Dodaj do ulubionych

Do samotnych matek

11.03.16, 07:00
Witam, mam do Was prośbę. Próbuję uratować czyjeś małżeństwo. Napiszcie, z jakimi problemami się borykacie wychowując samotnie małe dzieci. Rozmawiam z osobą, która jeszcze nie podjęła decyzji. Ja na szczęście nie mam takich osobistych doświadczeń, ale widzę, co się dzieje w szkole i jak rozstania rodziców negatywnie wpływają na rozwój dzieci. Zachęcam też do dyskusji mądre osoby z tego forum, które zechcą podzielić się swoimi spostrzeżeniami i zostawią dobre słowo. Przeslę treść dyskusji tej matce o ile słowa, jakie tu zostawicie przejdą moją cenzurę. Mam maila i telefon do tej kobiety, wyraziłam też chęć spotkania i rozmowy. Na razie rozmawiamy mailowo. Szkoda mi tych dzieci, uważam, że będzie Jej trudno wychowywać je bez ojca. Proszę o zostawienie tu życzliwego słowa, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: Do samotnych matek 11.03.16, 08:34
      A po kiego sie pani wpitala w czyjes osobiste sprawy. Najzdrowiej to sie nie wpie...c niech se to sami zainteresowani zalatwia.
    • genia50 Re: Do samotnych matek 11.03.16, 08:49
      Jesli w małżeństwie jest zła atmosfera,to odbija sie to na dzieciach.Często ratując na siłę związek tak naprawdę nie myśli sie o dzieciach,które przeżywają piekło.Chyba,ze chodzi o przyslowiową szczoteczkę do zębów,albo jakieś gierki,czy urażone ambicje,wtedy jakaś terapia,czy rozmowy i rady życzliwych mogą pomóc.Trzeba też zwrócić uwagę czy teściowie nie psują relacji.
      • edekzgredek99 Re: Do samotnych matek 11.03.16, 09:34
        Pani Geniu ma pani absolutna racje. Cus tam zawsze mozna sklecic na sile tylko to bedzie juz takie belejakie. No i po kiego sie ludziomw zycie wpie...c.
    • wislocki12 Dlaczego? 11.03.16, 11:38
      "Przeslę treść dyskusji tej matce o ile słowa, jakie tu zostawicie przejdą moją cenzurę." Czy Ty aby nie przesadzasz? Nie dość, że policja inwigiluje, to jeszcze Ty... cenzurujesz! :-((
      PS. Czy to prawda, że dzieci samotnych matek nie będą objęte programem Rodzina 500+? Przecież one, jak mało kto inny, tego potrzebują! :-((
      • edekzgredek99 Re: Dlaczego? 11.03.16, 12:45
        Panie rozwod jest grzechem samotne macierzynstwo tez. Za kare wiec te grzesznice pincet nie dostana.
      • subiektyvna Re: Dlaczego? 11.03.16, 13:43
        wislocki12

Uważaj bo możesz być powołany jako świadek na sprawę rozwodową jeszcze.

ps. najwłaściwszym miejscem pomocy jest centrum pomocy rodzinie i trzeba namawiać panią by tam się udała a nie wyciąganie czyjegoś życia prywatnego na forum !!!!
    • 4vardtramp Re: Do samotnych matek 11.03.16, 18:25
      @ palacz67. Doceniam Pani szlachetne intencje, ale tu niestety zgadzam się z opinią pryka edka, który pomimo, że mniej inteligentny i gorszy w łóżku od kozła brodatego jest:), to w tym wypadku na zasadzie ślepej kury dziobnął i zamiast piasku ziarenko pszenicy trafił.
      Nie powinniśmy ingerować w cudze sprawy. A już na pewno forum zdominowane przez rowerowego bufona zybiego, wciąż pijanego rencistę edka czy prowokatora GW w12 nie powinno być areną gdzie roztrząsa się nawet anonimowo cudze prawdziwe problemy. My nie pomożemy. My potrafimy sobie tylko skakać do oczu. Można sobie coś tam pisać jednak warto pamiętać, że to forum to jedno totalne bagno gdzie tylko czasami błyśnie perełka wypowiedzi dla której warto tu raz na rok zajrzeć.
      Pozdrawiam
      • palacz67 Re: Do samotnych matek 11.03.16, 19:09
        Witaj, Trampie, dziękuję za Twoją odpowiedź, pozdrawiam.
      • e-zybi Re: Do samotnych matek 11.03.16, 19:34
        Powiedział, co wiedział, aż się spocił...i odleciał ;-)
        • e-zyleta Re: Do samotnych matek 11.03.16, 22:30
          I ową "Perełką" jest jedynie 4vardtramp.Czy mówi wam to coś?
      • wislocki12 Perełka 11.03.16, 21:34
        Nie bójmy się prawdy! Ten "prowokator GW w12" to wislocki 12 - jedyny prawdziwy wislocki na tym forum, niestety! ;-))
        PS.
        "Korwin-Mikke też skorzysta z 500 złotych na dziecko. "Jak dają, to ciężko nie brać"
        We wtorek minister pracy, rodziny i polityki społecznej, Elżbieta Rafalska, przedstawiła ostateczna wersję ustawy Rodzina 500+, która niedługo trafi do Sejmu. Zdaniem polityków Prawa i Sprawiedliwości jest to najlepszy dowód na to, że partia nie oszukała swoich wyborców, lecz spełnia swoją najważniejszą obietnicę. W międzyczasie jednak postulat "500 złotych na każde dziecko" zmienił się w "500 złotych na drugie i kolejne dziecko", chyba, że dochód rodziny nie przekracza 800 zł miesięcznie." :-((
        (...)
        Nie skorzystają za to samotne matki, których dochód na osobę w rodzinie ledwo przekracza 800 zł. Dla nich rzeczniczka PiS ma dwie rady: niech urodzą drugie dziecko lub poszukają męża." :-))

www.pudelek.pl/artykul/88858/korwin-mikke_tez_skorzysta_z_500_zlotych_na_dziecko_quotjak_daja_to_ciezko_nie_bracquot/

• edekzgredek99 Re: Do samotnych matek 13.03.16, 10:27
        No patrz pan ja nie wiem jaki w lozku jest stary brodaty koziol. A pan wiesz co potwierdza zes pan jest milosnik koz i to oby plci. Ale ze pan je do lozka bierzesz to nie przypuszczalem
        • smieszekleszek Re: Do samotnych matek 13.03.16, 15:28
          demotywatory.pl/4532541/10-grzechow-jakie-faceci-popelniaja-w-lozku-zdaniem-kobiet
          • smieszekleszek Re: Do samotnych matek 13.03.16, 15:55
            Produkcja pisanek:img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201603/1457870711_hohrco_600.jpg
          • edekzgredek99 Re: Do samotnych matek 13.03.16, 16:33
            Twierdzisz pan ze nasz drogi milosnik koz nie dba o satysfakcje swych lubych i sa niedopieszczone? No ale przeciez w posciel je i ich bierze czyli o komfort dba
    • peres3 Re: Do samotnych matek 11.03.16, 19:38
      pan (pani) palacz67 pisze : "Witam, mam do Was prośbę. Próbuję uratować czyjeś małżeństwo. Napiszcie, z jakimi problemami się borykacie wychowując samotnie małe dzieci."?
      Proszę szanownego pana-pani z tą prośbą udać do specjalisty "ŻYCIA"
      "Niech będzie pochwalony Prezydent Niezłomny i Jarosław Zawsze Dziewica"...
      On ma na wszystko receptę i "bulterierów "
      Mam podać panu-pani adres maila ? do "KURDUPLA" ???
      • palacz67 Re: Do samotnych matek 11.03.16, 21:27
        www.malinski.pl/?inc=read&id=135dobranoc
        • wislocki12 (...) sam błotem się staniesz! 11.03.16, 21:40
          Ks. Maliński: Wojtyła wiedział
          Wtorek, 23 października 2007 (21:28)

No tak:
          "Jeżeli wejdziesz
          w błoto twoich nieprzyjaciół,
          to sam się błotem
          staniesz."

"Redakcja "Tygodnika Powszechnego" po półtora roku zdecydowała się opublikować wywiad z księdzem Mieczysławem Malińskim, oskarżonym o współpracę z SB. Duchowny tłumaczy w nim, że kardynał Karol Wojtyła doskonale wiedział o jego kontaktach z peerelowską bezpieką."

Czytaj więcej na:
          fakty.interia.pl/raporty/raport-papiez-30-rocznica/news-ks-malinski-wojtyla-wiedzial,nId,829890#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
    • mar1mar1 Re: Do samotnych matek 12.03.16, 13:16
      Witam
      Rzeczywiście, rozstanie rodziców bardzo negatywnie wpływa na rozwój dziecka/ów. Jeden rodzic nigdy nie będzie w stanie wychować dziecka tak jakby wychowywało się przy obojgu rodziców i nie chodzi tu o "dobro wychowawcze" tylko o niemożliwość zastąpienia mamy tatą i odwrotnie!
      Sprawa komplikuje się kiedy jedno z rodziców jest tzw toksycznym rodzicem. Tutaj rzeczywiście pomóc mogą zapewne fachowcy. Jeżeli w tym przypadku o którym piszesz "tato jest kochany" to sądzę że należy dążyć do rozstrzygnięcia z najmniejszą stratą dla dziecka/ci! Ciężko dalej cokolwiek napisać, nie wiadomo jaka jest relacja między tymi małżonkami, co jest przyczyną zagrożenia rozpadem tego małżeństwa itd itp. Wbrew pozorom dużo małżeństw zagrożonych rozpadem można uratować bo przyczyny niezgody są wręcz prozaiczne a wyolbrzymiane przez obojga albo jedno z małżonków!
      Pozdrawiamy, miłego dnia...
      • palacz67 Re: Do samotnych matek 12.03.16, 13:24
        Witaj, Mar, dzięki za życzliwe i mądre słowo. Pozdrawiam Was serdecznie:-) My zbieramy się na basen, idzie wiosna, trzeba się pozbyć zimowych "zapasów":-)
        • wislocki12 Mądre? 12.03.16, 22:37
          Może i życzliwe, ale czy mądre? Śmiem wątpić, niestety...
      • wislocki12 Koniukturalizm? 12.03.16, 22:34
        Od kiedy to wielebny popiera rozwody? Czyżby miało to mieć jakiś związek z zapowiedzianą wizytą Jego Eminencji, liberała w tych sprawach? Czy to aby nie koniukturalizm? :-((
        PS. "Pozdrawiamy, miłego dnia..." My, to znaczy kto? ;-))
        • edekzgredek99 Re: Koniukturalizm? 13.03.16, 10:23
          My czyli wielebny z zona i dziecmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka