Dodaj do ulubionych

Kto będzie prezydentem Tarnobrzega?

IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 14:08
Jak wiadomo na jesieni będziemy wybierać bezpośrednio prezydenta naszego
miasta. Nowy prezydent ma mieć też tym samym znacznie większe kompetencje,
uprawnienia czyli władzę.
Będzie to zatem strategiczy wybów dla miasta. Jego być albo nie być. Dlatego
już teraz należy się zastanawiać kto nim powinien być i uważnie śledzić
poszczególnych kandydatów. Zresztą i tak będzie to konkurs piękności dlatego
trzeba za wczasu odcedzić ziarno od plew. .
Do jesieni jeszcze daleko ale już mówi się po cichu i nieoficjalnie o
pierwszych chętnych na to stanowisko. A podobno są nimi: Jan Dziubiński, Jacek
Brycki, Jurand Lubas, Norbert Mastalerz, Paweł Stawowy, Bogdan Bajorski.
Nazwiska te nie powiny być raczej zaskoczeniem. Wszyscy są znani ze swojej
działalności publiczenj i politycznej. Czy byli by oni dobrymi prezydentami?
Raczej nie!
Pięciu z nich miało już okazję do udowodnienia swoich możliowśći działania i
moim zdaniem mniej lub bardziej ale się jednak skompromitowali. Pozostaje jeden
który nie miał szansy.
A może wy znacie jeszcze jakieś kandydatury?

Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 02:13
      O i to jest , moim zdaniem temat!
      Ja oddaje glos na Myszke Miki.A Wy?
    • Gość: Jacek Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 02:19
      To był żart.A na poważnie głosuję na Jana Dzubińskiego. Odnotujesz?
    • Gość: JCEK Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 02:26
      Ty Vio jak widze jestes lobbysta. A nieglbys zdac sie na wynik demokratycznego
      glosowania.
      • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 11:40
        Mamy pierwszy głos w rankingu.
        No a co ten Dziubiński zrobił poza paroma przekrętami i ogromnym zadłużeniem
        miasta które będziemy spłacać przez najbliższych kilkanaście lat. Na kredyt to
        każdy menel może rządzić. Nawet takiego Leclerca nie umiał postawić bo w
        papiery nie chciało mu się zajrzeć.
        • Gość: Jacek Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 12:51
          Taeraz jak widze wyjde na zwolennika Dziubinskiego. A nie mozna by po prostu
          traktowac glosowania tak jak glosowania? Przeciez przy urnie nie musze sie
          nikomu tlumaczyc ze swoich wyborow.
          Ale dobrze. Pamietasz Vio rynek przed kilkoma laty? Wiem ze na kredyt. Wiem ze
          moglby byc jeszcze ladniejszy (np. fontanna zamiast durnego fantomu pregierza).
          Ale przeciez jest! Ja osobiscie do domu kupilem kilka rzeczy na kredyt. Ty nie?
          Wiec jako mieszkaniec zgdzam sie przez kilka lat ponosic koszty zaciagniecia
          pozyczki na sluszne cele.
          No chyba ze udowodnisz mi ze niesluszne...
          I to by bylo na tyle.
          • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 18:35
            Nikt ci Jacku nie każe się z niczego tłumaczyć. Nie musisz wogóle pisać na
            tym forum.
            Co do rynku to już dyskutowaliśmy ten temat na forum. Nie będę się powtarzał.
            Powiem tylko, że rynek mi się wizualnie podoba. Zawalono sprawę z kupcami o
            której już pisałem.
            Ale czy w Tarnobrzegu naprawdę nie było strategicznie ważniejszych
            inwestycji?. W mieście z dużym strukturalnym bezrobociem, brakiem mieszakń, z
            rosnącą przstępczością, z dziurami w drogach i chodnikach czy w końcu z
            dołkiem machowskim. Po prostu myślę, że było dużo ważniejszych celów na które
            te ciężkie pieniądze można by przeznaczyć.
            Natomiast finansowanie przez misato z kredytu jest zawsze wątpliwe moralnie. Ta
            ekipa co wzięła krdyt nie będzie go spłacać. Poza tym ja nie chcę zostawiać
            swoim dzieciom długów do spłacenia.
            Kolejna sprawa która tu śmierdzi to jak wiadomo plac budowała firma pana
            prezydenta. To już jest szczyt chamstwa.
            • Gość: pan nikt Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 10:12
              Demagogia, demagogia, demagogia - po trzykroć. Jak się stara dyskutować to
              proponuje używac argumentów. Pytanie do Vio - jakie to są przekręty
              Dziubińskiego ?
              • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 13:20
                Nie wiem dokładnie jakie przekręty. Są one skutecznie przysypane. Mam nadzieję,
                że nowa ekipa je wykryje i ujawni.
                Jedno jest natomiast pewne - kasa się nie zgadza. Za te pieniądze co ma miasto
                zdecydowanie za mało zrobiono. Wszystkie inwestycje jakoś dziwnie drogo
                wychodzą. Dziwny jest też wybór inwestycji. Dziwni są wykonawcy itd.
                • Gość: pan nikt Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 13:33
                  Zapytam po raz kolejny. Jakie przekręty ? Jaka kasa, jakie inestycje, jakie
                  firmy ? Tu nie chodzi o bronienie konkretnej osoby, ale o to żeby kiedys pod
                  swoim adresem nie usłyszec oszczerstw. Nie jestem zwolennikiem tego prezydenta,
                  ale zwolennikiem nie obrzucania błotem drugiej osoby bez dowodów. A co do
                  kolejnej ekipy to argument wyjątkowo żałosny. Rozumiem w podteście że ma to być
                  super prawowoita nasza lewica (sic!). Nic bardzie błędnego drogi użytkowniku.
                  Styl rządzenia sie lekko zmieni ale nie na tyle żeby był zadawalający dla
                  mieszkańców.
                  • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 18:21
                    Nie wiem jakie przekręty. Jest natomiast szereg poszlak które na nie
                    wskazują. Przede wszystkim w Tarnobrzegu 2+2 nie równa się 4 ale 3. Po prostu
                    część kasy gdzieś wyparowała. To są stwierdzone fakty. Trzeba być wyjątkowo
                    tępym by tego nie zauważyć.
                    A kto, gdzie i kiedy się do tego przyczynił to mam tylko swoje przypuszczenia.
                    Kolejna sprawa to uniemożliwanie dostępu do informacji publicznej mimo
                    ustawowego prawa. Skoro zatem władza chce coś ukryć to na pewno ma coś na
                    sumieniu.
                    Co do lewicy to nie trafiłeś.

• Gość: pan nikt Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 09:13
                      Może sie czepiam, ale.... Po pierwsze - ile kasy i kiedy wyparowało ? Po
                      drugie co znaczy uniemożliwienie dostepu do publicznej informacji ?
                      • wiehu Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 26.02.02, 11:16
                        Potrzebne są fakty !!!
                        Vio fakty !!! Te pozwola się z Toba zgodzic lub ... nie.
                        Dlaczego nikt nie zaproponował kobiety na stanowisko prezydenta miasta ?
                        Jest w Tarnobrzegu jakas babka, która na ten Urzad by sie nadawała ?
                        • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 12:08
                          Jak bym miał fakty to bym się w sądzie a nie tu produkował. Albo byłbym
                          prezesem TVN.
                          Ja tylko piszę o tym o czym wszyscy wiedzą a pozostali się domyślają. Próbuję
                          jedynie byście ruszyli głową i uruchomili trochę waszą wyobraźnię i
                          inteligencję. Znacie zapewne pojęcie "faktów intelektualnych". Bo jak ktoś jest
                          tępy albo nie chce mu się myśleć to nawet najlepsze fakty go nie przekonają.
                          Co do tej kasy to w ciągu tych blisko 4 lat nie mogę się doliczyć 25%
                          pieniędzy.
                          • Gość: pan nikt Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 12:16
                            Odpuszcze ten temat bo sie nigdy nie dogadamy. Wybacz, ale to co piszesz to
                            jednak klasyczna demagogia. Nie jesteś w stanie podać nic konkretnego. Kreujesz
                            sie na super inteligenta, traktując reszte jako motłoch. Nie mozesz doliczyć
                            sie 25% kasy ? Znaczy jak ? Cholera...

ps. Sformułowanie typu - "Ja tylko piszę o tym o czym wszyscy wiedzą a
                            pozostali się domyślają" rozbawio mnie do łez. Cholera jestem tępy bo nie
                            rozumiem. Jesli "wszyscy wiedzą" to kto jest pozostałym ?????
                            • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 12:52
                              Przyznaję ci rację. Aby dwie osoby się dogadały muszą być z grubsza na tym
                              samym poziomie.
                              • wiehu Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 28.02.02, 11:37
                                Na prezydenta Tarnobrzega została tu zaproponowana kandydatura Norberta
                                Mastalerza - dlaczego ? Bo jest z SLD ? Niby dlaczego ktoś miałby na niego
                                głosować ? Może go znacie - ja niestety nie.
                                • Gość: pan nikt Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 11:46
                                  wiehu napisał(a):

> Na prezydenta Tarnobrzega została tu zaproponowana kandydatura Norberta
                                  > Mastalerza - dlaczego ? Bo jest z SLD ? Niby dlaczego ktoś miałby na niego
                                  > głosować ? Może go znacie - ja niestety nie.

Czyli wystarczy kogoś znać żeby na niego głosować ? No to ja chyba jestem
                                  zmuszony...

• wiehu Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 28.02.02, 11:58
                                    Chyba sie nie zrozumielismy. Chciałem się czegoś o Norbercie Mastalerzu
                                    dowiedzieć. Co np. może byc argumentem żeby na niego głosować. Co takiego ma
                                    Norbert a nie ma tego Jan (pomijamy kwestie wieku) ?
                                    • Gość: Marcin Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 12:09
                                      Norbert to młody, ambitny gość, którego najbardziej zapamiętałem z posiedzeń
                                      Rady Miasta. Totalny destruktor.
                                      Szczególnie utkwiło mi w pamięci jedno posiedzenie na którym miało być
                                      przeprowadzone jakieś głosowanie. Nastąpił zajadły spór nad metodą głosowania,
                                      czy za podniesieniem ręki, czy przez wypisanie czegoś na karteczkach.
                                      Ostatecznie zakończyło się tak, że głosowano (za podniesieniem ręki) jak ma
                                      wyglądać głosowanie w tej konkretnej sprawie. Oczywiście skojarzenie jest tylko
                                      jedno - REJS.
                                      • wiehu Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 28.02.02, 12:15
                                        "Totalny destruktor" - jeśli facet ma taką opinię to jak mozna wogóle brać pod
                                        uwage jego kandydature na prezydenta miasta. Wg mnie to musi byc człowiek który
                                        ma mieć wręcz odwrotne cechy.
                                        Skąd pomysł na kandydowanie - sam to sobie wymyslił ? Czy ktoś go pnchnął ?
                                        • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 14:41
                                          Totalny destruktor to trochę złe określenie. Po prostu doskonale zna prawo a
                                          szczególnie regulamin prowadzenia obrad w przeciwieństwie do przewodnicżącego.
                                          Potrafi dzieki temu wskazywać na absurdy i wogóle przeróżne nieścisłoci prawne
                                          i nie tylko. Doprowadza to często to paraliżu obrad a Bryckiego do szału.
                                          Myślę, że w towrzeniu dobrego prawa byłby dobry.
                                          Jego wadą jest oczywiście SLD. Za bardzo próbuje upolityczniać wszystko wokoło.
                                          Opisałem to chociażby w wątku o uchwaleniu budżetu.
                                          • wiehu Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 01.03.02, 09:47
                                            Może warto byłoby stworzyć watek nie "Kto będzie prezydentem Tarnobrzega?"
                                            tylko JAKI powinien być prezydenta Tarnobrzega ?
                                            • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 12:35
                                              No właśnie jaki? Dobre pytanie.
                                              Myślę, że przede wszystkim maksymalnie odpolityczniony. Nie może być uwiązany w
                                              partykularne interesy partyjne. Powino być jak naj mniej polityki w
                                              samorządzie. W tak małych społecznościach jak Tarnobrzeg nie ma miejsca na
                                              bawienie się w politykę. Są tylko konkretne sprawy do zrobienia.
                                              W końcu wybory bezpośrednie mają właśnie takim ludziom dać szansę.
                                              Nie powinien też pobierać żadnego wynagrodzenia, żadnych nagród itp.
                                              Jedynie powinien dostawać zwrot kosztów. Takie stanowiska nie powinny służyć do
                                              nabijania kabzy.
                                              Przypomnę tylko, że prezydent Tarnobrzega pobiera więcej niż prezydent
                                              Polski.
                                              • wiehu Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 03.03.02, 14:00
                                                Vio - chcaiałbyś byc prezydentem tarnobrzega przez 4 lata i nie dostac za to
                                                ani złotówki ? Ja napewno nie !!!
                                                • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 18:20
                                                  Właśnie o to chodzi by większości się nie chciało. Moim skromnym zdaniem
                                                  funkcje sprawowane w polityce i samorządzie nie powinny służyć zarobkowaniu. To
                                                  powinien być przede wszystkim zaszczyt i honor dla osoby piastującej dany
                                                  stołek. Bo czy może być coś piękniejszego niż być wybrańcem narodu.
                                                  Wyelimonowało by to wszystkich dorobkiewiczów.
                                                  • Gość: Gabi Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.astercity.net / 10.129.134.* 06.03.02, 22:24
                                                    A z czego miałby żyć ten Prezydent (i pewnie przy tym utrzymywać swoją
                                                    rodzinę)? Z pracy zawodowej ? Prowadzenia własnej działalności? Raczej trudne -
                                                    nie pozostałoby mu wiele czasu na pełnienie szczytnej służby dla miasta...
                                                • ika5 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 03.03.02, 20:58
                                                  wiehu napisał(a):
                                                  Ja napewno nie !!!

Wiehu
                                                  Na pewno pisze sie rozłącznie.
                                                  Wiem że radiowcy mówią, a nie piszą, jednak język polski ma ortografię.
                                                  Pomyśli może ktoś, że się czepiam. Ale jestem fanką Wieśka już ładnych parę lat.
                                                  A wiadomo: Kto się czubi...

• wiehu Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 04.03.02, 08:02
                                                    Dzieki bardzo.
                                                    Na pewno bede o tym pamietał. To był wypadek przy pracy.
                                                    A co do Wieska to mozesz mu sama napisac, że jestes Jego fanką.
                                                    Chcesz mejla do niego ?
                                                  • ika5 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 04.03.02, 20:02
                                                    wiehu napisał(a):

> Chcesz mejla do niego ?
                                                    Nie trzeba jest na tej liscie:
                                                    wiehu@poczta.gazeta.pl
                                                    prawda ?

• Gość: wiehu Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 07:57
                                                    ten jest do mnie. Do Wieska jest inny.
                                                  • Gość: eduardo Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 08:08
                                                    Gość portalu: wiehu napisał(a):

> ten jest do mnie. Do Wieska jest inny.

Jasne. A świstak siedzi i zawija w sreberka.....

• biomet Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 05.03.02, 10:50
                                                    Ostatnio co raz częsciej zaglądam na to forum. Nawet raz coś napisałem.
                                                    Nie napisze, że formuła formu mi leży - bo tak po prostu nie jest.
                                                    Jasne poczytać moge, od czasu do czasu też coś mogę napisać.
                                                    Dlaczego to wszystko piszę bo postanowiłem trochę wieha odciążyć.
                                                    Anonimowośc pozwala na wiele rzeczy. Szczególnie na wyrażanie swojego zdania na
                                                    rózne tematy bez jakiś specjanych konsekwencji. "To ten TO powiedział"
                                                    Miałem sobie zostac biometem i od czasu do czasu coś skrobnąć, ale zmieniam
                                                    zdanie. Informuję wszem i wobec, że tym nickiem podpisuje sie Wiesław Kadziołka,
                                                    a mejl do mnie to też w.kadziolka@radiopulsfm.pl
                                                    Jeśli ktoś ma jakieś pytania to służe odpowiedzią.
                                                    Jest juz jasność ?
                                                  • schab Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 20.03.02, 11:06
                                                    Oddaję głos na Waldemara Matusewicza z mojego miasta.
                                                  • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 11:56
                                                    schab napisał(a):

> Oddaję głos na Waldemara Matusewicza z mojego miasta.

A kto to jest i z jakiego miasta?

• schab Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 20.03.02, 14:14
                                                    Nie wiem czy słyczałeś o m. Piotrków Tryb.
                                                  • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 09:37
                                                    Słyszałem o Piotrkowie ale co ono ma wspólnego z Tarnobrzegiem.
                                                  • Gość: maj4 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 195.117.152.* 02.04.02, 13:46
                                                    a ja myślę,że teraz to juz sie nikt nie będzie za bardzo pchał do pełnienia tej
                                                    zaszczytnej funkcji.
                                                    Po co? Kasy już się chyba zrobić na tym nie da, co najwyżej popsuć nazwisko
                                                    (jak ktos jeszcze ma nie popsute). A być tym, co gasi światło?
                                                    Chociaz myślę, że Mastalerz może zobaczył w tym jakiś kolejny schodek do
                                                    kariery.
                                                  • Gość: Pineiro Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 195.205.230.* 02.04.02, 20:31
                                                    Proponuję Jurka Klembę.
                                                  • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 23:14
                                                    Gość portalu: maj4 napisał(a):

> a ja myślę,że teraz to juz sie nikt nie będzie za bardzo pchał do pełnienia tej
                                                    >
                                                    > zaszczytnej funkcji.
                                                    > Po co? Kasy już się chyba zrobić na tym nie da, co najwyżej popsuć nazwisko
                                                    > (jak ktos jeszcze ma nie popsute). A być tym, co gasi światło?
                                                    > Chociaz myślę, że Mastalerz może zobaczył w tym jakiś kolejny schodek do
                                                    > kariery.

Jak to się kasy zarobić nie da?? 10 000 pensji miesięcznie plus premie, nagrody,
                                                    dodatki, trzynastki, delegacje, fundusz reprezentacyjny, upominki, samochód
                                                    służbowy, bankiety, imprezy itd. To daje średnio co najmniej 20 000 zł na miesiąc
                                                    na rękę dla pana prezydenta. Wszystko to przez 4 lata plus półroczna odprawa
                                                    (sponsorują wyborcy).
                                                    A ile w łapę weźmie to już nawet nie piszę! A ile załatwić może przetargów i
                                                    innych interesów?
                                                    Dla takiej kasy to nawet warto nazwisko sobie zeszmacić.

• Gość: maj4 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 195.117.152.* 03.04.02, 11:27
                                                    myślę, że Tarnobrzeg jest już zbyt biednym miastem, żeby miał by ć takim
                                                    łakomym kąskiem - pensję rzeczywiście mozna wziać sobie z chmur, ale kto i z
                                                    czego ja będzie płacił? Jakie przetargi, skoro tu się nic nie dzieje? Nic sie
                                                    nie buduje, nie powstają nowe miejsca pracy, przedsiebiorczość upada, jeśli już
                                                    nie upadła - nie ma kogo doić. Powiem tak - mnie, osobie która wychowała się i
                                                    mieszka w Tarnobrzegu jest naprawdę wszystko jedno kto zostanie prezydentem
                                                    tego miasta. Dla Tarnobrzega i jego mieszkańców nie ma to żadnego znaczenia, o
                                                    czym mozna się było przekonać przez ostatnich kilka lat.
                                                  • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 12:24
                                                    To jest właśnie paradoks. Im biedniejsze miasto tym większe pieniądze pobiera
                                                    władza. Pytasz kto będzie płacił. Jakoś nie słyszłem by władza miała jakieś
                                                    opóźnienia czy wstrzymanie wypłacania poborów. Zapewniam ciebie, że na wypłaty
                                                    dla władzy pieniedzy zawsze starczy i nigdy nie zabraknie. W przeciwieństwie
                                                    do wielu pracowników w tarnobrzeskich zakładach pracy.
                                                    Co do przetargów to przypomnę tylko największą aferę czyli budowę rynku w
                                                    Tbg.
                                                    Prezydent poza tym ma bezpośrednio pod sobą co najmniej 200 posad którymi
                                                    obdziela swoich kolegów np w PGK.
                                                    Ja mam nadzieją, że da się jedank wybrać prezydenta który będzie przynajmniej
                                                    mniej kradł. Popieram więc kandydaturę Jurka Klemby.
                                                  • Gość: maj4 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 195.117.152.* 03.04.02, 14:40
                                                    jak juz wczesniej zostało powiedziane - mnie tam wszystko jedno - niech będzie
                                                    Klemba (choć nie wiem kto zacz :-)
                                                  • Gość: Fabio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 23:42

> myślę, że Tarnobrzeg jest już zbyt biednym miastem, żeby miał by ć takim
                                                    > łakomym kąskiem - pensję rzeczywiście mozna wziać sobie z chmur, ale kto i z
                                                    > czego ja będzie płacił? Jakie przetargi, skoro tu się nic nie dzieje? Nic sie
                                                    > nie buduje, nie powstają nowe miejsca pracy, przedsiebiorczość upada, jeśli już
                                                    >
                                                    > nie upadła - nie ma kogo doić. Powiem tak - mnie, osobie która wychowała się i
                                                    > mieszka w Tarnobrzegu jest naprawdę wszystko jedno kto zostanie prezydentem
                                                    > tego miasta. Dla Tarnobrzega i jego mieszkańców nie ma to żadnego znaczenia, o
                                                    > czym mozna się było przekonać przez ostatnich kilka lat.

- Na Boga co ty i pozostali frustraci pieprzycie? Zgadzam, że się Tbg nie jest
                                                    krainą mlekiem i miodem płynącą, ale czy wyróżnia się negatywnie na tle
                                                    degrengolady panującej prawie w całym kraju. Absolutnie nie. Nawet ludzie, którzy
                                                    tu nie byli nigdy (więc nie mają skali porównania, cco było, powiedzmy 10 lat
                                                    temu) zgodnie twierdzą, że wizualnie jest to zupełnie ładne miasto. Uporządkowany
                                                    zadbany rynek, sporo reprezentacyjnych budowli, jakich próżno szukać w większych
                                                    miastach (sąd, hala), a przede wszystkim odnowione wręcz kolorowe osiedla,
                                                    których nie znajdziesz w przeważającej części szarych, brudnych miasteczek, nie
                                                    tylko na Śląsku. Pytam, kurwa mać, samo się to zrobiło. Samo się to nie niszczy i
                                                    samo odnawia. Szlag mnie trafia na takich nihilistów. Nic się nie buduje i nie
                                                    dzieje. A rondo i stacja Statoila, a budowa nowej hali targowej, a bardzo ładna
                                                    szkoła na os.Miechocin. Czy też uczelnia, albo taka pierdoła, jak połatane po
                                                    zimie dziury w drogach. Że wymienię tylko ostatnie inwestycje. Też samo się
                                                    zrobiło..? Wymagacie, żeby Brycki razem z Dziubińskim powiedzieli "ja nie mam
                                                    nic, ty nie masz nic, czyli wybudujemy fabrykę, gdzie każdy z mieszkańców TBG
                                                    znajdzie pracę.
                                                    Moja rada -zejdzcie na ziemię, albo zapiszcie się forum Hong Kongu. Ale i tam
                                                    pewnie dopieprzycie się do ichiejszego prezydenta, że nie zafunduje każdemu Jambo
                                                    Jeta
                                                  • Gość: maj4 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 195.117.152.* 04.04.02, 13:53
                                                    w jednym się z tobą zgodzę - Tanobrzeg nie jest krainą mlekiem i miodem płynącą.
                                                    Mieszkam tu dużo dłużej niż 10 lat i wszystkie zmiany jakie tu zaszły - i nie
                                                    chodzi mi tylko o inwestycje, ale o poziom zycia, mentalnośc ludzi, która w
                                                    dużym stopniu z tego poziomu wynika i wiele jeszcze innych rzeczy, których nie
                                                    da sie przeliczyć na pieniądze ale bez pieniędzy ich nie ma - to zmiany na
                                                    gorsze.
                                                    co do inwestycji, które wymieniłeś, to rola miasta, czy prezydenta miasta w ich
                                                    powstaniu jest żadna - kolorowe osiedla sfinansowali ich mieszkańcy (ci, którzy
                                                    płacą czynsze), o utworzenie WSZ zabiegał samorząd województwa,w stację
                                                    benzynową zainwestowała chyba firma która jest właścicielem, a na plac
                                                    czerwony miasto wzięło kredyt. Wyglada na to, że jedyną zasługą miasta jest
                                                    załatanie dziur na drodze po zimie - czyli cieszmy się, że mamy prezydenta i z
                                                    tej radości to warto mu płacić jeszcze więcej kaski (ile - zobacz wczesniejsze
                                                    wypowiedzi. dla twojej wiadomosci - te wszystkie wiekopomne dzieła naszych
                                                    władz miasta to nie jest przejaw ich dobrej woli - istnieje coś takiego jak
                                                    prawo, np. ustawa o samorządzie gminy, która dość szczegółowo wymienia zadania
                                                    samorządu- jeśli sie z nią zapoznasz i porównasz z tym co robi nasz samorząd to
                                                    bedziesz wiedział, skąd te nihilistyczne nastroje w wypowiedziach na forum.
                                                  • Gość: pan nikt Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 14:26
                                                    No wreszcie !!! Barwo Fabio jakiś rozsądny głos sie pojawił, bo to skamlenie
                                                    rzeczywiscie jest na dłuższą mętę meczace. Pozwole sobie jednak ostudzić twój
                                                    zapal - wybudowanie "przyciasnego" ronda nie przynosi chwały pomysłodawcom a
                                                    np. hala targowa czy stacje nie sa inwestowane z budzetu miasta. Przyznaje ze
                                                    tarnobrzeski samorzad nie jest zbyt pomyslowy i innowacyjny ale taki sobie
                                                    wybralismy - to nasi przedstawiciele czyli poniekad lustrzane odbicie
                                                    spoleczenstwa.
                                                  • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 14:22
                                                    Gość portalu: Fabio napisał(a):

wizualnie jest to zupełnie ładne miasto. Uporządkowa
                                                    > ny
                                                    > zadbany rynek, sporo reprezentacyjnych budowli, jakich próżno szukać w większyc
                                                    > h
                                                    > miastach (sąd, hala), a przede wszystkim odnowione wręcz kolorowe osiedla,
                                                    > których nie znajdziesz w przeważającej części szarych, brudnych miasteczek, nie
                                                    >
                                                    > tylko na Śląsku. Pytam, kurwa mać, samo się to zrobiło. Samo się to nie niszczy
                                                    > i
                                                    > samo odnawia.

Zgadzam się z tobą, że Tarnobrzeg jest wizualnie ładnym miastem i władza dba o
                                                    to. Tylko po co to komu!!! Po co to głodującym, bezrobotnym, na zasiłkach,
                                                    młodzieży bez szns, czy połowie Tarnobrzeżan która nie płaci czynszu. Ci ludzie
                                                    potrzebują pracy i chleba a nie odpicowanych bloków, ulic czy sądów.
                                                    Nie chcemy tych igrzysk!!! To nasze pieniądze wyrzucone w błoto!!!
                                                    Ale powiem ci dlaczego władza na chama próbuje nam wcisnąć te igrzyska. Bo
                                                    najprościej jest zrobić przetarg na budowę czy remont czegoś, który na pewno
                                                    wygra ktoś ze spółki pana Dziubińskiego. A potem dumnie powiedzić "to ja
                                                    zbudowałem". Budować za cudze pieniądze i chwalić się tym to każdy debil
                                                    potrafi.

albo taka pierdoła, jak połatane po
                                                    > zimie dziury w drogach.

Z tym to już przesadziłeś. Dziury są coraz większe!!!

• Gość: no-wio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 12:36

> - Na Boga co ty i pozostali frustraci pieprzycie? Zgadzam, że się Tbg nie jest
                                                    > krainą mlekiem i miodem płynącą, ale czy wyróżnia się negatywnie na tle
                                                    > degrengolady panującej prawie w całym kraju. Absolutnie nie. Nawet ludzie, któr
                                                    > zy
                                                    > tu nie byli nigdy (więc nie mają skali porównania, cco było, powiedzmy 10 lat
                                                    > temu) zgodnie twierdzą, że wizualnie jest to zupełnie ładne miasto. Uporządkowa
                                                    > ny
                                                    > zadbany rynek, sporo reprezentacyjnych budowli, jakich próżno szukać w większyc
                                                    > h
                                                    > których nie znajdziesz w przeważającej części szarych, brudnych miasteczek, nie
                                                    >
                                                    > tylko na Śląsku. Pytam, kurwa mać, samo się to zrobiło. Samo się to nie niszczy
                                                    > i
                                                    > samo odnawia. Szlag mnie trafia na takich nihilistów. Nic się nie buduje i nie
                                                    > dzieje. A rondo i stacja Statoila, a budowa nowej hali targowej, a bardzo ładna
                                                    >
                                                    > szkoła na os.Miechocin. Czy też uczelnia, albo taka pierdoła, jak połatane po
                                                    > zimie dziury w drogach. Że wymienię tylko ostatnie inwestycje. Też samo się
                                                    > zrobiło..? Wymagacie, żeby Brycki razem z Dziubińskim powiedzieli "ja nie mam
                                                    > nic, ty nie masz nic, czyli wybudujemy fabrykę, gdzie każdy z mieszkańców TBG
                                                    > znajdzie pracę.
                                                    > Moja rada -zejdzcie na ziemię, albo zapiszcie się forum Hong Kongu. Ale i tam
                                                    > pewnie dopieprzycie się do ichiejszego prezydenta, że nie zafunduje każdemu Jam
                                                    > bo
                                                    > Jeta

Brawo !!! Ręce same składają się do oklasków !!!
                                                  • Gość: no-wio Piękne słowa FABIO !!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 12:45

> Zgadzam, że się Tbg nie jest
                                                    > krainą mlekiem i miodem płynącą, ale czy wyróżnia się negatywnie na tle
                                                    > degrengolady panującej prawie w całym kraju. Absolutnie nie. Nawet ludzie, któr
                                                    > zy
                                                    > tu nie byli nigdy (więc nie mają skali porównania, cco było, powiedzmy 10 lat
                                                    > temu) zgodnie twierdzą, że wizualnie jest to zupełnie ładne miasto. Uporządkowa
                                                    > ny
                                                    > h
                                                    >
                                                    > i
                                                    > samo odnawia. Szlag mnie trafia na takich nihilistów. Nic się nie buduje i nie
                                                    > dzieje. A rondo i stacja Statoila, a budowa nowej hali targowej, a bardzo ładna
                                                    >
                                                    > szkoła na os.Miechocin. Czy też uczelnia, albo taka pierdoła, jak połatane po
                                                    > zimie dziury w drogach. Że wymienię tylko ostatnie inwestycje. Też samo się
                                                    > zrobiło..? Wymagacie, żeby Brycki razem z Dziubińskim powiedzieli "ja nie mam
                                                    > nic, ty nie masz nic, czyli wybudujemy fabrykę, gdzie każdy z mieszkańców TBG
                                                    > znajdzie pracę.
                                                    > Moja rada -zejdzcie na ziemię, albo zapiszcie się forum Hong Kongu. Ale i tam
                                                    > pewnie dopieprzycie się do ichiejszego prezydenta, że nie zafunduje każdemu Jam
                                                    > bo
                                                    > Jeta

Brawo !!! Ręce same składają się do oklasków !!! Nigdy bym lepiej tego nie ujął.
                                                  • Gość: R.Ohucki Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.nask.waw.pl 04.04.02, 19:22

> myślę, że Tarnobrzeg jest już zbyt biednym miastem, żeby miał by ć takim
                                                    > łakomym kąskiem - pensję rzeczywiście mozna wziać sobie z chmur, ale kto i z
                                                    > czego ja będzie płacił? Jakie przetargi, skoro tu się nic nie dzieje? Nic sie
                                                    > nie buduje, nie powstają nowe miejsca pracy, przedsiebiorczość upada, jeśli już
                                                    >
                                                    Hmmmm - w roku 2002 na terenie m.Tarnobrzega zostały ogłoszone 44 przetargi.
                                                    Źródło Urząd Zamówień Publicznych (www.uzp.gov.pl).
                                                    Proszę więc uprzejmie o nie bredzenie na forum.

Pozdrawiam
                                                    Ryszard Ohucki

P.S. Pozdrowienia dla Janka Hoffandera.
                                                  • Gość: maj4 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 195.117.152.* 05.04.02, 10:08
                                                    w 2002 roku na terenie Tarnobrzega ogłoszono 21 przetargów - z tego 4 z
                                                    udziałem miasta
                                                    rok wczesniej Zarząd miasta ogłosił 22 przetargi - sprawdzone w podanym źródle.
                                                    PS Kto to jest Janek Hoffadner?
                                                  • Gość: R.Ohucki Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.nask.waw.pl 05.04.02, 15:23

> w 2002 roku na terenie Tarnobrzega ogłoszono 21 przetargów - z tego 4 z
                                                    > udziałem miasta
                                                    > rok wczesniej Zarząd miasta ogłosił 22 przetargi - sprawdzone w podanym źródle.
                                                    Odszczekuję - 44 to ilość przetargów ogłoszonych w mieście (niekoniecznie przez
                                                    zarząd) oraz postępowań wygranych przez tarnobrzeskie podmioty w innych częściach
                                                    kraju.
                                                    Ale konkluzja jest taka, że jednak coś się dzieje, a jeśli dodatkowo
                                                    tarnobrzeskie firmy wygrywają w innych województwach to chyba dobrze bo ludzie
                                                    mają zajęcie.

> PS Kto to jest Janek Hoffadner?

Szanowna Koleżanko!

Ryszard Ohucki (prezes klubu sportowego) i Janek Hoffander (producent filmowy)to
                                                    bohaterowie filmu S. Barei MIŚ. Poza tym to nick mojego kolegi z Tbg.
                                                    Proponuję radykalnie odciąć się od imperialistycznej popkultiralnej papki i
                                                    rozpocząć zgłębianie klasyki polskiej kinematografii.

Pozdrawiam
                                                    Ryszard Ohucki
                                                  • Gość: maj4 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 195.117.152.* 08.04.02, 13:29
                                                    odszczekujac na odszczeknięcie: temat w którym sie wypowiadamy to: "Kto będzie
                                                    prezydentem Tarnobrzega", dlatego też nie brałam pod uwagę indywidualnych
                                                    osiagnięc co niektórych tarnobrzeżan i ich firm, a aktywnośc Zarządu Miasta.
                                                    Co do klasyki polskiego kina, to muszę sie pokajać: mam braki, nie pamiętam
                                                    nazwisk, nie potrafie przytoczyć "z głowy, czyli z niczego " co śmieszniejszych
                                                    kwestii, ale nie nalezy za to winić popkulturowej amerykańskiej papki - tak
                                                    juzmam i tyle. Mam jednak nadzieję,że nie dyskwalifikuje mnie to jako
                                                    dyskutanta w sprawach dotyczących Tarnobrzega..............
                                            • Gość: f Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 14:32
                                  • Gość: flisak6 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 14:28
                                    Gość portalu: pan nikt napisał(a):

> wiehu napisał(a):
                                    >
                                    > > Na prezydenta Tarnobrzega została tu zaproponowana kandydatura Norberta
                                    > > Mastalerza - dlaczego ? Bo jest z SLD ? Niby dlaczego ktoś miałby na niego
                                    >
                                    > > głosować wstanie dla wstanie w stanie dla kariery finansowej przywrócić
                                    kartki nachleb sprzedać swoją matkęe? Może go znacie - ja niestety nie.
                                    >
                                    > Czyli wystarczy kogoś znać żeby na niego głosować ? No to ja chyba jestem
                                    > zmuszony...
                                    >
                                    N.Mastalerz-ten cynik-on jest
          • Gość: jur Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 213.25.255.* 22.05.02, 18:53
            Obywatel Piotr Niemiec jest zajęty pakowaniem walizek.W "Tygodniówce"zaczyna
            się ostra walka o władzę.Kto wygra a kto wygrać powinien ?
    • karol16 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 21.05.02, 18:57
      Myślę, że z dnia na dzień rosną szanse Stanisława Uziela. Zawsze go wszedzie
      pełno ale ostatnio to już dwoi się i troi. Między innymi powitał marszałka
      Tuska i posłankę Skowrońską w Tbg. Czy jedanak wytrzyma tak narzucone tępo do
      samego końca? Jak na razie to się zanosi, że wogóle nie będzie wyborów
      bezpośrednich.
      • Gość: Jacek Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 22:30
        Uziel na prezydenta? Toż to by była dopiera kupa śmiechu. Z przewagą kupy...
        • Gość: pan nikt Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 08:11
          Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Uziel na prezydenta? Toż to by była dopiera kupa śmiechu. Z przewagą kupy...

Kazde miasto ma swojego Dyzme...
          • karol16 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 22.05.02, 09:58
            Ciekaw jestem w czym Uziel jest gorszy od obecnego prezydenta czy pozostałych
            kandydatów. Myślę, że mógłby być nawet o wiele lepszy bo prawdopodobnie nie
            pobierałby poborów a napewno nagrody przeznaczałby na dzieci.
            • Gość: Wiert Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 13:29
              Ja proponuję na prezydenta tarnobrezga obywatela Piotra Niemca. Może wreszcie
              jak opuści Tygodnik Nadwiślański, to będzie się dało czytać ten "magazyn"...
              • karol16 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 22.05.02, 18:20
                Gość portalu: Wiert napisał(a):

> Ja proponuję na prezydenta tarnobrezga obywatela Piotra Niemca. Może wreszcie
                > jak opuści Tygodnik Nadwiślański, to będzie się dało czytać ten "magazyn"...

Ja to się już chyba nigdy nie nadziwię kto może czytać "Tygodnik" .

• Gość: pan nikt Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 09:20
                  karol16 napisał(a):

>
                  > Ja to się już chyba nigdy nie nadziwię kto może czytać "Tygodnik" .
                  >

OK Panowie i Panie. Czekamy na propozycje jak wedlug was powinien wygladac
                  Tygodnik. Dobor tematow, redagowanie, szata graficzna itd. Jak bedziemy mieli
                  ideal to pojdziemy w druga strone - kasa. Tymczasem czekamy na propozycje. Serio -
                  zabawmy sie tak.
                  • karol16 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 23.05.02, 09:48
                    > >
                    > > " .

Jak dobrze wiesz tu nie chodzi o szatę graficzną. Ja po prostu nie znalazłem
                    nigdy w tym piśmie jakiegokolwiek krytycznego w stosunku do urzędującej władzy. A
                    jakoś nie chce mi się wierzyć, że władza jest taka święta mimo że świętojebliwa.
                    Pewne tematy opisywane zresztą na tym forum są pomijane, wygładzane, upiększane,
                    przecukrowane....
                    > >
                    >
                    >
        • Gość: citizen Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.pbk.pl / 10.5.18.* 23.05.02, 11:15
          Co ty wiesz o tym człowieku, że tak piszesz?
          Pewnie jesteś gówniarzem, za którego wszystko mamusia i tatuś
          • Gość: Wier Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:03
            Gazeta powinna być: użyteczna, ciekawa i jak najtańsza. Powinna poruszać
            problemy, które dotyczą ludzi, a nie skompromitowanych pseudo-polityków
            (vide "List otwarty" w ostatnim numerze). Powinna być jak najbliżej ludzi, a
            nie władzy. Jeżeli zajmuje się władzą to na pewno nie w kontekście był,
            powiedział, otworzył. Tak czy owak TN kryteriów nie spełnia...
            Ktoś kiedyś powiedział że po 1989 roku w Tygodniku zmieniło się jedno:
            kolumnę "Partia w działaniu" zastąpiła "Samorządy w działaniu"...
          • Gość: wiert Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:04
            Gość portalu: citizen napisał(a):

> Co ty wiesz o tym człowieku, że tak piszesz?
            > Pewnie jesteś gówniarzem, za którego wszystko mamusia i tatuś

nO BRAWO! kULTURA, DOŚWIADCZENIE...

• Gość: citizen Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.pbk.pl / 10.5.18.* 23.05.02, 16:43
              Gość portalu: wiert napisał(a):

> Gość portalu: citizen napisał(a):
              >
              > > Co ty wiesz o tym człowieku, że tak piszesz?
              > > Pewnie jesteś gówniarzem, za którego wszystko mamusia i tatuś
              >
              > nO BRAWO! kULTURA, DOŚWIADCZENIE...
              >
              >

Tak, Tak, Tak, nie tylko kultura , ale i doświadczenie.
              Żebyś wiedział.

PS. A na Uziela złego słowa nie dam powiedzieć!

• Gość: kos Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 17:27
                > PS. A na Uziela złego słowa nie dam powiedzieć!
                To tak jak inni chwalą Leppera. Współczuję, ale wybaczam. Nie każdy widzi to co
                większość.

• Gość: citizen Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 10:15
                  Gość portalu: kos napisał(a):

> > PS. A na Uziela złego słowa nie dam powiedzieć!
                  > To tak jak inni chwalą Leppera. Współczuję, ale wybaczam. Nie każdy widzi to co
                  > większość.
                  >
                  Twojego współczucia nie potrzebuję!
                  Myślę, że porównanie Uziela i Leppera świadczy o twoim bezmózgowiu.
                  Jedyne co potrafisz to "to co większość". Szkoda mi Ciebie.
                  I nie wybaczam (głupoty).
                  • Gość: kos Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 17:13
                    Gość portalu: citizen napisał(a):

>
                    > Twojego współczucia nie potrzebuję!
                    > Myślę, że porównanie Uziela i Leppera świadczy o twoim bezmózgowiu.
                    > Jedyne co potrafisz to "to co większość". Szkoda mi Ciebie.
                    > I nie wybaczam (głupoty).

Tak sie zwykle dzieje, że to co widzi większośc jest słuszne, a widoki jednostki
                    rzadko są trafne, jeżeli są sprzeczne z większością. Musi to być wybitny umysł,
                    żeby zmienił wizerunek większości. Sądząc po Twoich wywodach nie należysz do
                    WYBITNYCH. W przypadku PANA UZIELA to podtrzymuje porównanie jego działenia do
                    działania LEPPERA, gdyż obydwaj są populistami, obydwaj są chciwi władzy i
                    obydwaj niewiele potrafią zaproponować poza pokazywaniem się w mediach, może
                    tylko trochę w odmiennych okolicznościach, ale to tylko trochę. Twojego
                    wybaczenia nie potrzebuję, bo nie zajmujemy zdania na FORUM po to, żeby się
                    nawzajem obrażać. O moim rozwoju intelektualnym wypowiadły się wiele razy większe
                    autorytety niż Ty, dlatego na Twoich opiniach o mnie mi nie zależy.
                    Pozdrawiam i życzę sukcesów w pracy umysłowej.
                    • Gość: pan nikt Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 09:51
                      Gość portalu: kos napisał(a):

> O moim rozwoju intelektualnym wypowiadły się wiele razy większe
                      > autorytety niż Ty, dlatego na Twoich opiniach o mnie mi nie zależy.

uuuuuuuu - ostre.... cholera na prawde mocne.

• Gość: kos Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 14:22

> uuuuuuuu - ostre.... cholera na prawde mocne.
                        > Myślę, że powinniśmy na Forum skończyć z obrażaniem sie wzajemnie, tylko
                        wypowiadać sie konstruktywnie w temacie. Po to jest Forum, żeby wymieniać się
                        spostrzeżeniami a nie inwektywami.
                        Co do pana Uziela to mam takie zdanie jakie mam i go nie zmienię/chyba, że
                        inny "forumowicz" udowodni mi w dyskusjach, że jest inaczej/, ale przez to nie
                        myślę być oceniany ja, jako forumowicz "kos", tylko moja wypowiedź powinna być
                        torpedowana przez innych przykładami które zmienią mój pogląd i postrzeganie
                        Stanisława Uziela jako super prawego obywatela i mieszkańca Tarnobrzega.
                        • Gość: PP Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 20:37
                          Tak się składa, że niestety znam tego Pana. Co do niego mam zupełnie odmienne
                          zdanie i jest ono negatywne. Jeżeli ktoś chce rządzić Tarnobrzegiem powinien
                          zaproponować jakieś rozsądne rozwiązanie jego problemów. Populizm i autoreklama
                          radnego nie rozwiążą żadnego z nich. Do prowadzenia działalności dobroczynnej
                          wcale nie trzeba być radnym ani prezydentem. Mieszkańcy we własnym interesie
                          powinni głosować na mądrych i wykształconych ludzi. Jedynie oni są w stanie
                          uratować Tarnobrzeg.
                          • Gość: vio Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 23:45
                            No ale czy mógłbyś wskazać tych mądrych i wykształconych ludzi. Myślę, że także
                            uczciwych, pracowitych, prawdomównych...
                • Gość: blink182 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 09:58
                  Proponuje tego pedała,karierowicza Mastalerza,buahahahahaha !!!.Oczywiście
                  żartuje ,jakby on został wybrany to bym się od razu wyprowadził z tego
                  miasta !!! A tak naprawde to swoj glos oddaje na Dziubinskiego.Nie jest to
                  bajka,ale nie widze lepszego kandydata na to stanowisko,w ostatnim czasie w
                  miescie bylo wiele ciekawych imprez ,zorganizowanych przez niego jak chocby
                  koncert Arki Noego,sam nie poszedlem ale cala moja rodzina tak,poza tym to on
                  współzbudowal plac czerwony bez ktorego teraz nie wyobrażam sobie
                  TARNOBRZEGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLAC CZERWONY
                  JEST THE BEST
    • Gość: no-vio Jestem nowy !!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 01:17
      Dzisiaj po raz pierwszy zajrzałem na forum GAZETY WYBORCZEJ.Poczytałem sobie
      kilka opini,głównie jakiegoś VIO.Zaskakuje mnie jego zmylna pewność siebie oraz
      niedojrzałość w znajomości polskiej ortografii.Od dzisiaj zaczynam brać czynny
      udział w dyskusjach na tym forum.Wiem jednak,że tutaj nie zagląda zbyt wiele
      osób (sam trafiłem przez totalny przypadek),mimo to mam ochotkę na kilka chwil
      rozrywki.W tym momencie przedstawię w skrócie swoje spostrzeżenia
      1.Mój nick nie jest przypadkiem,mam wiele odmiennych zdań w stosunku do
      vio,zanzaczam jednak - nie wszystkie !
      2.Jestem zwolennikiem rządzącej ekipy w Tarnobrzegu z prezydentem Dziubińskim
      na czele i to jej będę bronił.
      3.Nie jestem rzecznikiem.

• Gość: pan nikt Re: Jestem nowy !!! IP: 213.76.135.* 10.07.02, 08:13
        Gość portalu: no-vio napisał(a):
        > 2.Jestem zwolennikiem rządzącej ekipy w Tarnobrzegu z prezydentem Dziubińskim
        > na czele i to jej będę bronił.

Ostra deklaracja. Czekamy teraz na argumentacje. Skąd umiłowanie do miłościwie
        nam panujących w Tarnobrzegu ?
        • Gość: no-wio Re: Jestem nowy !!! Moje spojrzenie IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 10:08
          > Ostra deklaracja. Czekamy teraz na argumentacje. Skąd umiłowanie do miłościwie
          > nam panujących w Tarnobrzegu ?

Oczywiście ,że ostra deklaracja !!! .Nie mam się czego wstydzić .Argumentacja
          jest jedna : nie zawiodłem się na tej ekipie ! Umiłowanie ? Chyba za dużo
          powiedziane ,według mnie to jest tylko poparcie.
          Kogo mogę innego popierać ?
          SLD-PSL-UP ? które doprowadzają nasz kraj do totalnej klęski ,bijąc we wszystkich
          sondażach rekordy świata we wzroście braku zaufania polskiego społeczeństwa ? SLD
          lokalnie skupia się jedynie na krytyce tarnobrzeskiej ekipy rządzącej ,przy tym
          nic nie robiąc oprócz 1-majowych pikników oraz lansowaniu samouwielbieńca
          Mastalerza (o nim warto trochę popisać,jednak on będzie ekstra głównym tematem
          nowego wątku)
          Samoobrona - bez komentarza
          PiS -brak konkretnych kandydatów
          P.O -Bajorski prezydentem ????!!!!???!!! haaaaaaaahahahahahaha !!!! Jeszcze
          większa (GIGANTYCZNA !!!) kompromitacja niż Norbusia Dyzmy w wyborach
          parlamentarnych.

• Gość: R.Ohucki Re: Jestem nowy !!! IP: *.nask.waw.pl 10.07.02, 10:07
        Gość portalu: no-vio napisał(a):

> 2.Jestem zwolennikiem rządzącej ekipy w Tarnobrzegu z prezydentem Dziubińskim
        > na czele i to jej będę bronił.
        >
        Witam

No to czekamy na jakieś rzeczowe argumenty poparte faktami. I tylko bez demagogii
        proszę.
        I nie masz co uprawiać propagandy przedwyborczej.

Pozdrawiam
        Ryszard Ohucki
        • Gość: no-wio Re: Jestem nowy !!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 12:48
          Fabio napisał(a) :Zgadzam, że się Tbg nie jest
          krainą mlekiem i miodem płynącą, ale czy wyróżnia się negatywnie na tle
          degrengolady panującej prawie w całym kraju. Absolutnie nie. Nawet ludzie,
          którzy
          tu nie byli nigdy (więc nie mają skali porównania, cco było, powiedzmy 10 lat
          temu) zgodnie twierdzą, że wizualnie jest to zupełnie ładne miasto.
          Uporządkowany
          zadbany rynek, sporo reprezentacyjnych budowli, jakich próżno szukać w
          większych
          miastach (sąd, hala), a przede wszystkim odnowione wręcz kolorowe osiedla,
          których nie znajdziesz w przeważającej części szarych, brudnych miasteczek, nie
          tylko na Śląsku. Pytam, kurwa mać, samo się to zrobiło. Samo się to nie niszczy
          i
          samo odnawia. Szlag mnie trafia na takich nihilistów. Nic się nie buduje i nie
          dzieje. A rondo i stacja Statoila, a budowa nowej hali targowej, a bardzo ładna
          szkoła na os.Miechocin. Czy też uczelnia, albo taka pierdoła, jak połatane po
          zimie dziury w drogach. Że wymienię tylko ostatnie inwestycje. Też samo się
          zrobiło..? Wymagacie, żeby Brycki razem z Dziubińskim powiedzieli "ja nie mam
          nic, ty nie masz nic, czyli wybudujemy fabrykę, gdzie każdy z mieszkańców TBG
          znajdzie pracę.
          Moja rada -zejdzcie na ziemię, albo zapiszcie się forum Hong Kongu. Ale i tam
          pewnie dopieprzycie się do ichiejszego prezydenta, że nie zafunduje każdemu
          Jambo
          Jeta

Brawo !!! Ręce same składają się do oklasków !!! Lepiej bym tego nie ujął !!!
          • Gość: pan nikt Re: Jestem nowy !!! IP: 213.76.135.* 10.07.02, 13:33
            Problem Vio polega na tym, ze koles nie ma pojecia co pisze. Rzeczywiscie jak w
            powyzszym watku Tarnobrzeg jest ladnym a nawet bardzo ladnym miastem (kto nie
            wierzy niech sobie pojedzie na Slask albo do Lodzi czy Piotrkowa Tryb.) -
            Generalnie w naszym regionie miasta sa ladniejsze i zadbane niz w tych miastach o
            ktorych pisze wyzej.
            Bede sie staral byc grzeczny dla Vio. Sluchaj kolego - samorzad nie jest po to
            zeby dawac miejsce pracy mieszkancom (tak jest na calym swiecie w dojrzalych
            demokracjach). Zadania samorzadu to - upraszczajac - zadania komunalne.
            Zapewnienie ci wody, ciepla, chodnika, latarni na ulicach itd. Inna sprawa jest
            zabieganie o inwestorow ktorzy tworza miejsca pracy (to nie jest obligatoryjne
            zadanie samorzadu). Inna sprawa ze jesli jest sprawny Zarzad Miasta to zapewni
            takie warunki dla inwestorow ze oni przyjda do miasta a tego niestety obecny
            Zarzad nie potrafi. Lepiej to robili poprzednicy (ze Zwirukiem na czele) a juz
            wcale nie widze w tej roli lokalnych dzialaczy SLD.
    • Gość: johann Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.stusta.mhn.de 11.07.02, 11:47
      Szczerze mowiac, niewiele potrafie powiedziec na temat ewentualnych kandydatur.
      Wydaje mi sie jednak, ze prezydentem powinien zostac ktos, dla kogo to miasto
      jest wazne i znaczy cos wiecej, niz tylko praca-dom... Dlatego wydaje mi sie, ze
      lepszymi kandydatami byliby ludzie mlodzi, ktorzy - o ile juz pozostali w tym
      miescie - z pewnoscia maja inne, nowoczesniejsze podejscie do spraw zwiazanych z
      jego promocja i funkcjonowaniem.
      Pozdrawiam wszystkich
      J.
    • Gość: obcy Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 12:56
      Tarnobrzeg utracił synergie z okolicą. Stalowa Wola rozwija się szybciej (patrz
      ilość inwestycji w Specjalnej Strefie Ekonomicznej). Sanodmierz jest
      atrakcyjniejszy dla potencjalnych mieszkańców (patrz ceny mieszkań). Uczelnie
      wyższe powstały wcześniej i są większe w wymienionych miastach. Nie jestem
      mieszkańcem Tarnobrzega ale jadąc przez miasto widać, że proletariackie
      korzenie miasta nie sprzyjają rozwojowi małych i średnich przedsiębiorstw.
      Drobni rolnicy z okolic Sanodmierza radzą sobie już z tym lepiej. Stalowa Wola
      ma ethos, Sandomierz - historię i dobre ziemie, a Tarnobrzeg ma głupich
      bezrobotnych urzędników w blokach i bezrobotnych robotników po Siarkopolu.
      Dyskutujcie dalej o osobie, a nie o programie rozwoju. Duście się we własnym
      sosie okłamując się nawzajem, że kochacie własne miasto. Już nie długo miasto
      emerytów.
    • Gość: obcy Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 12:58
      Tarnobrzeg utracił synergie z okolicą. Stalowa Wola rozwija się szybciej (patrz
      ilość inwestycji w Specjalnej Strefie Ekonomicznej). Sandomierz jest
      atrakcyjniejszy dla potencjalnych mieszkańców (patrz ceny mieszkań). Uczelnie
      wyższe powstały wcześniej i są większe w wymienionych miastach. Nie jestem
      mieszkańcem Tarnobrzega ale jadąc przez miasto widać, że proletariackie
      korzenie miasta nie sprzyjają rozwojowi małych i średnich przedsiębiorstw.
      Drobni rolnicy z okolic Sanodmierza radzą sobie już z tym lepiej. Stalowa Wola
      ma ethos, Sandomierz - historię i dobre ziemie, a Tarnobrzeg ma głupich
      bezrobotnych urzędników w blokach i bezrobotnych robotników po Siarkopolu.
      Dyskutujcie dalej o osobie, a nie o programie rozwoju. Duście się we własnym
      sosie okłamując się nawzajem, że kochacie własne miasto. Już nie długo miasto
      emerytów.
    • Gość: bartek Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.nowa-deba.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 20:46
      no mi się wydaje że odpowiednim kandydatem na to stanowisko(niezwykle ważne)
      jest MICHAEL JACKSON. Ludzie zobaczycie, bedziecie mieć największy disnayland
      na świecie, tylko wybudujcie sobie bemowo!!! w ostateczności może też byc plac
      czerwony...
    • karol16 Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? 18.08.02, 21:23
      Podobno nieoficjalnym kandydatem na prezydenta jest Robert Niedbałowski.
      Z tego co się orientuję to człowiek ten przyszedł nie wiadomo z kąd i do razu
      dostał kilka stołków w Tarnobrzegu. Zatem cieszy się poparciem miejscowych
      władz. Ale dlaczego? Może ktoś wie o nim więcej?
      • Gość: Rafał K. Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 16:27
        karol16 napisał:

> Podobno nieoficjalnym kandydatem na prezydenta jest Robert Niedbałowski.
        > Z tego co się orientuję to człowiek ten przyszedł nie wiadomo z kąd i do
        razu
        > dostał kilka stołków w Tarnobrzegu. Zatem cieszy się poparciem miejscowych
        > władz. Ale dlaczego? Może ktoś wie o nim więcej.

Nie sądzę żeby cieszył się poparciem miejscowych władz może jedynie samego
        prezydenta(jego poprzednika w KS Siarka)chociaż i tak nie wiem ?...,już
        prędzej "zbieraczy" kuponów oraz "wygrywaczy" długopisów,kalendarzyków i
        reklamóweczek podczas meczów na stadionie Siarki.A jeśli jesteśmy już przy
        Siarce to pod jego kierownictwem kilka osób straciło pracę,gdyż rozwalił
        większość sekcji,a teraz piłkarska drużyna Siarki jest na dobrej drodze do
        czwartej ligi,zajmując ostatnie miejsce w tabeli.Co do polityki pana N.N,niech
        się zajmie własnym foto-podwórkiem ,bo tam jest dobry,ale gdzie indziej już mu
        niestety nie wychodzi.
    • Gość: ToJa Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 23:23
      Nie jestem zagorzałą wielbicielką ani nawet zwolenniczką Dziubińskiego czy
      Mastalerza, ale wybory się zbliżają i zagłosować, na któregoś z nich trzeba bo
      przecież tylko oni dwaj liczyć się będą w tych "rozgrywkach". Obydwaj pewnie
      mają więcej wad niż zalet, no bo trudno uprawiać politykę i mieć charakter jak
      Matka Teresa, ale spójrzmy prawdzie w oczy. Obecny prezydent już zaprezentował
      co potrafi i jeżeli zostanie nim kolejny raz, to nie łudzcie się że nagle
      stanie się Cud nad Wisłą i zacznie wreszcie robić coś naprawdę z sensem i dla
      dobra miasta i jego mieszkańców. Z jakiego niby powodu ma mu zależeć na naszym
      lepszym samopoczuciu ? Zwłaszcza, że chyba będzie to jego pierwszy i ostatni
      start w wyborach prezydenckich (dzieci pokończą studia...). A Pan Mastalerz
      dopiero zaczyna i jeżeli wygra te wybory to nie po to aby zrazić do siebie
      mieszkańców. Na pewno zrobi wszystko aby wygrać ponownie. A zatem będzie się
      starał. A jednego czego nie można mu odmówić to energii i zaangażowania w to co
      robi. Poza tym jest młody i to w jakim mieście spędzi najbliższe lata on i jego
      rodzina będzie zależeć również od tego jak będzie nim rządził. Dlatego jeśli
      głosować to na Mastalerza, przynajmniej, można mieć pewność, że poza
      pobieraniem pokaźnej pensji coś będzie robił.
      • Gość: gość portalu Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 07:52
        Gość portalu: ToJa napisał(a):

> Nie jestem zagorzałą wielbicielką ani nawet zwolenniczką Dziubińskiego czy
        > Mastalerza, ale wybory się zbliżają i zagłosować, na któregoś z nich trzeba
        bo
        > przecież tylko oni dwaj liczyć się będą w tych "rozgrywkach". Obydwaj pewnie
        > mają więcej wad niż zalet, no bo trudno uprawiać politykę i mieć charakter
        jak
        >
        > Matka Teresa, ale spójrzmy prawdzie w oczy. Obecny prezydent już
        zaprezentował
        > co potrafi i jeżeli zostanie nim kolejny raz, to nie łudzcie się że nagle
        > stanie się Cud nad Wisłą i zacznie wreszcie robić coś naprawdę z sensem i dla
        > dobra miasta i jego mieszkańców. Z jakiego niby powodu ma mu zależeć na
        naszym
        > lepszym samopoczuciu ? Zwłaszcza, że chyba będzie to jego pierwszy i ostatni
        > start w wyborach prezydenckich (dzieci pokończą studia...). A Pan Mastalerz
        > dopiero zaczyna i jeżeli wygra te wybory to nie po to aby zrazić do siebie
        > mieszkańców. Na pewno zrobi wszystko aby wygrać ponownie. A zatem będzie się
        > starał. A jednego czego nie można mu odmówić to energii i zaangażowania w to
        co
        >
        > robi. Poza tym jest młody i to w jakim mieście spędzi najbliższe lata on i
        jego
        >
        > rodzina będzie zależeć również od tego jak będzie nim rządził. Dlatego jeśli
        > głosować to na Mastalerza, przynajmniej, można mieć pewność, że poza
        > pobieraniem pokaźnej pensji coś będzie robił.

Tak głupiego argumentu,nigdy nie widziałem ,ale no cóż... A kto wie czy dla
        tego niejakiego Mastalerza,jego obecne zalety (młodość) - nie staną się jego
        wadami (niedoświadczenie) ? Dziubiński zrobił już wiele dobrego,jest po prostu
        sprawdzony ! Ja np.nie wierzę w cuda powyborcze Mastalerza ... A co do
        energii,zaangażowania i ambicji tego pana to są one po prostu chore !!!
        Wystarczy zadzwonić do Ruchu i spytać jego współpracowników.Więc stwierdzenie
        że Dziubińskiemu nic nie będzie chciało się ,a Mastalerz dokona "Cudów nad
        Wisłą" jest bardzo na niskim poziomie.
        • Gość: ToJa Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 23:11
          Gość portalu: gość portalu napisał(a):

> Gość portalu: ToJa napisał(a):
          >
          > > Nie jestem zagorzałą wielbicielką ani nawet zwolenniczką Dziubińskiego czy
          >
          > > Mastalerza, ale wybory się zbliżają i zagłosować, na któregoś z nich trzeb
          > a
          > bo
          > > przecież tylko oni dwaj liczyć się będą w tych "rozgrywkach". Obydwaj pewn
          > ie
          > > mają więcej wad niż zalet, no bo trudno uprawiać politykę i mieć charakter
          >
          > jak
          > >
          > > Matka Teresa, ale spójrzmy prawdzie w oczy. Obecny prezydent już
          > zaprezentował
          > > co potrafi i jeżeli zostanie nim kolejny raz, to nie łudzcie się że nagle
          > > stanie się Cud nad Wisłą i zacznie wreszcie robić coś naprawdę z sensem i
          > dla
          > > dobra miasta i jego mieszkańców. Z jakiego niby powodu ma mu zależeć na
          > naszym
          > > lepszym samopoczuciu ? Zwłaszcza, że chyba będzie to jego pierwszy i ostat
          > ni
          > > start w wyborach prezydenckich (dzieci pokończą studia...). A Pan Mastaler
          > z
          > > dopiero zaczyna i jeżeli wygra te wybory to nie po to aby zrazić do siebie
          >
          > > mieszkańców. Na pewno zrobi wszystko aby wygrać ponownie. A zatem będzie s
          > ię
          > > starał. A jednego czego nie można mu odmówić to energii i zaangażowania w
          > to
          > co
          > >
          > > robi. Poza tym jest młody i to w jakim mieście spędzi najbliższe lata on i
          >
          > jego
          > >
          > > rodzina będzie zależeć również od tego jak będzie nim rządził. Dlatego jeś
          > li
          > > głosować to na Mastalerza, przynajmniej, można mieć pewność, że poza
          > > pobieraniem pokaźnej pensji coś będzie robił.
          >
          > Tak głupiego argumentu,nigdy nie widziałem ,ale no cóż... A kto wie czy dla
          > tego niejakiego Mastalerza,jego obecne zalety (młodość) - nie staną się jego
          > wadami (niedoświadczenie) ? Dziubiński zrobił już wiele dobrego,jest po
          prostu
          > sprawdzony ! Ja np.nie wierzę w cuda powyborcze Mastalerza ... A co do
          > energii,zaangażowania i ambicji tego pana to są one po prostu chore !!!
          > Wystarczy zadzwonić do Ruchu i spytać jego współpracowników.Więc stwierdzenie
          > że Dziubińskiemu nic nie będzie chciało się ,a Mastalerz dokona "Cudów nad
          > Wisłą" jest bardzo na niskim poziomie.
        • Gość: ToJa Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 23:23
          Gość portalu: gość portalu napisał(a):

> Tak głupiego argumentu,nigdy nie widziałem ,ale no cóż...

Argumenty z reguły nie są ani głupie ani mądre, są słuszne lub nie.
          Mastalerz nie jest kandydatem idealnym, ale na pewno lepszym od Dziubińskiego,
          a przeciętnie inteligentny i myślący człowiek wie że o fotel prezydencki tak
          naprawdę walczyć będą między sobą.

>A kto wie czy dla tego niejakiego Mastalerza,jego obecne zalety (młodość) -
          nie staną się jego wadami (niedoświadczenie) ?

Być może ? Tu akurat podzielam Twoje obawy.

>Dziubiński zrobił już wiele dobrego,...

Wiele dobrego to robi Jurek Owsiak, a prezydent ma rządzić i być gospodarzem.
          Starać się rozwiązywać problemy mieszkańców, umieć znaleźć na to środki.
          Wiadomo, że sam wszystkie nie zrobi, ale to od niego zależy przecież kim się
          otacza. A kim się otacza miłościwie nam panujący ?

>Ja np.nie wierzę w cuda powyborcze Mastalerza ...

Nie trzeba cudów aby miasto się rozwijało trzeba przede wszystkim trochę chęci
          i zaangażowania.
          Spójrz na Stalową Wolę.
          Myśląc twoimi kategoriami to jest dopiero miasto cudów! Huta pada, a miasto się
          rozwija. Ale widocznie tamtejszym władzom zależy jeszcze na czymś więcej niż
          tylko na własnej kieszeni.

>A co do energii, zaangażowania i ambicji tego pana to są one po prostu
          chore !!!
          Lepsze to niż totalna ignorancja.

>Więc stwierdzenie że Dziubińskiemu nic nie będzie chciało się ,a Mastalerz
          dokona "Cudów nad Wisłą" jest bardzo na niskim poziomie.
          Nie twierdzę, że mój poziom jest najwyższy bo tylko idiota ,myśli że jest
          najmądrzejszy. Wiem za to na pewno że władze Tarnobrzega stylem i sposobem
          sprawowania władzy kompromitują się nie tylko na tle Stalowej Woli, ale nawet
          na tle gminy Pysznica. Dlaczego? Bo tam zamiast zaciągać kolejne kredyty
          sięgają po dotacje, po środki pomocowe, wychodzą naprzeciw inwestorom, mają
          własną inicjatywę, rozbudowują infrastrukturę po prostu gospodarzą, ale Ty
          najwyraźniej nie wiesz o czym mówię ?!

• Gość: R.Ohucki Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.nask.waw.pl 02.10.02, 08:11

[...]
        > A Pan Mastalerz
        > dopiero zaczyna i jeżeli wygra te wybory to nie po to aby zrazić do siebie
        > mieszkańców. Na pewno zrobi wszystko aby wygrać ponownie. A zatem będzie się
        > starał. A jednego czego nie można mu odmówić to energii i zaangażowania w to
        co
        >
        > robi. Poza tym jest młody i to w jakim mieście spędzi najbliższe lata on i
        jego
        >
        > rodzina będzie zależeć również od tego jak będzie nim rządził. Dlatego jeśli
        > głosować to na Mastalerza, przynajmniej, można mieć pewność, że poza
        > pobieraniem pokaźnej pensji coś będzie robił.

Witamy młodzieżówkę SLD na Forum.
        Okazuje się jednak, że agitator to nie jest ginący zawód...

Pozdrawiam oczekujących na cuda
        Ryszard Ohucki

P.S. Ja jak co roku głosuję na Janka Hoffandera.
        • Gość: j.hoffander Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 213.76.135.* 02.10.02, 15:33
          Gość portalu: R.Ohucki napisał(a):

> Witamy młodzieżówkę SLD na Forum.
          > Okazuje się jednak, że agitator to nie jest ginący zawód...
          >
          > Pozdrawiam oczekujących na cuda
          > Ryszard Ohucki
          >
          > P.S. Ja jak co roku głosuję na Janka Hoffandera.

Bracie zaglosujesz na mnie ? To mnie zdopingowales ! Wystartuje dla ciebie !!!!
          DLA WAS LUDU....
        • Gość: ToJa Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 23:57
          Gość portalu: R.Ohucki napisał(a):

>Witamy młodzieżówkę SLD na Forum.

Pudło!!!

>Okazuje się jednak, że agitator to nie jest ginący zawód...

No widzisz ile możesz się dowiedzieć czytając forum ?
          A tak poważnie, uważasz , że uprawiam zawód agitatora - niech Ci będzie. Ale
          jak widzę ten zachwyt i uwielbienie w stosunku do obecnie panującego, nie mogę
          się powstrzymać, aby nie wyrazić swojej opinii. Kandydaci na prezydenta jacy
          są każdy widzi, ale wybrać kogoś trzeba, chyba że jest się ignorantem zdolnym
          jedynie do krytyki wszystkich i wszystkiego. A jeśli nie, to na kogo głosować?

Na kogoś kto przyspawał sie do stołka i funduje nam jedynie stagnację, na
          człowieka, dla którego w obecnej sytuacji niczego nie da się zrobić poza
          zaciągnięciem kredytu, na kogoś kto otacza się ludźmi niekompetentnymi, którzy
          wszędzie szukają jedynie własnego interesu, na kogoś kto po prostu nie zrobi
          niczego ponad to co już zriobił czili ...pogrąży Tarnobrzeg jeszcze bardziej?

A może dać szansę komuś innemu, kto być może ma pomysły na to co zrobić z
          tym "pasztetem", może on chociaż otoczy się ludźmi kompetentnymi, którzy coś
          sobą reprezentują i coś się zacznie dziać, może jednak uwierzyć w te cuda , co
          nam innego pozostaje ?

Kpina i ignorancja ????? A potem jak się nie uda (bez względu na to komu)zawsze
          można powiedzieć, że to nie ja , nieprawdaż ? Cóż za dojrzałość i
          odpowiedzialność?!

P.S. Jak sądzisz powinnam chyba skontaktować się z NM i kazać sobie płacić, no
          bo jak już wykonywać jakiś zawód to chyba nie charytatywnie, no nie ????
          Pozdrawiam !!!
          • Gość: profesor Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 09:10
            W każdym normalnym kraju łamiący prawo kandydat/reklama przy rynku/zostaje
            natychmiast wyeliminowany przez własną partię lub nacisk opinii publicznej.Do
            demokracji i dobrobytu nie dojdzie się stosując bandyckie metody.Wybór jest
            prosty ; zachodnia demokracja z jednej strony,towarzystwo typu
            Łukaszenka,Putin,Kuczma z drugiej.27 pazdziernika już wkrótce.
            • Gość: boromir Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 14:38
              Gość portalu: profesor napisał(a):

> W każdym normalnym kraju łamiący prawo kandydat/reklama przy rynku/zostaje
              > natychmiast wyeliminowany przez własną partię lub nacisk opinii publicznej.Do
              > demokracji i dobrobytu nie dojdzie się stosując bandyckie metody.Wybór jest
              > prosty ; zachodnia demokracja z jednej strony,towarzystwo typu
              > Łukaszenka,Putin,Kuczma z drugiej.27 pazdziernika już wkrótce.

Jak na "Profesora" wypisujesz okropne głupoty, więc może zmień login którym się
              podpisujesz albo pomyśl to naprawdę nie boli - "profesorku".
          • Gość: R.Ohucki Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.nask.waw.pl 03.10.02, 10:22

O w mordę, ale mowa...
            >
            > A może dać szansę komuś innemu, kto być może ma pomysły na to co zrobić z
            > tym "pasztetem", może on chociaż otoczy się ludźmi kompetentnymi, którzy coś
            > sobą reprezentują i coś się zacznie dziać, może jednak uwierzyć w te cuda ,
            co
            > nam innego pozostaje ?
            >
            [...]

Jasssne - przyjdzie nowe i nastanie światłość - dziury w jezdni znikną,
            bezrobocie zmaleje a korupcja jeno w historycznych książkach opisywaną będzie.

Pamiętam naszego świetlistego kandydata z początku lat 90-tych. Był wtedy
            instruktorem świeżo powstałego ZHR (Związek Harcerstwa Rzeczypospolitej) a ja
            byłem w ZHP.

Chłopcy byli na wskroś prawicowi, pierwsze ławki w kościele, nie raz
            usłyszałem, że jestem "czerwony" albo "pachołkiem komuchów".
            Minęło parę lat i ... objawił nam się filar SLD.

Tak więc rzygać mi się chce słuchając tych wszystkich gadek.

Uważam, że w Tarnobrzegu nie ma na kogo zagłosować. Żeby nie mącić ludziom w
            głowach wszyscy powinni zrzeszyć się w partii o nazwie TKM (Teraz Kurwa My).

Oprócz Janka Hoffandera oczywiście.

Pozdrawiam
            Ryszard Ohucki
    • Gość: Polak Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: 213.17.234.* 19.10.02, 12:43
      Znajdźcie sobie w Tarnobrzegu jakiegoś antyklerykała bo inaczej niedługo
      będziecie jeść tylko siarkę.
      • Gość: bolo Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 14:42
        Niestety mysle ze jednak Dzubinski i dlatedo nalezaloby juz oglosic zalobe
    • Gość: obserwator Re: Kto będzie prezydentem Tarnobrzega? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 15:15
      Według dzisiejszego sondażu Echa :

50,8 % - Dziubiński
      39,3 % - Mastalerz
      6,5 % - Bajorski
      3,2 % - Kośla

Procenty te rozliczyłem w oparciu o liczbę głosów spośród tych którzy wskazali
      konkretną osobę. Czyli tak jak będzie 27 października.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka