Dodaj do ulubionych

Chcemy Leclerca!!!

IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 18:46
Przedświąteczne robienie zapupów ponownie pokazało jak bardzo potrzebny jest w
Tarnobrzegu co najmniej jeszcze jeden duży supermarket. W dwóch największych -
Albercie i Liderze było aż ciemno od ludzi. Długie kolejki, braki w
asortymencie, brak reklamówek, niezbyt miła obsługa, brak wózków i miejsca ma
parkingu to tylko przykłady świątecznej atmosfery. Krew mnie zalewa jak widzę
ludzi protestujących przeciwko budowie supermarketów. Dochodzę do wniosku,
ludzie chyba za komuny to polubili i teraz tęsknią do tych kolejek, tłumów,
braków etc.
Czy wy też do nich sią zaliczacie? Na dodatek czytam, że nasze włądze coś
zaj@#ały i nie będzie Leclerca. Skandal
Obserwuj wątek
    • wiehu Re: Chcemy Leclerca!!! 26.12.01, 19:05
      ...to chyba nie nasze władze ... to ci z "leklerka". Tak słyszałem.
      • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 01:16
        No i słyszałem, że sprawa się potwierdziła. Tzn oczywiście nie wiadomo kto
        zawalił sprawę. Strasznie mętnie to wygląda. Jedno jest pewne Leclerca nie
        będzie!
        • kolor Re: Chcemy Leclerca!!! 18.01.02, 09:51
          a mosze by go postawili w polowie drogi miendzy Tarnobrzegiem a Mielcem? Wtedy
          by mieli klientuff z obu miast.
          • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 11:59
            Jeszcze tak nie zwieśniaczyłem się by do marketu jechać 40 km. Ale oczywiście
            słyszałem, że Mielczanie lubią do Rzeszowa pojachać na zakupy.
            • kolor Re: Chcemy Leclerca!!! 19.01.02, 14:13
              no, niy wiedziolem ze odleglosc miendzy Tarnobrzegiem a Mielcem wynosi 80 km.
              Zawsze myslolem ze okolo 30 km. Dzienki za wyprowodzenie z blendu:)
              P.S. Slyszolech ze Tarnobrzezanie masowo jezdzom do Janek k. W-WY na zakupy do
              ikei i bulke do Macdonalda:) Ale sie zmiastowili:)
              • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 00:46
                Rzeczywiście. Co jakiś czas muszę pojechać do Wawy bo w Tarnobrzegu po prostu
                nie kupię wszystkiego. Ostatnio wybrałem się do Rzeszowa w zamiarze kupinia
                trochę piractwa komputerowego. Zszedłem 3 targi i kompletnie nic nie znalazłem.
                Nawet kasety były legalne. Wiec za tym mogę pojechać tylko na stadion do Wawy.
                • kolor Re: Chcemy Leclerca!!! 20.01.02, 10:10
                  no taaaaa, ales nie napisol czy Leclerk w polowie drogi miendzy Tarnobrzegiem a
                  Mielcem to dobry czy zly pomysl?
                  • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 12:16
                    Oczywiście, że wolałbym Leclerca w Tbg. No ale gdyby to nie było możliwe to jak
                    najbardziej mógłby być w połowie drogi Mielec-Tbg. Tyle, że w takim wypadku to
                    jak już pisałem ja bym do niego nie jeździł bo było by to zdecydownanie za
                    daleko. Do Mielca jest 40 km. Zatem do marketu byłobu 20. No ale jak zapewne
                    się domyślasz do marketu nie wystarczy tylko dojachać ale równie ważny jest
                    powrót od niego. Wobec czego wychodzi nam 20 pomnożone przez 2 co daje 40
                    kilosów. I nie wiem jakim sposobem tobie wyszło 80km. Dla mnie to trochę za
                    dużo jak na wyjazd do marketu. Wolę już robić zakupy w podrzędnych i
                    kiczowatych marketach w Tbg.
                    • wiehu Re: Chcemy Leclerca!!! 22.01.02, 12:16
                      A na cholere wam ten "leklerek" - nie macie gdzie zakupów robić ?
                      Za dużo macie pieniędzy i chcecie jak prawdziwi europejczycy robić piątkowe
                      zakupy ? Jesli tak - to sobie protestujcie i "chciejcie" swojego
                      supermarketa. !!!
                      Ja tam wole zakupy w małych sprawdzonych sklepach - a jesli juz musze to gdzies
                      jade. Ja jestem Przeciw leklerkowi bez względu na miejsce w którym miałby sie
                      zanjdować. Mnie jest niepotrzebny. A tak na marginesie nie jestem małym
                      sklepikarzem.
                      • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 14:02
                        W Tbg supermarket jest bardzo potrzenbny bo ja nie mam po prostu gdzie robić
                        zakupów. W Tbg nie ma przede wszystkim, żadnej konkurencji, żaden sklep nie
                        stara się przyciągnąć i przytrzymać klienta przy sobie. Supermarkety
                        tarnobrzeskie to są pseudomarkety. Bo co to za supermarket co ma braki
                        asortymentowe i aby zrobić pełne zakupy muszę gdzieś jeszcze jechać i
                        uzupełniać. Nie mówię już o kolejkach, kantach przy kasie, bublach,
                        reklamacjach, kulturze obsługi itp bo z tym jest też tragedia. Ostatnio o 19.55
                        w albercie słyszę komunikat: "proszę zbliżać się do kas bo zamykamy" . Było w
                        sklepie jeszcze sporo ludzi. Uważam to za skandal. Myślałem, że w kapitaliźmie
                        pracuje się do ostatniego klienta. To samo dotyczy wszystkich małych
                        sklepikarzy których w większości uważam za zwykłych bolszewików i komunistów.
                        Większość zamyka swoje przybytki najpóźniej o 18 kiedy wielu ludzi kończy
                        robotę dopiero. W soboty zamykają o 12 kiedy ludzie pracujący odsypiają. Itd
                        itp. I zamiast po prostu dłużej pracować i konkurować to wolą narzekać i
                        protestować.
                        Potrzebny jest zatem porządny hipermarket który dałby ludziom przede wszystkim
                        możliwość wyboru i przy okazji wykosiłby tych przypadkowych bolszewików
                        parających się handlem.
                        • wiehu Re: Chcemy Leclerca!!! 23.01.02, 10:29
                          Coby nie napisać to i tak ... racja jest jak dupa, każdy ma swoją.
                          • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 11:12
                            Nie zgodzę się z tobą. Racja powinna być zawsze klienta!!! A wszyscy jesteśmy
                            klientami. Natomiast u nas ciągle stoi to na głowie a hierarchia wartości jest
                            trochę dziwna. Dla mnie na pierwszym miejsc jest klient potem długo, długo nic
                            nie ma i dopiero przy końcu są kupcy, hurtownicy, dystrybutorzy, pośrednicy,
                            handlowcy czy supermarkety. Na tomiast w Polsce na pierwszym miejscu są kupcy
                            potem supermarkety a klienci są dopiero za nimi.
    • Gość: Yeni Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 14:54
      Chciałbym skończyć temat. Pracuję w administracji w E.Leclerc w Warszawie.
      Odwiedzając nasz sklep w Rzeszowie dowiedziałem się o tej dyskusji. Nasza firma
      nigdy nie planowała lokalizacji w Tarnobrzegu. Nie wiem skąd te informacje. Za
      małe miasto i za mały rynek dla hipermarketu. W małych miastach wielkości
      Tarnobrzega lokalizuje się zwykle średnie markety do 2000 m.kw. Podobinie jest
      w całej Polsce i nie jest to tylko praktyką E.Leclerc.
      • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:17
        To chyba jakaś prowokacja! Przecież włądze Tarnobrzega oficjalnie przyznają, że
        Leclerc chciał postawić supermarket. Nawet już wzieli łapówki. Ktoś coś jednak
        zawalił i wyszła kicha. Co do powierzchni to przecież są Leclerci poniżej 2000m.
        Może ty nam wytłumaczysz o co chodzi?
        • wiehu Re: Chcemy Leclerca!!! 29.01.02, 08:51
          Może to jest tak duża firma ten Leklerc, że informacje płyną zbyt długo ?
          Chłopaki nie nadążają - trzeba ich Vio zrozumieć. Na odpowiedź na Twojego posta
          jak widzisz muszą miec sporo czasu.
          • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 12:52
            Z tego co się ostatnio zorientowałem to wychodzi mi coraz jaśniej, że sprawę
            zajebały tylko i wyłącznie władze Tbg. Po prostu tak bardzo chciały tego
            Leclerca, że bez namysłu wzięli łapuwy. Tak byli podnieceni, że zapomnieli
            najzwyczjniej sprawdzić planów zagospodarowania przestrzennego. A te jasno
            mówią, że teren który sprzedali Leclrcowi nie może być przeznaczony na
            supermarket. A jednynie pod usługi. Wyszła więc kicha. Prezydent Wójtowicz
            zwalił oczywiście na Leclerca, że ten niby nie zrobił niezbędnej domumentacji.
            • garma Re: Chcemy Leclerca!!! 30.01.02, 13:42
              Vio napisał:
              " zapomnieli najzwyczjniej sprawdzić planów zagospodarowania przestrzennego. A
              te jasno mówią, że teren który sprzedali Leclrcowi nie może być przeznaczony na
              supermarket. A jednynie pod usługi."

Przecież handel to jak najbardziej usługi.
              • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 18:32
                Nie bardzo rozumiem co miałaś na myśli. Jak handel to to samo co usługi?? A w
                jakiej szkole tak uczą??
                • Gość: Gabi Re: Chcemy Leclerca!!! IP: 10.129.134.* 30.01.02, 23:05
                  Też mi się coś tak wydaje, że handel to usługi - nie działalność przemysłowa,
                  nie rolnicza, nie budownictwo mieszkaniowe, nie rekreacja, tylko po prostu
                  usługi...
                  • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 11:05
                    Handel to handel a usługi to usługi. To są oddzielne rodzaje działalności
                    gospodarczej. A że często występują obok siebie to inna sprawa.
                    • wiehu Re: Chcemy Leclerca!!! 31.01.02, 20:30
                      Zgadzam sie z moim przedmówcą.
                      • garma Re: Chcemy Leclerca!!! 01.02.02, 11:11
                        Z encyklopedii popularnej , wyd. PWN:

Usługi - świadczenie użytecznych czynności nie związanych bezpośrednio
                        z wytwarzaniem produktów przez jednostki trudniące się tym zawodowo oraz
                        przedsiębiorstwa i instytucje specjalnie do tego powołane.

• Gość: Gabi Re: Chcemy Leclerca!!! IP: 194.181.152.* 01.02.02, 14:18
                          Uwaga, przyznajemy punkt dla Vio i Wieha:

z ustawy z dnia 7 lipca 1994 o zagospodarowaniu przestrzennym:
                          "zarząd gminy może dokonać analizy terenów przeznaczonych w planie
                          [zagospodarowania przestrzennego] pod usługi i handel..."
                          - czyli usługi i handel to jednak co innego (w innym miejscu ustawy jest
                          również mowa o tym, jakie konkretnie przyszłe obiekty handlowe musza zostać
                          wyróżnione w tym planie, ale nie będę Was - i siebie - zanudzać przepisami);
                          biję się w piersi, bo błądziłam;

Pozdr.
                          • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 01:54
                            Dzięki z punkt ale wolałbym wygrać np. mikrofalówkę.
                            No prosze. Wydawało by się, że takie proste pojącia a trzeba było zacytować
                            encyklopedię i ustawę, żeby to wyjaśnić. Na poparcie mógłbym jeszcze zacytować
                            Kodeks Józefiński ale jest druga w nocy i już ledwo widzę.
                            • garma Re: Chcemy Leclerca!!! 02.02.02, 10:18
                              A Geanta czy Auchana nie wolelibyście ?
                              • Gość: Vio Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 22:55
                                Przecież to jeden diabeł. Ja chce tylko mieć gdzie robić zakupy!
                                • Gość: Macros Re: Chcemy Leclerca!!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 16:55
                                  Nieważne czy byłby to Leclerc czy jeszcze inny supermarket - jest on w Tbg
                                  POTRZEBNY .To co odwalają niektórzy sklepikarze jest totalnym
                                  nieporozumieniem,jak jest mowa o jakimś większym sklepie w sąsiedztwie to srają
                                  w pory,marudzą,protestują,a jak człowiek przyjdzie do nich do sklepu to jedna
                                  stara cipa z drugą,obsługują go jak psa sprzedając gówniane produkty po
                                  niesamowitych cenach (i tak nie ma w czym wybierać),więc jak to ???
                                  ZAZNACZAM,ŻE SĄ WYJĄTKI.
                                  Mam propozycję,zróbmy ranking sklepów w Tbg.
                                  + dla sklepiku naprzeciw TDK,miła obsługa,dobre ceny
                                  - dla Alberta,dziesięć kas,a ludzie gniotą się przy jednej dostępnej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka