ozzy200 17.10.08, 11:44 Co myślicie o pracy Policji w Tarnobrzegu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewelina Re: Tarnobrezska Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 11:53 No zbytnio sie nie przepracowywuja. Najlepsze wyniki osiagaja wtedy gdy zglosisz przestepstwo, wskazesz kto to zrobil i gdzie teraz jest przestepca. Wiekszych grup mlodziezy sie boja - szczegolnie gdy mlodziezy towarzysza psy obronne. Nie wychodza wtedy nawet z radiowozu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Tarnobrezska Policja IP: *.tarbonus.pl 17.10.08, 12:14 Dobrze Ewelina że Ty sie nie boisz wiekszych grup młodzieży ale raczej młodocianych przestępców i jeszcze ten tekst z tymi psami obronnymi - rozumiem ze tych biednych mlodych ludzi te psy maja chronic przed policja. Najłatwiej jest krytykować i pisac bzdury, byle jak, byle co, byle dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKUNASKUN [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina do Marco Re: Tarnobrezska Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:38 Marco ja nie pisze bzdur na forum. Za moim blokiem zlikwidowano plac zabaw dla dzieci bo rozkrzyczane dzieci przeszkadzaly co niektorym. W miejsce placu zabaw dla dzieci mlodziez zrobila sobie miejsce roznego rodzaju porachunkow czy spotkan. Widze przez okno co sie dzieje i jak reaguje policja. Pisze swoja ocene tarnobrzeskiej policji na podstawie wlasnych spostrzezen. Jak zglosilam policji fakt uszkodzenia samochodu to powiedzieli zebym zorientowala sie kto to mogl zrobic. I wtedy dopiero oni sie tym zajma. Jesli ja bym wiedziala kto to zrobil to inaczej z nim sobie bym poradzila. Bez pomocy policji. Teren przy bloku w ktorym mieszkam jest szczegolnie opanowany przez mlodych gniewnych i policja dokladnie o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policja Re: Tarnobrezska Policja IP: 80.48.174.* 05.12.08, 15:25 bardzo pani przesadzila z tymi psami obronnymi gdyby pani byla bardziej inteligentna to takie rasy psow w polsce sa pod specjalna kontrola sa przepisy normujace tego rodzaju trzymanie zwierzat ,, mysle ze jezeli policjant mialby zgloszona interwencje napewno by ja podjal recze za to reputacja .. bo sadze ze jezeli ktos stoi przy bloku to nie powod go odrazu przeganaic . a ze panie stoja w oknach i obserwuja z bezpiecznego miejsca wszystko to latwo osad dac mimo ze jest niewlasciwy .. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Tarnobrezska Policja 05.12.08, 22:25 Ale Ona nie pisała nic o zatrzymaniu takich psów tylko o tym, jak policjanci reagują na osoby posiadające takie psy (znaczy omijają je z daleka) na marginesie inteligencją raczej umiejętnością czytania ze zrozumieniem się nie wykazałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Tarnobrezska Policja IP: 80.48.126.* 17.10.08, 14:58 Ja uważam, iż Policjanci W Tarnobrzegu zasługują na bardzo duży szacunek w przeciwieństwie do Straży Miejskiej.Zawsze gdy zachodzi potrzeba zwracam się do Policji i na szybką i skuteczną interwencję z ich strony na pewno można liczyć.Jestem przekonana,że moje zdanie podzieli większość Tarnobrzeżan, którzy byli zmuszeni zwrócić się o pomoc do Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orędownik Palikota Re: Tarnobrezska Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 15:53 Zasada jest niezwykle prosta: bardak i bałagan na szczytach władzy przenosi się również na działalność policji. Przykłady: zastawione przejścia dla pieszsych (maniera w Tarnobrzegu) - zero reakcji przez przejeżdżające radiowozy; bijąca się młodzież w rejonie wieżowców na Sikorskiego - głowy policjantów w przejeżdżającym radiowozie odwrócone w drugą stronę; dewastowane samochody na parkingu przy Lukasie (jeden ze sprawców schowany pod samochodem) - zero reakcji ze strony przybyłego patrolu (siedzieli w samochodzie 8 metrów od łobuza z 2 minuty i odjechali); w czasie gdy na Wisłostradzie na odcinku 7 km są 3 patrole z suszarkami na krzyżowkach przelotowych nagminna jazda na czerwonym świetle i prędkości grubo ponad dozwoloną. I tak można dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tarnobrezska Policja IP: 212.160.110.* 17.10.08, 21:20 Mam podone zdanie jak wiekszosc. Nie przepracowuja sie chlopaki. Dziwne jest ze poluja na ludzi przechodzacych na czerwonym swietle, rowerzystow bez swiatel a na brygady pijace alkohol pod klatkami schodowymi, na skwerach, placach do godzin porannych nie zwracaja uwagi. Gdy zadzwonilam proszac o interwencje to dyzurujacy powiedzial ze wszedzie teraz tak jest i niby przyjał zgloszenie w czerwcu ale do dzis sie nie pojawili.dzielnicowy podobnie zareagowal, spytal czy znam nazwiska, bo tak to nic nie zrobi.moglby sie pojawic od czasu do czasu, zwazywszy ze panowie przesiaduja we wskazanym miejscu 24 h na dobe, lecz przeciez ma tyle innych zajec, tyle innych spraw ze trudno znalezc czas.Wiec jak mam chwalic prace policjantow jesli moje doswiadczenia wskazuja na cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z spoza branży Re: Tarnobrezska Policja IP: 80.51.27.* 18.10.08, 19:38 To, co piszecie - na ogół rzeczywiście wystepuje. Ale to nie jest wina policji, tylko SPRAWCÓW tych czynów, nagannych, delikatnie mówiąc. Łamiący prawo ma kilka razy więcej przywilejów od stróża prawa, wykoslawione polskie prawo, skłądające sie z wyjątków i interpretacji nie daje szans na skuteczne ściganie przestępców. Poza tym w Polsce, jak policjant goni złodzieja, to przypadkowy przechodzień podstawi nogę policjantowi, a nie złodziejowi. Przyczyny likwidujcie ludzie, a skutki same zanikną! Przecież sprawcy mają do cholery jakieś rodziny, żyją w swym otoczeniu - i co? A przechodzący na czerwonym świetle kiedyś przejadą na czerwonym świetle. O rowerach nie ma co pisać - nie dość że samobójcy, to wręcz potencjalni mordercy. Od czegoś należy zacząć. Od drobiazgów - zero tolerancji (vide NYork). A Policjantom - dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tarnobrezska Policja IP: 212.160.110.* 18.10.08, 20:35 tak sobie mysle, sami wybrali ten zawod, wiec niech wykonuja to co do nich nalezy.to tak jakby psychiatra bal i unikał osób chorych psychicznie. Racja leczyc przyczyny lecz to nie do konca rola policji , ale mozna zwalczac tez skutki.policja od tego jest.od tego aby pilnowac porzadku bysmy mogli czuc sie bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boek Re: Tarnobrezska Policja IP: 83.1.117.* 05.12.08, 19:04 No tak łatwo jest oceniac nie będac tam, ale jednak policja w naszym miescie naduzywa swojej prawnosci, nie do pomyslenia jest takie cos w wiekszym miescie, tutaj nie ma ich kto sprawdzac, jazda bez pasow rozmowy przez komorki ( a za chwile łapie kolesia na drodze i 200 zł za rozmowe przez telefon) sam sobie powinien sobie wystawic. Nie chce tu jakos pisac ze policja jest zła i wogole, jak by nie było POLICJI było by źle, ale niestety to jest własnie policja w małym mieście proszę sie przejechac do duzego miasta i zobaczyc jak legitymuja czy zatrzymuja. Ale tam nad nimi czówa inspektorat :P i sprawdzaja ich dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś