Dodaj do ulubionych

Sprzedam laptopa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa 31.05.11, 14:34
Mam do sprzedania, czy może zamiany nastepującą maszyne obliczeniową

Laptop eMachines G720
Parametry:
17 calowy ekran WXGA z kamerą internetowa + wbudowanym mikrofonem,
4xUSB, 2 głośniki stereofonicze wbudowane.
Lan + Wifi oczywiscie
Dysk 2,5 cala HITACHI 140GB
Mikroprocesor dwurdzeniowy Intel Pentium Dual 2,16GHz
Grafika: Chipset mobile intel GL40 Express
Touch Pan, DVD Double Layer.
Waga calości 3,8kg

Kupilem go 27.07.2009 roku w Mix Electronics w Sandomierzu.
Jest zatem wciąż na gwarancji.
Kosztował 1800pln.

Jako że klawiatura zaczyna wykazywać pewne oznaki nieposłuszeństwa...tj. Co niektóre klawisze raz dzialają a raz nie...uzywam bezprzewodowe myszy i klawiatury packard Bell.
Jeśli chcieć będziecie to możecie spróbować go zareklamować, a jeśli nie to tak czy owak zestaw klawiatura+mysz daje gratis (bo gratis dostałem, to czemu mam czegoś za niego rządać)

System zainstalowany to Linux Kubuntu, uzywam tegoż laptopa do programowania.
A ponieważ sporo kręcę się po świecie i zależy mi na tym aby mieć trochę mniej kilogramów w plecaku toteż próbuję go się pozbyć...
Albo na zasadach wymiany albo sprzedaży.

Czy ktoś byłby zainteresowany?
Zależy mi na tym aby go upchnąć bo niedługo wyjeżdzam i chciałbym tym razem mieć 2-2,5kg mniej w plecaku...

tel. 661 634 515
Dawid
Obserwuj wątek
    • e-ftalo Re: Sprzedam laptopa 31.05.11, 17:38
      A więc klawiatura uszkodzona-do wymiany koszt powiedzmy 50zł.
      Jak na 17 cali i 2 rdzenie 2 lata temu to jakoś tanio zapłaciłeś,aż niemożliwe,lub tez próbujesz go sprzedać po takiej cenie teraz,no to by się zgadzało. Heh,ale jakoś mi sobie wyobrazić mieć tak wielkiego laptopa,podczas gdy monitor na stacjonarnym mam 17 cali
    • dominicktbg Re: Sprzedam laptopa 01.06.11, 00:17
      Co z tego że ekran 17cali jak grafika słaba. Gdyby była lepsza brałbym od razu nawet dziś. Z tymi parametrami niestety nadaje się jedynie do Internetu lub biura. No ale może komuś spasuje. Potrzebuję laptopa z kartą graficzną GF lub Radeon (nie do gier tylko do obróbki grafiki) jeśli ktoś posiada to chętny jestem.
      • Gość: mktwkr Re: Sprzedam laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 20:33
        hehehe - obróbka grafiki... dobre... dobre... laptop? hehehe
        1. procesor
        2. pamięć
        3. dysk lub dyski w macierzy
        4. karta lub karty grafiki (sli, cross fire)
        5. płyta główa
        i taki szczegół... monitor - o oprogramowaniu nie wspomnę...

Reasumując celuj w sprzęt za min 5-10 tyś. i raczej stacjonarny z solidnym zasilaczem i chłodzeniem...

bo jeśli twoja obróbka grafiki sprowadzi się do zabawy PS-em portable, to wierz mi...
        wystarczy ci maszynka sprzed 5 lat...
        a proponowany, w głównym wątku, "acer" nigdy nie będzie wykorzystany przez ciebie nawet w 70%.
    • Gość: Życzliwy Re: Sprzedam laptopa IP: *.dsl.krak.bdi.inetia.pl 01.06.11, 18:13
      Szanowny sprzedawco !
      Radzę zamieścić to ogłoszenie również na www.ogloszenia.tarnobrzeg.info/
      Na forum zaraz zniknie w gąszczu nowych wpisów.
    • e-ftalo Re: Sprzedam laptopa 01.06.11, 22:38
      Laptopy przeważnie nadają się do prac biurowych i do starszych gier i zabawy. Nikt nie robi powaznych projektów multimedialnych na laptopach. A swoją drogą ,wcale nie głupioe zamieścić ogłoszenie na forum,tylko co by to było gdyby każdy tak robił,to zamiast forum byłaby tablica ogłoszeń

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka