Dodaj do ulubionych

,,Reprywtyzacja"

24.02.17, 19:12
Do czego doprowadziło 8 lat rządów PO. A w Warszawie dalej rządzą. Normalna mafia.

,,Powstała mapa warszawskiej reprywatyzacji. "Te powiązania są przerażające" Są na niej wysocy rangą funkcjonariusze publiczni, prawnicy, biznesmeni, a także osoby związane z półświatkiem przestępczym oraz cypryjskim i rosyjskim kapitałem. Wszyscy połączeni, nieraz w sposób zaskakujący, w jedną sieć. Aktywiści miejscy ze stowarzyszenia Miasto Jest Nasze stworzyli mapę warszawskiej reprywatyzacji. Postulują powołanie komisji śledczej do zbadania tych zależności. "

szumowiny.pl/
Obserwuj wątek
    • 7sprawiedliwosc7 Re: ,,Reprywtyzacja" 24.02.17, 19:14
      ,,Aktywiści pokazują również zaskakujące nieraz relacje pomiędzy znanymi "aktorami" rynku reprywatyzacyjnego. Oprócz prominentnych polityków, jak Hanna Gronkiewicz-Waltz, otoczonej przez podejmujących kontrowersyjne działania urzędników, na mapie znajdują również się osoby ze świadka przestępczego, takie jak Zbigniew B. czy Jan L., aresztowany w ubiegłym roku za udział w zorganizowanej grupie przestępczej, wyłudzającej pożyczki ze SKOK Wołomin. Według doniesień prasowych, osoby te wywodzą się z mafii pruszkowskiej i wołomińskiej."
    • 7sprawiedliwosc7 Re: ,,Reprywtyzacja" 24.02.17, 19:20
      wiadomosci.onet.pl/na-tropie/spalona-winnych-brak/86byb
      • 7sprawiedliwosc7 Ziobro to najlepszy szeryf 24.02.17, 19:22
        ,,Ziobro wznawia śledztwo ws. spalonej w Lesie Kabackim Jolanty Brzeskiej."

www.newsweek.pl/polska/jolanta-brzeska-zabojstwo-sledztwo-ziobro-wznawia-sledztwo-,artykuly,395584,1.html
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Ziobro to najlepszy szeryf 24.02.17, 19:28
          Żeby popierać platformę to ja nie wiem. To trzeba być jakimś złym człowiekiem, bez żadnego sumienia. Innej opcji nie ma.
    • 7sprawiedliwosc7 Re: ,,Reprywtyzacja" 24.02.17, 19:37
      Chyba ktoś zhakował stronę onetu. Bo przez chwilę był to główny news na stronie onetu. Nawet nie zauważyłem, że adres strony to nie onet, choć strona podobna. Ale mniejsza o to.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: ,,Reprywtyzacja" 24.02.17, 19:38
        Albo sami wstawili przez pomyłkę i szybko zdjęli.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: ,,Reprywtyzacja" 24.02.17, 19:40
          Chociaż nie. Na onet Warszawa dalej jest ten artykuł. Czyli nawet lewactwo czasem znajdzie sumienie.
    • 7sprawiedliwosc7 Re: ,,Reprywtyzacja" 24.02.17, 19:42
      ,, Tarnobrzeska prokuratura przejęła śledztwo ws. działek na Saskiej Kępie

Prokuratura Okręgowa w Tarnobrzegu będzie kontynuować śledztwo ws. domniemanego przyjęcia korzyści majątkowej przez stołecznych urzędników ws. planu zagospodarowania działek na Saskiej Kępie oraz ws. reaktywacji spółki "Nowe Dzielnice". Akta sprawy dotarły już do tarnobrzeskiej prokuratury."

rzeszow.onet.pl/tarnobrzeska-prokuratura-przejela-sledztwo-ws-dzialek-na-saskiej-kepie/ss85c94
      • wislocki12 Źródło 24.02.17, 20:41
        "Media informowały, że radny o możliwej korupcji dowiedział się z wpisu na blogu." ;-))
    • wislocki12 "Najbliższe otoczenie ministra Macierewicza" 24.02.17, 20:35
      No właśnie:
      "Szczególnie niepokojące są natomiast powiązania z obcym kapitałem. Wśród osób zajmujących się nieruchomościami, w tym pochodzącymi z reprywatyzacji, trafiliśmy na ludzi z najbliższego otoczenia ministra obrony narodowej, którzy posiadają silne związki z rosyjskim kapitałem, a pośrednio związani są z ludźmi, którzy wyprowadzali ogromne sumy ze SKOK Wołomin. To zaś może być istotne z punktu widzenia bezpieczeństwa naszego państwa – mówi Śpiewak. – W tym świetle zastanawiające są decyzje ministra Macierewicza, które wydają się działaniami na korzyść Rosji, żeby wymienić, chociażby, kompromitowanie wojska, medal dla Misiewicza czy też jego wcześniejszy raport o WSI – dodaje.
      – Wśród osób powiązanych z tym kapitałem znajduje się człowiek z najbliższego otoczenia ministra Macierewicza, który ma wpływ na sprawy związane z obroną terytorialną naszego kraju. Aż boję się myśleć, co jeszcze może wyniknąć z tych powiązań – mówi w rozmowie z Onetem Jan Śpiewak."
      No tak, szumowiny... :-((

• 7sprawiedliwosc7 Re: "Najbliższe otoczenie ministra Macierewicza" 24.02.17, 20:42
        Domysły. A działania bufetowej i ludzi z PO w Warszawie to fakty. Nawet analfabeta by to skapował.
        • wislocki12 Analfabeta 24.02.17, 22:39
          Nie każdy jest analfabetą... ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: ,,Reprywtyzacja" 24.02.17, 20:44
      100% mafia.
      Mafia - nazwa zorganizowanej grupy przestępczej o dużych wpływach, powiązaniach z osobami na różnych szczeblach władzy, policją, biznesem, prowadząca działalność gospodarczą finansowaną z przestępstw
      • wislocki12 Mafia 24.02.17, 22:37
        Ludzie Macierewicza też? To by się akurat zgadzało! :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka