Dodaj do ulubionych

Zatrucie jabłkami

IP: *.smsiarkowiec.pl 01.05.14, 23:03
Zjadłam parę jabłek i się strasznie zatrułam.Mam silne bóle brzucha,co mam wziąźć,żeby nieco sobie ulżyć?
Obserwuj wątek
    • e-ftalo Re: Zatrucie jabłkami 01.05.14, 23:13
      ja też mam zgagę po jednym. Te jabłka są jakieś twarde,przez to byćmoże większe kawałki się łyka albo trudniej się trawią od tych kupowanych w marcu.
      Na standardowe zatrucie jest aktywny węgiel
      • Gość: gwiazda forum Re: Zatrucie jabłkami IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.14, 12:23
        hej fizolofie, napisz co jest niestandardowe zatrucie, lepiej zajmij się jazdą rowerem, nie wymaga myślenia tylko wysiłku fizycznego
        • Gość: Gość Re: Zatrucie jabłkami IP: *.free.aero2.net.pl 02.05.14, 12:50
          "Niestandardowe zatrucie" to może być np. Skręt jelit, niedrożność. Niestandardowość w tym przypadku wynika z tego żę jabłko może nie być zepsute a zaszkodzi choćby zjedzona nadmierna jego ilość. Organizm tego "nie chce przyjąć". Idż do lekarza.
      • Gość: gość Re: Zatrucie jabłkami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.05.14, 22:26
        Ty e-flato to zatwardzenie powinieneś mieć, bo wpie...cz we wszystkie tematy jesteś najlepszy.
    • Gość: Nowy Re: Zatrucie jabłkami IP: *.bezprzewodowy.net 02.05.14, 12:18
      100 gram żołądkowej gorzkiej, tylko nie zimnej!
      • Gość: Stary Re: Zatrucie jabłkami IP: *.free.aero2.net.pl 02.05.14, 12:35
        Po jabłkach wylądowałem w szpitalu x2. Skończyło się to operacjami i powikłaniami. Nie lekceważ. Idź do lekarza
        • Gość: zemsta sadowników Re: Zatrucie jabłkami IP: *.tbg.edge.wdm.pl 02.05.14, 12:59
          Co za operacje miałeś po jabłkach ? Wyrostek? Jak się kupuje zagraniczne jabłka w marketach z całą tablicą Mendelejewa to mogą być niespodzianki.
          • Gość: Gość Re: Zatrucie jabłkami IP: *.free.aero2.net.pl 02.05.14, 13:08
            To bylo w czasach kiedy kazde jabłko miało jedyny niepowtarzalny smak. Nie to co teraz "na jedno kopyto". Sadownicy nie byli mściwi a służba zdrowia dla każdego "od ręki" na moje szczęście.
            • e-ftalo Re: Zatrucie jabłkami 02.05.14, 13:48
              @Gość,zawsze latasz ze zgagą do lekarza? Od dobrych jabłek w dużej ilości się nie miewa zatruc.
              Mówiąc standardowe miałem na myśli niestrawność. Najszybszą metodą jest spowodować wymioty a nie latać do lekarza. Jabłka z marketów są sztucznie okrągłe,mają dziwny połysk i smak średni,przynajmniej te z kwietnia i nie będę tego więcej kupować,bo są do niczego.

@gwiazda forum, no widzisz ,niektórzy jeszcze dbają o formę a nie tylko siedzą przed komputerem 24h/dobę.
              • Gość: ffg Re: Zatrucie jabłkami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.05.14, 14:12
                IP: *.free.aero2.net.pl ma taką prace ,że myśleć nie musi nawet wysilać jak inni, zresztą widać to w jego postach ;-)
              • Gość: Gość Re: Zatrucie jabłkami IP: *.free.aero2.net.pl 02.05.14, 14:53
                E...coś tam. Zainteresowana zasygnalizowała że boli ją brzuch. Niekoniecznie żoładek. Moga to być jelita. Jak usunąć treść pokarmową wymiotami z jelit?
                Zapamietaj co napiszę. Jablka były smaczne i zdrowe, kiedyś. Teraz sporo ludzi ląduje w szpitalach właśnie po nich. Napisałem jasno i wyraźnie że organizm nie przyjmuje zbyt dużej ilości produktu o określonych właściwościach. To właśnie jeden z czynników niestrawnosci.
                Zresztą,życzę wam mondrale sraki jak stąd do Adisabeby i zarzyganych podłóg po jabłkach.
                A ty ff...cos tam nie odzywaj się jak nie masz nic do powiedzenia. Obaj jestescie siebie warci.
                Geniusze forum.
                • Gość: antyeftalo Re: Zatrucie jabłkami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.05.14, 18:02
                  E-ftalo jest jak kasandra, trzeba słuchać o czym pieje.
    • Gość: aldona Re: Zatrucie jabłkami IP: *.play-internet.pl 02.05.14, 13:59
      Jedyny znany mi lek rozkurczowy to NO-SPA jeśli nie pomoże to fakt trzeba skonsultować się z lekarzem
      • Gość: Gość Re: Zatrucie jabłkami IP: *.free.aero2.net.pl 02.05.14, 14:38
        Może być Scopolan / Scopolan Compositum. Ten drugi zawiera środek uspokajający.
        • Gość: gruby buc Re: Zatrucie jabłkami IP: *.tbg.edge.wdm.pl 02.05.14, 16:05
          Gruszka z wodą ciepłą i jedziesz w pupcię, ewentualnie kiełbasa z mlekiem i ogórkiem kiszonym popita olejkiem parafinowym, nawet już sam olejek doustny jest gwarancją sukcesu. Mój pies jak miał podobnie to weterynarz mi polecił ten olejek i piesek na czarno robił kupeczki po całym trawniczku i to w znacznej ilości czyli przeczyściło psine dobrze i wszystkie syfy wywaliło z jelit.
    • smalltownboy Re: Zatrucie jabłkami 02.05.14, 17:32
      Podrażnienie żołądka i trzustki. Weź lek blokujący wydzielanie kwasów żołądkowych np. pantoprazol i coś na trzustkę np. Kreon 10000. Nie jest to leczenie doraźne, trzeba pobrać ze 2 tygodnie.
    • Gość: gość Zrobiłaś tabele zrobiłaś? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.05.14, 22:25
      ...bo już nie wiemy?
      • Gość: mineciarz Re: Zrobiłaś tabele zrobiłaś? IP: *.tbg.edge.wdm.pl 02.05.14, 22:41
        Zrobienie loda z połykiem podobno pomaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka