Dodaj do ulubionych

klimatyzacja

IP: *.smsiarkowiec.pl 01.07.12, 07:24
Witam. Czy ktoś orientuje się, czy w Tarnobrzegu jest firma, która zakłada klimatyzację do mieszkania i ile teraz ten ,, luksus,, może kosztować? . Podobno bardzo mocno staniała ta przyjemność . Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: roming Re: klimatyzacja IP: 80.50.63.* 01.07.12, 08:45
      Niestety teraz jest sezon na klimatyzacje, więc na taniość nie licz :((. Klime najlepiej zakładać jesienią kiedy jest mały popyt na instalatorów :))
    • Gość: Adam Re: klimatyzacja IP: *.smsiarkowiec.pl 01.07.12, 09:22
      Mieszkanie około 60m2 to wydatek rzędu 2000-2500zł, ale warto dołożyć parę złotych na agregat z porządnym sterowaniem i funkcjami dodatkowymi - oszczędza to koszty. Oszczędne używanie to 50-80zł miesięcznie.
      • Gość: jj Re: klimatyzacja IP: *.smsiarkowiec.pl 01.07.12, 10:34
        Dzięki za info. A ma ktoś namiary na firmę bawiącą sie tymi urządzeniami?
        • s0pran0 Re: klimatyzacja 01.07.12, 11:40
          Na pewno w Kasko robią zapytać w technice antywlamaniowej na placu czerwonym. Co do cen nie wiem ale w firmie u mnie zakładali.
          • Gość: ja Re: klimatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.12, 13:21
            Firmy ogałaszają się na stronie "tarnobrzeg.info"
    • Gość: Z Re: klimatyzacja IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.07.12, 13:51
      Tylko musisz wziąć pod uwagę że rachunek za prąd sporo wzrośnie.
      • Gość: mieszczuch Re: klimatyzacja IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.07.12, 14:27
        www.serwisagd-tarnobrzeg.pl/
        Polecam, korzystałem z usług tego Pana i jestem bardzo zadowolony.
        • Gość: Laura Re: klimatyzacja IP: *.tktelekom.pl 04.07.12, 17:57
          Ja polecam chłopaka pracującego w firmie z Sandomierza, niesamowicie sympatyczny, bardzo szybki. Sprzęt działa 2 lata bez zastrzeżeń, mieszkanie mam 46 metrowe i w takie upały jest bosko poprostu. Zimą natomiast ciepełko :) nr jego tel 664954044
          • Gość: mus Re: klimatyzacja IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.12, 18:53
            Tarnobrzeg -tel. 512 765 086 - również polecam
    • Gość: klient Re: klimatyzacja IP: *.sistbg.net 09.07.12, 08:18
      Kasko nie polecam -partacze
      polecam GOBOX sandomierz super firma
      • Gość: janek Re: klimatyzacja IP: *.centertel.pl 10.07.12, 13:31
        Ja nie zakładam klimy, muszę oszczędzać bo rachunki za prąd i tak duże...
        rtvagd.wp.pl/kat,1032121,title,Zielone-rozwiazania-w-AGD-ktore-pomoga-obnizyc-rachunki-za-prad-i-wode,wid,14582418,wiadomosc.html
      • Gość: kasko Re: klimatyzacja IP: *.tktelekom.pl 10.07.12, 23:58
        Powiedz no panie (klient )czyli panie prezesie największej firmy dostarczającej Słaby Internetowy Sygnał czym tak się naraziła panu firma KASKO? Chyba tym ze nie nie chcieliśmy panu zainstalować urządzeń. Dlaczego? pan sobie sam odpowie. I nie ładnie jest opisywać kogoś w ten sposób jeśli nie korzystał pan z usług tej Firmy. A co do firmy GOBOX tak firma konkurencja dla nas robią jak każdy starają się warto sprawdzić ceny i tu i tam.
        • Gość: klient Re: klimatyzacja IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.12, 20:38
          Szanowny Panie
          nie wiem o czym Pan pisze co ma internet wspólnego z zainstakowaną przez was
          klimatyzacją której na gwarancji nie chceieliście naprawić
          naprawiłem odpłątnie w Gobox coś co podlegało gwaranci w Kasko więc proponuję pisać o faktach
          tak więc nie polecam bo nie wywiązujecie się z gwarancji
          sprzedać tak odpowiadać za gwarancję nie
          tak na marginesie Panie dostawco super szybkiego internetu przyśpiesz Pan troczhę
          • Gość: kasko Re: klimatyzacja IP: *.tktelekom.pl 22.07.12, 00:40
            Nedoszły na całe szczęście panie kliencie proponuje nie pisać bzdur o tym że firma nie wywiązuję się z gwarancji na rzekomo zainstalowane (nigdy nie mające w pana przypadku miejsca) przez nas urządzenia ponieważ gdyby owa usługa miała miejsce przysługuje panu i każdemu innemu Klientowi w razie nie wywiązania się z gwarancji i rękojmi odwołanie się do Sądu lub Rzecznika Praw Konsumenta podaję adres i telefon na przyszłość aby pan unikną niepotrzebnych kosztów napraw :Miejski Rzecznik Konsumentów, ul. Kościuszki 32, pok. Nr 101a ,tel.: (015) 822 65 70 wew. 516; fax: (015) 822 25 04. A tak na marginesie cieszę się że udało mi się trafić w odpowiednią osobę która działa w innej konkurencyjne dla nas branży którą zazdrość zżera albo rozpacz?, że klienci odchodzą. Na przeszłość proponuję podpisać się pod pod oszczerstwami które pan składa a nie być anonimowy. a na marginesie wie pan albo nie wie, ze pomówienia i oszczerstwa które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania podlegają karze jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212 § 2 k.k.). I proszę pamiętać panie autorze podpisany jako (klient) że, nie chroni pana anonimowość w dzisiaj stanie internetu można wszystko ustalić : IP: *.sistbg.net , IP: *.ip.netia.com.p) Proponuję na przyszłość nie pozostawać anonimowy bo każdy może pisać jak wspomniałem wcześniej pomówienia i oszczerstwa tylko mieć odwagę i podpisać się pod swoimi racjami oraz uwagami.

Konrad Lewandowski KASKO

• Gość: otak Re: klimatyzacja IP: *.szybszyinternet.pl 22.07.12, 09:02
              Panie Lewandowski - proszę się nie przejmować bo konkurencja nie śpi ;] Ja mam na firmie klimatyzacje robioną przez Kasko i sobie wszyscy chwalimy.
            • Gość: klient Re: klimatyzacja IP: *.pppoe.sistbg.net 22.07.12, 15:06
              Panie bredzący

Klimatyzację kupiłem u Pana
              zamontował ją człowiek zarekomendowany przez Pana
              i zrobił to bardzo dobrze.
              U Pana złożyłem pismo w sprawie naprawy klimatyzatora i Pan je podpisał.
              Proszę nie zastraszać mnie paragrafami bo plujesz sobie Pan w twarz.
              W temacie zazdrości czy rozpaczy to wywołujesz Pan śmiech
              Ja Panu czegoś zazdroszczę?
              Czego?
              Nie ma czego.
              Wielokrotnie obiecywał Pan przyjazd i naprawę
              Zrobiła to firma GOBOX i zrobiła to dobrze
              Wadliwa była elektronika modułu zewnętrznego.
              Skoro nie świadczysz Pan gwarancji to po co sprzedajesz ten sprzęt.
              W w/w temacie posiadam fakturę zakupu oraz zgłoszenie uszkodzenia u Pana w firmie
              więc nie bredź Pan o oszczerstwach.
              Szczerze nie polecam
              Paweł Indyk
              • Gość: kasko Re: klimatyzacja IP: *.tktelekom.pl 23.07.12, 01:04
                panie indyku

Dla pańskiego przypomnienie zakupił pan u nas klimatyzator LG który, został zamontowany u pana w domu przez niezatrudnionego w naszej Firmie instalatora ,gdyż my odmówiliśmy panu montażu.
                Faktura została wystawiona na FIRMĘ.
                Zgodnie z tym co pan pisze klimatyzator zepsuł się.
                Dla pańskiej wiadomości jako firma sprzedająca i montująca odpowiadamy za urządzenie jak i za montaż z chwila zgłoszenia usterki jesteśmy zobowiązani do przyjęcia reklamacji i naprawy wraz z demontażem urządzenia .
                W pana przypadku procedura powinna wyglądać następująco:

1. powinien pan jako Klient albo osoba instalująca w pana imieniu dostarczyć wadliwe urządzenie do punktu sprzedaży .
                2. sprzedawca czyli my powinniśmy odesłać towar wadliwy do naprawy (do producenta -dystrybutora)
                3. wadliwe urządzenie (producent-dystrybutor) w tym przypadku LG POLSKA powinien naprawić w 14 dniach od daty dostarczenia wadliwego towaru.
                4. jako sprzedawca powinienem poinformować Klienta o odbiorze naprawionego urządzenia.
                5. na tym kończy się rola sprzedawcy.

Co do naszej Firmy - rozumiem złość ,bo jesteśmy w innej branży malutką konkurencją dla pana jako dostawca internetu (GREMIUM- INTERNET-TELEFONIA STACJONARNA) bo odbieramy pomalutku klientów.
                Do konkurencji trzeba się przyzwyczaić.

Nie będę już więcej się wdawał z panem w dyskusję i pyskówki pisane na forach ponieważ niczemu to nie służy.

Po prostu trzeba się pogodzić że jest konkurencja szanować i walczyć o klienta .

Pozdrawiam
                ,
                • Gość: dociekliwy Re: klimatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.12, 13:43
                  Wszystko pięknie, tylko na jakiej podstawie odmówiliście klientowi montażu zakupionego u was klimatyzatora i jak to się ma do jego wypowiedzi odnośnie montażu przez osobę z polecenia państwa firmy? Jaka była rola państwa firmy w tym "polecaniu"? Może właśnie chęć uniknięcia odpowiedzialności gwarancyjnej? Pytam tylko.
                  Łatwo się wymigać od naprawy, ale trzeba podawać solidne fakty i stosownie reagować na zarzuty, bo inni klienci mogą w ten sposób mocno się zniechęcić do wyboru waszej firmy, sugerując się wypowiedziami o unikaniu przez was odpowiedzialności za sprzedany towar.
                  Przedstawione przez was warunki reklamacyjne to zapisy abstrakcyjne, które nabierają konkretyzacji dopiero w sytuacji, gdyby rzeczywiście nie mieli państwo obowiązku montażu danego podzespołu u klienta. A tak, nie wiadomo do końca kto miał rację, a całe odium spada na was bo to wy jesteście profesjonalistą w relacjach z klientem. Parę słów więcej wytłumaczenia nie kosztowałoby was wiele, a przysłużyłoby się wyjaśnieniu sporu.
                • Gość: klient były już Re: klimatyzacja IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.12, 22:40
                  Szanowny Panie Lewandowski
                  Dziękuje ze jednak przypomniał Pan sobie że byłem klientem Pana firmy. W poprzednich postach stanowczo Pan o tym zaprzeczał więc widzę postęp z pamięcią. W nawiązaniu do Pana bredni informuję że nie otrzymałem od Pana karty gwarancyjnej a Pana wybiegi i obiecywanie naprawy (wielokrotne odwiedzanie w Pana pseudo punkcie oraz przypadkowe spotkania na mieście nie odniosły żadnego rezultatu) przypomnę Panu że obiecywał Pan demontaż elektroniki celem naprawy w LG ,teraz Pan nagle zapomniał o tym .Firma która się tym zajęła przyjechała ,zdiagnozowała ,wymieniła Czasy kiedy wywoziło się pralkę czy lodówkę oraz klimę minęły ,Dziś naprawia się u klienta. Pan sobie sam odpowie dlaczego tak jest Pan nastawiony. Proszę schować chorą ambicję w kieszeń i zacząć pracować uczciwie .U mnie się Pan już nie pożywi .
                  W temacie konkurencji napiszę tylko tyle że szanuję każdą za to Pan próbuję wybielać się w każdy sposób mieszając fakty. Nie wiedziałem że założył Pan kolejną działalność tym razem turystyczną i odbiera Pan klientów z dworca .Szczerze pisząc gratuluję Jest to mój ostatni wpis więc odpowiedz do Pana klakiera kolekcjonera kości jest taka że Jeśli Us wezwie mnie do przedstawienia dokumentów to takie przedstawię zbacza pan z wątku .
                  Stanowczo nie polecam
            • Gość: gość Re: klimatyzacja IP: 83.238.199.* 22.07.12, 16:51
              A cała ta dyskusja to najlepszy dowód na to że kiedy sprzedają są uśmiechnięci. Kiedy przyjdzie do napraw gwarancyjnych to im minki rzedną. Co innego pogwarancyjne naprawy.
              • Gość: niedzisiejszy Re: klimatyzacja IP: *.flash-net.pl 22.07.12, 19:37
                no panowie Konrad i Paweł, bo takiej wymianie uprzejmości to już tylko pojedynek. Kodeks Boziewicza kupić na allegro i do dzieła
    • nom73 Re: klimatyzacja 22.07.12, 09:13
      Jak jeszcze nie założyłeś to możesz o cenę zapytać tutaj:
      www.eltaco.pl/
      Warto porównać te same modele klimatyzacji w kilku firmach. :-)
    • Gość: jj Re: klimatyzacja IP: *.smsiarkowiec.pl 25.07.12, 09:15
      A ja tylko chciałem sie spytać o firmę i cenę za usługę a tu narobiłem!!!!. Firmy widzę znalazłem, szczególnie dwie ale ceny się nie dowiedziałem. Chodzi o mieszkanko w bloku o parametrach - 68 m2.
      • Gość: kolekcjonerkosci Re: klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 20:54
        Ciekawe jak ten pan Pawel mogl zamontowac klime w domu a rachunek wystawic na firme?skoro siedziba jest gdzie indziej....jak sie US dowie to dopiero bedzie....
        • s0pran0 Re: klimatyzacja 27.07.12, 22:45
          Haha dokładnie, trafna uwaga :) Tak rzeczywiście klima wisi na bloku:)
          • Gość: kolekjonerkosci Re: klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 23:36
            no tak!wystawiajac fv na osobe fizyczna firma instalacyjna powinna pobrac 8%vat(usluga) wystawiajac na firme 23%,czyli sie bali takiego szmuglu. teraz przy kontroli krzyzowej wyszloby ze jedni zawyzyli podatek a drugi pomniejszyl sobie dochod przez co zaplaci mniejszy podatek a w dodatku wyludzi VAT!!! no i jak zwal tak zwal dupa zimna!!! maja cieplo....no chyba ze siedziba firmy jest zarejestrowana w domu!!!!
            no ale zagwozdka!!!
            zakladam klime choc mi nie potrzebna...ale jak mozna tak to czego by nie!
            • s0pran0 Re: klimatyzacja 27.07.12, 23:46
              Czyli pewnie działali w zmowie się jeszcze okaże haha. :)
    • Gość: jj Re: klimatyzacja IP: *.smsiarkowiec.pl 28.07.12, 08:07
      Panowie albo Panie. Dajcie już sobie spokój i nie wyszukujcie wymyślonych przekrętów bo ich nie ma. Dalej nie wiem za ile mogę założyć klimatyzację w bloku w pomieszczeniu 68m2.
      • Gość: instalator Re: klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.12, 10:19
        2900 brutto firmy MIDEA serii VERTU,lub seria VIDA za okolo 2500
        • Gość: jj Re: klimatyzacja IP: *.smsiarkowiec.pl 29.07.12, 05:59
          Dzięki. Nareszcie. Które lub która firma oferuję te urządzenia w takiej cenie?. Proszę o kontakt.
          • Gość: Gość Re: klimatyzacja IP: *.tktelekom.pl 30.07.12, 15:04
            Ta firma co mi zakładała zakłada same firmowe i problemu nie ma w ogóle, cena to 2500 za samsunga zapłaciłem. Chyba, że ktos chce cos tańszego to pewnie sprzęt tez się znajdzie. Polecam nr do chłopaka który to montował i robi mi serwis tylko imienia nie znam 664954044. Naprawde polecam.
            • Gość: Bolek Re: klimatyzacja IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.13, 14:27
              U mnie chłopak poprawiał po firmie która zakładała mi w zeszłym roku, szkoda że nie trafiłem na niego wtedy, obyłoby się bez dodatkowych kosztów. I dobrze, że zgodził się to poprawić bo inny gośc nie chciał. Polecam naprawdę, nr 664954044
    • Gość: zadowolona Re: klimatyzacja IP: *.tktelekom.pl 16.06.13, 13:53
      polecam 664 954 044 Pan Przemek
      • Gość: Siarka Re: klimatyzacja IP: *.ip.netia.com.pl 16.06.13, 22:42
        Kolego mogę ci polecić dobrą firmę z sandomierza Polaro, 2 lata temu założyli mi samsunga 3kw, czysto, estetycznie, bez problemowo. W tym roku była potrzeba jego demontażu bo elewację robili, firma przyjechała zdjęła agregat, za 2 tygdnie założyła z powrotem, cena była bardzo dobra nie wiem jak teraz ale wtedy zapłaciłem coś ponad 2500zł z założeniem, zaznaczam że sprzęt markowy a nie marketowy. co roku na wiosnę sami dzwonią, przyjeżdżają i mi odgrzybiają klimatyzator, szczerze mogę ich polecić szczególnie ze dbają o klienta po sprzedaży towaru. Na siarkopolu w firmie też zakładali klikanascie sztuk Fujitsu, zero problemów wszyscy zadowoleni.
        Pan Krzysiek lub Grzesiek nie pamiętam
        tel 606 484 783
        • Gość: Niezadowolony Re: klimatyzacja IP: *.tktelekom.pl 17.06.13, 16:10
          Ile wpisów tyle różnych zdań na temat firm montujących.
          Jeśli chodzi o firmę Polaro u mnie montaż klimatyzacji okazał się komedią rodem z Monty Python'a.
          Po 3 dniach ciężkiej walki zarówno pracowników firmy zajmującej się montażem jak i mojej osobiście pogoniłem Pana Krzyśka i całą jego spółkę Polaro razem z ich urządzeniem.
          Przechodząc do sedna sprawy...
          Po wizycie wyżej wymienionej firmy zostałem z wielką dziurą w ścianie, odciskami brudnych rąk na ścianach, krzywo zawieszonymi korytkami i przypalonym dość mocno blatem, a niestety w lokalu gastronomicznym jest to nie do przyjęcia.
          Dlatego szczególnie nie polecam a wręcz odradzam korzystania z usług owej firmy.
          • Gość: agata Re: klimatyzacja IP: *.181.170.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.13, 17:21
            A ja mogę polecić z czystym sumieniem usługi firmy Polaro, montaż profesjonalny, czysty, można ponegocjować ceny i pilnują serwisu co roku jak napisał zadowolony przedmówca, dla mnie to b.ważne bo mam córcie alergiczkę. Pozdrawiam.
      • Gość: Dalidiana Re: klimatyzacja IP: *.smsiarkowiec.pl 12.08.13, 21:47
        Ja tez polecam Pana Przemka.

Jego firma [Klimatec - chyba tak się to pisze] montowała u mnie klimatyzację w maju więc upały w tym roku mnie w ogóle nie dokuczają:) Numer dostałam z polecenia od znajomych i z czystym sumieniem mogę go polecić dalej. Poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie:)
    • Gość: Ja Re: klimatyzacja IP: 83.175.167.* 12.01.14, 11:04
      Ja jestem z Tarnobrzega, firma z Obrazowa a klimatyzacja czerwoniutka:) cudo po prostu, chętnie wyśle fotki na życzenie
      • Gość: Pawel Re: klimatyzacja IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.04.14, 22:26
        Jestem w 100% zadowolony co do ceny, tępa i wykonania pracy. Jak najbardziej polecam tą firmę :)
    • mx30 Re: klimatyzacja 27.04.16, 22:48
      Różnych opinii się nasłuchałam i dłuuugo się zastanawiałam. Wybrałam firmę z polecenia znajomych [664 954 044] Szybki, sprawny, montaż. Pan sam się przypomina że trzeba zrobić serwis. Jestem naprawdę zadowolona. Jeśli ktokolwiek się zastanawia nad tym czy warto- WARTO! Najlepiej przekonać się o tym samemu. Polecam :)
    • maniek19811891 Re: klimatyzacja 03.05.16, 16:32
      Ja też wybrałem gościa z Obrazowa Trzeba przyznać, że zna się na rzeczy, szybki, konkretny, kwestia ceny - przystępny bo i tak najdroższy jest tutaj sprzęt a jego robocizna wcale nie jest droga. Straszyli nas cenami za prąd przy posiadaniu klimy w domu, powiem tak, rachunki w lecie przy używaniu klimy może są większe o 10 zł, nie zauważyliśmy w zasadzie różnicy więc pisze może. Ale komfort mega
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka