dywersant1 29.12.03, 08:14 chodzi mi o ich powód(y) odejścia z KRK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arcykr Re: arcy, rozumiesz protestantów? 31.12.03, 11:04 dywersant1 napisał: > chodzi mi o ich powód(y) odejścia z KRK. A jakie one są według ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dywersant1 Re: arcy, rozumiesz protestantów? 31.12.03, 11:28 arcykr napisał: > dywersant1 napisał: > > > chodzi mi o ich powód(y) odejścia z KRK. > A jakie one są według ciebie. a według ciebie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia coraz lepiej 31.12.03, 13:56 fajne te Wasze odpowiedzi. To jakie są te powody według Was?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dywersant1 Re: coraz lepiej 31.12.03, 14:05 mamalgosia napisała: > fajne te Wasze odpowiedzi. > To jakie są te powody według Was?:)) a według ciebie? :)) nie ma to jak konstruktywna dyskusja :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: coraz lepiej 31.12.03, 14:10 odpowiem, jakie są według mnie, gdy się dowiem, jakie sa według ciebie i według niego Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza To może jakies wyższe gremium ustali, kto pierwszy 31.12.03, 16:11 mamalgosia napisała: > odpowiem, jakie są według mnie, gdy się dowiem, jakie sa według ciebie i > według niego powolajmy Forumową Komisję;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: To może jakies wyższe gremium ustali, kto pie 02.01.04, 15:12 dobra, ja chcę być Renatką Beger Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: arcy, rozumiesz protestantów? 31.12.03, 16:41 dywersant1 napisał: > a według ciebie? :) Np. trudne do spełnienia wymagania moralne (jako to: Henryk VIII). A kiedyś to chciano się uniezależnić od wpływów politycznych Rzymu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza No widzisz dywersant 31.12.03, 16:56 według Arcego protestant to po prostu taki któremu w KRK za trudno moralnie i popławiłby się w rozpuście... Do Arcego: NIE KAZDY protestant, kolego, jest HenrykiemVIII! Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: No widzisz dywersant 31.12.03, 17:42 kochanica.francuza napisała: > według Arcego protestant to po prostu taki któremu w KRK za trudno moralnie i > popławiłby się w rozpuście... Wcale nie. > > Do Arcego: > NIE KAZDY protestant, kolego, jest HenrykiemVIII! Toteż napisałem : "na przykład" oraz "jako to". Ja naprawdę wiem, co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
dywersant1 Re: No widzisz dywersant 01.03.04, 07:51 Czyli nie rozumiesz. A swoją drogą spodziewałem się min. 15 tys. postów na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: arcy, rozumiesz protestantów? 31.12.03, 16:58 a potem z tego powodu wszystkie statki angielskie z rozkazu Watykanu byly traktowane jako pirackie. Zawsze ten sam powod - urazona duma panujacego nam wszechwladnie jasniewielmoznego i oswieconego niepokalanoscia i dziewiczym poczeciem... Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: arcy, rozumiesz protestantów? 31.12.03, 17:48 a slyszalam ze to nijaki Cornelius Agrippa podczas pobytu na dworze Henryka viii namowil go do zerwania z Kosciolem... (Ale to tylko takie babskie ploty) Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: arcy, rozumiesz protestantów? 31.12.03, 17:50 baba-jaga napisał: > a slyszalam ze to nijaki Cornelius Agrippa A kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: arcy, rozumiesz protestantów? 03.01.04, 18:11 Wyciąłem odpowiedź byby jagi, bo zawierała kilka herezji. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: arcy, rozumiesz protestantów? 03.01.04, 20:16 arcykr napisał: > Wyciąłem odpowiedź byby jagi, bo zawierała kilka herezji. No i dlatego "ostatni list" jest dziś, a ilość postó się zgadza... Nie zawierała. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: arcy, rozumiesz protestantów? 03.01.04, 21:07 też uważam , ze nie zawierała. Czasami mam to szczęście przeczytać któryś z postow babyjagi przed wycięciem.. Nie uznałem ich za blużniercZe. Nie widziałem powodów do wyciecia Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: arcy, rozumiesz protestantów? 10.01.04, 08:46 arcykr napisał: > Wyciąłem odpowiedź byby jagi, bo zawierała kilka herezji. ----------------- Załóżyłem nowe forum, bo na forum "Kościół, religia" tolerowne były treści napastliwe i jawnie bluźniercze. Z drugiej strony, nie oznacza to, że tylko poglądy zgodne z nauczaniem Kościoła katolickiego mogą być umieszczane na tym forum. ----------------- Poglądy niezgodne z nauczaniem KK są herezjami. Nazywajmy rzeczy po imieniu, Drogi Arcykrze... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: arcy, rozumiesz protestantów? 11.01.04, 09:08 hal9000 napisał: > Poglądy niezgodne z nauczaniem KK są herezjami. Co nie przeszkadza części z nich być jawnymi bluźnierstami. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: arcy, rozumiesz protestantów? 11.01.04, 10:57 arcykr napisał: > Co nie przeszkadza części z nich być jawnymi bluźnierstami. a jak mozna byc heretyczka nie bedac jednoczesnie jawnobluznierczynia? Moglbys przytoczyc jakis przyklad? Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: arcy, rozumiesz protestantów? 12.01.04, 08:21 baba-jaga napisał: > a jak mozna byc heretyczka nie bedac jednoczesnie jawnobluznierczynia? Bluźnierstwa mogą być ukryte. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: arcy, rozumiesz protestantów? 12.01.04, 11:20 arcykr napisał: > baba-jaga napisał: > > > a jak mozna byc heretyczka nie bedac jednoczesnie jawnobluznierczynia? > Bluźnierstwa mogą być ukryte. Czy chciałes przez to powiedzieć, jeże herezje dzielą się na bluźnierstwa jawne i bluźnierstwa ukryte? Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Q & A 02.01.04, 17:36 - Panie Rozenblum, ja to was, Zydow, nawet lubie, tylko dlaczego wy zawsze odpowiadacie pytaniem na pytanie? - A dlaczego pan tak uwaza? Odpowiedz Link Zgłoś