Dodaj do ulubionych

"Sugestia rodziny"

19.11.16, 23:01
"Trumny z ciałami Lecha i Marii Kaczyńskich w piątek wieczorem zostały złożone w nowym sarkofagu znajdującym się w krypcie pod Wieżą Srebrnych Dzwonów na Wawelu. Wykonano go z marmuru karraryjskiego, szlachetnej odmiany marmuru białego. Z tego samego materiału wykonano m.in. płytę nagrobną św. Jana Pawła II w krypcie w podziemiach Bazyliki św. Piotra w Rzymie. Użycie go przy budowie sarkofagu pary prezydenckiej na Wawelu było „sugestią rodziny."
Jak JP II? ;-)

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/jaroslaw-kaczynski-chcial-aby-sarkofag-pary-prezydenckiej-wygladal-jak-ten-jana-pawla/p21c8th
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Fachowcy... 22.11.16, 23:19
      "Gdyby osoby odpowiedzialne za ekshumację zadbały, by sarkofag pary prezydenckiej otwierał jego wykonawca, nie trzeba by robić nowego! – To amatorzy! – oburza się w rozmowie z Fakt24 kamieniarz Jan Siuta (61 l.), który w 2010 roku wykonał grobowiec."
      "Fachowcy, czyli dialogi na cztery nogi"... ;-)

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/tworca-pierwszego-sarkofagu-kaczynskich-to-amatorzy-go-zniszczyli/cfppt05
    • wislocka12 Re: "Sugestia rodziny" 23.11.16, 07:35
      Nic a nic się nie zmieniłeś mój "były", nadal zachowujesz się jak mały chłoptaś. Ciekawa jestem czym się zajmujesz poza szperaniem w internecie i cytowaniem bzdur, które niczemu nie służą. Z czego żyjesz no bo z tego paskudnego zajęcia wielkich dochodów nie masz, chyba , że o czymś nie wiem.
      PS. Cytowanie antypolskiej gazety może przekonać tylko głupków lub ludzi złej woli.
      • e-zybi Re: "Sugestia rodziny" 23.11.16, 08:01
        Zaskakujesz i rozczarowujesz ;-) ja myślałem, że kobiety wiedzą wszystko lub prawie wszystko, a jednak... :-((
        • wislocka12 Re: "Sugestia rodziny" 23.11.16, 08:04
          No i pierwszy się zameldował.
          • e-zybi Re: "Sugestia rodziny" 23.11.16, 14:46
            ...i lubisz plotkować ;-)
          • wislocki12 Ambicja 23.11.16, 21:03
            Ale przyznasz, że owa rodzina brakiem ambicji nie grzeszy... :-(
          • edekzgredek99 Re: "Sugestia rodziny" 24.11.16, 09:33
            Ty wislocka to jednak wredna baba jestes nikogo nie lubisz i dobrze ze cie pan wislocki z chalupy pogonil po kiego takiego maszkarona trzymac co tylko zycie zatruwa
      • wislocki12 Podróbki i... wydmuszki... 23.11.16, 21:01
        Korzystając z okazji, chciałbym Ci zwrócić uwagę, że na forum uwzględniam nie tylko informacje z "antypolskich gazet". Ostatnio np. znalazłem na forum wpis następującej treści: "W imieniu Rodziny Radia Maryja serdecznie dziękujemy za częste cytowanie artykułów z Naszego Dziennika, który jak wiadomo został założony z inspiracji o. Tadeusza Rydzyka: pl.wikipedia.org/wiki/Nasz_Dziennik.
        Aczkolwiek nie zawsze zgadzamy się z intencją zamieszczanych przez Pana/Panią postów ale sam fakt ich zamieszczania na tym forum odbieramy pozytywnie gdyż przyczynia się do popularyzacji Naszego Dziennika również wśród uczestników tego forum co owocuje również z tego powodu wzrostem prenumeratorów Naszego Dziennika. Prosimy o dalsze popularyzowanie tej jakże ważnej gazety o profilu katolicko-narodowym. Włączyliśmy Pana/Panią do naszych intencji modlitewnych.
        Bóg zapłać!"
        PS Uprzejmie informuję PT Forumowiczów, że naprawdę prawdziwym Wisłockim jest tylko wislocki12. Reszta to tylko marne podróbki i... wydmuszki! :-((
    • genia50 Re: "Sugestia rodziny" 24.11.16, 10:17
      Zależy kto sugeruje,bo niewiele osób ma taką moc.
      • edekzgredek99 Re: "Sugestia rodziny" 24.11.16, 10:27
        Wielkie mecyje prezesikowi sie odwidzial stary sarkofag to se strzelil nowy na koszt spoleczenstwa i pewnie trzyosobowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka