ona.w.sieci 02.10.14, 14:22 Polecam wzruszające, przepiękne, wrażliwe wiersze Peter'a McWilliams'a : plus.google.com/u/0/photos/110562736910094851958/albums/profile Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ona.w.sieci Re: wzruszające wiersze na wieczory... 02.10.14, 15:22 w porządku chronologicznym wiersze dostępne w pdf pod linkiem www36.zippyshare.com/v/74364184/file.html wielu wzruszeń podczas czytania życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: wzruszające wiersze na wieczory... 02.10.14, 16:33 Czytam, czy wzruszam? ramionami, a jakże bo miłość w wierszach brzmi uroczo zawsze. Wielka to pożywka dla zmysłów pokusa od tego czytania i mnie się coś wzrusza. Hm...i co teraz będzie? coś ty Ona narobiła nowy erotyk powstanie w wyobraźni siła. Wieczory są długie i czytania sporo zamykam oczy i widzę piękne ciało J. Moro. Lepiej dać już spokój i na ziemię powrócić McWilliams to Mistrz od niego się... uczyć. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.w.sieci Re: wzruszające wiersze na wieczory... 11.10.14, 14:06 Zybi-jak zwykle subtelnie operujesz słowami:) znajoma--> dziękuje za linki, miło się słucha Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 07.12.14, 21:34 www.youtube.com/watch?v=wCzi6Pgo3Qo Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 07.12.14, 22:56 "McWilliams to Mistrz od niego się... uczyć." No tak, rymy i... rytmy! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 22.11.14, 20:47 www.youtube.com/watch?v=krksWron54w Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 28.11.14, 22:18 Optymizm-Przyjaciel Optymizm przez ramię przerzucić Rozpalić ognisko w deszczu I przestać się ciągle smucić Wychodząc naprzeciw ku szczęściu Każdy przecież chce kochać I miłość nosić w swym sercu Lecz ona często zbyt płocha Gaśnie jak świeczki zdmuchnięcie Gdy świat nam rzuca niemocą A dusza w samotności płacze Przychodzi nam wówczas z pomocą Optymizm nasz mega przyjaciel - suzzi Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 28.11.14, 22:23 kolebuk.w.interia.pl/jesienin.htm#nie_przeklinam Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 27.12.14, 19:52 Wiosny, lata i jesienie też nadchodzą, oprócz zim Wywołują uniesienie i stosownie dźwięczny rym W sumie więc trzy czwarte roku cud i zachwyt mogą trwać Zanurzamy łyżkę wzroku w jedną wielką miodu kadź Pierwszy liściu wirujący - zawsze zdołasz ziemi tknąć Nim ktoś świat ocalić zdąży, raz raz, choć raz zaklęciem bądź Raz raz, choć raz zaklęciem bądź. - Stanisław Barańczak Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 10.10.14, 16:34 Lubię słuchać wiersze a ta muzyka mnie niemalże uśpiła:-) www.youtube.com/watch?v=Qun6v_pW1hM Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 10.10.14, 16:43 www.youtube.com/watch?v=EJiifDuWr1A Pozdrawiam Was serdecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ona.w.sieci Re: wzruszające wiersze na wieczory... 11.10.14, 14:04 łezka mi się w oku zakręciła ;) słuchając tego artysty Mirosław Czyżkiewicz-Ave www.youtube.com/watch?v=ZySUXb4zS64 Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 11.10.14, 16:34 Witam, dzięki za ucztę dla duszy, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 11.10.14, 16:42 www.youtube.com/watch?v=x7OZooUyNz0 Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: wzruszające wiersze na wieczory... 12.10.14, 14:55 Wzruszający wiersz napisać co za serce może złapać nic prostszego dla faceta który lubi piórem władać. A tu mała ma podpowiedź do tych co to są skłóceni choć czasami się wadzicie to nie bądźcie oddaleni(A<->K). Miłość łączy, szczęście daje i wymaga kompromisów ona miodem jest dla serca by nie było luźnych zwisów. Tu wkraczamy, w temat śliski i co autor miał na myśli wiedzą ci co się kochają niech główkują niedomyślni. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 21.10.14, 16:12 www.youtube.com/watch?v=TY5uxKCDgGU www.youtube.com/watch?v=Of1-0O8WAhE&feature=share Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: wzruszające wiersze na wieczory... 21.10.14, 16:41 Niewinność... A wszystkiemu winna Ewa* na zesłanie nas skazała ja rozumiem kusił Adam, ale z wężem ciała dała?. I dlatego te nieszczęścia, tyle serc złamanych błądzi, łez wylanych, nocy pustych, a co Ewa o tym sądzi? Jak znam Ewę, coś wymyśli by wybronić imię swoje winę zżuci na Adama zaś w ukryciu, kręćmy w troje. I choć skusił się biedaczek by przyjemność Ewie sprawić to do dzisiaj drąży temat, warto było tak się bawić. Dziś niejeden men prawdziwy kocha Ewę mimo wpadki przymykając na to oczy, no cóż!, różne są przypadki. PAN pamięta o wyczynach by podtrzymać swoją karę deszcz zsyła końcem lata jednym ością..., innym darem. I tak trójkąt prawie kołem przeszedł szybko do wieczności jak kobiecie nie dogodzisz znajdzie kogoś by rozzłościć. * zbieżność imion przypadkowa Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 25.10.14, 18:50 www.youtube.com/watch?v=9-jiSYojRss&feature=em-subs_digest Pzdr:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 27.10.14, 17:58 Bez lęku Nie bójmy w życiu się rozmarzyć i sny w codzienność pozaplatać, bo jutro może się nie zdarzyć, a wczoraj pierzchło lotem ptaka. Tyle kolorów i deseni, a każda barwa tajemnicza. Czasami jedną w drugą zmienisz. Warto się życiem pozachwycać. A kiedy miną już jesienie i zimy podmuch w progu stanie, to tej upiornej krzykniesz: Hej że! Kolejny dzbanek wina nalej! Józefa Michalska Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 28.11.14, 22:35 www.youtube.com/watch?v=fYZ9Gqq6je0 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Odmawiano mu dostępu do konopi ratujących życie" 08.12.14, 00:06 Ty też! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Odmawiano mu dostępu do konopi ratujących życie" 08.12.14, 00:08 Ty też?! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 07.12.14, 22:54 Gratuję towarzystwa! I nie zazdroszczę! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Odmawiano mu dostępu do konopi ratujących życie" 07.12.14, 23:25 Czy Wy naprawdę rozumiecie, co i o czym piszecie? "Peter McWilliams (...) Piotr zmarł w wieku 50 ponieważ odmawiano mu dostęp do jego konopi ratujących życie. Chciał innych pacjentów o tym wspaniałe rośliny. Piotr był najlepiej sprzedającym się autorem, własny wydawcy z ponad 40 książek i w latach późniejszych działacz szczery do legalizacji i uchylenie zakazu stosowania marihuany." (tłum. Google) Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: "Odmawiano mu dostępu do konopi ratujących ży 08.12.14, 18:53 Kolejny cytat ofermy wisłockiego. Ofermy, ponieważ indywiduum to samo jeszcze nigdy niczego nie wymyśliło. A potem się dziwimy, skąd na świecie tyle głupoty? A to przez to, że takie typy posiadają gonady - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: "Odmawiano mu dostępu do konopi ratujących ży 08.12.14, 20:03 Odnoszę wrażenie, że do czego jak do czego, ale do konopi dostęp masz! Wystarczy poczytać twoje błyskotliwe teksty, ubarwione eleganckimi komplementami typu: "oferma", "indywiduum", "głupota", że o "gonadach" nie wspomnę! ;-) PS. Czyżbyś owych gonad nie posiadał? Współczuję! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: "Odmawiano mu dostępu do konopi ratujących ży 27.12.14, 17:58 Pod koniec grudnia Odchodzisz w przeszłość stary roku, powoli czas domyka pętlę; jeszcze choinek zapach wokół, ciepłota wspomnień, jakieś wiersze zgubione w ciszy gdzieś nad ranem. Szept słów w jesiennym kolorycie; tęsknoty w strofy poskładane, gasnący blask świątecznych życzeń... Świt porozścielał szron na trawie, za oknem chłodny wiatru powiew. Wiesz, kocham ciebie coraz bardziej, w coraz jaśniejsze dni grudniowe. EP Odpowiedz Link Zgłoś
ursi51 Re: "Odmawiano mu dostępu do konopi ratujących ży 27.12.14, 20:24 Szymborska Wisława "Nic dwa razy" Nic dwa razy sie nie zdarza I nie zdarzy. Z tej przyczyny Zrodziliśmy sie bez wprawy I pomrzemy bez rutyny. Choćbyśmy uczniami byli Najtępszymi w szkole świata, Nie będziemy repetować Żadnej zimy ani lata. Żaden dzień sie nie powtórzy, Nie ma dwóch podobnych nocy, Dwóch tych samych pocałunków, Dwóch jednakich spojrzeń w oczy. Wczoraj, kiedy twoje imię Ktoś wymówił przy mnie głośno, Tak mi było, jakby róża Przez otwarte wpadła okno. Dziś, kiedy jesteśmy razem, Odwróciłam twarz ku ścianie. Róża? Jak wygląda róża? Czy to kwiat? A może kamień? Czemu ty sie, zła godzino, Z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś- a więc musisz minąć. Miniesz- a więc to jest piękne. Uśmiechnięci, wpółobjęci, Spróbujemy szukać zgody, Choć różnimy sie od siebie, Jak dwie krople czystej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: "Odmawiano mu dostępu do konopi ratującyc 27.12.14, 22:57 malowane-wierszem.blogspot.com/2014/09/hymn-wieczorny-stanisaw-baranczak.htmldobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 28.12.14, 20:37 Mam wrażenie, że w tym wątku poezja identyfikowana jest z konsekwencjami używania narkotyków... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ursi51 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 29.12.14, 12:59 Halina Poświatowska bez ciebie jak bez uśmiechu niebo pochmurnieje słońce wstaje tak wolno przeciera oczy zaspanymi dłońmi dzień - w trawie przebudzony motyl prostuje skrzydła za chwilę rozbłysną zawirują najczystszą abstrakcją kolory kolory kolory szeptem modlę się do uśpionego nieba o zwykły chleb miłości Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: wzruszające wiersze na wieczory... 29.12.14, 15:11 O ironio losu... czy miłość musi ranić? Jednemu świat zawiązuje innej wychodzi bokami. Nie dajmy się zwariować smakujmy jej po trochu. Życie bez miłości to dopiero ironia losu. Żyję by kochać kocham szczęście dając. Słowa są zbędne czasami krzywdę wyrządzają. Pzdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 29.12.14, 21:04 No cóż, do takiej właśnie poezji, co by to nie miało znaczyć, tęsknię wieczorami... Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 29.12.14, 22:11 www.youtube.com/watch?v=Okcr7gcCM9o Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 29.12.14, 22:19 Nie bardzo rozumiem... Chodzi Ci o E-zybiego? :-? Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 29.12.14, 22:22 www.youtube.com/watch?v=HV5do6qmQL4 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 29.12.14, 22:30 Ilu jeszcze masz tych Sztokołowów? Wróć raczej do E-zybiego! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
inspirowana Re: wzruszające wiersze na wieczory... 31.12.14, 14:24 zybi-zimą nie odpuszczasz, rymy szlifujesz :) ps. wislocki12-czytaj miedzy wierszami -widzisz ze Zybi Cie inspiruje do odpowiadania rymem -a Ty leniuszkujesz:P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: wzruszające wiersze na wieczory... 31.12.14, 15:47 Jak nie kręcę rowerkiem to szlifuję strofy, rogata dusza we mnie i czasem strzelam fochy... www.youtube.com/watch?v=7NUq0Uc8gqk Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 31.12.14, 16:15 Walt Whitman Bawiłem raz przejazdem w pewnym ludnym mieście, gdziem odciskał w mózgu na przyszły użytek kontury miejscowych widowisk, architektury, obyczajów, tradycji, A jednak dziś z całego tego miasta pamiętam tylko spotkaną tam przygodnie kobietę, która z miłości do mnie zatrzymywała mnie, Byliśmy ze sobą dzień w dzień, noc w noc — wszystko inne zdążyłem [dawno zapomnieć, Pamiętam — mówię — jedynie tę kobietę, lgnącą do mnie żarliwie, Znów błąkamy się, łączymy w miłości i rozstajemy znowu, Znów trzyma mnie za rękę, nie wolno mi odejść, Widzę ją tuż przy sobie, z milczącymi wargami, w których jest [smutek i drżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 31.12.14, 16:29 www.youtube.com/watch?v=KSSOmUPYK0A Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 31.12.14, 16:47 www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AtvyHPyJygM Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 11.01.15, 08:39 Jan Lech Kurek ✫¸.•°♥°•✫✫¸.•°♥°•✫ *** Dom wybuduję... *** Dom wybuduję z drugiej strony tęczy - słoneczny azyl, uczuć naszych puklerz, w którym się szczęściem każdy kąt rozdźwięczy, tylko mi uwierz. Ściany miłością przeczystą wypiętrzę i zwieńczę marzeń zbłękitniałym niebem, na zaufania opoce najświętszej, lecz bądź mi chlebem. Bo dom, to nie są tylko puste mury - to człowiek zwykły w upadkach i wzlotach, więc nie przesądzaj dziś niczego z góry, tylko mnie kochaj. ✫¸.•°♥°•✫✫¸.•°♥°•✫ Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: wzruszające wiersze na wieczory... 11.01.15, 09:09 Miłość jest z serca płynącym pragnieniem Miłość jest z serca płynącym pragnieniem Nieskończoności wielkiej przyjemności, Oczy to pierwsi rodzice miłości, Serce jej jednak daje pożywienie. Bywa, że palą miłosne płomienie Choć się nie widzi źródła namiętności, Ale ta miłość, która ściska w złości, W tym, co spostrzega oko, ma korzenie: To bowiem oko sercu ukazuje Wszystko, co widzi, rzeczy złe i dobre, Tak jak je sama natura kształtuje, Zaś serce, w którym pragnienie się budzi, Jego przedmiotu tworzy sobie obraz: I taka miłość panuje wśród ludzi. aut. nieznany przełożył Maciej Froński Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 18.01.15, 17:23 Przyniosłam troszkę kwiatów z kuchni Ewy:-) ewairena57.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
inspirowana Re: wzruszające wiersze na wieczory... 20.01.15, 12:49 milutko sie czyta wierszyki zapodane przez was :) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 10.02.15, 18:33 Czas na życie Nie odkładaj życia, potem go nie będzie, trwa tyle co cisza przed majową burzą. Kiedy drzewa w sadzie z owoców otrzęsiesz, zima zmrozi myśli, śniegiem włosy prósząc. Nie zamykaj ramion, bo podróż wiosenna trwa przez małą chwilę, tyle co kwitnienie Przejdziesz parę kroków i zacznie się ściemniać, iskry już nie wskrzesi żaden inny krzemień. Teraz życie spisuj, barwy, zapach notuj, zaciągnij się wiatrem, wyjdź z samotnej głuszy. Jeśli prześpisz życie, zapragniesz powrotu, lecz za późno będzie na to, aby wrócić. - annaG Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 10.02.15, 18:38 Szczęście lubi powracać Uśmiechnij się śmiało do życia burzy. Zdarzeniom losu nie kłaniaj się. Szukaj dla zmysłów tego co je wzruszy. Nigdy o sobie nie pomyśl źle. Po deszczu oczekuj słońca promieni. Po smutku przyjdą radosne dni. W końcu twa karta na dobre się zmieni. Popatrz nocą w niebo, jak gwiazdami lśni. A każda ta gwiazda mruga do ciebie. Słońce blaskiem swym uśmiech przywróci. Pogoda ducha jest w tobie, nie w niebie... Bo to, co dasz od siebie, losem powróci. - Oskar Wizard Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Autor na scenę! 10.02.15, 21:05 Trochę mi E-zybiego, że o Andrzeju nie wspomnę, brak mi w tym wątku, niestety... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 14.02.15, 15:22 www.youtube.com/watch?v=SKVozoJg_7k Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 05.03.15, 19:41 Moja wiosna ( satyrycznie ) już stary wróbel szepcze coś na uszko siedząc tuż obok wróblowej na sośnie - jak się masz najmilsza moja papużko oj... będzie wiosna gołąb zagruchał i nastroszył wole grucha po swojemu pieśni miłosne - od spacernika ciebie duszko wolę oj... będzie wiosna kot ostrzy pazur o sztachetę płotu bąknął miłej coś miaucząc zazdrośnie - narobię ci ja nie lada sromoty oj... będzie wiosna róża żegna się z kochankiem słomianym rzekła - ja w twoim uścisku urosłam żegnaj, umówiona-m z motylem - kochany wszak idzie - wiosna ot baba zazdrosna - zżymam się i wiję rzekłby choć strach ogrodowy coś miłośnie cni się do kochania - on zawisł na kiju... i taka to... wiosna ! - Zofia Szydzik Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 05.03.15, 20:08 www.youtube.com/watch?v=JL9UbzhmC4o Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Zielionyje cziełowieczki 05.03.15, 21:17 Ciekawe, co na to zielone ludziki, że o Putinie nie wspomnę... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Szydzik? 05.03.15, 21:18 No tak, Szydzik! Nie szydź, nomen omen! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Miłość jest serca bólem? 05.03.15, 19:46 Czy Ty przypadkiem nie jesteś masochistką! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 07.03.15, 22:36 Tulipany Stoją jak rycerze i piękna pilnują gdyż tulipany się w nim lubują... Od dawna księżniczek wyglądają oraz na nie cierpliwie czekają. Wiosna je hołubi i wynagradza oraz blisko kolorowych dam sadza, by się do siebie przybliżyli i słodko tulili, tulili, tulili... Tuli - Pan, Tuli - Pani, Pan - Pani ! Tak się zachowują zakochani, gdyż świat dla nich jest zaczarowany i w bajkę się uroczą przemienia, gdy jeden drugiego kocha i docenia... - Aleksandra Baltissen Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 25.03.15, 20:05 www.wiersze.annet.pl/w,,31151 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Herbert na opamiętanie 25.03.15, 20:16 Herbert Zbigniew Potęga smaku Pani Profesor Izydorze Dąmbskiej To wcale nie wymagało wielkiego charakteru nasza odmowa niezgoda i upór mieliśmy odrobinę koniecznej odwagi lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku Tak smaku w którym są włókna duszy i cząstki sumienia Kto wie gdyby nas lepiej i piękniej kuszono słano kobiety różowe płaskie jak opłatek lub fantastyczne twory z obrazów Hieronima Boscha lecz piekło w tym czasie było jakie mokrt dół zaułek morderców barak nazwany pałacem sprawiedliwości samogonny Mefisto w leninowskiej kurtce posyłał w teren wnuczęta Aurory chłopców o twarzach ziemniaczanych bardzo brzydkie dziewczyny o czerwonych rękach Zaiste ich retoryka była aż nazbyt parciana (Marek Tulliusz obracał się w grobie) łańcuchy tautologii parę pojęć jak cepy dialektyka oprawców żadnej dystynkcji w rozumowaniu składnia pozbawiona urody koniunktiwu Tak więc estetyka może być pomocna w życiu nie należy zaniedbywać nauki o pięknie Zanim zgłosimy akces trzeba pilnie badać kształt architektury rytm bębnów i piszczałek kolory oficjalne nikczemny rytuał pogrzebów Nasze oczy i uszy odmówiły posłuchu książęta naszych zmysłów wybrały dumne wygnanie To wcale nie wymagało wielkiego charakteru mieliśmy odrobinę niezbędnej odwagi lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku Tak smaku który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała głowa Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 08.04.15, 15:53 Tęsknoty Tak dalecy sobie i tak bliscy, W swych łódeczkach w życia oceanie, Wyglądamy jednej wspólnej wyspy, Która zwie się miłość lub kochanie. Tak spragnieni uczuć jak sieroty Chcemy wierzyć, że ktoś nas przygarnie. Lecą ku nam motyle - tęsknoty, Płoną w sercach czerwone latarnie. Gdy się złączą nieśmiałym dotykiem Nasze dłonie i coś poczujemy, Każdy szept się stanie głośnym krzykiem I już tylko dla siebie będziemy. A więc płyńmy miłości na przeciw By odnaleźć swoje przeznaczenie. Już nam w chmurach nowe słońce świeci, Co rozgoni samotności cienie. - Anna Zajączkowska Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 17.04.15, 19:04 www.youtube.com/watch?v=BNWUaA3VfXI Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 17.04.15, 19:09 www.youtube.com/watch?v=pm717dzKYmI Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jesteś, chyba, nachalna... 17.04.15, 21:28 Moja Droga, takie emocje pozostawia się przy sobie... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Jesteś, chyba, nachalna... 17.04.15, 21:34 Pani palacz jest nachlana? Wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 02.06.15, 22:12 www.youtube.com/watch?v=EJiifDuWr1Adobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Santo subito! 02.06.15, 22:22 Myślę, że i Twardowski, i Kolberger powinni być beatyfikowani! Santo subito! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 03.06.15, 11:08 Ale zem sie wzruszyl a to srodek dnia dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 14.06.15, 17:21 Na otwarte okno czekam, ślę pozdrowienia z daleka:-) ewairena57.blogspot.com/2015/06/okna.html?showComment=1434263300373 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A ja myślałem... 28.06.15, 23:03 A ja myślałem, że chodzi Ci o okna życia! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Narkoman 05.03.15, 22:32 I Ty to nazywasz poezją? Nie żartuj, przecież to regularny narkoman, wyznawca marychy, zresztą! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: wzruszające wiersze na wieczory... 28.06.15, 15:26 W sieci nie trudno kogoś znaleźć często zwykły to przypadek. Ileż radości słowem szeptanych nikt nie dostrzega drobnych wpadek. Nie każdy umie pisać wierszem lecz miło zawsze jest pogadać. Gdy noc nadchodzi, smutek ogarnia fajnie poklikać, sens życiu nadać. Czasami jednak czar szybko pryska emocje gasną, cisza zapada. Gdy ktoś zapyta nieśmiało...jesteś? komputer milczy, nie odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 28.06.15, 16:52 To smutne,bo do roznych rodzajow samotnosci doszla samotnosc w sieci,cos nowego,ale tak samo niemile,jak stare samotnosci.W niektore dni rzeczywiscie jest niewiele wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Nie każdy umie pisać wierszem..." 28.06.15, 22:12 "Nie każdy umie pisać wierszem..." ;-( Jakże Ci zazdroszczę! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: "Nie każdy umie pisać wierszem..." 28.06.15, 22:52 Kiedys pisalam,bo wiele cisnelo mi sie na usta ,ale nikt sie na tym nie poznal. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie każdy umie pisać wierszem... 28.06.15, 23:27 A jaki uczciwy człowiek nie próbował pisać wierszy? Chyba tylko Klechowski, ale on nigdy nie był uczciwy, niestety... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Nie każdy umie pisać wierszem... 01.07.15, 09:13 megi33.republika.pl/exupery.htm Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Zawsze można znaleźć gotowca:-) 09.10.15, 19:24 *** Na szlaku naszych marzeń *** Naucz mnie słuchać twoich słów, chcę poczuć twego serca bicie. Naucz mnie patrzeć sercem znów i widzieć serce twe w zachwycie. Patrzeć w twe oczy roześmiane, twój głos jak z czułych nutek słyszeć. Chcę z tobą witać każdy ranek, każdego zmierzchu poczuć ciszę. Poczuć przyjaźni twojej przestrzeń, miłości czarę znów wychylić. Usiąść przy tobie bezszelestnie - żeby nie spłoszyć czaru chwili. W grudniowy mróz i w lipca skwarze być z tobą - jednym, niepodzielnym. Podążać szlakiem twoich marzeń i wszystkie nasze wspólne spełnić. autor: Iwa ♥«ڿڰۣ♥ღ Pozdrawiam Milusińskich z forum życząc miłego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 22.11.15, 15:13 Ciepła przystań Szare powietrze mgłą zasnute, o świcie krążył płatek śniegu; ostatni liść w pozłocie kruchej drży w pierwszych taktach zimnych etiud. Jesień odchodzi w rdzawych sukniach modrzewi; róże śpią w chochołach. Pejzaż za oknem też posmutniał lecz słońca w sobie nie odwołam, gdy garstkę ciepła mi przynosisz w zwykłej rozmowie na dobranoc; w codziennych rytmach szarych godzin, kiedy dzień dobry mówisz rano. Za chwilę zima dni pobieli, nie zmarznę w jej lodowych błyskach, bo w twoich uczuć sztukaterii znalazłam sens i ciepłą przystań. Ewa Pilipczuk Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 30.11.15, 16:58 ewairena57.blogspot.com/2015/11/z-bagazem-dni.html#comment-formPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 02.12.15, 21:30 Wzruszył mnie ten wiersz do łez, dobranoc:-) www.youtube.com/watch?v=8_rSdIOo7ks Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 02.12.15, 21:40 Czy Wy naprawdę rozumiecie, co i o czym piszecie? "Peter McWilliams (...) Piotr zmarł w wieku 50 ponieważ odmawiano mu dostęp do jego konopi ratujących życie. Chciał innych pacjentów o tym wspaniałe rośliny. Piotr był najlepiej sprzedającym się autorem, własny wydawcy z ponad 40 książek i w latach późniejszych działacz szczery do legalizacji i uchylenie zakazu stosowania marihuany." Czy Ty naprawdę uważasz, że te swoje konopie on powinien dostawać? I tak do końca uważasz, że jego prawo powinni wspierać katolicy? Chyba nie do końca to wszystko rozumiesz... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 02.12.15, 22:59 Myślę, że przy najbliższej okazji powinnaś podrzucić mu należną, jak rozumiem, działkę! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 05.01.16, 18:08 www.youtube.com/watch?v=0JTGO72oTmI Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 24.01.16, 18:07 ewairena57.blogspot.com/2016/01/w-zaciszu.html#comment-form Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 05.02.16, 18:34 www.youtube.com/watch?v=RvG7LnLSdE0 Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 10.02.16, 13:24 www.youtube.com/watch?v=afAaK3atY2w&feature=em-subs_digest Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 10.02.16, 19:35 Dla Przyjaciół:-) ewairena57.blogspot.com/2016/02/moj-luty.html#comment-form Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 24.02.16, 07:13 www.youtube.com/watch?v=zGUku3RAAO8&list=TLvO8Eri9K1zUyMzAyMjAxNg Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 22.03.16, 18:05 www.youtube.com/watch?v=fS---ZM3oNY Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 22.03.16, 18:35 www.youtube.com/watch?v=pYZ2hJwBXrY Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 14.07.16, 20:39 www.youtube.com/watch?v=Q5Oc2vR0jTU Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 31.08.16, 16:50 www.youtube.com/watch?v=RjdU6J8nwzI&list=TLjC-W4Wi_aIQzMTA4MjAxNg Pozdrawiam w ostatni dzień wakacji:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 23.10.16, 12:21 Witam, najważniejsza jest rodzina, pozdrawiam:-) www.youtube.com/watch?v=ezksARWzsR4&feature=em-u Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 23.10.16, 12:37 Najważniejsi jesteśmy my,każdy z osobna. P.S.Tak naprawdę to chyba najważniejsze jest zdrowie,bo bez rodziny można żyć,a bez zdrowia nie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: wzruszające wiersze na wieczory... 23.10.16, 18:34 Racja, Pani Geniu! zdrowie jest najważniejsze, sam Mistrz J.Kochanowski wypowiedział swoje zdanie na ten temat w jednej ze swoich fraszek...więc racząc się lampką wina piję za zdrowie przyjaznych tu osób...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 25.10.16, 11:05 Pani Geniu ma pani racje zdrowie jest najwazniejsze wiem bo Jozek mi sie rozchorowal ostatnio katar ma ogromniasty i musze tam sie nim zajmowac bo kiepsko z nim bylo i to bardzo kiepsko ale pod moja opieka dochodzi powoli do siebie nie chwalac sie to zem go z objec smierci wyrwal oczywiscie z pomoca medycyny naturalnej Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 25.10.16, 19:46 Panie Edku ja też często stosuję naturalne metody leczenia,ciekawe czy takie same jak pan.Niech pan też stosuje profilaktykę aby się nie zarazić.Teraz taki okres,że trzeba szczególnie uważać,bo organizm musi się przyzwyczaić do zimniejszej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 27.10.16, 11:08 A gdzie tam takie same my sie leczymy Jozkowa mikstura. Jozek robi takie rozniaste ekszperymenty no i wynalazl take miksture co wszelkie chorobsko wyleczy. Mozna to pic albo jak nie mozna juz pic to sie nacierac Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 24.10.16, 19:55 www.youtube.com/watch?v=CSS1O-ODYhk Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jak padakasraka... 31.08.16, 21:23 Wygląda mi na to, że jesteś naprawdę prawdziwą, co by to nie mogło oznaczać, fanką poezji - 10 wpisów pod rząd i zero reakcji ze strony forumowiczów! Wiem, nie każdy zna się na prawdziwej poezji. Życzę dalszych sukcesów na niwie! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Jak padakasraka... 07.09.16, 18:46 www.youtube.com/watch?v=KHSkDJOTX-Y&list=TLEjt8IljwD8MwNzA5MjAxNg Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Jak padakasraka... 07.09.16, 19:02 www.youtube.com/watch?v=R3kA4sXuq08 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Specjalność... 07.09.16, 20:23 Nie pomyłiłem się... Byłem pewien, że "wzruszające wiersze na wieczory" to twoja specjalność... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Specjalność... 08.09.16, 08:17 www.youtube.com/watch?v=z72qFwTyg44 Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Specjalność... 09.11.16, 16:30 www.youtube.com/watch?v=qwa2rOYvtzI&feature=em-subs_digestPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Specjalność... 20.11.16, 07:31 www.youtube.com/watch?v=Elp_grFAoV0&feature=em-u Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: wzruszające wiersze na wieczory... 26.10.16, 20:49 Rozmowa liryczna - Powiedz mi jak mnie kochasz? - Powiem. - Więc? - Kocham cię w słońcu. I przy blasku świec. Kocham cię w kapeluszu i w berecie. W wielkim wietrze na szosie, i na koncercie. W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach. I gdy śpisz. I gdy pracujesz skupiona. I gdy jajko roztłukujesz ładnie - nawet wtedy, gdy ci łyżka spadnie. W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku. I na końcu ulicy. I na początku. I gdy włosy grzebieniem rozdzielisz. W niebezpieczeństwie. I na karuzeli. W morzu. W górach. W kaloszach. I boso. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą. I wiosną, kiedy jaskółka przylata. - A latem jak mnie kochasz? - Jak treść lata. - A jesienią, gdy chmurki i humorki? - Nawet wtedy, gdy gubisz parasolki. - A gdy zima posrebrzy ramy okien? - Zimą kocham cię jak wesoły ogień. Blisko przy Twoim sercu. Koło niego. A za oknami śnieg. Wrony na śniegu. K.I.Gałczyński ... Myślę, że warto kochać i być kochanym daje to siłę i moc, leczy wszelkie rany. Gdy spotka Cię zawód lub rozczarowanie nie trać nadziei, ktoś odpowie na nie... Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: wzruszające wiersze na wieczory... 16.07.17, 08:49 www.youtube.com/watch?v=0wyTztzPw14&feature=em-subs_digest Odpowiedz Link Zgłoś