Gość: leoś IP: *.sdsl.no 09.01.14, 21:37 gdzie w Tarnobrzegu można zjeść dobre / niedobre pierogi i dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: an Re: pierogi IP: *.smsiarkowiec.pl 10.01.14, 01:45 ha ha, czyżby chodziło o sprowokowanie odpowiedzi (lub stworzenie przez siebie za parę godzin) z info o nowym lokalu? No jest taki. Dobre te pierożki. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: pierogi 10.01.14, 02:26 a może ktoś właśnie gotuje i zaprosi nowego miłego gościa na pierogi? A nie,co ja gadam ,to nie w tym ustroju takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1000000$ Re: pierogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.14, 10:40 @ e-ftalo. Oho! e-ftalo chce się wprosić do znajomej. Na pieroga:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoś Re: pierogi IP: *.cust.tele2.no 10.01.14, 14:10 no dzis piatek i zjadł bym dobrego pieroga. Ale widze ze nigdzie nice chadzacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1000000$ Re: pierogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.14, 14:25 Jutro będzie sobota i kto wie, może zachce się leosiowi jakichś piersi? Albo udek? Potem na niedzielę rosół a w poniedziałek pomidorowa (bo rosół). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: pierogi IP: 81.26.8.* 10.01.14, 14:52 Najlepsze są pierogi koło Veritasu,pychota !. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: pierogi 10.01.14, 15:11 najlepsze pierogi to są w domu ugotowane,nawet te gotowe z mrożonki.A jak ktoś jest taki bogaty,albo przeciwnie biedny i nie ma kuchni w domu to idzie do restauracji zjeść.Albo też bywa w domu tylko gdy śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa smakoszka ruskich :) IP: *.free.aero2.net.pl 11.01.14, 21:08 "najlepsze sa w domu ugotowane"?...tak,tylko jak potrafisz zrobić:) dobrze trafisz z zakupem sera,dobrze przyprawisz farsz....dobrze zrobisz ciasto,dobrze je zapleciesz i nie rozwalą sie w wodzie:) probowalam chyba 3 razy w zyciu zrobić i mi to nie wyszlo:) Kupilam nawet takie kleszcze do zgniatania,ale i tak mi sie rozwalają:D 1.Pierogi z baru obok Jedrusia niby sa takie domowe-rozklekotane (robi je taka stara chuda pani),polowę dają do Jedrusia na dzial miesny.Ale sa drogie. 2.Pierogii z Baru na hali targowej jakoś mi nie smakują,nie wygodnie sie je na plastikowych tackach i tez drogo:) <W restauracjach nie bywam> ale bardzo mi smakują pierogi z baru mlecznego Spolem... kosztują jakies 2,80zł i szybko ich brakuje :) Zauwazylam ze duzo mlodziezy z wiosek idac po szkole na dworzec kupuje tam na wynos po 4 porcje. Te piergi Kojarzą mi sie z takim fajnym Prlem,moim dziecinstwem.Są takie jak mają byc-sycące,polane omastą,skwareczkami,cebulą i na prawdziwym Prlowskim talerzu:D I ten klimat baru -bezcenny. Pierogi gotowe-mrozone,z marketu...PORAŻKA:) to sie mija z prawdziwym piergiem.Kupilam kilaka razy z desperacji,gdy mialam pusty portfel. 1 kg kosztuje w bieronce jakiejs 6 zł,ale jest tam pół kilo pieprzu i ten ser nie jest taki jak ma byc.Juz lepsze w biedronce sa te ugotowane na tacce "swojska chata",ale drogie i przymulaste:) Polecam 2 bary spolem,ze wskazaniem na ten blizej rynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Życzliwej Re: smakoszka ruskich :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.14, 21:20 Robisz za suche ciasto lub farsz się dostaje pomiędzy brzegi. To nie jest trudne, ulepić pieroga. Córy lepią od 4 klasy podstawówki pierogi i uszka, daj oleju ze 2 łyżki i bardzo ciepłą wodę, ciasto ma być elastyczne, miękkie, powodzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: smakoszka ruskich :) IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.01.14, 13:21 do życzliwej: smakują Ci z baru mlecznego . bo ocenę chodzi, spróbuj zrobić porządne pierogi za 2,80 porcja jadłam z baru mlecz. i Jędrusia w tych z baru ml. trzeba sera z lupą szukać. A na marginesie to bary mleczne mają dotację rządową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Życzliwej Re: smakoszka ruskich :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 17:40 Witam, córa dziś zrobiła sama ciasto na pierogi, wyszło idealne. Na 51 sztuk jeden się rozgotował, z serem. Wałkowały, wycinały, lepiły, ja ugotowałam, to nie jest trudne, powodzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 17:36 Małgośka i w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pierogi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.01.14, 20:50 Temat Małgośki już był i nie ma co wracać, lokal spalony. Sama szefowa pewnie lepi z córuchną pospołu. Nie, dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pierogi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.01.14, 20:46 W KAPRYSIE były najlepsze i wszystko było dobre ale jakiś kootas go zamknął i teraz jest sklep z rupieciami zamiast restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
fiutkowskiroman Re: pierogi 10.01.14, 21:37 w TAK ZWANEJ pierogarni byłem raz i powiedziałem ze moja noga tam nigdy nie postanie. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
romanbratny1 Re: pierogi 10.01.14, 21:50 Ja tez tam bylem . Jak mi pieróg spadł na podłogę to płytka aż pękła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 21:56 Najlepsze są u mnie pierogi z kiszonej kapusty i suszonych grzybów, zrobię Wam jutro:-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: pierogi 10.01.14, 23:42 Od jutra stołujemy się u Ciebie, pozdrawiam ;-):)) Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: pierogi 11.01.14, 01:09 Słowa napisane publicznie są wiążące. O której będą gotowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.14, 07:32 Na 14, zapraszam:-) Byłyby wcześniej ale córy w sobotę ok 11- 12 jedzą śniadanie a one zawsze lepią pierogi, mąż robi farsz a ja ciasto, zapraszam miasto:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: pierogi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.01.14, 07:38 Oczywiście nie ma jak to pierogi domowej roboty !!!! Jak już nie ma wyjścia to ruskie są dobre w Barze Bistro, Płucka w barze na hali targowej. Nowa pierogarnia ? Długo by mówic , ciasto po prostu zbyt gumowe ale trzeba dac im szansę :) na pewno lepsze to niż kebab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: pierogi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.01.14, 15:45 Bardzo dobre pierogi mają w barze przy sklepie Jędruś- takie naprawdę domowej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: pierogi IP: *.szybszyinternet.pl 27.01.14, 13:40 Do farszu dobrze jest dodac,trochę mięty(dobrej z Herbapolu), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniuta Re: pierogi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.01.14, 18:27 mogę kogos nauczyć robienia pierogów :-) a z mieta smakują jak z pasta do zebów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: pierogi IP: *.free.aero2.net.pl 28.01.14, 19:09 najlepsze ruskie z marketowych sa w intermarszu-top budget:) mistrosstwo swiata...to da sie jesc:) farsz idealny,nie ma kilo pieprzu,jest farsz twarogowy z cebulką. kilogram-6zl,starcza na 3 dni jednej osobie Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: pierogi 28.01.14, 19:16 Kiedyś próbowałem własnoręcznie ulepić trochę pierogów. Haha podczas gotowania połowa się porozklejała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusek Re: pierogi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.03.14, 01:18 tu są najlepsze mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: pierogi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.03.14, 05:46 też znam ten przepis z miętą i powiem ,że to moje ulubione, na Lubelszczyźnie tak robią ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smak Re: pierogi IP: *.smsiarkowiec.pl 25.04.14, 17:15 może nie najlepsze, ale dobre i w przystępnej cenie są pierogi w barach SMAK. ciasto grube, ale da się zjeść i to ze "smakiem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: pierogi 25.04.14, 22:37 Dobre ruskie odkryłem w jadłodajni "domowej" w Jędrusiu. Odpowiedz Link Zgłoś