Dodaj do ulubionych

Śmietniki blokowe

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.03.12, 23:04
Dlaczego jest tak brudno i niechlujnie w naszych miejscach składowania odpadów komunalnych
(czytaj śmietnikach) na osiedlach blokowych. czy nie może być czysto i schludnie i przyjemnie dla oka? Czekam na poważną konwersację i opinie, od państwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Śmietniki blokowe IP: *.wegorzewo.mm.pl 12.03.12, 15:57
      Nie pytaj na forum tylko dzwoń do spółdzielni i przypomnij im za co im płacisz.
      • Gość: Lili Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.03.12, 17:35
        Dzisiaj wyjątkowo brudno,brakuje miejsca w kontenerach...tak jakby strajkowali. Brak też pojemników na papier i szkło. Dziwne to trochę.
        • Gość: mieszkaniec Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.03.12, 19:38
          Do Lili.Wydaję mi się że niezbyt dokładnie oceniasz i zbyt pochopnie.Ja byłem dziś na tym największym,poniewaz mieszkam w tej okolicy i stwierdziłem że w środku placu śmieciwego są
          puste lub półpełne pojemniki,To znaczy że mieszkańcy nie idą do środka a tylko wrzucaja do skrajnych,pozostałe są zbyt daleko i prawie nikomu niechce się przejść 2 metrów dalej.
          Natomiast masz racje że niema pojemników na szkło i metale.
    • Gość: Z Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.03.12, 18:59
      Prawda jest taka że jak by KAŻDY wyrzucał śmiecie jak człowiek to było by inaczej,ale jesteśmy brudasami!!
      • Gość: lokator Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.03.12, 20:22
        Masz rację,każdy wszystko olewa i nawet niechce mu się otworzyć zamknietego kosza i rzuca
        na wierzch lub pod nogi.Może to jest przekazane genetycznie?
    • Gość: mar Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.03.12, 07:39
      osiedlowe smietniki sa caly czas otwarte, teraz kazdy moze nabałaganic czy za to płaci czy nie, korzystaja zwłaszcza ci "przyjezdni" , gdyby dostep mieli tylko mieszkańcy bloków to moze by było inaczej
    • Gość: onufry Re: Śmietniki blokowe IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.12, 10:38
      To, że w około śmietników jest brudno to wina puszkinów i innych wygrzebywaczy.
      • Gość: szeryf Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.03.12, 15:46
        i nie tylko.
    • Gość: zzzz Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.03.12, 18:58
      Najgorzej że chlory szczają przed wejściem do śmietnika :/ w knajpie taki się nie zeszczy tylko szcza 20 metrów dalej :/ przez to ludzie wrzucają śmieci nie wchodząc i robi się góra syfu na samym wejściu :(
      • Gość: yyy Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.03.12, 23:08
        Nie wszystkie są zabudowane,większość jest odkryta i tam też jest bajzel,dlaczego?
      • Gość: zzzzzzz Re: Śmietniki blokowe IP: *.zchsiarkopol.pl 21.03.12, 10:44
        Masz rację leją po śmietnikach a potem nie można wejść bo smród w wejściu aż wali po oczach nie mówiąc o oddychaniu, i jak tu wejść dalej?
        Segregacja śmieci w naszym mieście nie istnieje co na to władze miasta ?
        • Gość: lokator Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.12, 17:39
          Myślę że to jest nasz wizerunek,jak potrafimy dbać o higienę i czystość,nie tyko w swoim obejściu,domu,ale tam przy bloku,chodniku,trawniku ,oraz w tym miejscu gdzie powinno być również czysto a nie jest.
    • Gość: lolit Re: Śmietniki blokowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 09:12
      bralloso.com
      • Gość: wyspiański Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.03.12, 18:18
        po co otwierać klapy pojemnilów,chyba po to żeby śmród czuli mieszkańcy pobliskich bloków.
    • Gość: smiec Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.03.12, 19:41
      cos dla mnie
      • Gość: Pojemnik Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.03.12, 19:55
        Napewno dla Ciebie, tylko proszę nie zostawiać mnie otwartego.
        • Gość: bpip Re: Śmietniki blokowe IP: *.flash-net.pl 19.03.12, 16:14
          ponoc nowa firma to ma wywozić z sandomierza chyba
    • Gość: pikolo Re: Śmietniki blokowe IP: *.flash-net.pl 19.03.12, 16:18
      syf niesamowity iiiiiiityle
      • Gość: syf Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.03.12, 16:29
        a kto robi ten syf czy nie my sami ?
        • Gość: perfumiasz Re: Śmietniki blokowe IP: *.flash-net.pl 19.03.12, 18:07
          do syfa ja nie wejde bo mnie cofa w koncu place to wymagam
          • Gość: syf Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.03.12, 18:18
            Może byś napisał jaki masz sposób żeby było czysto perfumiuszu-być może administracja posłucha twoich rad.
            • Gość: perfumiasz Re: Śmietniki blokowe IP: *.flash-net.pl 19.03.12, 18:22
              mietła i woda i do roboty i tyle co trudne
              • Gość: perfumiasz Re: Śmietniki blokowe IP: *.flash-net.pl 19.03.12, 18:23
                moze w tych kubłach coś zdechło
                • Gość: syf Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.03.12, 18:32
                  codziennie rano sprzątaczki to czynią.wydaje mi się że przyczyna leży gdzie indziej a mianowicie
                  w naszej kulturze osobistej.
                  • Gość: złomiarz Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.12, 23:23
                    wam wszystko przeszkadza, nie dacie nam jeszcze teochę grzebać w kubłach, bo dla was jest ważniejsza czystość a my umieramy z głodu
                    • Gość: cham Re: Śmietniki blokowe IP: *.flash-net.pl 26.03.12, 18:23
                      do złomiarza szczel sobie w łeb i niemecz siebie i innych
                      • Gość: złomiarz Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.03.12, 18:47
                        Do chama. Szczelić w głowę mozesz sobie ty nieuku.Jak poprosisz to ja cię zastrzelę.
                        • Gość: cham Re: Śmietniki blokowe IP: *.flash-net.pl 28.03.12, 16:02
                          do zlomiarza urwij sobie łeb i nasraj .
                          • Gość: złomiarz Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.12, 23:40
                            Bezczelny typie ichamie zastanów się co napisałeś? Może zmieniłbyś kolejnośc tej operacji którą proponujesz? Dla mnie jest ona niewykonalna.
                            • Gość: cham Re: Śmietniki blokowe IP: *.flash-net.pl 30.03.12, 16:13
                              złomiarze puszkarze i inni popaprancy mają nasrane w łebie i basta
    • Gość: zatkany Re: Śmietniki blokowe IP: *.flash-net.pl 28.03.12, 19:39
      brud smród to teraz norma zmienić firme
      • Gość: spóldzielca Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.12, 23:29
        Piszesz waśc że "brud i smród" jest nie czysto rozumiem.Natomiast nie piszesz kto to robi
        ten bałagan? czy nie my sami sobie? Czy nie jest przyjemnie wejść między pojemniki zamknięte
        i wrzucic odpady do pustego zamknietego pojemnika jeżeli jest czysto.Proszę zauważyć że mieszkańcy są wygodni i rzucają do tych pojemników które są najbliżej ręki. Efektem tego jest
        to że zapachy rozchodzą się po okolicznych mieszkaniach a część fruwa po osiedlu roznoszona przez wiatr.Rozumiem że na taki stan rzeczy maja równierz ludzie szperacze, ale w tym miejscu
        zadam pytanie, czy to nie my dajemy im pretekst do szperania za puszkami? A przecierz każdy mieszkaniec móglby puszki zostawiać obok pojemników którae w kilka minut zostaną zabrane.Taki delikwent gdyby kilka razy nie znalzł towaru do sprzedania, następnym razem nie grzebał by w pojemnikach.Być może należy postawić pojemniki na puszki metalowe i przyzwyczajać ludzi dosegregacji.Nie rozumiem tylko tego,dlaczego niema jeszcze pojemnków na szło?
        • Gość: EMIGRANT Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.04.12, 01:01
          Dziwne jest dla mnie zachowanie niektórych osób w Polsce. Na zachodzie, szczegolnie w państwach
          skadynawskich byłoby to niedopuszczalne.Każdy dba o swój wizerunek, obojętnie czy ktoś widzi
          czy nie widzi.Porzucanie śmieci w miejscach odosobnionych, lub zostawianie w miescu nie przeznaczonym do tego jest obrazą wizerunku państwa, miasta, lub miescowości.Uznano by to
          ujmę na chonorze danego obywatela.
          • Gość: Józia Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.07.12, 11:54
            Szlag mnie trafia jak widzę panie w fartuszkach przez większośc dnia grzebią w pojemnikach
            na śmieci i wyławiają puszki po piwie.Niedość że od północy łazęgi chodzą i szperają to rano
            o 7-mej godz.zaczyna nowa zmiana.Czy Spóldzielnia niema dozoru nad nimi aby zajęły się inną
            robotą i zadbały o nasze tereny zielone(niegrabiona trawa po koszeniu) chodniki,uliczki,klatki,piwnice(nigdy niezamiatane)place zabaw i rosnące chwasty pod blokami.
            Czas żeby to towarzystwo ktoś pogonił do roboty.
    • e-ftalo Re: Śmietniki blokowe 10.07.12, 22:19
      To że jest bałagan koło śmietnika to wina wyłącznie innych spółdzielców,którzy wyrzucają śmieci koło pojemnika ,zamiast do środka.Chwała zbieraczom,bo przyczyniają się do segregacji śmieci,więc to nie oni są winni.
      Stawianie pojemnikow na odpady sortowane i tak nic nie da,bo komu by się chciało coś sortowac,jak można wywalić do kubła wszystko razem.
      To nie w tym mieście,nie w tym rejonie,tutaj nie będzie porządku i trzeba się z tym pogodzić,a obwinianie spółdzielni nic nie da
      • Gość: Józik Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.07.12, 22:54
        i znowu farmazony e-talo pieprzy z wyjątkiem pierwszego zdania
        • e-ftalo Re: Śmietniki blokowe 11.07.12, 01:02
          Józik,prawda w oczy kole ,co?W tym mieście żyje za dużo prymitywów aby był jakiś porządek.
          A wina też leży we władzach miasta,bo przecież tu nie ma nawet sortowni śmieci,nic tu nie ma.Oni się zastanawiają co lepsze sortowanie czy spalanie śmieci,dlatego nie stawia się więcej pojemników i nie planuje budowy sortowni.
          Zupełnie inaczej to wygląda w miastach na południu,tam nie istnieją podobne problemy.Mógłbym rzucić linkami do artykułów ,to sobie porównacie,bo świat nie kończy się na Tarnobrzegu
          • Gość: Józik Re: Śmietniki blokowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.07.12, 08:19
            Gdybyś czytał i chciał wiedzieć trutniu, to taka sortownia jest budowana w Machowie przez firmę
            ASA. A druga sortownię posiada firma Santa-Eko, ktora odbiera wiekszą część odpadów z Tarnobrzega. E-ftaleleńku jak nie wiesz to nie pisz.
    • Gość: g Re: Śmietniki blokowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.12, 00:11
      brudno jest bo ludzie sami nie dbają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka