Gość: Zulu-gula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 20:01 Przeprowadzam anonimową sondę odnośnie prawa do eutanazji i aborcji do 6 tygodnia od zapłodnienia. Chcę poznać prawdziwe opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elwira Re: aborcja i eutanazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 05:33 Jestem za jednym i drugim.Każdy powinien mieć wybór i kierować się własnym sumieniem.Niestety, w naszym kraju tak naprawdę rządzi kler.Od niego zależy na którego kandydata z list wyborczych ma głosować tzw. '' dobry katolik " U nas najwięcej dba się o nienarodzonych.Z chwilą jak się urodzą, są chorzy, ułomni to muszą sobie sami jakoś radzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł Re: aborcja i eutanazja IP: *.tktelekom.pl 21.11.12, 08:12 jedno + drugie za za za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: wspolczezny oswiecim ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.11.12, 13:50 A moze wymordowac wszyastkich ktorzy nie rokuja dobrze na przyszlosc ? Jaka to wlasciwie roznica w tym by brutalnie zatrzymac serce kilku tygodniowego dzieciaka albo na zywca porozdzierac go kleszczami a szczatki wyrzucic jak gowno do kibla, czy zatrzymac bicie serca staruszka ktory kurczowo trzyma sie zycia i z niebywala sila zaciska rece na krawedzi lozka kiedy zbliza sie lekarskie gremium ze strzykawka majaca przerwac jego zywot. To latwiejsze niz opieka nad malenstwem i wychowanie zwlaszcza kiedy dzieciak rodzi sie ferelny ale ta feralnosc dziedziczy po feralnych rodzicach. Moze kobiety juz na poczatku drogi powinny podwiazywac jajowody albo usuwac macice, Nie bedzie problemu i dylematu zabic czy nie zabic malutkiego Jasia ktorego serduszko bijac tak ok 160 na minute rwie sie do zycia. Bog dal wam internet i zdolnosc pisania, ale w rozum was nie wyposazyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: wspolczezny oswiecim ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.12, 14:01 Lekarz mnie namawiał na podwiązanie jajowodów, przy drugiej ciąży. Powiedział " na co pani więcej dzieci, kolejna cesarka w tak krótkim czasie to zagrożenie życia" Byłam wtedy w 7 mies. ciąży, o mało co nie zemdlałam,bo opisywał, jak to wygląda, podwiązanie. Mówił, bym poprosiła przed cesarką. Wyszłam od niego wkurzona.Ten sam lekarz namawiał mamusię, by usunęła 7 ciążę, bo dzieciak "może urodzić się upośledzony, po 40" a sama ciąża może być zagrozeniem życia dla Niej. Mamusia zdrowa, braciszek skończył studia, wyrósł, bardzo szanuje rodziców i jest im bardzo potrzebny, wszyscy wyfrunęliśmy,on pozostał z Nimi. Ja nigdy nie stosowałam antykoncepcji, małżeństwo nadal trwa i mam 2 córy i całe jajniki:-) Pozdrówka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: wspolczezny oswiecim ? 21.11.12, 17:37 Rzadziuśko się z tobą zgadzam ale teraz to masz chłopie rację, kimkolwiek tam jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: aborcja i eutanazja 21.11.12, 17:06 Życie jest świętym darem, od początku do naturalnej śmierci i nikt nie ma prawa decydować kiedy to życie ma się zaczynać a kiedy kończyć! Morderstwa na nienarodzonych czy starych i niedołężnych powinny być karane z taką samą surowością jaką przewiduje kk za zabójstwo! Że na świecie trwa patologiczna sytuacja holokaustu nienarodzonych i innych którym odmawia się prawa życia to zasługa ludzi bez sumienia i moralności którzy z człowieka mają tylko wygląd oraz tych, którzy tym "ludziom" wierzą w głoszone brednie o wolności i niezależność jednostki w imię tolerancji i humanizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: aborcja i eutanazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 17:53 Nikita zawsze stawał w obronie osób starszych, schorowanych i nienarodzonych, więc Jego opinia mnie nie dziwi. Pozdrawiam, miłego wieczoru:-) Mam w swojej klasie Nikusia, zdrobnienie od Nikodema:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: aborcja i eutanazja 21.11.12, 17:59 Być może dlatego że sam ma już co nieco na karku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: aborcja i eutanazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 18:04 Dla mnie wiek Nikity nie ma znaczenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: aborcja i eutanazja 21.11.12, 18:07 @znajoma, czego uczysz tak z ciekawości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy znajomej Re: aborcja i eutanazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 18:57 Odpowiem zamiast @znajomej: Oczywiście religii katolickiej i jestem zadowolona, choć dzieciaki coraz częściej zadają trudne pytania o pedofilię, majątek kk czy jazdę po pijaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: aborcja i eutanazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 19:09 www.youtube.com/watch?v=sXqaZUp2N-w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: aborcja i eutanazja IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.11.12, 19:17 Morderstwo jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwira Re: aborcja i eutanazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.12, 02:55 Nikogo nie namawiam by myślał jak ja. Dlatego też nikt nie powinien ingerować w moje decyzje. Pozwólcie by osądził mnie sam Stwórca za to co czynię i myślę. Wasza troska o moją osobę jest pozorna.Niektórzy martwią się o moją duszę a ja wolałabym pomoc teraz, tu jak jeszcze żyję.Do pouczania i to wobec tłumu jest wielu, gorzej z pomocą autentyczną.Z wirtualnej pomocy nikomu nie ulży się życia. Podoba mi się wypowiedź - znajomej mimo iż ma odmienne zdanie na ten temat. Ona nikogo nie miesza z błotem. Tylko tacy ludzie jak znajoma mogą wpłynąć na zmianę decyzji. Dlatego bierzcie z Niej przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: aborcja i eutanazja 22.11.12, 22:02 > Podoba mi się wypowiedź - znajomej mimo iż ma odmienne zdanie Osoba prezentująca takie postawy to gatunek zagrożony wymarciem. "Prawdziwie polskie i chrześciajńskie" jest zmieszanie z błotem, wyzywanie i urąganie. Postawa Znajomej to "lemingowanie, zdrada i nieprawość", bo człowieka, który myśli inaczej, nawet jeśli grzeszy według nauki Kościoła należy opluć, skopać, wg niektórych nawet zabić, Dekalog im w tym nie przeszkadza. Stawianie sobie ideałów innych niż Bóg, honor, a Ruscy i Żydzi wypie...ć jest zdradą, niemoralnością, lewactwem i pedalstwem. Bo nauka Kościoła płynie nie z Bożych słów, a słów najbardziej zajadłych publicystów i szczekających idiotów z internetu, bo religią jest polityka, a polityka religią... w której Święta Trójcą jest Jarek, Antek i ten wypierdek Hofman. Degrengolada i degeneracja języka, dezawuowanie pewnych zwrotów jest normą, a w potoku wypowiedzi głos obiektywny, wyważony i kulturalny nie zostanie usłyszany. Trzeba pogardą i słowną gnojówka ludzi obrzygać, by poczuć się dumnym chrześcijaninem, Polakiem, "patriotą". Bo to nie Bóg ma nas sądzić, a Ja, Wielki Patriota i Katolik, Jedyny Sprawiedliwy i Jedyny Słusznie Myślący. Co więcej nic to nie kosztuje ... internetowy mesjanizm tych kretynów jest czym innym niż stanięcie z człowiekiem twarzą w twarz. Tego samego nie powtórzą.... na pokaz mają "przekażcie sobie znak pokoju" + uśmiech, uścisk, a po mszy "ty lewaku", "homosiu", kłamco, idioto itd. To gatunek hipokrytów, którzy oficjalnie głoszą jedno, a co innego robią, jak ten Wielki Obrońca Nienarodzonych, co to własna żonę na skrobankę przyprowadził, inny dziś krzyczy, że własną zonę zmusiłbym (sic!) do urodzenia po gwałcie, a inny - przynajmniej szczery - krzyczy, by Żydzi wypie...li ... w imię Boga oczywiście ;) P.S. Dorzucając głos do ankiety. W pewnych specyficznych sytuacjach chyba zdecydowałbym się na aborcję, jak i eutanazję. Gdyby to miało uratować matkę i żonę, a poród niósł nie tylko ogromne ryzyko, ale i też zerowe niemal szanse na przeżycie uszkodzonego poważnie płodu, to najprawdopodobniej do tego bym przekonywał. Gdybym nie miał już sił walczyć o życie, gdybym nie mógł znieść bólu, a życie było pasmem udręki, to kto wie, czy nie zdecydowałbym się na eutanazję. Ja tego nie wiem, ale taką myśl dopuszczam. Nie będę głosił oświadczeń o moim bohaterstwie, gdy nie wiem jak bym się zachował, bo nigdy w takiej sytuacji nie byłem. Tak jak i nie będę głosił, że życie za ojczyznę oddam, skoro nigdy wojny przeżyć nie miałem okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateistka Re: aborcja i eutanazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.12, 05:58 Dopuszczam aborcję i eutanazję. Nie życzę sobie aby kler i politycy decydowali o moim ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły Rysio Re: aborcja i eutanazja IP: *.smsiarkowiec.pl 29.11.12, 10:50 Wczoraj wieczorem dyskutowaliśmy jak zwykle z żoną o tym i o tamtym... Dochodząc do jakże delikatnego tematu eutanazji, o wyborze między życiem i śmiercią, powiedziałem: - Nie pozwól mi żyć w takim stanie, bym był zależny od jakichkolwiek urządzeń i karmiony przez rurkę z jakiejś butelki. Jeśli przyjdzie mi znaleźć Się w takiej sytuacji, lepiej odłącz mnie od urządzeń, które trzymają mnie przy życiu. A ona wstała, wyłączyła telewizor i peceta, a piwo wylała do zlewu... Głupia baba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: aborcja i eutanazja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.12, 11:23 Ja bym na Jej miejscu wylała na Ciebie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: aborcja i eutanazja IP: *.tktelekom.pl 01.12.12, 00:18 Chylę czoło do wszystkich pracowników opiekujących się ludżmi ciężko chorymi.Ostatnio musiałam zmierzyć się z widokiem ludzi czekających na śmierć.Żaden chory nie powiedział "zabijcie mnie",zatem,kto i kiedy miałby zdecydować o eutanazji?? Mimo tragedii jaka mnie dotknęła uważam,że nikt nie ma prawa zabijać. Jedynie co, to w sytuacji beznadziejnej ,ulżyć choremu w cierpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś