Dodaj do ulubionych

po raz kolejny zalew machów

IP: *.sistbg.net 30.07.07, 13:27
chciałabym sie dowiedziec dlaczego nie mozna sie tam kąpac czy ta woda jest
skazona czy tylko głęboka i dlatego są zakazy bo nie ma ratowników? :-/ no i
oczywiscie kiedy bedzie mozna tam popływac na tzw "legalu"?? pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: thunder Re: po raz kolejny zalew machów IP: *.sistbg.net 31.07.07, 15:33
      no piszcie cos piszcie
      • Gość: taki tam Re: po raz kolejny zalew machów IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.07.07, 17:05
        Gdybym byl zlosliwy to odeslalbym cie do wielu artukulow prasowych na ten
        temat. Ale mam dobry dzien, wiec ci odpowiem.
        Zalew w Machowie caly czas jest tzw. terenem gorniczym - kopalnia siarki w
        likwidacji. I dlatego nie jest otwarty dla jakichkolwiek celow - kapania,
        plywania, wedkowania. Do konca zalewania brakuje jeszcze ok. 8 metrow wody.
        Dopoki to nie nastapi, a ma sie to stac na wiosne przyszlego roku, nici z
        wypoczynku nad woda. Potem kopalnia musi przekazac komus ten teren. Na razie
        nie wiadomo komu. Tak wiec moze w przyszle wakacje uda sie tam juz przebywac.
        Czy pływać? Raczej watpię. Bo kapielisko ma byc na tzw. kanale odplywowym. Ale
        na lodkach czy kajakach - moze? Znakow zapytania jest tak duzo, ze chyba nie ma
        madrego, ktory wiedzialby jak i kiedy tam bedzie.
        Mam nadzieje, ze choc troche rozjasnilem twoja niewiedze. Pozdrawiam.
        • Gość: thunder Re: po raz kolejny zalew machów IP: *.sistbg.net 01.08.07, 11:33
          dzięki
          • Gość: ekolog Re: po raz kolejny zalew machów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 19:02
            Prasa na ten temat wiele pisala, ja mam przed soba akurat wycinki z Echa Dnia z
            2112.2oo6, tytul "Dno Machowa czyste jak lza" , "Pletwonurkowie sprawdzili. Sa
            tam wysokie na trzy metry trzciny, lawice ryb i bardzo dobra widocznosc".
            Pletwonurkowie zbadali dno na glebokosci 30 metrow, proponuje przeczytac, piekna
            relacja. I Echo z dnia 16.07.2007 "Jezioro widze wielkie" - to relacja pana
            ministra ktory skomercjalizowal Kopalnie. "Nowiny" z dnia 24.07.2007 "Zalew
            zwabi turystow" Duzo na ten temat pisal Tygodnik Nadwislanski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka