americano2014 17.05.15, 09:22 na niedzielne popołudnie dorzeczy.pl/id,6282/Gdybym-ja-byl-Kukiz-albo-Duda.html#.VVdEaU4AELY.facebook Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
americano2014 Re: Ziemkiewicz 17.05.15, 10:33 ...a na dodatek matka kurka kontrowersje.net/dzi_wst_pniak_michnika_jest_mniej_warty_ni_felieton_matki_kurki Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Se pogadamy... 17.05.15, 11:32 No tak, za chwilę podeślę Ci jakieś teksty Krzymowskiego, że o Kalukinie nie wspomnę, i wtedy dopiero se pogadamy! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Se pogadamy... 17.05.15, 16:07 Kto ich czyta,oprócz Ciebie i paru tysięcy podobnych lewaków?! Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Se pogadamy... 17.05.15, 17:06 Lechowski ty to jednak jesteś zdrowo popie...ny. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Se pogadamy... 17.05.15, 17:11 Wlasnie panie Edku i bardzo nerwowy.Wczoraj kupilam kilka jajek i 2 byly zgniecine,zaczelam wiec cos podejrzewac.... Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Se pogadamy... 17.05.15, 17:16 Pani Geniu bo osoby z zaburzeniami psychicznymi są bardzo czułe na wszelkie zmiany pogody i fronty atmosferyczne. Dzisiaj pogoda jest jaka jest. Wieje. Lechowskiemu się pogorszyło. Psychoza się nasiliła. A że jaja gniecie? Nie ma facet wyczucia w żadnym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Pingpong? 17.05.15, 21:17 Ale to przecież, jeżeli jest prawdziwe, nie zmienia istoty sporu. No bo jak nazwać przerzucanie się linkami do artykułów publicystów bez słowa własnego komentarza? Pingpong? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Se pogadamy... 18.05.15, 07:48 >>Kto ich czyta,oprócz Ciebie i paru tysięcy podobnych lewaków?! Duda zapowiada zgodę narodową, bez względu na odmienność poglądów. To nie jest twój kandydat? Biskupi mówią o bliźnim, nie są głowami twojego kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Ziemkiewicz 17.05.15, 17:11 ...i jak zawsze Ziemkiewicz ma znowu rację! fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-7-zwyciestwo-dudy-zos,nId,1734839 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ziemkiewicz jak bokser? 17.05.15, 21:26 No tak, pingpong trwa! Jak myślisz, który poważny publicysta odważyłby się na tydzień przed wyborami napisać: "Odliczanie Wyborcze Ziemkiewicza (dzień 7). Zwycięstwo Dudy zostało już przesądzone."? PS. Mam wrażenie, że Ziemkiewicz zachowuje się jak bokser przed walką, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Ziemkiewicz jak bokser? 17.05.15, 22:49 A ja mam wrażenie,że Ziemlkiewicz właściwie ocenia stan świadomości Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Koniukturalista? 17.05.15, 23:29 Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi? O stan świadomości Polaków czy kompetencje Ziemkiewicza? Czyżbyś miał zarzucić mu koniunkturalizm? Fe! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Ziemkiewicz jak bokser? 18.05.15, 19:40 americano2014 napisał(a): > A ja mam wrażenie,że Ziemlkiewicz właściwie ocenia stan świadomości Polaków A ja mam wrażenie że jesteś workiem treningowym owego pana. Hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Profesjonalny felietonista? 18.05.15, 20:01 Może i tak, ale nie zachowuje się jak profesjonalista, niestety! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Profesjonalny felietonista? 18.05.15, 20:30 Po wczorajsze debacie Ziemkiewicz w TVP info celnie stwierdził,że osiagnięciem Komorowskiego było to,że przez ponad godzinę nie usnął Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Profesjonalny felietonista? 18.05.15, 20:54 >>Po wczorajsze debacie Ziemkiewicz w TVP info celnie stwierdził,że osiagnięciem Komorowskiego było to,że przez ponad godzinę nie usnął Ziemkiewicz i inni Jedynie_Słuszni_Publicyści maja lekkie pióro ... do negowania wszystkiego co bnie pasuje do ich tezy. Na mój gust to okres kampanii i kilka tygodni wcześniejszych wystąpień wygrał zdecydowanie Duda, tę debatę jednak Komorowski. Duda stracił impet, dał się zapędzić w kozi róg, no i nie potrafił opanować wobec może ze dwóch kłopotliwych pytań. No cóż, to był marketing, teraz czas na zimną kalkulację... Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Celnie stwierdził? 18.05.15, 21:01 No tak, profesjonalny felietonista! :-(( PS. Kto nie usnął? Komorowski czy Ziemkiewicz? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Celnie stwierdził? 18.05.15, 21:14 Co dla mnie najwazniejsze, to wygląda na to, że Komorowski rzetelnie cytował Dudę w kwestii poglądów, w wyborach europejskich, odmiennych od tych prezentowanych obecnie. I NIE ICH ZMIANA JEST PROBLEMEM, DLA MNIE ŻADNYM, ALE FAKT, ŻE ... DUDA NAZWAŁ TO KŁAMSTWEM. ... ATO JEST PISIZM W STYLU LECHOWSKIEGO, KTÓRY NAZYWA MNIE KŁAMCĄ, A POTEM PISZE, ŻE NIE WIE TAK NAPRAWDĘ NIC O TYM, CO MÓWIŁEM, BO NIE CZYTA WSZYSTKIEGO. TAK BYŁO W SPRAWIE KAR ZA HOMOSEKSUALIZM W AFRYCE NA TEN PRZYKŁAD. NAJPIERW OPLUĆ, A POTEM ... JESZCZE RAZ OPLUĆ, KTO TAM BY SIĘ PRZEJMOWAŁ UCZCIWOŚCIĄ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Celnie stwierdził? 18.05.15, 21:56 ja-tarzan napisał: > Co dla mnie najwazniejsze, to wygląda na to, że Komorowski rzetelnie cytował Du > dę w kwestii poglądów, w wyborach europejskich, odmiennych od tych prezentowany > ch obecnie. > > I NIE ICH ZMIANA JEST PROBLEMEM, DLA MNIE ŻADNYM, ALE FAKT, ŻE ... DUDA NAZWAŁ > TO KŁAMSTWEM. > RADYKAŁOWIE TAK MAJĄ > ... ATO JEST PISIZM W STYLU LECHOWSKIEGO, KTÓRY NAZYWA MNIE KŁAMCĄ, A POTEM PIS > ZE, ŻE NIE WIE TAK NAPRAWDĘ NIC O TYM, CO MÓWIŁEM, BO NIE CZYTA WSZYSTKIEGO. TA > K BYŁO W SPRAWIE KAR ZA HOMOSEKSUALIZM W AFRYCE NA TEN PRZYKŁAD. > > NAJPIERW OPLUĆ, A POTEM ... JESZCZE RAZ OPLUĆ, KTO TAM BY SIĘ PRZEJMOWAŁ UCZCIW > OŚCIĄ ;) > Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Co by to miało znaczyć? 18.05.15, 22:09 Przepraszam, ale mam wrażenie, że po prostu przekleiłeś post Tarzana... Czy to było zamierzone? I co by to miało znaczyć? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Sorry 18.05.15, 23:20 ja-tarzan napisał: > Co dla mnie najwazniejsze, to wygląda na to, że Komorowski rzetelnie cytował Du > dę w kwestii poglądów, w wyborach europejskich, odmiennych od tych prezentowany > ch obecnie. > > I NIE ICH ZMIANA JEST PROBLEMEM, DLA MNIE ŻADNYM, ALE FAKT, ŻE ... DUDA NAZWAŁ > TO KŁAMSTWEM. > > ... ATO JEST PISIZM W STYLU LECHOWSKIEGO, KTÓRY NAZYWA MNIE KŁAMCĄ, A POTEM PIS > ZE, ŻE NIE WIE TAK NAPRAWDĘ NIC O TYM, CO MÓWIŁEM, BO NIE CZYTA WSZYSTKIEGO. TA > K BYŁO W SPRAWIE KAR ZA HOMOSEKSUALIZM W AFRYCE NA TEN PRZYKŁAD. > > NAJPIERW OPLUĆ, A POTEM ... JESZCZE RAZ OPLUĆ, KTO TAM BY SIĘ PRZEJMOWAŁ UCZCIW > OŚCIĄ ;) > Miało byc w tym miejscu:Radykałowie tak mają Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sorry 18.05.15, 23:37 Nie chciałbym, abyś niniejszy post potraktował jako przytyk, ale naprawdę nie rozumiem, o co Ci chodzi? Nadużywasz bowiem wersalików, że o znakach "więcej niż" i "mniej niż" nie wspomnę, nie stosujesz także cudzysłowów, a twoją opinię nie sposób wyodrębnić w tekście, niestety! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Sorry 19.05.15, 08:05 >>Nie chciałbym, abyś niniejszy post potraktował jako przytyk, ale naprawdę nie rozumiem, o co Ci chodzi? Nadużywasz bowiem wersalików, że o znakach "więcej niż" i "mniej niż" nie wspomnę, nie stosujesz także cudzysłowów, a twoją opinię nie sposób wyodrębnić w tekście, niestety! :-(( << Wersalik oczywiście to "krzyk", a ">>" używam zamiast cudzysłowu, od zawsze, oddzielam spacją, by było widać jak na dłoni, że to cytat. Jeśli wprowadza zamęt, spróbuję inaczej. A prztykaj, jak czujesz potrzebę. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Fenomen nożyczek? 19.05.15, 13:05 Drogi Tarzanie, to chyba jakieś nieporozumienie. Mój post bowiem był skierowany do Śmieszkakleszka. Masz zatem więcej niż jedno konto czy zadziałał fenomen nożyczek? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Fenomen nożyczek? 19.05.15, 13:14 >>czy zadziałał fenomen nożyczek? ;-)) Fenomen postu po poście. >>Masz zatem więcej niż jedno konto Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Fenomen nożyczek? 22.05.15, 00:07 ...i znowu Ziemkiewicz trafnie! fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-3-nieoczekiwana-zamia,nId,1771261 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie pierwszy, i nie ostatni, zresztą! 22.05.15, 02:02 Profesor już nic nie zbuduje! Nie pierwszy on, i nie ostatni, zresztą, niestety! ;-)) "Profesor Andrzej Nowak podsumował kampanię prezydencką jako „starcie strachu z nadzieją”. Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-3-nieoczekiwana-zamia,nId,1771261#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ziemkiewicz jak... babcia? 22.05.15, 02:04 Gdyby babcia miała wąsy... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ziemkiewicz jak... babcia? 22.05.15, 20:06 Niestety wisłocki od niedzieli bedziesz babcią! fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-2-duda-polski-obama,nId,1810183 Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Ziemkiewicz jak... babcia? 22.05.15, 20:20 Dawniej mawiano lechowski : "Jeszcze Maciek w doopie a już mu kaszę studzą". Wracaj do kurnika Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ziemkiewicz jak... babcia? 22.05.15, 21:52 Bedzie plakal jak przez zacietrzewienie zapomni dopilnowac swej chudoby. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ziemkiewicz jak... prezes? 22.05.15, 22:08 No tak, Ziemkiewicz nie oglądał i nie słuchał, ale swoje wie! Zupełnie jak prezes K.! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 20:54 Ziemkiewicz yśli i świetnie włada naszym pięknym językiem a ty jak zwykle bredzisz,niestety,zresztą...co by to miało znaczyć fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news-o-premier-ktora-jezdzila-koleja,nId,1846117 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Refleks? 05.07.15, 21:12 Odnoszę wrażenie, ze ostatnio refleks Cię zawodzi, jakby, niestety! :-( PS. Nie bardzo rozumiem, co by mogło znaczyć owe "yśli", zresztą! :-( PS2. Mam wrażenie, że właśnie usiłujesz opanować moją "poetykę", co by to nie mogło znaczyć! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 23:14 >>świetnie włada naszym pięknym językiem Pisze językiem dość potocznym, a epitety, których używa nie należą do kanonu piekna, to lekka przesada. Po drugie, kto jak kto, ale ty akurat dobrym recenzentem jakości języka to chyba nie jesteś. >>Nazywam go osz Co oznacza, że nazywasz "go osze J.Korwin Mikke"? "Oszem" może ... jeśli w odpowiednim przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 23:32 Bijesz nie tylko jak zwykle pianę ale zaczynasz bredzić jak wisłocki,co by to miało niestety,zresztą znaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 23:40 >>co by to miało niestety,zresztą znaczyć Nadużywasz tego określenia, dostałeś takie wytyczne z biura? >>Bijesz nie tylko jak zwykle pianę ale zaczynasz bredzić Ale, że o czym? Że nie uważam stylu Ziemkiewicza za wyjątkowy, czy, że w cale nie masz w stopce dziwnego podpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 05.07.15, 23:57 Jak nie masz nic do powiedzenia,to niestety nie umiesz milczeć i oceniasz jednego z najwybitniejszych polskich dziennikarzy...forumowy językoznawco i specjalisto od dzielenia wypowiedzi i wycinania ich z kontekstu a później polemizowania,z własnymi bzdurami,zakończonymo okrzykiem-ja cię pierdzielę! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Przebłysk geniuszu 06.07.15, 00:15 No tak, Kukiz - pisowiec, platformers i lewak jednocześnie? Może i masz rację: "Rafał Ziemkiewicz: Kukiz jest jednocześnie PiS-owcem, Platformersem i lewakiem - Kukiz ma duże szanse, by jego partia tworzyła przyszły rząd. Ale narażony jest też na na różnych szemranych sponsorów, którzy wejdą do sejmu na jego plecach, a następnie przepiszą się do innej partii." ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Ziemkiewicz jak... prezes? 06.07.15, 07:08 >>oceniasz jednego z najwybitniejszych polskich dziennikarzy. Nie mogę, nie powinienem, czy co? >>forumowy językoznawco Przeceniasz mnie ... choć dumny jestem z tego, że NAUCZYŁEM CIĘ UŻYWAĆ POLSKICH ZNAKÓW DIAKRYTYCZNYCH I PRZEKONAŁEM, ŻE TO MA ZNACZENIE W JAKI SPOSÓB UŻYWAMY OJCZYSTEGO JĘZYKA. ... niestety nie udało się przekonać do szacunku dla rozmówcy, no ale to już kwestia charakteru i wychowania.Może trauma lat pracy w ... jakimś resorcie. >>wycinania ich z kontekstu a później polemizowania Typowy lechowski zarzut ... mężczyzna umie się przyznać do błędu, ty będziesz kłamał w żywe oczy ... albo zarzucał wycinanie z kontekstu. >>a później polemizowania,z własnymi bzdurami,zakończonymo okrzykiem-ja cię pierdzielę! O pardon, ja pierdzielę było reakcją na cudze słowa, nie moje własne. Chciałem tak się zsolidaryzować z tobą, bo pierdzielisz na okrągło... a bzdury takie wypisujesz, że gdyby w tym biurze gimnazjalistę zatrudnili, to efekt byłby może nawet lepszy. No chyba, że nie masz wpływu biedaku na to co musisz pisać ... w takim razie życzę znalezienia normalnej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Bicie piany? 06.07.15, 00:06 No tak, kolejny "rzeczowy" argument, wzbogacony dodatkowo dość wtórnymi ozdobnikami językowymi typu "co by to miało niestety, zresztą, znaczyć". :-( PS. Jak podejrzewam, nawet nie podejrzewasz, że to właśnie Ty bijesz ową pianę! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś