mar1mar1 14.09.12, 21:44 Bez komentarza! www.bibula.com/?p=60858 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechowski51 Re: Dziennikarze! 14.09.12, 22:47 Ministerstwo Prawdy dba o swoje kadry... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 14.09.12, 23:16 Ja tam bym sie związku nie doszukiwał, poza pewnie "łatwiejszym znalezieniem pracy" w tamtych czasach. Zapewne niektórzy niechętnie pewnie opowiadają o rodzicach, ale Lis? Bycie oficerem ludowego wojska chyba niekoniecznie godność odbiera. Krzywdę komuś zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dziennikarze! 15.09.12, 17:53 Chcesz powiedziec ze nie masz wplywu na wychowanie swoich dzieci!Ze nie przejmuja duzej czesci Twoich pogladow?.Mozna oczywiscie znalezc przyklady ze bywa odwrotnie....ale wowczas trzeba zerwac ze swoim domem,rodzina bo nie da sie pogodzic pogladow Sbeka jak u Moniki Olejnik z antykomunizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: z grubej "róry" IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.09.12, 20:06 lechowski - sbecja to dzisiejsze sluzby na panstwowym zoldzie. komunizmu nigdy w Polsce nie bylo a realny socjalizm mial ludzka twarz. dawal ludziom spokoj i pokoj organizowal spoleczenstwo jak umial. Nie ma zadnego porownania miedzy dzisiejsza gangrena ktora toczy spoleczna tkanke a czasamo chocby gierka kiedy ludzie mieli najwazniejsze...mieli nadzieje. Dzis spoleczenstwo nie ma nic. lechowski - jestes antykomunista choc komunizmu nie ma. Nie wydaje ci sie ze zyjesz w swiecie iluzji, ze to urojenia a moze wczesne objawy schizofreni. Piszesz te swoje nienawistne dyrdymaly od lat i co. Ano nic. Masz jednego wiernego czytacza - tarzana ale mozna domniewywac ze tarzan to twoje drugie schizofreniczne "ja" bo wasze "rozmowy" pozbawione sa sensu i celu. Ot takie niekonczace sie pierdo??lowanie. Moze nadszedl czas by pozwolic ludziom odpoczac od siebie. Pomysl o tym katoliku wypelnionym milosierdziem i miloscia do kazdego blizniego; bo zyd i komuch to tez twoi blizni i bardziej niz inni zasluguja na odrobine milosci i wspolczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: z grubej "róry" IP: *.tktelekom.pl 15.09.12, 20:55 Nikita znowu z powtarzanych kłamstaw czyni prawde pisząc " socjalizm mial ludzka twarz. dawal ludziom spokoj i pokoj" Tak się nam ta twarz spodobała,że jak by otworzyli dobrodzieje granice to by tu został nikita z aparatem terroru i jego Podstawowa Organizacja Partyjna. Spokój był jak UB czy SB zakatowali człowieka na smierć bo chyba nie sadzisz,że w 1956,1968,1970, 1976 czy w latach 80 był spokój. Przepustką do spokoju były kartki na żywność,stanie w nocnych kolejkach na mrozie by cos dostać jak władza miłująca spokój raczyła coś rzucic na sklepowe półki.Za dowcipy o władzy majacej trwac wiecznosc dostwało sie kulke w łeb, kazamaty a w najlepszym wypadku wilczy bilet. Więc nie wciskaj nam kitu o kilku latach gierkowskiej odwilzy jak PRL -u który miodem i mlekiem płynął Ty hipokryto jeden Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: z grubej "róry" 15.09.12, 21:07 Chcialbys nikita abym sie tak litowal nad komunista jak Zyd Michnik?! Michnik, który każe „odpieprzyć się od generała”, czyniąc z komunistycznego funkcjonariusza polskiego generała uwikłanego w historię i rozdzieranego wątpliwościami, to najlepsza metafora zakłamania naszej najnowszej historii, w której nie ma odpowiedzialnych, są jedynie ofiary i wszystkim należy się jednakowy szacunek. Być może największy komunistycznym aparatczykom, gdyż wzięli na siebie największy ciężar. Tak dochodzimy do groteskowego obrazu PRL, w którym wszyscy wspólnie i patriotycznie „jedni łopatą, a drudzy w komitecie” przygotowywali polską – objawiającą się przy okrągłym stole – demokrację z patronem w ciemnych okularach. Ta wielka operacja propagandowa, która odwoływała się do wyniesionego z totalitaryzmu poczucia winy i wstydu, przyniosła rezultaty. Dowodzić tego miały ogłaszane z triumfem przez „wiodące media” wyniki sondaży, które demonstrowały, że większość Polaków uznawała uzasadnienie stanu wojennego i przyjmowała, że Jaruzelski uratował ich kraj. Jak zwykle tego typu badania mówią nam wyłącznie o sposobie ich przeprowadzenia i „poprawnych politycznie” opiniach, które ludzie czują się w obowiązku powtarzać. Można mieć tylko nadzieję, że z czasem, jak zwykle, historia ulegnie rektyfikacji, co zresztą zaczyna się już dziać. Dla ludzi, dla których PRL to już tylko minione dzieje, z czasem stanie się oczywiste, co oznaczała służba totalitarnemu, podporządkowanemu Moskwie systemowi. www.rp.pl/artykul/10,931724-General-Jaruzelski--czyli-banalnosc-PRL.html?p=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: z grubej "róry" IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.09.12, 23:51 lechowski - a kogo dzis obchodzi historia. ty sobie mozesz bazgrolic te swoje tendencyjne opracowania ( jak IPN) tyle ze nikt tego nie bedzie czytal. Nawet wspolczesna szkola odzegnuje sie od tych pseudohistorycznych wypocin bo okazuje sie ze kazda wladza tworzy wlasna historie. Historia ma za zadanie manipulowac narodem i nic wiecej. Socjalizm jak narazie sprowadzil na polakow wiecej dobrego niz czasy wielkiej demokracji i niby wolnosci ktore przywlokly wszelka zaraze od mordow politycznych do przesladowan, biedy i nedzy, braku szacunku kazdego do kazdego. Te "wielkie" egzystencjonalne" problemy ktore nie daja ci spac po nocach nie obchodza nikogo. Ludzie chca pieniedzy i zabawy , plotek i podgryzania;dzis najwazniejsze jest to czy doda ma wieksze cycki a nergal pali biblie niz cokolwiek innego. A tak na marginesie i ty i kaziuk i kazdy kto ma okolo 50 tki to tworcy PRL , to ci ktorzy tamta wladze wspierali i popierali a ich ojcowie zbudowali tamten ustroj. Tak wiec pochylic sie nalezy przed PRL, oddac szacunek czasom ojcow waszych, prosic Jaruzelskiego o przebaczenie za sprzeniewiezanie sie idei wielkiego ojca rewolucji, z przymrozeniem oka powspominac genialnego Kibica i gdzies w zaciszu z rozrzewnieniem poogladac swoja legitymacje partyjna. Oj, lechowski, lechowski...lza sie w oku kreci. Jest taka piosneczka...to byly piekne dni........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania Re: z grubej "róry" IP: *.tktelekom.pl 16.09.12, 00:22 Tak czytam Was i smiać mi się chce jak poważni ludzie (mam nadzieję)l mogą sobie zawracać głowę takimi duperelami ,które są już historią i na nowo się podniecać , A co kogo obchodzi Lis, Wojewódzki i inne potomiki i odloty ,masz swoje życie to się nim zajmij Panowie nie macie nic do roboty to przynajmniej nie piszcie bzdur albo siad plaski i sobie lizać zawsze to lepszy efekt niż plotkowanie o innych jak przekupy na straganie w dzień targowy hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: z grubej "róry" IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.09.12, 00:41 pirania - domyslam sie ze skonczylas (es) lizanie i starasz sie blysnac intelektualnie. Pomylilas poziomy. Liz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania Re: z grubej "róry" IP: *.tktelekom.pl 16.09.12, 00:51 Cóż nie podejrzewałam , że to już dno...... mimo wszystko pozdrawiam i taplajcie się w swoim błotku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: denne dno IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.09.12, 03:01 pirania - a czego ty ku//rwa chcesz. Wpadlas (es) nie wiadomo skad, bredzisz o jakims lizaniu, pozbawiona (y) jestes kompletnie poczucia humoru a na koniec wyskakujesz z jakims blotkiem. A ja stukam do ciebie od dolu... PS. mam dzis dobry dzien wiec odpisuje , bo zwykle poza kometarzemnie odpowiadam na zaczepki. Czuj sie zaszczycona...i wyrozniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania Re: denne dno IP: *.tktelekom.pl 16.09.12, 12:49 O dziękuje za wyróżnienie .... nie wiedziałam , że z mułu może wygrzebać się człowiek . A jednak ! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: radosc o poranku IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.09.12, 13:31 pirania... usmiechaj sie i nie bierz niczego zbyt serio.... milego dnia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania Re: radosc o poranku IP: *.tktelekom.pl 16.09.12, 22:54 Jak dobrze wstać skoro świt hahaha Dziękuję za konwersację :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 17.09.12, 20:17 > Chcesz powiedziec ze nie masz wplywu na wychowanie swoich dzieci!Ze nie przejmu > ja duzej czesci Twoich pogladow?.Mozna oczywiscie znalezc przyklady ze bywa od > wrotnie....ale wowczas trzeba zerwac ze swoim domem,rodzina bo nie da sie pogod > zic pogladow Sbeka jak u Moniki Olejnik z antykomunizmem. I tak i nie, różnie bywa. Jednak mimo wszystko napisałem, że powodów do dumy te dzieci nie mają. Moja wątpliwość dotyczyła hańby ojca Lisa - oficera LWP. Czy bycie oficerem oznaczało z automatu coś złego? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 18.09.12, 15:28 To jak, zaspokoisz Marmarze - Ty cytowałeś Bibułę - moją ciekawość? Rozumiem komunistycznego cenzora - be. Rozumiem SB-eka - be. Rozumiem agenta SB - be. Stalinowski dziennikarz też brzmi brzydko. Funkcjonariusz SB też pachnie nieładnie. PRL-wski prokurator to już zależy komu służy, jeśli "naszej sprawie", to już jest OK. Ale takie lakoniczne "wysoki oficer LWP" to niekoniecznie cuchnie. Co Lis Senior uczynił? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dziennikarze! 18.09.12, 18:29 Bycie oficerem LWP nie bylo tak haniebne jak bycie sbekiem.Choc bywali rozni "oficerowie" LWP.W necie mozna znalezc ze byl politrukiem w Slaskim Okregu Wojskowym.Kto byl w wojsku wie co robili ci "oficerowie",no i w jakich wartosciach wychowywali swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 18.09.12, 19:11 > Choc bywali rozni "oficerowie" LWP.W necie mozna znalezc ze byl politrukiem w Slaskim > Okregu Wojskowym.Kto byl w wojsku wie co robili ci "oficerowie",no i w jakich wartosciach > wychowywali swoje dzieci. Nie byłem w wojsku, studiowałem, więc się uchroniłem przed tą "przygodą". Ale, jakby tak popatrzeć ilu opozycjonistów przez armię przeszło, to chyba nie mieli takie przebicia. Jakoś trudno coś na jego temat znaleźć, no ale i tak pewnie mniejsze grzechy ma na sumieniu niż ci - jak choćby doskonały fachowiec - Petelicki, co to współpracę z SB w CV wpisywać niechętni. Zresztą, czy znajdziemy generała, który by nie zaczynał w LWP? Piszę to oczywiście z przymrużeniem oka, bo taka ocena człowieka, oparta na tym w co umoczył się tata, wujek i ktoś tam jeszcze jest bez sensu. Szczególnie, w naszym kraju, szczególnie, gdy przyjmie sie bardzo "wyśrubowane" kryteria, gdzie nawet przynależność do ZHP dyskwalifikuje z elity, a przypisuje do łże elity. Wszak tatuś braci też do walczących z komuna się nie zaliczał, a jakoś chyba wyszli na ludzi, czyż nie? Może zamiast grzebać w życiorysach członków narodu, skoncentrować się na tym, co ludzie robią i mówią? Tym bardziej, że ci "śledczy" tak chętnie doszukujący się czym zajmowali się za PRL-u rodzice i dziadkowie jakoś w rodzinnych albumach "tych godnych" nawet grzebać nie próbują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania Re: Dziennikarze! IP: *.tktelekom.pl 18.09.12, 22:31 W jakich czasach funkcjonujecie ludzie, że tak podniecacie się epoką kamienia łupanego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 19.09.12, 14:22 > W jakich czasach funkcjonujecie ludzie, że tak podniecacie się epoką kamienia > łupanego ? Ja bym powiedział, że historia - nawet i zamierzchła - może być ciekawa. Podniecać się nie ma sensu, ale polecam dziedzinę jako hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dziennikarze! 19.09.12, 15:55 piszesz Jakoś trudno coś na jego temat znaleźć, no ale i tak pewnie mniejsze grzechy ma na sumieniu niż ci - jak choćby doskonały fachowiec - Petelicki, co to współpracę z SB w CV wpisywać niechętni. Zresztą, czy znajdziemy generała, który by nie zaczynał w LWP? Piszę to oczywiście z przymrużeniem oka, bo taka ocena człowieka, oparta na tym w co umoczył się tata, wujek i ktoś tam jeszcze jest bez sensu. Szczególnie, w naszym kraju, szczególnie, gdy przyjmie sie bardzo "wyśrubowane" kryteria, gdzie nawet przynależność do ZHP dyskwalifikuje z elity, a przypisuje do łże elity. Wszak tatuś braci też do walczących z komuna się nie zaliczał, a jakoś chyba wyszli na ludzi, czyż nie? Może zamiast grzebać w życiorysach członków narodu, skoncentrować się na tym, co ludzie robią i mówią? Tym bardziej, że ci "śledczy" tak chętnie doszukujący się czym zajmowali się za PRL-u rodzice i dziadkowie jakoś w rodzinnych albumach "tych godnych" nawet grzebać nie próbują. No i caly Ty w zgrabnej figurze retorycznej!.Ojciec Liza to nir "ktos kto czynal kariere w LWP" ale jego polityczny komisarz.Jak nie rozróżniasz oficera liniowego od politruka to znajdziesz w googlach.Dalej!.Nie interesuje mnie "wujek i ktos tam" Liza a jego ojciec bo to on mial decydujacy wplyw na jego wychowanie.Przynaleznosc do ZHP nie byla w czasach komunizmu czyms co dyskwalifikowalo ludzi,chyba ze sie bylo Harcmistrzem bolszewickiego harcerstwa jakie bylo to,ktore prowadzil np.Kuroń. Stawiac na rowni politruka LWP z kims kto nie walczyl z komuna to juz swoista aberracja,badz tez obsesja zwiazana z kaczoromi a obecnie z jarkiem.Przekonaj Zydow aby "nie grzebali w zyciorysach czlonkow narodu" niemieckiego,ukrainskiego,estonskiego itd.Byli SS-mani bardzi sie z tego uciesza! I na koniec.Kiedys sie studiowalo i sluzylo w wojsku/SOR/ i tutaj uwazam ze komunisci jak i Zydzi maja racje.Kazdy mezczyzna slepy,garbaty czy kulawy powinien umiec strzelac a kobiety powinny zajmowac sie domem.Akurat w przypadku Zydow ten drugi moj postulat jest nie przestzregany. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 19.09.12, 18:18 > No i caly Ty w zgrabnej figurze retorycznej! Pamiętasz co pisałeś o relatywizowaniu? O tym co pisałeś o "mojej gradacji" win? A teraz robisz to samo. W przeciwieństwie do Ciebie, nie będę robił wyrzutów. Czyli politruk z LWP be, a oficer SB cacy ... no bo krytykował Tuska w związku ze Smoleńskiem. P.S. Moje wstawki o Rajmundzie to takie antidotum na Twoje ciągłe podkreślanie jakim to opiniotwórczym lewakiem jest Kraśko, Wojewódzki, czy kto tam jeszcze z tego powodu, że ich ojcowie umoczyli się w PRLowskim systemie. Nie toleruję oceniania ludzi wg kryterium pochodzenia. Do tej pory czasem słyszę negatywną opinię o kimś bo jest zza Wisły, bo ojciec był w PZPR. W ten sposób nigdy byśmy nie mogli szanować Niemca, bo ojciec to nazista, Rosjanina, bo dziadek był stalinowcem, a Staszka z sąsiedztwa nie zatrudnię, bo jego dziadek mojemu stryjowi zaorał miedzę na dwa palce. Ile pokoleń musi przeminąć, by skończyć z tą paranoją? Mam nadzieję, że jesteś przedstawicielem pokolenia, które mam nadzieję przeżyć chociaż o 2 dekady ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dziennikarze! 19.09.12, 19:18 Czytaj wpierw co pisze,bo pozniej jak zwykle rozmawiasz sam ze soba.Nie pisalem,ze sbek cacy a poiltruk be,tylko o tym ze czym innym byl oficer liniowy a czym innym politruk w LWP. Nie oceniam ludzi wzgledem ich pochodzenia tylko szukam wytlumaczenia na to kim sa dzisiaj?.Skad wziely sie ich kariery?.I tutaj ich pochodzenie czesto jest odpowiedzia na te pytania. Wielu ludzi majac w rodzinie komunistycznych kapusi czy sbekow,jasno i w zdecydowany sposob odcielo sie od tego co robili ich krewni.Tak zrobil prof.Terlecki gdy dowiedzial sie ze jego ojciec,wybitny pisarz byl agentem bezpieki.Tak zrobil Cenckiewicz gdy dowiedzial sie ze jego dziadek byl sbekiem.Niestety tacy jak Michnik bronia jak niepodleglosci zalganych ksiazek o historii ktore w czasach stalinowskich pisala jego matka,broni swojego brata stalinowskiego oprawce w roli prokuratora.I o tym pisze a nie grzebie niepotrzebnie w biografiach ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 19.09.12, 20:23 > Czytaj wpierw co pisze,bo pozniej jak zwykle rozmawiasz sam ze soba. Może to problem nie czytającego, a nieporadności piszącego? ;) Napisanie zdania złożonego to nie to samo, co wykrzyczenie hasła o ru...iu kota. >Nie pisalem > ,ze sbek cacy a poiltruk be,tylko o tym ze czym innym byl oficer liniowy a czym > innym politruk w LWP. A mnie chodziło o to, że łatwo się potępia politruków, a jeszcze łatwiej esbeków, którzy w odpowiednim momencie zaczęli służyć "tym właściwym". Czy to sie nie zdarza nigdy? ;) I to jest właśnie relatywizowanie, którego nie tolerujesz. P.S. Możesz podrzucić jakiś tekst Michnika o swoim bracie? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dziennikarze! 20.09.12, 20:25 Nigdy nie rozrozniam dobrych i zlych sbekow czy tez politrukow i nie relatywizuje zla tak jak Ty.W Ewangelii napisano ze nasza mowa powinna byc prosta-Tak,tak-Nie,nie....a nie jak u Ciebie i Jaruzelskiego mniejsze lub wieksze zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 20.09.12, 21:34 > Nigdy nie rozrozniam dobrych i zlych sbekow czy tez politrukow Powtarzasz - jak ta Twoja Bibuła - po sto razy kim w PRL-u był ten, czy inny pracownik obecnej kancelarii Prezydenta, ale o Kryże nie przeszkadza. Gdy się o nim wspomina, to Twoja reakcja jest znacznie inna niż w przypadku tego pierwszego. Wspominanie na okrągło o homosiach i innych wymysłach lewactwa, to Twój chleb powszedni. Wspominanie pedofilii wśród księży, to walka z kościołem. Możesz nawet 100 razy napisać, że nikt Ci nie wmówi, że czarne jest białe, że klasyka zacytuję. Ile razy napisałeś, że zatrudnianie komucha Kryże to zło. Ile razy napisałeś źle o księdzu, który obmacywał ministrantów? Ile razy napisałeś źle o aferze FOZZ i innych przekrętach? Zło jest w Amber państwie. Hipokryzja.... śmiesznej odmiany. Gadaj zdrów. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dziennikarze! 20.09.12, 21:53 Dla kazdy pedal czy pedofil i o tym pisalem tutaj wielokrotnie,niezaleznie czy jest w sutannie czy w dresie jest dla mnie zboczencem godnym potepienia.I dlatego w przeciwienstwie do Ciebie nie zajmuje sie POlowanie na ksiezy pedalow czy pedofilow. Nie pisalem ze zatrudnianie komucha Kryze jest zlem,bo nie uwazam ze trzeba bylo wyslac na zielona trawke 3 mln bylych czlonkow PZPR.Pisalem i bede pisal ze od zycia publicznego i stanowisk panstwowych powinni byc odcieci po Magdalence wszyscy paratczycy PZPR od sekretarza komitetu gminnego na conajmniej 10 lat.Nie wiem czy Kryze spelnia ten warunek. Nie wiem ile razy pisalem o FOZZ i innych przekretach,jak wiesz to napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 20.09.12, 22:37 > Dla kazdy pedal czy pedofil i o tym pisalem tutaj wielokrotnie,niezaleznie czy > jest w sutannie czy w dresie jest dla mnie zboczencem godnym potepienia. I prawidłowo. >I dlatego w przeciwienstwie do Ciebie nie zajmuje sie POlowanie na ksiezy pedalow czy > pedofilow. Lechowski, ja wspomniałem o nich kilkanaście razy. Twoje tropienie lewaków to setki postów. Kto poluje? ;) > Nie pisalem ze zatrudnianie komucha Kryze jest zlem,bo nie uwazam ze trzeba by > lo wyslac na zielona trawke 3 mln bylych czlonkow PZPR.Pisalem i bede pisal ze > od zycia publicznego i stanowisk panstwowych powinni byc odcieci po Magdalence > wszyscy paratczycy PZPR od sekretarza komitetu gminnego na conajmniej 10 lat.Ni > e wiem czy Kryze spelnia ten warunek. Nie o to chodzi. Potrafisz w swej krytyce sięgać po argumenty z rodowodu - kim był ojciec, życiorysu - był w harcerstwie, czy PZPR a to wszystko w kontekście ideologicznych kolegów. Natomiast NIGDY nie sięgasz po takie argumenty, choć 5 razy rzadziej w odniesieniu do osób z kręgu tzw. prawicy. I to jest problem. > Nie wiem ile razy pisalem o FOZZ i innych przekretach,jak wiesz to napisz. Odkąd sięgam pamięcią - oczywiście nie wiem o czym pisałeś zanim zacząłem czytać to forum - to ... nie przypominam sobie. Pisałeś chociaż raz? Nie mam namyśli udziału w dyskusji na temat FOZZ, gdzie Twoją jedyna reakcją było "bredzisz jak każdy lewak". A wrzucę kiedyś w wyszukiwarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Dziennikarze! 20.09.12, 22:48 Przerwę wam tę pogawętkę kolejną nowiną.Oto na głownej stronie echa artykuł pod tytułem "W impetem toyotą uderzył w sklep". Właśnie ogłoszono wyrok w tej sprawie,dlatego odgrzali sprawę ze słynnym filmikiem z ulicy Kwiatkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dziennikarze! 21.09.12, 15:56 Zaloz e-ftalo watek-Wypadki w Tarnobrzegu i bedzie tam pasjonujaca dyskusja. Do tarzana.Nie ukrywam ze poluje na wszelkiego rodzaju lewactwo i postepowcow ktorzy moim zdaniem zagrazaja mojemu swiatu konserwatysty i narodowca. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dziennikarze! 21.09.12, 18:26 > Do tarzana.Nie ukrywam ze poluje na wszelkiego rodzaju lewactwo i postepowcow k > torzy moim zdaniem zagrazaja mojemu swiatu konserwatysty i narodowca. Popieram, o ile tropisz to tzw. lewactwo wszędzie, a nie tylko "na jednej ulicy". Popieram, jeśli wszystkie wypaczenia rzeczywistości, moralności, etyki, czy prawa krytykujesz w obiektywny i sprawiedliwy sposób. Jeśli natomiast czasem przy mykasz oko, to wiarygodność cierpi. ;) Konserwatyzm i narodowy duch nie wykluczają tez tolerancji i akceptacji innego pojmowania pewnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dziennikarze! 21.09.12, 19:41 Tropie lewactwo pod kazda postacia.Nie moge "tolerowac i akceptowac innego pojmowania spraw",bo wowczas musialbym uznac ze istniej dwie prawdy.O czywiscie zyjac swiadomie wiem ze sa wokol mnie ludzie ktorzy inaczej postzregaja swiat.Rozumiem to ale to nie znaczy ze to akceptuje! Odpowiedz Link Zgłoś