IP: *.tktelekom.pl 29.12.11, 12:50
www.strefabiznesu.nto.pl/artykul/rok-2012-jakie-czekaja-nas-podwyzki-75647.html
Niestety nie wynagrodzenie. Drożeje wszystko, Najbardziej dotkliwa będzie podwyżka akcyzy na paliwa które są kołem zamachowym wszystkich innych podwyżek. Płacz i zgrzytanie zębów już widać u emerytów ,rencistów i ludzi chorych jak im minister zdrowia powiedział ile maja płacić za lekarstwa.Czarny humor jest taki - Jak żyć panie ministrze ? - pyta rencista z emerytem i chorym. Minister zdrowia ze stoickim spokojem odpowiada - KRÓTKO !!!. Taka jest nasza zielona wyspa w której rządzą cudotwórcy cieszący sie niesłabnąca popularnością. Ewenement socjologiczny. Wszystkiemu jak zwykle winne jest 6 krotnie przegrane PIS. Tak to tylko u nas.Titanic tonie muzyka gra a większość w chocholim tańcu tanecznym krokiem wchodzi w nowy rok. Wszystkiego najlepszego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tarzan Re: Podwyżki IP: *.flash-net.pl 29.12.11, 13:50
      Racja!!!
      To granda, gdyby rządził PiS benzyna kosztowałaby 2 złote, a chleb byłby za darmo.

Inflacja, coraz wyższa cena paliwa i wszelkie inne nieszczęścia z brakiem śniegu włącznie to absolutnie wina zdrajców narodu - PO!

• Gość: kaziuk66 Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 29.12.11, 14:48
        Brawo. Wpis godny intelektualisty podnoszący emerytów rencistów na duchu którzy jak mniemam będą od tej chwili wspierać rzad czynem umierając przed terminem.Grandą to jest to Tarzanie ,że zabierają mi kasę z kieszeni i z uśmiechem wmawiając mi ,że to dla mojego dobra.
        • Gość: nędza Re: Podwyżki IP: 74.63.86.* 29.12.11, 15:31
          Emerycie, rencisto przechodź tylko na czerwonym świetle! (a ulżysz rządowi!)
          A tak poważnie. Chciał naród wolnej Polski to ma!
          Problem w tym że Polska poddaje się UNII i tyka pod jej dyktando dlatego zlikwidowano zakłady, doprowadzono do długu a TY Kaziuk będziesz je spłacał zaciskając pasa chociaż to nie TY masz na koncie miliony złotych
          • lechowski51 Re: Podwyżki 29.12.11, 16:58
            Za chwile beniu napisze Ci kaziuk ze to wina wstretnego kaczora bo obnizyl skladke rentowo,inny "ekonomista",ze to na wskutek swiatowej koniuktury a tarzan bedzie Cie raczyl pytaniami -co by bylo gdyby?!.Oczywiscie wszyscy milosnicy "jedynie slusznej partii" zapominaja ze cudotworcy z PO rzadza juz 5 rok a PiS rzadzil 2 lata.Zaczna pisac i myslec inaczej jak zabraknie im na nastepna rate kredytowa a bank zablokuje im karte bankowa.
            • Gość: gość Re: Podwyżki IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.12.11, 17:17
              Pis czy po, jedna swołocz. Chcieliście "wolności" to ją macie, jak na własnych plecach wywindowaliście towarzyszy do urzędów to teraz nie narzekajcie. Cała ta banda to towarzysze pookrągłostołowi. Darmozjadów banda, razem z jewropiejskim sojuzem, gdzie kłócą się o wielkość ogórka. Wszyscy ładnie lody kręcą i pieprzą o kryzysie.
            • Gość: olo Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 17:18
              Tak, @lechowski i @kaziuk oczywiście, że to wina Kaczyńskiego, można było wprowadzić Polskę do strefy euro, to dziś byś jeden z drugim nie płakał że podwyżki... ale ten wasz guru nie chciał euro. To teraz za drożejącą ropę i gaz trzeba płacić w dolarach i euro, nikt jakoś tej naszej wspaniałej złotówki nie chce. Euro słabnie, czyli złoty leci na zbity łeb w stosunku do euro i do dolara, do funta, do franka, do wszystkiego, wkrótce benzyna będzie po 6 PLN. I co z tym zrobisz? Nic!, trzeba płacić !
              • Gość: kaziuk66 Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 29.12.11, 17:40
                Olo szanowny Twój guru kilka lat temu na Forum ekonomicznym w Krynicy podał nawet datę wprowadzenia przez Niego euro w Polsce. Gdyby dotrzymał złożonego tam przyrzeczenia to dzis Polska była by w strefie euro. Z wielu niedotrzymanych obietnic akurat niedotrzymanie tej wyszło nam na na dobre..Sugerowanie ,ze bycie naszego kraju teraz w strefie euro chroniło by nas przed problemami jest piramidalna bzdurą.Zaczadzenie Twojego umysłu antypisowską histerią sięga szczytu absurdu
                • Gość: olo Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 19:51
                  kaziuk66 napisał(a): .... to dzis Polska była by w strefie euro. Z wielu niedotrzymanych obietnic akurat niedotrzymanie tej wyszło nam na na dobre..

To zechciej szanowny @kaziuk wymienić te dobroci które nas spotkały dzięki nieposiadaniu euro.
                  Choćby jedną.

• Gość: kaziuk66 Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 29.12.11, 20:43
                    Przez lata kilka krajów euro wykorzystywało system aby sfinansować swoje deficyty kosztem innych.W mechanizmie euro tkwi zachęta do tworzenia jak największego deficytu i przerzucania jego kosztów na inne państwa..Nie posiadanie euro lecz waluty własnej powoduje,że trzeba bardziej dbać o jakość waluty no bo na kogo przerzucimy deficyt ,na Niemcy,Francje. Dzięki nie posiadaniu euro mamy sytuacje jeszcze jako taką.Dlatego powrót do walut narodowych w mojej ocenie wydaje się być nieuniknione bo system zabezpieczeń w strefie euro po prostu nie działa czego dowodem jest sytuacja finansowa Grecji ,Portugalii czy Włoch czy Hiszpanii.
                    • Gość: olo Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 22:35
                      Szanowny @kaziuk, prosiłem o choć jedną korzyść wynikająca z nieposiadania euro a ty mi podsuwasz jakiś bełkot, jakiego pełno w necie.
                      Pomogę ci, otóż złotówkę można zdewaluować. Co się niedawno stało. Dzięki temu, na jakiś czas wzrósł eksport i to jest ta "korzyść". Niestety, co oczywiste, po tej dewaluacji w Polsce będziemy mieli podwyżki praktycznie wszystkiego co na świecie kupuje się za prawdziwe pieniądze czyli za dolary i euro. I co ciekawe, na tą przecenę złotówki, Polska może niewiele poradzić. Na podwyżki też.

• Gość: kaziuk66 Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 30.12.11, 08:47
                        Jeżeli za bełkot jakich podobno pełno w internecie uważasz poglądy niemieckiego ekonomisty Bagusa Philippa,profesora na Uniwersytecie Króla Juana Carlosa w Madrycie,przedstawiciela austriackiej szkoły ekonomii które może niezdarnie streściłem to klękajcie narody
                        • Gość: Tarzan Re: Podwyżki IP: *.flash-net.pl 30.12.11, 12:29
                          Ekonomiści miewają rożne poglądy, różnie też przewidują przyszłość ekonomiczną.

Nie wierzyć jednemu, a ufać drugiemu nie jest kwestią bycia idiotą.

Opinie, przewidywania, czy prognozy nie mogą być traktowane w kategoriach prawdy absolutnej.

• Gość: Tarzan Re: Podwyżki IP: *.flash-net.pl 29.12.11, 17:49
          > Brawo. Wpis godny intelektualisty podnoszący emerytów rencistów na duchu którzy
          > jak mniemam będą od tej chwili wspierać rzad czynem umierając przed terminem.

Przecież tego typu teksty można tylko w kategoriach kabaretu traktować ;)

>zabierają mi kasę z kieszeni i z uśmiechem wmawiając mi ,że to dla mojego dobra.

Kaziuku, nie ma ludzi, którzy entuzjastycznie podchodzą do podwyżek, ale ... ;)

@Lechowski

Pytania "co by było gdyby" są niemal wymuszone, no bo przecież sugerujecie sami, że PiS poradziłby sobie lepiej.

Nie poradzili sobie na Węgrzech, hiszpańscy katolicy okazują się paniami o bardzo liberalnych poglądach, to przynajmniej Tusk niezmiennie steruje cenami.;)

PO rządzi 5 rok i zauważam poprawę swej sytuacji, więc dopóki nie zacznie to uderzać we mnie dopóty na PiS nie zagłosuję. ;)
          Póki co na raty wystarcza, kartę spłaciłem z nadwyżek, by kosztów nie ponosić.

A że Kaczyński aż 2 lata u steru wytrzymał, to i tak cud, bo to przecież wieczny opozycjonista, który bez kłótni i wyrzucania z partii żyć nie może.

Gdy skończy się rewolucja na prawicy, to się znów okaże, że im do PO (czyt. obecnie postępowych lewaków wrogów Polski) wcale nie tak daleko.

Tylko co Ty biedaku będziesz wtedy pisał? Z kim walczył? ;)

@ Gościu,
          Co prawda z reszta postu się nie zgadzam, ale to:

>Pis czy po, jedna swołocz<

trafne ;)

• lechowski51 Re: Podwyżki 29.12.11, 19:17
            Trafne jak to ze "Tusk steruje cenami' a PO reformuje sluzbe zdrowia o czym przekonaja sie nieszczesnicy,ktorzy wybiora sie 1 stycznia do aptek.Normalni ludzie w normalnym kraju gdy pogarsza sie ich sytuacja/rosnace bezrobocie,inflacja,dlug publiczny,ceny enrgii i zywnosci/ glosuja na opozycje.W normalnym kraju i normalni ludzie...
            • Gość: gbur0 Re: Podwyżki IP: 80.51.96.* 29.12.11, 19:38
              Do tego nas doprowadziła 20letnia jazda kolesi z solidarności. Jak który dostał żłób to robił się gorszy od tego stworzenia co przy złobie stoi. Skoro walczyli, siedzieli i pili to się im należy. Pomagają im takie oszołomy jak K66, L51 i inne niedołęgi co się nie załapały do salonki.
            • Gość: olo Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 20:06
              lechowski51 napisał:
              ... glosuja na opozycje.W normalnym kraju i normalni ludzie...

Owszem, jak jest jakaś opozycja, normalna opozycja.
              W Polsce normalnej opozycji jeszcze nie ma.
              • lechowski51 Re: Podwyżki 29.12.11, 20:30
                Prawisz olo jak kiedys Gierek i Jaruzelski a potem Geremek i Balcerowicz z Mumii Wolnosci.Oni tez twierdzili ze rozumni ludzie wywodza sie tylko wsrod tych formacji.Reszta to byly oszolomy i wichrzyciele,no i oczywiscie wrogowie Polski oplacani przez amerykanskich imperialistow.
                • Gość: kij Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 29.12.11, 21:12
                  Ciągle,poprawiają i poprawiają,przekonują nas o swojej racji,a jest coraz gorzej,a najgorzej,że nie ma odpowiedzialnych za całe zło jakie się szerzy.
                  • lechowski51 Re: Podwyżki 29.12.11, 21:52
                    Niedlugo Sylwester.Jeden z nich przezywalem w NY.Probowalem sie przedostac na Times Square.Niestety ugrzazlem na stacji metra na 42 str.Dopiero po polnocy udalo misie przebic przez tlum.Potem wedrowalismy po ulicach Manhattanu niemal do samego rana.Jak na miasto ktore nigdy nie spi bylo fanastycznie i niecodziennie.
                    Ta muzyke polecily mi moje dzieci.Moim zdaniem dobra...
                    www.youtube.com/watch?v=6PHOeXIPNZE&feature=related
                    • lechowski51 Re: Podwyżki 29.12.11, 21:54
                      Przepraszam.Pomylilem watki!
                      • Gość: znajoma Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 22:21
                        Oj tam, oj tam, piosenka super, dobranoc:-)
            • Gość: Tarzan Re: Podwyżki IP: *.flash-net.pl 29.12.11, 22:52
              > Normalni ludzie w normalnym kraju gdy pogarsza sie ich sytuacja/rosnace
              > bezrobocie,inflacja, dlug publiczny,ceny enrgii i zywnosci/ glosuja na opozycje.W
              > normalnym kraju i normalni ludzie...

A jeśli ich sytuacja się nie pogarsza, to tez glosują na opozycję, a jeśli nie to są nienormalni?

A co jeśli tej alternatywie (czyt. opozycji) nie ufają i przewidują, że z nimi byłoby jeszcze gorzej?

Wiem, wiem..nie wiedza co czynią, bo przecież tylko wy znacie prawdę ;)

@Olo

>I co ciekawe, na tą przecenę złotówki, Polska może niewiele poradzić. Na podwyżki też.

Zdanie Twoje jest z gruntu nieprawdziwe. Każdy Prawdziwy Polak wie, że wszelki wzrost cen jest w naszej sterowanej gospodarce wina Tuska i innych zdrajców Narodu.
              A gdyby to Jarosław-Polskę-Zbaw dzierżył władzę, to jednym zamaszystym podpisem na swoim ukazie zdecydowałby o obniżce wszystkich cen, wiek emerytalny obniżyłby do 50 lat jednocześnie podnosząc emerytury o 300%.;)

• lechowski51 Re: Podwyżki 30.12.11, 08:51
                Jak zwykle zamiast sie wypowiadac mnozysz kolejne pytania.Normalni ludzie nie reaguja na swiat na zasadzie odruchu Pawlowa czyli jak mnie dobrze to niech sie wali wokol swiat.Normalni ludzie czytaja,analizuja i wiedza,ze oprocz nich zyje w Polsce 10% Polakow,ktorzy nie maja zlotowki oszczednosci,dzieci ich sasiadow po skonczeniu studiow nie maja szansy na prace a inne dzieci sasiadow wyjechaly za praca do Anglii,Niemiec czy Wloch.Normalni ludzie widza ze wzrost cen spowodowal,ze ich sasiad zamiast samochodem coraz czesciej wsiada na rower itd.
                Mnie i moim dzieciom mode powiedziec powodzi sie bardzo dobrze.I coz z tego,skoro mam w rodzinie ilus tam bezrobotnych,skoro moi sasiedzi zyja w beznadziei?!
                Nie wiem co zrobilby Kaczynski czy Miller bedacy w opozycji.Moge natomiast powiedziec Ci jakie bylo wowczas bezrobocie,inflacja,jak wzrastaly zarobki,ile wynosil dlug publiczny.Specjalista od wrozenia z fusow jestes na tym forum Ty!
                • Gość: Tarzan Re: Podwyżki IP: *.flash-net.pl 30.12.11, 12:50
                  lechowski51 napisał:

> Jak zwykle zamiast sie wypowiadac mnozysz kolejne pytania.

Nudny już się robisz ciągle pisząc to samo.

Po drugie, czy Twoja percepcja działa nie dość wydolnie, by zauważyć, że zadałem jedno pytanie?

>Normalni ludzie czytaja,analizuja i wiedza,ze oprocz nich zyj
                  > e w Polsce 10% Polakow,ktorzy nie maja zlotowki oszczednosci,

Wiedzą. I co z tego niby ma wynikać, skoro nie wierzą, by opozycja była w stanie te sytuacje zmienić?

>nie maja szansy na prace a inne dzieci sasiadow wyjecha
                  > ly za praca do Anglii,Niemiec czy Wloch.

Obecnie w Europie i USA jest tendencja emigracji do Australii. ;)
                  Nie tylko w Polsce niektórzy nie widzą perspektyw.

> Normalni ludzie widza ze wzrost cen spowodowal,ze ich sasiad zamiast samochodem
                  > coraz czesciej wsiada na rower itd.

A jaki powód tych podwyżek ci "normalni" widzą? I jakie sugerują działania, by cenę obniżyć?

O kurde, znów mnożę pytania... ;)

No ale wiesz, wg mnie samo krytykowanie nie wystarcza, by kogoś przekonać należy zaproponować alternatywę.
                  Do póki jej nie widzę, nie ma mowy o przyznaniu racji lub choćby podzieleniu nadziei i wiary, że zmiana u steru władzy może przynieść korzyści.

> Mnie i moim dzieciom mode powiedziec powodzi sie bardzo dobrze.I coz z tego,sk
                  > oro mam w rodzinie ilus tam bezrobotnych,skoro moi sasiedzi zyja w beznadziei?!

Święta Teresa, myślałby kto ;)

Pomóż im jeśli możesz, a jeśli nie to trudno. całego świata nie zbawisz, zawsze będą ci poszkodowani, o gorszej sytuacji.
                  Tylko Prawdziwi Komuniści wierzą, że można osiągnąć status kompletnej równowagi szczęścia w społeczeństwie i wszystkim dać dobrobytu po równo.

> Nie wiem co zrobilby Kaczynski czy Miller bedacy w opozycji.

Skoro nie wiesz co chcieli by zrobić, to na jakiej podstawie wybierasz tych, na których oddajesz swój głos? Kobieca intuicja?

>Moge natomiast powiedziec Ci jakie bylo wowczas bezrobocie,inflacja,jak wzrastaly
                  > zarobki,ile wynosil dlug publiczny.Specjalista od wrozenia z fusow jestes na tym forum
                  > Ty!

Ale to byłą nieco inna sytuacja. Równie dobrze można zagłosować na partie komunistyczną, bo za Gierka było fajnie.
                  Za PiS-u zdarzało się, że benzyna była droższa niż za późniejszej PO, zdarzało się, że cena zmieniała się o ok złotówkę w skali kilkunastu miesięcy.
                  To, że w czasie ich rządów było lepiej (załóżmy, że było), nie oznacza, że dziś byłoby tak samo.
                  Poza tym politycy lubią powtarzać (PiSiorki również), że to co złe, to spuścizna poprzedników, to co dobre - to według tych co oddali władzę - zasługa ich jeszcze działań.

Nie wróżę z fusów, próbuję zrozumieć sens określonych działań i ich wpływu na sytuację w kraju, a szczególnie moja własną.

Jestem świadom niedoskonałości obecnej władzy, nie akceptuje bezkrytycznie każdej decyzji.

Jednak taki PiS na ten przykład, nie daje żadnej alternatywy, oni jedynie krytykują, są w odwiecznej opozycji.

Poza tym rozumiem, że rząd - taki, czy inny - nie ma 100% wpływu na sytuacje gospodarczą.

Reasumując, nie powiem, że nigdy nie zagłosuję na PiS. Muszą jednak zaproponować coś, co wg mnie będzie korzystne dla mnie, mojej rodziny, kraju (tak, tak, w tej kolejności).
                  Na razie proponują dużo jak zwykle bycie w opozycji, niekonstruktywną krytykę, wojenki i obrażanie się na wszystkich.

• Gość: benek Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 30.12.11, 14:27
                    święte słowa tarzan - kaziukowi i lechowskiemu wydaje się że kaczor i pis rozwiązali by wszystkie problemy swiata pstryknięciem palca - skoro tak to dlaczego było 6 kolejnych porażek ? kaziuk pisząc zdanie że winnym jest generalna porażka pis - odmawia ludziom prawa swobodnego wyboru i myślenia ,swoją drogą - 6 razy dostać po dupie i dalej nie rozumieć dlaczego to albo się jest kretynem albo niezłym cwaniakiem ,który tylko pierd..i że sie "po władzę wybiera" , w tym momencie zacznę mój ulubiony wątek - węgry i orban - tam jest tak jak sobie "marzą" lechowski ,kaziuk,kaczor i jego czopkowi i kapciowi i co ? nawet usa ,które do eu rzadko sie wtrącają ustami "clintonowej" powiedziały że na węgrzech swobody obywatelskie ,gospodarcze i demokratyczne są zagrożone,a gospodarka zależna od tego co austriackie banki zrobia - bo maja większość obligacji węgierskich , no i kto kupuje te obligacje ? lechowski ? - odnosząc sie do wcześniejszego wpisu "guru" pisoludków niejakiego lechowskiego ,który stwierdził że wytłumaczę te podwyżki - czuję sie niejako w obowiązku i z wielką przyjemnością odpowiadam na zaczepkę tego troglodyty gospodarczego - mieliśmy przez 7 lat perferencyjne stawki na akcyzę na diesla - to sie skończyło więc podwyżka paliwa i innych - lechowski i kaziuk jak umieją czytać - wiedzą że kaczor nawet jakby popuścił w majty to tego by nie zmienił , odpisuję na wpisy lechowskiego bo chcę pokazywać jego - kłamstwa ,niekompetencję i zwykłe chamstwo , - przykład? ostatnio na wpisie o tych "co nie doczekali " stwierdził że mamy ujemny bilans handlowy z niemcami - kłamstwo wierutne - nawet nie chce mi się przytaczać innych "przekręceń" "niedomówień" tego "kacyka" z przemyśla , jest "ekonomicznym jaskiniowcem" a sili się na ekspertyzy, teraz cos do kaziuka i troglodyty - płaczecie że drożeje wszystko - przepraszam wracamy sie do 2006-2007 roku - pytanie otwarte ( tłumaczenie dla pisiołków - otwarte tzn - nie musicie odpowiadać ) co 1 stycznie wymienionych lat staniało ? gaz?+ 15% , prąd ? +10% i jeszcze od 1 lipca 2007 roku kolejna podwyżka , benzyna ,ropa ? - staniały do poprzednich okresów ? leki nie drożały od 1 stycznia 2007 ?do sprawdzenia w statystykach - poczytajcie troglodyci o czynnikach wpływających na ceny - na koniec - nie jestem "PEŁOWCEM" ale jak mam wybierać takich fachowców jak czopki kaczora czy "protegowani" lechowskiego - to mam skurcze
                    • Gość: kaziuk66 Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 30.12.11, 15:15
                      Beniu to dzieki determinacji tak przez Ciebie "lubianemu" Kaczorowi obniżony został podatek dochodowy ,składka rentowa, odmrożono progi podatkowe i zrobiono rzecz chwalebną czyli zlikwidowano zbójecki podatek od spadków.Korzystałeś z tego i jakoś Ci Kaczor nie przeszkadzał. Rzekomi rzadzacy liberałowie podwyzszaja nie tylko ceny ale i podatki i składki. Zagłosuje na kążdego kto bedzie obniżał wszelakie daniny na rzecz państwa.Cudotwóry tym sie brzydza wiec ja robie dokładnie to samo w stosunku do nich.To sa zmarnowane lata tylko wielu jeszcze o tym nie wie bo chodzi w różowych okularach.Piękne kolory tęczy i złudzenia tez przemijają.
                      • lechowski51 Re: Podwyżki 30.12.11, 15:38
                        tarzan pisze;
                        Ale to byłą nieco inna sytuacja. Równie dobrze można zagłosować na partie komunistyczną, bo za Gierka było fajnie.
                        Za PiS-u zdarzało się, że benzyna była droższa niż za późniejszej PO, zdarzało się, że cena zmieniała się o ok złotówkę w skali kilkunastu miesięcy.
                        To, że w czasie ich rządów było lepiej (załóżmy, że było), nie oznacza, że dziś byłoby tak samo.
                        Poza tym politycy lubią powtarzać (PiSiorki również), że to co złe, to spuścizna poprzedników, to co dobre - to według tych co oddali władzę - zasługa ich jeszcze działań.

Nie wróżę z fusów, próbuję zrozumieć sens określonych działań i ich wpływu na sytuację w kraju, a szczególnie moja własną.

Jestem świadom niedoskonałości obecnej władzy, nie akceptuje bezkrytycznie każdej decyzji.

Jednak taki PiS na ten przykład, nie daje żadnej alternatywy, oni jedynie krytykują, są w odwiecznej opozycji.

Poza tym rozumiem, że rząd - taki, czy inny - nie ma 100% wpływu na sytuacje gospodarczą.

Reasumując, nie powiem, że nigdy nie zagłosuję na PiS. Muszą jednak zaproponować coś, co wg mnie będzie korzystne dla mnie, mojej rodziny, kraju (tak, tak, w tej kolejności).
                        Na razie proponują dużo jak zwykle bycie w opozycji, niekonstruktywną krytykę, wojenki i obrażanie się na wszystkich.

Trudno polemizowac z jezykiem Szkla Kontaktowego czy kalek myslowych sprzedawanych w WSI-24.Na partie komunistyczna z czasow Gierka zapewne glosowalyby "sieroty po pgr-ach "-ja napewno nie!.Natomiast zaglosowalbym za tymi ktorzy obnizaja a nie podwyzszaja podatki,za tymi ktorzy spowodowali ze zlodziejom i malwersantom trzesly sie rece a nie tym z przemeczenia.bo pracuje po 12 godz dziennie.Moim zdaniem sa to racjonalne i madre wybory.To ze PiS na jest "konstruktywna opozycja",slyszalem tez w czasie komuny.Pokazcie towarzysze madre rozwiazania!
                        Jak chcesz to zagladnij na strony Instytutu Republikanskiego im Sobieskiego wspiranego przez PiS czy na propozycje Kongresu-Polska wielki projekt.I przestan bredzic ze poza wspanialym programem PO inni to wieczni krytykanci.
                        ...a benia kaczorologa pozdrawiam!
                        • Gość: olo Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 16:16
                          @lechowski, do tej pory wiedziałem, że niewiele rozumiesz z gospodarki.

lechowski51 napisał: ...zaglosowalbym za tymi ktorzy obnizaja a nie podwyzszaja podatki,za tymi ktorzy spowodowali ze zlodziejom i malwersantom trzesly sie rece....

Teraz nabrałem pewności, że niewiele też rozumiesz dlaczego PiS przegrywa po kolei wszystkie wybory od 2007 roku. Polacy nie chcą takiego państwa gdzie ludzie żyją w strachu. Nie masz co się pluć, już nigdy PiS nie wygra. Platforma ma odwagę ufać Polakom. Różnie na tym wychodzi ale rozumie, że większość chce normalnego państwa – państwa przyzwoitego, którego instytucje nie upokarzają własnych obywateli, i gdzie każdy człowiek ma prawo czuć się dobrze.
                          Ty i twój PiS tego nie wiecie, stąd te wszystkie brednie o posługiwanie się "jezykiem Szkla Kontaktowego czy kalek myslowych sprzedawanych w WSI-24".

Nawet Jacek Kurski już to zaczyna rozumieć. Przegrałeś @lechowski.
                          • lechowski51 Re: Podwyżki 30.12.11, 16:27
                            Olo!.Moge przegrywac cale zycie byleby nie wygrywali Rycho,Miro i Zbycho oraz dr.G.Jak wyglada normalne panstwo przekonalem sie zyjac i pracujac w Anglii.Tam zamiatajacy afere Mira i Rycha bylby na smietnisku politycznym a nie wiceministrem jak Sekuła.W wyborach na prezydenta Zabrza normalni ludzie pokazali mu gest Kozakiewicza.Mafia o nim jednak nie zapomniala!
                            • Gość: olo Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 16:58
                              @lechowski, ty naprawdę nic nie rozumiesz...

To nie dr G tylko PiS przegrał, bo publicznie upokorzył dr G.
                              Nawet jak był winien, to na pewno władza nie ma żadnego prawa tak postępować. .

Może trzeba było dr G. publicznie powiesić ? Na pewno byś się ucieszył !
                          • Gość: kaziuk66 Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 30.12.11, 19:00
                            Olo pisze "Polacy nie chcą takiego państwa gdzie ludzie żyją w strachu. Nie masz co się pluć, już nigdy PiS nie wygra. Platforma ma odwagę ufać Polakom. Różnie na tym wychodzi ale rozumie, że większość chce normalnego państwa – państwa przyzwoitego, którego instytucje nie upokarzają własnych obywateli, i gdzie każdy człowiek ma prawo czuć się dobrze. "

Ubawiłeś mnie. Rekordowa liczba podsłuchów jest właśnie teraz a nie za PIS. Podsłuchiwanie dziennikarzy jest norma czy to przez prokurature cywilną czy ostatnio wojskowa. Gdzie protest w obronie wolnosci słowa .W cywilizowanej demokracji byłaby afera która by zmiotła decydentów. Teraz to nawet strach sie bać. Powtarzasz brednie o rzekomym łamaniu powszechnym prawa za PIS. Poseł Czuma z PO szef sejmowej komisji do spraw nacisków za rzadów PIS stwierdza kategorycznie - Żadnych nacisków nie było.Prokuratura umarza kolejne watki rzekomych spraw kryminalnych za PIS tyle tylko,ze prasa o tym wspomina malutkim druczkiem na ostatniej stronie a TV informuje o tym po północy.Jak państwo jest przyjazne chorym widac w kolejkach w aptekach. Posłuchaj co do powiedzenia na temat rządów mają ludzie styrani życiem stojacych w kolejkach po lekarstwa które akurat wypadły z listy refundacyjnej a rozesmiany minister zdrowia bredzi ,ze to dla ich zdrowia i dobra.Kazdy człowiek czuje się dobrze a najlepiej aferzyści bo cudotwórcy spowodowali,że afer po prostu nie ma . Przepisy jawne i klarowne aż,chce sie być uczciwym. No i jak tu nie kochac tak cudownej władzy która nie dosypia,żeby nam zrobic dobrze za jeszcze większą kase z której regularnie nas ograbia. Bajkopisarz z Ciebie olo przecudny
                            • Gość: olo Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 20:21
                              Szanowny @kaziuk, jak kłamiesz to kłam inteligentnie.

Skąd wiesz, że teraz liczba podsłuchów jest rekordowa? Nie wiesz! Nie masz pojecia, ale kłamiesz śmiało. Liczba podsłuchów do 2011 roku była tajna, (właśnie PO znowelizowała ustawę o podsłuchach). Nawet ND to przyznaje
                              www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110613&typ=po&id=po02.txt
                              I co? Odszczekasz? Pewnie nie, bo to nie w twoim stylu..

Poseł Czuma nie znalazł twardych dowodów na naciski i to i tylko to oświadczył, masz mu to za złe?

Co do listy refundacyjnej to zobaczymy.
                              Zamiast biegać po aptekach, można poczytać czy potrzebne leki są na liście i za ile. Akurat te potrzebne mojej rodzinie są i potaniały.
                              www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=q101&ms=&ml=pl&mi=&mx=0&mt=&my=0&ma=019035
                              Szkoda, nikt tego nie czyta, typowe niestety.( artykuł przeczytało osób: 221)

Ok, @kaziuk, możemy czasami podyskutować na fakty, tylko na te prawdziwe a nie na te, które lansują różni pseudo-dziennikarze w trosce o tzw. oglądalność.

Mniej naiwności w Nowym Roku życzę.
                              • Gość: kaziuk66 Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 30.12.11, 21:43
                                mojsiewicz.salon24.pl/257992,rekord-ilosci-podsluchow-z-obawy-rozruchow-na-wiosne
                                Olo jeżeli sądzisz,ze dla poparcia swojej tezy wymyślam kłamstwa to jesteś w dużym błędzie. Zawsze staram się mieć poparcie na to o czym pisze więc w ostateczności możesz mi zarzucić ,że powtarzam coś co według Ciebie jest kłamstwem.Nie wymyślam tego na swoje potrzeby i przyjmij to do wiadomości.To,ze autorytetu mamy inne i źródła swojej wiedzy .No cóż urok niedoskonałości lub różnorodności tego świata.
                                • Gość: olo Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 22:32
                                  Ok, niech ci będzie @kaziuk, jak widzę czytasz kłamców.

Wyjaśnię ci w czym rzecz.
                                  Otóż Ziemkiewicz i reszta na użytek swojej propagandy, świadomie mylą podsłuch z wykazem rozmów z telefonu, najczęściej komórkowego. Tych wykazów, rzeczywiście, służby pobierają od operatorów wielokrotnie więcej niż w innych krajach. Ale ma to swój konkretny powód. Polska jest jednym z nielicznych krajów gdzie kartę SIM prę-paidową można kupić ot tak, bez pokazywania jakiegokolwiek ID, włożyć do telefonu i dzwonić bez ujawniania swoich personaliów, przynajmniej tak się niektórym wydaje. Prawie zawsze można ustalić kto z niej dzwonił, jednak do tego są potrzebne wykazy rozmów.
                                  O i cała tajemnica tych "podsłuchów".

A prawdziwych podsłuchów było w 2010 dokładnie 6453, co daje wskaźnik 0,17 na tysiąc mieszkańców Polski. Dużo?

• Gość: Tarzan Re: Podwyżki IP: *.flash-net.pl 30.12.11, 16:26
                          > Trudno polemizowac z jezykiem Szkla Kontaktowego czy kalek myslowych sprzedawan
                          > ych w WSI-24.

Czy ja Ci wypisuję, że trudno polemizować z językiem z bloga Ziemkiewicza? To co piszesz traktuję jako Twój pogląd.

>Natomiast zaglosowalbym za tymi ktorzy obnizaja a nie podwyzszaja podatki,

Pod warunkiem, że pozostała rzeczywistość ekonomiczna się nie zmienia.

Po drugie do niektórych podwyżek stawek zmuszają zobowiązania. PiS by Polskę z Unii wyprowadził?

> za tymi ktorzy spowodowali ze zlodziejom i malwersantom trzesly sie rece

Jestem za, tylko odpowiednimi metodami.

>To ze PiS na jest "konstruktywna opozycja",slyszalem tez w czasie komuny.

Za komuny na pewno o PiS-ie nie słyszałeś.

Jeśli Twoim zdaniem jest to konstruktywna opozycja, napisz co proponuje zrobić, by paliwo nie drożało.

Gdy o to pytałem, to albo mnożyłem pytania albo otrzymałem odpowiedź "nie wiem, co by Kaczyński zrobił".

>I przestan bredzic ze poza wspanialym programem PO inni to wieczni krytykanci.

Przestań mi ciągle coś insynuować.

Nigdy nie napisałem, że PO ma wspaniały program, niejednokrotnie pisałem o nich jako "mniejszym złu".

Co do partii opozycyjnych miewają rożne pomysły, niektóre z nich mi się podobają.
                          Również w PiS.

• lechowski51 Re: Podwyżki 30.12.11, 20:59
                            Jak nie bedziesz wycinal z kontekstu zdania,to nie bedziesz pisal bzdur o PiS-ie w czasie komuny.O "konstruktywnej opozycji" mowili jak Ty o PiS tez komuninisci.Dla nich jak i dla Ciebie wszyscy poza PO i PZPR to oszolomy.
                            ...i nie powtarzaj za Jaruzelskim o "mniejszym zle".Chyba ze Twoim zwyczajem bedziesz dalej relatywizowal?!
                            • Gość: Tarzan Re: Podwyżki IP: *.flash-net.pl 30.12.11, 22:10
                              > Jak nie bedziesz wycinal z kontekstu zdania,to nie bedziesz pisal bzdur o PiS-
                              > ie w czasie komuny.

To nie jest kwestia wyjęcia z kontekstu, tylko błędów składni. Twoich błędów. ;)
                              Po drugie zapoznaj się ze znaczeniem słowa kontekst.

> O "konstruktywnej opozycji" mowili jak Ty o PiS tez komuninisci.

I to zdanie zamieściłeś w swoim poście, co? Zadbaj wreszcie patrioto o jakość języka, nie tylko o ogonki ;)

> Dla nich jak i dla Ciebie wszyscy poza PO i PZPR to oszolomy.

Choćbym Ci 100 razy napisał swój pogląd na PO, to i tak twierdzić będziesz zupełnie coś innego, więc dam sobie spokój. Groch o ścianę.

> ...i nie powtarzaj za Jaruzelskim o "mniejszym zle".

Chryste, Ty nie tylko pisać po polsku poprawnie nie umiesz, ale i przeczytać ze zrozumieniem dość prostego, niezbyt złożonego zdania nie potrafisz. :)
                              Przeczytaj moje zdanie o Jaruzelskim raz jeszcze, a potem jeszcze raz i popatrz na KONTEKST.

>Chyba ze Twoim zwyczajem bedziesz dalej relatywizowal?!

Ty swoim zwyczajem dalej insynuował?

Człowieku, Ty nawet, gdy ktoś się z Tobą zgadza, to potrzebujesz napie...ki jak koń owsa. ;)

Współczuję Ci, musisz być bardzo nieszczęśliwy, to ciągłe napięcie, złość muszą Cie wykańczać. Ale nie trać wiary, jeszcze słonko kiedyś zaświeci :)

• lechowski51 Re: Podwyżki 31.12.11, 09:11
                                Nie wiem gdzie jest "Twoje zdanie" o Jaruzelskim,wiem gdzie jest Twoje zdanie o "mniejszym zle".Nie ma mniejszego zla-jest zlo albo dobro.Tacy postepowcy jak Ty,unikaja jezyka Ewangelii,czyli mow-Tak-tak,Nie- nie.Tak samo Prawda nie lezy posrodku-tylko tam gdzie ona jest.
                                Tak na marginesie!.Wole pisac z bledami anizeli bez sensu.
                                • Gość: Tarzan Re: Podwyżki IP: *.flash-net.pl 31.12.11, 11:11
                                  > Nie wiem gdzie jest "Twoje zdanie" o Jaruzelskim,wiem gdzie jest Twoje zdanie
                                  > o "mniejszym zle".

Nie wiesz gdzie jest, nie wiesz w związku z tym, czego dotyczy i jaki miało wydźwięk, ale ... możesz go użyć jako argumentu?
                                  Nieuczciwy jesteś w takim razie.

Najpierw oskarżasz potem ewentualnie sprawdzasz, czy miałeś rację?

> Nie ma mniejszego zla-jest zlo albo dobro.Tacy postepowcy jak
                                  > Ty,unikaja jezyka Ewangelii,czyli mow-Tak-tak,Nie- nie.Tak samo Prawda nie lez
                                  > y posrodku-tylko tam gdzie ona jest.

Nie ten wątek. Skończyły się wytyczne na ten rok? Nie wiesz o czym masz pisać?

Podpowiem, napisz to co zwykle piszesz. PiS wielki jest, a PO to pachołki Rosji i Niemiec, mordercy Największego Prezydenta

> Tak na marginesie!.Wole pisac z bledami anizeli bez sensu.

Problem w tym, że błędów w pisowni nie popełniasz, tylko ŚWIADOMIE NIE UŻYWASZ POLSKICH ZNAKÓW, JAKO ŻE POPRAWNOŚĆ PISOWNI W OJCZYSTYM JĘZYKU NIE JEST DLA CIEBIE WAŻNA, patrioto. ;)

Problem ze składnią jest taki, że gdy popełniasz błędy, to wychodzą zdania bez sensu, jak to mówiące o tym, że za komuny PiS-u też nie uważano za konstruktywną opozycję.

Po kilku latach w polityce, nawet Lepper nauczył się dość zrozumiale mówić, Wałęsa swego czasu kroko milowy zrobił.

Ty w internecie choćby wklepujesz te same zdania na kilkudziesięciu forach od kilku lat co najmniej i jeszcze się nie nauczyłeś?

• Gość: benek Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 31.12.11, 11:38
                                    kaziuk - akurat co do spadków , to lepiej nie wypowiadaj się bo , podatek jaki był taki jest tylko zmeiniono jego skalę - wiem bo odziedziczyłem to i owo w 2007 i 2010 roku - jak płaciłem w 2007 roku tak i w 2010 różnicy w opłatach wielkiej nie było
                                    • Gość: benek Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 31.12.11, 11:52
                                      jeszcze jedno - jak akurat złudzeń nie mam tak wobec PO jak i PIS , to wy stwarzacie wrażenie że rządy kaczyńskiego byłyby "edenem" w europie - zapominacie że ten eden już był i się skończył solidnym kopniakiem -6 razy ,a "eden" węgierski" zaczyna przypominać "skansen z salami i palinką" , co moimi pytaniami odnośnie zmian cen w 2006 ,2007 roku - przeczytaliście dane GUS ? czy ja mam przytoczyć te "korzystne zmiany" ? o"sukcesie" gospodarczym kaczorka lepiej nie wspominajcie ,bo znowu napiszę o Jasinskim ministrze od gazu co to podpisał umowę z gazpromem na lata 2006-2013 nie czytając jej i zgadzając się na stawki których wysokości nawet nie znał -notabene najwyższe w europie , fajne co ? dlatego lepiej nie "licytujcie" tamtych fachowców z fachowcami tuska ,bo to nie jest powód do budowania mitów i pomników ....
                                    • Gość: kaziuk66 Re: Podwyżki IP: *.tktelekom.pl 31.12.11, 16:20
                                      Pisząc o zbójeckim podatku od spadków chodziło mi beniu o tzw. podatek od wdów i sierot inaczej mówią dotyczący najbiższej rodziny i myślałem,ze to oczywista oczywistosc.Spadki dotyczace innych osób podlegaja opodatkowaniu na dotychczasowych zasadach co najwyzej różnca jest w progu podatkowym i tak najpewniej u Ciebie było.
                                      www.nportal.pl/prawo/717p0pos9/Podatek_od_spadkow_i_darowizn.html
                                  • lechowski51 Re: Podwyżki 31.12.11, 11:49
                                    Znow bijesz piane i sam ze soba dyskutujesz.Znajdz biedaku moja wypowiedz ,ze "PiS wielki jest, a PO to pachołki Rosji i Niemiec, mordercy Największego Prezydenta" a potem powrocimy do powaznej rozmowy.
                                    • Gość: observatore Re: Podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.11, 16:10
                                      jesteś tylko oczytanym matołkiem lechowski, a to za mało byś poważnie mógł podyskutować z tarzanem
                                      • lechowski51 Re: Podwyżki 31.12.11, 16:37
                                        Wiem,wiem!.Dyskutowac z tarzanem to sztuka dla sztuki-nie trzeba czytac i nic wiedziec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka