28.11.12, 17:12
w poniedzialek kupilem ostatni numer Uwazam Rze...
fakty.interia.pl/polska/news/pawel-lisicki-nie-jest-juz-naczelnym-uwazam-rze,1868165,3
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: I tak oto 28.11.12, 20:25
      Jeden z wielu niePOkornych dziennikarzy o bialoruskich metodach w amber-panstwie Tuska.
      wpolityce.pl/dzienniki/jeden-taki/41563-hajdarowicz-postawil-na-swoim-ale-to-nie-koniec-mamy-prawo-alarmowac-swoich-czytelnikow-kiedy-probuje-ich-sie-oszukiwac
      • Gość: lucyfer Re: I tak oto IP: *.smsiarkowiec.pl 28.11.12, 21:44
        Nie pękaj lechosiu, i tak wszyscy będziecie się smażyć w jednym piekle...
        • lechowski51 Re: I tak oto 29.11.12, 17:17
          My czy oni?!
          www.youtube.com/watch?v=K_9W_weIzKI
          • lechowski51 Re: I tak oto 29.11.12, 17:25
            Sa jeszcze w tymkraju ludzie ktorzy maja zasady i potrafia je bronoc!
            wpolityce.pl/artykuly/41571-oswiadczenie-tworcow-i-autorow-tygodnika-uwazam-rze-po-odwolaniu-red-pawla-lisickiego
    • Gość: wezyr Re: I tak oto IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 20:02
      Hehehe sam se założył post i sam se odpisuje! to już choroba!
      • lechowski51 Re: I tak oto 29.11.12, 20:50
        Ja widac zawsze moge liczyc na Twoje erudycyjne popisy i glebokie przemyslenia.Nikt tak jak Ty nie inspiruje mnie do dyskusji.A tak na marginesie!.Napiszesz chociaz raz pare zdan na temat?!
        • karrambello Re: I tak oto 29.11.12, 21:00
          Wyręczę kolegę. Uważam że Uważam Rze było ciekawym pismem, nawet je lubiłem. Chociaż z innych względów - mniej ideowych, interesowało mnie bardziej merytorycznie, historycznie. To, że Lisiecki wyleciał jest dla mnie mało zrozumiałe, bo nie był groźny dla rządzącej kasty, ale widocznie komuś podpadł z bardziej błahych powodów - tudzież komuś zbyt głośno szczeknął, lub może zażądał podwyżki. Nie widzę powodów, żeby tworzyć nową martyrologię dziennikarską... ale pewnie błyskotliwy nikita zaraz napisze, że: "wyrzucili go bo był Żydem, a Żydzi są najlepsi, najmądrzejsi i mają najdłuższe wisiory w spodniach". Ktoś tu napisał, że i tak wszyscy skończymy w piekle - tak pewnie będzie, bo nie widzę pośród tłumów nikogo bez winy. W dzisiejszych czasach nie ma nawet niewinnych nastolatek ;-)
          • lechowski51 Re: I tak oto 29.11.12, 21:35
            To ciekawe ze piszesz w czasie przeszlym.Tak bylo!.Byl to swoisty fenomen na polskim rynku wydawniczym.Ten tygodnik bez reklam,bez kampani reklamowej w rzadowych mediach.Malo tego-tam przemilczany, w ciagu paru miesiecy stal sie najpopularniejszym tygodnikiem.
            Pisali w nim najwybitniejsi polscy dziennikarze,majacy odwage isc pod prad,wbrew Salonowi i wbrew temu co opisywal Wprostweek,czy jaka rzeczywistosc pokazywala WSI-24 a tez rzadowa TVP.To bylo!.Teraz tacy czytelnicy jak ja,po zwolnieniu naczelnego i po reygnacji prawie wszystkich dziennikarzy na pewno nie kupie juz tej kiedys mojej gazety.Czekam wiec jak Ci dziennikarze zaczna wydawac nowy tygodnik.
            Swoja droga to zaczyna przypominac Bialorus.Wydawca Hajdarowicz o1 30 w nocy spotyka sie z cieciem Grasiem a za kilka dni nie ma naczelnego Rzepy a potem Uwazam Rze.
            • Gość: Nie WC Re: I tak oto IP: 165.254.32.* 29.11.12, 21:39
              "karrambello" to kretynek L51 z jego popier....nym cytatem . Wojtus Cejro czyli WC kwadransiarz to jest kretynek wyzywający inaczej myślących. Ma dwa obywatelstwa i jest nawiedzonym faszystą nawołującym do nienawiści i pogardy dla NIE "KTOLIKÓW" i co odpowiesz L51 parobku pracujący cały dzień za pajdkę chlebka !!!
              • lechowski51 Re: I tak oto 30.11.12, 14:00
                ..i jeszcze jeden z niezlomnych dzienikarzy ma odwage wystapic przeciwko Salonowi.
                wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-ks-isakowicza-zaleskiego/41656-kiedys-to-srodowisko-bylo-wielkim-salonem-dzis-jest-trzeciorzednym-towarzystwem-wzajemnej-adoracji
              • karrambello Re: I tak oto 30.11.12, 20:23
                Oczywiście, że "było", bo na pewno nie będzie takie samo, tym bardziej, że - jak słyszę - publikował będzie w Uważam Rze niejaki Jan Korwin-Mikke :-)
              • karrambello Re: I tak oto 30.11.12, 20:33
                @Nie WC: kretynami są wszyscy, którzy zamiast prowadzić merytoryczną dyskusję, obrzucają innych pustymi inwektywami. W 75% nie zgadzam się z poglądami lechowskiego51, co nie znaczy, że nie możemy sobie jak normalni ludzie, podyskutować na różne tematy, nie używając inwektyw.
                • lechowski51 Re: I tak oto 30.11.12, 21:55
                  Trudno mi powiedziec w czym sie nie zgadzamy bo chyba sporadycznie tutaj prezentujesz swoje poglady.Uwazam Rze byl kolejnym moim tygodnikiem z jakim sie rozstalem.Wyroslem na Polityce Rakowskiego i Forum.Potem byl Najwyzszy Czas,ktory dlugo kupowalem naprzemian z Wprost i Nesweekiem.Odkad te ostatnie staly sie przedmiotem propagandy Liza nie mialem ich w formie papierowej w reku.
                  Z Uwazam Rze zwiazalem sie od pierwszego numeru.Kupowalem rowniez Uwazam Rze Historia.Teraz kupilem pierwszy numer "wSieci".Wyglada interesujaco.Byc moze bedzie to kolejny moj tygodnik?.
                  wpolityce.pl/site_media/media/cache/bd/a1/bda1376a96818964eabf93b729d26e17.jpg
                • Gość: grażka Re: I tak oto IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.11.12, 21:56
                  Kupowałam Uważam, że od pierwszego numeru. Trudno, w poniedziałek już nie kupię. Cenię sobie rzetelność i wiedzę tam piszących. Dla mnie to ludzie z klasą i z poczuciem humoru. Oby udało im się założenie i prowadzenie nowego pisma. Dzięki Lechowski za ten wątek.
                  • lechowski51 Re: I tak oto 01.12.12, 11:36
                    O Hajdarowiczu i kulisach rozwalenia Uwazam Rze;
                    radiowarszawa.com.pl/2012/11/salon-dziennikarski-o-wolnosci-slowa-w-polsce/
                    • lechowski51 Re: I tak oto 02.12.12, 16:34
                      Troche mi smutno ze jak co tydzien nie kupie jutro nowego numeru Uwazam Rze.Mam nadzieje ze z Gursztynem,Ziemkiewiczem,Magierowskim i innymi publicystami spotkam sie niedlugo w nowej gazecie.

Róźnicę w zachowaniu słychać było w piątkowym poranku radia Tok FM. Nie po drodze mi z Jackiem Żakowskim i Wiesławem Władyką, ale ich ocena wydarzeń nie obraża przyzwoitości i faktów. Nie była życzliwa (bo nie musi), ale wystarczy, że nie przekłamywała faktów. Nie da się tego powiedzieć o Tomaszu Lisie i Tomaszu Wołku. Ten drugi pozwolił sobie nazwać naszą grupę "wędrowną hordą" przemieszczającą się z redakcji do redakcji. Warto przypomnieć tym, którzy nie pamiętają, że owa "horda" przynajmniej raz uratowała tyłek panu W.

W furii na to, że jeszcze żyjemy można zauważyć dwa zjawiska. Pierwsze dotyczy psychiki tych, którzy chętnie by nam teraz mocniej dokopali. To strach. Korporacja z ulicy Czerskiej na potęgę zwalnia, także tych najwierniejszych. Najwięksi wazeliniarze i najbardziej dyspozycyjne cyngle nie znają dnia ni godziny. A najgorsze jest to, że giną samotni. Nikt za nimi się nie ujmuje, telefon milknie, a oni gdzieś giną w otchłani zapomnienia. Pozostawieni z kredytem, długami i poczuciem osamotnienia. A tu, za takim Lisickim poszło trzydzieści osób. Nikt nas bowiem nie wyrzucał, co więcej - całkiem pięknie kuszono, abyśmy zostali. Za nami idą czytelnicy! Obiecałem nie drwić, ale natura silniejsza ... wyobrażcie sobie Państwo, że wyrzuceni z Agory Czuchnowski, Kublik, Pacewicz, Komur, Stasiński, czy Lis z Wołkiem, ogłaszają w Internecie manifest, że teraz zakładają własne pismo. Wobraźcie sobie, że znajdują inwestorów i czytelników. Ciekawe pod jaką ideą
                      pgursztyn.salon24.pl/468965,wstep-do-badan-nad-gnidami
                      • Gość: wpadł w błoto Re: I tak oto IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.12, 16:45
                        Troche mi smutno ze jak co tydzien nie kupie jutro nowego numeru Uwazam Rze.Mam nadzieje ze z Gursztynem,Ziemkiewiczem,Magierowskim i innymi publicystami spotkam sie niedlugo w nowej gazecie.

zapewne, walniesz z nimi parę artykułów mitomanie
                        • lechowski51 Re: I tak oto 02.12.12, 18:07
                          Nie wystarczy skonczyc gimnazjum i nauczyc sie czytac.Trzeba jeszcze rozumiec co sie czyta...
                          • Gość: wpadł w błoto Re: I tak oto IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.12, 19:00
                            tak samo jak czytanie w "internacie" nie dało ci wykształcenia i logicznego myślenia
                          • Gość: kopiuj i wklej Re: I tak oto IP: *.tktelekom.pl 02.12.12, 23:02
                            „Troll jest mistrzem fałszowania tożsamości. Sprawia, że inni wierzą, że jest kimś, kim w rzeczywistości nie jest. Troll próbuje wchodzić do danej społeczności internetowej jako jej wartościowy członek, wszedłszy, zaczyna niepostrzeżenie prowokować innych członków, tworząc wpisy z pozoru wyglądające na próbę zaaranżowania poważnej konwersacji, ale w rzeczywistości obliczone na marnowanie czasu poprzez wywołanie jałowej kłótni .” S. A. Golder, J. Donath „Social Roles In Electronics Communities”.

Najlepiej nie pozwolić się sprowokować. Wkrótce po prostu zniknie. Chyba, że zacznie prowokować i obrażać sam siebie.
              • lechowski51 Re: I tak oto 03.12.12, 16:25
                W otoczeniu Gowina jest parudziesieciu POrzadnych ludzi.Oto jeden z nich;

Decyzje biznesmena Grzegorza Hajdarowicza, właściciela „Uważam Rze”, które pewnie spowodują upadek tego tytułu w takim kształcie, w jakim on jest znany, to istotne naruszenie ładu medialnego w Polsce. Ten przekaz wzmacnia właśnie fakt, że razem z naczelnym odeszły praktycznie wszystkie rozpoznawalne pióra. Znani publicyści odchodząc głośno mówią, że wybierają niezależność. Musi zastanawiać, gdy spora grupa ludzi w trudnych czasach kryzysu w takiej branży jak dziennikarstwo porzuca pracę. Warto dostrzec też, że Paweł Lisicki decydując się na mówienie w mediach o sprawach trudnych pokazał, że jest raczej liderem redakcji, a nie człowiekiem wydawnictwa. Sposób postępowania właściciela, jego zbytnią ingerencję skrytykowała ostatnio Helsińska Fundacja Praw Człowieka.
                jacekzalek.salon24.pl/469160,co-uwazam-o-uwazam-rze
                • Gość: kopia Re: I tak oto IP: *.tktelekom.pl 03.12.12, 16:37
                  „Troll jest mistrzem fałszowania tożsamości. Sprawia, że inni wierzą, że jest kimś, kim w rzeczywistości nie jest. Troll próbuje wchodzić do danej społeczności internetowej jako jej wartościowy członek, wszedłszy, zaczyna niepostrzeżenie prowokować innych członków, tworząc wpisy z pozoru wyglądające na próbę zaaranżowania poważnej konwersacji, ale w rzeczywistości obliczone na marnowanie czasu poprzez wywołanie jałowej kłótni .” S. A. Golder, J. Donath „Social Roles In Electronics Communities”.

Najlepiej nie pozwolić się sprowokować. Wkrótce po prostu zniknie. Chyba, że zacznie prowokować i obrażać sam siebie.
                  • lechowski51 Re: I tak oto 03.12.12, 16:49
                    Dziekuje wsiowy intelektualisto za podbijanie tematu.Tym razem Ziemkiewicz o rzezniku Hajdarowiczu ktory zabil kure znoszaca złote jaja;

Jeśli więc założyć, że Hajdarowicz nie jest bezwolnym słupem w reku Grasia, który jest bezwolnym słupem w ręku Tuska (co czyni ocenę sprawy jednoznaczną) to kim w takim razie jest? Na pewno nie biznesmenem, bo biznesmen tak się nie zachowuje. W tym wariancie jawi się on facetem niezbyt zrównoważonym psychicznie, mającym nie wiadomo skąd, ale głównie z długów, sporą kasę, ale też daleko od niej większe parcie na szkło. Facetem, który bardziej niż o pieniądzach i władzy marzy o byciu celebrytą, sędziowaniu w talent-showach, odstawianiu polskiego Gatesa, proroka nowych mediów oraz guru tabletów - słowem, facetem skupionym na pajacowaniu, bez kontaktu z realiami.

Owoż ja mogę mieć do czynienia i mogę negocjować czy układać się z człowiekiem innej opcji, z człowiekiem z wrogich układów, nawet z szują czy gangsterem, dopóki mam do czynienia z osobą racjonalną - zawsze mogę powiedzieć: jest pan moim wrogiem, służymy przeciwnym stronom i skłóconym ze sobą Bogom, muszę pana zabić, a pan mnie, ale to nothing personal". Natomiast nie widzę sensu zadawać się ze "słupem", ani też z szajbusem, a zwłaszcza z dwoma w jednym, bo przecież, jak zaznaczyłem, nie wyklucza się to wzajemnie.

Dlatego nie zamierzam nigdy mieć nic wspólnego z żadnym przedsięwzięciem, z którym związany jest p. Grzegorz Hajdarowicz. I to też "nothing personal", mam nadzieję, że wszyscy, włącznie z szujami i gangsterami, rozumieją moje stanowisko.
                    rafalziemkiewicz.salon24.pl/469147,nigdy-z-hajdarowiczem
                    • lechowski51 Re: I tak oto 03.12.12, 21:30
                      Czytam ten wywiad i przed oczyma mam czytany w stanie wojennym Traktat o gnidach
                      wpolityce.pl/wydarzenia/41910-oszczekiwanie-hordy-wilkow-czyli-elegancja-tomasza-wolka-wobec-dawnych-wspolpracownikow-w-pelnej-krasie
                      Dla tych ktorzy myla towarzysza szmaciaka ze szmata...
                      niniwa2.cba.pl/traktat_o_gnidach.htm
                      • Gość: ecik Re: I tak oto IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.12, 23:43
                        Rozumiesz to towarzystwo z prostych powodów: oni są odrzucani z towarzystwa dziennikarskiego a Ty z towarzystwa na tym forum, jesteście persony non grata, ot co. A do tow. szmaciaka nigdy nie dorośniesz, nie masz kręgosłupa moralnego "katolicki" wyrobniku
                        • lechowski51 Re: I tak oto 04.12.12, 15:56
                          Ty eciku jak cos palniesz to nawet takiego glupstwa Radio Erewan nie bylo w stanie wymyslec.Z "towarzystwa dziennikarskiego" to mogl kiedys usunac kolegow dzienniakrzy prezydent wszystkich sbekow jak czyscil redakcje z polecenia Jaruzelskiego i Kiszczaka.Dzisiaj sa to marzenia takich kretynow jak Ty i gnid z michnikowej załganej szmaty.
                          • Gość: ecik Re: I tak oto IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.12, 22:18
                            Rozumiem, że wzorujesz się "katoliku" na radiu co ma...nosa? Na radiu któremu już dawno powinno zabrać się koncesję za krzewienie "miłości"do bliźniego. I jak widzisz, myślenie to Twoja pięta achillesowa (nie wiesz co to takiego?)
                            • lechowski51 Re: I tak oto 05.12.12, 13:32
                              Nie wiem eciku jaki masz problem z nosem-wiem ze masz problem z glowa.Piszac te swoje yntyligentne teksty przypominasz mi trąbę jerychonska co myli elegancje z arogancja.
                              wpolityce.pl/dzienniki/jak-jest-naprawde/42021-nowe-podrobione-uwazam-rze-nie-ma-prawa-uzywac-nadtytulu-tygodnik-autorow-niepokornych-bede-o-to-walczyl-takze-w-sadzie
                              • Gość: ecik Re: I tak oto IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 13:59
                                no widzisz sam lechowski51, gdzie Rzym a gdzie Krym
                                • lechowski51 Re: I tak oto 05.12.12, 19:50
                                  Gmyza skazali na banicje,Wroblewskiego wypieprzono z naczelnego Rzepy,rozwalili Uwazam Rze a tu dzisiaj taka zagwostka!.Czasteczki wysokoenergetyczne zmaienily sie w trotyl!!!!!

W warunkach naturalnych (...) jeśli takie urządzenie wskazuje, że był to trotyl, to prawdopodobieństwo, iż nie był to trotyl, jest równe zeru - mówił Bokszczanin. Dodał, że kwestia, w jaki sposób trotyl trafił na badane miejsce - "czy został naniesiony przez osoby mające do czynienia z materiałami wybuchowymi i mające na przykład zanieczyszczone ubrania" - to już sprawa śledztwa prowadzonego przez prokuraturę.

Bokszczanin powiedział też, że takich urządzeń używa około 60 państw i gdyby ich wskazania były nieprecyzyjne i miały błędy, to urządzenia te "nie byłyby kupowane i takie drogie".
                                  fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/npw-niektore-detektory-wykazaly-czasteczki-trotylu,1870463,6911
                                  • Gość: wicek Re: I tak oto IP: *.tktelekom.pl 05.12.12, 20:07
                                    no jaka jest ta wolność wg. Lechowskiego51 poczytajcie poniżej lin:
                                    trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,12995494,Wulgarni_zakonnicy__W_szkole_sw__Jana_de_La_Salle.html#BoxSlotII3img
                                  • Gość: Młody Jak szybko powstała tak szybko skończyła. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 20:10
                                    Nie powiem,że była opiniotwórcza.Skupiała kilku dziennikarzy których trudno było zatrudnić w innych publikatorach.
                                    Kręcili lody jak umieli a nawet poczuli się tak mocno,że zaczeli kręcić lody na szkodę właściciela.
                                    Wywalił na zbity pysk i po sprawie.To właściciel jednego dnia ją stworzył ale też jednego dnia zlikwidował.
                                    To wola właściciela a nie jakiś tam Lechowskich,który nawet jak coś przeczytał to i tak nie zrozumiał.Teraz udaje ,że czytał,a jakże skoro inni czytali.
                                    Teraz oczywiście jest obrońcą.Biedaczysko o TV Trwam to już amnezja.Tam przynajmniej wszystko rozumie co mu każą robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka