Dodaj do ulubionych

Apel do premiera

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:57
Apel do Premiera

Panie Premierze,
w związku z wczorajszym, absolutnie karygodnym i obraźliwym, `dowcipem' pana Mazurkiewicza (PiS), Senatora RP, przyrównującym Pana i Pańskiego Brata do pary terrorystów, a upublicznionym jedynie dzięki czujności TVN24, proponuję przegłosowanie w trybie pilnym ustawy o założeniu pełnego monitoringu we wszystkich pomieszczeniach parlamentarnych i rządowych (łącznie ze schowkami na szczotki, gdyż - jak uczy Historia - to najlepsze lokale spiskowe).

Dzięki temu będzie Pan na bieżąco zawsze, o każdej porze dnia i nocy, będzie Pan wiedział, kto Panu i Pańskiemu Bratu źle życzy (a jak widać, tych nie brakuje - nawet w Pańskiej własnej partii).

Cała IV RP na tym zyska:
- obowiązki premiera będzie wykonywał pierwszy realny wicepremier (dostał już `przydział' na całkiem niezłą część Pańskich obowiązków, więc parę drobiazgów więcej nie będzie miało znaczenia),
- Pan będzie miał święty spokój, będzie Pan - ubrany w ukochany sweterek - sobie siedział w pokoju z monitorami i tylko przełączał guziczki,
- nie będzie Pan musiał użerać się z dziennikarzami,
- konferencje prasowe będzie można zlikwidować całkowicie, gdyż dzięki nagraniom wszystko będzie wiadome z góry; ponadto nie trzeba będzie tracić czasu i energii na demaskowanie perfidnych zagrywek opozycji,
- nie będzie Pan musiał organizować przeglądu resortów, gdyż w każdej chwili będzie Pan wiedział czy Pańscy ministrowie pracują i jaka jest jakość ich pracy,
- pełen zapału Antek będzie miał zajęcie - co miesiąc będzie mógł publikować materiały demaskujące kolejnych agentów,
- ogół obywateli wreszcie będzie mógł polegać na miarodajnych materiałach - nikt nie będzie skazany na stronnicze taśmy Renatki lub wątpliwej jakości przecieki pana Bączka - jednym słowem osiągniemy pełną jawność życia publicznego.

Panie Premierze, uważam, że w naszej sytuacji jest to jedyny plan, który wzniesie notowania Pańskiej partii na niebotyczne wręcz wyżyny i zapewni Panu i Pańskiemu Bratu wiele lat spokojnych rządów.

Mam nadzieję, że mój apel dotrze do Pana, choć wiem, że Pan nie czyta forum - liczę na to, że ktoś życzliwy Panu doniesie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monitorysta Re: Apel do premiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:59
      nie bójmy się tego powiedzieć: monitoring pomieszczeń rządowych i poselskich to plan minimum, dobry tylko na poczatek. Proponuję realny monitoring wszystkich mediów (po okrojeniu ich do niezbednego minimum), a zwłaszcza internetu. Po co się rozdrabniać, co niektórzy pamiętają rozmowy kontrolowane, a pozostali szybko przywykną. Morda w kubeł, czyli powrót do przeszłości.
    • Gość: Diabeł Re: Apel do premiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:00
      W Dawos i w wielu innych miejscach Pana Premiera zabrakło,

ale nie mogło zabraknąć na spotkaniu w IPN w związku z wydaniem600 stronicowej książki. Peany pochwalne pod adresem tej instytucji dorównywały zachwytom nad Minister Spraw Zagranicznych.
      • Gość: wrrrrrrrrrrrrr Re: Apel do premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:14
        ja mam juz dosc tego calego cyrku,kaczorow maciereciczow i innych ,ja wam mowie
        wole juz to sld jakie bylo , ale czlowiek nie musial sie wstydzic tego ze jest
        polakiem,a teraz co , jeden kaczor nie pojedzie na spotkanie zagraniczne , bo mu
        sie niechce,dugi bo go obrazono,normalnie koszmar
        komuno wroc
    • Gość: Nie PIS-owiec Re: Apel do premiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:32
      A ja jestem innego zdania. Jestem dumny z braci Kaczynskich. A Was szlag trafia,
      bo sie boicie. Czekajcie cierpliwie, przyjdzie i na Was kolej. Powodzenia.
      • Gość: inga Re: Apel do premiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 16:03
        BRAWO trafnie ujęte,strach,zaszczuwanie jednych na
        drugich,podejżliwość,nieufność,nienawiść.Oto nowe oblicze naszego kraju, Dzięki
        Braciom Kaczyńskim,możemy przyjżeć się bliżej mentalności Polaka.Kraj ludzi
        wieżących,CHRZEŚCIJAN.Jak to dobrze że PAPIEŻ nie musi na to patrzeć.
        • Gość: wrrrrrrrrrrrr Re: Apel do premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:08
          czy ty sie slyszysz wogole co mowisz,przeciez jest wstyd w calym swiecie za tych
          klonow,nie no szkoda slow zeby sie wypowiadac na ich tem bo trzeba by tylko klac
          i tyle
          najlepiej mochery niech sie ni wypowiadaja
          • Gość: Kłe kłe Re: Apel do premiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:39
            Radio Maryja i Gazeta Polska oraz Nasz Dziennik naszą prasą!!! Tylko to czytamy i jest cool
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka