Dodaj do ulubionych

GEERS stary urząd stanu cywilnego opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 22:39
Witam!
Chciałabym zapytać czy może ktoś z Państwa robił badanie słuchu w Geers tj. w starym urzędzie miasta. Pytam, bo ja robiłam i nie dostałam nic, ani jednej kartki o wynikach badania tylko Pani przeprowadzająca badanie powiedziała 4 zdania i to był koniec badania. Proszę o wypowiedzi. Pozdrawiam EWA
Obserwuj wątek
    • Gość: Alien Re: GEERS stary urząd stanu cywilnego opinie IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.12, 09:26
      W Tarnobrzeskim GEERS nie byłem. Ale miałem kontakt z tą siecią w innych miastach.
      Ogólnie sieć przeznaczona dla bogatych emerytów - nie wiem jak to przędzie w Tbg.
      Mają bardzo drogie ceny aparatów oraz własne nazewnictwo sprzętu, więc ciężko porównać aparaty w innymi modelami na rynku. Jeśli będziesz planowała kupno to poszukaj aparatów na większym obszarze (Sandomierz/Stalowa/Rzeszów itd.) Można dużo utargować bo wszystkie zakłady mają olbrzymie marże. Ja parę aparatów które pierwotnie kosztowały 3200zł/szt kupiłem w końcu za 2400zł/szt. więc 25% w dół :)
      • Gość: Protetyk Słuch Re: GEERS stary urząd stanu cywilnego opinie IP: *.play-internet.pl 09.11.12, 20:07
        Raczej Mało prawdopodobne. Po prostu ktoś cie wprowadził w bład (dosłownie mówiąc oszukał) zgodnie z ustawa refundacyjna rzadna z firm nie może udzielic rabatu na oferowane aparaty słuchowe. Cena zgłoszona w NFZ jest cena święta i koniec... Aparaty kosztowały tyle ile zapłaciłeś a informacje że ktoś udzielił ci rabatu to poprostu czysta ściema i tyle.
        • Gość: Alien Re: GEERS stary urząd stanu cywilnego opinie IP: *.free.aero2.net.pl 10.11.12, 18:04
          Protetyku, skoro mówisz, że ceny aparatów ustala NFZ, to wszystkie firmy sprzedające aparaty słuchowe miały by jedną cenę danego modelu w całym kraju, a tak nie jest... Może chodziło Ci o kwotę jaką refunduje NFZ za aparat? Tu się zgodzę, że jest jedna, ale różnicę między refundacją, a ceną końcową aparatu pokrywasz sam.
    • Gość: kaziuk66 Re: GEERS stary urząd stanu cywilnego opinie IP: *.tktelekom.pl 09.11.12, 21:19
      W Geers byłem z synem na badaniu słuchu kilka miesiecy temu.Bardzo miła obsługa,pełne wyjasnienie na czy polega badanie. Omówienie wyników. Na moja prosbę otrzymałem pisemny wydruk badania.Życzyłbym sobie by wszędzie tak traktowano pacjentów.
      • danuta_kk Re: GEERS stary urząd stanu cywilnego opinie 23.11.12, 14:52
        Z tymi cenami wygorowanymi w geersie to nie moge sie zgodzic. Kupowałam u nich i maja szeroki wachlarz aparatow w rzonych cenach, nawet od 800 zł. Wszystko zalezy jakiego apartu szukamy, jesli sprzet ma posiadac mnostwo skomplikowanych funkcji to i cena bedzie wyzsza. jednak przy takim rozsztrzale cenowym i podziale produktów na rozne klasy , spokojnie mozna sobie dobrac taki apart, na który bedzie nas stac. Co do badan rowniez zgodze sie ze wykonuja je rzetelnie.
    • dudek1dudek Re: GEERS stary urząd stanu cywilnego opinie 29.11.12, 18:28
      Witam,
      Gdyby Pani poprosiła myślę,że bez problemu by Pani dostała wynik badania.
      Co innego jeśli badanie nie zostało omówione w szczegółowy, zrozumiały sposób.
      Takie postępowanie z pacjentem nie jest w tej firmie standardem.
      Ja kupiłam tacie 2 aparaty w geersie w Sandomierzu, choć mieszkamy w Tarnobrzegu.Byliśmy na badaniu w starym USC i nie byliśmy usatysfakcjonowani.W Sandomierzu podejście zupełnie inne.Aparaty kupiliśmy już zaraz po badaniu.Można na raty.Pani cierpliwa i miła,cała wizyta trwała ponad godzinę( nie wyczułam aby Pani była znudzona, nawet z tatą żartowała) tylko ciężko ich znaleść, mało reklamy i trudno 80 latkowi na drugie piętro wyjść.Mimo wszystko warto.Siostra taty kupowała też w tej firmie w Krakowie.Jest bardzo zadowolona i z obsługi i z aparatów.
      • Gość: gosc Re: GEERS stary urząd stanu cywilnego opinie IP: *.play-internet.pl 29.08.13, 17:47
        Ceny mają różne. W zależności od potrzeb dobrac można i coś z wyższej polki jak i prostsze tańsze aparaty. Robiłam u nich badanie wytłumaczyli mi wszystko i skierowali do laryngologa. Po wizycie mam sie zjawić aby wybrać jakiś model aparatu. Mam tylko obawy jak to będzie z tym aparatem czy trudno sie przyzwyczaić?
    • Gość: gość Phonak dla nowicjusza IP: *.play-internet.pl 25.10.13, 14:44
      A kupowaliście może aparaty Phonaka. Jeśli tak to co o nich myślicie. Zdiagnozowano u mnie wadę słuchu, powinnam zaopatrzyć się w aparat słuchowy. W związku z tym zasięgam opinii tu i tam żeby dowiedzieć się co najlepiej wybrać, co do Phonak-ów wyczytałam że są po prostu bardzo dobre i sprawdzają się w użytkowaniu. Stad moje pytanie.
      • Gość: gosc Re: Phonak dla nowicjusza IP: *.play-internet.pl 30.10.13, 13:01
        Phonak to dobry wybór. Aparaty są solidne, maja dużo funkcji (w zależności od modelu), służą bardzo dobrze, na początku może trudno przywyknąć do ich noszenia, ale to chyba tak ogólnie dla każdego nowicjusza jest trudno się do nich aparatów przyzwyczaić. To naprawdę aparaty z górnej półki, wiec sadze ze warto się nie na nie zdecydować.
        • Gość: Alien Re: Phonak dla nowicjusza IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.13, 06:39
          Po pierwsze porównaj sobie swój audiogram z zakresem jaki oferuje dany aparat, bo to jest najważniejsze! Następnie pomyśl jaki chcesz i potrzebujesz rodzaj aparatu (zauszny, wewnątrzuszny, kanałowy). Ja np. nie wyobrażam siebie w zauszynych.
          Następnie rozeznaj ceny w różnych punktach, a potem negocjuj, negocjuj, negocjuj! Wszystkie sklepy sprzedające aparaty mają olbrzymie marże i mają z czego spuszczać.
          Jeśli chodzi o phonaki, to ja od bodajże 3-4 lat mam phonaki certena wewnątrz kanałowe i jestem zadowolony, rzeczywiście są one chyba bardziej przeznaczone dla młodszych użytkowników, niż starych babek (nikogo nie obrażając).
          Pomyśl, że 99% bajerów które ponad normalny stan mają aparaty słuchowe i tak nie będziesz używał.
          No chyba, że jesteś uczniem i planujesz kupić sprzęt z bluetooth oraz mikrofon zewnętrzny dla nauczyciela - wtedy to może mieć sens jeśli masz spory niedosłuch.
          Przed phonakami miałem simensy - fakt, że trochę droższe, ale one były naprawdę nie do zdarcia.
          Tak ja pisałem na początku, poczytaj fora, wejdź na strony producentów, większość z nich ma zwizualizowane audiogramy z częstotliwościami na jakich pracują dane modele.
          Jeśli masz możliwości to pojeździj po różnych sklepach z aparatami słuchowymi w regionie i porównaj co Ci zaoferują.
          I powodzenia, noszenie aparatów nie jest takie straszne ;)
          • Gość: gość Re: Phonak dla nowicjusza IP: *.play-internet.pl 27.11.13, 11:17
            Dzięki za poradę. Wolałabym chyba wewnątrzuszne, są mniej widoczne, a czy wygodniejsze w użytkowaniu? Sama nie wiem jeszcze. Jestm doćć młoda osobą, aktywną zawodową, wiec wolalabym mieć taki aparat, który bedzie wygodny w użytkowaniu na co dzień. Wybieram sie do protetyka w przyszlym tygodniu - bede testować. narazie obejrzałam oferte phonaka na stronce - niektóre modle sa naprawde bogate w różne funckje, ale zobacze jak to w relau wyglada i jak to sie ma do mojego niedosłuchu. wierze ze protetyk rozsadnie mi podpowie co wybrac.
            Nie wiedziałam ze mozna cene apartu negocjowac. dobrze wiedziec:)
            • Gość: gość Re: Phonak dla nowicjusza IP: *.play-internet.pl 27.02.14, 16:46
              jestem użytkowniczka phonaka od jakiegoś czasu. przed phonakiem nosiłam oticony, widexy. nie żałuje jednak tej zmiany. muszę stwierdzić że w porównaniu do innych aparatów, obecne dobrze się noszą i jak to mówią są nie do zdarcia. chyba:) Dużym plusem phonaka poza całą kwestia technologii, funkcjonalności jest ich desing. Wcześniej nie zwracałam na to aż takiej uwagi, ale od kiedy je mam zaczęło przykuwać to moją uwagę. Phonaki są bardzo estetyczne:)
              • Gość: gość Re: Phonak dla nowicjusza IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.14, 21:16
                Rozważam Phonak Naida, przymierzałem je i jak dla mnie są ok, konsultuje to jeszcze z moim protetykiem, ma mi jeszcze polecić jakiś model. Ale generalnie przyznaję racje aparaty Phonak są bardzo estetyczna. Jak ktoś szuka oryginalnego designu tez coś znajdzie w ich ofercie dla siebie.
                Dam znać jak już dokonam zakupu, na czym stanęło.
                • Gość: gość Re: Phonak dla nowicjusza IP: *.static.entel.pl 25.06.14, 14:14
                  a jak plasują się cenowo Naidy? Ja mam narazie Siemensy, ale niedługo będę zmieniać aparat i zastanawiam sie nad modelami Phonaka.
                  Czy nosiłeś wcześniej inne modele niż Phonak? Jak się czujesz testujac Phonaki? Wszystko gra?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka