Dodaj do ulubionych

Jak spędzam wrześniowe wieczory?

01.09.17, 22:30
Zapraszam! ;-))
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Kaczyński ostatni... 01.09.17, 22:37
      Jak spędzam wrześniowe wieczory? Ano zastanawiam się, dlaczego mimo wysokich notowań PiSu, niektórzy politycy tej partii tak nisko upadli... :-((
      "CBOS opublikował sierpniowy ranking zaufania dla polityków. Zdecydowanym jego zwycięzcą został Andrzej Duda, któremu najwyraźniej posłużyło zawetowanie dwóch ustaw reformujących sądownictwo. Najbardziej interesujący jest jednak fakt, że w czołowej 10-tce polityków, którym ufają Polacy znalazł się tylko jeden parlamentarzysta opozycyjny (Paweł Kukiz).
      (...)
      Tymczasem wśród polityków, którzy budzą największą nieufność wciąż na pierwszym miejscu pozostaje Antoni Macierewicz (55%). Bardzo słabe wyniki w tej materii osiagnęli również tzw. liderzy opozycji, czyli Grzegorze Schetyna (51%) oraz Ryszard Petru (47%). Ostatnim politykiem z tak niskim zaufaniem jest szef PiS, Jarosław Kaczyński (50%).

www.se.pl/wiadomosci/polityka/ranking-zaufania-do-politykow-druzgoczacy-dla-opozycji_1015802.html
    • wislocki12 Wzorzec? 02.09.17, 00:20
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się, kogo miał na myśli minister Macierewicz, mówiąc
      na spotkaniu z weteranami w Belwederze:
      "Jesteście wzorcem zachowania także dla władz państwowych". :-?
      Może chodzi mu o Dudę? :-((

wpolityce.pl/polityka/355828-szef-mon-na-spotkaniu-z-weteranami-w-belwederze-jestescie-wzorcem-zachowania-takze-dla-wladz-panstwowych-galeria
    • wislocki12 Rzą zwodzi Polaków... 02.09.17, 21:53
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się, dlaczego PiSowski rząd zwodzi Polaków? :-(

"25,5 tysiąca osób już złożyło wnioski o emeryturę w związku z obniżeniem wieku emerytalnego, to 8 proc. wszystkich uprawnionych. Rząd zakłada, że na emeryturę tylko w tym roku przejdzie aż 331 tys. osób. Ale nie zamierza Polaków dodatkowo finansowo zachęcać do dłuższej pracy!
      Miało być 10 tys. zł w gotówce za przepracowanie dwóch lat zamiast przejścia na emeryturę. Albo ekstradopłaty do emerytalnych oszczędności zgromadzonych w ZUS – w ten sposób rząd miał zachęcać do dłuższej pracy po reformie emerytur. Jeszcze kilka tygodni temu wicepremier Mateusz Morawiecki (48 l.) zapewniał, że resort Elżbiety Rafalskiej (61 l.) ma pracować „nad bodźcami dla pracowników do pozostania na rynku pracy”.

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/10-tys-zl-za-dluzsza-prace-zapomnij/22pncp7
      • zolza670 Re: Rzą zwodzi Polaków... 03.09.17, 09:09
        Zwodzi? Raczej oszukuje.
        • palacz67 Re: Rzą zwodzi Polaków... 04.09.17, 20:56
          Nic nowego, zrezygnowałam z serialu, bo jest mecz a mamy jeden telewizor (inne wydałam) pozdrawiam.
          • e-zybi Re: Rzą zwodzi Polaków... 04.09.17, 21:05
            I teraz nudy, co? To proszę chapnąć słodkości ;-)
          • wislocki12 Jak znalazł... 04.09.17, 21:25
            To odbierz! Będziesz miała jak znalazł! ;-))
            • palacz67 Re: Jak znalazł... 04.09.17, 22:16
              Telewizja kłamie, będę zdrowsza:-)
              • genia50 Re: Jak znalazł... 04.09.17, 22:20
                Lustro prawdę mówi, ale nie zawsze to dobrze wpływa na zdrowie...
                • palacz67 Re: Jak znalazł... 04.09.17, 22:23
                  Waga też:-) Jakoś się nie chce popsuć:-) Kalendarz nie kłamie, jutro do pracy, dobranoc:-)
                  • wislocki12 Szkoda... 04.09.17, 22:28
                    To jeszcze Cię nie wylali? :-(
                    • palacz67 Re: Szkoda... 21.09.17, 19:48
                      Jak mnie wyleją, to poproszę Cię o suchą kromkę chleba.
              • wislocki12 Ostrożność nie zawadzi... 04.09.17, 22:24
                TVP Kurskiego też? Uważaj na słowa... :-((
    • wislocki12 Mieszane uczucia 04.09.17, 21:23
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się jaką radę dałby abp Hoser Polce, ofierze zbiorowego gwałtu na plaży Rimini?

"Arcybiskup Henryk Hoser wiele miejsca podczas niedzielnej homilii poświęcił obronie życia ludzkiego i tzw. aborcji na żądanie. Zrobił to używając zdań i słów, które w słuchaczach mogły wywołać mieszane uczucia."

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/warszawa/arcybiskup-henryk-hoser-o-aborcji-kazanie-w-kosciele-w-radzyminie/3fcpfwk
    • wislocki12 Na złość? 04.09.17, 23:37
      Jak spędzam wieczory? Ano zastanawiam się, dlaczego inni kupują caracalle. Pewnie na złość... Macierewiczowi! ;-))

"Od momentu anulowanego już wyboru przez Polskę przetargu na śmigłowce H225M Caracal, zamówienia na nie złożył Kuwejt 30 sztuk i Singapur 16 maszyn. W 2016 Straż Wybrzeża Japonii zamówiła trzy dodatkowe maszyny H225 w wersji cywilnej. W kolejce stoją Indie, której przedstawiciele właśnie potwierdzili, że finalizowane są rozmowy na temat zakupu 14 śmigłowców."

www.fakt.pl/facet/militaria/caracale-trafiaja-do-indii/8e2evmj
    • wislocki12 Dymisja? 05.09.17, 21:24
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się, dlaczego prezydent Duda poprosił premier Szydło o zdymisjonowanie ministra Macierewicza? ;-))

"Prezydent Andrzej Duda (45 l.) podczas spotkania z premier Beatą Szydło (54 l.) wprost poprosił szefową rządu o dymisję ministra obrony narodowej Antoniego Macierewicza (69 l.) – ustalił Fakt.
      Trudno o lepszy dowód, że Duda nie widzi już możliwości współpracy z szefem MON."

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/andrzej-duda-chce-dymisji-antoniego-macierewicza/h2jyzlh
      • genia50 Re: Dymisja? 05.09.17, 21:27
        Oby się zgodziła. Tylko,że Kaczyński i Rydzyk mogą na to nie pozwolić.
        • wislocki12 A prezes odmawia... 05.09.17, 22:36
          Fajny mamy kraj! Prezydent prosi premier. A prezes? Odmawia... ;-))
          • wislocki12 Ja nie tańczę... 05.09.17, 23:31
            Czyli, ja nie tańczę... ;-))
    • wislocki12 3 swastyki i portret Hitlera 06.09.17, 23:35
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się, po co temu facetowi tyle swastyk, że o portrecie Hitlera nawet już nie wspomnę! ;-))
      "Na ramieniu wytatuował sobie portret Adolfa Hitlera. Na plecach dwie swastyki, na ramieniu trzecią i jeszcze jedną na piersi. Od lat jest znany w środowisku gdańskich skinheadów. A teraz... właśnie zyskał osobiste zainteresowanie ministra spraw zagranicznych!"
      PS I pomyśleć, że żądamy od Niemców reparacji... :-((

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/polak-pobity-w-danii-to-neonazista-po-odsiadce/d22bg35
    • wislocki12 Pod kloszem? 06.09.17, 23:55
      Jak spędzam wieczór? Przed chwilą red. Wyszkowski w programie A. Gargas wysunął tezę, że w odnowie Polski nie powinni uczestniczyć ludzie skażeni komunizmem i stalinizmem. Ciekawe, co na to S. Piotrowicz, M. Wolski, K. Czabański, że o J. Kaczyńskim (rocznik 1949) i samym K. Wyszkowskim (rocznik 1947) nie wspomnę. Żyli chyba pod jakimś antykomunistycznym kloszem! ;-))
    • wislocki12 Premier czy prezes? 07.09.17, 21:02
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się, dlaczego prezydent Andrzej Duda nie zdymisjonuje swojego rzecznika Krzysztofa Łapińskiego?

"Całe zamieszanie związane Krzysztofem Łapińskim rozpoczęło się od uszczypliwych słów rzecznika prezydenta pod adresem Beaty Szydło. Współpracownik Andrzeja Dudy pytany o to, czy głowa państwa zażądała od premier dymisji szefa MON Antoniego Macierewicza, odparł:
      – Oczekiwania co do zmian w rządzie to poważna sprawa. Jeśli prezydent miałby oczekiwania co do zmian w składzie Rady Ministrów, to na pewno wyraziłby je prezesowi Kaczyńskiemu, a takiej informacji nie mam, żeby takie propozycje formułował – oświadczył Łapiński.
      Po tych słowach na głowę rzecznika Andrzeja Dudy spadła fala krytyki ze strony najważniejszych osób w PiS, w tym m.in. Stanisława Karczewskiego, Joachima Brudzińskiego, Mariusza Błaszczaka czy Patryka Jakiego. – Gdybym był szefem Krzysztofa Łapińskiego, zwolniłbym go – stwierdził wręcz marszałek Senatu Stanisław Karczewski." ;-))

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/krzysztof-lapinski-nie-zostanie-zdymisjonowany-z-funkcji-rzecznika-prezydenta/nd97nr2
      • palacz67 Re: Premier czy prezes? 08.09.17, 20:03
        "Co wolno..."
        www.se.pl/wiadomosci/polityka/kolejka-do-toalety-szczerbie-niestraszna-internauci-bezlitosnie-wysmiewaja-posla_1016777.html
        • wislocki12 Siła wyższa 08.09.17, 20:23
          To Ty nigdy nie miałaś biegunki? ;-))
          • palacz67 Re: Siła wyższa 08.09.17, 21:14
            Uważam, że trzeba rozmawiać na argumenty. Ostatnio w dużym mieście poprosiłam dwie starsze osoby o przejście do kasy bez kolejki. Stało przede mną jeszcze kilka młodych osób w wieku moich dzieci. Starszy pan zapytał : co naród na to? Ja mu odpowiedziałam: naród się uświadomi. Jedna z młodych dziewcząt powiedziała, że za 10 minut musi otworzyć sklep. Odpowiedziałam głośno, że też kiedyś będziemy mieć problemy ze zdrowiem. Zrobiła się cisza i nkt już nie protestował. Okazało się, że starsza pani była po operacji kolana, stała o dwóch kulach. Trzeba młodzież uczyć wrażliwości i tego, by do pracy wychodziła ciiut wcześniej, była 10:50!

PRZY BIEGUNCE NIE PRZEGLĄDAM SIĘ W LUSTRZE I NIE POPRAWIAM WŁOSÓW!
            Pozdrawiam
            • genia50 Re: Siła wyższa 08.09.17, 21:30
              Za tzw.komuny starsze osoby często dorabiały jako "stacze", więc matka z dzieckiem czy ciężarna nie mogła nic kupić, bo starsi stali godzinami.Nie zawsze starszy człowiek jest słabszy od młodego.Jako młodzież miałam chorobę lokomocyjną i gdy siedziałam w autobusie nawet nie patrzyłam na miny współpasażerów.. Ciężarna kobieta najgorzej czuje się wtedy, gdy jeszcze nie widać brzuszka, a wtedy nie ma przywilejów. Teraz nie ma kolejek na szczęście i takie "tarcia " się nie zdarzają, ale to może wrócić...
            • wislocki12 Przy biegunce 08.09.17, 21:56
              I słusznie... ;-))
            • wislocki12 Jezus w spódnicy 08.09.17, 22:06
              Ty to gadasz przypowieściami. Jak Jezus... w spódnicy! ;-))
          • palacz67 Re: Siła wyższa 08.09.17, 21:16
            Warto przeczytać ze zrozumieniem artykuł, do którego się odnosisz:-)
            • wislocki12 Każdy medal ma dwie strony... 08.09.17, 22:01
              Może i masz rację, ale warto pamiętać, że każdy medal ma dwie strony... ;-))
        • genia50 Re: Premier czy prezes? 08.09.17, 20:23
          Politycy to niezbyt fajni ludzie, zwykle egoistyczni i pyszałkowaci, nierzadko niegrzeczni (delikatnie mówiąc). Nie lubię ich, ale jeśli mają poglądy zbliżone do moich , to na nich głosuję. Chociaż zdarzają się wyjątki, że któryś polityk jest miły, nawet zdarzyło mi się z takim rozmawiać osobiście.
          P.S.Porządek w kolejce do toalety uważam za ważny, ale ważnych ludzi oceniam za o wiele ważniejsze rzeczy.
    • wislocki12 Belweder zbliża... 08.09.17, 21:54
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się, jakie będą owoce, nomen omen, rozmów prezydenta i prezesa w Belwederze? ;-))

"Kate i William trzecie dziecko poczęli w Polsce?!
      Zagraniczne media są o tym przekonane. W dzień po ujawnieniu informacji o trzeciej ciąży księżnej Kate dziennik "The Sun" opublikował artykuł na ten temat. Jeżeli księżna Kate faktycznie jest w 7 tygodniu ciąży to oznacza to, że do poczęcia doszło właśnie podczas wizyty w Polsce!"
      Mieszkali w Belwederze! ;-))

www.se.pl/wiadomosci/gwiazdy/kate-i-william-trzecie-dziecko-poczeli-w-polsce_1016249.html
    • wislocki12 Jak w PRL? 09.09.17, 21:57
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się, po co Polska Fundacja Narodowa popierana przez premier Szydło prowadzi akcję "Sprawiedliwe sądy" za 19 milionów zł, skoro jednocześnie twierdzi, że 80% Polaków chce reformy sądownictwa.

"W piątek Polska Fundacja Narodowa zabrała głos w sprawie akcji "Sprawiedliwe sądy". Dzień wcześniej przez media przetoczyła się fala krytyki, że fundacja finansowana przez spółki Skarbu Państwa przygotuje kampanię informacyjną o treści zbieżnej z retoryką PiS. Całość ma kosztować 19 mln złotych.
      (...)
      W internecie właśnie pojawił się pierwszy spot kampanii, zatytułowany "Sprawiedliwe sądy". W 30-sekundowym klipie pojawia się kilku aktorów, grających zwykłych obywateli. Słyszymy, że zmian w wymiarze sprawiedliwości chce ponad 80 procent Polaków. W materiale jest odwołanie do sierpniowego sondażu CBOS, w którym rzeczywiście 81 proc. badanych odpowiedziało twierdząco na to bardzo ogólne pytanie."
      Ma być jak w PRL, czyli 100%! ;-))

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22341244,miala-promowac-polske-bedzie-bronic-pis-pokretne-tlumaczenia.html
    • wislocki12 "Wyspa wolności i tolerancji" 10.09.17, 21:41
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się, dlaczego kraj w którym jest sejm, senat, rząd i prezydent, ale faktycznie rządzi nim szeregowy poseł, choć prezes partii, nazywa Jarosław Kaczyński wyspą wolności i tolerancji? ;-))

"O Polskę suwerenną, wolną walczymy! Będziemy taką mieli, jeśli w pewnych sprawach pozostaniemy w Europie sami, to pozostaniemy, będziemy tą wyspą wolności i tolerancji. Zwycięstwo jest blisko, tylko musimy dalej cierpliwie iść do przodu jak w tych pochodach. Dziękuję - zakończył krótkie przemówienie prezes Kaczyński."

www.se.pl/wiadomosci/polityka/miesiecznica-smolenska-znow-bedzie-awantura-relacja-na-zywo_1017130.html
    • wislocki12 Fałszerze historii 11.09.17, 21:23
      Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, po co PiS fałszuje historię? :-))

"O tym, że PiS stara się na nowo pisać historię, mówi się od dawna. Tym razem tezę tę potwierdza prof. Andrzej Friszke, były członek Kolegium IPN i Rady IPN. – Robi się krzywdę Lechowi Kaczyńskiemu, wpychając go na siłę na cokół zajęty przez Wałęsę – komentuje ekspert. – Nie trzeba dodawać mu fikcyjnych zasług – argumentuje. Miażdży też jedną z ostatnich, głośnych decyzji IPN."

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/historyk-z-ipn-pis-osmiesza-sp-lecha-kaczynskiego/v7fkkdz
      • palacz67 Re: Fałszerze historii 11.09.17, 21:40
        Wzruszyłam się do łez, wiedziałam od kilku dni, że tak będzie, dobranoc.
        • wislocki12 Wrażliwość i... historia 11.09.17, 22:03
          Wrażliwa jesteś i... znasz historię! ;-))
          PS W 1980 r. L. Kaczyński grzecznie robił karierę akademicką i ani mu w głowie była działalność wywrotowa... ;-))
          • palacz67 Re: Wrażliwość i... historia 12.09.17, 06:30
            Masz rację, Wisłocki, jestem wrażliwa, pozdrawiam.
            Wzruszył mnie film:
            www.rmf.fm/magazyn/news,10934,m-jak-milosc-tak-bedzie-wygladac-smierc-tomka-chodakowskiego.html
            • e-zybi Re: Wrażliwość i... historia 12.09.17, 09:31
              Znam o wiele ambitniejsze filmy, dziwi mnie, że ktoś takie tasiemce ogląda, a do tego jeszcze wzrusza się :-((
        • genia50 Re: Fałszerze historii 11.09.17, 22:03
          Jesteś chyba nadwrażliwa emocjonalnie.
          • e-zybi Re: Fałszerze historii 11.09.17, 23:08
            No! tak, ale jeszcze Pani palacz nie poryczała się...😟
      • genia50 Re: Fałszerze historii 11.09.17, 21:55
        Mam nadzieję, że nie będzie tak jak w Korei Płn., gdzie tylko jedna osoba i jej najbliższa rodzina ( ścisłe grono zaufanych) uznawana jest za wodza, Boga i jest wszystkim.Jest też przeszłością i terażniejszością, chcą też być przyszłością, ale to będzie trudniejsze do wykonania, a nawet niemożliwe.
        P.S. Mnogość pomników ku czci jednych i tych samych nasuwa na myśl pewną analogię, a pomników będzie coraz więcej.
    • wislocki12 ORMO czuwa? 12.09.17, 21:49
      Jak spędzam wieczór? Właśnie zastanawiam się, co jeszcze jest w stanie wymyśleć Antoni Macierewicz?
      "Armia Antoniego Macierewicza (68 l.) czyli wojska Obrony Terytorialnej mają współpracować z policją – projekt porozumienia w tej sprawie jest już gotowy. Zapisy nowego dokumentu są jednak bardzo nieprecyzyjne, a były wicepremier i szef MON, Tomasz Siemoniak (50 l.) z PO mówi wręcz o tworzeniu „nowej ORMO!"

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/opozycja-obawia-sie-nowego-ormo-antoniego-macierewicza/8efkff9
    • wislocki12 Prezes na zwierzchnika! 13.09.17, 20:44
      Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, kto tak naprawdę powinie zostać zwierzchnikiem sił zbrojnych - Macierewicz czy prezydent? A może prezes? ;-))

"Prezydent powinien być zwierzchnikiem sił zbrojnych – wynika z sondażu IBRIS przeprowadzonego na zlecenie „Rzeczpospolitej”. Chce tego aż 75 proc. respondentów. Zaledwie 14,8 proc. stawia na ministra obrony narodowej. A jedynie 2,5 proc. widzi zwierzchnika armii w osobie szefa rządu. Co na to resort Antoniego Macierewicza, który chciałby ograniczenia kompetencji głowy państwa?"

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/sondaz-ibris-prezydent-zwierzchnikiem-armii/nghf9rs
      • palacz67 Re: Prezes na zwierzchnika! 13.09.17, 22:00
        Czytam, dobranoc.
        wiadomosci.wp.pl/40-irakijczykow-zatrzymanych-na-polskiej-granicy-jak-oni-przeszli-6165776584628353a
        • wislocki12 Nie dziwota! 13.09.17, 22:19
          Przy tylu i takich zwierzchnikach to i nie dziwota! ;-))
    • wislocki12 Płot na wyspie wolności i tolerancji 14.09.17, 21:22
      Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, czy płot wokół Sejmu jest najlepszym rozwiązaniem dla kaczyńskiej wyspy wolności i tolerancji... ;-))

"O tym, że przy Wiejskiej powinien powstać płot odgradzający posłów od obywateli mówi się od dawna. Podczas tej kadencji prace przyspieszyły, gdy w grudniu ubiegłego roku opozycja zablokowała mównicę sejmową, a pod gmachem parlamentu zaczęli się zbierać Polacy zbulwersowani głosowaniem PiS nad budżetem w Sali Kolumnowej. Stanęło na tym, że przetarg na budowę płotu ma zostać ogłoszony jeszcze w tym roku. Problemem mogą być jednak stołeczni architekci i naukowcy. A raczej ich opinia."

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/plot-wokol-sejmu-to-moze-pis-pokrzyzowac-plany/yhec9eq
      • palacz67 Re: Płot na wyspie wolności i tolerancji 15.09.17, 21:42
        Robiłam przetwory: dżem śliwkowy i przecier pomidorowy, dobranoc.
        • wislocki12 Przetwory 15.09.17, 21:58
          I przy tych dżemach i przecierach już pozostań... ;-))
        • zolza670 Re: Płot na wyspie wolności i tolerancji 16.09.17, 07:19
          Moja Droga...dżemik tuczy...już Ci nie zależy? ;-)
          • palacz67 Re: Płot na wyspie wolności i tolerancji 16.09.17, 18:39
            Zamroziłam 10 kg warzyw, bo lubię zdrowe zupy jarzynowe:-)
            • wislocki12 10 kg warzyw 17.09.17, 23:06
              10 kg? Jesteś niesamowita! ;-))
              • palacz67 Re: 10 kg warzyw 26.09.17, 13:06
                Zima długa, lubię zupy warzywne:-) Jestem zaradnym człowiekiem:-)
                • palacz67 Re: 10 kg warzyw 26.09.17, 13:09
                  Nie policzyłam 3 kalafiorów a trochę ważyły:-)
                  • palacz67 Re: 10 kg warzyw 26.09.17, 13:20
                    PS Wczoraj suszyłam miętę, rozmaryn i oregano, herbatka z suszonej mięty- bezcenna. Babcia też tak robiła i od niej przejęłam te zwyczaje. Mieliśmy zawsze dużo mięty w ogrodzie. Zatęskniłam za dzieciństwem i tym ogrodem, pozdrawiam.
    • wislocki12 Żegnaj lato na rok? ;-)) 16.09.17, 00:43
      "Konflikt wokół generała Jarosława Kraszewskiego, kluczowego doradcy prezydenta Andrzeja Dudy, przybiera na sile. Antoni Macierewicz, szef MON, któremu podlega Służba Kontrwywiadu Wojskowego, przekazał w piątek dziennikarzom, że kontrola, w wyniku której gen. Kraszewskiemu cofnięto dostęp do informacji niejawnych, może potrwać nawet rok!
      Dlaczego właśnie na rok?

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/macierewicz-o-kontroli-skw-gen-kraszewskiego-potrwa-rok/dv5ls1f
    • wislocki12 Jak Zagłoba Niderlandy 17.09.17, 20:38
      Jak spędzam wieczór? Ano zastanawiam się, dlaczego nie będzie reparacji, a Szczecin zostanie przy Polsce! ;-))
      "Wakacyjne nagranie z Wojciechem Cejrowskim w roli głównej zaczyna wzbudzać coraz większe zainteresowanie w sieci. Operator uwiecznił jak kontrowersyjny publicysta i znany pisarz wdaje się w dyskusję z dziennikarzem niemieckiego ARD. Tezy Polaka niejednego mogą zaskoczyć, a wręcz wprawić w osłupienie! – Szczecin trzeba oddać z powrotem Niemcom. Ale zapłaćcie kontrybucje – stwierdził Cejrowski. Powiedział także swojemu rozmówcy, że jak każdy inny Niemiec, on też jest jego wrogiem."

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/cejrowski-szczecin-trzeba-oddac-z-powrotem-niemcom/531dwcn
      • wislocki12 A co z Wocławiem? 17.09.17, 23:04
        A co z Wrocławiem, Opolem, że o Kołobrzegu i Koszalinie nawet już nie wspomnę? ;-))
        • wislocki12 A jednak Wrocław 17.09.17, 23:27
          Chodziło o Wrocław, oczywiście... ;-)
    • wislocki12 Willa za 4 tysiące... 18.09.17, 21:40
      Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, jak kupić willę na Żoliborzu za 4 tysiące... ;-))
      "Tego chyba prezes PiS Jarosław Kaczyński (68 l.) się nie spodziewał. Jak ustalił "Super Express", w 1999 r., kiedy nieżyjący obecnie rodzice szefa Prawa i Sprawiedliwości przekształcali prawo użytkowania wieczystego gruntu położonego pod ich domem na Żoliborzu, decyzję wydawał ówczesny prezydent Warszawy, były polityk Platformy Paweł Piskorski (51 l.). Kaczyńscy skorzystali z ówczesnych przepisów i za nabycie prawa własności zapłacili jedyne 4,1 tys. zł."

www.se.pl/wiadomosci/polityka/piskorski-uwaszczy-kaczynskiego-tylko-w-super-expressie-_1018323.html
      • wislocki12 Są takie chwile... 18.09.17, 22:19
        "To są takie chwile, w których człowiek działający wżyciu publicznym ma satysfakcję
        — powiedział o decyzji Komisji Weryfikacyjnej ws. Poznańskiej 14 wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki, który był gościem programu „Minęła dwudziesta”.
        Ciekawe, co willi na Żoliborzu sądzi min. Jaki? :-(
        PS Ortografia jak w oryginale! ;-))

wpolityce.pl/polityka/358357-wiceminister-jaki-wladze-po-legitymizuja-zlodziejstwo-reprywatyzacyjne-komisja-weryfikacyjna-staje-po-stronie-slabszych
    • wislocki12 Nielegalny? 18.09.17, 23:23
      Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, dlaczego prezes Kaczyński oddał polskie szkolnictwo w ręce min. Anny Zalewskiej? Chyba nie kochał szkoły... ;-))

"Wydaje się, że Jarosław Kaczyński był wzorowym uczniem.
      (...)
      Niedawno na jednym z portali społecznościowych pojawił się wpis pana, który przedstawia się jako pracownik szkoły (do której uczęszczali Kaczyńscy). Mężczyzna wyjawił: - Pracowałem przez wiele lat w 'Lelewelu', liceum ogólnokształcącym na Żoliborzu. Uczęszczali tam m.in. bracia Lech i Jarosław Kaczyńscy, ale nie skończyli tej szkoły. Odeszli po przedostatniej X klasie w okolicznościach kuriozalnych. (...) Lech zdał z X do XI (maturalnej) klasy, natomiast Jarosław oblał. Jeśli dobrze pamiętam miał oceny niedostateczne z języka polskiego i angielskiego. Decyzją rady pedagogicznej miał powtarzać klasę. Kuberski zbaraniał i odszedł z niczym. „Załatwił” Jarosławowi przeniesienie do innego liceum i... promocję. Z niemałym zdumieniem dowiedzieliśmy się po wakacjach, że - mimo ocen niedostatecznych - kontynuuje on naukę w klasie maturalnej.
      (...)
      Sam zresztą o tym mówił. W książce "Polska naszych marzeń" przyznał, że przeżywał pewne szkolne zawirowania: - Moje czasy szkolne kryją pewną tajemnicę. Otóż zdarzyło mi się nie zdać z 10. do 11. klasy i mimo to wylądowałem w ostatniej klasie, a następnie po odkręceniu tego znalazłem się w liceum na Woli. Po czym dodał, że szczerze: - Zdaje się więc, że prawdopodobnie nielegalnie skończyłem 11. klasę i zdałem maturę, a potem poszedłem na studia - zdradził prezes Prawa i Sprawiedliwości."

www.se.pl/wiadomosci/polityka/kaczynski-nielegalnie-zdal-mature-tajemnicza-historia-prezesa-pis_1017844.html
    • wislocki12 "Co Agata Duda robi w Polsce?" 20.09.17, 23:28
      Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, jakie to sprawy zatrzymały Pierwszą Damę w Warszawie? ;-))

"Para prezydencka z USA zapytała naszego prezydenta, dlaczego w Nowym Jorku nie ma pierwszej damy Agaty Dudy, bo podobno Melania Trump liczyła na spotkanie z panią prezydentową. Odpowiedź była krótka: tym razem prezydentowa ma obowiązki w Warszawie.
      Szczerski nie krył, że rozmowa była krótka i dlatego nie sposób było szerzej wyjaśnić, co Agata Duda robi w Polsce."

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/melania-trump-w-onz-pytala-prezydenta-dudy-o-jego-zone-agate/vpm13dp
      • zolza670 Re: "Co Agata Duda robi w Polsce?" 21.09.17, 17:24
        Och, pewnie miała przymiarki u krawcowej...hmmm...może robiła przetwory albo...stary wyjechał to chałupę sprzątała ;-)
        • wislocki12 Germanistka 21.09.17, 21:32
          Ciekawe czy dogadałaby się z Merkel w Nowym Yorku? ;-))
    • wislocki12 Gdyby głupota... 21.09.17, 23:29
      Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, dlaczego p. Mazurek ewentualne wspieranie działań Polskiej Fundacji Narodowej przez J. Kaczyńskiego nazywa "szkalowaniem". Czy naprawdę nie rozumie ona, że w ten sposób odcina się od wszelkich poczynań owej Fundacji? ;-))
      "Dziś Beata Mazurek, na konferencji prasowej związanej z zapowiedzianym przez Platformę Obywatelską zawiadomieniem dotyczącym Jarosława Kaczyńskiego i jego potencjalnego związku z kampanią „Sprawiedliwe Sądy”, powiedziała, że już dosyć szkalowania posłów i samego Jarosława Kaczyńskiego. Jak może to wyglądać w praktyce?"

wpolityce.pl/polityka/358857-nasz-wywiad-tarczynski-najwiekszym-problemem-opozycji-jest-to-ze-jaroslaw-kaczynski-jest-krystalicznie-czysty-nic-na-niego-nie-ma
      • genia50 Re: Gdyby głupota... 22.09.17, 11:20
        Za wszystko odpowiada ten, kto się pod tym podpisuje, nawet gdy prezes firmy ma złe pomysły, to do więzienia idzie księgowy tej firmy, bo na papierach jest jego podpis.Dlatego nigdy nie chciałam być gł.księgową, ani jednoosobową pracownicą księgowości...
        • a.sdf.gh.kl Re: Gdyby głupota... 22.09.17, 23:08
          Toteż TU wisisz na necie i jesteś w tłumie. Nikt cię specjalnie nie zauważy po wpisach na forum, nikt cię nie zamknie, nie będziesz oglądała pasiaków.
          • wislocki12 Pasiaki 23.09.17, 00:22
            Też na to liczę! Nie lubię pasiaków! Nawet tych z Resovii i Cracovii i ich "fanów"! :-))
    • wislocki12 "PiS skończy jak PZPR?" 22.09.17, 22:51
      Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, czy PiS skończy jak PZPR? ;-))

"Jeśli nadal będziecie działać jak PZPR, to prędzej czy później jak PZPR skończycie! – pisze rockman na Facebooku.
      Zaatakował przy okazji ministrów rządu PiS.
      A może rozum Wam wróci i Prokuraturę skierujcie do zbadania okoliczności wprowadzenia ustawy o aptekach, do zbadania grup interesu w Ministerstwie Radziwiłła? Może Prokuratura i Służby powinny zainteresować się dlaczego, po co i w czyim interesie powołano dodatkowego wiceministra do „obsługi leków
      ”? – pytał Kukiz."

Kto to wie? ;-))

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kukiz-atakuje-pis-skonczycie-jak-pzpr/lp7cvc4
    • wislocki12 Juźwikiem w prezydenta? 23.09.17, 23:17
      Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, kim jeszcze walną w prezydenta? ;-))

"Minister Paweł Soloch podjął decyzję o natychmiastowym rozwiązaniu umowy o pracę z płk. Czesławem Juźwikiem, ekspertem w Departamencie Zwierzchnictwa nad Siłami Zbrojnymi, po uzyskaniu informacji o jego służbie w Wojskowej Służbie Wewnętrznej w latach 1983-90 - wynika z komunikatu Biura Bezpieczeństwa Narodowego."

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/bbn-rozwiazal-umowe-z-plk-czeslawem-juzwikiem/er9hz68

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka