Dodaj do ulubionych

Zgadnijcie, kogo mam na myśli?

04.07.15, 22:14
"wPolityce" - 4 lipca:
"Sondaż: 58% Polaków uważa, że Szydło jest lepszym kandydatem na premiera niż Kaczyński.
Gdyby Prawo i Sprawiedliwość wygrało jesienne wybory parlamentarne, Polacy chętniej widzieliby na stanowisku premiera Beatę Szydło niż Jarosława Kaczyńskiego - wynika z sondażu TNS Polska przeprowadzonego dla „Wiadomości” TVP1. PiS cieszy się obecnie największym poparciem spośród wszystkich ugrupowań."
Emerytura dla j. Kaczyńskiego jest już chyba nieunikniona, niestety... Ciekawe, co poczną sieroty po prezesie? Zgadnijcie, kogo mam na myśli? ;-))
Obserwuj wątek
    • polak1706 Re: Zgadnijcie, kogo mam na myśli? 04.07.15, 23:56
      Szkoda że Kaczorek odejdzie. Tylko ON był gwarantem usuwania szumowin typu Hoff... i podobnych w partii.
      Nie będzie Kaczyńskiego, nie będzie porządku w szeregach, niestety!
      • wislocki12 Kaczorek? 05.07.15, 00:00
        Niech żywi nie tracą nadziei... ;-))
      • ja-tarzan Re: Zgadnijcie, kogo mam na myśli? 05.07.15, 06:59
        >>Nie będzie Kaczyńskiego, nie będzie porządku w szeregach, niestety!

Nie ma Kaczyńskiego na świeczniku, słupki rosną.... coś za coś.
        • rzeszowski15 Re: Zgadnijcie, kogo mam na myśli? 05.07.15, 09:50
          Słupki rosną bo ogłupiona TVN-em gawiedź,jest przekonana,że Kaczyński pożera dzieci.Z drugiej strony to świadczy o wielkości polityka,że dla dobra kraju potrafi rezygnować z osobistych ambicji.Tak tez postąpił najwybitniejszy polski,myśliciel polityczny XX wieku R.Dmowski
          • wislocki12 Dmowski i... Kaczyński 05.07.15, 11:54
            Naprawdę uważasz, że sensowne jest porównywanie Kaczyńskiego do Dmowskiego? :-(
            • rzeszowski15 Re: Dmowski i... Kaczyński 05.07.15, 12:06
              Uważam...a ty zapewne nie uważasz zresztą,niestety.Tylko chciałbym się dowiedzieć dlaczego...co by to nie miało znaczyć!
              • wislocki12 Kaczyński czy... Dmowski? 05.07.15, 21:33
                Dlaczego? A masz jakieś wątpliwości? Nie bardzo tylko rozumiem, kogo one miałyby dotyczyć w twoim mniemaniu - Dmowskiego czy Kaczyńskiego? ;-))
            • polak1706 Re: Dmowski i... Kaczyński 05.07.15, 16:05
              Kaczyńscy to Patrioci. Muszą zginąć/odejść bo myśleli o silnej Polsce i Polakach, a nie o interesach korporacji i banków.
              • polak1706 Re: Dmowski i... Kaczyński 05.07.15, 16:11
                a tu są sami zdrajcy
                wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Afery-tasmowej-ciag-dalszy-Do-Rzeczy-publikuje-nagranie-rozmowy-Kwasniewskiego-z-Kaliszem,wid,17685259,wiadomosc.html?ticaid=1152b0
                Jeszcze sporo się dowiemy.
            • polak1706 Re: Dmowski i... Kaczyński 05.07.15, 19:17
              i tak POmalutku wykończymy POlskę i Polaków
              www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/utajniona-kontrola-w-zus-czy-kancelaria,240,0,1840368.html
              >sprawą, którą opisano w raporcie KPRM, zajmuje się obecnie Wydział do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Apelacyjnej w Warszawie.<
            • polak1706 Re: Dmowski i... Kaczyński 05.07.15, 20:30
              Powiedz mi wisłocka, boś ty tako mondra i ucono intelektualistka, jak to jest w tym kraju, że:
              nie ma wojny, nie ma Niemców z automatami, nie ma ruskich szabrowników, a Polacy boją się każdego kolejnego dnia w tym kraju, niedługo będą bać się Europy?
              (materiał z 2014roku)
              www.money.pl/emerytury/raporty/artykul/zus-na-swietowanie-swoich-80-urodzin-wydal,118,0,1665142.html
              • giesiu79 Re: Dmowski i... Kaczyński 05.07.15, 21:06
                polak1706 napisał(a): "Polacy boją się każdego kolejnego dnia w tym kraju, niedługo będą bać się Europy? (materiał z 2014roku)
                ploczku1706 piszesz o przeszłości jak okradani są emeryci i pracujący Polacy na emerytury za które nie można zdechnąć , albo ledwo żyć ! oto masz dowód jak okrada elita zarządzająca majątkiem emerytów ! i płacenia haraczu dla złodziei zwanych "POLYTYKAMY" ( L.WAĘSA) :
                www.regiopraca.pl/portal/rynek-pracy/wiadomosci/milionowe-nagrody-w-rzeszowskim-zus-ie-rekordowo-wysoka-hojnosc
                dziennikarze często piszą ilu to pracujących musi (obecnie trzech) płacić składki na jednego emeryta ? kpiny z prawa i okradania to co jeszcze zostało w rękach złodziei POLYTYKÓW !!!!!!!
                • peres3 Re: Złodzieje ZUS w Rzeszowie 05.07.15, 21:21
                  giesiu79 zgadnij kto sprawujący władzę na Podkarpaciu i kto rządzi tym zapyziałym regionem ?
                  www.se.pl/wiadomosci/polska/210-milionow-na-nagrody-dla-pracownikow-zus_577694.html
                  PiS rządzi po wyborach się tylko umocni ZŁODZIEJSTWO I OKRADANIE EMERYTÓW .
                  • milutek3 Re: Złodzieje ZUS w Rzeszowie 05.07.15, 21:28
                    to warto poczytać :
                    www.se.pl/emerytury,3301/
              • wislocki12 Korwin, Kukiz, Duda, Kaczyński, Szydło... 05.07.15, 21:27
                Masz rację, "nie ma wojny, nie ma Niemców z automatami, nie ma ruskich szabrowników", a Polacy boją się! No tak, ale co chwilę jakieś wybory, a na horyzoncie Korwin, Kukiz, że o Dudzie, Kaczyńskim i... Szydło nie wspomnę! ;-))
                • milutek3 Re: Złodzieje ZUS w Rzeszowie 05.07.15, 21:31
                  czego się wcinasz jełopie ???????????? i pisz na temat dupku !
                  • wislocki12 Jełop i głupek 05.07.15, 21:40
                    Szanowny Milutku, ja się nie wciąłem! Odpowiedziałem jedynie na pytanie polaka1706. Sam sprawdź, jeśli jesteś w stanie pojąć zasady drabinki postów. ;-))
                    PS. Naprawdę czujesz niepohamowany przymus używania słów typu: "jełop" i "głupek"? :-((
                    • milutek3 Re: Złodzieje ZUS w Rzeszowie 05.07.15, 22:00
                      i znów się wcinasz ! kto Ty jesteś malutki człeczku na piersiach nosisz gwiazdę Dawida ? jesteś jednym z wybrańców narodem Jerozolimy ?
                      • wislocki12 Jak Hitler... 05.07.15, 22:12
                        Znowu nie trafiłeś! Odpowiedziałem jedynie na twój post.
                        PS. Mam wrażenie, że jesteś zwykłym antysemitą - jak Hitler, zresztą! ;-))
                • polak1706 Re: Korwin, Kukiz, Duda, Kaczyński, Szydło... 05.07.15, 23:11
                  bredzisz, zresztą!
                  • wislocki12 Mówić klechowskim... 05.07.15, 23:25
                    Mam wrażenie, że mówisz... klechowskim! ;-))
              • polak1706 Re: Dmowski i... Kaczyński 05.07.15, 23:10
                "Mechanizm" wygląda następująco:
                > System niewolenia ludzi i narodów stosowany przez światową finansjerę jest całkiem prosty. Oto kolejne etapy : Służby specjalne finansują opozycję, która żąda otwarcia na Zachód. Następuje otwarcie, które oznacza przyjęcie zasady „swobodnego przepływu kapitałów”. W praktyce zasada ogranicza się do swobody przepływów kapitałów pieniężnych. Na dziewiczy teren płynie strumień towarów, a wraz z nim napływa pieniądz w formie łatwego dostępu do kredytu. W pierwszym rzędzie kredytuje się rząd – na zakup „marchewki” dla ludzi. W drugiej kolejności udziela się kredytów firmom. Rośnie ich produkcja, rośnie zatrudnienie i płace, wzrasta poczucie dobrostanu ludności. W tej fazie następuje boom kredytów konsumenckich. Wszyscy (rząd, firmy, ludzie) są już zadłużeni. Odsetki od kredytów płyną szeroką strugą do portfeli finansjery. Zadłużona ludność zaczyna ograniczać wydatki. Środki na bieżącą konsumpcję maleją, bo trzeba spłacać kredyty. Spada spożycie, spada produkcja krajowa skutecznie wypierana przez tańszą produkcję importową. Następuje drenaż rynku finansowego. Pieniądz płynie za granicę (odsetki, import, dywidendy). Pieniądza w kraju jest coraz mniej. Środki z Zachodu płyną nadal. Tym razem na wykup bankrutujących przedsiębiorstw. W ręce ponadnarodowych korporacji przechodzą banki, firmy ubezpieczeniowe i handel detaliczny. Zyski korporacji poprzez zamianę walut krajowych na dewizy wyczerpują rezerwy dewizowe Banku Centralnego. Dla uzupełnienia rezerwy dewizowej rząd wyprzedaje resztę majątku narodowego ( np. w Polsce sprzedano majątek narodowy za 150 mld złotych, a roczne dochody korporacji przekazywane za granicę wynoszą około 100 mld rocznie ). Sytuacja końcowa : gospodarka oparta na imporcie, wysokość zadłużenia ludności, przedsiębiorstw i państwa powoduje powszechną utratę zdolności kredytowej, rynek nie zasilany kredytami i osuszany z pieniądza przez wypływ za granicę kurczy się. Powszechny brak pieniądza w obrocie przynosi bezrobocie, rozwarstwienie majątkowe społeczeństwa, zubożenie ludności, wyprzedaż majątku na rzecz banków. Poczucie braku stabilizacji ekonomicznej, strach przed komornikiem wywołuje depresję, lęk przed przyszłością i wyzwala najgorsze cechy ludzkie : pazerność, bezwzględność i egoizm. Gospodarki rozwinięte za pomocą systemów finansowych niszczą i niewolą gospodarki słabsze. Obrazek po „reformach” : banki i tzw. ubezpieczyciele, handel detaliczny są własnością korporacji. Miejsca pracy ograniczone w znacznym stopniu do pracy na rzecz korporacji. Przemysł krajowy zlikwidowany poprzez bankructwa i wrogie przejęcia. Powszechne zadłużenie i niebotyczne dochody korporacji doprowadzają do korumpowania decydentów gospodarczych na niespotykaną skalę. Krajowe rolnictwo obumiera z powodu importu taniej żywności. Rząd, by spłacić długi, wyprzedaje ostatki mienia narodowego, np. lasy państwowe. Waluta narodowa, rzekomo wymienialna, jest wymienialna tylko w jedną stronę ( spróbuj w USA wymienić złotówki na dolary ). Następuje całkowita utrata suwerenności waluty narodowej. Sklepy pełne importowanych towarów. A ludność bez środków do życia. A za kilka lat język angielski stanie się językiem urzędowym. <
                • wislocki12 Rosyjski jako język światowy! 05.07.15, 23:31
                  Przecież to oczywista wklejka z kilkudziesięciu stron w sieci! Nie wstyd Ci? :-((
                  PS. Też jestem zwolennikiem rosyjskiego jako języka światowego! ;-))
                  • polak1706 Re: Rosyjski jako język światowy! 05.07.15, 23:42
                    >Nie wstyd Ci? :-((<
                    NIE!
          • ja-tarzan Re: Zgadnijcie, kogo mam na myśli? 05.07.15, 23:07
            >>Słupki rosną bo ogłupiona TVN-em gawiedź,jest przekonana,że Kaczyński pożera dzieci.

Slup[ki przede wszystkim innym spadają, bo .. taka kolej rzeczy po kilku latach rządów, tak było, jest i będzie.
            Historia sondaży pokazuje, że Kaczyński nie przysparza w ostatnich latach wyborców PiS-owi, poza incydentem, gdy używał "języka przyjaźni" ... no ale jak przyznał, był wtedy na prochach ;)

Schowanie Kaczyńskiego, czy Macierewicza jak widać przynosi efekty ... miejmy nadzieję, że rząd nie będzie sterowany przez takiego Master of Puppets jak to przeciwnicy osądzają ;)

>>Z drugiej strony to świadczy o wielkości polityka,że dla dobra kraju potrafi rezygnować z osobistych ambicji.

Rezygnacja z osobistych ambicji? He he ... dobre, raczej ratowanie tyłka, bo kolejna porażka PiS-u oznaczałaby rokosz i wysadzenie Generalissimusa z siodła.
            • rzeszowski15 Re: Zgadnijcie, kogo mam na myśli? 05.07.15, 23:20
              No tak!.Tusk,który powycinał w bewzględny sposób wszystkich swoich politycznych rywali,był dla tarzano-POdobnych,oświeconym,wspaniałym,demokratycznym przywódcą.Kaczyński,który rozumiejąc pokoleniowe zmiany,wysuwa młodych,zdolnych polityków to Generalassimus.
              A podobieństwo do Dmowskiego aż rzuca sie w oczy,bo i ten i tamten zrezygnowali z życia rodzinnego dla polityki.Dmowski dla dobra kraju zrezygnował,na rzecz Piłsudskiego,którego w tym czasie znało kilkuset bojowców PPS napadających na banki i pociągi.I czy chcesz czy nie forumowy geniuszu,Kaczyński przejdzie do historii polskiej polityki,gdy o paplającej Kopacz za parę lat,tak jak i o Suchockiej,nie wspomni nawet Gazeta Koszerna.
              • ja-tarzan Re: Zgadnijcie, kogo mam na myśli? 05.07.15, 23:32
                >>No tak!.Tusk,który powycinał w bewzględny sposób wszystkich swoich politycznych rywali,był dla tarzano-POdobnych,oświeconym,wspaniałym,demokratycznym przywódcą.

Sam ze sobą rozmawiasz, czy tak ci pasuje do postu?
                Lechowszczyzna, czysta, nie lechowsko-podobna maniera.

oczywiście, że nie był, był sprawnym politykiem i tyle, podobnie jak Kaczyński.
                Gdyby natomiast był taki wspaniały, to by słupki nie spadały, co przed chwilą napisałem.

>>Kaczyński,który rozumiejąc pokoleniowe zmiany,wysuwa młodych,zdolnych polityków to Generalassimus.

Wysuwa teraz, bo widzi wreszcie, że sam nic nie osiągnie,a raczej odstraszy. Dziwne, że jego ludzie mają poparcie i zaufanie społeczne co najmniej kilak razy wyższe od niego samego.
                dziwne, że gdy zmienił ton, to poparcie skoczyło znacznie, a zaraz po tym, gdy oświadczył, że miał tylko chwilę słabości, bo brał prochy, to wrócił do poziomu polityków o największym braku zaufania (wśród tych znaczących oczywiście).

>>bo i ten i tamten zrezygnowali z życia rodzinnego dla polityki.

Ja pierdzielę. Czyli śp. Lech Kaczyński już na taki szacunek nie zasługuje, bo nie zrezygnował z życia rodzinnego?

Człowieku, akurat Jarka żadna nie chciała albo mu po prostu nie wyszło i tyle. Za chwilę przeczytam, że się dla chwały Polski hemoroidów nabawił ...

>>Kaczyński przejdzie do historii polskiej polityki,gdy o paplającej Kopacz za parę lat,tak jak i o Suchockiej,nie wspomni

W pamięć zapadają nie tylko Wielcy, czy zacni, ale też ... po prostu inni. ;)
              • wislocki12 Wodzostwo zagraża zwycięstwu... 05.07.15, 23:46
                Czy mam rozumieć, zatem, że Piłsudski funkcjonuje w twojej świadomości wyłącznie jako herszt "kilkuset bojowców PPS napadających na banki i pociągi"? A Dmowski, że o Kaczyńskim nie wspomnę, "zrezygnował i z życia rodzinnego dla polityki"? A Alik? ;-))
                PS. Szkoda tylko, że Kaczyński musiał się usunąć z politycznej sceny, ponieważ jego "wodzostwo" zagrażało zwycięstwu! ;-))
                PS2. Suchocka, całkiem niedawno, zresztą, odeszła w chwale na emeryturę z funkcji ambasadora RP w Watykanie!
    • polak1706 Re: Zgadnijcie, kogo mam na myśli? 05.07.15, 23:26
      A mówiono że komuna to reżim. POpaprańcy przechodzą samych siebie
      www.forbes.pl/fiskus-wejdzie-polakom-do-domow,artykuly,157567,1,1.html
      • wislocki12 Zapraszam serdecznie! 06.07.15, 00:25
        Ciekawe, czy do mnie przyjdą? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka