majdan79 20.02.12, 18:07 Chodzi mi o sadzonki chmielu; nie potrzebuje bardzo duzej ilosci ale pare dziesiat sztuk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: plantator Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tktelekom.pl 20.02.12, 19:34 a po co ci chmiel , jak w żadnym piwie nie ma słodu z chmielu, a tak się kiedyś mówiło choć my na zupkę z chmielu dziś trzeba mówić poprawnie choć my na zupkę jęczmienną bu ha ha ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.02.12, 19:51 Słód z chmielu? Dzieciaku coś ci się pomieszało chyba? "choć my" ale z ciebie osioł! Odpowiedz Link Zgłoś
majdan79 Re: Gdzie kupic chmiel 21.02.12, 21:04 > Słód z chmielu? Dzieciaku coś ci się pomieszało chyba? zanim zaczniesz kogos wyzywac od dzieciakow najpierw zapytaj sie o wiek debilu jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.02.12, 21:01 z tej mąki nie będzie soku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.02.12, 19:48 Do chmielu to musisz zaopatrzyć się w kilka słupów, bo chmiel w gore rośnie. Nie wiem gdzie można kupić sadzonki ale widziałem jak latem rośnie w lesie za magdaleną przy drodze na Sandomierz, się po sosenkach pnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.flash-net.pl 20.02.12, 21:31 zawsze na wiosnę sprzedają w tej firmie: www.browamator.pl tam też wiele surowców do produkcji piwa domowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tktelekom.pl 21.02.12, 11:38 jak wyżej - browamator sprzedaje sztobry ( sadzonki) - doprecyzuj na co ci są potrzebne bo w zwierzyńcu rośnie kupa dzikiego chmielu - na piwo sie raczej nie nadaje bo ma za mało alfa kwasów - a do piwa lepiej kupić granulat ,bo z szyszkami można sobie jakis syf do piwa zawlec i gotowanie nie pomaga ... Odpowiedz Link Zgłoś