Dodaj do ulubionych

Ziemkiewicz

17.05.15, 09:22
na niedzielne popołudnie
dorzeczy.pl/id,6282/Gdybym-ja-byl-Kukiz-albo-Duda.html#.VVdEaU4AELY.facebook
Obserwuj wątek
    • americano2014 Re: Ziemkiewicz 17.05.15, 10:33
      ...a na dodatek matka kurka
      kontrowersje.net/dzi_wst_pniak_michnika_jest_mniej_warty_ni_felieton_matki_kurki
      • wislocki12 Se pogadamy... 17.05.15, 11:32
        No tak, za chwilę podeślę Ci jakieś teksty Krzymowskiego, że o Kalukinie nie wspomnę, i wtedy dopiero se pogadamy! ;-))
        • americano2014 Re: Se pogadamy... 17.05.15, 16:07
          Kto ich czyta,oprócz Ciebie i paru tysięcy podobnych lewaków?!
          • edekzgredek99 Re: Se pogadamy... 17.05.15, 17:06
            Lechowski ty to jednak jesteś zdrowo popie...ny.
            • genia50 Re: Se pogadamy... 17.05.15, 17:11
              Wlasnie panie Edku i bardzo nerwowy.Wczoraj kupilam kilka jajek i 2 byly zgniecine,zaczelam wiec cos podejrzewac....
              • edekzgredek99 Re: Se pogadamy... 17.05.15, 17:16
                Pani Geniu bo osoby z zaburzeniami psychicznymi są bardzo czułe na wszelkie zmiany pogody i fronty atmosferyczne. Dzisiaj pogoda jest jaka jest. Wieje. Lechowskiemu się pogorszyło. Psychoza się nasiliła. A że jaja gniecie? Nie ma facet wyczucia w żadnym temacie.
          • wislocki12 Pingpong? 17.05.15, 21:17
            Ale to przecież, jeżeli jest prawdziwe, nie zmienia istoty sporu. No bo jak nazwać przerzucanie się linkami do artykułów publicystów bez słowa własnego komentarza? Pingpong? ;-))
          • ja-tarzan Re: Se pogadamy... 18.05.15, 07:48
            >>Kto ich czyta,oprócz Ciebie i paru tysięcy podobnych lewaków?!

Duda zapowiada zgodę narodową, bez względu na odmienność poglądów. To nie jest twój kandydat?

Biskupi mówią o bliźnim, nie są głowami twojego kościoła?
    • edekzgredek99 Re: Ziemkiewicz 17.05.15, 12:42
      Lechowski spadaj kury macać
      • americano2014 Re: Ziemkiewicz 17.05.15, 17:11
        ...i jak zawsze Ziemkiewicz ma znowu rację!
        fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-7-zwyciestwo-dudy-zos,nId,1734839
        • wislocki12 Ziemkiewicz jak bokser? 17.05.15, 21:26
          No tak, pingpong trwa!
          Jak myślisz, który poważny publicysta odważyłby się na tydzień przed wyborami napisać:
          "Odliczanie Wyborcze Ziemkiewicza (dzień 7). Zwycięstwo Dudy zostało już przesądzone."?
          PS. Mam wrażenie, że Ziemkiewicz zachowuje się jak bokser przed walką, niestety! ;-))

• americano2014 Re: Ziemkiewicz jak bokser? 17.05.15, 22:49
            A ja mam wrażenie,że Ziemlkiewicz właściwie ocenia stan świadomości Polaków
            • wislocki12 Koniukturalista? 17.05.15, 23:29
              Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi? O stan świadomości Polaków czy kompetencje Ziemkiewicza? Czyżbyś miał zarzucić mu koniunkturalizm? Fe! :-((
            • smieszekleszek Re: Ziemkiewicz jak bokser? 18.05.15, 19:40
              americano2014 napisał(a):

> A ja mam wrażenie,że Ziemlkiewicz właściwie ocenia stan świadomości Polaków
              A ja mam wrażenie że jesteś workiem treningowym owego pana. Hi hi
            • wislocki12 Profesjonalny felietonista? 18.05.15, 20:01
              Może i tak, ale nie zachowuje się jak profesjonalista, niestety! :-((
              • americano2014 Re: Profesjonalny felietonista? 18.05.15, 20:30
                Po wczorajsze debacie Ziemkiewicz w TVP info celnie stwierdził,że osiagnięciem Komorowskiego było to,że przez ponad godzinę nie usnął
                • ja-tarzan Re: Profesjonalny felietonista? 18.05.15, 20:54
                  >>Po wczorajsze debacie Ziemkiewicz w TVP info celnie stwierdził,że osiagnięciem Komorowskiego było to,że przez ponad godzinę nie usnął

Ziemkiewicz i inni Jedynie_Słuszni_Publicyści maja lekkie pióro ... do negowania wszystkiego co bnie pasuje do ich tezy.

Na mój gust to okres kampanii i kilka tygodni wcześniejszych wystąpień wygrał zdecydowanie Duda, tę debatę jednak Komorowski. Duda stracił impet, dał się zapędzić w kozi róg, no i nie potrafił opanować wobec może ze dwóch kłopotliwych pytań.

No cóż, to był marketing, teraz czas na zimną kalkulację...
                • wislocki12 Celnie stwierdził? 18.05.15, 21:01
                  No tak, profesjonalny felietonista! :-((
                  PS. Kto nie usnął? Komorowski czy Ziemkiewicz? ;-))
                  • ja-tarzan Re: Celnie stwierdził? 18.05.15, 21:14
                    Co dla mnie najwazniejsze, to wygląda na to, że Komorowski rzetelnie cytował Dudę w kwestii poglądów, w wyborach europejskich, odmiennych od tych prezentowanych obecnie.

I NIE ICH ZMIANA JEST PROBLEMEM, DLA MNIE ŻADNYM, ALE FAKT, ŻE ... DUDA NAZWAŁ TO KŁAMSTWEM.

... ATO JEST PISIZM W STYLU LECHOWSKIEGO, KTÓRY NAZYWA MNIE KŁAMCĄ, A POTEM PISZE, ŻE NIE WIE TAK NAPRAWDĘ NIC O TYM, CO MÓWIŁEM, BO NIE CZYTA WSZYSTKIEGO. TAK BYŁO W SPRAWIE KAR ZA HOMOSEKSUALIZM W AFRYCE NA TEN PRZYKŁAD.

NAJPIERW OPLUĆ, A POTEM ... JESZCZE RAZ OPLUĆ, KTO TAM BY SIĘ PRZEJMOWAŁ UCZCIWOŚCIĄ ;)
                    • smieszekleszek Re: Celnie stwierdził? 18.05.15, 21:56
                      ja-tarzan napisał:

> Co dla mnie najwazniejsze, to wygląda na to, że Komorowski rzetelnie cytował Du
                      > dę w kwestii poglądów, w wyborach europejskich, odmiennych od tych prezentowany
                      > ch obecnie.
                      >
                      > I NIE ICH ZMIANA JEST PROBLEMEM, DLA MNIE ŻADNYM, ALE FAKT, ŻE ... DUDA NAZWAŁ
                      > TO KŁAMSTWEM.
                      > RADYKAŁOWIE TAK MAJĄ
                      > ... ATO JEST PISIZM W STYLU LECHOWSKIEGO, KTÓRY NAZYWA MNIE KŁAMCĄ, A POTEM PIS
                      > ZE, ŻE NIE WIE TAK NAPRAWDĘ NIC O TYM, CO MÓWIŁEM, BO NIE CZYTA WSZYSTKIEGO. TA
                      > K BYŁO W SPRAWIE KAR ZA HOMOSEKSUALIZM W AFRYCE NA TEN PRZYKŁAD.
                      >
                      > NAJPIERW OPLUĆ, A POTEM ... JESZCZE RAZ OPLUĆ, KTO TAM BY SIĘ PRZEJMOWAŁ UCZCIW
                      > OŚCIĄ ;)
                      >
                      • wislocki12 Co by to miało znaczyć? 18.05.15, 22:09
                        Przepraszam, ale mam wrażenie, że po prostu przekleiłeś post Tarzana... Czy to było zamierzone? I co by to miało znaczyć? ;-))
                    • smieszekleszek Re: Sorry 18.05.15, 23:20
                      ja-tarzan napisał:

> Co dla mnie najwazniejsze, to wygląda na to, że Komorowski rzetelnie cytował Du
                      > dę w kwestii poglądów, w wyborach europejskich, odmiennych od tych prezentowany
                      > ch obecnie.
                      >
                      > I NIE ICH ZMIANA JEST PROBLEMEM, DLA MNIE ŻADNYM, ALE FAKT, ŻE ... DUDA NAZWAŁ
                      > TO KŁAMSTWEM.
                      >
                      > ... ATO JEST PISIZM W STYLU LECHOWSKIEGO, KTÓRY NAZYWA MNIE KŁAMCĄ, A POTEM PIS
                      > ZE, ŻE NIE WIE TAK NAPRAWDĘ NIC O TYM, CO MÓWIŁEM, BO NIE CZYTA WSZYSTKIEGO. TA
                      > K BYŁO W SPRAWIE KAR ZA HOMOSEKSUALIZM W AFRYCE NA TEN PRZYKŁAD.
                      >
                      > NAJPIERW OPLUĆ, A POTEM ... JESZCZE RAZ OPLUĆ, KTO TAM BY SIĘ PRZEJMOWAŁ UCZCIW
                      > OŚCIĄ ;)
                      > Miało byc w tym miejscu:Radykałowie tak mają
                      • wislocki12 Sorry 18.05.15, 23:37
                        Nie chciałbym, abyś niniejszy post potraktował jako przytyk, ale naprawdę nie rozumiem, o co Ci chodzi? Nadużywasz bowiem wersalików, że o znakach "więcej niż" i "mniej niż" nie wspomnę, nie stosujesz także cudzysłowów, a twoją opinię nie sposób wyodrębnić w tekście, niestety! :-((
                        • ja-tarzan Re: Sorry 19.05.15, 08:05
                          >>Nie chciałbym, abyś niniejszy post potraktował jako przytyk, ale naprawdę nie rozumiem, o co Ci chodzi? Nadużywasz bowiem wersalików, że o znakach "więcej niż" i "mniej niż" nie wspomnę, nie stosujesz także cudzysłowów, a twoją opinię nie sposób wyodrębnić w tekście, niestety! :-(( <<

Wersalik oczywiście to "krzyk", a ">>" używam zamiast cudzysłowu, od zawsze, oddzielam spacją, by było widać jak na dłoni, że to cytat.
                          Jeśli wprowadza zamęt, spróbuję inaczej.

A prztykaj, jak czujesz potrzebę.
                          • wislocki12 Fenomen nożyczek? 19.05.15, 13:05
                            Drogi Tarzanie, to chyba jakieś nieporozumienie. Mój post bowiem był skierowany do Śmieszkakleszka. Masz zatem więcej niż jedno konto czy zadziałał fenomen nożyczek? ;-))
                            • ja-tarzan Re: Fenomen nożyczek? 19.05.15, 13:14
                              >>czy zadziałał fenomen nożyczek? ;-))

Fenomen postu po poście.

>>Masz zatem więcej niż jedno konto

Nie.
                              • lechowski51 Re: Fenomen nożyczek? 22.05.15, 00:07
                                ...i znowu Ziemkiewicz trafnie!
                                fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-3-nieoczekiwana-zamia,nId,1771261
                                • wislocki12 Fenomen nożyczek? 22.05.15, 01:48
                                  No tak! Uderz w stół? ;-))
                                • wislocki12 Nie pierwszy, i nie ostatni, zresztą! 22.05.15, 02:02
                                  Profesor już nic nie zbuduje! Nie pierwszy on, i nie ostatni, zresztą, niestety! ;-))
                                  "Profesor Andrzej Nowak podsumował kampanię prezydencką jako „starcie strachu z nadzieją”.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-3-nieoczekiwana-zamia,nId,1771261#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
    • wislocki12 Ziemkiewicz jak... babcia? 22.05.15, 02:04
      Gdyby babcia miała wąsy... ;-))
      • lechowski51 Re: Ziemkiewicz jak... babcia? 22.05.15, 20:06
        Niestety wisłocki od niedzieli bedziesz babcią!
        fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-2-duda-polski-obama,nId,1810183
        • edekzgredek99 Re: Ziemkiewicz jak... babcia? 22.05.15, 20:20
          Dawniej mawiano lechowski : "Jeszcze Maciek w doopie a już mu kaszę studzą". Wracaj do kurnika
          • genia50 Re: Ziemkiewicz jak... babcia? 22.05.15, 21:52
            Bedzie plakal jak przez zacietrzewienie zapomni dopilnowac swej chudoby.
        • wislocki12 Ziemkiewicz jak... prezes? 22.05.15, 22:08
          No tak, Ziemkiewicz nie oglądał i nie słuchał, ale swoje wie! Zupełnie jak prezes K.! ;-))
          • rzeszowski15 Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 20:54
            Ziemkiewicz yśli i świetnie włada naszym pięknym językiem a ty jak zwykle bredzisz,niestety,zresztą...co by to miało znaczyć
            fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news-o-premier-ktora-jezdzila-koleja,nId,1846117
            • wislocki12 Refleks? 05.07.15, 21:12
              Odnoszę wrażenie, ze ostatnio refleks Cię zawodzi, jakby, niestety! :-(
              PS. Nie bardzo rozumiem, co by mogło znaczyć owe "yśli", zresztą! :-(
              PS2. Mam wrażenie, że właśnie usiłujesz opanować moją "poetykę", co by to nie mogło znaczyć! ;-))
            • ja-tarzan Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 23:14
              >>świetnie włada naszym pięknym językiem

Pisze językiem dość potocznym, a epitety, których używa nie należą do kanonu piekna, to lekka przesada.

Po drugie, kto jak kto, ale ty akurat dobrym recenzentem jakości języka to chyba nie jesteś.

>>Nazywam go osz

Co oznacza, że nazywasz "go osze J.Korwin Mikke"?

"Oszem" może ... jeśli w odpowiednim przypadku...
              • rzeszowski15 Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 23:32
                Bijesz nie tylko jak zwykle pianę ale zaczynasz bredzić jak wisłocki,co by to miało niestety,zresztą znaczyć
                • ja-tarzan Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 23:40
                  >>co by to miało niestety,zresztą znaczyć

Nadużywasz tego określenia, dostałeś takie wytyczne z biura?

>>Bijesz nie tylko jak zwykle pianę ale zaczynasz bredzić

Ale, że o czym? Że nie uważam stylu Ziemkiewicza za wyjątkowy, czy, że w cale nie masz w stopce dziwnego podpisu?
                  • rzeszowski15 Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 23:57
                    Jak nie masz nic do powiedzenia,to niestety nie umiesz milczeć i oceniasz jednego z najwybitniejszych polskich dziennikarzy...forumowy językoznawco i specjalisto od dzielenia wypowiedzi i wycinania ich z kontekstu a później polemizowania,z własnymi bzdurami,zakończonymo okrzykiem-ja cię pierdzielę!
                    • wislocki12 Przebłysk geniuszu 06.07.15, 00:15
                      No tak, Kukiz - pisowiec, platformers i lewak jednocześnie? Może i masz rację:
                      "Rafał Ziemkiewicz: Kukiz jest jednocześnie PiS-​owcem, Platformersem i lewakiem
                      - Kukiz ma duże szanse, by jego partia tworzyła przyszły rząd. Ale narażony jest też na na różnych szemranych sponsorów, którzy wejdą do sejmu na jego plecach, a następnie przepiszą się do innej partii." ;-))
                    • ja-tarzan Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 06.07.15, 07:08
                      >>oceniasz jednego z najwybitniejszych polskich dziennikarzy.

Nie mogę, nie powinienem, czy co?

>>forumowy językoznawco

Przeceniasz mnie ... choć dumny jestem z tego, że NAUCZYŁEM CIĘ UŻYWAĆ POLSKICH ZNAKÓW DIAKRYTYCZNYCH I PRZEKONAŁEM, ŻE TO MA ZNACZENIE W JAKI SPOSÓB UŻYWAMY OJCZYSTEGO JĘZYKA.

... niestety nie udało się przekonać do szacunku dla rozmówcy, no ale to już kwestia charakteru i wychowania.Może trauma lat pracy w ... jakimś resorcie.

>>wycinania ich z kontekstu a później polemizowania

Typowy lechowski zarzut ... mężczyzna umie się przyznać do błędu, ty będziesz kłamał w żywe oczy ... albo zarzucał wycinanie z kontekstu.

>>a później polemizowania,z własnymi bzdurami,zakończonymo okrzykiem-ja cię pierdzielę!

O pardon, ja pierdzielę było reakcją na cudze słowa, nie moje własne. Chciałem tak się zsolidaryzować z tobą, bo pierdzielisz na okrągło... a bzdury takie wypisujesz, że gdyby w tym biurze gimnazjalistę zatrudnili, to efekt byłby może nawet lepszy.
                      No chyba, że nie masz wpływu biedaku na to co musisz pisać ... w takim razie życzę znalezienia normalnej roboty.
                • wislocki12 Bicie piany? 06.07.15, 00:06
                  No tak, kolejny "rzeczowy" argument, wzbogacony dodatkowo dość wtórnymi ozdobnikami językowymi typu "co by to miało niestety, zresztą, znaczyć". :-(
                  PS. Jak podejrzewam, nawet nie podejrzewasz, że to właśnie Ty bijesz ową pianę! ;-))
                  • rzeszowski15 Re: Bicie piany? 06.07.15, 00:16
                    No tak...
                    • wislocki12 :-( 06.07.15, 00:22
                      ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka