Dodaj do ulubionych

Jezyk rosyjski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 13:53
Gdzie w Tbg organizują kursy języka rosyjskiego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wańka Wstańka Re: Jezyk rosyjski IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.09.13, 19:18
      Dobre pytanie. Obawiam się, że w tej dziurze poza paroma szkołami angielskiego nie uświadczy szkoły języków obcych z jakimś innym ciekawym językiem.
      • Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 20:56
        Sa zapisy w PROMAR, ale jeszcze chociaż z 2 os muszą się zapisać by grupa ruszyła.
        • Gość: a. Re: Jezyk rosyjski IP: 80.51.96.* 23.09.13, 23:16
          a w British lub Word pytałaś?
          • Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 13:11
            w Br...nie ma chętnych, w Word nie chcę.
            • Gość: Do Ani Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 21:06
              Może indywidualne nauczanie?
              • Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 21:12
                Wolałabym w szkole.
                • Gość: Do Ani Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 21:42
                  W grupie zawsze raźniej:-)
              • Gość: Rusofob Re: Jezyk rosyjski IP: *.leaseweb.com 29.09.13, 21:16
                Do Ani napisał(a): Może indywidualne nauczanie?
                Ania na wszystkich parafiach uczą rosyjskiego tylko popytaj proboszcza , bo to oni uczą nas rusofobi , popytaj też ile to kosztuje mieć język nienawiści do ROSJAN !!!
                Ps. Ania ja tak tylko z przewrotności Polskich KATOLYKÓW elektr. L. Szwęda .....
            • Gość: abc Re: Jezyk rosyjski IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.09.13, 21:25
              a co z wordem nie tak? jakies zle doswiadczenia?
              • Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.13, 13:12
                Tak , word raczej nastawiony jest na zarabianie kasy a nie na nauczanie - moje wrażenie
      • Gość: Zdumiony Polak Re: Jezyk rosyjski IP: *.smsiarkowiec.pl 07.10.13, 13:09
        jestem zdumiony polska rusofobią!! Biorąc pod uwagę choćby zasobność surowcową jasnym jest że niedługo wszyscy z dobrą znajomością rosyjskiego mogą zarabiać krocie albowiem firmy chińskie ,niemieckie francuskie będą poszukiwać fachowców ze znajomością tego języka i ludzi o podobnej mentalności,czyli Polaków!!
        Ale Polak zawsze był głupkiem i nieługo będzie płakał że Niemcy znowu nas wyprzedzili-w Niemczech język rosyjski obecnie robi furorę i szkoły z nim są oblegane! To jest naród który budzi podziw!v Czy głupi Polacy zawsze nimi(głupkami) będą?! Mówię to z żalem i w patriotycznym uniesieniu...
        • Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 13:44
          Ale z większych miastach w Polsce jest niesamowite oblężenie szkół prowadzących ten język. Jeżdżę trochę po świecie i znając podstawy j. rosyjskiego byłam w stanie się dogadać.
        • Gość: Do ZP Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 14:07
          Nikt nie chce się uczyć tego języka nawet za darmo:-)
          • Gość: da da Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 22:01
            nieprawda, są nawet dzieci, które się uczą tego języka i chyba im się to podoba ;)
            • Gość: poliglotka Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 22:17
              toćka toćka zapjataja
              minus gałofka kriwaja
              pałka pałka agurjecik
              wot i wyszeł cieławjecik:-)

azabocjena i chmura
              ja na gradusnik smatriu
              gdje maja tjempjeratura
              paciemu ja nie garju
              paciemu ja nie bal'noj
              ja zdarowyj , szto sa mnoj?

Ałfawit uze my znajem
              uze piszem i citajem...

"Cwjetok zasochszyj bjezuchannyj
              zabytyj w knigie wiżu ja..." AS Puszkin

Spakojnaj noci
              • Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 14:22
                Znacie kogoś kto udziela korepetycji z tego języka?Głownie zależy mi na mówieniu
                • Gość: Robert Re: Jezyk rosyjski IP: *.mtm-info.pl 14.10.13, 14:39
                  ON POKAZAŁ ŚWIATU DROGĘ
                  WIELKIE CZYNY MYŚLĄ WZBUDZIŁ
                  A JEDNEGO TYLKO PRAGNĄŁ
                  SZCZĘŚCIA PROSTYCH LUDZI

MIESZKAŁ TUTAJ W PORONINIE
                  U PODNUŻA NASZYCH TATR
                  DZIŚ PIOSENKĘ O LENINIE
                  NA PODHALU NUCI WIATR

DZIŚ PIOSENKĘ O LENINIE
                  NA PODHALU NUCI WIATR
                • Gość: znajoma Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 14:58
                  Podaj Aniu namiary do siebie, pozdrawiam:-)
                  • lechowski51 Re: Jezyk rosyjski 15.10.13, 09:48
                    Znajomość każdego języka obcego wzbogaca człowieka a znajomość języka rosyjskiego,którym posługuje sie pewnie z 200 mln ludzi jest darem szczególnym.Po rosyjsku dogadywałem się nawet w Nowym Jorku,gdzie w pięknej dzielnicy Brighton Beach mieszka kilkadziesiąt tysięcy rosyjskich Żydów i gdzie 90% sklepów czy restauracji jest w ich rękach.
                    Uwielbiam rosyjską literature i muzykę ale to nie znaczy,ze mam zapomnieć,czym jest Rosja jako państwo i kto i jak nią rządzi.Forumowym rusofilom radzę poczytać historię Rosji i Polski,bo wówczas będa wiedzieć o imperialnym charakterze tego państwa i o ty,że rządzący współcześnie kgbista Putin i jego bojarowie z KGB,nigdy nie rozstali się z imperialna polityką carów i sowietów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka