Dodaj do ulubionych

Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:26
pewnie nie wszyscy wiecie, ale nasza pokuta w postaci nowego proboszcza
oszalała. Ze smutkiem donosim, że wyrzucił ostatnio ludzi z Kościoła i
zabronił nowemu wyświęconemu księdzu odprawiać mszy w rodzinnej Parafii na
Dzikowie. Mało tego ! zażądał pieniędzy za prąd i nadmuch na Kościele od jego
rodziców za msze prymicyjną. Nie dość tego pozamykał księży wikarych na
plebani i pod groźbą złej opinii do Kurii nie pozwolił iść im na przyjecie
prymicyjne.
Towarku My Parafianie Dzikowscy mówimy NIE zaprzeczeniu Księdza. Kłamiesz na
każdych ogłoszeniach. Wołasz tylko pieniędzy od ludzi na urojone remonty
których nie dokonałeś typu: osuszanie fundamentów które od kilku lat są
osuszone !!
Wynoś sie po dobroci - dobrze Ci radzimy !!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:37
      kosciol-najwieksza sekta-malo ma wspolnego z prawdami biblijnymi
      • Gość: bbbb Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.05.07, 22:42
        Nachodzą mnie ostatnio świadkowie Jechowi, muszę się chyba zainteresowaĆ nad
        tym co maja do powiedzenia!
      • Gość: jasiek Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:45
        największym problemem w kościele są źli księża i naiwni wierni, którzy bez
        opamiętania dają klechom kasę.Choć trzeba obiektywnie przyznać,że bywają księża
        porządni, tacy z powołaniem.
    • Gość: jarma [...] IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.05.07, 23:00
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: m Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:24
        Ciekawe który to Towarek? Znalam jednego ale odszedł z parafii aby zamieszkać
        w domu emeryta....Czy to ten sam, który miał być na parafii na Dzikowe jakieś 9
        lat temu i nie wpuszczono go tam i koczował z gosposią i dwójką dzieci i psem w
        samochodzie? Było wtedy o tym głośno.....
      • Gość: jarma usunięty post!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 09:29
        czyzbym obraził moderatora za to iż napisałem "nie dajmy na tacę w niedzielę
        żeby udowodnić kto tu jest kościołem,nie proboszcz tylko MY" było obrazliwe?
        czy za to się usuwa posty???
        • marcin_33 Re: usunięty post!!!! 02.06.07, 20:46
          Post został usunięty za sformuowanie, którego użyłes przed cytowaną
          wypowiedzią - Netykieta się kłania.
    • sldtbg Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! 01.06.07, 07:22
      Tak trzymać towarzysze i towarzyszki. Precz z klerem. Po co wam kościół i
      religia. To jest opium dla mas jak mówił towarzysz Stalin. Zlikwidujcie kościół
      na Dzikowie i zróbta tam spichlerz. Co w nim będzieta trzymać? Nieważne. Ważne
      by nie było kościoła.
      • Gość: dawnyparafianin Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:12
        Miesiąc bez składek i intencji mszalnych a sam poprosi o przeniesienie.
        Gwarantuję.
        Na wsiach takich gości taczkami wywożą, tutaj może wystarczy odcięcie od
        gotówki.
      • pis_ok [...] 01.06.07, 12:15
    • Gość: nieparafianka Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: 80.249.6.* 01.06.07, 14:49
      Ciekawe ile jeszcze to potrwa? Cala ta szopka i zenada? Rzeczywiscie - pomysl z
      zaniechaniem tacy i innych wplat jest trafiony.
      A moze po prostu niech parafianie przestana w ogole korzystac z tej "swiatyni"
      i chodza do Ojcow Dominikow - tam zgorszenia nie sieja...
      A swoja droga, to moze by po porstu go wywiezc na przyslowiowych taczkach po
      najblizej sumie?
    • Gość: dzikowianin Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:09
      Szkoda że mamy takiego proboszcza, Grochala jaki był to był, ale parafia
      identyfikowała się z nim i kosciołem. A poza tym to dowód, że zawsze liczą się
      układy- nawet w kosciele
      • Gość: ewa Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:45
        Towarek to serdeczny przyjaciel kanclerza z Kurii Gila i on go chroni. Do
        Biskupa nie dochodzą sygnały co ten typ wyprawia. Byliśmy w kurii to wilki
        kanclerz nas nawet nie dopuścił do Biskupa. Wcześniej tego na niby księdza na
        taczkach wywieźli w Obrazowie. A nam dali takiego stwora. Nie po to Kościół na
        Dzikowie budowaliśmy żeby przez układady w Kościele do innych Kościołów się
        tułać. Najlepszy pomysł fakt TAKI i tyla - skoro władze Kościelne nie reagują
        !!!!!!!!
        • Gość: parafianka Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 18:45
          Towarek już miał zapędy na parafie w Dzikowie 9 lat temu. I wtedy to nie został
          wpuszczony i z podkulonym ogonem wrócił do Obrazowa. Ale widac czekał tyle lat
          aby zrealizować plan objęcia tej parafii. Współczuję..... Ja byłam jego
          parafianką i zalazł mi też trochę za skórę. Najpier pomylił się w godzinie
          ślubu i wszystkie zaproszenia trzeba było poprawiać ręcznie a potem (wiedząc że
          odchodzi i nie on będzie udzielał ślubu)chciał jeszcze zapłaty z góry za
          ślub..... No i kocha pieniądze, o które potrafi walczyć. Przez te pieniądze to
          działo sie u nas bardzo duzo........Szkoda mówić.....
          • Gość: ja Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.06.07, 19:24
            Tylko zeby go na serbinow nie przywlekli. szkoda ze ten ks.Dziuba nie zostal
            wyswiecony na serbinowie
            • Gość: Józek Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: 80.48.35.* 01.06.07, 20:09
              Zmieńcie Towarkowi nazwisko na "Kasiarz" !
              • Gość: piter Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 21:01
                już mówią na niego ks. talarek. Nie ma niedzieli żeby kasy nie wołał.
                Najlepsze były jego listy do ludzi które ministranci roznosili po domach. treśc
                taka. kasy dej ta dej ta ..
                • Gość: a Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.06.07, 22:30
                  a ile bral za kolede???
    • Gość: Parafianin Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 23:39
      Wcale Towarek nie zabronił Dziubie odprawiać tylko zadecydował zeby nue
      przewqodniczył. A Dziuba publicznie skłamał, ze mu zabronił. Poniesie za to
      konsekwencje i nie dziwcie sie.
      • Gość: Rozsądny Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.06.07, 08:01
        Dziwny parafianinie trudno mi jest zrozumieć tok twojego proboszczowatego
        myślenia, ale chyba wywodzisz się z kręgu moherowych beretów i zwolenników
        talarka. Jak prymicjant, skoro mówi się że jest to msza prymicyjna - JEGO MSZA
        PRYMICYJNA - nie może przewodniczyć odprawianej mszy świętej. No chyba że to
        wasz zacny talarek obchodził prymicje to się zgodzę. Nim coś napiszesz w obronie
        waszego co najmniej dziwnego proboszcza - słusznie określanego "Pseudo
        Proboszczem" to najpierw się zastanów. Słowa uznania dla parafian z Mokrzyszowa,
        którzy swego czasu stanęli murem za swoim już nie żyjącym proboszczem kiedy to
        Towarek dokonywał inwazji na parafię wraz z żoną (gospodynią) i dziećmi. Mam
        nadzieję że jako ta oświecona część Polskiego Społeczeństwa otworzą się wam oczy
        i usuniecie go siłą z parafii. To on ma wam służyć z nie traktować was jak
        swołocz bo niestety jest na waszym utrzymaniu.
    • Gość: T Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.stella.net.pl 02.06.07, 00:01
      Wyślijcie link do tej dyskusji na adres kurii. Może akurat kanclerz nie odczyta
      tego pierwszy.
    • Gość: Ola Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 09:53
      nasza Parafia stała się jakąś wyspą karną. Najpierw przychodzi Towarek którego z
      Obrazowa na taczkach wywieźli a w Mokrzyszowie nie wpuścili i koczował z swoją
      " rodziną " w samochodzie. Ci dwaj wikarzy też są super. Jeden za pijaństwo
      był urlopowany i za kare do Towarka został dany, a drugi za nadużycia kredytowe,
      chciał kredyt jako pracownik kurii wyłudzić. Więc obaj muszą Towarkowi w
      cholewki teraz iść .... nie no to jakieś szaleństwo. Co my jako parafianie
      jesteśmy winni że nas karają takimi księżmi !!
      • Gość: Desperado Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.stella.net.pl 02.06.07, 18:06
        "Ludzie ludziom zgotowali ten los..."
        • Gość: mmm [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:40
          • Gość: buba Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:47
            rzygac mi sie chce jak czytam to wszystko bo to prawda niestety
          • Gość: spart Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.06.07, 21:21
            racja!!a najwięcej na kościół nakładał były prezes tsm pan T.L.,cele społeczne
            hehe...A ciekawe czy kościół by wspomógł spółdzielnie??oczywiście że NIE!!
            Kosciół potrafi tylko zgarniać łupy z biednych i naiwnych owieczek.Cierp i
            dziel się tym co masz a bedziesz zbawiony narodzie:))
      • Gość: Płomień81-14 Re: Pseudo ''ludzie'' z Dzikowa Oszaleli !! IP: 80.51.159.* 07.06.07, 00:13
        niedośc że odeszło przez niego dwóch najlepszych Księzy to teraz jeszcze na
        chłopaka naskakuje brawo pozazdrościc takiego mózgu widocznie był powod żeby
        niedopuścic go do mszy !! Pr.Towarek niewyssał sobie nic z palca a juz napewno
        niezaplacił kasy w swojej obronie... kto tak myśli powinien sie zastanowić czy
        wierzy w Boga czy może wierzy w Księdza bo wydaje mi sie że dotychczas ludzie
        wierzyli że to nasz były''proboszcz'' jest Bogiem..Okazało sie że jednak nim
        niejest ale niektórzy są nadal zaślepieni KLAPKI NA OCZACH aaa wracając... Ci
        ludzie którzy wyszli z koscioła gdy Proboszcz Towarek zabronił przewodniczenia
        we mszy Damianowi ...NIEPOWINNI SIE JUZ WIĘCEJ POKAZYWAC W TYM KOSCIELE BO
        PRZYCHODZI SIE CHYBA DO BOGA MODLIC A NIE PATRZEC JAK TO KSIĘCIU ODPRAWIA SOBIE
        MSZE NIE ? Ci którzy niewiedza jak naprawde było po co sie wogole odzywają a
        może to Wy dostaliście kase żeby pisać takie bzdury na swoją parafie ?
    • Gość: arrrr Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:16
      włosy staja dęba jak się to czyta-prasa się tym zajmie w poniedziałek
      • Gość: alek Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: 80.51.252.* 02.06.07, 22:30
        Z prawdziwym zdumieniem przeczytałem tyle jadowitych słów, wypowiadanych na
        kościół i księży. Przecież nie obowiązku chodzenia do konkretnego kościoła ani
        wspierania datkami konkretnego księdza. Nie podoba się ,to chodzę gdzie
        indziej. Ja np nie lubię pewnej gazety, szkalującej ciągle Kościół, Polskę i
        Polaków, więc jej nie kupuję i nie czytam.
        • Gość: jolka Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 23:14
          a ja z prawdziwym zdumieniem czytam twoją wypowiedź.Czy księdza nie wolno
          krytykować? Oczywiście,że można chodzić do innego kościoła,ale skoro tu
          mieszkam to chcę chodzić na mszę na Dzikowie!Słowa krytyki dotyczą nie
          kościoła, tylko zachowania niektórych duchownych i w związku z tym Kurii, która
          prawie zawsze i wszędzie kryje i broni zdegenerowanych księży!A co do gazety
          to jestem ciekawa,którą z gazet masz na myśli?
      • Gość: mala [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:34
        • Gość: Mati Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:57
          Wydaje mi sie, że nikt nie zdaje sobie sprawy iż tak naprawde ten poczciwy nowy
          księżyna może mieć niepotrzebne problemy stając na początku swojej drogi. W tym
          również mogą mu pomóc jego ,,gorliwi" przyjaciele. Ksiądz obowiązany jest
          zasadą posłuszeństwa względem przełożonych a jeśli sie nie podporządkowuje to
          ponosi konsekwencje swojego nasyconego emocjami postępowania. A poza tym to
          takie właśnie spektakle ,,niechcących się podporządkować" wywoływały wiele
          niepotrzebnych napięć i problemów w historii. DAJCIE SOBIE SPOKÓJ BO TO JEMU
          NAJBARDZIEJ ZASZKODZICIE!!!!!!!!
    • smalltownboy Już tylko 55% Polaków identyfikuje się z kościołem 02.06.07, 23:28
      Niech kler robi tak dalej, to odsetek będzie malał w szybkim tempie, co mnie
      niemiernie cieszy, gdyż lubię prawdę :)
      Już nie ma 90 - 95 % jak kiedyś, no chyba że w statystykach ochrzczonych.
      wiadomosci.onet.pl/1535731,11,item.html
      • Gość: abc Re: Już tylko 55% Polaków identyfikuje się z kośc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 08:54
        a moze dziubek sie za niego wezmie przeciez to jego parafia
        • Gość: nie parafianin Re: Już tylko 55% Polaków identyfikuje się z kośc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 09:38
          Hey Dzikowianie macie tam przecież młodego, zdolnego -Tarnobrzeg ratował, to i
          z parafią da sobie radę, trza go tylko wybrać na proboszcza. Na pewno będzie
          chciał !!!
          • Gość: qweszxc Re: Już tylko 55% Polaków identyfikuje się z kośc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 16:30
            A gdzie post, w którym była mowa o dyrektorach szkół z Dzikowa?
            Naruszał jakieś zasady regulaminu?

Sorry za offa, ale wydaje mi się, że trochę prawdy w nim było.
            Niektórzy "wydeptali" sobie tę funkcję w zakrystii (co jest tajemnicą
            poliszynela), choć to temat na zupełnie inny wątek.
    • Gość: ja Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.06.07, 17:19
      Może sciągnijmy telewizje na tego Towarka. ogladalam kiedys taki program
      chyba "Interwencja" tez byl o jakims ksiedzu-tyranie to juz go wygnali.
    • Gość: mktwkr Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 20:35
    • Gość: D>D Bezczelne Kłamstwa na temat ks.Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:08
      jestem Lektorem na Dzikowie... ks Towarek wcale nie zabronił Dziubie odprawiania
      Mszy św ale jedynie nie pozwolił mu w niej przewodniczyć ponieważ jest nowo
      wyświęconym księdzem a msze miał odprawiać z nim nieco starszy!! Damian Dziuba
      Wyszedł na ambone i powiedział coś tego typu " Kochani nie mogę odprawić za was
      mszy św. Poniewż proboszcz nie pozwolił" Po czym się rozpłakał... nie dziwie mu
      się ale nie musiał kłamać i to na ołtarzu że nie pozwolił mu jej wtedy odprawić!!
      To że ks Towarek brał pieniądze za klimatyzacje i prąd podczas prymicji to
      kompletna bezczelna i prymitywna prowokacja niedoinformowanych parafian!!
      Szczerze powiem że wcale nie pozamykał na parafii wikarych aby nie poszli na
      przyjęcie prymicyjne ale podejrzewam że znając układy :Dziuba+Grochala: wcale
      nie uśmiechało im się tam iść, ani jednemu! Co do tego że ludzie mówią że ma
      kobiete i dzieci to nie oceniajcie jeśli g**** wiecie o człowieku!! Nie musicie
      puszczać fałszywych plot na jego temat bo i tak on będzie za to kiedyś przed
      Bogiem odpowiadał /niedoinformowani parafianie każdego księdza muszą się uczepić
      i szukać dziury w całym / Powiem wam teraz jako lektor : To Nie wiek XVI i
      wieśniaków nie powinno w XXI wieku BYĆ!! Robicie ploty naciącie na to innych
      ludzi, ktoś ma jakieś pytania zastrzeżenia do tego co powiedzialem?? W takim
      razie piszcie do mnie na ten e-mail : dominiktbg@onet.eu Czekam . . .
    • Gość: D>D Re: Bezczelne Kłamstwa na temat ks.Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:26
      To jeszcze raz ja...chce tylko powiedzieć że nie wiem w 100% jaki jest ktoś kogo
      do końca nie znam(mam na myśle ks.Towarka) ale tym razem on był w porządku a to
      nowo wyświęcony ks zachował sie źle ;/ to tyle
    • Gość: nieparafianka Re: Bezczelne Kłamstwa na temat ks.Towarka IP: 80.249.6.* 05.06.07, 08:22
      "Tym razem byl w porządku"...to sugeruje, ze czasami nie bywa w porządku?
      Rozwiń ten temat DD skoro tyle wiesz...i ukróc plotki - podaj fakty.
      • Gość: D>D (DOMINIK D) Re: Bezczelne Kłamstwa na temat ks.Towarka-D>D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 15:01
        Nie po to napisałem wam na forum to co wiem żebyście i mnie oczerniali!
        Napisałem co wiem też nie dlatego żeby sie kłócić ale żeby skrócić głupie
        plotki. Nie jestem po niczyjej stronie, jestem porostu po stronie prawdy a nie
        ciemnoty i ludzi z Dzikowa zachowujących się jak baby z targowiska! nie szukam
        żadnych kłótni, żadnej sensacji, napisałem wam to co wiem by sie z wami tym
        podzielić a nie wszczynać kłótnie... Pewni inteligencji jak sądzę (Mateusz B,
        lub Piotr C albo inni trzymający ich stronę i dawnego proboszcza) odrazu musieli
        podać moje nazwisko;] PO takich czego innego bym się nie spodziewał! na
        święcenia zawiózł mnie wikary a poza tym ks.Towarek nie wysyłał mnie na nie ale
        taka kolej rzeczy że po ministrancie jest się lektorem . . . Jeszcze raz mówię
        że nie chcę się na tym forum z nikim kłucić, napisałem to co wiem bo sam byłem i
        na prymicji i na mszy gdzie "według was" nie pozwolono ks.Dziubie odprawiać mszy
        św. Napisałem wszystko by tylko i wyłącznie podzielić się z wami moimi
        informacjami. Jeśli kogoś uraziłem PRZEPRASZAM ale niektórzy tez nie są w
        porządku a nazywają się "wierzącymi". Tak w końcu to niech niektórzy mi
        powiedzą: Wierzycie w Boga czy w Księdza? Bo oni mają swoje sprawy swoje
        problemy i sami się nimi zajmują a wy też zajmijcie się sobą a nie innymi, w
        innym kraju to nienormalne jakieś takie propagandy, zmowy każdy mówi o każdym
        pfffffff;/ typowa wieś! Wracając do pytania sądze że 98% ludzi na tym forum
        odpowie że wierzy w Boga...Taaa wierzycie (traktując to hipotetycznie) ale to
        też nie moja sprawa bo ja was z wiary oceniał nie będę. Jeszcze raz
        Przepraszam.Powiedziałem to co wiem.Nie skłamałem ani razu.Nie jestem do nikogo
        wrogo nastawiony-szkoda ze to nie działa w 2 strony-Jeśli ktoś ma coś jeszcze mi
        do powiedzenia odpowiem na wasze pytania.
        • Gość: Azerus1908 [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:38
    • Gość: pseudo@ Re: Bezczelne Kłamstwa na temat ks.Towarka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.06.07, 12:20
      ...pseudo proboszcz, pseudo Kościół ... Drodzy PSUDO KATOLICY z
      Dzikowa!!!!!!!!!!!! W głowach się Wam poprzewracało!!!!!!!!!!! Sami
      lekceważycie Boga, Kościół, Przykazania!!!! Nie szukajcie taniego i
      prymitywnego usprawiedliwienia dla swej ignorancji religijnej w pomówieniach,
      posądzeniach bezpodstawnych itp. Żałosni jestescie!!! Skąd nagle taka sympatia
      u Was dla tego świeżo wyświęconego, skoro wcześniej tak a nie inaczej
      wyrażaliście się sami o nim i o byłym proboszczu x J.? Czyżby infantylny
      patrityzm dzikowski, który trąci ignoracją i zawininą niewiedzą dał o sobie
      znać??? Bauhhaaaaaaaaa!!!!!! Zachowujecie się jak panie w podeszłym wieku z
      targowiska - ale w końcu nie można zaszwe ukrywać swoich korzeni ani
      mentalności!!!!! Gratuluje ślepoty duchowej i głupoty w myśleniu!!! Te wasze
      posty, które przeczytac tutaj można są odzwierciedleniem Was samych "ludzi z
      Dzikowa"! Dobrze, że są jeszcze jednak na tym Dzikowie i ludzie porządni i
      mądrzy, którzy podnoszą IQ i duchowość pseudo katolików dzikowskich!!!! Nie ma
      to jednak jak na Przywiślu! U nas są Ci "Faceci w czeni" OK!!!
    • Gość: W Re: Kłamstwa na temat Ks.Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:25
      No w tej sytuacji to nawalił niestey ten młody ksiądz. T w końcu Towarek jest
      Proboszczem i on decyduje kto przewodniczy mszy, a ten ksiadz zachował sie jak
      małe obrazone dziecko. Wyszedł poskarzył sie i popłakałn No dajcie spokój
      • Gość: adam Re: Kłamstwa na temat Ks.Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 17:10
        taczki dla Towarka i tyla !! w Obrazowie go wywieźli na takach w Mokrzyszowie
        nie wpuścili z żoną i córkami a my sobie pozwalamy !!
        • Gość: kaska2503 Re: Kłamstwa na temat Ks.Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 17:15
          aż w glowie sie niemiescie co sie dzieje w tych kosciolach ale z drudiej strony
          ksieza tez ludzie...
    • Gość: realista Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:37
      Tu nie chodzi o ostatnie wydarzenie i mszę prymicyjną, tu chodzi o całokształt.
      Ksiądz Grochala nie był ideałem i miał swoje słabości- któż ich nie ma. Ale to
      on stworzył tę parafię, zjednoczył ludzi, którzy do tej pory ciagneli na
      Serbinów i do Dominikanów. Był dobrym gospodarzem i byc może okazał trochę
      pychy budując dom parafialny równy kosciołowi, ale za jego rządów nie był on
      niedostępną fortecą nawet dla służby kościelnej. Doceniał rzeczy materialne,
      ale nie był materialistą. Obecny proboszcz zawsze będzie oceniany przez pryzmat
      formy i fasonu w jaki biskup dokonał wymianya że przeszłości nie da się
      wymazac.....to przykre że dzieje się to wszystko w Kościele- tylko on na tytm
      traci , nie personalnie księża
      • Gość: Dominik D Małe sprostowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 19:50
        Nie jestem po niczyjej stronie. Piszcie sobie te brednie sami!! Widziałem tą
        całą sytuacje no ale przeciez wy wiecie lepiej! Żegnam
    • Gość: Tweux Re: Bezczelne Kłamstwa na temat ks.Towarka-D> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:13
      haha Zaciekła Wojna Parafian ,nie bylem nigdy na tej parafii ale widac ze panuje
      tam atmosferka zarabista ha... ale znam Dziubaska i wiem ze niezle z niego
      ziulko ktore odzwierciedla grochale hahahahe
    • Gość: gosc1 Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.06.07, 21:29
      Jestem ciekawa kto to pisał ten post... hmm wiem dobrze ze tak nie bylo i juz
      nie muszisz droga alko zmyslac jak cie tam nie bylo...chyba plotki nie dotarly
      do ciebie tak jak powinny !!!!!!(SMIECH)
      Co za tym idzie, mam dosc wypisywania na nowego ksiedza i Towarka.Ludzie
      przestancie pisac takie bzdury, nie wiecie jak bylo i was przy tym tez nie bylo
      wiec nie sluchajcie bzdor wyzsanych z palca..i od "idioty" DERENIA!!!!!!
      Wiadomo jak ma wtyki u Towarka to bedzie go bronił!!!nIE ZNOSZE TEGO DZIECKA.
      Nie czepiajcie sie juz tej sprawy. Kto napisze cos obł
      udnego bedzie mial nie milą sytuacje. A da sie wykryc kto sie podpisuje pod
      postem!!!
      • Gość: Ministrant [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:55
        • Gość: Azerus1908 [\pp [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:45
          • Gość: XXL Re: Pseudo Proboszcz z Dzikowa Towarek Oszalał !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:55
            faktycznie jakby Kościół zależał od takich katolików to wszystko już dawno
            diabli by wzięli
    • Gość: Pan P Re: Małe sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:59
      oj azor azor...żenada...;/
    • Gość: yhlsSauK [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:59
      • Gość: Mtom Parafianin Obrazowski:) IP: *.tarbonus.pl 06.06.07, 16:00
        Jestem z parafii Obrazów i jestem zszkowany ilością kłamstw. Nasz były
        proboszcz jaki był taki był, ale jest absolutnie nieprawdą jakoby był wyzwieny
        na taczkach z Obrazowa, co więcej dla wszystkich było to przykra niespodzianka,
        bo wiele dla parafii zrobił.
        Dzieci??? Tak się mówi o każdym proboszczu czy o księdzu.... a dowodów brak,
        tylko ploty.....
        Właściwie naprawdę zastanawiam się po co wchodzicie na forum by kłamać??? W
        imię dobra Dzikowa (mieszkałem tu 6 lat) w imię dobra kościoła????
        • Gość: lalka Re: Parafianin Obrazowski:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:24
          Ha ha ha z parafian Obrazowskich to tylko Ty tak chyba myślisz. Bo ja jestem
          byłą i obecna parafianka Obrazowa i na ten temat mam całkiem inne zdanie. Nie
          tylko ja ale cała parafia.
        • Gość: kolezanka z klasy To wyżej napisał Dereń opłacony przez Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 17:02
          w swojej klasie przechwalał sie tym ze Towarek zaplacil za pisaqnie w jego
          obronie i kontrowanie wszelkich zarzutów. żenada!!!
          • Gość: DD A To wyżej napisał Beben opłacony przez Grochale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:03
            Ciekawe co powiecie jak sprawa wyląduje w sądzie i ze świadkami przedstawie co
            zrobiliście mi dzisiaj po mszy na 18?! JESTEŚCIE P********
            • Gość: aaa Re: A To wyżej napisał Beben opłacony przez Groch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:31
              jestem przeciwny talarkowi ale proponuje zakonczyc ten temat juz wystarczy to
              co napisano to co usuniete kazdy sobie zdanie na ten temat wyrobil proponuje
              cos zastepczego dzis po 16-tej w tbg nie mozna bylo kupic truskawek dlaczego?
              czyzby sie skonczyl pierwszy rzut?
          • Gość: Znajomy Damiana Re: To wyżej napisał Dereń opłacony przez Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:27
            kilka dni temu wyswięcony a juz tak kłamie!!!!!!! HEHE!!!!!!Niech sie bp o tym
            dowie :)
            • Gość: Andrzej Re: To wyżej napisał Dereń opłacony przez Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:30
              Ciekawe co powiesz jak odpowiesz przed sadem z powodctwa cywilnego za publiczne
              zniesławienie i obrazę co najmniej 5 osób??? w archiwum forum wszystkie posty są
              zachowane nawet te usunięte!!!
          • Gość: Stas879 Re: To wyżej napisał Stasiek bo nie ma truskawek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:08
            Probelm w TBG jest z nietylko truskawkami ale i z poziomkami nie ma ani tego ani
            tego ;p
          • Gość: SexyLuccek Re: Co sie chlopaka czepiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:21
            Napisal co wiedzial i tyle wielkie mi halo ... nie wiem jak tma bylo ale babki
            gadaja ze niezy gnojowiec proboszcz zrobil.....a tematem forum jest jakis tam
            lektor? Zastanaowicie sie
    • Gość: aaa Re: To wyżej napisał Dereń opłacony przez Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:35
      a moze ktos wie gdzie teraz moge kupic jest 19-36
      • Gość: aśka Re: To wyżej napisał Dereń opłacony przez Towarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:39
        biegnij pod halę targową, może jeszcze są
        • Gość: aaa Re: To wyżej napisał Dereń opłacony przez Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:40
          bylem w przerwie meczu zapomnij
          • Gość: krzys Re: To wyżej napisał Dereń opłacony przez Towarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:41
            wiadomosci.onet.pl/1548965,11,item.html w tbg nie ma takiego problemu bo
            wystarczy ze proboszcz pstryknie a nauczyciele sie plaszcza i robia co zechce
            na szczescie nie wszyscy
            • Gość: Nina Re: >..............Rutkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:18
              Czaicie!!Znany detektyw i były poseł Samoobrony Krzysztof Rutkowski pozostanie
              na wolności. Sąd Okręgowy w Katowicach utrzymał decyzję sądu pierwszej instancji
              o uchyleniu wobec niego aresztu, ale zwiększył wysokość poręczenia majątkowego -
              z 80 tys. zł do 300 tys. zł. WOW
    • marcin_33 Koniec 07.06.07, 01:04
      Temat uważam za zamknięty.
      Wyraziliście swoje opinie, czy słuszne czy nie czas pokaże.

Proszę już nie dodawac ŻADNYCH postów w tym temacie ani nie tworzyc nowych
      wątków dotyczacych sytuacji tu opisanych.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka