smieszekleszek 21.05.15, 18:16 Memy ,www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150518/WYBORYPREZYDENCKIE/150519589§ioncat=photostory3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polak1706 Re: "Debata Prezydencka" 21.05.15, 19:18 Dobre! To dla tych którzy nie POtrafią odróżnić ziarna od plew. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: "Debata Prezydencka" 21.05.15, 19:25 A co jest dla ciebie ziarnem z co plewami? Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: "Debata Prezydencka" 21.05.15, 20:15 Mam wrażenie, że jednak Ciebie boli Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: "Debata Prezydencka" 21.05.15, 21:07 Debata to takie starcie kogucików, które ma niewielki wpływ na moją decyzję, ale - jak to z reklamami bywa - spory na masowego odbiorcę ;) Dla mnie ma o tyle znaczenie, że złapałem Dudę na drugim kłamstwie. Czyli wynik meczu: Okres kampanii: Duda Komorowski: 1-0 Debaty: Duda -Komorowski: 0-1 Gdy o tego dodać wku...enie na PO oraz wku...enie na PiS wydawałby się remis. ... pozostaje zdrowy rozsądek ;) ... Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Memy jako panaceum? 21.05.15, 19:56 Naprawdę uważasz, że memy to panaceum na choroby prawicy? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Marny argument... 21.05.15, 19:54 Myślę, że memy, choć czasem, ale rzadko, dowcipne, to są raczej marnym argumentem w w tej dyskusji, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Marny argument... 21.05.15, 21:25 To może zaczadzonym emerytom debata u Sowy? abctygodnik.pl/artykuly/447-bienkowska-jedzac-halibuta-z-krewetkami-w-mleku-kokosowym-za-6-tys-zl-to-pracuje-idiota Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Marny argument... 21.05.15, 21:40 Naprawdę uważasz, że halibut to już delikates? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Marny argument... 21.05.15, 21:48 Ja bym to wszystko taniej ugotowala,zwlaszcza chlodnik z botwinki(z 10 razy tanie). Odpowiedz Link Zgłoś
giesiu79 Re: argument poniżej pasa ! 21.05.15, 21:43 Mnie osobiście wisi czy to będzie Bronek czy Jędrek nie pójdę z rodziną głosować ( 48% nie weżmie udziału w "Koncercie Kłamstw") Wielka rekrutacja na stanowisko za małe pieniądze Anna Dąbrowska Jesteśmy na ostatniej prostej w procesie rekrutacyjnym na miejsce pracy w Pałacu Prezydenckim. Do drugiego etapu przeszli dwaj kandydaci: Bronisław Komorowski i Andrzej Duda. Wymagania wobec głowy państwa są, jak wiadomo, dość spore, a wynagrodzenie nieadekwatne jak na stanowisko, na które rekrutuje komisja złożona z 38 milionów ludzi. Prezydent zarabia 20 tys. 137 zł brutto, na rękę około 15 tys., i ma konstytucyjny zakaz podejmowania dodatkowej pracy. Dlatego Andrzej Duda, jeśli powiedzie mu się w II turze, będzie musiał zrezygnować z pracy na prywatnej uczelni. Duda, jak donosi „Gazeta Wyborcza”, choć wziął bezpłatny urlop na Uniwersytecie Jagiellońskim, wciąż dorabia sobie na prywatnej Wyższej Szkole Pedagogiki i Administracji w Poznaniu. Bronisław Komorowski nie ujawnia swojego oświadczenia majątkowego, więc nie wiadomo, ile udaje mu się odłożyć z prezydenckiej pensji. Lech Kaczyński publikował dane, z których wynikało, że przez cztery lata prezydentury jego oszczędności wzrosły z 20 do ponad 300 tys. zł. Razem z teściami córki Marty spłacał też kredyt za jej małżeński gdyński apartament. Miał z czego, zważywszy że głowa państwa nie płaci rachunków za prąd, telefon i dania z karty, które w Belwederze gotuje osobisty kucharz. Jeśli Duda zostanie prezydentem, to z pewnością przeżyje spory finansowy szok. Od kiedy w maju zeszłego roku przeprowadził się z Sejmu (był posłem) do Brukseli, to z 6 tys. euro na rękę miesięcznie przebił o 14 tys. zł pensję posła, o 11 tys. zł – premiera i o 9 tys. – prezydenta. Marszałek Radosław Sikorski, który kieruje całym Sejmem, zarabia połowę tego co europoseł. Do tego jeszcze Duda za każdy dzień sesji plenarnej dostaje po 300 euro diety. Prezydencka pensja na tym tle wydaje się wręcz śmieszna. Wiadomo, że funkcję tę pełni się z powołania i misji, ale wypadałoby, żeby urzędujący prezydent zarabiał co najmniej tyle, ile konkurujący z nim teraz o to stanowisko europoseł. Opinia publiczna pogodziła się z tym, że prezesi firm zarabiają i sto razy więcej niż ich szeregowi pracownicy, ale – zapewne również pod wpływem tabloidów – politykom nie odpuszczą. Akceptują tym samym, że o ich życiu decydują ludzie z zarobkami, dla których żaden prezes, choćby niewielkiej korporacji, nie podniósłby się nawet z łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Myśl jego jest prosta... 21.05.15, 21:57 Naprawdę myślisz, że tak naprawdę o to chodzi w tych wyborach? Jesteś pewien, "że o ich (kandydatów) życiu decydują ludzie z zarobkami, dla których żaden prezes, choćby niewielkiej korporacji, nie podniósłby się nawet z łóżka."? Naprawdę sądzisz, że ludzi mogą ruszyć z łóżka wyłącznie zarobki? Odnoszę wrażenie, że masz dość uproszczoną wizję tego najlepszego ze światów, niestety! ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Marny argument... 21.05.15, 21:50 Ciekawe ile lechowski zarabiasz ponizej 6000 czy powyzej,bo nie wiem do ktorej warstwy cie zaliczyyc? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie żartuj! 21.05.15, 22:00 Lechowskiego interesują wyłącznie zarobki innych... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Nie żartuj! 21.05.15, 22:13 Gienia zarabiam dużo powyżej ale halibuty kupuję za swoje...i nie gardzę ludżmi jak ta blond Barbi,którzy na kasach w Tesco czy Biedronce zarabiają 1200 zł. Skoro nawt Bredzisław wstydzi się złodziejskiej PO,to jest szansa,że jesienią razem z Kukizem i jeo młodymi wyborcami-zmienimy Polskę! www.facebook.com/TygodnikDoRzeczy/photos/a.505973156099696.80280141.505864632777215/993999650630375/?type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nie żartuj! 21.05.15, 22:21 Ale halibutow nie powinno sie kupowac ,bo sa na wymarciu,czytalam to kiedys w eko dekalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 My, to znaczy kto? 21.05.15, 22:43 Przecież mówiłem, Lechowskiego, że o Americano nie wspomnę, interesują wyłącznie zarobki, szczególnie zaś tych, z którymi Klechowskiemu nie po puti... :-(( PS. Nie przesadzałbym z nadziejami na Kukiza, niestety! Ci sami młodzi jeszcze rok temu poparli niejakiego Korwina! ;-)) PS2. My? Chyba przesadzasz, no bo co mają wspólnego z PiSem narodowcy? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Nie żartuj! 21.05.15, 23:00 >>jest szansa,że jesienią razem z Kukizem i jeo młodymi wyborcami-zmienimy Polskę! Ty i młodzi wyborcy Kukiza ;) Przeciwko PiS-owi? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Fantasmagoria? 21.05.15, 23:08 No tak, narodowiec z młodymi wyborcami Kukiza i przeciw PiSowi zmieni Polskę? To chyba jakaś fantasmagoria? Chyba zarobki rzuciły Ci się na mózg, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Przepraszam! 21.05.15, 23:16 Przepraszam! To miało być do Lechowskiego! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Fantasmagoria? 21.05.15, 23:13 No tak, narodowiec z młodymi wyborcami Kukiza i przeciw PiSowi zmieni Polskę? To chyba jakaś fantasmagoria? Czyżby zarobki rzuciły Ci się na mózg, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nie żartuj! 22.05.15, 08:35 Gratuluje dobrego samopoczucia lechowski. Ty gardzisz ludzmi jak malo kto. Nie raz i nie dwa dawales tego dowod Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Marny argument... 21.05.15, 23:36 >>To może zaczadzonym emerytom debata u Sowy? Chcesz przeciwstawić wieśniactwo tej pani wieśniactwu paru pisowskich celebrytów? ... znając twoje wyżyny intelektu jestes w stanie napisac wszystko, zaraz Hoffman chwalący sie długościa penisa będzie szczytem talentu, a pawłowiczowe teksty wzorem elokwencji. puknij sie w łeb człowieczku, łykniesz każda bzdurę, którą ci komitet podrzuci, wierzysz bezkrytycznie w każdą bzdetę, którą kierownik sekcji każe rozpropagować po internecie. Jeśli ci zależy na Ojczyźnie, to walcz o jej dobro i zwalczaj każde bezeceństwo, bez względu na kolor partyjny. Jesteś zakłamany, bo złodziej z PO to zbrodniarz, a złodziej z PiS to patriota. Taki politykierski kundelek... bez zasad... Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Memy? Nie żartuj... 21.05.15, 23:43 Myślę, że memy nie są najlepszym narzędziem poznawanie rzeczywistości, niestety! ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
bres Re: Memy? Nie żartuj... 21.05.15, 23:47 Mór nadciąga ? Panie Wołodyjowski,larum grają, PiS...cy łby podnoszą, haki szykują, rankiem do drzwi łomotać będą... A Ty na koń nie siadasz, szabli się nie imasz, obrony nam skąpisz i watach nie wycinasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Memy? Nie żartuj... 21.05.15, 23:53 Mór nadciąga? Panie Wołodyjowski, larum grają, PO/PSL koryt się trzymają, podwyżki szykują, rankiem do drzwi łomotać będą (ulice wasze, kamienice nasze)... A Ty na koń nie siadasz, szabli się nie imasz, obrony nam skąpisz i watach (Radka) nie wycinasz? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Memy? Nie żartuj... 21.05.15, 23:56 Bronią złodziejskiej Polski i larum grają... niezalezna.pl/uploads/still2015/67284966181432235366.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sakiewicz jak... memy! ;-)) 22.05.15, 02:09 Tak samo czytelne, jak Niezależna, że o Sakiewiczu nie wspomnę, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Sakiewicz jak... memy! ;-)) 22.05.15, 07:45 Może to bardziej czytelne? www4.rp.pl/article/20150521/KRAJ/305219770 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie odda... 22.05.15, 12:18 To bardziej, szczególnie gdy Zdort pisze: "Nie będę ukrywał – ani Komorowski, ani Duda, to nie są moi ulubieńcy. Na żadnego z nich nie oddałem głosu w I turze i nie mam ochoty oddać głosu w II turze." ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jaki Sakiewicz takie memy! 22.05.15, 23:01 I tak Ci, jak Zdortowi, dopomóż Bóg! ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
republika_polska Orzeł z mąki jest OK! 22.05.15, 15:25 Duda skrytykował Komorowskiego za orła z czekolady. "Orzeł z mąki jest już ok"? Po debacie Andrzej Duda wyjechał w ostatnią przedwyborczą podróż po Polsce. Pierwszym przystankiem na trasie "Dudabusa" było Nowe Miasto nad Pilicą (woj. mazowieckie). Kandydat PiS dotarł tam około 2 w nocy. Spotkał się z właścicielami i pracownikami rodzinnej piekarni w tym mieście. Duda dopytywał ile pracowników zatrudnia firma i o to gdzie sprzedaje pieczywo. Otrzymał chleb ozdobiony wizerunkiem białego orła, którym się pochwalił. Sytuację natychmiast skomentowali internauci. www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wybory-prezydenckie-2015-dudabus-wyruszyl-w-polske,544553.html Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Orzeł z mąki jest OK! 22.05.15, 15:43 Orzel czekoladowy nie jest dobrze widziany,bo ma ciemna karnacje,moze to wlasnie chodzilo o kolor ,ze niewlasciwy? Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Orzeł z mąki jest OK! 22.05.15, 16:07 Toż to rasizm, orzeł musi być biały. Hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Orzeł z mąki jest OK! 22.05.15, 17:15 Z mąki tak! Z czekolady nie! Mimo że czekolada biała była. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Orzeł z mąki jest OK! 22.05.15, 17:18 Ale wpadka(moja) ,myslalam,ze byl czekoladowy,bo ciagle o nim slyszalam,ale nie widzialam! Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Orzeł z mąki jest OK! 22.05.15, 17:24 Był z białej czekolady. Ale jak PiS twierdzi że czekolada jest be, to jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Orzeł z mąki jest OK! 22.05.15, 20:35 Mam nadzieję,że Prezydent Duda stanie na czele marszu Niepodległości i zamiast jak Komorowski iść w otoczeniu urzędników i BOR-owców,pójdzie razem ze 100 tys Polaków,którzy będą nieśli dumnie flagi biało-czerwone a nie różowe baloniki. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Orzeł z mąki jest OK! 22.05.15, 21:02 Prezydent Duda? To się nie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Marsz z Dudą w Orle! 22.05.15, 23:08 A na czele owego marszu pójdzie prezes Kaczyński (oczywiście, bez ochrony!), Macierewicz (w kaftanie), Błaszczak (z testem na ID), Kuchcińsk (z tachometrem)i, że o Szydle (z kopytem) nie wspomnę! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś