Dodaj do ulubionych

Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim

IP: *.ip.netia.com.pl 15.07.12, 17:19
Wybralismy się nad nasze Jezioro. Po chwili spędzonej na plaży ruszyliśmy zarzyć kąpieli w wodach Jeziora. Jakież było moje chwilowe przerażenie, gdy wynurzyłem sie obok pływającego psa. Nota bene pies wcale nie reagował na krzyki właścielki nakazującej mu powrót na brzeg i bawił się świetnie.

Moje przerażenie nie było spowodowane lękiem na widok psa. lecz samym pojawieniem się psa wśród kąpiących się.

Jest to dopuszczalne w Polsce ?

W Kornwalii wyprowadzenie psa na plażę dla ludzi kosztuje 200 funtów a do kąpieliska kolejne 300 funtów o czym informują postawione tabliczki.
Obserwuj wątek
    • Gość: 12q Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.07.12, 17:31
      Dziki kraj,jeszcze dziksze miasto /czytaj/wieś!
      • Gość: toja Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 12:05
        Nie odpowiada miasto/wieś to jest na to rada. Po prostu zdalaj stąd w podskokach.
    • Gość: miśko Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 17:54
      Wyobraś sobie moje przerażenie,ja sobie plywam spokojnie po jeziorze a tu obok mnie....dzika kaczka. To niedopuszczalne powien ktoś za to zapłacić!!!
      • Gość: v Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.12, 18:39
        ale syf!!!!!
        • Gość: Lolek Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.CNet.Gawex.PL 15.07.12, 19:06
          Niedługo okoliczne "buraki" będą tam krowy poić.
          • Gość: ania Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.13, 17:29
            no a ja sobie pływam a tu mnie wodorosty za noge łapia! to dopiero strach! wodorosty powinny zapłacic
    • Gość: Darko Popatrz jacy ci Anglicy niemądrzy IP: *.pppoe.sistbg.net 15.07.12, 19:55
      Wystawiają mandaty za psy na plaży a nie przeszkadzają im fruwające ptaki.

A może dostrzegają różnicę między psem a ptakiem.

www.cornwall.gov.uk/default.aspx?page=17463
      Persons with dogs on the beach during the ban period will be issued with a fixed penalty notice for £80 and asked to remove their dog from the beach immediately.
      Different beaches around Cornwall operate different types of ban according to the time of day or year.
    • Gość: Gość Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: 80.50.63.* 15.07.12, 20:16
      Wolałbym aby była tabliczka (tutaj i na każdym kąpielisku) ZAKAZ KĄPIELI DLA RUMUNÓW I CYGANÓW. Psy są czyściejsze od nich i mniej agresywne od tych brudasów.
      • Gość: jako Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.182.229.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.07.12, 22:12
        pomiędzy Cyganem i Rumunem jest taka różnica że cygan czy Rumun nie sra gdzie popadnie. pies sra a jego właściciele mają to w wielkim poważaniu. nie widziałem Cygana który sra do piaskownicy dziecięcej lub na trawnik gdzie dzieci się bawią. tym wszystkim bałwanom którzy nie sprzątają po psach nakazałbym zbierać to gołą ręką.
        • Gość: gosc Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: 80.50.63.* 16.07.12, 10:41
          Troche bym sie spierał. Zobaczcie jak mieszkaja rumuny i cygany. I nie mówie o tych co mieszkaja w dzielnicy pod Warszawą, czy opola. Tylko o tych co mieszkaja w małych mieścinach albo przejeżdzaja przez miasta. To te flejtuchy sraja i sikaja gdzie popadnie. Brudne nie myte sku...syny. Jak sie pies może załatwić do wody? Póknij sie w łeb jeden z drugim. Pies wejdzie do wody ewentualnie sie napic lub ochłodzić. To wyszczelajmy wszystkie kaczki i ptactwo wodne bo przecież one tez sraja do wody!!! Akurat psa srajacego do piaskownicy nie widziałem ale kota i owszem.
        • Gość: hee Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: 80.50.63.* 25.06.13, 01:37
          Ja tam sobie pływam a tam człowiek, a fe. nie każdy pies sra gdzie popadnie a juz wątpie by pies podczas pływania wysrał sie do wody, chyba, ze to pies ninja, to zmienia postać rzeczy, nigdy nic nie wiadomo
    • e-ftalo Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim 15.07.12, 23:03
      pies powinien być nauczony zakazu załatwiania się do wody.Właściciel psa powinien móc udowodnić że pies jest należycie wykształcony i dopiero wtedy być wpuszczany do zalewu.W końcu pies też człowiek i chce sobie popływać,co nie?
      • Gość: psiarz Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.org.all.de 15.07.12, 23:22
        tym burakom w blokach co zostawiają biedne psy w mieszkaniu , a sami balują poza domem nałożył bym karę wylizania pozostawionego guana na trawnikach i chodnikach. Po co biorą zwierzęta do mieszkań w blokach i pozostawiają je w samotności ! psy bardzo tęsknią za właścicielem szczekają i wyją umilając życie sąsiadom. Rasy psów które są do towarzystwa muszą być ze współwłaścicielem lub współwłaścicielem żeby nie były samotne.
        • Gość: Lili Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.07.12, 09:40
          Psy są zostawiane w samotności, bo tak jak widzisz w wielu miejscach jest zakaz ich wprowadzania .MY buraki z bloków też kochamy zwierzęta i chcemy je posiadac i może lepiej się nimi opiekujemy niż szlachta z domków:)
      • Gość: panna monika e- ftalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 22:59
        kocham cię za ten wpis i też uważam że pies to też człowiek, mógł pływać razem z psem, niech ten świat będzie wreszcie normalny
        www.youtube.com/watch?v=KEIGgqv2Occ&feature=related
        • Gość: panna monika Re: e- ftalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 23:05
          www.youtube.com/watch?v=m2ENI6LGIGo
          • Gość: wydorośnij Re: do małolaty moni IP: *.tktelekom.pl 28.07.12, 14:17
            monia widocznie za wysoko mieszkasz lub na dużo na dachu przebywasz i ci grzeje za bardzo
      • Gość: Adam Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.smsiarkowiec.pl 27.07.12, 23:11
        e-ftalo napisał:

> pies powinien być nauczony zakazu załatwiania się do wody.Właściciel psa powini
        > en móc udowodnić że pies jest należycie wykształcony i dopiero wtedy być wpuszc
        > zany do zalewu.W końcu pies też człowiek i chce sobie popływać,co nie?

Człowieku jak się czyta twoje wywody to naprawde sie zastanawiam czy jestes zdrowy na umysle - albo uzywajac slow bardziej dosandych - czy ty naprawde jestes taki pojebany?
        • e-ftalo Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim 28.07.12, 11:58
          Adam,udowodnij że napisałem nieprawdę.Jeden warunek został spełniony,bo udowodniono naukowo że pies nie może się załatwić do wody,zatem może pływać oczywiście pod warunkiem że umie.
          A skoro nie masz psa,to twój problem.Wszak nie każdy jest godzien posiadania psa.
          Na zlewie nie ma zakazu wprowadzania psów(chyba).
      • Gość: kropek Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 20:08
        ciekawe, to w takim razie ciebie tez trzeba nauczyc sikac do kibelka i wielu innych, np dzieci, a tu brednie piszesz ze trzeba wyszokolic psa wiesz co? nie osmeiszaj sie pajacu
    • Gość: aa Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.07.12, 20:20
      nie oczerniajcie innych nacji, bo pod moim blokiem to akurat polaczki czesto leją gdzie popadnie nawet i w piwnicach,zacznę robić zdjęcia i publikować
    • Gość: fizjolog Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.smsiarkowiec.pl 17.07.12, 20:49
      co wy z tym sraniem do wody? nie fizjologujcie, nie da się sr... płynąc
      • e-ftalo Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim 17.07.12, 23:00
        tu bardzo mądre spostrzeżenie,że tylko człowiek jest w stanie załatwić się do wody stojąc nieruchomo nogami na dnie.Pies by zatonął,chyba że byłby przy samym brzegu.Ale po co miałby iść akurat do wody?Pies woli iść na trawę czy do piasku. Określenie "polaczki" osobiście mnie obraża i powinno być zakazane na forum
    • Gość: drewa Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 12:24
      Wiele psów jest czyściejszych od ludzi, którzy tam wchodzą do wody, więc bym się tym nie przejmował
    • karrambello Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim 22.06.13, 23:00
      Pies, o wiele bardziej niż człowiek potrzebuje ochłody w taki upał, to kwestia jego fizjologi, psy nie mają gruczołów potowych. Bądź człowiekiem i to pojmij w innych kategoriach... albo zapisz się do Oburzonych Kukiza..
      • Gość: Massa Władzy Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tktelekom.pl 23.06.13, 17:15
        wejście kilku piesków do wody i zrobieniu kaku na piasku nie pogorszy stanu kultury nad zlwem.
      • Gość: Gość Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: 83.238.199.* 23.06.13, 18:17
        "Pies, o wiele bardziej niż człowiek potrzebuje ochłody w taki upał, to kwestia jego fizjologi, psy nie mają gruczołów potowych. Bądź człowiekiem i to pojmij w innych kategoriach... albo zapisz się do Oburzonych Kukiza.. "
        Weź butelkę po napoju 2litrowym. Napełnij wodą i polej pieska na trawniku. W czym problem by pomóc zwierzakowi i nie zanieczyszczać wody?
      • Gość: Dr Dree Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 11:51
        W niedzielę byłem nad jeziorem z żoną i dzieckiem. Niedaleko nas opalały się dwie kobiety , które przyszły z psem, oczywiście pies nie na smyczy tylko biegał samopas. To jeszcze wytrzymałem mimo, że było tam dużo małych dzieci, na które nie wiadomo jak pies zareaguje, ale jak zaczął obsikiwać ludziom koce no to nie wytrzymałem i pani dostała zj....bkę. Oczywiście wielce oburzona nie wiedziała co ludzie od niej chcą.
        Więc teraz pytanie do tych , którym przeszkadza zakaz wprowadzania psów nad zalew: Czy lubicie jak pies szcza wam na koc , ubrania lub w piach w którym później bawią się wasze dzieci, nie mówiąc już o niebezpieczeństwie pogryzienia?

Trzeba trochę pomyśleć o innych nie tylko o sobie, a jak chcecie wykąpać psa to na drugi brzeg a nie na plażę
        • Gość: antyzwierz Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tktelekom.pl 24.06.13, 14:33
          Mi bardziej przeszkadza jak stare baby moczą tam swoje śmierdzące ociekające śluzem "psiochy" i jeszcze jak im sie majty przyklejają do tyłka i prześwitują jeszcze gorzej jak widać rozczochranego bobra wystawiającego grzywę spod majtek.
        • Gość: Gruba Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.06.13, 22:15
          A dlaczego nie wykąpać się ze swoim psem w swojej wannie?
    • Gość: gość Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.06.13, 22:21
      Polska kraj dzikich ludzi.
    • Gość: felicita Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.06.13, 23:36
      a regulamin jest.
      jezioro-tarnobrzeskie.eu/regulaminy/-/asset_publisher/J98a/content/regulamin-porzadkowy
      "§ 2
      W celu zachowania walorów wypoczynkowo – rekreacyjnych terenu oraz zapewnienia porządku, spokoju i bezpieczeństwa osób korzystających z wypoczynku, wszystkich przebywających na terenach rekreacyjnych zobowiązuje się do:
      ...
      - wprowadzania zwierząt, z wyłączeniem miejsca wykorzystywanego do kąpieli, tylko w kagańcu i na smyczy."

• Gość: marko Re: Psy w Jeziorze Tarnobrzeskim IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.06.13, 09:29
        Faktem jest że więcej małych dzieci w wodzie się wysika jak zwierząt jakiejkolwiek maści, więc nie pieprzcie głupot że to wam przeszkadza (nie mam psa) Czyścioszki heh. Przecież to normalne że w wielkim akwenie wodnym będą brudy i zarazki (kilka martwych ryb, resztki śmieci pozostawione przez pijanych plażowiczów nie mówiąc o oddawanym moczu w wodzie oraz chorobach wenerycznych, grzybiczych starszych osób) Przy tak wielkiej ilości ludzi zawsze się znajdzie jakiś syf, a wam przeszkadza piesek chłodzący się. Ostatnio zauważyłem że Polacy tylko narzekają i do wszystkiego się przypierdzielają ehhh. Ludzie cieszcie się życiem bo jest za krótkie aby na wszystko narzekać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka