Gość: zet IP: 83.1.118.* 06.06.10, 10:36 Gdzie można w Tbgu bezboleśnie przekłuć dziecku uszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lili Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.122.* 06.06.10, 12:40 W gabinecie kosmetycznym na ul Wyspiańskiego....ostatni pawilon na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 06.06.10, 13:02 A ja polecam gabinet kosmetyczny na Kopernika (obok Druczka). Po przekłuciu uszu córka(6lat) w nagrodę za odwagę dostała bransoletkę i DYPLOM dla odważnej dziewczynki! Uszy goją się SUPER, a moja mała jest bardzo dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: przekłuwanie ucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 14:17 Po co przekuwac dziecku uszy? Jak dorosnie i bedzie chciala to sobie saam przekluje. Moze tatuaz tez jej zrob, albo od razu kolczyc w brwi, wardze, jezyku i na lechtaczce. Paznokcie jej pomaluj, ufarbuj wlosy. Chcesz na sile zrobic z niej lolite? Co za ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 08.06.10, 00:20 Do X: a może córka "zet" sama chce przekłuć uszy? Moja córka akurat sama mnie o to poprosiła, bo w przedszkolu wszystkie jej koleżanki już miały kolczyki w uszach. Jak nie masz sensownej odpowiedzi to siedź cicho!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 08.06.10, 09:14 Do "X": moje dziecko ma 6 lat i wyobraź sobie, że samo zdecydowało się, że chce miec kolczyki. W uchu! Jeśli będzie w przyszłości cokolwiek innego sobie przebić to też SAMO o tym zdecyduje. A chodzenie z przekłutymi uszami to bycie lolitą? Porażka takie myślenie.. Aha p r z e k Ł u ć pisze się właśnie tak. Dzieki Kiki za wsparcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: przekłuwanie ucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:20 Moja córka też w przedszkolu prosiła mnie o przekłucie uszu.Po wielu obawach zgodziłam się.Teraz chyba nie jest najlepszy moment.Ja zrobiłam to w czerwcu.Uszy były przemywane,wygoiły się(kolczyki od kosmetyczki)Byliśmy w lipcu nad morzem.Zrobił się jej guz za uchem ,twardy ,granatowy.Przekłuwaliśmy sami i wyszła z guza krew i ropa.Dziecko się ucierpiało.Nie mogła się kąpać w morzu.Drugi raz pomyślałabym o tym dłużej.Zawsze miała długie włosy i był problem z czesaniem .Widzę ,że 3-miesięczne dzieci mają przekłute uszy ,a kolczyki wielkości połowy ucha.Druga córka bała się przebić uszy .Im była starsza ,tym bardziej sie bała.Kilka razy podchodziliśmy na Wyspiańskiego do przekłucia i w ostatniej chwili rezygnowała.Nie było to wcale zabawne dla nas.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im więcej rozumu.. Re: przekłuwanie ucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:43 >>>>>>>>>>>>>>>>>>Gość portalu: znajoma napisał(a): > Moja córka też w przedszkolu prosiła mnie o przekłucie uszu.Po wielu > obawach zgodziłam się.Teraz chyba nie jest najlepszy moment.Ja > zrobiłam to w czerwcu.Uszy były przemywane,wygoiły się(kolczyki od > kosmetyczki)Byliśmy w lipcu nad morzem.Zrobił się jej guz za > uchem ,twardy ,granatowy.Przekłuwaliśmy sami i wyszła z guza krew i > ropa.Dziecko się ucierpiało.Nie mogła się kąpać w morzu.Drugi raz > pomyślałabym o tym dłużej.Zawsze miała długie włosy i był problem z > czesaniem .Widzę ,że 3-miesięczne dzieci mają przekłute uszy ,a > kolczyki wielkości połowy ucha.Druga córka bała się przebić uszy .Im > była starsza ,tym bardziej sie bała.Kilka razy podchodziliśmy na > Wyspiańskiego do przekłucia i w ostatniej chwili rezygnowała.Nie > było to wcale zabawne dla nas.Pozdrawiam<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Czyli im więcej miała rozumu, tym stawała się mądrzejsza. Brawo. Coś jednak jest z tymi lolitami na rzeczy. Jak dorośnie i zechce, sama zadba o to, żeby to zrobić jak najbezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 09.06.10, 22:35 Guz za uchem u córki "znajomej" nie zrobił się w wyniku przekłucia uszu, a zapewne z innej przyczyny. Jeszcze jedno moja córka też ma długie włosy i w niczym to nie przeszkadza, a pora przekłucia jest jak najbardziej odpowiednia. Jest ciepło,a więc dzieci nie chodzą w czapkach,ani też w grubych swetrach o które mogą zaczepiać się kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 09.06.10, 22:49 > Czyli im więcej miała rozumu, tym stawała się mądrzejsza. Brawo. Coś >jednak jest z tymi lolitami na rzeczy. Jak dorośnie i zechce, sama >zadba o to, żeby to >zrobić jak najbezpieczniej. Nie wymagaj od dziecka tego,czego wielu dorosłym brakuje(czyt.rozumu) Jeśli zaś chodzi o bezpieczne przekłucie uszu w starszym wieku to też nie dałabym za to głowy. Pamiętam swoje lata szkolne i pomysły koleżanek dotyczące właśnie przekłuwania uszu. Zapewniam Cię że daleko im było do higieny i bezpieczeństwa. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: przekłuwanie ucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 07:09 Trzeba mieć głowę między uszami... -Józef Glemp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: przekłuwanie ucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 15:25 Piszesz ze ma 6 lat i sama podjela decyzje. Myslisz ze w tym wieku jest w stanie swiadomie podejmowac decyzje? Sam piszesz ze sugeruje sie kolezankami z przedszkola, inne maja to ja tez. A co gdyby chciala rozpoczac wspolzycie bo inne dziewczynki sie chwala... albo widziala w necie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 02.07.10, 16:00 Szanowna Pani/Panno/ Panie X. W tym wątku nie pytam się o opinię na temat przekłuwania uszu tylko gdzie to można zrobić w sposób bezbolesny dla dziecka. To po pierwsze. Po drugie jak można łączyć pomysł dziecka (nie matki) na kolczyki ze współżyciem??! Masz ewidentnie jakiś problem. Może byłaś/byłeś molestowana(y)?... bo kompletnie nie rozumiem Twojego dziwnego sposobu myślenia i az tak daleko sięgających aluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: przekłuwanie ucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 15:49 Do Andrzeja -ładnie! Odpowiedz Link Zgłoś