Dodaj do ulubionych

Marsz "faszystow"

01.09.12, 09:49
...jeszcze sie nie odbyl,jeszcze michnikowa zalgana szmata nie poznala wszystkich organizatorow i uczestnikow a juz Dawid Gebert ksywa Warszawski ostrzega fajnychpolakow,ze grozi nam pucz na miare tego jaki zorganizowal Hitler.Bojcie sie fajnopolacy!.Faszysci na razie wyciagaja pochodnie i sztandary.Jutro odkopia z glinianek giwery i zaczna mordowac wszystkich co nie maja w domu Mein Kampf.
wyborcza.pl/1,75968,12401521,Marsz_PiS____Obudz_sie_Polsko____Ale_kto_ma_sie_budzic_.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Tarzan Re: Marsz "faszystow" IP: *.flash-net.pl 01.09.12, 10:21
      > ...jeszcze sie nie odbyl,jeszcze michnikowa zalgana szmata nie poznala wszystki
      > ch organizatorow i uczestnikow a juz Dawid Gebert ksywa Warszawski ostrzega faj
      > nychpolakow,

Publicysta ma prawo do swojego zdania, podobnie i w wydawnictwach takich jak Uważam Rze - które zdaje się cenisz - zdarza się, że ten, czy ów autor zamieści jakieś absurdy w swej wypowiedzi.
      Piszę to w trosce o Twoje zdrowie, bo jeśli za każdym razem, gdy przeczytasz głupi tekst będziesz pozwalał sobie na takie podniecenie, to możesz doznać zawału.
      Więcej uśmiechu, mniej stresu Lechowski.

To też zdarzyło się w/w panu, bo porównania do nazistów byłoby uprawnione, gdyby pojawili się na manifestacji nasze "hajlujące" organizacje.
      A jak słusznie zauważasz, nie znamy wszystkich uczestników.
      Mam nadzieję, że organizatorzy zadbają o to, by jednak wśród patriotów nie było rasistów, czy zafascynowanych faszyzmem pseudo-narodowców.
      Wtedy media pokażą gnojstwo, a Ty będziesz piał o zakłamanych mediach, które pokazywali burdy i hajle, zamiast rzeszy Polaków zatroskanych losem ojczyzny i marszem swą troskę wyrażających.
      Myślę, że gdyby organizatorzy, a więc PiS, wyraźniej się dystansowali od takich grup, gdyby wyraźniej wskazywali na to, co czerpie z tradycji narodowców, a czego w tym ruchu nie toleruje... to może takich problemów by nie było.

• Gość: za bardzo Re: Marsz "faszystow" IP: *.smsiarkowiec.pl 01.09.12, 14:33
      Dawid Warszawski w swoim felietonie faktycznie trzaska dziobem na wyrost. Pewnie zresztą sam nie wierzy w to, co pisze, bo gdyby wierzył, na pewno złożyłby zawiadomienie do prokuratury o propagowaniu symboli i haseł faszystowskich - to jest karalne, a zawiadamianie organów o przestępstwach jest obowiązkiem przynajmniej moralnym - zwłaszcza jeśli ktoś publicznie dokonuje ocen postępowania innych.
      • Gość: Tarzan Re: Marsz "faszystow" IP: *.flash-net.pl 01.09.12, 16:49
        > Pewnie zresztą sam nie wierzy w to, co pisze, bo gdyby wierzył, na pewno złożyłby za
        > wiadomienie do prokuratury o propagowaniu symboli i haseł faszystowskich

Pewnie tak. Zakładam, że kłapanie publicysty nic nie kosztuje, co najwyżej ktoś wyśmieje ... tylko niektórzy traktują blogi jako źródło Prawdy Objawionej.

Jeśli to zrobi - opierając się na domniemaniu ze względu na "podobieństwo" hasła "Polsko, obudź się" do faszystowskiego z lat 30-tych - to trafi pewnie do wątku o absurdach.

Gorzej, jeśli obok uczestników marszu pojawią się "hajlujący". Media znajda pożywkę...

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 01.09.12, 20:37
          "Hajlujacy uczestnicy" spedzaja sen z powiek wszystkim polskim postepowcom.Problem w tym gdy niemieccy bandyci z grup anarchistycznych plulo na polskie mundury zolnierskie i bilo uczestnikow z flagami biolo-czerwonymi to pluszakowe media nie bebnili calymi dniami o tych bandytach.Natomiast tych kilkaset z Placu Konstytucji pokazywano z dzika satysfakcja,pomijajc kilkanascie tysiecy spokojnie maszerujacych uczestnikow Marszu Niepodleglosci.
          • Gość: Tarzan Re: Marsz "faszystow" IP: *.flash-net.pl 01.09.12, 21:15
            > "Hajlujacy uczestnicy" spedzaja sen z powiek wszystkim polskim postepowcom

Tobie nie?

Chcesz powiedzieć, że nie martwi Cię fakt, iż polska młodzież oddaje hołd ideom, które nasz kraj wyniszczyły?

> lem w tym gdy niemieccy bandyci z grup anarchistycznych plulo na polskie mundur
            > y zolnierskie i bilo uczestnikow z flagami biolo-czerwonymi to pluszakowe media
            > nie bebnili calymi dniami o tych bandytach.Natomiast tych kilkaset z Placu Kon
            > stytucji pokazywano z dzika satysfakcja,pomijajc kilkanascie tysiecy spokojnie
            > maszerujacych uczestnikow Marszu Niepodleglosci.

Lechowski, wielokrotnie wyrażałem niepochlebna opinie o dzisiejszych mediach, które metoda tabloidów szukają taniej sensacji.

Natomiast czemu - ponownie - dyskutując z kimś na forum - jako kontrargument piszesz o tym, co robią media.
            Wciąż utożsamiasz każdego, kto ma choćby nieco odmienne zdanie z papką, którą karmią te, czy inne media.

Ja nie jestem rzecznikiem tych mediów.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 02.09.12, 10:06
              Tobie spedza sen z powiek kilku idiotow sfotografowanych na zamknietej imprezie a mnie tysiace lewackich bandytow popychajacych modlace sie staruszki i sikacych do palacych sie zniczy.Mamy poprostu inna wraliwosc,podobnie jak michnikowa zalgana szmata i Tusk,ktorzy mowili o happeningu wesolej mlodziezy.
              • Gość: Tarzan Re: Marsz "faszystow" IP: *.flash-net.pl 02.09.12, 10:15
                > Tobie spedza sen z powiek kilku idiotow sfotografowanych na zamknietej imprezi
                > e a mnie tysiace lewackich bandytow popychajacych modlace sie staruszki i sikac
                > ych do palacych sie zniczy.Mamy poprostu inna wraliwosc,podobnie jak michnikowa
                > zalgana szmata i Tusk,ktorzy mowili o happeningu wesolej mlodziezy.

To nie jest kwestia innej wrażliwości.

To kwestia założenia, że "hajlujących" jest trzech, a a tych drugich trzy tysiące.... a to bzdura!

Ich liczebność jest zbliżona. Ich głupota i chamstwo podobne. Równoważą się idealnie.

Po drugie idee rasistowskie, czy faszystowskie nie są propagowane jedynie na "zamkniętych imprezach". Nie próbuj umniejszać ich winy w ten sposób.

...i zakładam, że rozumiesz, iż nie chodzi jedynie o hitlerowskie pozdrowienie ;)

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 03.09.12, 19:05
                  Skad wiesz ze ich liczba jest zblizona?.Gdzie sa propagowane idee rasistowskie i faszystowskie?.Skoro o tym wiesz natychmiast udaj sie do prokuratury bo niezglaszanie przestepstwa tez jest karane.
                  • Gość: Tarzan Re: Marsz "faszystow" IP: *.flash-net.pl 03.09.12, 19:33
                    > Skad wiesz ze ich liczba jest zblizona?

Szacuję, tak jak i Ty.

Skoro burdy faszyzujących chłopców z lewicującymi wyglądają na "zrównoważone" to na tym opieram swoje zdanie.

> Gdzie sa propagowane idee rasistowskie i faszystowskie?.

Przez organizacje typu Blood & Honour, skinheadów, blokowych chłystków, rasistów itp.
                    gdzie?
                    Na ich imprezach, koncertach, manifestacjach, meczach.

> Skoro o tym wiesz natychmiast udaj sie do prokuratury bo niezglaszanie przestepstwa tez jest > karane.

Lechowski, tani chwyt socjotechniczny. Ty wszędzie widzisz komuchów, a jakoś propagowania komunizmu nie zgłaszasz. ;)

Reasumując. Gdybyś był miłośnikiem postkomunistów, to pewnie pisalibyśmy to samo, tyle że w odniesieniu do lewicujących bojówek.

Ja w każdym razie zdanie prezentowałbym takie samo.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 03.09.12, 20:26
                      Przez organizacje typu Blood & Honour, skinheadów, blokowych chłystków, rasistów itp.
                      gdzie?
                      Na ich imprezach, koncertach, manifestacjach, meczach.

> Skoro o tym wiesz natychmiast udaj sie do prokuratury bo niezglaszanie przestepstwa tez jest > karane.

Lechowski, tani chwyt socjotechniczny. Ty wszędzie widzisz komuchów, a jakoś propagowania komunizmu nie zgłaszasz. ;)

I znowu demagogia i dorabianie faktow!.Ja piszac o propagowaniu komunizmu,komunistycznych symboli czy komunistycznch zbrodniarzy posluguje sie faktami/stocznia gdanska "udekorowana' imieniem komun istycznego zbrodniarza przez dzialacza PO,przywracanie pomnika komunistycznych okupanow na Pradze przez vice przezesa PO Waltz/.Ty oczywioscie to bagatelizujesz a napisy na PKIN/Lenin/ nie tylko bagatelizujesz a wysmiewasz jak ludzie to oprotestowuja.Natomiast jak kazdy postepowiec tropisz urojonych faszystow.
                      Na jakim meczu czy koncercie propagowano faszyzm?.Fakty a nie znow zmyslenia i odpowiadanie pytaniem na pytanie.
                      • Gość: Tarzan Re: Marsz "faszystow" IP: *.flash-net.pl 03.09.12, 21:10
                        > I znowu demagogia i dorabianie faktow!.

Za demagogię uważasz stawianie znaku równości między faszyzmem a komunizmem?

O, a które wg Ciebie jest lepsze? ;)

Czy może za demagogię uważasz uznanie za faszystów członków blood & honour?
                        A może nie widziałeś zdjęć z hajlujących imprezowiczów zamaiwających piwo?
                        Może nie słyszałeś o ulubionych zespołach muzycznych skinheadów.

To typowe dla Ciebie.

Najpierw oskarżyć o demagogię, fantazjowanie, czy kłamstwo, a potem ... gdy już Ci pod nos podstawię dowód napisać, że o tym nie słyszałeś.
                        Nie bądź śmieszny.

...chyba, że czujesz potrzebę bronić faszystów?

> Natomiast jak kazdy postepowiec tropisz urojonych faszystow.

To są urojenia?

www.bhpoland.org/strona/pl_news.htm
                        Znajdziesz tam tez artykuły, może pod ich wpływem nawet przestaniesz uważać eugenikę za zło. ;)

www.bhpoland.org/strona/pl_eugenika.htm
                        Jeśli potrafisz używać internetu, to bez trudu znajdziesz więcej przykładów.
                        To są ludzie, którzy nawołują do przemocy, wyznają rasizm.

Wg mnie odtworzenie jednej bramy stoczni do wyznawania idei komunizmu nie nawołuje.
                        Element budowli - pałac Kultury - również.

Natomiast jeśli jakiś jełop będzie krzewić idee Lenina to ustawiam go w tym samym szeregu.
                        Bo faszyzm nie tylko jest koloru brunatnego.

Męczysz i nudzisz tym oślim uporem i czepianiem się wszystkiego ... do tego stopnia, że się w tym gubisz i wychodzisz na adoratora idei absolutnie dla Polaków nie do zaakceptowania.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 03.09.12, 21:55
                          No i gdzie Ci "faszysci" na meczach i koncertach.Podales strone jakichs politycznych wariatow zawieszona na serwerze poza Polska i "udowodniles" jak Bratkowski,Blumstein czy Gebert ksywa Warszawski,ze zza węgła groza nam "polscy faszysci".
                          Nie uawazam za demagogie stawianie rownosci pomiedzy komunistami i faszystami,bo kazdy socjalizm brunatny czy bolszewicki to antyludzkie ideologie.Za demagogie uwazam Twoj sposob argumentacji ze grzi nam "polski faszyzm".
                          • Gość: Tarzan Re: Marsz "faszystow" IP: *.flash-net.pl 04.09.12, 16:31
                            > No i gdzie Ci "faszysci" na meczach i koncertach.

Chryste Lechowski, nie umiesz używać googlarki?
                            Nie widziałeś nigdy na meczu pewnych symboli?
                            Poszukaj w necie ulubionych kapel skinów, wczytaj się w teksty.

Co chcesz udowodnić? Że propagowanie - świadome lub nieświadome - faszyzmu w Polsce w ogóle nie ma miejsca?

> Podales strone jakichs politycznych wariatow zawieszona na serwerze poza Polska

Wariatów, w sumie dobrze nazwane, tyle, że niebezpiecznych, którzy tropią i co najmniej nawołują do agresji wobec tych o innych poglądach, a na miano komucha w ich mniemaniu zasłużyć jeszcze łatwiej niż na lewaka u Ciebie.

Po drugie, zastanów się, a jeśli sukcesu nie odniesiesz, to poszukaj w sieci informacji o tym, czemu ta organizacja wisi na serwerze poza Polską.

Jeśli Ci się nie uda, służę pomocą.

> "udowodniles" jak Bratkowsk
                            > i,Blumstein czy Gebert ksywa Warszawski,ze zza węgła groza nam "polscy faszysci

Polscy faszyści, tak jak polscy komuniści sa faktem.

Przed wojną tworzyli getta ławkowe, po wojnie pozbywali się Żydów, w czasach, gdy do Polski zaczęło trafiać więcej obcokrajowców, w tym szczególnie ciemnoskórych, lekkiego życia tu i ówdzie nie mają.
                            Do rasizmu dodać można i ewidentne propagowanie idei faszystowskich i uwielbienie dla Hitlera.

Nie twierdze, że nasz kraj jest faszystowski, jestem przekonany, że tacy ludzie stanowią mały, aczkolwiek krzykliwy i rzucający się w oczy margines i dlatego - przypominam od czego się ta rozmowa zaczęła - jeśli osoby takie jak Kaczyński wyraźnie się od takich osób nie odetną, to one zawsze będą się gdzieś na marginesie takich marszów pokazywać, ze szkoda dla wizerunku prawicy.

Bo tak jak Staruch nie jest grzecznym patriotycznym chłopcem, tak niektórzy z polską flagą w reku mogą mieć swastykę na plecach lub w przerwie skopać murzyna.

Problem z faszystami, czy neo-faszystami mają Niemcy, Rosja, nawet jakże tolerancyjna Holandia.
                            Wszędzie należą do mniejszości znakomitej, najczęściej nikły margines, ale to nie oznacza, że nie należy ich piętnować...a nie daj Boże bronić, czy udowadniać, że problem w ogóle nie istnieje.

> Nie uawazam za demagogie stawianie rownosci pomiedzy komunistami i faszystami,
                            > bo kazdy socjalizm brunatny czy bolszewicki to antyludzkie ideologie.Za demagog
                            > ie uwazam Twoj sposob argumentacji ze grzi nam "polski faszyzm".

Gdzie tak napisałem?
                            Która z moich wypowiedzi wskazuje na tak wielkie zagrożenie zarażeniem wszystkich obywateli tymi nieludzkimi ideami, że aż nazywasz je demagogią.
                            Zacytuj, ciekaw jestem.

Mnie tylko smuci i powoduje troskę fakt, że mamy takie osoby wśród nas.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 04.09.12, 17:14
                              Takie osoby sa w Twojej chorej wyobrazni,redaktorow michnikowej zalganej szmaty i srodowisk lewackich.Dla lewakow kazdy przejaw patriotyzmu traktowany jest jako zarozenie,vide reakcja dziennikarki WSI-24 na transparent Bog-Honor-Ojczyzna.
                              www.youtube.com/watch?v=8w6RsfO3my8
                              Na mecze chodze dlugie lata.Zadnego faszysty tam nie spotkalem.Idiotow,huliganow spotykalem ale nie faszystow.Bylem w zyciu tez chyba na ponad 100 koncertach.Sluchalem Pink Floyd,Rolling Stones,E.Claptona,T.Turner itd a z naszych artystow Niemena,Demarczyk,Perfect,Kukiza,Kult,no i tez "polskich faszystow" tam nie widzialem.Wiem ze dla Ciebie,ukrainskiej nacjonalistki iki,czy zydowskiego szowinisty nikity pisanie o "polskich faszystach" nie stanowi ani moralnego,ani historycznego problemu.Dla mnie i dla milionow Polakow stanowi to potwarz.Dwaj moi stryjowie zginelli walczac niemieckimi barbazyncami spod znaku swastyki,miliony Poakow oddalo zycie w walce z tymi barbazyncami.Bylismy jednym z niewielu narodow ktory nie mial Queslinga....a Ty po latach bredzisz o "polskich faszystach"?!
                              • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 04.09.12, 18:21
                                > Takie osoby sa w Twojej chorej wyobrazni,redaktorow michnikowej zalganej szmaty
                                > i srodowisk lewackich.Dla lewakow kazdy przejaw patriotyzmu traktowany jest ja
                                > ko zarozenie,vide reakcja dziennikarki WSI-24 na transparent Bog-Honor-Ojczyzna

Bardzo Cię proszę, byś uważał na słowa. gdy zaczynasz się podniecać zaczynasz obrażać.

Po drugie, proszę byś czytał uważniej posty, na które odpowiadasz. Szczególnie, gdy powtórnie coś wyjaśniam.

Nie uważam Polski za wylęgarnię faszystów, a jedynie stwierdzam fakt, że takie jełopy wśród nas są, to kolosalna różnica.
                                Są wokół nas, hajlując, lejąc ciemnoskórych, obchodząc urodziny Hitlera itp.
                                Wielu z nich to nieświadome swych czynów gnojki, ale niebezpieczne.

Po drugie nie utożsamiam hasła "Bóg, honor, ojczyzna" z faszyzmem.
                                Mógłbym prosić o cytat, ale i tak nie odpiszesz, Twoja kultura i wychowanie nie wymusza na Tobie uczciwości.

Nawet wyraźnie wskazałem na to, że to media potrafią mieć pożywkę z tego, że ktoś z takimi hasłami pojawi się obok wspomnianych manifestacji.
                                Sugestia, że Kaczyński powinien wyraźnie się w związku z tym od takich ludzi odciąć jest jednoznaczne z tym, że jego samego i zwolenników za takowych nie uważam. I skoro na taki problem zwracam uwagę, to chyba raczej oznacza, że uważam takie podejście mediów za niewłaściwe, anie na odwrót.

Nie pierwszy raz oskarżasz mnie niesłusznie.

I nie piszę o faszyzmie w kontekście zagrożenia, kilkakrotnie nazwałem ich marginesem.

>> Na mecze chodze dlugie lata.Zadnego faszysty tam nie spotkalem.Idiotow,huligano
                                > w spotykalem ale nie faszystow.

Czy zdjęcie kiboli z pewnymi symbolami będzie wystarczającym dowodem? Czy graffitti z nazwa klubu i swastyką lub Jude Raus! czy POlska dla Polaków wystarczy?

Czy "małpie wrzaski" w kierunku czarnoskórych zawodników w czasie treningu podczas Euro to wymysł ?

Nie twierdzę, że każdy kibol to faszysta. Twierdze jedynie, że i wśród nich tacy się zdarzają.

> Bylem w zyciu tez chyba na ponad 100 koncertach.
                                > Sluchalem Pink Floyd,Rolling Stones,E.Claptona,T.Turner itd a z naszych artyst
                                > ow Niemena,Demarczyk,Perfect,Kukiza,Kult,no i tez "polskich faszystow" tam nie
                                > widzialem.

Przecież wyraźnie wskazałem Ci na ulubione kapele skinów, a nie na Ewę Demarczyk...Chryste, Ty to robisz świadomie, drogi Lechowski?

>Wiem ze dla Ciebie,ukrainskiej nacjonalistki iki,czy zydowskiego szow
                                > inisty nikity pisanie o "polskich faszystach" nie stanowi ani moralnego,ani his
                                > torycznego problemu

Nie porównuj moich wypowiedzi z nimi.

Dla nich Polacy to faszyści.

Dla mnie faktem jest, że wśród nas tacy są, choć fakt faktem, że stanowią margines - to tez pisałem.
                                Podobnie jak wśród naszych rodaków sa i komuniści, mordercy, złodzieje, zboczeńcy.

To chyba kolosalna różnica, gdy piszę "tacy są wśród nas", a nie "my tacy jesteśmy"?

>Dla mnie i dla milionow Polakow stanowi to potwarz

Jeśli ktoś by powiedział, że my Polacy jesteśmy faszystami, to tak samo bym to potraktował.

I wcale nie stoi to w sprzeczności ze stwierdzeniem, że wśród naszych rodaków jest paru jełopów, którzy się z nimi utożsamiają.

Czy to nieprawda?

Alergicznie reagujesz w dyskusjach, do tego stopnia, że nie próbujesz nawet zrozumieć, co się do Ciebie pisze, nawet jeśli dwukrotnie wyjaśnię, co mam na myśli i zaprzeczę Twoim zarzutom, Ty dalej będziesz pluł i krzyczał...

Zastanów się co robisz.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 04.09.12, 21:34
                                  Piszesz;
                                  Nie uważam Polski za wylęgarnię faszystów, a jedynie stwierdzam fakt, że takie jełopy wśród nas są, to kolosalna różnica.
                                  Są wokół nas, hajlując, lejąc ciemnoskórych, obchodząc urodziny Hitlera itp.
                                  Wielu z nich to nieświadome swych czynów gnojki, ale niebezpieczne.

Wiec jeszcze raz!.Ja nie spotkalem ani hajlujacych kibicow,ani uczestnikow koncertow ani tez nie bylem swiadkiem czczenia urodzin Hitlera.Leje sie ciemnoskorych na calym swiecie,leje sie tez bialych ale to nie znaczy ze wszedzie sa faszysci czy czarni rasisci.

Znow zaczynasz straszyc i zarzucasz mi ze sie podniecam i Cie obrazam.Czym?

Rozumiem ze takie okreslenie w Twoim towarzystwie to przejaw elegancji i kultury?!!!

Po drugie nie utożsamiam hasła "Bóg, honor, ojczyzna" z faszyzmem.
                                  Mógłbym prosić o cytat, ale i tak nie odpiszesz, Twoja kultura i wychowanie nie
                                  wymusza na Tobie uczciwości.
                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 05.09.12, 06:30
                                    >Po drugie nie utożsamiam hasła "Bóg, honor, ojczyzna" z faszyzmem.
                                    >Mógłbym prosić o cytat, ale i tak nie odpiszesz, Twoja kultura i wychowanie nie
                                    >wymusza na Tobie uczciwości.

Mogę to powtórzyć z czystym sumieniem i nie miej czelności używać tego do komentowania mojej kultury.

Uczciwość i kultura nakazuje, by w sytuacji, gdy ktoś udowadnia lub choćby uzmysławia Ci, że się mylisz przyznać to, szczególnie, że Twój opór oparty jest na oskarżaniu rozmócy o fantazjowanie, pisanie bzdur, mataczenie, kłamstwo i bycie lewakiem.
                                    Gdy zacznę cytować Twoje posty, przypadki, gdy najpierw oskarżałeś o fantazjowanie, mataczenie, kłamstwo, a potem przyznawałeś lub udowadniałem Ci, że to Tobie brak wiedzy i najmniejszego słowa "przepraszam, pomyliłem się" nie potrafisz z siebie wykrzesać.

To jest brak uczciwości i kultury. Takie słowa, ten rodzaj uczciwego zachowania nie może Ci przez gardło przejść.

Natomiast epitety przychodzą z wielką łatwością.

To tylko kwestia charakteru, wychowania i poziomu kultury, choć i intelekt bez znaczenia nie pozostaje.

Od Ciebie zależy tylko i wyłącznie, jak Cie widzą....

A co do faszystów, to

> Wiec jeszcze raz!.Ja nie spotkalem ani hajlujacych kibicow,ani uczestnikow konc
                                    > ertow ani tez nie bylem swiadkiem czczenia urodzin Hitlera.

No to jest dowód, przepraszam. Jeśli Ty nie widziałeś, czy nie byłeś świadkiem, to znaczy, że to nie istnieje.
                                    Wierzysz w istnienie dodo? No bo nie widziałeś...

> Leje sie ciemnoskorych na calym swiecie,leje sie tez bialych ale to nie znaczy ze wszedzie sa > faszysci czy czarni rasisci.

Jeśli się leje z powodu koloru skóry, przynależności narodowej, czy religii, to własnie znaczy, że są...

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 05.09.12, 08:37
                                      Nazywajac Ciebie lewakiem w niczym Cie nie obrazam tylko okreslam Twoje poglady.Twoja kultura i wychowanie nie nauczyla Cie uczciwosci wiec ciagle manipulujesz i swoja niewiedze zakrywasz slownymi filipkami.
                                      To nie ja a TY breedzisz o "polskich faszystach" a zatem to n ie ja a Ty masz przedstawic fakty,ktore to potwierdzaja.Ja rowniez jak Ty moge napisac ze widzialem na meczach i koncertach Marsjan!
                                      • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 05.09.12, 13:10
                                        Zlapali "polskiego faszyste",ktorego trpisz Ty i zalgana michnikowa szmata....no i oczywiscie Kupa Wojewodzki.
                                        www.bibula.com/?p=60593
                                        • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 05.09.12, 13:39
                                          > Zlapali "polskiego faszyste",ktorego trpisz Ty i zalgana michnikowa szmata....n
                                          > o i oczywiscie Kupa Wojewodzki.
                                          > www.bibula.com/?p=60593

Po pierwsze nie każ mi tłumaczyć Ci po raz 4-ty, co o polskim faszyzmie sądzę, bo zacznę sie czuć jakbym rozmawiał z upośledzonym.

Po drugie falanga generalnie oznacza radykalne poglądy.

I teraz spróbuj sobie odpowiedzieć na pytanie.

Czy gdybyś zaprosił 5 chłopaków z tym symbolem na piersi, to czy któryś z nich nie palnąłby czegoś w stylu Jude Raus!, czarnuchy won, czy nie opowiedziałby Ci jak to w ostatnią sobotę wpieprzyli takiemu jednemu.

To nie jest faszyzm na miarę Hitlera w latach 30-tych, czasy się zmieniają. To jest bezmyślne gó...arstwo, które patriotyzm postrzega przez pryzmat wpieprzenia Żydom z Cracowii, czy Ruskim na Euro.
                                          Ale stanowią realne zagrożenie dla niektórych obywateli.

Czy jesteś pewien, że każdy z nich byłby tolerancyjnym, pokojowo nastawionym do świata patriotą, którego ojczyzna jest na pierwszym miejscu...

• ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 05.09.12, 13:34
                                        > Nazywajac Ciebie lewakiem w niczym Cie nie obrazam tylko okreslam Twoje poglady

Gdyby chodzi o poglądy, to byś nazwał je lewicowymi, a ja bym Ci szybko udowodnił, że tak nie jest. Poglądy lewicowe w niektórych szczegółowych kwestiach prezentuje najlepiej w Polsce i PiS.

Natomiast epitetem "lewak" nazywasz w wielu wątkach zboczeńców, idiotów itp barachło.
                                        Lewactwo to dla Ciebie synonim obłudy, kłamstwa w mediach.
                                        Lewactwo to źródło nieszczęść, uciemiężenia ludzi i nawet przyczynek do seksualnych przestępstw, o ile dobrze pamiętam jeden z wątków.

Nigdy nie napisałeś, że jakiś zboczek ma poglądy lewicowe, a jest lewakiem.

Lechowski, równie dobrze mógłbym napisać, że jesteś ch...em i wytłumaczyć, że tak naprawdę, to chodzi mi o to, że poglądy masz ch...owe, czyli niedobre.

Przestań chłopie, mniejszym wstydem - o ile w ogóle to wstyd - jest przyznać się do czegoś, przeprosić i tyle, zamiast wić się jak węgorz i udowadniać, że czarne jest białe.

> .Twoja kultura i wychowanie nie nauczyla Cie uczciwosci wiec ciagle manipulujes
                                        > z i swoja niewiedze zakrywasz slownymi filipkami.

Gdy coś pomieszałem, a TY zwróciłeś mi uwagę, to przyznałem się do błędu i przeprosiłem.
                                        Zrobiłeś to kiedyś?

Ty w takiej sytuacji mataczysz i kręcisz, mam Ci zacytować kilka Twoich kawałków od dyskusji o traktowaniu homoseksualistów w Afryce zaczynając?

> To nie ja a TY breedzisz o "polskich faszystach" a zatem to n ie ja a Ty masz
                                        > przedstawic fakty,ktore to potwierdzaja.

Ja Ci juz trzy razy pisałem, że "polscy faszyści" nie oznacza tego, że nasz naród jest faszystowski, a to, że wśród nas jest kilku debili, którzy te idee lansują, świadomie lub nie.

Pokazałem Ci kilka przykładów, więc masz swój dowód, że paru takich chodzi po tym świecie.

Możesz to przyjąć do wiadomości, zrozumieć co chcę powiedzieć, czy chcesz udowadniać, że na terenie Polski od 1945 roku nikt nigdy nie hajlował, nie rysował po murach swastyk i z hitlerowskim zawołaniem nie kopał Żyda, czy Murzyna?
                                        Chcesz naprawdę to udowadniać?

Co chcesz bym Ci jeszcze udowadniał?

> Ja rowniez jak Ty moge napisac ze widzialem na meczach i koncertach Marsjan!

W marsjan nikt nie uwierzy, ale jeśli widziałeś komuchów, to jest to możliwe, choć znów nie będzie to oznaczało, że jesteśmy komunistycznym narodem, a tylko to, że jest wśród nas kilku debili, którzy te zbrodnicze idee propagują. I bynajmniej nie chodzi o młodych w koszulkach z Che, bo wielu z nich nawet nie wie kim on był.

Taki upór w trzymaniu się "słówka", którego znaczenie masz w głowie, choć pisze kilkakrotnie co ja przez to rozumiem jest wg mnie nieuzasadniony i bezsensowny.
                                        Wychodzisz na człowieka, którego poglądy sa równie absurdalne w tej mierze co tych, których mi jako przykąłd absurdu podawałeś.

Jest to samo absurdalne stwierdzenie, jak to, że "my Polacy jesteśmy antysemitami" lub "żołnierze wyklęci byli bandytami".

Porozmawiaj z historykami, kimś, kto mógłby być dla Ciebie autorytetem i jestem pewien, że potwierdzi, że uznawanie tego za absurd nie kłóci się absolutnie ze stwierdzeniem faktu, iż zdarzało się, że wśród żołnierzy AK trafił się bandzior, czy to, że jakiś Polak pomógł w zamordowaniu Żydów.
                                        Nawet Jedwabne świadczyć może jedynie, że tam tacy ludzie byli. Nawet powszechna dość niechęć do Żydów przed wojną, propagowanie idei segregacji - jak to w przypadku getta ławkowego było, idee Dmowskiego, czy ONR w tym temacie nie pozwalają, by stawiać ich na równi z faszystami.

Mógłbym tak jeszcze chwilę, ale mi się nie che.

Więc
    • Gość: wezyr Re: Marsz "faszystow" IP: *.play-internet.pl 03.09.12, 22:05
      Lechowski tak czytam i czytam i dochodzę do jednego wniosku -ty jednak jesteś pojebana! weź się lecz ! kobieto!
      • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 05.09.12, 17:25
        ja-tarzan pisze;

Po drugie falanga generalnie oznacza radykalne poglądy.

I teraz spróbuj sobie odpowiedzieć na pytanie.

Czy gdybyś zaprosił 5 chłopaków z tym symbolem na piersi, to czy któryś z nich nie palnąłby czegoś w stylu Jude Raus!, czarnuchy won, czy nie opowiedziałby Ci jak to w ostatnią sobotę wpieprzyli takiemu jednemu.

To nie jest faszyzm na miarę Hitlera w latach 30-tych, czasy się zmieniają. To jest bezmyślne gó...arstwo, które patriotyzm postrzega przez pryzmat wpieprzenia Żydom z Cracowii, czy Ruskim na Euro.
        Ale stanowią realne zagrożenie dla niektórych obywateli.

Czy jesteś pewien, że każdy z nich byłby tolerancyjnym, pokojowo nastawionym do świata patriotą, którego ojczyzna jest na pierwszym miejscu...

Falanga oznaczala kiedys to co oznaczala a ten znak jest dzisiaj znakiem ONR legalnie dzialajacej w wolnej Polsce organizacji.Moze ona Ci sie nie podobac,co jest zrozumaile przy Twoich lewicowych i postepowych pogladach ale nie znaczy, ze masz prawo sytuowac ich czlonkow jako "polskich faszystow",czy "stanowiacych realne zagrozenie dla niektorych obywateli".
        Boje sie ze jak bedziesz dalej podazal za tym tokiem rozumowania to "polskimi faszystami" nazwiesz Baczynskiego,Gajcego,Stroinskiego czy Bojarskiego.
        Uwazasz ze lewak jest okresleniem pejoratywnym to bede wobec tego nazywal Cie "lewicowcem sredniego pokolenia"
        • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 05.09.12, 18:23
          > Falanga oznaczala kiedys to co oznaczala a ten znak jest dzisiaj znakiem ONR le
          > galnie dzialajacej w wolnej Polsce organizacji.

Argument nic nie wnoszący, bo swastyka kiedyś też znaczyła to co znaczyła i w wielu kulturach była używana.
          Dopiero Hitler nadał jej pewien "smak".

To, że w tej konkretnej sytuacji ktoś wyszedł z założenia, że ten znak=bandytyzm, popełnił błąd.

> Moze ona Ci sie nie podobac,co j
          > est zrozumaile przy Twoich lewicowych i postepowych pogladach ale nie znaczy, z
          > e masz prawo sytuowac ich czlonkow jako "polskich faszystow",czy "stanowiacych
          > realne zagrozenie dla niektorych obywateli".
          > Boje sie ze jak bedziesz dalej podazal za tym tokiem rozumowania to "polskimi f
          > aszystami" nazwiesz Baczynskiego,Gajcego,Stroinskiego czy Bojarskiego.

Nie wiem co rozumiesz przez "postępowe" tak naprawdę - dotąd używałeś tego jako obelgi.

natomiast co do poglądów, to w dzisiejszych czasach lewicowe często mieszają sie z prawicowymi.

W kwestiach dotyczących tzw. spraw społecznych, to moje poglądy są raczej prawicowe. Choć nie brakuje mi wrażliwości społecznej, która charakteryzuje zarówno niektóre tzw. partie lewicowe ale tez prawicowe, również PiS.

Jeśli chodzi o patriotyzm, pewne zasady moralne, które wiele organizacji utożsamianych z prawa stroną akcentuje, to jestem za.

natomiast wiem z obserwacji i lektury, że dla niektórych chłystków, a le i starszych jest to "listek figowy" dla zakrycia swego rasizmu, a nawet faszyzmu.

To jest na zasadzie takiej samej, jak idee socjalistyczne, skuteczniej realizowane przez państwa dbające o bezpieczeństwo socjalne, jak Holandia, czy Szwecja zostały totalnie wypaczone przez komunistów.

Po raz ostatni tłumaczę, może duże litery pomogą ci zrozumieć: ja nie stawiam takich ludzi w tym szeregu, jak tylko twierdzę, że w takich szeregach zdarza się, że ukrywają się osoby o poglądach nie do zaakceptowania przez członków takich organizacji.

Co innego powiedzieć, że ONR ( ta przedwojenna) była faszystowska organizacją, aliantem Hitlera, a co innego powiedzieć, że wśród jej członków lub w jej ideologii pojawiły się pomysły, które - jak historia udowodniła, są nie do zaakceptowania.

Co innego powiedzieć, że PZPR była komusza przybudówką zbrodniczego systemu, a co innego stawianie wszystkich jej członków w szeregu pod nazwą mordercy, bo nie wszyscy maja cos na sumieniu.

• ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 05.09.12, 18:30
            > Uwazasz ze lewak jest okresleniem pejoratywnym to bede wobec tego nazywal Cie
            > "lewicowcem sredniego pokolenia"

Po pierwsze, to nie jest kwestia tego co ja uważam, tylko tego, że TO TY UŻYWASZ określenia "lewak" w stosunku do idiotów, zboczeńców i komuszych zbrodniarzy.
            Nie ja!

Tak więc to wg Ciebie, słowo "lewak" jest pejoratywne i Ty używasz go wobec mnie.

Jak napisałem, nie próbuj szukać usprawiedliwienia dla swojego błędu, normalny, dobrze wychowany człowiek by po prostu wyjaśnił i przeprosił.

Znaleźć zgrabne uzasadnienie nazwania Cie ch...em - jak napisałem - nie będzie stanowić lingwistycznego wyzwania. Czy gdy to zrobię, to będę uprawniony do napisania, że "skoro uważasz to słowo za pejoratywne" ...

Po drugie nazwanie mnie lewicowcem jest błędem, bo znacznie bliżej mi do prawicy, a wg Twojej - jak się domyślam - definicji, takim samym "lewicowcem" tyle, że starszego pokolenia można by nazwać Kaczyńskiego.
            Marek Jurek, a nawet i sam Chrystus mógłby być lewicowcem nazwany.
            Tom tylko kwestia kryteriów.
            A i patrząc na poglądy gospodarcze, czy społeczne niemożliwe jest ustanowienie ścisłej granicy i uniknięcie sytuacji, w której zarówno "prawicowcy" i "lewicowcy" mają dokładnie taka samą opinię, czy pomysł.

Podaj mi powiedzmy 5 czynników, które wg Ciebie stanowią o lewicowych poglądach.

• ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 06.09.12, 16:28
              www.google.pl/search?hl=pl&cp=2&gs_id=8&xhr=t&q=onet&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=960&bih=534&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=crJIULGIBIfSsgaP4IGICw#um=1&hl=pl&tbm=isch&sa=1&q=onr&oq=onr&gs_l=img.3..0l10.1172.2668.0.3700.3.3.0.0.0.1.570.1050.2-2j5-1.3.0...0.0...1c.1.BgfBALMDTnE&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=1a6f1770da607fa4&biw=960&bih=534

Oczywiście wyniki google są często przypadkowe, ale zgodnie z wiedza Lechowskiego - a on wie wszystko, więcej niż Chuck Norris - tam nie znajdziecie ani jednego faszysty.

Nikt tam nie hajluje, a kilku chłopców z parafialnego koła przyjaciół zwierząt pokazuje ptaszki na niebie ... piwa nie zamawiają, bo nie piją, są grzeczni.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 06.09.12, 20:44
                Dla lewactwa kazdy kto nie nosi koszulki ze zbrodniarzem Che,sierpem i mlotem i kto nie przechowuje kastetow i palek w lokalu Krytyki Politycznej przed "pokojowa manifestacja" jest "polskim faszysta".Mam nadzieje ze ta choroba jest uleczalna?!
                www.eostroleka.pl/palki-gazy-pieprzowe-i-kastet-w-8222krytyce-politycznej8221-zdjecia,art27058.html
                • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 06.09.12, 20:50
                  > Dla lewactwa kazdy kto nie nosi koszulki ze zbrodniarzem Che,sierpem i mlotem i
                  > kto nie przechowuje kastetow i palek w lokalu Krytyki Politycznej przed "pokoj
                  > owa manifestacja" jest "polskim faszysta".Mam nadzieje ze ta choroba jest ulecz
                  > alna?!'

Nie wiem co sądzi lewactwo o tych co takich koszulek nie noszą, ale jeśli jest tak jak piszesz, to hołdujesz takim samym zasadom.
                  Każdy, kto nie wierzy w zamach smoleński, nie podziela twoich poglądów w 100% jest lewakiem.
                  Taka choroba jest nieuleczalna, porzuć nadzieję.

Idź stąd, poczytaj Korwina lub innego mędrca.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 06.09.12, 21:07
                    To na dobranoc w nagrode za POpularyzacje Korwina!
                    a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/396560_10151034161877060_1808361965_n.jpg
                    • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 06.09.12, 21:10
                      www.historycy.org/index.php?s=4e23902f6940be2702f7b974e8332c83&showforum=107'

Fajne forum, a i źródło wiedzy, nie tylko o faszyzmie.
                      • Gość: Lechoś52 Re: Marsz "faszystow" IP: *.tktelekom.pl 06.09.12, 21:57
                        z dedykacją dla hipokryty Lechowskiego51 zapraszam na Vatican Expo 2012 link :
                        www.eioba.pl/a/3p8m/zapraszam-na-vatican-expo-2012
                        • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 09.09.12, 17:32
                          Znalazlem ciekawy wywiad z jednym z "polskich faszystow"...

Będzie Pan miał proces za sformułowanie zawarte w felietonie: "Adam Michnik terroryzuje swoich przeciwników pozwami sądowymi". Dlaczego uzdolniony, kompletny publicysta Adam Michnik nie odwinie się Panu na łamach wpływowej wciąż gazety? Z lenistwa?

Odpowiedź jest banalna: nie jest w stanie, bo nie ma żadnego godziwego argumentu na swoją obronę. I to musi być jego piekłem na ziemi, karą Bożą za to, co robił po roku '89. Gdyby ten dawny Michnik - o którym wszyscy znający go wtedy ludzie, opowiadali jaki był ideowy – jakimś cudem spotkał tego dzisiejszego, pewnie splunąłby mu pod nogi, jeśli nie w twarz. Facet, który był rzecznikiem pokrzywdzonych, stał się kukiełką w ręku możnych, oligarchów, ochroniarzem wyjątkowo parszywego systemu uprzywilejowującego jednych, a niszczącego drugich. I nie ma takiej ilości alkoholu, za pomocą którego można by tego robaka zalać i wyrzuty sumienia w sobie zgasić. Stąd te furiackie szarże jakich dopuszcza się przy użyciu sądów. Bo jak w uczciwej polemice mógłby mi udowodnić, że nie mam racji? Ja mówię, że dwa plus dwa jest cztery, a on z wyżyn moralisty, mesjasza wolności, usiłuje wszystkim wmówić, że pięć, że Bolek nie był Bolkiem, Jaruzelski nic nie wiedział o „nieznanych sprawcach” czy „oddziale Y”, i w ogóle, że czarne jest białe.
                          wpolityce.pl/artykuly/35880-zadaniem-prawicy-jest-dzis-spolityzowanie-lemingow-sprawienie-by-przestaly-byc-polactwem-tysol-rozmawia-z-ziemkiewiczem
                          • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 09.09.12, 20:21
                            > Znalazlem ciekawy wywiad z jednym z "polskich faszystow"...

Pytanie za 100 pkt.
                            Kto uważa Ziemkiewicza za faszystę?
                            Kto go nazwał faszystą i o tym mówi w podlinkowanym wywiadzie?
                            Kto go nazwał faszystą na tym forum?
                            Czy kiedykolwiek był nazywany faszystą?

Pewnie nikt, ale jak się "wroga" nie wykreuje, to sens życia znika...

Próbujesz zasugerować, że bronisz bezsensownych oskarżeń jako ten Jedyny Sprawiedliwy w okolicy...

Żałosny jesteś....
                            • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 09.09.12, 20:23
                              Czym jest faszyzm:

pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm

• ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 09.09.12, 20:24
                                Może się przyda, jeśli się w szkole spało:

www.bryk.pl/teksty/liceum/historia/xx_wiek/4514-ideologiczne_za%C5%82o%C5%BCenia_faszyzmu_niemieckiego_oraz_w%C5%82oskiego.html
                                • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 09.09.12, 20:24
                                  Czasem znajduje tu ciekawe dyskusje, może więc i w tym temacie sie coś interesującego znajdzie?

www.historycy.org/index.php?showtopic=44394
                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 09.09.12, 20:28
                                    Nerwowa reakcja na jedno stwierdzenie o tym, że gdzieś tam wśród nas są ludzie, którzy świadomie lub nieśiwadomie kultywują idee faszyzmu i dostrzeganie nagle faszystów wszędzie, a nawet - będąc ewidentnie wrogiem faszyzmu - nazywanie faszystą osoby, którą dotąd się uważało za swego rodzaju autorytet, a przynajmniej kolegę o takich samych poglądach, traktowany jak partner "ja i on" może być oznaką pewnej przypadłości. MOże dobrze poczytać:

www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ie=UTF-8&ion=1#hl=pl&gs_nf=1&tok=NiCJGcnD_Efqo4zv33AMRw&pq=paranoja%20wsz%C4%99dzie%20faszy%C5%9Bci&cp=8&gs_id=2w&xhr=t&q=paranoja&pf=p&sclient=psy-ab&oq=paranoja&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=73d6885c84f65656&ion=1&biw=960&bih=534
                                    • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 09.09.12, 21:02
                                      tarzan pisze;
                                      Pytanie za 100 pkt.
                                      Kto uważa Ziemkiewicza za faszystę?
                                      Kto go nazwał faszystą i o tym mówi w podlinkowanym wywiadzie?
                                      Kto go nazwał faszystą na tym forum?
                                      Czy kiedykolwiek był nazywany faszystą?

Pewnie nikt, ale jak się "wroga" nie wykreuje, to sens życia znika...

Próbujesz zasugerować, że bronisz bezsensownych oskarżeń jako ten Jedyny Sprawiedliwy w okolicy...

Żałosny jesteś....

Zalosny i smieszny jestes Ty,bo zamiast czytac i wiedziec wypisujesz bezsensowne elaboraty.Ziemkiewicz polskim faszysta jest dla takich lewakow jak Ty,bo dla mnie jest swietnym dziennikarzem a nie "polskim faszysta".Podpowiem Ci nie za 100 pkt tylko za darmo,kto Ziemkiewicza maszerujacego w Marszu Niepodleglosci nazywal "polskim faszysta"
                                      www.youtube.com/watch?v=0b_JLFexGuI
                                      fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/blumsztajn-i-jego-faszysci,1556590,2789
                                      wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-jkm/17266-redaktor-blumsztajn-wygwizdal-antyfaszystow
                                      wladzarobotnicza.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2342:marsz-niepodlegoci-pokaza-prawdziw-twarz-faszyci-niszcz-warszaw-i-terroryzuj-mieszkacow&catid=72:ogolne&Itemid=58
                                      11listopada.org/
                                      ateistaa.blog.onet.pl/Marsz-niepodleglosci-i-faszyzm,2,ID439536890,RS1,n
                                      www.innastrona.pl/newsy/5144/kolorowa-niepodlegla-i-bez-faszyzmu-11-listopada-marsz-niepodleglosci/
                                      • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 09.09.12, 22:13
                                        >Ziemkiewicz polskim faszysta jest dla takich lewakow jak Ty,bo dla
                                        > mnie jest swietnym dziennikarzem a nie "polskim faszysta".

Pominę już fakt, że znów używasz określeń ubliżających mi, chyba ci to sprawia przyjemność. To zakrawa na absurd, by na siłę kogoś do kultury przekonywać.

Nie wskażesz też - jak prosiłem - tekstu, w którym to ja lub ktoś na tym forum nazwał go polskim faszystą.

Będziesz za to ubliżał mi, bo ktoś na jakiejś Alternatywie Socjalistycznej nazwał go tym mianem ...

Zbyt dokładnie opisałem kogo nazywam "faszystą".
                                        Nie trzeba być wyjątkowo inteligentnym, by zrozumieć.

Ty nie chcesz, wolisz gnojówkę wylewać.

Współczuję...

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 10.09.12, 09:19
                                          Nie wskazalem Ci tekstu w ktorym Ty pisales ze Ziemkiewicz to "polski faszysta",natomiast wskazalem Ci innych lewakow,ktorzy podobnie jak Ty faszystow okreslaja po wyciagnieciu reki,ktorzy blokowali i przestrzegali przed tymi co maszerowali w Marszu Niepodleglosci jako przed faszystami.
                                          Tacy jak Ty bredza o "mowie nienawisci",o "zamykaniu na swiat"...
                                          Tu masz Wołka,sepleniaca femi-faszystke Szczuke i wojujacego ateiste
                                          www.youtube.com/watch?v=jCiyD7BL1JY&feature=player_embedded#!
                                          • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 10.09.12, 13:52
                                            > Nie wskazalem Ci tekstu w ktorym Ty pisales ze Ziemkiewicz to "polski faszysta"
                                            > ,natomiast wskazalem Ci innych lewakow,ktorzy podobnie jak Ty faszystow okresl
                                            > aja po wyciagnieciu reki,ktorzy blokowali i przestrzegali przed tymi co maszero
                                            > wali w Marszu Niepodleglosci jako przed faszystami.

Ja nie pisałem o Marszu Niepodległości, a o pewnych osobach w Polsce, które nie tylko "zamawiają piwo", ale również świętują urodziny Hitlera i dopuszczają się przemocy wobec osób innej narodowości, czy koloru skóry.
                                            Dobrze wiesz, że tacy są. ONR jest radykalnym ugrupowaniem, ale nie powiedziałbym, że faszystowskim. Ale, że wśród nich są i ekstremiści to fakt, widziałeś zdjęcia i ze swastyką.
                                            No Dmowskiego nią nie czczą.
                                            Staram się odróżniać radykalne poglądy od zbrodniczych, bo i sam w pewnych kwestiach radykalny bywam.

Mogę to napisać i 10 razy, a ty i tak swoje.

Nie ma w Polsce "mowy nienawiści"? Przecież twoi idole nawet o tym mówią.
                                            Korwin, Niesiołowski mówią językiem miłości?

...nie wstawiaj mi cytatów ze Szczuki i jej podobnych, bo jej pogarda dla ludzi o odmiennych poglądach jest podobna do twojej.

Nie piętnuj takich ludzi, dopóki jesteś jednym z nich.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 10.09.12, 20:54
                                              "Mowa nienawisci" to jeden z najnowszych wynalazkow lewackiej nowomowy.Kiedys Michnik przebijal stempel na czole tego,ktorego okreslal antysemita.Dzisiaj lewacki guru Sierakowski czy Szczuka jak kijem bejsbolowym okladaja swoich oponentow "mowa nienawisci".
                                              Nie pogardzam ludzmi a zwalczam chore POglady ktore glosza.Dlatego takich jak Ty, nie okreslam ,ja mnie inni tutaj swinia,gnida,bucem itd a nazywam Cie zgodnie z gloszonymi przez Ciebie pogladami lewakiem a jak chcesz moge nazywac lewicowcem.
                                              • Gość: antydebil Re: Marsz "faszystow" IP: *.1.privacyrepublic.org 10.09.12, 21:23
                                                "Mowa nienawisci" to jeden z najnowszych wynalazkow lewackiej nowomowy."
                                                To jest przedruk z wikipedi o faszyżmie dla oszołoma Lechowskiego51 który nie wie co kopiuje, i jak się odnieś do obecnych reali w życiu. Kler to w Polsce numer jeden który szeży faszyzm Watykański :
                                                Faszyzm (wł. fascismo, od łac. fasces – wiązki, rózgi liktorskie i wł. fascio – wiązka, związek) – doktryna polityczna powstała w okresie międzywojennym we Włoszech, sprzeciwiająca się demokracji parlamentarnej, głosząca kult państwa (statolatrię, totalitarne silne przywództwo, terror państwowy i solidaryzm społeczny). Faszyzm podkreślał wrogość wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Początkowo nazwa odnosiła się tylko do włoskiego pierwowzoru, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów w latach 20. i 30. XX
                                                • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 10.09.12, 22:55
                                                  Totalny blamaż Korwina u Lisa.

Podejrzewałem go o faszystowskie zapędy, rasizm i nienawiść.

Biję się z myślami, czy to nie jest po prostu chory człowiek...

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 11.09.12, 08:50
                                                    U Liza!.Czyzby byl przesluchiwany zgodnie z najlepszymi zasadami dziennikarstwa jak Kaczynski?!
                                                    likapost.salon24.pl/349390,kaczynski-u-lisa-najbardziej-gorace-spotkanie-kampanii
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 11.09.12, 16:39
                                                    Korwin sam się pogrążą, wystarczy by gębę otworzył.

Gimnazjalista mógłby zadawać te pytania.

No to jak z tym sportem?
                                                    Milczenie oznacza, że zgadzasz się z moimji argumentami i zacytowanymi definicjami?

Popierasz to co Korwin czyni?

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 11.09.12, 16:58
                                                    Z "troska" wysluchalem Naszego Kochanego Przywodcy i trudno sie z nim nie zgodzic.Gdyby zawody niepelnosprawnych byly sportem TVP,gdzie Nasz Ukochany Przywodca i Pą Prezydą ma swoich ludzi dawalaby transmisje jak z Olimpiady.
                                                    www.youtube.com/watch?v=DRGqxYsnz5Q
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 11.09.12, 19:27
                                                    > Z "troska" wysluchalem Naszego Kochanego Przywodcy i trudno sie z nim nie zgodz
                                                    > ic.Gdyby zawody niepelnosprawnych byly sportem TVP,gdzie Nasz Ukochany Przywodc
                                                    > a i Pą Prezydą ma swoich ludzi dawalaby transmisje jak z Olimpiady.

Czy dla ciebie wyznacznikiem człowieczeństwa w wyrażaniu swojego stosunku do niepełnosprawnych jest to, czy zawody te są transmitowane i co Tusk o tym sądzi?

Czy dla ciebie usprawiedliwieniem kretyńskich wystąpień Korwina jest to co klepie Tusk?

Potrafisz określić swoje zdanie? Bronisz Korwina, zgadzasz się z nim?

Czyli osoby z niewładnymi nogami nie uprawiają sportu o nazwie pływanie, tylko "rozpaczliwe chlapanie się w wodzie" porównywane z szachami debili?

Brnąc w takie dywagacje jedynie wtrącasz się w otchłań głupoty i braku kultury, zrozumienia drugiego człowieka, że o zwykłym szacunku i współczuciu dla tych pokrzywdzonych przez los nie wspomnę.

I ty komentujesz kto jest członkiem kościoła, a kto nie?

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 11.09.12, 19:44
                                                    Ja nie bronie "kretynskich wystapien Korwina" tylko tego ze zawody sportowe to zmaganie nalepszych na swiecie sprinterow,ciezarowcow czy tez bokserow.Zawody ludzi niepelnosprawnych sa jakims tam wspolzawodnictwem ale na pewno nie sportem.I przestan pierniczyc o moim czlowieczenstwie w kontekscie transmisji telewizyjnej z paraolimpiady!.To jest Twoje chore rozumienie tego co napisalem i tylko Ty specjalista od manipulowania mogles taki idiotyzm wymyslec.
                                                    Zamiast werbalnie jak inni lewacy POchylac sie nad losem niepelnosprawnych,wez znalez sobie w sasiedztwie kogos takiego i pomagaj mu codziennie,no i oczywiscie nie pisz o tym na forum.
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 11.09.12, 20:18
                                                    > Ja nie bronie "kretynskich wystapien Korwina"

Biorąc pod uwagę twoje reakcje na wypowiedzi jednoznacznie go potępiające, to można mieć wątpliwość.

> ze zawody sportowe to
                                                    > zmaganie nalepszych na swiecie sprinterow,ciezarowcow czy tez bokserow.Zawody l
                                                    > udzi niepelnosprawnych sa jakims tam wspolzawodnictwem ale na pewno nie sportem

czemu takie rozróżnienie przyjmujesz? Nie twierdzę, że cytowane przeze mnie definicje musza być idealne, ale zaproponuj alternatywną.

Gdy 2 razy w tygodniu gram z kolegami w piłkę, to co robię? Nie uprawiam sportu?

czy poprawiasz każdą osobę, która cie pyta, czy lubisz sport, że to pytanie jest nonsensowne, bo sport mogą uprawiać jedynie najlepsi na świecie?

Rozciągasz definicje sportu wyczynowego na całość zjawiska.

> .I przestan pierniczyc o moim czlowieczenstwie w kontekscie transmisji telewizy
                                                    > jnej z paraolimpiady!.To jest Twoje chore rozumienie tego co napisalem i tylko
                                                    > Ty specjalista od manipulowania mogles taki idiotyzm wymyslec.

Przecież ja mówiłem o tym w kontekście wypowiedzi Korwina.

> Zamiast werbalnie jak inni lewacy POchylac sie nad losem niepelnosprawnych,wez
                                                    > znalez sobie w sasiedztwie kogos takiego i pomagaj mu codziennie,no i oczywisc
                                                    > ie nie pisz o tym na forum.

Skąd wiesz, że tego nie robię?

>To jest Twoje chore rozumienie tego co napisalem i tylko
                                                    > Ty specjalista od manipulowania mogles taki idiotyzm wymyslec.

A jak można rozumieć twoje wypowiedzi, w których w 90% są epitety i ciągłe szukanie pretekstu, by obrażać zamiast zamieścić rzeczowe argumenty, jak w pierwszej połowie powyższego postu?

Ty nawet gdy wyjaśniasz nieporozumienie, które wynika z twojej winy czujesz potrzebę obrażania.

To jest chamskie Lechowski.

Opamiętaj się albo się nie odzywaj.
                                                  • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 11.09.12, 20:35
                                                    Zamiast bic piane wez POczytaj Szpotanskiego albo ogladnij widowisko sportowe.Za chwile gramy z Mołdawia.
                                                    Grajac w pilke z kolegami 2 razy w tygodniu uprawiasz relaks albo jak chcesz rekreacje.Jak nie ma demokracji socjalistycznej a jest demokracja-tak nie uprawiaja sportu ludzie niepelnosprawni a wspolzawodnicza pomiedzy soba.I nic nie mam przeciwko takiej rywalizacji.Protestuje natomiast przeciwko zamazywaniu pojec!
                                                    Chamskie jest wpychanie w usta tego co inni nie powiedzieli....a to jest niestety Twoja ulomnosc ,badz tez cecha/niepotrzebne skreslic/
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 11.09.12, 21:09
                                                    > Zamiast bic piane wez POczytaj Szpotanskiego

Gdyby mnie ktoś prosił, bym nie używał wobec niego takiego, czy innego określenia, to definitywnie wziąłbym sobie to do serca, zamiast doszukiwania się argumentu, że mogę to robić.

To tylko kwestia wychowania i szacunku do ludzi.

> Grajac w pilke z kolegami 2 razy w tygodniu uprawiasz relaks albo jak chcesz re
                                                    > kreacje.

A czemu nie mogę powiedzieć, że uprawiam sport, choćby rekreacyjnie?

Czy gdy grasz na gitarze, czy keyboardzie lub śpiewasz z przyjaciółmi, to grasz muzykę i śpiewasz, czy tworzysz jedynie rekreacyjnie dźwięki?

Gdy w teatrze amatorskim odgrywasz rolę, to grasz, czy tylko rzucasz słowami na podłodze z desek?

Czy gdy wypłyniesz łódka na jezioro machowskie, to uprawiasz żeglarstwo, czy tylko rekreacyjnie poruszasz się pojazdem wodnym, bo nie opłynąłeś świata?

gdy siedzisz z wędką nad jeziorem, to uprawiasz wędkarstwo, czy nie, bo nie bierzesz udziału w międzynarodowych zawodach?

Gdy gotujesz zupę, to nie gotujesz, bo nie jesteś przecież szefem kuchni u Gesslerowej, a tylko pichcisz pomidorówkę w domu?

Akcentowanie rekreacji wskazuje na właściwy wniosek, że traktujesz sport tylko w wymiarze zawodowym.

Masz do tego prawo, choć dla mnie stwierdzenie nie uprawiam sportu, jedynie uprawiam rekreację miałoby inny wydźwięk.
                                                    Może spróbuj eksperymentu i zapytaj 20 osób jak rozumieją zdanie "uprawiam sport".

No i nie rozumiem czemu służy to usilne udowadnianie, że niepełnosprawni nie zasługują na miano sportowców?

Oczywiście, że to sport amatorski, wykonywany może i rekreacyjnie - choć w przypadku niepełnosprawnych chyba sens jest inny - ale chyba jednak sport?
                                                    Jak w związku z tym odróżnić grę w piłkę od leżenia na plaży ... no bo to niewątpliwie rekreacja...

> nie uprawiaja sportu ludzie niepelnosprawni a wspolzawodnicza pomiedzy soba.

Jeśli zawodowi, pełnosprawni sportowcy współzawodniczą ze sobą to jest sport? Dlaczego jedno współzawodnictwo jest sportem, a drugie nie, choć i w jednym i w drugim przypadku chodzi o to, by np. skoczyć jak najdalej?

Co oznacza słowo współzawodnictwo?

To co jest wyznacznikiem bycia sportowcem? Pełnosprawność, czy aktywność w danej dziedzinie?

> Protestuje natomiast przeciwko zamazywaniu pojec!

Ale nikt tego nie robi.

To nie była olimpiada, a para-olimpiada.

Są zawody pływackie niepełnosprawnych,a nie zawody pływackie.

Są sportowcy, np. zawodowi i sportowcy niepełnosprawni, pewnie można ich nazwać amatorami.

Tak samo jak fotograf i fotograf amator.

Czemu służą te semantyczne wygibasy? łatwo w nich sie zagubić ... nie mnie, a tobie.

No chyba, że koronnym argumentem jest autorytatywne stwierdzenie " to współzawodnictwo, a nie sport i kropka!".

> Chamskie jest wpychanie w usta tego co inni nie powiedzieli....a to jest nieste
                                                    > ty Twoja ulomnosc ,badz tez cecha/niepotrzebne skreslic/

Lechowski, z uwagą czytam twoje argumenty o sporcie. Jeśli coś źle interpretuję, to może nie jest powód chamstwa, ale twojego problemu z przekazem? Może powinno to stymulować do tego, by ponownie wytłumaczyć, tak jak ja to nie raz robiłem.
                                                    Taki problem istnieje też z powodu tego, że w większości znakomitej przypadków koncentrujesz się jak obrazić rozmówcę, a nie jak mu coś wytłumaczyć.

Wybór należy do ciebie.

Ja wybieram kulturę i dobrą wolę w rozmowie.

Ty wciąż wybierasz chamstwo i wysiłki by je usprawiedliwić.

Nie nazywaj tego biciem piany, bo oznaczałby to, że nie masz za grosz szacunku ani nie przywiązujesz wagi do tego by ten szacunek ludziom okazać.

Czy nie czujesz wstydu w tym, że obrażasz zamiast po prostu napisać co sądzisz?

O co i z kim walczysz tymi metodami?

Czemu tak się bronisz przed czymś co jest istotą dobrego wychowania, które cenisz ponoć, modelu tradycyjnej rodziny i nauki twojego kościoła.

...czy to kwestia bycia przysłowiowo "mocnym w gębie"?

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 12.09.12, 08:06
                                                    Niestety nie zastosowales sie do mojej rady i n ie ogladasz meczu,no i tez nie czytasz Szpotanskiego.Wyluzuj!.Od mieszania herbata nie staje sie slodsza tak tez od ilosci slow nie przybywa argumentow.Poczytaj Czechowa a zobaczysz ze na paru stronach opowiadania potrafil zawrzec tragedie jak i piekno ludzkiego zycia.Poczytaj Sztaudyngera a zobaczysz ze w paru slowach umial opisac nasza wielkosc jak tez smiesznosc.Dla zachety;

Adam ujrzawszy, że Ewa jest naga, innego raju już się nie domaga.

Do wyboru
                                                    Albo wianek,
                                                    Albo Janek.

Nic tak serca nie studzi, jak poznawanie ludzi

Nie rób samemu, co można we dwoje (...).

No i na przyklad na literke G

Gdy któraś jest w moim guście, zaraz marzę o rozpuście.

Gdy przyjdzie śmierci mojej dzień, to odpoczniemy: ja i mój cień.

Głośno krzyczy me sumienie, chętnie je na cichsze zmienię!

Głupi a nadgorliwy do ognia dolewa oliwy.

Głupia rozmowa nie warta słowa.

Gorycz poranka i słodycz jesieni dopiero w późnym wieku się ceni.

Gwarancja cnoty – to brak ochoty.

I
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 12.09.12, 14:20
                                                    > Niestety nie zastosowales sie do mojej rady i n ie ogladasz meczu,no i tez nie
                                                    > czytasz Szpotanskiego.Wyluzuj!.Od mieszania herbata nie staje sie slodsza tak t
                                                    > ez od ilosci slow nie przybywa argumentow.

To ty zamiast zrobić prostą rzecz, przeprosić za agresję i niekulturalne traktowanie rozmówcy oraz wbicie sobie do głowy, żeby tego po prostu nie robić ciągniesz dysputy, mające na celu usprawiedliwienie i ukrycie epitetów.
                                                    To ty mieszasz, nie ja.

Ja w dyskusjach przedstawiam argumenty, swoje opinie, ty walisz ciągle epitetami. Często twój post nie zawiera niczego więcej.

Ty nie przedstawiasz argumentów, a jedynie oceniasz rozmówcę, oczywiście negatywnie. ja bredzę, bzdury piszę, jestem lewakiem itp.

O kulturze człowieka nie stanowi to, czy przeczytał to i owo, ale to jak traktuje innych.

Niesiołowski, pomimo profesorskiego tytułu, bohaterem książek Kamyczka nigdy nie będzie, chyba, że tym negatywnym.

Ruchaj kota sam.
                                                  • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 12.09.12, 17:27
                                                    Ksiazki Kamyczka to to moze widziales lub o nich slyszales....
                                                    ...a tu nastepny lewak delegat na ostatni Zjazd PZPR znow wszedzie widzi faszystow
                                                    fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/pis-chce-dymisji-nalecza-za-slowa-o-marszu-obudz-sie,1841784
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 12.09.12, 18:39
                                                    > Ksiazki Kamyczka to to moze widziales lub o nich slyszales....

Również czytałem, mamusia nalegała.

I myślę, że poza 2-krotnym skopiowaniem ciebie, byś wiedział co to znaczy, gdy ktoś człowieka oblewa gnojówką, to jestem przekonany, że nie możesz mi nić zarzucić.

Uważasz inaczej? To podaj konkretny przykład. ... ale nie marnuj czasu na swoją standardową odpowiedź w "lewacko-bredzącym" stylu.
                                                  • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 13.09.12, 08:01
                                                    Jego tez ideowi kumple Nałęcza nazywali faszysta
                                                    www.youtube.com/watch?v=A0iGqOLTQLU&feature=player_embedded#!
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 13.09.12, 14:56
                                                    > Jego tez ideowi kumple Nałęcza nazywali faszysta

Ideowi kumple, to brzmi co najmniej jak całe PO, PSL i 1/3 Polski.

A sądzę, że mogło sie zdarzyć młodym krzykliwym aktywistom z Antify lub jakimś forumowiczom, że o "politykach" formatu słynnego ostatnio Korwina.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 13.09.12, 16:06
                                                    Ideowi kumple ex towarzysza Nałęcza to przede wszystkim SLD.Czesc z nich przygarnela rowniez PO/Swiecicki,Rosati,Borowski,Arłukowicz itd/ a czesc znalazla sie w kancelarii Bula-Komorowskiego.
                                                    Inni "antyfaszysci" ktorzy od faszystow wyzywali rotmistrza Pileckiego i innych zolnierzy wykletych zyja sobie spokojnie w wolnej Polsce i pobieraja sowite ubeckie emerytury.
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 13.09.12, 19:06
                                                    > Ideowi kumple ex towarzysza Nałęcza to przede wszystkim SLD.Czesc z nich przyga
                                                    > rnela rowniez PO/Swiecicki,Rosati,Borowski,Arłukowicz itd/ a czesc znalazla sie
                                                    > w kancelarii Bula-Komorowskiego.

I oni wszyscy twierdzą, że Pilecki był faszystą?
                                                    Trudno mi w to wierzyć.

> Inni "antyfaszysci" ktorzy od faszystow wyzywali rotmistrza Pileckiego i innych
                                                    > zolnierzy wykletych zyja sobie spokojnie w wolnej Polsce i pobieraja sowite ub
                                                    > eckie emerytury.

UBek może tak twierdzić. Bo to UBek.
                                                  • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 16.09.12, 15:16
                                                    Nie wiem co mysla o "polskich faszystach" ideowi kumple bylego komucha Nałęcza,wiem ze on dalej bredzi;
                                                    wpolityce.pl/wydarzenia/36379-nalecz-bredzi-po-bandzie-znow-o-faszyzmie-dorzuca-jeszcze-krysztalowa-noc-i-arbeit-macht-frei
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 17.09.12, 20:24
                                                    > Nie wiem co mysla o "polskich faszystach" ideowi kumple bylego komucha Nałęcza

Jak to nie wiesz?

Jego tez ideowi kumple Nałęcza nazywali faszysta

Ideowi kumple ex towarzysza Nałęcza to przede wszystkim SLD.Czesc z nich przygarnela rowniez PO/Swiecicki,Rosati,Borowski,Arłukowicz itd/ a czesc znalazla sie w kancelarii Bula-Komorowskiego.
                                                    Inni "antyfaszysci" ktorzy od faszystow wyzywali rotmistrza Pileckiego i innych zolnierzy wykletych zyja sobie spokojnie w wolnej Polsce i pobieraja sowite ubeckie emerytury.

Najpierw wiesz, teraz nie wiesz...

...moja babcia mi powtarzała, bym sobie z gęby nie robił cholewy...

To wiesz, że jacyś koledzy Nałęcza nazywali Pileckiego faszystą, czy też nie?

A jeśli nie, to czemu tak napisałeś?

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 17.09.12, 21:11
                                                    Tu masz plejade ideowych kumpli Nałecza/,delegata na ostatni zjazd PZPR,potem dzialacza SLD a dzisiaj w kancelarii Bula-Komorowskiego/,ktorzy nazywali rotmistrza Pileckiego faszysta i agentem zachodnich wywiadow.
                                                    www.asme.pl/122583341092762.shtml
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 18.09.12, 16:05
                                                    > Tu masz plejade ideowych kumpli Nałecza/,delegata na ostatni zjazd PZPR,potem d
                                                    > zialacza SLD a dzisiaj w kancelarii Bula-Komorowskiego/,ktorzy nazywali rotmist
                                                    > rza Pileckiego faszysta i agentem zachodnich wywiadow.
                                                    > www.asme.pl/122583341092762.shtml

Tzn. że wymieniając nazwiska współczesnych polityków, związanych z Nałęczem, czy kancelarią Prezydenta nie miałeś na myśli autorów twierdzenia, że Pilecki był faszystą? Czy może sam Nałęcz tak Pileckiego nazywał?
                                                    Po co ich wymieniłeś?

Podlinkowany artykuł wymienia komunistycznych aparatczyków, którzy nadzwyczaj chętnie nazywali byłych AK-owców faszystami, czy oskarżali o współpracę z niemieckim najeźdźca.

No ale tam ze współczesnych widzę tylko jednego, pana Kryże, tatusia znanego nam Andrzeja ... no ale on nie Komorowskiemu, czy Tuskowi, a Jarkowi służył ;)
                                                  • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 18.09.12, 18:04
                                                    Nie wiem czy ten Kryze jest ojcem tego co "sluzyl" Jarkowi,wiem ze Bul_komorowskiemu "sluzy" oprocz bylego komucha Nałęcza "sluzy" chrzesniak Bieruta J.Lityński.
                                                  • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 18.09.12, 18:55

> Nie wiem czy ten Kryze jest ojcem tego co "sluzyl" Jarkowi,wiem ze Bul_komorows
                                                    > kiemu "sluzy" oprocz bylego komucha Nałęcza "sluzy" chrzesniak Bieruta J.Lityńs
                                                    > ki.

Ten sam.

Widzisz Lechowski, wychodzi na moje. Wyszukiwanie ojca, czy dziadku tu i ówdzie nie jest dobrą metodą dyskredytowania.

Ale nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Mogę zadać je ponownie, jeśli zapomniałeś.

W jakim celu wymieniłeś nazwiska współczesnych w kontekście nazywania Pileckiego faszystą.
                                                    Czy tak go określał Nałęcz lub któryś z wymienionych?

• 99venus Re: Marsz "faszystow" 18.09.12, 18:50
      nie da się ukryć,że hasło tej manifestacji jest zywcem splagiatowane z hasła nazistów.więc nie ma się o co obrażać.raczej należy mysleć przed wygłaszaniem durnowatych haseł.ludzie w Polsce już się obudzili-dlatego Kaczyński nigdy nie wygra żadnych wyborów.dożywotny nieudacznik.
      • lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 18.09.12, 21:48
        tarzan pisze;
        Widzisz Lechowski, wychodzi na moje. Wyszukiwanie ojca, czy dziadku tu i ówdzie nie jest dobrą metodą dyskredytowania.

Ale nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Mogę zadać je ponownie, jeśli zapomniałeś.

W jakim celu wymieniłeś nazwiska współczesnych w kontekście nazywania Pileckiego faszystą.
        Czy tak go określał Nałęcz lub któryś z wymienionych?

Nie widze powodow aby sie wstydzic z wlasnego ojca.Ja jestem ze swojego dumny.Nie rozumiem dlaczego osoby publiczne maja ukrywac swoje pochodzenie?!
        Znow czepiasz sie slow i zaczynasz bic piane!.Kazdy ma "swoich faszystow".Ty dostrzegasz wsrod kibicow,Nałecz wsrod uczestnikow zblizajacego sie marszu,pracownicy propagandy z WSI-24 widzieli ich posroc uczestnikow Marszu Niepodleglosci,brat Michnika i inni prokuratorzy stalinowscy szczegolnie szukali "faszystow" wsrod zolnierzy AK.Czasy sie zmieniaja a lewactwo ciagle poluje na faszystow,ktorych nikt nie widzial.
        • Gość: Ewa Re: Marsz "faszystow" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 21:54
          lechowski51 napisał:
          ....
        • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 18.09.12, 22:20
          > Znow czepiasz sie slow i zaczynasz bic piane!.Kazdy ma "swoich faszystow"

Lechowski,

Zasugerowałeś, że Nałęcz lub któryś z jego współpracowników, czy kolegów partyjnych nazywa Pileckiego faszystą.

Gdy pytam, który z nich tak mówi, to ... bije pianę.

Jesteś jak dziecko ...

Parafrazując Twoje słowa "każdy ma swoich faszystów", dodam, że "każdy ma swoja uczciwość" ;)

>Czasy sie zmieniaja a lewactwo ciagle poluje na faszystow,kto
          > rych nikt nie widzial.

Jeśli porównujesz niepochlebne opinie "hajlującej młodzieży", choćby nietrafnie nazwanej "faszystami" ze stalinowskimi procesami ... to jestes nie tylko perfidnym politykierem, ale najzwyczajniej w świecie głupim.

Lechowski, popatrz co Ty wypisujesz i jak nieudolnie próbujesz udowodnić tezę "faszystów nie ma", a wszyscy ich szukają tak jak stalinowskie kanalie 50-60 lat temu

Przecież to bzdura ... nie wstyd Ci takie pierdoły wypisywać?

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 19.09.12, 16:23
            Niczego mi nie wstyd!.Wstydze sie za Polakow nazywajacych innych Polakow faszystami.Wstydze sie poniewaz bylismy jednym z niewielu narodow,ktory nie mial parti faszystowskiej i Nigdy nie kolaborowal z faszystamia a z nimi walczyl ponoszac ogromne ofiary.Walczyli z faszystami polscy socjalisci i polscy narodowcy,bo w chwili zagrozenia z zewnatrz przestaly byc wazne podzialy polityczne a najwazniejsza byla Polska.
            Polskich faszystow "znalezli" wsrod nas komunistyczni okupanci a dzisiaj ta niechlubna tradycje kontynuuja polscy lewacy.
            • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 19.09.12, 17:57
              > Polskich faszystow "znalezli" wsrod nas komunistyczni okupanci a dzisiaj ta nie
              > chlubna tradycje kontynuuja polscy lewacy.

Więc pytam po raz trzeci, czy Nałęcz lub "któryś z jego ideowych kolegów" wymienionych przez Ciebie, m.in. Balcerowicz nazwał kiedykolwiek Pileckiego faszystą.

Bo to sugeruje Twój post, a ja jestem ciekaw, czy to prawda.

Jeśli nie napisałeś niczego niezgodnego z prawdą, to czemu nie odpowiadasz?

Ja nie twierdzę, że nie ma wśród Polaków takich, którzy źle i niesprawiedliwie rzeczonego rotmistrza określają, ale trudno mi uwierzyć, by zrobił to któryś ze współpracowników Prezydenta RP, jak Ty sugerowałeś.

... tylko nie wspominaj tych "wątpliwych" autorytetów, bo gdy piszesz o Polakach, a cytujesz Wojewódzkiego, to trochę nie tak... może w dyskusji o stosunku Polaków do aborcji Muchę wspomnisz... bynajmniej nawet nie ministrę ;)

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 19.09.12, 19:24
                Znowu niestety bijesz piane...
                • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 19.09.12, 20:10
                  > Znowu niestety bijesz piane...

Skoro napisanie tych 4 wyrazów jest łatwiejsze niż napisanie "tak" lub "nie", to znaczy, że coś jest na rzeczy.

Czyli chlapiesz tym swoim politykierowaniem, że niby Komorowski, Nałęcz i cała ta hołota bluźni nazywając Pileckiego faszystą, a dowodem są stenogramy z jego procesu przed stalinowskimi sędziami.;)

tworzysz zgrabne - w Twoim mniemaniu - slogany, które są zwykłymi insynuacjami, z których może i wychodzisz obronna ręką, ale z dyskusji z ćwierćinteligentami.
                  Bo wystarczy mieć IQ nieco wyższe niż ten wyru...y kot (że użyję twojego ulubionego bohatera) by widzieć, że klepiesz bez sensu.

Żałosny jesteś w tym swoim kręceniu, tchórzliwy do bólu ... sorry, do bulu, bo prawidłowo piszą tylko ci co ru...ą żaby.

Daj sobie na wstrzymanie albo pisz jak normalny człowiek, który w takiej sytuacji zrobiłby jedną z dwóch rzeczy.

Albo podał link do cytatu, w którym wspomniani nazywają Pileckiego faszystą albo napisałby, że nie to dosłownie miał na myśli.

Możesz przynajmniej na współczucie liczyć...

P.S. Kiedyś już o to prosiłem, ale bezskutecznie. Mimo wszystko spróbuję jeszcze raz.

Nie odpisuj tekstami o biciu piany, bo niczego nie wnoszą.
                  Jeśli brak Ci możliwości intelektualnych, by odpowiedzieć na proste pytanie, to lepiej je przemilcz.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 23.09.12, 10:04
                    Natrafilem na te zdjecia i zaczynam miec watpliwosci?.Co prawda hajlujacych mlodziencow nie dostrzeglem ale nie jestem takim specjalista jak Ty od tropienia faszystow.Nie wiem czy te lyse glowy,te dziwne symbole to juz gloryfikacja faszyzmu czy tez nie?!
                    fakty.interia.pl/galerie/polska/marsz-narodowych-sil-zbrojnych/zdjecie/duze,1681661,6,269
                    • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 23.09.12, 19:57
                      Po pierwsze, nigdy nie doszukiwałem się ich wśród byłych żołnierzy NSZ.

Po drugie dośc dokłądnie i kilkakrotnie opisałem swój pogląd na temat propagowania faszyzmu ...

...albo nie, przecież tłumaczenie Ci po raz n-ty kilku zdań nie ma sensu. To raczej uwłacza mej godności.

Zaczynam dochodzić do wniosku, że ci, którzy określają Cie idiota chyba maja rację.

Dotąd sądziłem, że po prostu perfidnie przekłamujesz, by sloganami walić, ale twoja głupota zaczyna się jawić jako bardziej prawdopodobny powód.

Dobranoc, mam ciekawsze zajęcia niż powtarzanie po raz 10, że dwa plus dwa to cztery.

Korwin miał rację,szachy dla idiotów istnieją.

Ciao.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 23.09.12, 20:24
                        Idiota to w Twoim towarzystwie komplement czy nic nie znaczaca cecha?.Na tych zdjeciach nie zolnierze NSZ stanowia margines a moim zdaniem przedstawiaja potencjalnych "polskich faszystow" o ktorych na tym forum bredziles.Skoro taki ekspert od faszystow nie dostrzegl nic groznego,to moge spokojnie spac w przekonaniu,ze nie zagraza nam brunatna przemoc.
                        • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 23.09.12, 20:35
                          > a moim zdaniem przedstawiaja potencjalnych "polskich faszystow" o ktorych na tym forum
                          > bredziles

Na tyle dokładnie opisałem swój stosunek do problemu faszyzmu, że nawet "twoim zdaniem" nie powinieneś z takim komentarzem tych zdjęć prezentować.

Co byś pomyślał, gdybyś mi musiał 10 razy tłumaczyć, że lewactwo to nie 100% polskiego społeczeństwa, a tylko tacy, a tacy, a ja takim komentarzem okraszałbym każde zdjęcie?
                          Łącznie ze zdjęciami np. bohaterów, a ty musiałbyś odpowiadać na posty, że wcale ich za lewaków nie uważasz?

Chcesz posmakować?

> > Idiota to w Twoim towarzystwie komplement czy nic nie znaczaca cecha?

W moim towarzystwie takie słowa powodują niesmak.
                          W twoim nawet i o ru...iu.kota można bez zażenowania mówić.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 24.09.12, 15:50
                            Czasem mam wrazenie ze Ty jak Jourdain u Moliera sam nie wiesz ze mowisz proza.Posluguj sie na przyszlosc faktami czyli datami,nazwiskami i miejscami zdarzen a nie przeczuciami czy pomowieniami a nie bedzie problemow z ustaleniem oczywistej prawdy.Jak bedziesz pisal na przyszlosc o "polskich faszystach" to podaj konkretne zdarzenie ilustrujace ten straszny problem i nie posluguj sie insynuacjami o "polskich faszystach" bo paru gostkow sobie zahajlowalo.
                            Mniej slow wiecej faktow!.No i oczywiscie nie wycinaj zdan z kontekstu.
                            • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 24.09.12, 17:11
                              > Posluguj sie na przyszlosc faktami czyli datami,nazwiskami i miejscami zdarzen
                              > a nie przeczuciami czy pomowieniami a nie bedzie problemow z ustaleniem oczywis
                              > tej prawdy.

czy mam używać tak jak Ty nazwisk? tzn. Nałęcz i jego ideologiczni koledzy nazywają Pileckiego faszystą, a na dowód wkleić raport ze stalinowskiego sądu z innymi zupełnie nazwiskami?
                              nawet nie próbujesz wyjaśnić swojej pomyłki ... bo zakładam, że problemem jest przejęzyczenie, a nie chęć namieszania tak, by i tak wyszło na to, że obecna władza to lewactwo w najgorszym wydaniu.

> Jak bedziesz pisal na przyszlosc o "polskich faszystach" to podaj ko
                              > nkretne zdarzenie ilustrujace ten straszny problem i nie posluguj sie insynuacj
                              > ami o "polskich faszystach" bo paru gostkow sobie zahajlowalo.

Czyli kto jest "faszystą"?
                              Jeśli nie ten, który nie tylko hajluje, czy wymazuje swastyki na macewach, a w weekendy kopie tych o ciemniejszej skórze w pasażu, to kto?

Skoro tak namiętnie nazywasz wszystko dookoła lewactwem i zrównujesz z komuszym stalinizmem, to czemu tak Cie razi, że takiego jełopa nazywam faszystą?

Wolisz ich nazwać po prostu debilami, którzy uzywają faszystowskich symboli i po rasistowsku traktują innych?

OK, mnie na semantyce nie zależy.

Grunt, że takie ciołki po tej planecie chodzą.

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 25.09.12, 15:21
                                Jak dbasz o "semantyke" to nazywaj rzeczy po imieniu a nie dorabiaj do huliganstwa faszystowska ideologie.Lewactwa nie zrownuje "komuszym stalinizmem" tylko pokazuje jego wspolczesne aberracje.
                                ...a Ty nie tnij wypowiedzi i odnos sie do calosci.Pracowales kiedys w cencurze czy jaka cholera?!!!
                                • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 25.09.12, 16:43
                                  No jeszcze jakbyś był uprzejmy podać mi jedynie właściwą definicję faszysty, to się zastosuję.

A dopóki tego nie zrobisz ... czyli pewnie się nie doczekam, to umówmy się, że nie zrównuję gó...arstwa i rasistów wszelkiej maści z faszystami, a pokazuję ich współczesne aberracje. ;)

Jesteś gotów bronić najgorszego bandziora, by tylko nie przyznać racji, że matołów nie brakuje, a niektórzy z nich używają - świadomie lub nie, jak kiedyś zaznaczyłem - symboliki morderczej ideologii.

>Lewactwa nie zrownuje "komuszym stalinizmem"

Ależ robisz to, skoro oskarżasz Nałęcza i jego ideologicznych kolegów o oskarżanie bohatera o faszyzm, a jako dowód podajesz raport z rozprawy w stalinowskim sądzie, gdzie nazwiska jedynie komunistycznych oprawców się pojawiają.

Ty po prostu musisz polemizować, udowadniać swoja wyższość i swoje racje, bez względu na okoliczności.
                                  Masz jakieś kompleksy?

Gadaj sobie zdrów.

Faszyzm jest podgrzewany on istniał zanim nadano mu takie, a nie inne imię, na szczęście stanowi obecnie margines. Ale to ten niewielki margines jest po stokroć bardziej niebezpieczny niż to Twoje wyimaginowane lewactwo, które czai się wszędzie ... czyli nigdzie.

Ty mówiąc lewactwo masz na myśli bardzo często zwykłą głupotę, a ja - nawet jeśli nadużywam słowa faszysta - to wskazuję na realne, fizyczne niebezpieczeństwo dla niektórych ludzi i krzewienie ewidentnej nienawiści i rasizmu.

I przestań pisać o tym odnoszeniu się do całości, bo to nie ma sensu zupełnie.

Twoje teksty nie są spójne do tego stopnia, że dotyczą jednego tylko aspektu, więc sam je tniesz. Klepiesz jakbyś wklejał wyuczony tekst.

Coś zinterpretowałem źle? To się wysil i wyjaśnij, ikono intelektualizmu, a nie klep na okrągło tych samych wyuczonych na pamięć haseł i komunałów.

Jeśli to przerasta Twoje możliwości intelektualne, to porzuć te dyskusję i tyle, płakać nie będę przecież.
                                  A jesli chcesz dalej uczestniczyć w niej, to przestań klepać ciągle to samo, tylko znajdź argument, napisz co myslisz na dany temat, a nie ciągle oceniaj mój udział w dyskusji.

To jest najprymitywniejsza odmiana polemiki, tak prymitywna, że aż polemiką być przestaje.

... o ile rozumiesz co napisałem ...

• lechowski51 Re: Marsz "faszystow" 25.09.12, 21:23
                                    Znow w potoku slow chcesz ukryc swoja ignorancje i fobie wskrzeszane w michikowej zalganej szmacie i innych lewackich periodykach.Faszyzm "realnym zagrozeniem" jest w Polsce dla Nałęczów i innych lewakow ktorzy dopatruja sie go wsrod uczestnikow Marszu Niepodleglosci czy Obudz sie Polsko.Inni "antyfaszysci" widza faszyste w kazdym co pedalstwo traktuje jako chorobe a jeszcze inni wsrod tych co czcza pamiec Zolnierzy Wykletych.
                                    Chore proby lewactwa aby zmienic swiat zgodnie z ich "socjalistyczna religia" dokumentuje na tym forum w watku o absurdach lewackich ustaw,decyzji administracyjnych itd.To nie wyimaginowane moje obawy a faty,fakty i faty.Ja jak Ty nie posluguje sie zmysleniami o jakichs "hajlujacych gowniarzach"
                                    • ja-tarzan Re: Marsz "faszystow" 25.09.12, 21:55

To Ty napisałeś, że Nałęcz, Balcerowicz i kilku innych nazwało Pileckiego faszystą. Nie choćby któregoś z uczestników tego marszu, a Pileckiego.
                                      na dowód podajesz relację ze stalinowskiego procesu.
                                      Przestań kręcić, wystarczy napisać "nie to miałem na myśli".
                                      Bo Ty to napisałeś, zacytować?

To ty ciągle wypisujesz co ponoć twierdzi GW, jako dowód tego, że to co ja napisałem jest błędem.

> Faszyzm "realnym zagrozeniem
                                      > " jest w Polsce dla Nałęczów i innych lewakow ktorzy dopatruja sie go wsrod ucz
                                      > estnikow Marszu Niepodleglosci czy Obudz sie Polsko.Inni "antyfaszysci" widza f
                                      > aszyste w kazdym co pedalstwo traktuje jako chorobe a jeszcze inni wsrod tych c
                                      > o czcza pamiec Zolnierzy Wykletych.

Nie wiem co na temat przeciwników emancypacji homoseksualistów maja do powiedzenia członkowie jakiejś Antify, w każdym razie, dla Ciebie jest to dowód, że to co ja piszę jest błędem.
                                      Choć o tejże emancypacji mam krytyczne zdanie.

Nie ja widzę faszystę w tych, co czcza pamięć żołnierzy wyklętych, ale to mnie ciągle to wyrzucasz.

>> Chore proby lewactwa aby zmienic swiat zgodnie z ich "socjalistyczna religia"
                                      > dokumentuje na tym forum w watku o absurdach lewackich ustaw,decyzji administra
                                      > cyjnych itd.

I dokumentuj, sam czasem coś dorzucam, czasem piszę słowo poparcia.

Ale to mnie ciągle zarzucasz, że jakiegoś lewactwa bronię.

>To nie wyimaginowane moje obawy a faty,fakty i faty.Ja jak Ty nie p
                                      > osluguje sie zmysleniami o jakichs "hajlujacych gowniarzach"

Czyli zmyślam, że są tacy gó...arze, którzy "hajlują".

Nawet Ci zdjęcie podlinkowałem ... jak wkleję konia, to powiesz, że to szop pracz?

Ihaha i patataj ... dodam, by poczuć atmosferę tej pseudo-rozmowy ;)

Lechowski ... współczuję.

• Gość: nikita Re: faszyzujaca partia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.09.12, 13:39
                                        I tak oto niepostrzerzenie jedna z awanturniczych partii politycznych, blogoslawiona przez kosciol przeszla na pozycje parti faszyzujacej. Program partii, niczym nie skrepowana faszystowska propaganda, swiatelka oswietlajace swiat od odolu, marsze z pochodniami, nawolywanioe do obalenia legalnej wladzy to poklosie niezdecydowania partii rzadzacej. Moze zatem czas pojmac , osądzic i osadzic w pierdlach liderow tej warcholskiej opcji politycznej, a szeregowych czlonkow i sympatykow skierowac karnie do przekopywania mierzei wislanej. A reszta spoleczenstwa niech spokojnie stawia czolo nadciagajacej nedzy i czynnie uczestniczy w sporach na temat dody, wesela u kwasniewskich czy nieszczescia bitej do utraty tchu seksbomby polskiego ekranu.

No dobrze ale gdyby tak sie stalo to o czym pisac beda bardowie tego forum lechowski z tarzanem. Tak zle i tak nie dobrze.
                                        • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 26.09.12, 15:22
                                          tarzan pisze;
                                          To ty ciągle wypisujesz co ponoć twierdzi GW, jako dowód tego, że to co ja napisałem jest błędem.

> Faszyzm "realnym zagrozeniem
                                          > " jest w Polsce dla Nałęczów i innych lewakow ktorzy dopatruja sie go wsrod ucz
                                          > estnikow Marszu Niepodleglosci czy Obudz sie Polsko.Inni "antyfaszysci" widza f
                                          > aszyste w kazdym co pedalstwo traktuje jako chorobe a jeszcze inni wsrod tych c
                                          > o czcza pamiec Zolnierzy Wykletych.

Nie wiem co na temat przeciwników emancypacji homoseksualistów maja do powiedzenia członkowie jakiejś Antify, w każdym razie, dla Ciebie jest to dowód, że to co ja piszę jest błędem.
                                          Choć o tejże emancypacji mam krytyczne zdanie.

Nie ja widzę faszystę w tych, co czcza pamięć żołnierzy wyklętych, ale to mnie ciągle to wyrzucasz.

Nie moja wina ze utozsamiasz sie z lewactwem z michnikowej zalganej szmaty czy z opiniami Nałęcza.Nie twierdze i nie twierdzilem ze zgadasz sie z ich opiniami na temat "polskich faszystow" tylko,ze wkomponowujesz sie w klimat polowania na wyimaginowanych faszystow jak oni.Ty ich widzisz wsrod "hajlujacych", oni wsrod Marszu Niepodleglosci a Zyd nikita z Toronto w czlonkach PiS.Poluj wiec dalej i uprawiaj wsrod "polaczkow pedagogike wstydu"!
                                          • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 26.09.12, 16:07
                                            > Nie moja wina ze utozsamiasz sie z lewactwem z michnikowej zalganej szmaty czy
                                            > z opiniami Nałęcza.

Ja sie nie utożsamiam z żadną gazetą. Moge utożsamiać się z opiniami konkretnych osób. Inaczej albo bym bezkrytycznie akceptował wszystko co tam wydrukowali albo wszystko negował ... tak jak Ty ;)

Ja podzielam lub nie podzielam pewne opinie, konkretnych osób. czytam je czasem tu, czasem gdzie indziej. W GW, czy Rz, Newsweeku lub Uważam Rze.

JAKIE POGLĄDY NAŁĘCZA PODZIELAM, BO ZA CHOLERĘ NIE PAMIĘTAM, BYM SAM COKOLWIEK Z JEGO UST WYRZUCONE KOMENTOWAŁ?

>Nie twierdze i nie twierdzilem ze zgadasz sie z ich opiniam
                                            > i na temat "polskich faszystow

Po pierwsze to może wreszcie odniesiesz się do tego co namieszałeś z Pileckim? nie można pitolić trzy po trzy, a potem udawać Greka.
                                            Natomiast pisząc " TY, jak i inni lewacy", "wkomponowujesz się w klimat" przeczysz tym zaprzeczeniom.

> ze wkomponowujesz sie w klimat polowania
                                            > na wyimaginowanych faszystow jak oni.Ty ich widzisz wsrod "hajlujacych", oni ws
                                            > rod Marszu Niepodleglosci a Zyd nikita z Toronto w czlonkach PiS.Poluj wiec dal
                                            > ej i uprawiaj wsrod "polaczkow pedagogike wstydu"!

Lechowski, naprawdę zaczynam się czuć, jakbym rozmawiał z idiotą. Wybacz, ale czy 5 razy napisane zdanie nadal jest niezrozumiałe?

Zasugerowałem, że czepiasz się semantyki, poprosiłem o definicję faszysty, którą uznajesz, by do Ciebie dotrzeć.
                                            Napisałem, że niektórzy z nich robią to nieświadomi.
                                            Napisałemw końcu, że stanowią wg mnie nieznaczący margines.

... a TY mi zarzucasz polowanie?

To Ty polujesz, bo zakładasz kilkadziesiąt wątków rocznie i publikujesz kilkaset postów na temat lewaków.
                                            To TY na lewactwo polujesz.

Nigdy nie przedstawiałem opinii, że my jako naród powinniśmy się wstydzić za cokolwiek.
                                            Akty antysemityzmu, czy działanie z pobudek stricte faszystowskich się natomiast zdarzają, ale absolutnie nie przynoszą wstydu, bo w każdej grupie jest ta czarna owca.

Wstyd przynosisz Ty tak beznadziejnie i głupio przecząc pewnym faktom.

O dłuższego czasu tłumaczę Ci jak krowie na rowie, że nie jestem wielbłądem.
                                            Przeczysz prosto i wprost napisanym słowom, nie przyjmujesz do wiadomości wyraźnego przekazu.

Za chwilę napiszę, że nie lubię majonezu, a Ty będziesz pisać, że Ty, Nałęcz i inni lewaccy miłośnicy majonezu twierdza....

Nudzisz mnie już.
                                            • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 26.09.12, 16:18
                                              Faktom nie przecze i nie ukrywam ze poluje i bede polowal na nasze i jewropejskie lewactwo ktore zagraza mojej cywilizacji łacinskiej.
                                              Definicje faszysty znajdziesz w necie.Beda to oczywiscie rozne definicje bo inaczej widzi faszyzm lewak i postkomunista Nałęcz a inaczej wybitny polski historyk prof.Nowak.
                                              • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 26.09.12, 18:35
                                                > Definicje faszysty znajdziesz w necie.Beda to oczywiscie rozne definicje

Patrząc na te wskazane przez Ciebie, to podtrzymuję z pełnym przekonaniem to co powiedziałem.

Istnieje i w Polsce tenże margines jełopów, którzy w faszyzmie widzą swoje miejsce.
                                                Margines, którego nie można nazwać nawet siłą polityczną, czy marginalna partią, ale nie zmienia to faktu, że tacy ludzie są.

Są również gó...arze, którzy hołdują ideom faszyzmu i celebrują jej idoli, czy symbole, jednocześnie dając upust swym rasistowskim zapędom.

> czej widzi faszyzm lewak i postkomunista Nałęcz a inaczej wybitny polski histor
                                                > yk prof.Nowak.

Czy mogę prosić o, jeśli nie link, to choćby cytat wypowiedzi Nałęcza, w której nazywa faszystą Pileckiego, jak wspomniałeś wcześniej lub np. doczesnych?

...jeśli masz na myśli odniesienie się do rzekomego hasła marszu, to daj sobie spokój, bo to znam.
                                                A gdyby znów Ci przyszło do głowy, że się z tym utożsamiam lub by mnie utożsamiać - jak resztę lewactwa - z takim przekonaniem, to przeczytaj moją wypowiedź na ten temat, zdaje się , że w kontekście rozmowy Hofmana z Olejnik.

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 27.09.12, 22:21
                                                  Nie dziwie sie ze po nocach budz Cie zmory w postaci "polskich faszystow" jak czytasz michikowa zalgana szmate.Ja po przeczytaniu o tych "faszystach z Krynek" zaczynam czyscic giwere zakopana w lesie!A Ty chlopie szykuj piwnice abys mial gdzie spieprzac!
                                                  wyborcza.pl/1,126565,12565439,Biala_sila_z_Krynek__pijana_i_zalosna__Proces_neofaszystow.html
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 28.09.12, 07:32
                                                    > Nie dziwie sie ze po nocach budz Cie zmory w postaci "polskich faszystow" jak c
                                                    > zytasz michikowa zalgana szmate.Ja po przeczytaniu o tych "faszystach z Krynek"
                                                    > zaczynam czyscic giwere zakopana w lesie!A Ty chlopie szykuj piwnice abys mial
                                                    > gdzie spieprzac!

Głupio piszesz i głupio robisz nie próbując zrozumieć.

Nie chcesz zrozumieć, że znaczną różnica jest napisać "i w Polsce znalźc można takich, którzy faszystowskie idee pochwają", a co innego "Polska jest krajem faszystów".

Bandytów i złodziei w Polsce też nie ma, bo gdyby tak napisać, to wg Ciebie byłoby to oświadczeniem, że Polska jest bandyckim krajem, a każdy Polak kradnie.

Śpię dobrze, takie wygibasy splendoru Ci nie dodają.

Masz rację, w Polsce nie ma ani faszystów ani bandyckich kiboli, za to 90% społeczeństwa to wychowani w komunistycznej ideologii lewacy i lemingi.
                                                  • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 28.09.12, 15:26
                                                    Lewactwo niestety w Polsce jest i to w Sejmie/SLD,Ruchali Kota/.Jest tez w mediach,szkolnictwie i niestety wsrod parti rzadzacej,ktora stara sie ostatnio przypodobac pedalstwu,femi-faszystkom i lewackiemu salonowi.
                                                    Sa tez u nas jak w kazdym kraju zlodzieje i bandyci,sa nielubiacy Zydow,Ruskich czy Niemcow.Podobnie jak niektorzy Niemcy gardza Polakami a Anglicy Francuzami.
                                                    ...a faszysci sa tacy jak w Krynkach.
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 28.09.12, 18:35
                                                    > Lewactwo niestety w Polsce jest [...]

Jeśli tym określeniem ogarniasz pewne niegodziwości, to ja to mogę zrozumieć, nazywaj sobie jak chcesz, ale gdy tym samy określeniem scalasz osoby nie krytykujący całkowicie tych samych osób lub krytykujące krytykujących to lewactwo, bo powody mają, to już nie jest fair.

Inaczej albo prościej, fakt, że krytykuję pana Kowalskiego, który bez wątpienia zwalcza(ł) komunizm, to nie oznacza, że jestem zwolennikiem komunizmu.

> Sa tez u nas jak w kazdym kraju zlodzieje i bandyci,sa nielubiacy Zydow,Ruskich
                                                    > czy Niemcow.Podobnie jak niektorzy Niemcy gardza Polakami a Anglicy Francuzam
                                                    > i.

I ja ich nazwę złodziejami, rasistami, a czasem faszystami jeśli dodatkowo czczą faszystowskie symbole i tradycje.

> ...a faszysci sa tacy jak w Krynkach.

Jeśli są to po prostu 12-letni gó...arze, którzy malują swastyki, to może i nazwę ich idiotami i wandalami, bo sami nie mają zresztą żadnych poglądów, a jeśli coś kopiują, to bezmyślnie - pisałem o takich.

Ale jeśli poza tym aktywnie kultywują idee faszyzmu wprowadzając je w życie tłukąc przedstawicieli innych nacji, czy ras, to nie widze powodu, by nie nazywac ich faszystami.

Że nie dorównują Hitlerowi, Goebellsowi, czy Frankowi to nie ma znaczenia. Wg tej twojej tezy to po śmierci Stalina i paru jego kompanów od mniej więcej lat 70-tych komunistów na tej planecie już tez nie ma.

Zadziwiające, że potrafisz poświęcić tyle czasu, by udowadniać głupotę krytyka faszystów/rasistów, czy jak tam chcesz ich nazwać, a tak niewiele lub w cale nie zdobywasz się na krytykę takich łajz.

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 28.09.12, 18:49
                                                    Jak nie bedziesz bezszczelnie wycinal moich wypowiedzi,to nie bedziesz musial rozmawiac sam ze soba.Polskie lewactwo jasno okreslilem w swojej poprzedniej wypowiedzi;

Lewactwo niestety w Polsce jest i to w Sejmie/SLD,Ruchali Kota/.Jest tez w mediach,szkolnictwie i niestety wsrod parti rzadzacej,ktora stara sie ostatnio przypodobac pedalstwu,femi-faszystkom i lewackiemu salonowi.

I konsekwentnie prosze!.Pisz mniej,bez zbednego belkotu i pustoslowia.I wowczas nie bedziesz wkladal w moje usta bredni typu,ze po smierci Stalina na ziemi przestali lazic komunisci.Komunisci byli i sa,zmieniaja tylko szyldy swoich barbazynskich partii i metody dzialania.
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 28.09.12, 20:46
                                                    > Jak nie bedziesz bezszczelnie wycinal moich wypowiedzi,to nie bedziesz musial r
                                                    > ozmawiac sam ze soba.Polskie lewactwo jasno okreslilem w swojej poprzedniej wyp
                                                    > owiedzi;

Lechowski, zrozum wreszcie, że ten Twój płacz o cytowanie jest po prostu idiotyczny.

Czy potnę na 3 cytaty, czy zacytuję całość, to i tak moje słowa będą takie same.

Bo w swoim poście piszesz o 3 różnych aspektach, więc nie można ich połączyć.

>> I konsekwentnie prosze!.Pisz mniej,bez zbednego belkotu i pustoslowia.

To, że inteligencji brakuje, to nie miej do mnie pretensji,. Lechowski, TY gubisz sie nawet w krótkich postach, więc cóż mam poradzić. Poza tym, w ramach argumentowania to Ty wklejasz całe artykuły zamiast "krótko i na temat". ;)

>I wowczas nie bedziesz wkladal w moje usta bredni typu,ze po smierci Stalina na ziemi pr
                                                    > zestali lazic komunisci.

Kolejny dowód na to, że inteligencją nie grzeszysz i albo nie rozumiesz słowa czytanego albo nie rozumiesz słów, których używasz.

JA NIE WKŁĄDAŁEM ŻADNYCH SŁÓW W TWOJE USTA.

Ja napisałem, cytuję:

>Że nie dorównują Hitlerowi, Goebellsowi, czy Frankowi to nie ma znaczenia. Wg tej twojej tezy >to po śmierci Stalina i paru jego kompanów od mniej więcej lat 70-tych komunistów na tej >planecie już tez nie ma.

Tłumacząc z polskiego na Twoje:

uznaję, że nie widzisz powodu, by tych ludzi, których opisuję nazywać faszystami, a zwykłymi wandalami, czy bandziorami, wszystko jedno.

Dlatego napisałem, że moim zdaniem fakt, iż nie dorównują czoowym faszystom, tym "prawdziwym", nazistowskim, nie ma znaczenia. Dodałem, że WG MNIE STOSUJĄC TAKIE WŁAŚNIE KRYTERIA OCENY, TO NALEŻAŁOBY SĄDZIĆ, ŻE KOMUNISTÓW TEŻ NIE MA.

Lechowski, Ty nie rozumiesz żartu, nawet największą niedorzecznośc traktujesz jako powazny argument - dziewczyna jest bandziorem, bo napisałem, że na zdjęciu tak wygląda, że nawet jakbym był Kim Ir Senem, to bym sie jej bał!!!!!!!!!!!!!!!!! ;););) Miszczu!!!!

A teraz to powyższe rozumiesz: Ty Lechowski powiedziałeś, że komunistów na tej planecie juz nie ma.

Lechowski, odkąd z Tobą rozmawiam i tak po 10 razy tłumaczę z polskiego na twoje, to wychodząc z domu widzę znacznie więcej inteligentnych ludzi, nawet ci, których głupot nie mogłem zaakceptować jawią się mi jako profesowie, przy których Pawłowicz, to raptem co najwyżej maturzystka.

( TO JEST ŻART, WCLAE NIE CHCĘ POWIEDZIEĆ, ŻE PAWŁOWICZ MA ZALEDWIE MATURĘ).
                                                  • Gość: pośredni Re: faszyzujaca partia IP: *.tktelekom.pl 28.09.12, 21:20
                                                    "ja-tarzan" i Lechujski51" prowadzą rozmowę ! to są inteligenci na poziomie dawnego UB-ka i odkupienie swoich win w kościele katolickim opluwają wszystkich, po spowiedzi są czyści i znów mogą opluwać KOMUNĘ PRL-u nr. IV z naczelnikiem Jarosławem Nieudolnym z partii o nazwie PiS sic !!!!!!!!!!!!
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 28.09.12, 21:38
                                                    > "ja-tarzan" i Lechujski51" prowadzą rozmowę ! to są inteligenci na poziomie daw
                                                    > nego UB-ka i odkupienie swoich win w kościele katolickim opluwają wszystkich, p
                                                    > o spowiedzi są czyści i znów mogą opluwać KOMUNĘ PRL-u nr. IV z naczelnikiem J
                                                    > arosławem Nieudolnym z partii o nazwie PiS sic !!!!!!!!!!!!

Rozumiem ubeka, ale ten fragment z odkupieniem win, opluwaniem i spowiedzią jest niezrozumiały.

Popraw błędy i wklej jeszcze raz.
                                                  • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 28.09.12, 22:36
                                                    No coz!.Przyjmuje ze jestes "dowcipny inaczej" bo mam jeszcze nadzieje ze nie jestes "madry inaczej".Bij piane dalej jak Cie to bawi...
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 29.09.12, 07:25
                                                    > No coz!.Przyjmuje ze jestes "dowcipny inaczej" bo mam jeszcze nadzieje ze nie j
                                                    > estes "madry inaczej"

Lechowski, nie mam zamiaruu udawać, że jesteś inteligentny inaczej, po prostu nie jesteś inteligentny i tyle.
                                                    le spokojnie, nie każdemu Bozia rozum dała, co nie znaczy, że nie możesz być wartościowym człowiekiem, możesz "nadrabiać" np. kulturą i życzliwością ... chyba, że nie umiesz ;)

> Bij piane dalej jak Cie to bawi...

Ty myślisz, że jak to powtórzysz 10 razy, to każdy w to uwierzy? ;)

Lechowski, to ty gadasz po próżnicy, unikasz konkretów, argumentów, choć innych za to krytykujesz. Wklejasz wyuczone w moskiewskiej szkole propagandy slogany. ;)

P.S.

Widziałem bandytkę:

muzyka.wp.pl/gid,664925,title,Tak-Jennifer-Lopez-spedzala-wolny-czas-w-Gdansku,galeria.html?ticaid=1f40f
                                                    to chyba żona tego Szybkiego Lopeza od narkotyków... gdybym nawet był Doktorem Mengele nie chciałbym jej spotkać na ulicy...
                                                  • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 29.09.12, 08:07
                                                    JLopez to akurat Twoj poziom.Jak i ciezkie dowcipy z ktorych smiejesz sie zapewne tylko Ty.
                                                    Mam nadzieje ze ta wybitna gwiazde ochroniarze razem z Nałęczem uchronili przed polskimi rasistami i faszystami?!
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 29.09.12, 08:14
                                                    > JLopez to akurat Twoj poziom.

Niski poziom, bo kotów nie rucha?

> Jak i ciezkie dowcipy z ktorych smiejesz sie zapewne tylko Ty.

Ty nawet nie musisz opowiadać dowcipów, by śmiech wywołać, wystarczy, że napiszesz dwie linijki na dowolny temat.

> > Mam nadzieje ze ta wybitna gwiazde ochroniarze razem z Nałęczem uchronili przed
                                                    > polskimi rasistami i faszystami?!

Lopez najbardziej obawiała się faszysty Pileckiego, opowiedział jej o nim Nałęcz, prawda? ;)

A czy ochroniarze ją chronili dobrze? Chyba tak, nie piszą nic o jakichś ekscesach.

P.S. Rasistów tez w Polsce nie ma, drogi Lechowski? ;)

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 29.09.12, 09:01
                                                    Sa!.Ja jestem tego najlepszym przykladem bo nie lubie Niemcow i Hindusow.
                                                    ...a postkomunista Nałęcz dalej bredzi o Marszu Obudz sie Polsko,jak chociazby tak;
                                                    "Niech sobie demonstrują, w końcu jest demokracja, a ja tylko w te sobotę będę stał w większych korkach"
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 29.09.12, 19:14
                                                    > Sa!.Ja jestem tego najlepszym przykladem bo nie lubie Niemcow i Hindusow.

Niebywałe, że w castingu na faszystę stawiasz poprzeczkę tak wysoko, że okazuje się, że nie istnieją.
                                                    A by zostać rasistą, wystarczy zwykła niechęć.

>> "Niech sobie demonstrują, w końcu jest demokracja, a ja tylko w te sobotę będę
                                                    > stał w większych korkach"

A czemu niby bredzi? czy każdy musi traktować ten marsz jako wydarzenie światowej rangi?
                                                    Skoro ma to gdzieś, to jego sprawa.

Niebywałe jest i to właśnie jak łatwo nazywasz brednią wszystko, czego sam byś nie powiedział.

Toż to czysty szowinizm.

• ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 29.09.12, 19:17
                                                    Prawie jak Korwin:

Od wykładowcy usłyszałam: "Nie chcę takich kalek widzieć na mojej uczelni". Mojej, tak powiedział - podkreśla. - To jedno zdanie zmieniło moje życie. Postanowiłam: będę walczyć.

szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,12568709,Wykladowca_powiedzial_mi___Nie_chce_takich_kalek_widziec.html
                                                    Ciekawe co biedak zrobi, gdy - odpukać - jemu lub komuś w jego rodzinie się taki wypadek przydarzy.

Napisze żądanie wybudowania mu specjalnej platformy, by mógł wygodnie na zajęcia dojeżdżać, czy tez usunie się w cień i w domu pozostanie, by takie kaleki nie były widziane ...

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 30.09.12, 10:21
                                                    piszesz
                                                    Niebywałe, że w castingu na faszystę stawiasz poprzeczkę tak wysoko, że okazuje się, że nie istnieją.
                                                    A by zostać rasistą, wystarczy zwykła niechęć.

>> "Niech sobie demonstrują, w końcu jest demokracja, a ja tylko w te sobotę będę
                                                    > stał w większych korkach"

A czemu niby bredzi? czy każdy musi traktować ten marsz jako wydarzenie światowej rangi?

Niebywałe jest i to właśnie jak łatwo nazywasz brednią wszystko, czego sam byś nie powiedział.

Toż to czysty szowinizm.

Po pierwsze;sprawdz w slowniku co znaczy szowinizm a pozniej sie posluguj tym slowem
                                                    Po drugie;postkomunista Nałęcz jest troche madrzejszy od Ciebie,bo po tym jak oglosil swiatu on lewicowiec swoj stosunek do protestujacych jednak sie zreflektowal i przepraszal w jednej z "zaprzyjaznionych telewizji"
                                                    ...a na koniec relacja z "marszu faszystow" pisana przez "pisowskiego dziennikarza".Ci z PAP widzieli 40 tys a on 140tys.Dzisiaj widzialem 8 tys biegaczy przed stadionem i byla to garstka ludzi a wiec razy 5.....ale co tam,to przeciez pisowska matematyka!
                                                    wpolityce.pl/dzienniki/jeden-taki/37346-policzylem-pod-haslem-obudz-sie-polsko-bylo-145-180-tysiecy-moze-wiecej-maja-prawo-do-poczucia-sukcesu-to-spoleczenstwo-obywatelskie-analiza-zaremby
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 30.09.12, 14:11
                                                    > Po pierwsze;sprawdz w slowniku co znaczy szowinizm a pozniej sie posluguj tym s
                                                    > lowem

Służę pomocą:

pl.wikipedia.org/wiki/Szowinizm
                                                    sjp.pwn.pl/lista.php?co=szowinizm
                                                    portalwiedzy.onet.pl/117043,,,,szowinizm,haslo.html
                                                    Jeśli traktujesz szowinizm tylko w kategoriach narodowych, to błąd.

Radzę przemyśleć post przed wysłaniem, bo w przeciwieństwie do mnie do błędu przyznać się nie potrafisz, więc brniesz w takie dysputy sprowadzając swoja osobę do granic absurdu.

> Po drugie;postkomunista Nałęcz jest troche madrzejszy od Ciebie,bo po tym jak o
                                                    > glosil swiatu on lewicowiec swoj stosunek do protestujacych jednak sie zreflekt
                                                    > owal i przepraszal w jednej z "zaprzyjaznionych telewizji"

Chyba muszę zacząć pisać językiem rychalikota, może wtedy zrozumiesz co napisałem.

nie ogłaszałem swojego stosunku do maszerujących, a jedynie broniłem prawa każdego do własnego stosunku do takich wydarzeń.

Głupio piszesz, bo nie rozumiesz prostych tekstów, popracuj na elementarzem najpierw, a nie przepisuj tytułów książek, które rzekomo czytasz....

>> ...a na koniec relacja z "marszu faszystow" pisana przez "pisowskiego dziennika
                                                    > rza".Ci z PAP widzieli 40 tys a on 140tys.

I jeden i drugi szacunki określa, a nie liczy. I jeden i drugi robi to tendencyjnie.

Czy 40, czy 140 nie ma znaczenia. Jaka ta liczba by nie była, to maszerujący będą ją wyolbrzymiać, a ci drudzy trywializować.

Czy Ty jako intelektualista czytający noblistów nie potrafisz sobie z tym poradzić? ;)

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 30.09.12, 15:51
                                                    Nie wszystkich noblistow rozumiem jak chociazby lewako Flo czy lewaczke Jelinek.Podobnie jak mam ze zrozumieniem Twoich wygibasow myslowych,ktorych chyba sam nie rozumiesz.
                                                    Oczywiscie ze kazdy ma prawo do gloszenia swich pogladow i taka brednie wyglosil postkomunista Nałęcz i Ty sie z nia zgodziles;

Toż to czysty szowinizm.

....a teraz sie rakiem wycofujesz.Badz przynajmniej konsekwentny w swojej glupocie!
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 30.09.12, 17:56
                                                    > Nie wszystkich noblistow rozumiem jak chociazby lewako Flo czy lewaczke Jelinek
                                                    > .Podobnie jak mam ze zrozumieniem Twoich wygibasow myslowych,ktorych chyba sam
                                                    > nie rozumiesz.

Ty nawet swojego guru Ziemkiewicza nie rozumiesz. Ja swoje wypowiedzi rozumiem doskonale, Twoje rozumiem tak, jak zostały napisane. Jesli jest z tym problem, to dlatego, że nie potarfisz się wysłowić.

>> Oczywiscie ze kazdy ma prawo do gloszenia swich pogladow i taka brednie wyglosi
                                                    > l postkomunista Nałęcz i Ty sie z nia zgodziles;

Głupi jesteś albo znów stosujesz te swoje podchody i przeinaczanie wypowiedzi.

nie zgodziłem sie z Nałęczem, tylko uznałem, że ma prawo swoje zdanie głosić.
                                                    Że ma prawo mieć "sceptyczny" stosunek do Marszu.

Nigdy nie napisałem, że - tak jak Nałęcz - sądzę, że jedynym skutkiem Marszu będę korki.

Jesli poproszę o cytat, który temu zaprzeczy, Ty nie odpiszesz, a co najwyżej napiszesz, że bredzę lub tnę wypowiedzi na sylaby ;)

>> ....a teraz sie rakiem wycofujesz.Badz przynajmniej konsekwentny w swojej glup
                                                    > ocie!

Gdybym poprosił o wyjaśnienie z czego niby się wycofałem, to nie odpowiesz albo odpiszesz, że po lewacku bredzę.

Nie napisałeś niczego związanego z tematem a za chwilę to mnie będziesz zarzucał, że bredzę zamiast napisać argument.

Lechowski, słaby jesteś, miałkiego umysłu, a udajesz intelektualistę wielkiego. Nie stać Cie na to, by choćby nieudolnie, ale szczerze podyskutować.

Gadaj zdrów ...

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 30.09.12, 21:04
                                                    Juz Ci pisalem ze nie mam guru bo jestem chrzescijaninem a nie buddysta.
                                                    Nałęcz a Ty za nim sprowadziles marsz tych tysiecy ludzi niegodzacych sie na dziadowskie panstwo Tuska,na dyskryminowanie TV Trwam itd do korkow na ulicy.Takie okreslenie to nie "Sceptycyzm"/sprawdz w slowniku co to znaczy/ a pogarda dla tych ludzi.I dlatego postkomunista Nałęcz przepraszal a Ty dalej brniesz w talmudyczne dywagacje.
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 30.09.12, 21:22
                                                    > Juz Ci pisalem ze nie mam guru bo jestem chrzescijaninem a nie buddysta.

Słowo guru na dobre weszło do leksykonu języka polskiego, bez religijnych konotacji. Skoro rozumiesz, to wystarczyło napisać, że Ziemkiewicz nie jest dla Ciebie "drogowskazem" ... upps, zaraz napiszesz, że nie jesteś samochodem ;)

> Nałęcz a Ty za nim sprowadziles marsz tych tysiecy ludzi niegodzacych sie na dz
                                                    > iadowskie panstwo Tuska,na dyskryminowanie TV Trwam itd do korkow na ulicy.

Kłamiesz lub jak wolisz bredzisz albo fantazjujesz. (copywright Lechowski)

NIGDY NIE NAPISAŁEM, ŻE WG MNIE TEN MARSZ TO TYLKO KORKI ULICZNE.

Kłamiesz Lechowski perfidnie albo głupi jesteś jak but, bo napisałem to dwa razy.

Nazywałeś mnie fantastą, gdy pisałem o karach dla homoseksualistów w Afryce, choć sam przyznałeś, że nie miałeś o trym pojęcia.

Napisałeś, że zmyślam, gdy pisałem o osobie, która nazywa Wałęsę mordercą i nawet podsunąłem Ci link do nagrania, w którym wielokrotnie wykrzyczano "Bolek", a raz "morderca".

Mam jeszcze około 5 podobnych dowodów na to, że najpierw opluwasz, a potem ... a potem nic nie robisz, choćby udowodnił, że się z prawda mijasz.

Czy przeprosiłeś kiedykolwiek za to, że rzucasz oszczerstwem? Nigdy.

Teraz znów zmyślasz, piszesz, że zgadzam się z Nałęczem, choć tak nie jest.

Może zacytuj moje słowa, co?

Zacytujesz?

Nie, bo dla Ciebie skłamać, oskarżyć kogoś to tyle co splunąć. Wirtualny byt Lechowski honoru mieć nie musi.

• ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 30.09.12, 22:46
                                                    Z ciekawością czytam o dzisiejszym marszu. Na kompleksową ocenę za wcześnie.
                                                    Na pewno cieszy fakt, że Polacy potrafią wyjść na ulicę i głośno mówić o tym, co ich boli.
                                                    A póki co rzuciły mi się w oczy pewne perełki, jak zakładam owoc inwencji jednostek ... a przynajmniej mam taka nadzieję.

Czy litera "s" w nazwisku Tusk stylizowana na tą w nazwie nazistowskiego SS to przypadek, czy też Tusk wg definicji może być określony faszystą?
                                                    Czy gwiazdy w nazwisku Komorowskiego oznaczają, że jest bolszewikiem? A jeśli tak, to wg której definicji?
                                                    Czy pentagram w słowie "liberał" oznacza, że osoby o tzw. liberalnych poglądach politycznych, czy gospodarczych to sataniści?
                                                    A hasło "odzyskajmy Polskę dla Polaków" oznacza, że rząd i ci, którzy na tworząca ją partie nie są Polakami?
                                                    Czy rzeczywistość, w której żyjemy jest "syfilizacją", a jeśli tak, to czy to ma coś wspólnego z syfilisem?
                                                    Czy uczestnicy marszu antyrządowego nie chcą już śledztwa w sprawie Smoleńska, skoro na sztandarach umieszczają nie jego żądanie , a stwierdzenie "to był zamach", "president murdered in Russia" oraz "zamordowali prezydenta, a teraz demontują państwo"?
                                                    Co uczestnicy marszu mieli na myśli pisząc na sztandarze "módlmy się, by naród ich nie powywieszał"? I jaki naród mieli na myśli? Naród niemiecki, czy może rosyjski? Czy może naród polski, no ale wtedy modlić się mamy, byśmy to my ich nie powywieszali?
                                                    Co uczestnicy marszu maja na myśli mówiąc, że szubienica to za mało? Szafot, czy chodzi o tortury przed egzekucją?
                                                    Czego dotyczy postulat wolnych mediów? Czy jak powiedziała pani Stankiewicz chodzi o "wpływy opozycji w programie drugim"?

... oj, pytania można mnożyć i mnożyć ... pozostawiam bez odpowiedzi, niechaj każdy sam sobie odpowie...

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 01.10.12, 16:06
                                                    Jedno mnie cieszy!.Nie udalo Ci sie w tym ogromnym tlumie wyszperac polskich faszystow.To i tak jak na Ciebie jest to widoczny Postep.
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 01.10.12, 17:13
                                                    > Jedno mnie cieszy!.Nie udalo Ci sie w tym ogromnym tlumie wyszperac polskich fa
                                                    > szystow.To i tak jak na Ciebie jest to widoczny Postep.

Lechowski, oskarżasz mnie o manipulacje.

A sam po raz kolejny, pomimo mojego kilkakrotnego oświadczenia, twierdzisz, że tam tychże faszystów szukam.

Jesteś nieuczciwy i perfidny albo beznadziejnie głupi.

ja naprawdę mam wiele cierpliwości, ale jeśli nie przestaniesz stosować takich niepoważnych tricków zamienię każdy Twój post w kłęby absurdu. Moge na każdym kroku wkładać nie Twoje słowa w Twoje usta.

Rozmowa, czy jaja?
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 03.10.12, 06:48
                                                    > > Jedno mnie cieszy!.Nie udalo Ci sie w tym ogromnym tlumie wyszperac polsk
                                                    > ich fa
                                                    > > szystow.To i tak jak na Ciebie jest to widoczny Postep.

Więc?

Nieświadomie, z przyczyn medycznych nie zauważasz kilkakrotnego stwierdzenia, czy oświadczenia, czy perfidnie po raz kolejny mataczysz?

Oczywiście Lechowski ignorujesz te pytania lub wypowiedzi, które udowadniają Twój błąd, czy niewłaściwe zachowanie.
                                                    Może napiszesz o mnożeniu pytań albo lewackim bredzeniu?

...kultura osobista i tradycyjne wychowanie w patriotycznej rodzinie nie pozwala Ci się zniżyć do takiego poziomu, by być fair wobec lewactwa, co?

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 04.10.12, 16:41
                                                    Ciagle namawiam Cie abys zrezygnowal z tego "postepowego szeptu" niepozwalajacego ludziom ,jasno artykulowac swoich pogladow.Jak bedziesz stosowal zbitki myslowe rodem z TVN-u czy michnikowej zalganej szmaty to faszystow znajdziesz wszedzie.
                                                    A ze marsze w amber-panstwie Tuska dopiero sie zaczely to i faszystow na Czerskiej i w TVN-ie bedzie coraz wiecej.
                                                    wpolityce.pl/wydarzenia/37692-11-listopada-ulicami-warszawy-obok-narodowych-apostatow-przemaszeruje-takze-srodowisko-lewicy-patriotycznej-nawiazujace-do-pps
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 04.10.12, 19:31
                                                    > Ciagle namawiam Cie abys zrezygnowal z tego "postepowego szeptu" niepozwalajace
                                                    > go ludziom ,jasno artykulowac swoich pogladow.

Znó bronisz poglądów Nałęcza i jego ideologicznych kolegów.

>Jak bedziesz stosowal zbitki mysl
                                                    > owe rodem z TVN-u czy michnikowej zalganej szmaty to faszystow znajdziesz wsze
                                                    > dzie.

Przestań reklamować Wyborczą na okrągło. Nie wszyscy muszą jej - tak jak Ty - wierzyć.

>> A ze marsze w amber-panstwie Tuska dopiero sie zaczely to i faszystow na Czersk
                                                    > iej i w TVN-ie bedzie coraz wiecej.

Dlaczego ciągle doszukujesz sie faszystów wśród uczestników Marszu?
                                                  • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 04.10.12, 21:19
                                                    Jak zaczniesz wypowiadac sie jak normalny czlowiek to postaram sie wyjasnic Twoje watpliwosci.
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 04.10.12, 22:07
                                                    > Jak zaczniesz wypowiadac sie jak normalny czlowiek to postaram sie wyjasnic Two
                                                    > je watpliwosci.

Czemu sądzisz, że jestem nienormalny, skoro wypowiadam się jak Ty.
                                                    Próbuję kopiować twój tok myślenia, skoro piszesz, że nie lubisz pierogów to znaczy, że je lubisz przecież.

Skoro piszesz, że wśród uczestników Marszu nie ma faszystów to oznacza, że własnie sądzisz, że są, więc mogę to napisać 5 razy.
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 04.10.12, 22:11
                                                    Już wiem jak bardzo się myliłem twierdząc, że mamy w Polsce faszystów. To niedorzeczne, uzmysłowił mi to jeden działacz ... PiS-u oczywiście.

Nie dlatego, że to nie faszyści, a tylko niegrzeczni chłopcy-wandale...

Dlatego, że mamy w Polsce nie faszystów, a nazistów...

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12612515,Nazisci_jako_przyklad__PiS_rozmawia_o_mniejszosciach.html
                                                    ...tylko jeszcze nie wiem, czy takich z legitką NSDAP, czy bez ...
                                                  • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 05.10.12, 13:53
                                                    Bardzo mi sie podobaja cele tej fundacji na ktore vice Tuska przeznacza publiczne pieniadze;

Fundacja anonsuje spotkania jako przeznaczone "dla osób chcących podnieść jakość swojego życia intymnego". Uczestnicy mają pracować m.in. "nad budowaniem w związku atmosfery bliskości i otwartości, docieraniem do potrzeb w sferze intymno-seksualnej, sposobami na przezwyciężanie rutyny i wprowadzania spontaniczności w związku, rolą fantazji seksualnych".

Teraz czekam na tomik poezji o penisie Papieza i wystawie Moja cipka zadziwia redaktora Michnika i Liza.
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 05.10.12, 14:33
                                                    > Bardzo mi sie podobaja cele tej fundacji na ktore vice Tuska przeznacza publicz
                                                    > ne pieniadze;

A mnie nie. Nie rozumiem czemu dorosły człowiek, ojciec dzieciom i mąż żonie uważa, że grupa osób, którym po głowie chodzą takie seksualne ekscesy powinna mieć możliwość propagowania technik seksualnych za pieniądze z budżetu.

> Teraz czekam na tomik poezji o penisie Papieza i wystawie Moja cipka zadziwia r
                                                    > edaktora Michnika i Liza.

Ty i Twoi ideologiczni koledzy oraz Nałęcz może czekają na publikacje, ale normalni ludzie nie.

Może znów będziesz szukać swojej cipki wśród uczestników Marszu?

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 06.10.12, 21:15
                                                    U nas maszeruja "faszysci" ktorzy krajowym lewakom nie daja spokojnie spac a w Ameryce dzielni bolszewicy....

USA: młodzież nie ma pojęcia o komunizmie

W jednym z liceów w Gettysburgu, w stanie Pensylwania, uczniowie zorganizowali radosne przedstawienie dla uczczenia rewolucji bolszewickiej z 1917 r. Przebrani w mundury dziarsko maszerowali przy akompaniamencie bolszewickiej muzyki. Poproszony przez dziennikarza stacji FoxNews o komentarz na ten temat politolog dr Paul Kengor stwierdził, że, niestety, nie udało się amerykańskim dzieciakom przekazać wiedzy o tym, jak bardzo komunizm jest przewrotny i okrutny.

Naukowiec wylicza, że rządy komunistów zaowocowały ponad 100 mln. ofiar, począwszy od rewolucji bolszewickiej w Rosji w 1917 r. Według najnowszych badań, sam Mao Tse Tung był odpowiedzialny za śmierć co najmniej 70 mln osób w Chinach, a Józef Stalin – 60 mln. w ZSRR. Teraz jednak mamy całe pokolenie Amerykanów urodzonych po upadku muru berlińskiego i ZSRR. Nie przeżyli oni masowych represji i komunistycznych rzezi. Muszą się o tym wszystkim uczyć. I tu zaczyna się problem…

Komentator stacji FoxNews zwrócił uwagę, że z jego obserwacji i badań wynika, że wielu młodych Amerykanów nie ma pojęcia o liczbie ofiar komunistycznych czystek. Podał kilka przykładów. Pewien jego student odbywał praktykę w jednym z liceów, gdzie zaproponował zorganizowanie cyklu zajęć poświęconych Rosji Sowieckiej w latach 30. ubiegłego wieku. Chociaż nauczyciel nadzorujący jego praktykę wyraził początkowo zgodę na cykl zajęć, później jednak kazał mu się z nich wycofać, bo przedstawiał mało przyjazne oblicze komunizmu. Młody człowiek podawał m.in. fakty na temat wielkiego głodu na Ukrainie, czystek stalinowskich, paktu Ribbentrop-Mołotow.
                                                    Uczniom te lekcje bardzo się podobały. Zadawali mnóstwo pytań. O wszystkich tych rzeczach słyszeli po raz pierwszy. Nauczyciel wyraźnie poirytowany któregoś dnia kazał praktykantowi przestać „przywalać komuchom”, bo on przekazuje uczniom inny pogląd na ten temat. Prezentuje „łagodniejszą stronę komunizmu”.

Inna studentka relacjonowała dr Kengorowi, że kiedy uczęszczała do elitarnej prywatnej szkoły chrześcijańskiej, nowo zatrudniony nauczyciel, świeżo po uniwersytecie, powiedział uczniom, iż był „chrześcijańskim komunistą” i że każdy, kto jest chrześcijaninem, powinien być komunistą. (sic!)

Inny student mówił, że jego nauczyciel historii z liceum przekonywał uczniów, że marksizm był „cudowną”, ale „niezrozumianą” ideą.

Dr Kengor stwierdził, że studenci są przerażeni kiedy na wykładach wyjaśnia, dlaczego komunizm jest zły i cytuje fragmenty „Manifestu komunistycznego” albo podaje informacje z rzetelnych źródeł na temat ofiar czystek komunistycznych.

Politolog podkreślił, że materiały poświęcone komunizmowi zawarte w podręcznikach używanych przez szkoły średnie są skandalicznie źle opracowane. Po przeanalizowaniu ponad 20 publikacji przeznaczonych do nauczania w szkole stwierdził, że nie ma w nich ani jednego tekstu, który podawałby informacje na temat liczby ofiar systemów komunistycznych. To jego zdaniem skandaliczne zaniechanie. Kengor dodał, że tego typu „uchybień” nie ma w przypadku informacji o inkwizycji, wyprawach krzyżowych, niewolnictwie, „prawicowych” dyktatorach, itp.

Krótko mówiąc – konkludował naukowiec – mamy całe pokolenie Amerykanów urodzonych po upadku muru berlińskiego i ZSRR, których nie ma kto nauczyć prawdy o tym, jaki był komunizm.

Źródło: Fox News, Agnieszka Stelmach
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 06.10.12, 21:20
                                                    > U nas maszeruja "faszysci" ktorzy krajowym lewakom nie daja spokojnie spac a w
                                                    > Ameryce dzielni bolszewicy....

Znów tropisz faszystów?

Skąd wiesz, że krajowi lewacy nie śpią? A co z zagranicznymi?

Jak możesz - jako Polak - podziwiać bolszewików? Zupełnie jak Nałęcz i jego ideologiczni koledzy dzielność bolszewików wychwalasz.

Może poszukaj znów tych "dzielnych bolszewików" wśród uczestników Marszu?

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 07.10.12, 15:16
                                                    Znalazlem ciekawy tekst o jednym z "faszystow",ktorzy zdaniem Kuronia i innego lewactwa byl bandyta mordujacym biednych Zydow.A ksiazke Korkucia wlasnie czytam;
                                                    wpolityce.pl/artykuly/37873-krotka-refleksja-na-temat-kontrowersji-wokol-postaci-jozefa-kurasia-ognia-odpowiedniej-perspektywy-i-patriotyzmu-pejzazu
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 07.10.12, 18:38
                                                    Lechowski, czemu nazywasz Kurasia faszystą?

Walczył za wolną Polskę, a gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą. Nie ma dowodów na to, by celowo kogoś zabił dla niecnych celów.

Lechowski, więcej czytaj, mniej pisz.
                                                  • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 08.10.12, 14:59
                                                    E tam!.Lewactwo sadzi inaczej.I tak byly harcmistrz czerwonego harcerstwa pisze ze Ogień dla zabawy rozwalal sobie Zydow;
                                                    Otóż Ogniowi co pewien czas podobała się jakaś dziewczyna, więc brał z nią ślub. Czy zawierał małżeństwa w kościele, pod bronią, zmuszając księży do udzielania kolejnych ślubów, czy obywał się bez kościoła, nieważne, fakt, że wesela robił najhuczniejsze na świecie. Przy okazji rozwalał czerwonych i Żydów. Właśnie w Rabce odbył się taki ślub. Ogień naprzód wylał wódę, potem kazał wypuścić ją w rynsztoki, podpalił gorzelnię i w świetle pożaru pędził w świetle kuligu z tą nowo poślubioną żoną. (Jacek Kuroń
                                                    www.fundacjapamietamy.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=60:od-pukownika-ub-do-jacka-kuronia-czyli-jak-na-przestrzeni-lat-habiono-pami-pewnego-dzielnego-gorala-rozwaania-o-pamici&catid=1:wlasne
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 09.10.12, 19:46
                                                    Nie jest prawdą, że „Ogień” został szefem UB w Nowym Targu dlatego, że był antyakowski. W rzeczywistości został nim, na całe trzy tygodnie, realizując ówczesną polityczną koncepcję Stronnictwa Ludowego „Roch”, polegającą na obsadzaniu własnymi ludźmi tworzących się terenowych struktur władzy. W uzyskaniu przez „Ognia” nominacji na to stanowisko pomocna była bez wątpienia współpraca z partyzantką radziecką, jaka była udziałem jego oddziału w końcowej fazie okupacji niemieckiej.

Polityka Stronnictwa Ludowego byłą proakowska, a współpraca z partyzantka radziecka nie niosła za sobą antagonistycznego stanowiska wobec wspomnianej AK. ;)

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 09.10.12, 20:37
                                                    ?????????????????????????
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 09.10.12, 22:52
                                                    Co? Za głupiś by zrozumieć krótki tekst, czy nie znajdujesz na blogu ani słowa, które mógłby s przekleić, by odpowiedzieć?
                                                    Nie potrafisz się odnieść do słów, które sam linkujesz?

Wystarczy, że napiszesz, że jak Nałęcz i jego ideologiczni koledzy ...

Tyle potrafisz Lechowski, wklejaj, przynajmniej wtedy w twoich postach znajdzie się kilka zdań poprawnie w ojczystym języku napisanych.

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 10.10.12, 17:48
                                                    Coz poradze na to ze bredzisz podobnie jak Kuron ze Ogien zalozyl "bande antyakowska".Jak poznasz historie to bedziesz wiedzial ze Kuras zostajac na 3 tygodnie szefem UB nie dzialal przeciwko AK,bo gen.Okulicki wczesnie wydal rozkaz o rozwiazaniu AK.
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 10.10.12, 19:52
                                                    Tłumacząc ci jełopie z polskiego na polski, twierdze jedynie, że do AK miłością nie pałał. Takie jest moje zdanie.

Skoro historycy nawet się spierają, to na pewno ty autorytetem nie jesteś, a wręcz przeciwnie.

Gdy będę potrzebował rady i wsparcia duchowego do żula przecież nie pójdę.

tak więc i wiadomości z historii nie od ciebie będę czerpał.

Jesteś głupi i chamski do bólu. (tylko nie odpisuj w ten sam deseń, bo tę żenadę odwalam jedynie, by ci pokazać jełopie, w jaki sposób prowadzisz te swoje pogaduchy)

Ruchaj se kota, bo w tym jesteś dobry. Tyle potrafisz sam wymyslić i si,e tym napawać.

A ja powoli kończę te pseudo rozmowy z tobą.

Nie ten poziom, nie ta liga.

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 10.10.12, 20:07
                                                    Przeciez niedouczony gimbusie Ogien byl komendantem oddzialu partyzanckiego organizacyjnie przynalezacego do AK.Nalezal do AK ale "miloscia do niej nie palal".Taka brednie mogles splodzic tylko TY!.Nie powtarzaj bzdur Kuronia i innych lewackich histerykow.
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 10.10.12, 21:03
                                                    Nie odróżniasz "należenia do organizacji" od podporządkowania się jej w pewnym okresie.

Oskarżając AK o współpracę z gestapo przy zwalczaniu sowieckiej partyzantki robił to w ramach swoich obowiązków członka AK?

Współpracował z AL i partyzantka sowiecka w ramach swoich obowiązków żołnierza AK?

Mógłby więcej pyytań zadać, ale i tak na nie nie odpowiesz, co najwyżej napiszesz jakąś bzdetę o mnożeniu pytań, bo zawsze tak robisz, gdy nie wiesz.

Lechowski, znudziło mi się z tobą gadać. Szkoda mi czasu. Rozmowa dla mnie - nawet jeśli się z kimś nie zgadzam lub tez gdy rozmówca się nie zgadza z moim poglądem - nie oznacza tej gnojówki, która ty uwielbiasz wylewać.

Rozmwa, to dla mnie przyjemność, czasem wysiłek intelektualny, czasem po prostu wymiana poglądów.

Ty się do tego nie nadajesz.

Wklejaj te swoje propagandowe teksty, a wszystkich dookoła obrzucaj obelgami, bo rozmówcy nie są ci potrzebni.

Tyle.

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 10.10.12, 21:15
                                                    Czlowieku!.Tobie brakuje elementarnej wiedzy a swoja abnegacje starasz sie przykryc potokiem slow.Ogien byl dowodca oddzialu AK i jako jej zaprzesiezony zolnierz nie mogl "nie palac miloscia" do niej jak Ty bredzisz.Po rozwiazaniu AK byl dowodca oddzialu partyzanckiego,ktory wspoldzialal na terenie Slowacji ze sowieckimi partyzantami a jednoczesnie zwalczal ubekow i komunistow na tamtym terenie i na terenie Polski..O AL na tym terenie to czytales chyba w podreczniakch Nałęcza i matki Michnika?!
                                                  • ja-tarzan Re: faszyzujaca partia 10.10.12, 21:30
                                                    Źle zakończyłem post, znów ufając, że zrozumiesz, dlatego i tylko dlatego dopowiem i odpisze na twój post.

Powinno być: Tyle i nic już więcej. Nie wysilaj się więc, to na nic.
                                                  • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 11.10.12, 15:49
                                                    Ja mysle ze bylo ze 4 tys "polskich faszystow" z antysystemowej partii PiS,ktora wzoruje sie na hitlerowcach
                                                    wpolityce.pl/wydarzenia/38172-ilu-ludzi-bylo-na-marszu-obudz-sie-polsko-wedlug-danych-ministerstwa-spraw-wewnetrznych-40-tysiecy
                                                  • lechowski51 Re: faszyzujaca partia 13.10.12, 12:55

• lechowski51 Re: faszyzujaca partia 13.10.12, 12:57
                                                    Faszysci nie tylko na ulicach Warszawy,POjawili sie tez w Lublinie gdzie kiedys zaczella sie wladza robotnikow i chlopow,ktora uczynila Polske krajem mlekiem i miodem plynacym.
                                                    www.youtube.com/watch?v=oDpNWqVrjNg&feature=player_embedded#!
                                                  • lechowski51 Lewactwo znowu szykuje kastety i palki 29.10.12, 16:49
                                                    ...do walki z "polskimi faszystami" a michnikowa zalgana szmata juz powoli zacheca i instruuje.

Tymczasem wczorajsza "Rzeczpospolita" napisała o rozłamie w koalicji. Tajemniczy twórcy profilu Faszyzm Nie Przejdzie zapowiadają, że dojdzie do blokady, jeżeli udział w niej do 28 października na Facebooku zadeklaruje co najmniej 1,5 tys. osób. Do wczoraj zrobiło to 1,8 tys. internautów. Ponadto: "Muszą pojawić się co najmniej trzy organizacje doświadczone w manifestacjach ulicznych oraz zaistnieć musi zgoda co do formy blokady" - czytamy na profilu.
                                                    wyborcza.pl/1,75248,12720298,Zablokuja_Marsz_Niepodleglosci__Trwaja_przygotowania.html
                                                  • lechowski51 Re: Lewactwo znowu szykuje kastety i palki 09.11.12, 15:39
                                                    500 czy 500 tys,bo z załganej michnikowej szmaty sie nie dowiedzialem?!.Moze jakis forumowy "antyfaszysta" mi pomoze?!
                                                    wyborcza.pl/piatekekstra/1,129644,12818257,Pelzanie_brunatnej_Polski.html
                                                  • lechowski51 ...a inni lewacy 10.11.12, 11:43
                                                    wynajduja coraz to nowych faszystow i wychowuja patriotycznie jak kiedys bolszewicy!
                                                    fakty.interia.pl/polska/news/palikot-do-polakow-11-listopada-zostancie-w-domu,1861547
                                                  • Gość: nikita Re: ...a inni lewacy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.12, 14:24
                                                    lechowski - ale inni lewacy maja racje. polskie zgromadzenia "patriotyczne" nie maja nic wspolnego z patriotyzmem. To sped wzajemnie wrogich sobie ugrupowan dla pokazania sily i bezwzglednosci. Dmowski, Pilsudzki, Walesa czy Wojtyla nie sa przykladem patriotyzmu i umilowania ojczyzny. Bardziej do tego pasuje chocby Kwasniewski czy Jaruzelski. Pomysl o tym katoliku wypelniony milosiedziem i miloscia do blizniego swego. Co ciekawe lechowski ale wszystko co piszesz doskonale pasuje do ciebie. Wszak nienawidzisz, jestes antysemita, rasista, nedznym katolikiem i fatalnym polakiem. Czy to aby nie cechy ktore przypisujesz lewakom ?.

Memento mori.
                                                  • ja-tarzan Re: ...a inni lewacy 11.11.12, 08:44
                                                    No Nikito, prawie się z Tobą zgadzam ... przegiąłeś z tym Jaruzelem.
                                                  • lechowski51 Re: ...a inni lewacy 11.11.12, 08:55
                                                    Jaki tam Dmowski czy Piłsudski patriota?.Patriota jest do konca wiernie sluzacy bolszewickim okupanta komuch Kwasniewski.Tutaj jak kazdy postbolszewicki łajdak zachowuje sie wybitnie patriotycznie.
                                                    www.youtube.com/watch?v=g8N_EG7jJ5U
                                                  • lechowski51 Re: ...a inni lewacy 12.11.12, 18:01
                                                    ..a kolesie Kwacha jak ich poprzednicy Fejgin,Berman Czy Swiatło dalej walcza z "polskimi faszystami".Kiedys mogli to zalatwaic strzalami w tyl glowy,dzisiaj chca uzyc sadow wolnej polski do walki politycznej.
                                                    wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,SLD-chce-delegalizacji-ONR-i-Mlodziezy-Wszechpolskiej,wid,15083849,wiadomosc.html
                                                  • lechowski51 Faszystow trzeba bic od małego 13.11.12, 19:32
                                                    bo pozniej beda nam chcieli rozwalic ukochana UE....
                                                    eska.salon24.pl/463085,policja-pobila-dzieci
                                                  • lechowski51 Re: Faszystow trzeba bic od małego 15.11.12, 17:15
                                                    Dr.Ewa co tak dzielnie razem z Rosjanami pracowal w Moskwie teraz na froncie walki z "polskimi faszystami"
                                                    wpolityce.pl/wydarzenia/40700-wedlug-ewy-kopacz-sa-konstytucyjne-podstawy-do-delegalizacji-mlodziezy-wszechpolskiej-i-onr
                                                  • Gość: nikita Re: faszyzm czy nie faszyzm IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.12, 19:40
                                                    lechowski - jesli porownac definicje faszyzmu i faszysty z twoim i twoich mocodawcow postepowaniem to jestes faszysta a twoja partia ma znamiona parti faszystowskiej.
                                                    Tak mysle ze to nic zlego, bo faszyzm to chorobliwa odmiana milosci do ojczyzny, do wlasnego narodu a przeciez o taka milosc ci chodzi, czyz nie tak ?
                                                  • lechowski51 Re: faszyzm czy nie faszyzm 17.11.12, 12:21
                                                    To nie my a Zydzi uwazaja sie za "narod wybrany".To nie my a Zydzi maja w konstytucji zapisane prawo do obywatelstwa wzorowane na Ustawach Norymberskich.To nie my a wy stosujecie rasistowskie metody w panstwie zydowskim.
                                                    ...a tutaj cd.tego co dzialo sie na ulicach Warszawy
                                                    www.tvp.pl/vod/audycje/publicystyka/jan-pospieszalski-blizej/wideo/15112012/8913812
                                                  • Gość: nikita Re: faszyzm czy nie faszyzm IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.12, 13:56
                                                    lechowski - to nie jest temat o zydach i panstwie zydowskim ale o rodzimym faszyzmie. No, wiec jak to jest: czy umilowanie ojczyzny w sposob jaki ty, twoja partia i twoi koscielni mocodawcy propagujecie , jest faszyzmem czy nie jest. Tylko prosze, nie pytaj centrali co masz napisac i nie stosuj gotowcow odbijajacych temat do zydow czy toronto, ale napisz jakie sa twoje przemyslenia w tym temacie.
                                                  • lechowski51 Re: faszyzm czy nie faszyzm 17.11.12, 15:53
                                                    Obiecales zydku ze nie bedziesz pisal do mnie ale jak kazdy Zyd klamiesz rano, w poludnie i wieczor.
                                                  • Gość: nikita Re: faszyzm czy nie faszyzm IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.12, 22:18
                                                    lechowski - a moze jednak wykszeszes z siebie odrobine katolickiego milosierdzia, odrobine polskiej kultury i odpowiesz jednym ale madrym zdaniem na postawione ci pytanie. W swietle tego co soba reprezentujesz: jestes faszysta czy nie jestes. Czy to tak trudno okreslic swoj swiatopoglad ? Czy wstydzisz sie przyznac, a moze zle ci sie kojarzy okreslenie: faszysta. No wiec jak to z toba jest.
                                                    Jak widzisz zyd ma anielska cierpliwosc do ciebie, ale to zydowska cecha, wynikajaca z bezinteresownego umilowania blizniego i szacunek dla jego odrebnosci i ulomnosci.

Niech pan bedzie z toba mlodszy bracie w wierze.
                                                  • lechowski51 Re: faszyzm czy nie faszyzm 17.11.12, 22:36
                                                    Tutaj masz faszystow zydku z Toronto.Mysle ze ci faszysci zainteresuja tez łowce faszystow tarzana.
                                                    www.facebook.com/photo.php?fbid=486217388066844&set=a.106509499370970.10955.106323832722870&type=1&theater
                                                  • Gość: nikita Re: faszyzm czy nie faszyzm IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.11.12, 01:56
                                                    lechowski - mnie nie interesuja wypowiedzi innych.mnie interesuje co ty masz do powiedzenia a wlasciwie do odniesienia sie do twoich faszystowskich przekonan i faszystowskiej dzialalnosci na forach. Nie wstydz sie, nie cukaj, tylko napisz, tak od serca. Jak to jest z ta twoja fasZystowska inklinacja , inaczej nadmiloscia do ojczyzny, do swoich partyjnych liderow i wyznaniowych przewodnikow. To jest troche tak jak z homoseksualizmem. Kiedy raz zdecydujesz sie wykrzyczec swiatu ze jestes pedalem, to pozniej leci jak z gorki, caluski w miejscach publicznych, trzymanie za raczki. No wiec jak, Uwazasz sie za faszyste czy nie.

a tutaj masz definicje faszyzmu - "Faszyzm doktryna polityczna , sprzeciwiająca się demokracji parlamentarnej, głosząca kult państwa , totalitarne silne przywództwo, terror państwowy i solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał wrogość wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Uważana jest na ogół za doktrynę prawicową."

Ty oczywiscie idziesz dalej bo przesiakniety jestes nienawisci, nietolerancja, antysemityzmem. Czyzbys tworzyl jakas ideologiczna hybryde ? Martwi mnie tylko to ze nie masz na forach nasladowcow i poplecznikow. Mysl i pisz, byle po swojemu.
                                                  • chlujek Re: a jednak faszyzm 20.11.12, 01:07
                                                    za niemiecka prasa:

"Trzeba jeszcze wspomnieć dwa charakterystyczne fakty" - stwierdza autor komentarza. - "7 listopada Sejm - głosami rządzącej Platformy Obywatelskiej i SLD, a także opozycyjnego PiS - przyjął uchwałę, w myśl której Narodowe Siły Zbrojne, faszystowska gałąź polskiego podziemia, odpowiedzialna za morderstwa na Żydach i mniejszościach narodowych, uczczona została jako siła patriotyczna. A prezentowany od 9 listopada w polskich kinach film 'Pokłosie', piętnujący morderstwa na Żydach (jak choćby w Jedwabnem w 1941 r.), w prawicowych pismach krytykowany jest jako plucie we własne gniazdo".
                                                  • lechowski51 Re: a jednak faszyzm 20.11.12, 17:11
                                                    Przestan zydku cytowac niemieckie lewackie gadzinowki.Niech sie one zajmuja swoimi rodzimymi spadkobiercami hitlerowskich zbrodniarzy z NPD
                                                  • lechowski51 Re: a jednak faszyzm 26.11.12, 16:54
                                                    Zapomniała o nich Ojczyzna.Nie zapomnieli na szczescie "faszysci" z mojego Lecha!.Oczywiscie michnikowa załgana szmata o tym nawet nie wspomni.
                                                    www.rp.pl/artykul/17,955527-Kibice-pomoga-kombatantom-AK-na-Bialorusi.html
                                                  • lechowski51 Re: a jednak faszyzm 28.11.12, 17:30
                                                    No to sie zaczyna...
                                                    www.youtube.com/watch?v=QLXRea0iALg
                                                  • lechowski51 Sprawdz 19.12.12, 15:26
                                                    czy i Ty nie jestes faszysta?
                                                    www.facebook.com/photo.php?fbid=316778165102049&set=a.302358456544020.70374.302351579878041&type=1&theater
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka