Dodaj do ulubionych

Nietrzymanie moczu

IP: *.180.144.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.10.13, 10:55
Mam od okołu 2 tygodni problemy z nietrzymaniem moczu.Nie mogę się udać do lekarza,bo nie mam czasu.Może macie jakieś domowe sposoby na radzenie sobie z tym jakże uciążliwym problemem?
Obserwuj wątek
    • Gość: wiola Re: Nietrzymanie moczu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.10.13, 11:08
      Trzeba ćwiczyć mięśnie Kegla.
    • Gość: Waldemar Re: Nietrzymanie moczu IP: *.smsiarkowiec.pl 20.10.13, 18:08
      Jak nie masz czasu na lekarza to proponuję ci zastosować eutanazję. 4 dni bez przyjmowania płynów powinno wystarczyć.
      • Gość: ÐÍNOZAUR Re: Nietrzymanie moczu IP: 192.73.238.* 20.10.13, 20:59
        Madzia może sobie poczytaj , podaję ci linki:
        www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&biw=&bih=&q=reklama+w+radio+leliwa+o+nie+trzymaniu+moczu&oq=reklama+w+radio+leliwa+o+nie+trzymaniu+moczu&gs_l=firefox-hp.12...35920.61844.0.64430.44.20.0.24.4.0.174.2454.0j20.20.0....0...1ac.1.24.firefox-hp..21.23.2370.ZBlSvc1c3Go#hl=pl&q=nie+trzymam+moczu+reklama
        www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&biw=&bih=&q=femurin+ceneo&oq=femurin+ceneo&gs_l=firefox-hp.12...0.0.1.14793.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1ac..24.firefox-hp..0.1.160.9UbV5x9Gv-A
        • Gość: ja Re: Nietrzymanie moczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.13, 21:08
          • Gość: ja Re: Nietrzymanie moczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.13, 21:20
            Magdo ! Od 2 tygodni nietrzymanie moczu jest jako takie niemożliwe. Ty owszem od dwóch tygodni możesz nie móc utrzymać moczu ,ale powodem tego może być ostry stan zapalny pęcherza lub nerek . Najlepiej w tym wypadku byłoby udać się do lekarza , jednak jak piszesz nie masz na to czasu szkoda,bo zdrowie jest najważniejsze! Póki co to podejdź do apteki i kup bez recepty UROFURAGIN i zażywaj może obejdzie się bez lekarza . Ubieraj się ciepło i bierz ciepłe kąpiele . Jeśli po 3-4 dniach nie zauważysz poprawy będziesz musiała udać się do lekarza !!!!!!!
    • Gość: życzliwa,31 Re: Nietrzymanie moczu IP: *.147.180.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.13, 14:24
      autorko chyba jestes niepowazna i niezdajesz sobie sprawy z konsekwencji twojego zaniedbania!?!...skoro jest juz tak zle, ze nie trzymasz moczu to teraz bedzie tylko gorzej.I zadne tam domowe sposoby ci tego nie powstrzymają!!! Zakazenia-zapelania czesto powrwacają i to nei jest blaha sprawa,bedziesz musiala dbac o to juz do konca zycia.(nie siadac nigdy na zimnym,noscic tylko bawelnę,pic duuzo wody ,soki z zurawiny, nieprzeciagac wyjsca do WC na ostatnią chwilę,dbac o higiene i wizyty u ginekologa),
      nie zalezy ci na wlasnym zrowiu? co jest wazniejsze od tego? praca ,szkola?a moze chowasz sie ze wstydu???Nie polecam ci zadnych aptecznych homeopatycznych srodkow-przereklamowanych typu urofunaginum,illadian czy urosept.To są srodki Roslinne -moczopedne i nie leczą przyczyn tylko minimalnie łągodżą objawy.
      Wez sobie dzien czy 2 wolnego ,idz do lekarza rodzinnego,wykonaj posiew moczu,morfologię,jak trzeba to USG pecherza i jak trzeba to wizyta u ginekologa.Im wczesniej tym wieksze szanse na wyleczenie(.Pij duzo wody-minimum 2 litry tak wyplukasz bakterie,wyklucz calkowicie slodycze.)To moze byc tez przyczyna ginekologiczna.

i zacznij dzialac,Chyaba nei chcesz do konca zycia chodzić w majtakch Tena Lejdi? :D
    • Gość: asia Re: Nietrzymanie moczu IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.13, 14:42
      Witaj, Twoja decyzja ze nie pojdziesz do lekarza moze zle wplynac na dalszy rozwoj choroby.
      Czesto sposoby domowe zadzialaja niestety na krotko.
      Warto nawet profilaktycznie zadzialac .
      Ja mialam taki sam problem i poszlam do takiej fajnej kliniki Beautymed gdzie zrobili mi zabieh laserowy na nietrzymanie moczu.
      Po zabiegu moglam wrocic do normalnych czynnosci , a efekt jest rewelacyjny i nie musze sie juz o nic martwic .
      Polecam ten zabieg ni i to miejsce.
      • Gość: Monika Re: Nietrzymanie moczu IP: *.ip.netia.com.pl 29.10.13, 08:46
        Witam,
        proszę o informację gdzie znajduje sie ta klinika i jaki jest koszt zabiegu oraz czy trzeba miec skierowanie.
      • amazonka113 Re: Nietrzymanie moczu 24.07.14, 08:02
        Ja również miałam zabieg na nietrzymanie moczu w beautylandzie i byłam po badaniach dokładnych w szpitalu na nietrzymanie moczu miałam bardzo dobrze rokujące te badania wydałam na zabieg 2500 odbył się w maju i do tej pory nic w tym względzie się nie zmieniło trochę jestem ciaśniejsza ale mi o to nie chodziło a przy wizycie lekarz delikatnie podpowiadał że może być potrzebny drugi raz oczywiście za 2500 mimo że ćwiczyłam mięśnie kegla po zabiegu i brałam tabletki hormonalne . Dla mnie to naciąganie ludzi
    • Gość: gość Re: Nietrzymanie moczu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.10.13, 09:10
      Myślisz, że kogoś ten temat interesuje, nie zawracaj głowy ludziom takimi pierdołami, idź do lekarza.
      • amazonka113 Re: Nietrzymanie moczu 17.10.14, 12:06
        Witam was jestem właśnie po zabiegu chirurgicznym podklejania taśmą Lublinie w Medicos na nfz zabieg robił mi dr Wróbel , wspaniały lekarz. Nie dawajcie się naciągać na laserowe leczenie nietrzymana moczu jedyne co to to że wcześniej nie trafiłam na forach ostrzeżenia że wyrzucam do kosza 2500 zł. te pozytywne opinie chybą piszą firmy robiące te zabiegi laserowe. Pozdrawiam
        • aneczkag0 Re: Nietrzymanie moczu 05.07.15, 13:19
          Witam ja tez miałam zabieg dokladnie 17 czerwca w Lublinie u Pana doktora Wróbla proszę powiedziec jak się pani czuła po zabiegu bo ja w miare szybko doszlam do siebie a teraz od paru dni troche się dziwnie czuje boli mnie dół brzucha cale krocze jak po porodzie czy może przez nieuwagę cos by mi się tam zerwało nadmienię ze po tygodniu po zabiegu miałam zdjęte szwy i robiona biopsję czy to tez mogą być skutki tego nieprzyjemnego badania proszę o odpowiedź
    • immediately_27 Re: Nietrzymanie moczu 04.08.14, 11:16
      W przypadku nietrzymania moczu poleca się ćwiczenia wzmacniające mięśnie dna miednicy. Większość z nich jest prosta w wykonaniu. Nie wymaga pomocy instruktora. W internecie można znaleźć wiele informacji nt. ćwiczeń mięśni Kegla. Coraz częściej wspomina się również o pozytywnym działaniu pilates.
      leczenientm.pl/rola-pilates-w-zwalczaniu-ntm/
    • ranczo71 Re: Nietrzymanie moczu 19.10.14, 20:23
      Mam pytanie do amozonki113.Dlaczego Lublin a nie Tarnobrzeg?Jak się czujesz po założeniu taśmy.Spadłaś mi z nieba z tym tematem.Jak długo źle się czułaś zaraz po zabiegu i ile czasu zajęło Ci powracanie do życia.
    • soldier-girl Re: Nietrzymanie moczu 06.11.14, 13:33
      A ja będę bronić lasera. Robiłam zabieg dwa razy. Pierwszy raz trwał prawie godzinę, był bardzo bolesny i nieprzyjemny. W drugim przypadku poszłam do dra Marka Wasiluka, który przekonywał, ze bedzie szybko, bezboleśnie i skutecznie. I tak było. Problem ustąpił. Rozmawiałam potem z doktorem, skąd taka różnica pomiędzy wcześniejszym zabiegiem a tym. Zwrócił uwagę, że lekarz prawdopodobnie użył lasera przeznaczonego do zabiegów kosmetycznych, a potrzeby jest inny, który działa na błony śluzowe.
      • olafasola7 Re: Nietrzymanie moczu 16.06.15, 22:16
        Czy wiesz jakim laserem bylas operowana? Wlasnie przymierzamsie do zabiegu w Szczecinie i ni wiem juz co o tym wszystm sadzic...tyle roznych zdan ...
    • genia50 Re: Nietrzymanie moczu 17.07.16, 23:14
      Nie ma odzewu ,bo może na forum wszyscy trzymają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka