 Hej Michał - i co z tą inspekcją pracy - dotarli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solar Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.05.09, 22:28 Prosiaczka z Krąplewic przydało by się podać bo kiedyś tam dojdzie do TRAGEDII !!!!!!!!!!!!!!!!Tyle jest jeżdźenia !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 11.05.09, 13:19 wysłałem 3 mejle i 3 faksy i ciągle nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 13:48 Czekaj cierpliwie, warto. Satysfakcja, jaką daje widok kajającego się szefa gwarantowana. No i kary. Skoro nie chcą płacić za nadgodziny to niech wrzucają swoją pensję w dziurę budżetową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 11.05.09, 13:53 za nadgodziny ha ja już 6 tydzień pracuje na nocki bez żadnych dodatków za ta sama kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yee Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 08:11 Hmm...nie wiem czy wiecie ale PIP może ukarac pracodawce kwotą od 1000zł do 2000zł więc wydaje mi sie to śmieszne :) Niepotrzebnie się podniecacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do yee [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yee do inspekcji pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:20 Kurcze nie zdążyłem przeczytać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i tyle Re: do inspekcji pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:14 Pisałam, że w 1998 roku, jeden ze świeckich pracodawców dostał 5000zł grzywny. Kary są sumowane za każde przewinienie, więc pisanie bzdur o tysiącu czy dwóch grzywny to totalny brak wiedzy. Nie wiem dlaczego ten niedouczony i infantylny moderator usuwa ten wpis, bo nie dotyczy niczego, co związane z ogłoszeniami. Zapewne jest w zmowie z jakimś pracodawcą, który trzęsie gaciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świetnie Re: do inspekcji pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:19 Moderatorku NIC ci nie pomoże sianie fermentu na forum. Ludzie mają prawo do respektowania ich praw. Wiesz kim jesteś uniemożliwiając dostęp do informacji od osób, które wygrały? Sam sobie odpowiedz, jeżeli punktów pana Dawida Weschlera pod kopułką wystarczy. Mam nadzieję, że kiedyś doświadczysz ty albo ktoś ci bliski (najlepiej ciężarna kobieta) tego, czego ja doświadczyłam. Wówczas myślenie się włączy (no ale wyłącznie wtedy, gdy stanąłeś w kolejce do pana Dawida) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHAHAHA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:15 bzdura, proponuję lekturę przepisów prawa pracy a nie wprowadzanie w błąd ludzi walczących o swoje prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: do inspekci pracy IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.05.09, 15:16 kto pomoże mi donieś do inspekcji pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inspektor Re: do inspekci pracy IP: *.centertel.pl 13.05.09, 20:20 Michal, weź się do rzetelnej i uczciwej pracy, nie myśl za dużo i niech Cię nic w oczy nie koli. Takimi kombinacjami się nie dorobisz i napewno nie polepszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do inspekci pracy IP: *.ip.netia.com.pl 13.05.09, 23:30 Co powiecie na ranking firm z woj. kujawsko-pomorskiego, które popełniają przestępstwa gospodarcze, nadają się na zgłoszenie do Państwowej Inspekcji Pracy. Piszcie nazwę firmy, właściciela i jakie uchybienia tam są. Ludzie, czas powiedzieć NIE takim pseudo pracodawcom, którzy wykorzystują człowieka !!! Jest demokracja, koniec komuny i zastraszania ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsens Re: do inspekci pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 00:50 łe no to chyba mondi wygra, nie dość, że zaiwaniają ludzie nadgodziny to im kasę zabierają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do pana Michała Re: do inspekci pracy IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 10:58 Z tego, co słyszałem, to Inspekcja Pracy nie bierze pod uwagę anonimowych zgłoszeń. Jeśli takie wyślesz, to nic nie da! Jednak zapewniają pełną anonimowość. Tak, czy inaczej dobrze jest jeśli masz jeszcze jakiegoś "świadka". Odpowiedz Link Zgłoś