xulu 08.09.15, 22:17 Witam serdecznie drogich forumowiczów. Bardzo proszę o zakładanie tematów dotyczących "ogólnej polityki Krajowej" na odpowiednim forum, tematy niezwiązane z naszym miastem .... KOSMOS ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polak1706 Re: Forum miasta Tarnobrzega. 08.09.15, 23:23 O czym tu pisać na forum prowincjonalnego miasta? Miasto pięknieje, naród ubożeje. Dobrze, że jeszcze budżetówka istnieje i emeryci - górnicy to chociaż jakoś to miasto prosperuje. Młodzi bez perspektyw bez znajomości i układów. No, może czas by było napisać o dworcu PKP który straszy podróżnych. O jeziorze wokół którego jeszcze sporo do zrobienia by przybywali na dłużej turyści. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Forum miasta Tarnobrzega. 09.09.15, 06:17 Witaj, Polaku, masz rację co do dworca. Moje dzieci dojeżdżaly do szkoly 6 lat i ubolewałam nad tym, że nie ma takiego dworca jak za moich czasów mlodości, gdzie była świetlica dla młodzieży a u góry w barze można bylo wypić herbatkę z cytrynką, pozdrawiam. Ps.Nie byłam w tym roku prywatnie ani razu nad jeziorem, drażnią mnie ludzie spożywający tam alkohol i wulgaryzmy, szczególnie młodzieży. Byłam tylko raz 23 czerwca rowerami z dziećmi ze szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Forum miasta Tarnobrzega. 09.09.15, 19:45 Szkoda! jest czego żałować, lato było piękne...ciepła woda w jeziorze, świergot ptaszków o świcie i...no właśnie, samo życie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Forum miasta Tarnobrzega. 11.09.15, 06:59 Witaj, Zybi, cieszę się, że miło spędzileś wakacje, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Forum miasta Tarnobrzega. 11.09.15, 15:44 Witam, dziękuję, miło gdy ktoś nie zazdrości tylko się cieszy z udanych wakacji bliźniego. Chodź nie do końca było to tylko lenistwo, było inaczej niż zawsze. A wolne chwile spędzałem, wiadomo...czasami gościłem i podziwiałem "widoki" nad naszym tarnobrzeskim zalewem, oj!! było co podziwiać ;-) Mam nadzieję, że i Tobie wakacje się udały i forumowiczom urlopy również, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Forum miasta Tarnobrzega. 11.09.15, 18:19 Pewnie, że się udały. Pichciłam dla starszej córy Jej ulubione smakołyki i udało mi się Ją zatrzymać na 2 miesiące w domu:-) Byliśmy nad Bałtykiem 10 dni, mieliśmy wymarzoną pogodę i humory też nam dopisywały. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Solidarność" wszystko zepsuła... 12.09.15, 21:05 Masz rację, w PRLu wszystko było piękniejsze! A "Solidarność" to zepsuła! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
e-zyleta Re: Forum miasta Tarnobrzega. 09.09.15, 13:14 Trudna sytucja jak zwykle w oświacie, natomiast, nowy Prezydent, radzi sobie doskonale, inwestycje wykonywane są planowo, a nawet ponadplanowo. Tak trzymać dalej Panie Prezydencie Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Forum miasta Tarnobrzega. 12.09.15, 20:32 www.youtube.com/watch?v=27BenG-b9og Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dlaczego wersalikami? 13.09.15, 23:03 Nie bardzo mogę zrozumieć, dlaczego kosmos wersalikami... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Do Xulu 20.09.15, 16:34 Tylko mi tego nie kasuj:-) wiadomosci.wp.pl/kat,1019379,title,Dwoje-starszych-ludzi-od-poltora-miesiaca-mieszka-w-samochodzie,wid,17852296,wiadomosc.html Niech państwo polskie pomaga takim ludziom, Rodakom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Do Xulu 20.09.15, 17:19 Ludzie ktorzy nie chca sie podporzadkowc regulaminowi chca korzystac z uzywek nie moga byc uszczesliwiani na sile.Schroniska i hospicja tez sa dla ludzi,ale czesc ludzi tam umieszczanych,gdy sie ich umyje,nakarmi i wyleczy ucieka z powrotem do barlogu lub na meline. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Do Xulu 20.09.15, 19:30 To o czym wspominasz to też im potrzebna pomoc. Nie myj się 2 tygodnie a zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Do Xulu 20.09.15, 19:40 Pomagałam takiemu czlowiekowi przez wiele lat. To nieprawda, że oni nie potrzebują pomocy. Często rodzina odwraca się od takich ludzi, przeżyłam to na własnej skórze i usłyszałam niesłusznie wiele przykrych słów. Niestety wkładałam go też do trumny w ubiegłym roku. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Do Xulu 20.09.15, 20:15 Moze lepiej pomagac komus kto tej pomocy potrzebuje,ale jest honorowy i wstydzi sie o nia prosic,a jak juz ja otrzyma to rzeczywiscie pomaga mu to zyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Co masz na myśli? 29.09.15, 00:07 Też to przeżyłaś i to na własnej skórze? Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Gdzie się wymyć? 28.09.15, 23:58 Naprawdę uważasz, że w Polsce nie ma się gdzie wymyć? Może w najbliższej parafii? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A co na to Caritas? 28.09.15, 23:55 A co na to Caritas? :-(( PS. Myślę, że wszystkim ludziom trzeba pomagać... Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Tarnobrzeg to miasto życzliwych ludzi 28.09.15, 21:47 Miałam dziś okazję się o tym przekonać, np. na parkingu Tesco a nawet 9-letnia Ania bardzo mi pomogła, dziękuję, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "9-letnia Ania bardzo mi pomogła" 29.09.15, 00:03 A w czym to owa "9-letnia Ania bardzo ci pomogła"? :-) To może pomogłaby jeszcze tym ludziom z samochodu? :-)) Pozdrów polaka. Dziekuję, dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
peres3 Re: Forum miasta Tarnobrzega. 29.09.15, 21:14 Xulu ,pisze "Witam serdecznie drogich forumowiczów" ble ble ble... Bardzo proszę o zakładanie tematów dotyczących "ogólnej polityki Krajowej" na odpowiednim forum, ble ble ble tematy niezwiązane z naszym miastem .... KOSMOS ! Ja podam Ci link bardzo związany z naszym miastem ha ha ah... www.bryla.pl/bryla/51,85300,16198447.html?i=2 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 KOSMOS! 29.09.15, 23:07 No tak, jeszcze jeden, niestety! Nie rozumiem tylko, o co chodzi z tym półksiężycem, że o gwieździe już nie wspomnę. Może to symbol tego forum? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Z możliwością wejścia! 06.10.15, 00:56 A mnie najbardziej podoba się ten rzymski model, z możliwością wejścia, zresztą... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Forum miasta Tarnobrzega. 29.09.15, 21:26 Ten w Sopocie jest "ciekawy",ale lepiej pasowalby do Warszawy.Nasz tez mi sie "podoba",zwlaszcza proporcje,tez zostal jak widac "zauwazony". Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Zegarmistrz światła purpurowy? 30.09.15, 01:53 Mam wrażenie, ze nieźle zabełtałeś w głowach koryfeuszy z teatrzyku klechowskiego! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Głosujmy na Zjednoczoną Lewicę! 04.10.15, 23:04 Chyba zagłosuję na Nowacką: "Nie będzie cenzury dla żadnych poglądów. Nie będziemy zakazywać demonstracji osobom nawet o poglądach obrzydliwych. Nie będziemy was zamykać - możecie wyjść na ulicę i sami się ośmieszać, panowie prawica." www.fakt.pl/politycy/barbara-nowacka-przedstawia-nowy-program-lewicy,artykuly,581584.html Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Xulu w tle? 05.10.15, 22:49 Obawiam się, że wkrótce na tym forum pozostanę już tylko ja z... Tobą w tle! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Opcja pisowska? 07.10.15, 00:23 Dzisiaj skasowałeś dwa wątki nieprzychylne PiSowi. Czyżbyś miał zatem reprezentować opcję pisowską na forum firmowamym przez GW? Jak Ci się to udało? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Opcja pisowska? 07.10.15, 10:37 To pod presja pani palacz bo Xulu tylko jej robi dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dobrze reprezentujesz ich interesy! 07.10.15, 23:27 Mam wrażenie, że w ostatnim czasie znacznie spadła aktywność forumowiczów z teatrzyku lechowskiego. Myślę, ze uznali, że Ty wystarczająco dobrze reprezentujesz ich interesy! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Adminie, do dzieła! 17.10.15, 23:44 Uprzejmie pozwalam sobie poinformować, że wątek "Kącik wzajemnej życzliwości" utracił był właśnie swoją funkcjonalność! Czas coś z tym zrobić! ;-)) PS. A jak nie to... KOSMOS? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś