Dodaj do ulubionych

Gdzie kupic chmiel

20.02.12, 18:07
Chodzi mi o sadzonki chmielu; nie potrzebuje bardzo duzej ilosci ale pare dziesiat sztuk
Obserwuj wątek
    • Gość: plantator Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tktelekom.pl 20.02.12, 19:34
      a po co ci chmiel , jak w żadnym piwie nie ma słodu z chmielu, a tak się kiedyś mówiło choć my na zupkę z chmielu dziś trzeba mówić poprawnie choć my na zupkę jęczmienną bu ha ha ...
      • Gość: gość Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.02.12, 19:51
        Słód z chmielu? Dzieciaku coś ci się pomieszało chyba?

"choć my" ale z ciebie osioł!
        • majdan79 Re: Gdzie kupic chmiel 21.02.12, 21:04
          > Słód z chmielu? Dzieciaku coś ci się pomieszało chyba?
          zanim zaczniesz kogos wyzywac od dzieciakow najpierw zapytaj sie o wiek debilu jeden
      • Gość: proboszcz Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.02.12, 21:01
        z tej mąki nie będzie soku...
    • Gość: gość Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.02.12, 19:48
      Do chmielu to musisz zaopatrzyć się w kilka słupów, bo chmiel w gore rośnie.
      Nie wiem gdzie można kupić sadzonki ale widziałem jak latem rośnie w lesie za magdaleną przy drodze na Sandomierz, się po sosenkach pnie...
    • Gość: piwosz Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.flash-net.pl 20.02.12, 21:31
      zawsze na wiosnę sprzedają w tej firmie:
      www.browamator.pl
      tam też wiele surowców do produkcji piwa domowego
      • Gość: elo Re: Gdzie kupic chmiel IP: *.tktelekom.pl 21.02.12, 11:38
        jak wyżej - browamator sprzedaje sztobry ( sadzonki) - doprecyzuj na co ci są potrzebne bo w zwierzyńcu rośnie kupa dzikiego chmielu - na piwo sie raczej nie nadaje bo ma za mało alfa kwasów - a do piwa lepiej kupić granulat ,bo z szyszkami można sobie jakis syf do piwa zawlec i gotowanie nie pomaga ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka