21.10.10, 11:21
Mam taki problem. Nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna, przerwałam studia. Dostałam oferte pracy, ide na rozmowe kwalifikacyjną. I moje pytanie brzmi: Czy pracodawca przyjmie mnie do pracy w takiej sytuacji? Zaznaczam że nigdy nie pracowałam, nie mam nr NIP.
Obserwuj wątek
    • Gość: Z Re: Praca IP: 83.1.112.* 21.10.10, 11:34
      Nie chcę wprowadzać w błąd,ale z tego co się orientuję to żeby pracodawca Cię zatrudnił to musisz być zarejestrowana w urzędzie pracy.Kwestia tylko jaki to jest pracodawca.
      Ale poczekaj na inne odpowiedzi.
      • Gość: ss Re: Praca IP: 194.181.134.* 21.10.10, 11:47
        Z tego co wiem to nie musisz być zarejestrowana jeśli korzystasz z otwartego ogłoszenia o pracę. NIP musisz jak najszybciej wyrobić w Urzędzie Skarbowym, bo to jest bardzo ważne przy rozliczeniu, w sumie przy podpisywaniu umowy też ode mnie wymagali.
        • she.lollipop Re: Praca 21.10.10, 12:02
          Jeśli chodzi o NIP to chciałam sobie wyrobić już jakiś czas temu. Jednak Pani w US stwierdziła że muszę mieć pracę i to pracodawca występuje o nr NIP dla swego pracownika. No i bądz tu człowieku mądry.
          Gość portalu: ss napisał(a):

> Z tego co wiem to nie musisz być zarejestrowana jeśli korzystasz z otwartego og
          > łoszenia o pracę. NIP musisz jak najszybciej wyrobić w Urzędzie Skarbowym, bo t
          > o jest bardzo ważne przy rozliczeniu, w sumie przy podpisywaniu umowy też ode m
          > nie wymagali.
          • Gość: Ralok Re: Praca IP: *.server4rent.eu 21.10.10, 12:11
            To ty wystepujesz o nr nip, ja jak na studiach bylem i nie pracowalem a kupilem auto, musialem wyrobic nip zeby oplacic podatek w us. Byc moze jesli ktos cie do roboty przyjmie a nie masz nipu to on zalatwia formalnosci, ale napewno mozesz zalatwic to sama.
    • Gość: PRACODAWCA Re: Praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 12:21
      Witam, jako pracodawca który zatrudnia pracowników odpowiadam ,iż nie musi być Pani zarejestrowana w PUP chociaż jest to mile widziane.Jeżeli chodzi o NIP to sama Pani musi wystąpić do US o nadanie takiej identyfikacji co ułatwi pracodawcy późniejsze formalności z podpisaniem umowy i rejestracją w US i ZUS-ie .Jeśli chodzi o doświadczenie i wykształcenie to może być problem ale zależy o jaką pracę się Pani stara.Pozdrawiam i życze powodzenia !
      • she.lollipop Re: Praca 21.10.10, 12:27
        Dziękuje serdecznie za odpowiedź. W takim razie pierwsze co to pójdę raz jeszcze do US aby wyrobić nr NIP.
        • Gość: ss Re: Praca IP: 194.181.134.* 21.10.10, 14:12
          ja chyba czekałam ze 2 tygodnie zanim mi przysłali, ale ja wyrabiałam sama, nie pracodawca
          • Gość: rrr Re: Praca IP: 80.48.174.* 21.10.10, 18:11
            najważniejsze to umowa o pracę , a reszta to wyjdzie sama .
    • Gość: doświadczona Re: Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 20:08
      Jak się ma znajomości to nie jest potrzebne doświadczenie i wykształcenie, a jak się nie ma to siedzi się w domu z tytułem magistra i z 5-letnim doświadczeniem.
      Powodzenia)))))))
      • Gość: gość Re: Praca IP: 83.238.199.* 21.10.10, 21:27
        Prawda !
        • Gość: lo Re: Praca IP: 195.205.97.* 21.10.10, 22:03
          oj prawda prawda!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: hmm Re: Praca IP: 83.1.127.* 22.10.10, 14:14
            Co prawda to prawda :)

Moja pierwsza rozmowa o prace wyglądała tak:
            Szukali osoby młodej 20-23 lata. PO studiach, z doświadczeniem (co najmniej 4 lata). I ciekawe gdzie taka młoda osoba miała zdobyć 4 letnie doswiadczenie?

Idioci!
            • Gość: Kama Re: Praca IP: 80.48.35.* 22.10.10, 15:15
              Heh własnie nawet studiów taka osoba raczej nie zdąży skończyc;)
              • Gość: gość Re: Praca IP: 83.238.199.* 22.10.10, 17:51
                ..najlepiej aby była jeszcze zgrabna, ładna, dyspozycyjna (pracowała non stop), kreatywna itd aby szef mógł zajmować się prywatnymi sprawami w godzinach pracy a ona nie zawracała mu głowy. To właśnie jest polska rzeczywistość.
                • Gość: gość Re: Praca IP: 83.238.199.* 22.10.10, 18:05
                  ...ten świat jest już zwariowany. Zobaczcie co to jest? Czy to muzyka?, czy to popis gimnastyczny w wykonaniu sexi-gerl?, czy to może miauczenie kotów? Wszystko schodzi na psy a człowieka traktuje się jak przedmiot , także w pracy.
                  www.youtube.com/watch?v=2IH8tNQAzSs
            • Gość: czuryło Re: Praca IP: *.smsiarkowiec.pl 22.10.10, 22:25
              Można zdobyć doświadczenie studiując zaocznie.
              • Gość: hmm Re: Praca IP: 83.1.127.* 23.10.10, 11:16
                Jeśli kogoś stać na studiowanie zaoczne to owszem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka