Dodaj do ulubionych

Sprawa wesela-pomoc

11.03.11, 11:45
U mnie na weselu gotuje kucharka co wiaze sie z kupnem skladnikow. Rozmawialem z pewnym masazem i powiedzial ze za 1000zl zrobi mi wedliny, miesa itd. Koszty te sa suma juz swini i innych produktow. Zakladamy ze wyjdzie mies z 1/3 wagi swini. Mimo wszystko wydaje mi sie ze ten tysiac to troszke za duzo sobie liczy. Ile rzeczy mozna kupic w hurtowni za 1000zl i jeszcze z upustem. Druga sprawa wodka. Wesele nie bedzie duze ok.80 glow wiec licze ze te 80-90 butel straczy. Gdzie mozna tanio kupic dobry alkohol z upustem. Dzieki za wszelka pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: znajoma Re: Sprawa wesela-pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 12:09
      Wydaje mi się, że drogo. Ja robiłam przyjęcie na 40 osób.Kupowałam różne mięsa do obiadu i było jedno danie gorące po obiedzie. Przelicz sobie,czy Ci się opłaca tę świnię kupować. Miałam pieczoną karkówkę ,schab, udka, filety z pieczarkami, roladki. Mięsko było super bez świni, wszystko z hurtowni. Dobra kucharka powinna Ci zrobić mięsa.Zrobisz jak uważasz.Chyba , że masz zaufanego, sprawdzonego masarza. Na 80 osób kucharka powinna sobie bez problemu poradzić. Alkoholu Ci starczy.Teraz młodzi chcą piwo.Nie chcieli pić wódki, poszli do sklepu i przyszli ze swoim piwem. Poważnie. Studenci! Nikt tego nie przewidział. Może warto kupić mniej wódki a dla młodych piwo.Pozdro.
    • Gość: gość Re: Sprawa wesela-pomoc IP: 80.50.161.* 11.03.11, 12:47

kucharka na wesele komunie imieniny urodziny stypy imprezy okolicznościowe_0794135221
      • Gość: dfgd Re: Sprawa wesela-pomoc IP: *.play-internet.pl 11.03.11, 14:08
        za tyle kasy co ty mówisz to ja miałam zabite 2 świnie....
        • Gość: znajoma Re: Sprawa wesela-pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 14:12
          U nas bierze 60 zł za zabicie prosiaka i zrobienie wyrobów, nie chce nic z mięsa. Mamusia na siłę mu wcisnęła kawałek kiełbasy. Pracował lata w masarni i robi pyszne wyroby.
          • Gość: gość Re: Sprawa wesela-pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 14:17
            Daj se spokój z weselem, za ta kasę pojedź gdzieś, zobacz coś.
            Wesele jest dla ludzi prymitywnych.
            • Gość: Laura Re: Sprawa wesela-pomoc IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.03.11, 11:55
              Również uważam, że drogo. Ja pół roku temu na swoje wesele kupowalam wszystko w hurtowni. Jeśli chodzi o dobre ceny wódki to w nowootwartej hurtownii Janus w Machowie lub Eurocashu. Życzę powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka