polak1706 10.08.15, 19:19 ... na wakacje, na każdą osobę. A WY ile dostajecie na wakacje ze swoich zakładów pracy? www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/16797?t=Pieniadze-na-wakacje A WY ile dostajecie na wakacje ze swoich zakładów pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-tarzan Re: Tyle dostają... 10.08.15, 21:20 www.e-podatnik.pl/artykul/doradca_podatnika/3907/Fundusz_socjalny_8211_prawa_i_obowiazki_pracodawcow.html www.zfśs.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 900 zł brutto 10.08.15, 23:39 "Pieniądze na wakacje Niemal 900 zł brutto na każdą osobę w rodzinie – tyle płaci wojsko każdemu żołnierzowi, który wybiera się na wakacje. Tzw. gratyfikacja urlopowa przysługuje raz w roku pod warunkiem, że mundurowy weźmie co najmniej pięć dni wolnego. Wysokość tego dodatku jest jednakowa dla wszystkich – niezależnie czy jest się szeregowym, czy generałem." Mam wrażenie, że właśnie podkopujesz autorytet polskich żołnierzy... :-)) PS. A może spróbowałbyś zostać żołnierzem zawodowym? Miałbyś 900 zł brutto na każdą osobę... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: 900 zł brutto 11.08.15, 07:42 nie zapominaj że żołnierz jest nieproduktywny. To ty na niego zapierd..asz i ty nie dostajesz zwykle nic, a on tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: 900 zł brutto 11.08.15, 08:28 >>nie zapominaj że żołnierz jest nieproduktywny. To ty na niego zapierd..asz i ty nie dostajesz zwykle nic, a on tak. Wg Twojej teorii, zawodów "nieproduktywnych" będziemy mieć mnóstwo ;) Czyżbyś sugerował, że jedynie proletariat zasługuje na szacunek i "bonusy"? Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: 900 zł brutto 12.08.15, 18:44 Zadałem tylko pytanie ile dostajecie na wakacje ze swoich zakładów pracy. Tak się składa, że zakłady pracy które mogły zaoferować jakąś pomoc dla rodzin zostały rozpirzone w cztery świata strony przez rządzących po 1989roku, a nieproduktywni otrzymują spore zapomogi. Ale taką POlskę chcieliści, to siedźcie w domach latem zamiast wypoczywać jak armia darmozjadów (nie mam tu na myśli tylko wojska). Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: 900 zł brutto 12.08.15, 19:16 >>Zadałem tylko pytanie ile dostajecie na wakacje ze swoich zakładów pracy. Ja nie jestem zatrudniany, więc sam sobie daje na wakacje, ale wiem, że teoretycznie zakłąd powyżej bla bla bla powinien zabezpieczyć i wykorzystać odpowiednia kwote funduszu socjalnego, który bywa pożytkowany w różny sposób. Znam tez kilka (naście?) przypadków wśród znajomych czy rodziny. Budżetówka średnio rzecz biorąc coś tam płaci, a to talony, a to "wczasy pod chmurką", czy dofinansowanie do wyjazdu dziecka, jakiś wyjazd, jakaś impreza. Wojskowi, dostają po 900 złotych brutto na wakacje, pewnie zostaje jeszcze paręset na głowę obowiązkowego funduszu. Podobnie mają nauczyciele. Wiele zakładów nie tworzy takiego funduszu, bo nie ma obowiązku (zbyt małą liczba zatrudnionych), zdarza się, że pracodawca zatrzymuje te pieniądze dla siebie (zdarza się to nawet gminom) i tak zyskuje, bo kara dla księgowej i kogoś tam to pikuś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: 900 zł brutto 12.08.15, 19:59 >Wojskowi, dostają po 900 złotych brutto na wakacje< =na głowę= gdy inni np służba zdrowia, nauczyciele (jeżeli dobrze jestem poinformowany) tylko 900zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: 900 zł brutto 13.08.15, 09:23 >>>Wojskowi, dostają po 900 złotych brutto na wakacje< =na głowę= gdy inni np służba zdrowia, nauczyciele (jeżeli dobrze jestem poinformowany) tylko 900zł. Wielkość świadczenia zależy od średniego wynagrodzenia, które jest każdemu pracownikowi "przydzielane" bez względu już na ich indywidualne wynagrodzenie. Jeśli rocznie tacy wojskowi mają więcej, to właśnie może wynikać z wyższych poborów. No być może mają jakieś specjalne fundusze o których nie wiem. Co do niektórych pracowników budżetówki to wiem, że tego jest powyżej tysiąca, jednak pracownik nie musi oglądać wszystkiego w gotówce. O sposobie spożytkowania funduszu socjalnego decyduje dyrektor zakładu wraz z komisją socjalną lub na odwrót. Dysponują oni określoną pulą, która również może być "uszczuplona" przez wypłacone zapomogi określonym pracownikom, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Duchowieństwo to jest to! 11.08.15, 22:44 Wiem, że duchowieństwo jest znacznie bardziej produktywne! I nikt za duchowieństwo nie "zapie...". ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Tyle dostają... 11.08.15, 23:09 Krk w Polsce to niemala armia,ktora trzeba utrzymac i zapewnic im wieksze wygody niz wojskowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_po Re: Tyle dostają... 12.08.15, 06:53 genia50 jak zwykle błysnęła intelektem. Kiedy ostatnio byłaś w "KrK" i widziałaś księdza z bliska? Podczas bierzmowania? Odpowiedz Link Zgłoś
usri51 Re: Tyle dostają... 12.08.15, 07:06 Nie wiem czy 50 z nicka to ilość przeżytych lat czy końcówka roku urodzenia. To w warunkach Tbg jest sądząc z nekrologów poważny wiek. Uważaj więc na siebie bo przy tych upałach może się zdarzyć, że takie silne procesy myślowe mogą się skończyć bliższym spotkaniem z "funkcjonariuszem KrK" bo rodzina pochowa Cię raczej po katolicku bo co znajomi i sąsiedzi by powiedzieli. Zdrowia i długich lat życia ale bez nienawiści do "KrK" bo to Cię zżera a katolikom to nie przeszkadza a nawet modlą się za takich jak Ty, złośliwcy jedni. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Tyle dostają... 12.08.15, 09:28 Rodzina wie co ma zrobic,wiec sie nie martw.Kazdy z czlonkow rodziny wypowiedzial sie na temat,jak chce byc pochowany,od najmlodszego do najstarszego.Poza tym chyba prawo w Polsce jest takie,ze kazdy musi byc pochowany,chyba ze cos sie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
usri51 Re: Tyle dostają... 12.08.15, 12:50 Ja nie matrwię się, że rodzina nie będzie wiedziała jak ma wyglądać Twoja ostatnia droga. Ja się martwię, że możesz się zatruć jadem, który się sączy z każdej Twojej wypowiedzi na temat Kościoła Katolickiego a ponieważ KK to wszyscy jego wyznawcy, ja też, więc wzywam do ujawnienia co Ci zrobił złego KK lub jakiś katolik, że zioniesz taką niechęcią? Mam wrażenie, że to tylko chęć posiadania i popierania poglądów wislockiego12. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocka12 Re: Tyle dostają... 12.08.15, 16:44 Coś ty za jeden usri51? Dlaczego się wyśmiewasz ze starszej osoby na dodatek kobiety, zęby cię swędzą? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki15 Re: Tyle dostają... 12.08.15, 16:50 Zbyt delikatna jesteś wislocka12. Ja mówię wyraźnie chcesz dostać po ryju za zaczepianie naszej przyjaciółki? Odpowiedz Link Zgłoś
ex_po Re: Tyle dostają... 12.08.15, 16:56 No wislocka dałaś czadu. Jaka starsza osoba? Kobieta pewnie tak. Broniąc Pani Geni wykazałaś się delikatnością jak tramwaj w kolizji z rowerzystą. Ogarnij się bo czytając twoje bzdury pomyślę, że urodziłaś się w roku 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Tyle dostają... 12.08.15, 17:51 Pani Genia to osoba bardzo życzliwa wszystkim w przeciwieństwie do Ciebie. Ona nie pała nienawiścią do nikogo w przeciwieństwie do Ciebie. Pani Genia stwierdziła fakt oczywisty. Przecież to państwo utrzymuje księży. To państwo płaci za nich składki i płaci im za katechezy. To państwo ich utrzymuje z naszych podatków. A oni i tak wołają bajońskie sumy za każdą posługę. Ty usri51 lepiej martw się aby Twoich bliskich było stać na pogrzeb dla Ciebie. Źle Ci nie życzę no ale takie jest życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Tyle dostają... 12.08.15, 18:25 >>Przecież to państwo utrzymuje księży. To państwo płaci za nich składki i płaci im za katechezy. Zaraz, zaraz ... przecież wątek jest o funduszu socjalnym a nie sensie utrzymywania określonych stanowisk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
retinger Re: Tyle dostają... 12.08.15, 17:17 Wątek został założony by pokazać dysproporcję w traktowaniu zwykłych pracowników i żołnierzy zawodowych. Wszystkim zazdroszczącym wysokości dodatku na wakacje polecam zgłoszenie się do takiej roboty. Ale ja nie o tym. Pewne osoby rozwinęły wątek o Kościół, księży i zaczęło się okładanie wzajemne przez niektórych z obrażaniem, wypominaniem wieku i groźbami uszkodzeń fizycznych włącznie. Apeluję do Państwa, nie rozszerzajcie wątków o jakieś bzdury przeważnie związane z Kościołem i trochę kultury. Wislocki12 zapanuj na swoimi ciągotkami w tym zakresie i spróbuj zdyscyplinować swoją gromadkę. Nie lubisz episkopatu, kościoła i ja to rozumiem, ale swoimi idiotycznymi postami wywołujesz karczemne zachowania. Ja też czasem nie potrafię się opanować czytając te twoje wstawki, przeważnie z GeWu, Newsweeka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Berdyczów 12.08.15, 20:24 Obawiam się, że polaka1706 to słabo interesuje. Pisz na wislocki12! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś