ponte_aronte 04.09.07, 20:59 Urbański i Ferdyszak -Radziejowska w Kolegium IPN wiadomosci.onet.pl/1600036,11,item.html nie wierzyłem w układ, ale coraz wyraźniej widzę, że Kaczyńscy są najlepsi spece od sieci, skoro sami ją tkają od tylu lat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryziec Re: szara sieć się zaciska 04.09.07, 21:17 ponte_aronte napisał: > nie wierzyłem w układ, ale coraz wyraźniej widzę, że Kaczyńscy są najlepsi spece od sieci, skoro sami ją tkają od tylu lat... Czyli - Telegraf znów w komplecie! "Spółka Telegraf powstała w 1990 r. W skład jej władz wchodzili m.in. Jarosław Kaczyński, Maciej Zalewski (skazany na 2,5 roku więzienia za wyłudzenie w 1991 r. od szefów Art-B, w tym Bogusława Bagsika, pieniędzy dla Telegrafu - już nie odbywa tej kary), Andrzej Urbański. Według polityków Samoobrony, Telegraf został założony z kapitałem akcyjnym wynoszącym 250 mln starych złotych, a po dziesięciu miesiącach kapitał wynosił 26 mld 220 mln starych złotych. "W jaki sposób Jarosław Kaczyński oraz jego współpracownicy w ciągu tak krótkiego czasu mogli zarobić takie pieniądze?" - pytał wiceszef Samoobrony Janusz Maksymiuk. W mediach pojawiały się wiele razy zarzuty, że Telegraf był prywatną spółką szeroko korzystającą ze wsparcia organów państwa i pieniędzy podatników. Liderzy PC zawsze twierdzili, że nie było żadnej afery Telegrafu i że to nagonka ich politycznych przeciwników. Nie było żadnego prokuratorskiego śledztwa w sprawie spółki (poza wątkiem Zalewskiego i wątkami sprawy Art-B), choć Telegrafowi operacyjnie "przyglądał się" UOP, m.in. w ramach działań grupy osławionego płk. Jana Lesiaka. wiadomosci.onet.pl/1600012,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte bezczelni i wrzaskliwi to oni zawsze byli 04.09.07, 21:31 ale nosił wilk razy kilka, poniosą i wilka Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: szara sieć się zaciska 04.09.07, 21:34 Łapać żebraka! - dla niepoznaki głośno krzyczały inne żebraki... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: szara sieć się zaciska 04.09.07, 21:45 Bić pedała -dla niepoznaki głośno krzyczały najstarsze pedały. Coś w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś