Dodaj do ulubionych

internet_hotspot_G

06.08.12, 17:00
Pojawiłem się niedawno w Tarnobrzegu i zobaczyłem, że mój laptop widzi INTERNET_HOTSPOT_G, Siła sygnału: Znakomita, Typ zabezpieczeń: Bez zabezpieczeń.
Nawiązać się jednak połączenia nie da. Wie ktoś gdzie można zapytać jak się połączyć z tym jak się domyślam, darmowym hotspotem? Będę wdzięczny za namiar lub radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: serduszko Re: internet_hotspot_G IP: *.smsiarkowiec.pl 06.08.12, 17:02
      trzeba pytać prezydenta miasta, bo to jego dobroczynność dla ludu tak działa
      • exkol Re: internet_hotspot_G 06.08.12, 17:15
        Liczyłem na poważną radę ale zdaje się, że na razie odezwał się ktoś...
        • e-ftalo Re: internet_hotspot_G 06.08.12, 23:37
          załącz jakiś wireshark czy inny snifer i sprawdź jakie są adresy i sobie ustaw. Może nie ma DHCP i ci się sam nie połączy,tylko musisz sam ustawić IP,bramę i dnsy
          • exkol Re: internet_hotspot_G 08.08.12, 12:44
            Jesteś chyba zbyt uczony dla mnie. Mieszkam na co dzień w Koloni i bywam w różnych miejscach i jak widzę free hotspot to klikam i mnie łączy. Twoja dorada jest pewnie słuszna ale nie dla mnie. Używanie snifera do łączenia z darmowym hotspotem jest paranoją. Podaj namiary na zarządcę hotspota albo się nie wcinaj. Jestem w domu brata, mam internet TSM do woli a całą sprawę traktuję jak rozważanie akademickie, ale dziękuję choć zauważyłem, że potrafisz doradzać w każdej sprawie choć często bez sensu. Nie oczekuję odpowiedzi.
            • e-ftalo Re: internet_hotspot_G 08.08.12, 13:09
              Widzę żę jesteś bardzo arogancki,jak zresztą większosć tutaj piszących.A przy tym nie masz bladego pojęcia na temat podstaw sieci radiowych.No tak to sie nie da,nawet ja bym nie miał internetu gdybym nie poczytał to i tamto,nie dowiedział się jak to działa.
              Owszem,czasem piszę na żarty,ale nie tutaj. Zarządcę hotspotu szukaj w google,na pewno ma swoją stronę internetową,maila.
              Całkiem możliwe,że masz uszkodzoną kartę sieciową,albo coś brakuje w twoim systemie operacyjnym,sterowników itd.Trudno ocenić dlaczego,sam miałem problemy z hotspotami
              • Gość: gość Re: internet_hotspot_G IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.08.12, 17:57
                Ooo, qlega expert od sieci radiowych się trafił. Chcesz o tym porozmawiać?
              • exkol Re: internet_hotspot_G 09.08.12, 07:41
                Pewnie jestem arogancki ale nie mogę ścierpieć ludzi, którzy zabierają głos we wszystkich sprawach a jak widać to przeważnie plotą duby smalone. Jak mogę mieć uszkodzoną kartę sieciową lub brak sterowników skoro ten laptop łączy się w Niemczech wszędzie, w Polsce nie ma problemów na dworcach i lotniskach a nawet w Tarnobrzegu w szpitalu też łączy się z siecią?
                Kończę temat bo wyjeżdżam a mam też dość ględzenia bez sensu.
                • Gość: serduszko Re: internet_hotspot_G IP: *.smsiarkowiec.pl 09.08.12, 13:31
                  a jak ja ci doradzam poważnie to grymasisz
                • Gość: hotspot Re: internet_hotspot_G IP: *.tktelekom.pl 09.08.12, 19:41
                  Witam.
                  Nie powinno być problemów z podpięciem się do hotspota. Są podpięci inni klienci pod nadajnik i korzystają. Nadajnik pracuje w standardzie B/G i N. Proszę spróbować się podłączyć teraz. Nadawanie nie jest szyfrowane, DHCP automatyczne. Po podpięciu do hotspota aby korzystać z Internetu trzeba zaakceptować regulamin, który wyświetla się w przegladarce Internetowej.
                • e-ftalo Re: internet_hotspot_G 09.08.12, 21:54
                  @exkol ,jedź sobie daleko i szukaj podobnych do siebie.Dla mnie jesteś tylko zarozumiałym osobnikiem co uważa że wie najlepiej,a inni plotą głupoty. Zabieram głos tu gdzie cos wiem i już ci wyjaśniłem co masz zrobić.
                  Jest wiele możliwości,ja podalem tylko niektóre. Hotspot nie ma obowiązku działać zawsze bo ty tak chcesz. Czasem trzeba się douczyć aby poznać przyczynę problemu
                  • Gość: hey Re: internet_hotspot_G IP: *.189.221.50.skyware.pl 10.08.12, 09:50
                    a to "załącz jakiś wireshark czy inny snifer " jest legalne Panie wszystkowiedzacy e-ftalo ???
                • Gość: proboszcz Re: internet_hotspot_G IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.12, 16:31
                  Masz komputer - folksdojcza, który z polskimi urządzeniami nie chce gadać. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka