Dodaj do ulubionych

Problem ze Strażą Miejską

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.01.13, 19:10
Straż Miejska usiłuje przypisać mi winę za zatrzymanie się na miejscu parkingowym za znakiem zakazu wjazdu, mimo, że znak ten, jak i wisząca pod nim tabliczka informacyjna, były zamalowane farbą i czyniły je zupełnie nieczytelnymi. Wykonałem zdjęcie tego miejsca, jednak dopiero po dwóch miesiącach od zaistnienia zdarzenia a strażnicy twierdzą, że w dacie zrzucanego mi czynu znak nie był zamalowany. Czy ktoś z Was pamięta, że znak ten był zamalowany już w okolicach sierpnia lub może dysponuje jakimś zdjęciem, które by to dokumentowało? Często odbywają się tam śluby, więc może fotograf skadrował ten fragment ulicy przypadkiem, a chodzi mi dokładnie o wylot ulicy Kościuszki na Plac Głowackiego, jest to przesmyk między kościołem Dominikanów a Placem, po prawej - idąc od kościoła jest ciąg kamieniczek (najpierw sklep z zabawkami na końcu zakład fryzjerski), a po lewej boczna ściana Kaprysu. Widać to na tym zdjęciu:

www.panoramio.com/photo_explorer#user=5374021&with_photo_id=57283284&order=date_desc

Chodzi o miejsce, gdzie parkują samochody pod ścianą Kaprysu.
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej kopernik Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.play-internet.pl 14.01.13, 22:45
      Ech chłopie co ci tu doradzić -nic nie wskurasz! to nierealne no chyba że sprawa w sądzie ale ja wiem czy to realne musisz mieć niezbite dowody dużo kasy etc..... lepiej to zapłać
      Ja miałem podobny przypadek moje tylne koło i zderzak tylny przekraczał granicę zakazu postoju dostałem wezwanie udałem się do ula i tutaj słyszę -zaparkował pan na miejscu dla niepełnosprawnych-to jakieś pięć stów jajaca mi opadły szczęka też-jakie miejsce dla niepełnosprawnych???? po pół godziny stwierdzono iż się pomylili i tu chodzi o złe parkowanie samochodu na zakazie-no to pytam ile mój pojazd przekroczył granicę tego zakazu-pada odpowiedź około 50cm. od znaku -ale granica znaku sięga do przodu i tyłu jakieś dwa metry więc uznany zostałem za winowajcę-pytam czy to uwiecznili na focie -brak odpowiedzi -kłęby różnych myśli chodziły mi po głowie,odważyłem się i mówię to ja skieruję sprawę do sądu-a to niech pan idzie jak pana stać -pada odpowiedź-lepiej zapłacić słyszę od zaspanego strażnika który wyszedł z zaplecza stróżówki-qurw... zgłupiałem -poprosilem o rozmowę z interwencjującym strażnikiem-odpowiedz -on już tu od wczoraj nie pracuje-przeniósł się do policji!-fajnie
      siadły mi flaki nerwy czupryna i hu... wie co jeszcze -pytam ile -stowa! do0bra płacę w najbliższej poczcie i idę się schlać bo mi się nie chce żyć w tym dziwnym mieście!
      więc twój problem to nie problem lepiej zapłać bo w alkoholizm wpadniesz!
      • Gość: Strażnik Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.01.13, 23:45
        Dam wam obu dobrą radę. Przestrzegajcie przepisy drogowe a na pewno nie trzeba płacić i nerwów tracić.
        • Gość: gbur0 Re: Problem ze Strażą Miejską IP: 80.51.96.* 15.01.13, 07:00
          Kup sobie duże BMW X 5czy 6 i wjeżdżaj na bezczelnego na plac tak jak robi to pan właściciel budynku w miejscu kibli miejskich. Nic nie rusza i straż ślepa.
          • Gość: t Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.13, 10:40
            Banda chamskich nierobów.
    • Gość: gość Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.13, 12:10
      Szanowny Jantony dobra wiadomość dla ............ Straży jest taka ,że znak który jest tam ustawiony był w tym czasie czyściutki i czytelny ale dla osób które wiedzą co to za znak . Tobie się należy mandacik za nieznajomość znaków drogowych bo tam znaku -zakaz wjazdu - nigdy nie było, nie ma i pewnie nie będzie. Przeczytanie kodeksu drogowego chyba nie boli. andrzej z kopernika to chyba nocny marek jak spotkał zaspanego czy niewyspanego strażnika w jakiejś komórce a może chciał dorównać opowieści autorowi opisu sylwestra w kameleonie na tym forum w innym wątku. Niestety daleko ci do warsztatu pisarskiego tamtego gościa.Niech cie początkowe trudności nie zniechęcają bo ponoć trening czyni mistrza. Gdyby gburO zerknął za szybę tego wypasionego BMW to by dostrzegł,ze kierowca posiada umieszczoną w widocznym miejscu stosowna dokument upoważniający go na wjazd na ten plac. Denerwuje Cie BMW a co powiesz na wjeżdzające tam Tico które tez posiada stosowny dokument który to umożliwia.Natomiast gość o nicku t to wstał lewa noga skoro takimi miłymi słowami rzuca. Rada dla wszystkich przestrzegajmy przepisów drogowych a minister Rostowski nie nie zarobi na fotoradarach i a inne służby na innych rzeczach
      • Gość: gość Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 12:20
        Głupoty piszesz.Mnie też straż uhaczyła niby na parkowaniu na,jak to na mandacie jakiś piśmienny napisał,za parkowanie na miejscu dla inwalidy.Zrobiłem zdjęcie i okazało się,że się pomylili bo z ich perspektywy tak to wyglądało.Nie upomnisz się to ci dowalą i tyle.A przysłowie 'Jak się chce psa uderzyć to i kij się znajdzie" pasuje jak ulał do pracy strażników...
      • Gość: kierownica Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.smsiarkowiec.pl 15.01.13, 14:32
        a jak zdobyć "stosowny dokument upoważniający do wjazdu" na Plac Czerwony? Kto i gdzie go wydaje i na jakich zasadach? Może wydanie takiego wszystkim kierowcom z Tbga rozwiązałoby problem?
      • Gość: kat Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.01.13, 22:53
        co do BMW (paskudnego raczej niz wypasionego) to zastanawia mnie po co ten gosc wystaje ostentacyjnie godzinami przed swoim przybytkiem zwracajac na siebie uwage wszystkich. jestem niepelnosprawny i mam pozwolenie oraz oznakowany samochod ale nigdy nie przyszlo by mi do glowy zeby ladowac sie przez srodek czerwonego albo zaparkowac wlasnie w tym miejscu. co do strazy miejskiej to uwazam ze bardzo dobrze, niech goscia kontroluja po 10 razy dziennie az mu sie znudzi, sam bede dzwonil, bo daje sobie glowe uciac ze to nie kwestia niepelnosprawnosci........ bez gornolotnosci ale jest jeszcze zwykla kultura, pokora, wyczucie,itd.
    • Gość: strażnik tbg Re: Problem ze Strażą Miejską IP: 176.107.35.* 15.01.13, 15:37
      a czy to czasem nie jest tak, że to ONI muszą Ci udowodnić, że w tym czasie znak był "czysty"?? w sensie, że nie pomalowany?? chyba jest coś takiego jak "domniemanie niewinności"...
    • Gość: inwalida Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.01.13, 16:40
      ten gość z wypasionego bmw posiada kartę inwalidzką która go uprawnia do wjazdu na plac, jeżeli kogoś boli że inwalida ma pomysł na swoje życie, czyli udało się mu w biznesie i łamie polskie myślenie że jak inwalida to musi jeździć tylko trabantem czy fiatem 126p to niech strzeli sobie barana. pracuje nie daleko od tego miejsca i kilkakrotnie widziałem jak gość był sprawdzany przez straz i policję bo nas polaków boli jak komuś się powodzi tym bardziej inwalidzie, więc jak coś piszesz to sprawdź i nie oceniaj kogoś przez pryzmat swoich kompleksów.
      • Gość: andrzej kopernik Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.play-internet.pl 15.01.13, 22:00
        Zaraz zaraz! piszesz że to inwalida dobra! skąd to wiesz ??
        Poza tym wszyscy użytkownicy placu mają dostęp do tzw tyłu czyli wejścia i wyjścia z drugiej strony budynku,według mojej wiedzy on też ma i to dobry dostęp -pytanie czy aby nie wykorzystuje w szczególny sposob imunitetu nadanego przez panstwo do łamania prawa-szukając po necie nie znalazlem takiego uprawnienia do parkowania jak się chce nawet będąc inwalidą w tym mieście! tym bardziej że na plac tzw czerwony ma tylko niewiele firm nie mówiąc o osobach prywatnych do wjazdu! -poczytaj trochę rozporządzenia rady miasta w kwestii dozwolenia osobom prywatnym do korzystania z takiej możliwości-nic tam od 2009 roku nie pisze o wspomnianym gościu!
        Szanuję i rozumiem osoby ktore ................................................. ale nic tam o tym nie pisze -może znak by się przydał bo go też nie ma że osoby niepełnosprawne mogą sobie wjechać na plac tak jak chcą-wiedząc o tym iż mają dostęp do wejścia firmy ,lokalu od tyłu budynku!-to ciekawe co piszesz?
        wierzę że piszesz to w obronie osoby niepełnosprawnej albo sam jesteś niepełnosprawny -ale nie ma takiego zezwolenia nikt! więc uderz do radosława aby to zmienił-bo wydaje mi się z całym szacunkiem że łamie bądź łamiesz prawo!
    • anna023 Re: Problem ze Strażą Miejską 15.01.13, 20:04
      Co prawda nie jestem mieszkanką Tarnobrzega. Ale mogę wypowiedzieć się w tym temacie gdyż zdawałam niedawno prawo jazdy w tym mieście ( podchodziłam aż 9 razy ) ze względu na duże utrudnienia w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego w Tarnobrzegu. Z tego faktu wynika iż byłam bardzo częstym gościem w Tarnobrzegu jak również znajomość ulic i danych znaków nie jest mi obca . Kojarzę ten znak i pamiętam że jest zamalowany już bardzo długo (przynajmniej 2 lata) ! Mam również koleżankę która pracuje niedaleko. Niestety nie mam żadnych dowodów na ten fakt jedynie moje własne zdanie i pamięć.
      Jeśli chodzi o Straż Miejską też miałam nieprzyjemne sytuacje z tą "organizacją" gdyż wlepili mi mandat za postój dla osób niepełnosprawnych nie zważywszy na stan że przewoziłam osobę która posiadała legitymację osoby niepełnosprawnej. To zdarzenie było w Lublinie niestety na nic moje tłumaczenia ani zeznania świadków. Widocznie Ci Panowie nie mają ciekawszych zajęć oprócz wlepiania mandatów, proponowałabym zająć się miejscami parkingowymi których ciągle ubywa zważywszy na liczbę (ciągle przybywających) pojazdów na Polskich drogach ! Ale to tylko moje własne zdanie, niestety żaden mądry człowiek jeszcze na to nie wpadł , pozdrawiam.
    • anna023 Re: Problem ze Strażą Miejską 15.01.13, 20:29
      Poza tym śmieszą mnie komentarze panów którzy mają dużo do powiedzenia a nie bardzo mają pojęcie o kodeksie prawa drogowego. Poczytajcie na ten temat i dopiero wypisujcie komentarze. Ja powiem tylko tyle: Czy można jeździć na zniszczonych, nieczytelnych, wygiętych, uszkodzonych tablicach rejestracyjnych samochodu? No właśnie! i nasuwa się pytanie ze znakami drogowymi , zniszczone przez osoby nie mające celu w życiu. Nikt nie jest od domysłów, niech specjalne służby zajmą się zdewastowanymi znakami . To nie jest wina kierowcy !
      • Gość: s Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.play-internet.pl 17.01.13, 10:23
        oo jak bym 9 razy zdawała to tez bym tak dobrze przepisy znała, tylko najlepszy jest fakt, że to nie Pani wina tyle razy zdawać... naprawdę oburzające, że nie pozwolili Pani jechać jak PAni " umie" tylko przeszkadzali....
    • Gość: inwalida Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.01.13, 22:16
      andrzeju koperniku tam gdzie inwalida może się zatrzymać lub wjechać reguluje kodeks drogowy a nie prawo miejscowe www.autocentrum.pl/?FF=137&stype=23
      • Gość: inwalida Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.01.13, 22:27
        wykaz znaków które nie obowiązują niepełnosprawnych, kierowca wypasionego bmw nie stosuje się do znaku b-1 i jak najbardziej ma prawo,www.autocentrum.pl/?FF=137&stype=22, a co do pierwszego wpisu byłem przekonany że na pl.głowackiego są tylko zakazy ruchu w obu kierunkach a nie ma zakazu wjazdu, dlatego chyba ten znak musiał być całkowicie zamalowany bo znaki te zasadniczo różnią się od siebie, a tak przy okazji jezeli nawet jakis małolat umieścił na znaku jakis napisik to znak ten nie staje sie automatycznie nieczytelnym.
    • Gość: inwalida Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.01.13, 22:37
      www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/3549
      • Gość: inwalida Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.01.13, 22:53
        Pani anno 023 jeżeli przewoziła Pani osobę niepełnosprawna z taką kartą jak pokazuje wcześniejszy link to nikt nie miał prawa Pani ukarać, jeżeli mandat dostała Pani niedawno prosze się odwołać od tego mandatu do sądu, naprawdę jest to mało skomplikowane, ale tylko wtedy gdy osoba przewożona była w posiadaniu takiej karty, bo w przypadku nawet jeżeli jest ktoś na cos chory lub jest np. rencistą, lub starszą osobą to nie uprawnia go do korzystania z tych przywilejów
    • Gość: goscium Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.play-internet.pl 15.01.13, 22:47
      Koleś zawiniłeś to zapłać, a nie kombinujesz, że nieczytelny.
      Ciekawe czy jak by był czytelny to byś tam nie stanął.
    • Gość: Anna023 Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 23:13
      Inwalido zgadza się , znam przepisy ruchu drogowego każdy powinien kto posiada prawo jazdy ! Osoba która ze mną podróżowała posiada taką legitymacje. Ale po powrocie do samochodu byłam już sama gdyż zawoziłam tą osobę . Z Panami się nie dyskutuje bo niestety się nie da a pewnie większość ludzi tak jak ja ignoruje i woli zapłacić dla własnego spokoju jak również braku czasu zajmowania się takimi głupotami ! Ale to jest chore i ktoś powinien zrobić z tym porządek. Od mandatów jest policja więc po co dodatkowej instytucji płacić tak duże pieniądze. A potem płaczemy ze w Polsce mamy kryzys !
      • Gość: inwalida Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.01.13, 00:11
        Pani Anno jest Pani w błędzie od mandatów w Polsce obok Straży Miejskiej i Policji jest Państwowa Inspekcja Sanitarna,Inspekcja Transportu Drogowego, Straż Graniczna, pracownicy urzędu górniczego sprawujący nadzór inspekcyjno-techniczny,Inspekcji Weterynaryjnej, Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych , Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa, Urząd Skarbowy,Państwowa Straż Pożarna, Inspekcja Ochrony Środowiska, Inspekcja Handlowa,Straz Parkowa, Straz Leśna, Straż Rybacka,Straz Ochrony Kolei, Żandarmeria Wojskowa,Główny Urząd Miar,Straż Łowiecka,Nadzór Budowlany,Główny Inspektorat Kolejnictwa, i jeszcze kilka, proszę nie wyolbrzymiać problemu
        • Gość: inwalida Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.01.13, 00:31
          zapytam retorycznie to w końcu głupota którą nie warto się zajmowac czy duże pieniądze, bo jest tu rozbieżność, a co do tego komu lepiej płacić to może będę niepopularny i dostanę cięgi na tym forum ale jak mam płacić to lepiej SM przynajmniej pieniądze zostaną w mieście, a płacąc Policji niestety finansuje nierobów z Wiejskiej i ich partie.To takie moje prywatne zdanie. Powiem szczerze mam prawko ponad 24 lata i może ktoś wierzyć czy nie jescze nigdy nie zapłaciłem mandatu, i nie jestem niepełnosprawny, piszę bo my polacy niestety ignorujemy miejsca dla inwalidów, i za każdym razem szukamy wyjaśnienia na swoje nieprzestrzeganie prawa. Tak jak wcześniej pisałem o właścicielu ekskluzywnego BMW który tylko dlatego że posiada taki samochód spotyka się zawiścią niektórych osób. CHORA TA NASZA POLSKA A MY W TEJ CHOROBIE JESZCZE BARDZIEJ OPRÓCZ SIEBIE STARAMY SIĘ UTWIERDZIĆ INNYCH.
          • Gość: gbur0 Re: Problem ze Strażą Miejską IP: 80.51.96.* 16.01.13, 13:54
            Jak on jest inwalidą to ja jestem baletnicą.
    • Gość: Anna023 Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 23:36
      Inwalido trochę się nie zrozumieliśmy , jeśli chodzi o mandaty to również mogą je wystawić kontlorerzy biletów autobusowych. Jednak wystawienie mandatu np. za brak wentylacji w pomieszczeniu a mandaty drogowe, wystarczyłaby jedynie jedna a konkretna instytucja takie jest moje zdanie.Ja skupiłam się na pochodnych a Pan od razu rozwija mi cały świat ( może inna płeć patrzy ogólnikowo na słowo MANDAT a nie umie rozróżnić ich rodzajów).
      Jeśli chodzi o płacenie mandatów dla innych 200 zł to pikuś ważniejszy jest czas dla innych wręcz odwrotnie. Więc proszę nie mylić osób bo ile ich się wypowiada tyle różnych zdań ! Z reszta odbiegamy od tematu. Pozdrawiam
    • Gość: Anna023 Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 23:40
      I bałabym się użyć słowa OBOK ... chyba że w kontekście POLICJA obok STRAŻY MIEJSKIEJ . Bo cech wspólnych możemy się wtedy doszukać wielu , natomiast np. obok Inspekcji Sanitarnej , naprawdę bardzo się Pan myli.
      • Gość: WEZYR Re: Problem ze Strażą Miejską IP: 212.244.108.* 16.01.13, 23:55
        COŚ TY BRAŁA - BO NIE JARZĘ O CI KAMAN TAK JUŻ ZAMOTAŁAŚ
    • Gość: wezyr Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.play-internet.pl 17.01.13, 07:02
      zaczeli od znaku a skończyli na komu wolno a komu nie dać mandat-ech życie!
      • Gość: INWALIDA Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.01.13, 10:32
        Pani anno ma Pani racje byc moze lepiej było by gdyby tylko jedna instytucja w Polsce nakładała mandaty drogowe ale to już mieliśmy była to MILICJA OBYWATELSKA byc może jest Pani za młoda aby pamiętać te czasy. mandaty drogowe w Polsce wystawia Straż Miejska, Policja ,Inspekcja Transportu Drogowego,Żandarmeria Wojskowa, oraz Straż Graniczna , podejrzewam że gdyby któraś z tych instytucji nałożyła na Panią mandat też była by do likwidacji. Mnie nie przeraza Straz Miejska bo w miastach gdzie nie posiadaja fotoradarów mogą karac tylko za wykroczenia drogowe tzw. porządkowe a w taryfikatorze jest to mandat maksymalnie w wysokosci 100 zł oprócz wspomnianego przez panią miejsca dla inwalidy bo to kara 500 zł, mnie przeraża Inspekcja Transportu Drogowego i te jej nieoznakowane pojazdy, które jeżdżą po naszych drogach i robią fotki. Taki pojazd może jechac za Panią przez kilkadziesiąt kilometrów i robić zdjęcia . Co wtedy kiedy dostanie Pani kilka mandatów za odcinek powiedzmy 10 km. Nasi posłowie dla poklasku chca rozwiązywać lokalne służby porządkowe jak SM czy SG a nie widzą problemu w daniu takich praw instytucji jak ITD, przecież miała zajmować sie tylko ciężarówkami i autobusami. I prosze mi wierzyć czy nie ale wracałem wczoraj z dzieckiem z przedszkola oczywiście sanki frajda dla dziecka, musiałem nieś je w ręku ,dzieciak za rękę bo na chodniku parkuje kilkanaście pojazdów ani przejść tym bardziej przejechac z dzieciakiem i naprawdę krew mnie zalała i takimi sprawami właśnie w naszym mieście ma zajmowac się Straz Miejska a nie Policja bo ona ma dbac żeby w czasie mojego powrotu do domu z dzieckiem jakiś gó.....niarz mnie nie zaczepiał. I naprawdę nie przeszkadza mi że SM interweniuje w Takich miejscach bo od tego są, a jak ktoś nie stosuje sie do przepisów ponosi karę i nie powinien szukac usprawiedliwienia za swoje postępowanie. To juz mój ostatni wpis bo więcej nie mam sił na bezmyślność niektórych wpisów i proszę nie brac tego do siebie pani anno bo rozmowa z Panią była dla mnie przyjemnością, po prostu wymiana zdań.
        • Gość: xxx Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.01.13, 10:47
          gbur0 tylko potwierdzasz że Złej baletnicy szkodzi nawet rąbek przy spódnicy ktos mu wydał tą kartę to do niego pretensje
    • Gość: gryf Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.01.13, 00:05
      Problem Straży zniknie wraz z wyborem nowych władz samorządowych. Straż Miejską rozwiążą, podobnie jak w Stalowej Woli.
    • Gość: Anna023 Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 14:24
      wezyr jeśli ktoś nie rozumie co jest napisane w moim komentarzu to widocznie słabe iq i brak podstawowych szkół ;) Inwalido mi również miło się pisze tylko po prostu podeszliśmy do tematu z innej strony. Dokładnie straż powinna zająć się tak jak mówisz miejscem dla przechodniów które zajmują samochody czy miejscami postojowymi których brakuje np. w Lublinie a studentów i samochodów wciąż przybywa. Wydaje mi się że chcieliby pełnić tak naprawdę inną funkcje niż do nich należy !
      Ale my niestety świata nie zmienimy ;)) Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: emigrant Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.01.13, 17:26
        Brazylia (Guardas Municipais)Austria (Gemeindepolizei i Stadtpolizei)Francja (Police municipale)Włochy (Polizia Municipale) Hiszpania (Policia Municipal)Szwajcaria (fr. Police municipale, niem. Stadtpolizei, rm. Polizia Cumûnala, wł. Polizia Municipale Czechy (městská policie, obecní policie)Słowacja (mestská polícia, obecná polícia)Estonia (Munitsipaalpolitsei)
        Holandia (Stadswacht) są to nazwy Straży Miejskich które funkcjonują na całym świecie finansowane z budżetów miast i gmin mające jeszcze większe uprawnienia niż nasze jednostki. W niektórych państwach na poziomie gminy bardziej ważniejsze niż Policja, w czym problem czy to tylko taka nasza Polska obłuda. Jak za bardzo egzekwują prawo- do rozwiązani, jak mniej- do rozwiązania czegos tu nierozumię.
    • Gość: wezyr Re: Problem ze Strażą Miejską IP: *.play-internet.pl 18.01.13, 17:25
      Ale który wezyr ja piszę z playa i małą literą ktoś inny dużą z innego źródla jeśli cię ja uraziłem to sory!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka