Dodaj do ulubionych

przekłuwanie ucha

IP: 83.1.118.* 06.06.10, 10:36
Gdzie można w Tbgu bezboleśnie przekłuć dziecku uszy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lili Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.122.* 06.06.10, 12:40
      W gabinecie kosmetycznym na ul Wyspiańskiego....ostatni pawilon na
      górze.
      • Gość: kiki Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 06.06.10, 13:02
        A ja polecam gabinet kosmetyczny na Kopernika (obok Druczka).
        Po przekłuciu uszu córka(6lat) w nagrodę za odwagę dostała bransoletkę
        i DYPLOM dla odważnej dziewczynki! Uszy goją się SUPER, a moja mała
        jest bardzo dumna.
        • Gość: zet Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 07.06.10, 07:33
          dzięki:)
          • Gość: x Re: przekłuwanie ucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 14:17
            Po co przekuwac dziecku uszy?
            Jak dorosnie i bedzie chciala to sobie saam przekluje.
            Moze tatuaz tez jej zrob, albo od razu kolczyc w brwi, wardze,
            jezyku i na lechtaczce.
            Paznokcie jej pomaluj, ufarbuj wlosy.
            Chcesz na sile zrobic z niej lolite?

Co za ludzie...
            • Gość: kiki Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 08.06.10, 00:20
              Do X: a może córka "zet" sama chce przekłuć uszy?
              Moja córka akurat sama mnie o to poprosiła, bo w przedszkolu wszystkie
              jej koleżanki już miały kolczyki w uszach.

Jak nie masz sensownej odpowiedzi to siedź cicho!!!
            • Gość: zet Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 08.06.10, 09:14
              Do "X": moje dziecko ma 6 lat i wyobraź sobie, że samo zdecydowało się, że chce miec kolczyki. W uchu! Jeśli będzie w przyszłości cokolwiek innego sobie przebić to też SAMO o tym zdecyduje.
              A chodzenie z przekłutymi uszami to bycie lolitą? Porażka takie myślenie..
              Aha p r z e k Ł u ć pisze się właśnie tak.
              Dzieki Kiki za wsparcie:)
              • Gość: znajoma Re: przekłuwanie ucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:20
                Moja córka też w przedszkolu prosiła mnie o przekłucie uszu.Po wielu
                obawach zgodziłam się.Teraz chyba nie jest najlepszy moment.Ja
                zrobiłam to w czerwcu.Uszy były przemywane,wygoiły się(kolczyki od
                kosmetyczki)Byliśmy w lipcu nad morzem.Zrobił się jej guz za
                uchem ,twardy ,granatowy.Przekłuwaliśmy sami i wyszła z guza krew i
                ropa.Dziecko się ucierpiało.Nie mogła się kąpać w morzu.Drugi raz
                pomyślałabym o tym dłużej.Zawsze miała długie włosy i był problem z
                czesaniem .Widzę ,że 3-miesięczne dzieci mają przekłute uszy ,a
                kolczyki wielkości połowy ucha.Druga córka bała się przebić uszy .Im
                była starsza ,tym bardziej sie bała.Kilka razy podchodziliśmy na
                Wyspiańskiego do przekłucia i w ostatniej chwili rezygnowała.Nie
                było to wcale zabawne dla nas.Pozdrawiam
                • Gość: im więcej rozumu.. Re: przekłuwanie ucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:43
                  >>>>>>>>>>>>>>>>>>Gość portalu: znajoma napisał(a):
                  > Moja córka też w przedszkolu prosiła mnie o przekłucie uszu.Po wielu
                  > obawach zgodziłam się.Teraz chyba nie jest najlepszy moment.Ja
                  > zrobiłam to w czerwcu.Uszy były przemywane,wygoiły się(kolczyki od
                  > kosmetyczki)Byliśmy w lipcu nad morzem.Zrobił się jej guz za
                  > uchem ,twardy ,granatowy.Przekłuwaliśmy sami i wyszła z guza krew i
                  > ropa.Dziecko się ucierpiało.Nie mogła się kąpać w morzu.Drugi raz
                  > pomyślałabym o tym dłużej.Zawsze miała długie włosy i był problem z
                  > czesaniem .Widzę ,że 3-miesięczne dzieci mają przekłute uszy ,a
                  > kolczyki wielkości połowy ucha.Druga córka bała się przebić uszy .Im
                  > była starsza ,tym bardziej sie bała.Kilka razy podchodziliśmy na
                  > Wyspiańskiego do przekłucia i w ostatniej chwili rezygnowała.Nie
                  > było to wcale zabawne dla nas.Pozdrawiam<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Czyli im więcej miała rozumu, tym stawała się mądrzejsza. Brawo. Coś jednak jest z tymi lolitami na rzeczy. Jak dorośnie i zechce, sama zadba o to, żeby to zrobić jak najbezpieczniej.
                  • Gość: kiki Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 09.06.10, 22:35
                    Guz za uchem u córki "znajomej" nie zrobił się w wyniku przekłucia
                    uszu, a zapewne z innej przyczyny.
                    Jeszcze jedno moja córka też ma długie włosy i w niczym to nie
                    przeszkadza, a pora przekłucia jest jak najbardziej odpowiednia. Jest
                    ciepło,a więc dzieci nie chodzą w czapkach,ani też w grubych swetrach o
                    które mogą zaczepiać się kolczyki.
                  • Gość: kiki Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 09.06.10, 22:49
                    > Czyli im więcej miała rozumu, tym stawała się mądrzejsza. Brawo.
                    Coś >jednak jest z tymi lolitami na rzeczy. Jak dorośnie i zechce,
                    sama >zadba o to, żeby to
                    >zrobić jak najbezpieczniej.

Nie wymagaj od dziecka tego,czego wielu dorosłym brakuje(czyt.rozumu)
                    Jeśli zaś chodzi o bezpieczne przekłucie uszu w starszym wieku to
                    też nie dałabym za to głowy. Pamiętam swoje lata szkolne i pomysły
                    koleżanek dotyczące właśnie przekłuwania uszu. Zapewniam Cię że
                    daleko im było do higieny i bezpieczeństwa. Pozdr.
                    • Gość: Andrzej Re: przekłuwanie ucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 07:09
                      Trzeba mieć głowę między uszami...

-Józef Glemp
                      • Gość: x Re: przekłuwanie ucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 15:25
                        Piszesz ze ma 6 lat i sama podjela decyzje.
                        Myslisz ze w tym wieku jest w stanie swiadomie podejmowac decyzje?
                        Sam piszesz ze sugeruje sie kolezankami z przedszkola, inne maja to
                        ja tez.
                        A co gdyby chciala rozpoczac wspolzycie bo inne dziewczynki sie
                        chwala... albo widziala w necie...
                        • Gość: zet Re: przekłuwanie ucha IP: 83.1.118.* 02.07.10, 16:00
                          Szanowna Pani/Panno/ Panie X. W tym wątku nie pytam się o opinię na temat przekłuwania uszu tylko gdzie to można zrobić w sposób bezbolesny dla dziecka. To po pierwsze. Po drugie jak można łączyć pomysł dziecka (nie matki) na kolczyki ze współżyciem??! Masz ewidentnie jakiś problem. Może byłaś/byłeś molestowana(y)?... bo kompletnie nie rozumiem Twojego dziwnego sposobu myślenia i az tak daleko sięgających aluzji.
                      • Gość: znajoma Re: przekłuwanie ucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 15:49
                        Do Andrzeja -ładnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka