Dodaj do ulubionych

Dobry żart...

15.02.17, 23:15
"– Nie oglądam, bo ona (?) reprezentuje – w moim odczuciu – taką postsowiecką narrację – powiedziała o TVN24 poseł Joanna Lichocka. Odnosząc się do ostatnich wypowiedzi gen. Piotra Pytla na antenie wspomnianej stacji podkreśliła: „Nie jest to osoba, która w tej chwili winna się wypowiadać o honorze polskiego oficera."
Chyba, ze mamy do wyboru min. B. Misiewicza i... A. Macierewicza! ;-))
PS Czapkę na głowie generała można równie dobrze potraktować jako żart z Wojenno-Morskowo Fłota i Rewolucji Pąździernikowej... ;-))

niezalezna.pl/93976-ostre-slowa-na-wizji-joanna-lichocka-o-tvn24-i-gen-pytlu
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Uratował honor batalionu 15.02.17, 23:23
      "Podczas święta 1. Batalionu Czołgów w Żurawicy żołnierze 21. Brygady Strzelców Podhalańskich odpowiadali Bartłomiejowi Misiewiczowi "czołem panie ministrze" i tytułowali go ministrem. Jeden z podoficerów trzymał nad rzecznikiem MON parasol. Żołnierze, którzy otrzymywali od rzecznika gratulacje, salutowali. Nie zrobił tego tylko jeden kapral."
      Choć jeden sprawiedliwy... ;-))

rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,21375900,misiewiczowi-w-zurawicy-salutowali-wszyscy-oprocz-jednego-kaprala.html
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Uratował honor batalionu 16.02.17, 19:19
        W całej Europie Zachodniej wojsko przez lata rządów lewactwa stało się degrengoladą. Czymś wręcz niepotrzebnym. I przyjdzie za to zapłacić. A Tobie najmniej wierzę, że Ci zależy na silnym wojsku.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Uratował honor batalionu 16.02.17, 19:25
          Koniec końców jak uczy historia zawsze o wszystkim decydowała siła armii. Nawet jak się komuś w Europie wydaje, że żyje w takiej bańce bezpiecznej to nic nie trwa wiecznie. Wojny to niestety synonim ludzkości. I niech nikogo nie zmyli te 70 lat. Bo w historii były i dłuższe przestoje.
          • wislocki12 Wrażenie 16.02.17, 20:46
            Odnoszę wrażenie, że nie do końca rozumiesz termin "synonim"... :-((
        • wislocki12 Musi zostać? 16.02.17, 20:48
          Naprawdę uważasz, że Misiewicz musi zostać?
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Musi zostać? 16.02.17, 20:51
            A gdzie ja tak napisałem?
            • wislocki12 A nie? 16.02.17, 21:07
              Tak mi się wydawało... ;-))
        • wislocki12 Macierewicz musi zostać? 16.02.17, 20:56
          "Dyplomaci NATO o słowach Macierewicza: Sojusz nie bada katastrof lotniczych
          NATO, jako organizacja, nie zajmuje się badaniem katastrof lotniczych. Nie posiada ani własnego wywiadu, ani odpowiednich struktur - powiedzieli nieoficjalnie reporterce RMF FM dyplomaci Sojuszu. To reakcja na dzisiejsze słowa szefa polskiego MON, który stwierdził, że "najwyższy czas, by Sojusz włączył się w wyjaśnianie katastrofy smoleńskiej".

dorzeczy.pl/kraj/22169/Dyplomaci-NATO-o-slowach-Macierewicza-Sojusz-nie-bada-katastrof-lotniczych.html
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Macierewicz musi zostać? 16.02.17, 20:59
            Smoleńsk to był wojskowy lot. W związku z czym, zgodnie z konwencją chicagowską czy jakąś tam powinno być śledztwo polsko-rosyjskie z automatu. Ja nie wiem jak Tusk mógł oddać śledztwo w całości Rosjanom? Obojętnie czy to Rosjanie czy byliby Australijczycy..
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Macierewicz musi zostać? 16.02.17, 21:00
              Niespotykana rzecz. Ginie prezydent, generałowie, posłowie. A Tusk zrzeka się śledztwa zupełnie. To jest conajmniej dziwne.
            • wislocki12 Co najmniej 16.02.17, 21:11
              Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś - chodziło mi o kompetencje NATO do badania katastrof lotniczych, w tym tej pod Smoleńskiem... ;-))
              PS Co najmniej!
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dobry żart... 16.02.17, 19:29
      Polska ma akurat dobry procent wydatków na wojsko ale ,,Jeśli członkowie NATO nie zwiększą wydatków na obronność, Stany Zjednoczone "zmniejszą swoje zaangażowanie. James Mattis, emerytowany generał amerykańskiego korpusu piechoty morskiej, który sprawuje obecnie rolę Sekretarza Obrony Stanów Zjednoczonych dał wyraźnie do zrozumienia, że jeśli członkowie NATO nie zwiększą wydatków na zbrojenia, to w przypadku potencjalnej wojny mogą nie otrzymać pomocy od USA. W podobnym tonie wypowiadał się już sam prezydent, Donald Trump."

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/jesli-czlonkowie-nato-nie-zwieksza-wydatkow-na-obronnosc-stany-zjednoczone-zmniejsza-swoje
      • wislocki12 Gawron, Ślązak, Kaczyński... 16.02.17, 21:25
        "Czy ORP Ślązak, nowy okręt Marynarki Wojennej RP, będzie musiał zmienić nazwę jeszcze przed przekazaniem do służby? To mało prawdopodobne. Ministerstwo Obrony Narodowej pracuje nad jednoznacznym stanowiskiem w tej sprawie.
        W piątek o analizowanym przechrzczeniu Ślązaka, wykańczanego wciąż okrętu patrolowego polskiej floty, napisał serwis Interia.pl. Powołując się na swoje źródła, przytaczał argumentację „najwyższych czynników państwowych”, wśród których „nazwa Ślązak nadana przez poprzedni rząd miała się nie spodobać”. Dlaczego? Bo „nawiązuje do separatyzmu dzielnicowego”.
        (...)
        Bardziej konkretnie brzmi inny, ale pokrewny pomysł resortu obrony: by nowe okręty nazywać na cześć polskich prezydentów. I w związku z tym kolejne pytanie: Czy ORP Ślązak zmieni nazwę na ORP Prezydent Lech Kaczyński?
        Warto przypomnieć, że chrzest Ślązaka już się odbył – w lipcu 2015 roku, a matką chrzestną okrętu została Maria Waga, wdowa po admirale Romualdzie Wadze, który dowodził Marynarką Wojenną w latach 1989-1996.
        Jak zauważa Interia.pl, ponowny chrzest byłby ewenementem na skalę światową, złamaniem tradycji morskiej i dobrego obyczaju. Dlatego, jak mówi jeden z polityków PiS, zmiana nazwy Ślązaka, zakładając, że w ogóle była rozważana, nie byłaby możliwa.
        Co na to MON?
        - Na razie nie możemy komentować sprawy."
        No tak OORP Jaruzelski, Wałęsa, Kwaśniewski i... Komorowski! ;-))

gdynia.naszemiasto.pl/artykul/orp-prezydent-lech-kaczynski-zamiast-slazaka-zdjecia,4015299,artgal,t,id,tm.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka