Dodaj do ulubionych

dentysta na NFZ-który?

IP: *.free.aero2.net.pl 28.01.14, 16:45
Polecacie Dyzia,Śniezka i Świergula (oni sa niestety prywatnie)...
a na fundusz to kto???
życzliwosc,empatia,fachowosc-?
(czekanie nie ma dla mnie znaczenia)

Szefowa z Sanitasu... niby fachowa,ale jakas taka oschła...
Podajcie jakies nazwisko godne poleecenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: dentofob Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.free.aero2.net.pl 02.02.14, 22:16
      czy mozna w TBG zatruć zęba bezboloesnie?
      żeby w domu nie napier*lało jak nie wiem co?

w necie pisza, ze trucie na zywca to juz przezytek,a jak jest u nas?
      moze mogę wolac-kupic jakies dobre znieczulenie???

• Gość: ...... Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.02.14, 06:11
      Dr. Śwergul przyjmuje też na NFZ ale trzeba dłużej czekac :)
    • Gość: gość Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.02.14, 09:10
      ...już mniejsza o oschłość, dalej już nawet nie chce mi się pisać...
      • Gość: bul Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.02.14, 11:20
        polecam Panią Doktor w przychodni na ulicy Sienkiewicza / za Państwową Wyższą Szkołą Zawodową / , jest świetna w rwaniu zębów , sam to dziś doświadczyłem .
        • Gość: gość Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.free.aero2.net.pl 03.02.14, 13:58
          Rwanie zęba to nie leczenie :)))
          • Gość: dentysta Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.14, 14:43
            A może N.M one leczy ze znieczuleniem
            • Gość: dentofob Re: dentysta na NFZ-który? IP: 93.154.172.* 03.02.14, 21:50
              kto to taki? podajcie nazwisko?
              chce wyleczyć zęba na NFz...napewno trzeba bedzie go zatruć bo jest dziura:(
              cholernie boję sie bólu po truciu:(
              Nfz truje za darmo...a prywatnie ze znieczuleniem 100zł?
              • Gość: gość Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.02.14, 22:10
                www.youtube.com/watch?v=qUaQabFtGa0
                Jesli "TAM" pójdziesz...
              • Gość: przychodnianin Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.02.14, 05:53
                Idz do przychodni na mickiewicza, na 2 pietrze jest stomatologia i zapytaj o doktor Magdalene Kapere. Mloda dziewczyna z nowymi metodami. Bedziesz zadowolony, jak ladnie poprosisz to moze przyjmie bez zapisu. Dziura w zebie nie koniecznie oznacza, ze trzeba go zatruc.
                • Gość: dentofob Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.free.aero2.net.pl 05.02.14, 14:41
                  dzieki,jutro sie tam przejdę...
                  mam dziurawą piątkę,do tego stopnia jest juz "zepusta"ze boli mnie na mrozie cała żuchwa,policzek i skron :(
                  obawiam sie ze jedynym wyjsciem bedzie bolesne zatrucie,kilkugodzinne niewyobrazalne cierpienie w domu.. i leczenie kanałowe...
                  a to zarowno na NFZ jak i prywatnie slono kosztuje....
                  To juz nie wiem co robić...na Miechocinie i na Zwierzyneickiej niby bezbolesnie,ale drogo...
                  :(

W sanitasie jak mi kiedyś zatrulito myslalem, ze zwariuje z bólu...
                  • Gość: przychodnianin Re: dentysta na NFZ-który? IP: 80.50.63.* 05.02.14, 16:07
                    Generalnie jak trujesz zeba to boli jak zejdzie znieczulenie. Jak sie strujesz piwkiem to na nastepny dzien boli glowa i tak tez jest z zebem. Sam zabieg dzieki znieczuleniu jest bezbolesny, ale pozniej gdy nerw obumiera to boli do 4 dni. Natomiast po usunieciu nerwu w znieczuleniu mozesz czuc dyskomfort w postaci lekkiego cmienia, ale nie boli. Na nfz czy ci ktos usunie nerw to nie wiem bo refundowane jest tylko zatrucie (przynajmniej z tego co pamietam).
                    • Gość: przychodnianin Re: dentysta na NFZ-który? IP: 80.50.63.* 05.02.14, 16:10
                      Aha, jesli to piatka, to i tak bedziesz musial placic za leczenie kanalowe bo refundowane jest tylko od trojki do trojki. Bezplatne tylko zatrucie.
                      • Gość: dentofob Re: dentysta na NFZ-który? IP: *.free.aero2.net.pl 06.02.14, 16:19
                        widze ,ze jestes znawcą w temacie:-)
                        to zapytam jeszcze o dwie rzeczy

1.rok temu mialem leczoną trojkę kanalowo na NfZ-nie zaplacilem ani grosza i nie bolało mnie na zadnym etapie,a gdy kilka lat temu u innego lekarza trułem 6 tkę i 8 mkę obłędnie bolalo -od czego to zależy???
                        od gestu i dobrej woli lekarza???od jego sprzętu?

2.czytam w google ,ze sa dwie metody wstepnego leczenia kanalowego-
                        trucie zęba trutką z opatrunkiem,lub odrazu
                        znieczulenie i ekstrypacja (wydlubanie? )miazgi. Czym sie roznią te dwie metody ?
                        Za to drugie chcą 80zł.

• Gość: przychodnianin Re: dentysta na NFZ-który? IP: 80.50.63.* 06.02.14, 16:39
                          Ad.1
                          Twoja trojka mogla byc juz martwa (martwica lub zgorzel miazki) i wtedy mozna wiercic w zebie nawet bez znieczulenia i to nie boli. Zabieg ten nazywa sie trepanacja martwego zeba. Pozostale zeby pewnie byly zywe w stanie zapalnym i byly trute wiec bolalo, do tego jesli nie miales znieczulenia to bolalo bardzo.

Ad.2

Trucie to trucie, otwierasz zeba zakladasz do niego trutke z formalina i zab obumiera, a dokladniej jego nerw, trwa to kilka dni i przez ten czas zab moze bolec troche lub bardzo, roznie bywa. Gdy sie juz zatruje czyli ulegnie martwicy juz nie boli.

Ekstyrpacja to tak jak ci pisalem usuniecie nerwu w znieczuleniu. Jest lepsze bo nie zatruwa sie tkanki ktora pozniej moze zamknac wierzcholek korzenia i odizolowac bakterie ktore pozostaly po leczeniu od reszty organizmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka