Dodaj do ulubionych

Mastalerz wyśmiany w PWSZ

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 07:52
Profesor Feliks Kiryk z Krakowa (autor monografii o Tarnobrzegu) w trakcie konferencji naukowej „Wczoraj, dziś i jutro tarnobrzeskiej oświaty”, która odbyła się w Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Tarnobrzegu podkreślił, że koszty ponoszone na rzecz oświaty zawsze były ponoszone przez samorządy i ich ambicją było, aby ta oświata stała na jak najwyższym poziomie : "Tak, panie prezydencie !" - podkreślił w stronę Mastalerza, za co dostał brawa, a na sali ludzie parsknęli śmiechem.
Panie Prezydencie niech Pan nie pozwoli, żeby ludzie się z Pana śmiali, może urzędowi prawnicy znajdą na to jakieś paragrafy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Edukator Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: 83.175.169.* 12.02.14, 08:25
      Z tymi EsElDowcami i Platformersami, którzy siedzą po szkołach na ciepłych posadach nie poziomu oświaty w żadnym wypadku się nie podniesie. Najpierw należy:
      1. zwolnić WSZYSTKICH
      2. przeprowadzić ponowny nabór do wszystkich szkół.

Nota bene mieliśmy już taki ewenement, że szefem wydziału edukacji w Tarnobrzegu był nauczyciel przysposobienia obronnego z lat 80. Takich reliktów w tarnobrzeskich szkołach jest na pęczki. Odchodzi starsze pokolenie, to dzieci dziedziczą posady, bo dzieci nauczycieli, tak jak dzieci lekarzy, to najlepsi fachowcy w swoim zawodzie.
      Wyczyść komunę i platformę w szkołach! Do błyszczącej blachy!
      • Gość: widz Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: 212.160.160.* 12.02.14, 08:43
        Byłem na tej konferencji i nikt nikogo nie wyśmiewał. Ten wpis pokazuje poziom faceta ,który nie lubi Mastalerza wszędzie widzi tylko jego. To się nazywa obsesja . A swoja drogą konferencja bardzo udana i to może boli założyciela wątku i próbuje wszystko zaorać.
        • Gość: Kos Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.centertel.pl 12.02.14, 12:02
          Sala brechała że hey. Wstyd za takiego prezydenta przed ludźmi z Polski. No cóż jeszcze 6 miesięcy i ufff
    • Gość: zlokalizować i kar Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.14, 12:23
      następny temat założony przez solidarucha albo wariata mającego na pieńku z Mastalerzem - ja bym tego nie odpuścił i tej istocie dobrał się do duupska, toż to jest obrzucanie goownem na publicznym forum
      • Gość: wyborca Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 13:42
        Pierwsze co powinien zrobić Mastalerz na początku drugiej kadencji to zamknięcie kilku szkół.
        • Gość: wyborca tej opcji Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.14, 14:32
          mleczni polikwidowali zakłady pracy w Tarnobrzegu i wprowadzili do niego bezrobocie i zapomnieli o tym walcząc ponownie o koryto jak ich mieszkańcy wykopali, a pamięta piszący solidaruch o żabie i kowalu?
        • Gość: tak tak Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.smsiarkowiec.pl 13.02.14, 19:51
          nauczyciele są pewni, że polikwiduje
    • Gość: a Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 19:53
      No jeszcze proces za te harce na karczmie piwnej!
      • Gość: Andrzej Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 20:43
        www.youtube.com/watch?v=6lkEuGwDY-Q
        Panie Prezydencie ja na Pana liczę,
        że na Mickiewicza naprawi chodniczek.
        To jest nie daleko Urzędu Miejskiego,
        chodzi Pan codziennie do biura swojego.

Nie konfabuluję i nie będę kłamał,
        można sobie idąc kończyny połamać.
        Nie splatam andronów, Panu wciąż życzliwy,
        niechaj Pan sam stwierdzi, że jest chodnik krzywy.

Oczy macie - nie widzicie,
        uszy macie - nie słyszycie.
        Kto ma proszę Pana
        naprawić chodniczek?

Nooo... kto?

• Gość: ałtor Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.02.14, 21:06
          Kto tu ma naprawiać
          błędy przecież cudze
          To nie ja skrzywiłem
          Ten chodniczek lichy
          Więc drogi Andrzeju
          ganić trzeba wierszem
          poprzednią ekipę

Ja wierszem nie pojmę
          a i się obrażę
          i Cię do sędziny
          prosto zaprowadzę
          • Gość: Andrzej. Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 21:30
            Ten chodniczek lichy miły Przyjacielu,
            pamięta włodarzy jeszcze z PRL-u.
            Wstyd to dla włodarza z Urzędu Miejskiego
            pamięta on czasy Kazika Wielkiego.

Na pl.Czerwonym równo jak "po stole",
            teraz przyszła właśnie na ten chodnik kolej.
            Nie dotykam przeciez Twego życiorysu,
            więc za Prezydenta listy nie odpisuj.

nooo:)
          • Gość: do ałtora osła Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.14, 21:47
            ucz się hemoroidalny osiołku konstruktywnej krytyki od Andrzeja
            • Gość: mysl Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.189.221.50.skyware.pl 13.02.14, 07:36
              A jednak banda opluwaczy prezia nie załapała ... Andrzeju zbyt trudna to forma dla tych panow. Nooo prosze Cie nie katuj ich tak. Ałtot jednak chyba miał rację.
              • Gość: przygłup nie myśli Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 12:00
                nie załapałeś i nie grasz głupa, tyś jest przygłup Ałtocie, taka już uroda solidaruchów obszczymurków z tego forum
                • Gość: bbbbb Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.02.14, 17:59
                  coz to za odmiana "Ałtocie" - a od czego to ??? Blysneli Ci co tylko wyzywac potrafia na tym forum.
                  • Gość: ccccc Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 20:28
                    przeczytaj swój wpis i kolego matołka solidarucha, spadówa mentorze-osiołku
                    • Gość: Tereferekuku Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.02.14, 23:34
                      A propos likwidowania to wszystko wskazuje na to, że idolem mastalerza jest słynny Kononowicz - kandydujący kiedys na prezydenta Polski ze sztandarowym hasłem "WSZYSTKO ZLIKWIDUJĘ".
                      Nawet nie tak dawno temu w tej gazetce , "niecodzienniku" chyba, było zdjęcie norbercika w charakterystycznym sweterku Kononowicza.
                      • Gość: mleczny wali z łuk Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 23:44
                        i tu cię przygnała sraczka hemoroidalna bracie brata
                        • Gość: gość Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: 83.175.169.* 14.02.14, 07:02
                          @ Tereferekuku

Jakie wielkie nauczyciele! Już myślały, że tak jak jest to będzie do końca świata. A tu dzynk! Siarki nie ma, dzieci nie ma! Szkół w Tarnobrzegu jest za dużo, a miasto ugina się pod ciężarem wynagrodzeń nauczycieli.
                          • Gość: gbur0 Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: 80.51.96.* 14.02.14, 08:25
                            Kolejnym celem rządzących jest właśnie zniszczenie obecnego szkolnictwa, które zapewnia jednakowe wykształcenie niezależnie od bogactwa. I to jest najgłębsza komuna z którą rozpoczęto walkę. Samorządy z braku środków będą wypychać szkoły na stowarzyszenia. Tam zatrudnią młodych po szkole za 1/3 obecnych wynagrodzeń i z takim samym ułamkiem zapału do pracy. Albo będą ich wymieniać jak w Tesco. Bogaci poślą swoje dzieci do prywatnych szkół z odpowiednim poziomem i kadrą. Tak ma być. I będzie. Najłatwiej jest rządzić skłóconymi środowiskami. Kiedyś lekarze stanowili wspólną siłe. Ale jednym dało się zarobić innym nie, skłócili się i już nie starajkują. Ale czy poszło za tym dobro pacjenta? Nie bo to jest zupełnie nie ważne. Teraz należy zrobić to samo z nauczycielami, spółdzielcami, lasami państwowymi. I niech się wszyscy żrą a my będziemy kręcić lody.
                            • ja-tarzan Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ 14.02.14, 08:56
                              > Kolejnym celem rządzących jest właśnie zniszczenie obecnego szkolnictwa, które
                              > zapewnia jednakowe wykształcenie niezależnie od bogactwa. I to jest najgłębsza
                              > komuna z którą rozpoczęto walkę.

A jakąż korzyść ten niecny rząd miałby osiągnąć niszcząc polskie szkolnictwo? ;)
                              Dajże spokój Gburze, niebawem ogłosić przyjdzie konkurs na najbardziej szokującą i katastroficzną tezę wobec morderczego Tuska ... i reszty premierów przed i po nim. ;)

> Samorządy z braku środków będą wypychać szkoły na stowarzyszenia.

Jeśli w promieniu kilku kilometrów istnieją dwie szkoły, w tym w jednej z nich jest po 4 uczniów na klasę, więc liczba pracowników dorównuje liczbie uczniów, to zupełnie naturalnym jest, że łatwiej jest samorządowi zapewnić transport niż utrzymać placówkę.
                              Większość nauczycieli można "rozparcelować" po podległych szkołach, ktoś może jednak prace stracić.
                              Skoro liczymy, że po zamknięciu zakładu pracy w nowej rzeczywistości ma sobie poradzić górnik, czy stoczniowiec, to czemu nie nauczyciel.

>Tam zatrudnią młodych po szkole za 1/3 obecnych wynagrodzeń
                              > i z takim samym ułamkiem zapału do pracy. Albo będą ich wymieniać jak w Tesco.

To już będzie zależało od rodziców drogi Gburze. Podejrzewasz ich o faworyzowanie rachunku ekonomicznego względem dobra własnych dzieci?
                              Bo zakładam, że rozumiesz, że to o stowarzyszenia zakładane przez rodziców chodzi.

Po drugie młody nie równa się zły, a jedynie niedoświadczony. Może być utalentowany, dobrze przygotowany i pełen zapału.
                              Choć niestety wielu z nich oczekuje zbyt wiele na wstępie, ale to już inny temat...

> Bogaci poślą swoje dzieci do prywatnych szkół z odpowiednim poziomem i kadrą.
                              > Tak ma być. I będzie.

Wszędzie na świecie istnieją i szkoły państwowe, społeczne, czy te tzw. prywatne.
                              I co w tym złego?

> Najłatwiej jest rządzić skłóconymi środowiskami. Kiedyś l
                              > ekarze stanowili wspólną siłe. Ale jednym dało się zarobić innym nie, skłócili
                              > się i już nie starajkują. Ale czy poszło za tym dobro pacjenta? Nie bo to jest
                              > zupełnie nie ważne.

Lekarze nie strajkują po pierwsze dlatego, że dostali podwyżki o które walczyli.
                              Po drugie, argumentowali, że jak będą więcej zarabiać, to skróca się kolejki.
                              nie przewidzieli, że spora liczba ich kolegów zechce łapczywie rzucić się na kasę i będzie pracować po 2- godzin na dobę byle zarobić więcej.

Tu właśnie wprowadzenie wolnorynkowej konkurencji, bez limitowania urzędniczego NFZ zmusiłoby co niektórych o puknięcie się w łeb.

Nauczyciele, gdyby stanęli murem jak lekarze, osiągnęli by pewnie to samo. Pomnożenie pensji razy 2 dajmy na to i ... nic by się nie zmieniło.

>Teraz należy zrobić to samo z nauczycielami, spółdzielcami,
                              > lasami państwowymi. I niech się wszyscy żrą a my będziemy kręcić lody.

Powiedz mi, jakie lody.

Jaką konkretnie korzyść, materialną zakładam, bo nie o dzika satysfakcję chodzi;), osiągają rządzący, gdy brak jest zgody w kwestii LP, spółdzielni, czy szkolnictwa.
                              Bo ja widzę jedynie kłopoty.
                              Ale może ślepy jestem.

• Gość: gbur0 Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: 80.51.96.* 14.02.14, 10:45
                                Kilkanaście milionów osób widziało jak pani Sawicka bierze łapówkę i obiecuje kręcić lody aż miło. I co? I niewinna. Więc nie wiem jakie musiałyby być dowody aby Cię przekonać. Miarą stworzonego dobrobytu jest przyrost naturalny, który chyba nawet za Niemca był wyższy, nie wspominając rządów "przestępczej organizacji komunizmu".
                                • ja-tarzan Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ 14.02.14, 10:53
                                  > Kilkanaście milionów osób widziało jak pani Sawicka bierze łapówkę i obiecuje k
                                  > ręcić lody aż miło. I co? I niewinna. Więc nie wiem jakie musiałyby być dowody
                                  > aby Cię przekonać.

Nie musisz mnie przekonywać, że są na tym świecie ludzie nieuczciwi.
                                  Ja piszę o "zinstytucjonalizowanym przestępstwie" jakie sugerujesz i w tym sensu nie widzę.

> Miarą stworzonego dobrobytu jest przyrost naturalny,

Poniekąd, pomijając oczywiście inne uwarunkowania wskaźników demograficznych.
                                  Jest zdecydowanie tragiczny, ale nie zmieni się drastycznie po "dogonieniu zachodu" ;)
                                  • Gość: benek Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.wdm.pl 14.02.14, 12:33
                                    drogi tarzanie - to że ty tak jak i ja jesteś za tym aby różnej masci ciemniaki nie pchały sie "na ołtarze" ( a jakoś tych wymienionych wcześniej nie brakuje w pis ) nie oznacza że bezkrytycznie przyjmuję twoje uwagi - a propos sytuacji w naszym mieście - nawet nie myślę polemizować z krytykującymi mastalerza - bo mają rację - jest arogancki ,niekompetentny, bezkrytyczny wobec swoich nawet najgłupszych pomysłów ( gratulacje za 3 palmę - prosimy o jeszcze ) problem w tym że obecny włodarz - afiszując sie jako "zbawca swiata" miał na wszystko "gotowe recepty" - ( casus jednego ze znanych lekarzy tarnobrzeskich , co to był senatorem - znał recepty na : deficyt budżetowy, stosunki polsko - rosyjskie, odśnieżanie, import krzywych bananów z UE - a nie potrafił odróżnić grypy od ciąży) - nasz "batiuszka" też zna receptę na wszystko - z jego perspektywy widać tylko to co on chce widzieć - a : matka boska oświatowa , marcinek czy rzecznik od dobrych wieści - pokazują mu że ma wszystko w "garści" - a nie ma - wielu moich znajmowych , na dzwięk słowa mastalerz mówi - mastalerz? nie - dziękuję - PO ma bardzo duży problem , bo jak poprze mastalerza to na bank straci minimum 25-30 % głosów - wiem co mówię - sam zrobie to samo , więc po mojemu albo tarnobrzeskie PO odsunie od władzy klakierów i dorobkiewiczów bez tzw podstawowej wiedzy ( tłumaczę dla czytelnika słowa "wiedza podstawowa" - wiedza nabyta w procesie prawidłowego kształcenia w wieku 6-14 lat - wiedza "nabyta w procesie kształcenia a la "żona przewodniczącego" - to wiedza tzw "kupiona" - stawiam orzechy na dolary że piątkowy absolwent gimnazjum - jest w stanie "rozbroić" tzw "magistra" a la małżonka ww ) alternatywa to to że "prawdziwi magistrowie" , "technicy" czy normalni obywatele naszego maista "zleją" PO bo :tzw ( cytat z "członka" PO ) "kołkowszczyzna" doprowadzi do tego że PIS będzie miał nie 40 tylko 70 % w zbliżających sie wyborach - więc drogi tarzanie nie ma co bronić okopów wielkiej trójcy w wykonaniu tarnobrzeskiej PO ,bo to siedziba klakierów i nierobów - chcesz broń - ja sensu nie widzę ,ale liberałem jestem i będę
                                    • Gość: felek Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.14, 13:24
                                      benek-liberał to benek prostacko mlicno-hemoroidalno-solidaruchowy, ja już tobie podziękował 3 lata temu i teraz z kręgiem moich znajomych zrobimy to powtórnie, dla dobra Tarnobrzega a nie okopujących się na pozycjach benków, a liberalem to ja jestem i będę a nie złodziejem-solidaruchem
                                    • ja-tarzan Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ 14.02.14, 15:23
                                      > w pis ) nie oznacza że bezkrytycznie przyjmuję twoje uwagi - a propos sytuacj
                                      > i w naszym mieście - nawet nie myślę polemizować z krytykującymi mastalerza - b
                                      > o mają rację

W dyskusji o Mastalerzu nie biorę udziału. Nie mam zamiaru ani bronić ani krytykować. Głównie ze względu na to, że ... dyskusji tak naprawdę to tu nie ma. Pojawia się zdanie, potem teksty o hemoroidach i itp i zaczyna się jedynie pyskówka.

> PO ma bardzo duży problem , bo jak poprze mastalerza to na bank straci minimu
                                      > m 25-30 % głosów - wiem co mówię - sam zrobie to samo , więc po mojemu albo tar
                                      > nobrzeskie PO odsunie od władzy klakierów i dorobkiewiczów

Jak dla mnie to przynależność partyjna, czy poparcie tej, czy innej partii nie jest żadnym wskaźnikiem przy urnie.

> echnicy" czy normalni obywatele naszego maista "zleją" PO bo :tzw ( cytat z "c
                                      > złonka" PO ) "kołkowszczyzna" doprowadzi do tego że PIS będzie miał nie 40 tylk
                                      > o 70 % w zbliżających sie wyborach

A niechaj ma. Nie ma to dla mnie znaczenia. Nie sądzę, by w sprawach stricte lokalnych fakt, kto u steru władzy w Wa-wie miał wielkie znaczenie. Oczywiście

>więc drogi tarzanie nie ma co bronić okopów wielkiej trójcy w wykonaniu tarnobrzeskiej PO >,bo to siedziba klakierów i nierobów - chcesz broń - ja sensu nie widzę ,ale liberałem jestem i > będę

Czyżbym gdzieś bronił? ;)

Nie jesteś jedynym, który się na wybrańcach zawiódł. Ekipa poprzednia była do zmiany, obecna jest do zmiany ... na kogo czas? ;)

• Gość: Men Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.14, 15:43
                                        Ja prawdziwy MEN stawiam na kobiety, tylko w nich cała nadzieja, tylko w nich przyszłość Tarnobrzega.
                                        • ja-tarzan Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ 14.02.14, 16:04
                                          > Ja prawdziwy MEN stawiam na kobiety, tylko w nich cała nadzieja, tylko w nich p
                                          > rzyszłość Tarnobrzega.

Zakładam, żeś raczej man niż ministerstwo Edukacji Narodowej, a po drugie, to która z tarnobrzeżanek startować będzie?
                                          • Gość: benita Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.14, 17:31
                                            Nie trzeba się wyśmiewać, to prawdziwa rozpacz !
                                            • Gość: Edek Re: Mastalerz wyśmiany w PWSZ IP: *.szybszyinternet.pl 14.02.14, 20:32
                                              A czy na tej konferencji ktokolwiek zaprezentował receptę na poprawienie finansowania tarnobrzeskiej oświaty ? Czy ktoś powiedział co zrobić , żeby nie trzeba było dopłacać 20 milionów rocznie do oświaty w Tarnobrzegu?. Puste gadanie i nic więcej. Mastalerz na początku kadencji przynajmniej zaprezentował swoją wizję , którą odrzucili radni a co zaprezentowali profesorowie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka