Gość: rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 16:52 zastanawiam się czy nie zapisać moje dziecko do 1 klasy do tej szkoły.Słyszalam dość dobrą opinię ,ale proszę o inne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcolmhelski Re: szkoła katolicka w TBG 26.01.09, 17:23 O inne opinie? To żes dobrze trafił ! Tu pełno "expertów" od "innych" opinii... Chętnie Ci pomogą. Oni nawet mają jakąś manię do wydawania "innych" opinii. Zobaczysz jak się zaraz ruszy... No, spece od wycinania postów nie po waszej linii, cenzurowania i od zamykania innym ust... Do boju ! jak to się mówiło: Uraaaaaaaaa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachcic Re: szkoła katolicka w TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:34 Lechowski stary półhrabku - zdobądź trochę rozumu , choćby od "chamki" i nie ośmieszaj Nas. Odpowiedz Link Zgłoś
marcolmhelski Re: szkoła katolicka w TBG 29.01.09, 10:54 Z Ciebie szlachcic, to... jak z tego , jak mu tam, o: marcina ileś tam yśliciel. Kim jest xulu ? Twoim braciszkiem? Zastanawia mnie Wasza poprawna ortografia. Tego typu ludzie co Wy powinni robić błędy ortograficzne. A nie robicie! Przynajmniej rażących.Oczytani nie jesteście... hm... . Staranne wykształcenie w katolickiej szkole ? Stąd kompleksy ? Możliwe, jednak... stawiałbym raczej na genetyczne podłoże; są dziedziczne skłonności do dysgrafii... może być, w Waszym przypadku, odwrotnie. Stąd moje pytanie o stopień pokrewieństwa.... Nie robicie błędów ortograficznych... Szczególnie u xulu jest to szokujące. Kim on jest w tej parafii na Dzikowie ? Byłym ministrantem przyłapanym prze Księdza Propboszcza na kradzieży skarbonki ? Synalkiem organisty, kościelnego, synalkiem członka któregoś z kółek różańcowym, synalkiem jakiejś tercjarki ? Synalkiem szafarza ? A może synalkiem gosposi ? MUSI pochodzić z tego środowiska !!! I on, i jego rodzice na codzień nisko kłaniają się X. Proboszczowi by potem po cichu, z tym większą nienawiścią Go obsrywać i wydrwiwać Jego ideały, tylko po to aby tym bardziej Mu dogryźć. Znam ten typ ludzi: Silnym nisko się kłaniają , zapewniają o przyjaźni, podlizują się... Do Komuni Św. środkiem kościoła zap********* , pokorniutko wracają...drip, drip, drip, człap, człap, człap... spuszczone oczka, buzia w ciup a rączta w małdrzyk...drip, drip, drip, człap, człap, człap... i tylko ślepiem w górę od czasu, do czasu...zyrk, zyrk... czy wszyscy widzą właściwie i podziwiają. I pobożnie klękają... A jak tylko wyjdą z kościoła... albo nawet i w kruchcie już szykują sztylety do wbicia w plecy... Ale to dopiero wtedy jak ofiara jest już prze kogoś zgoniona, albo jesat na Nią nagonka... Wtedy stają w kółku przed kamerą i dajmy na to Xiedza Proboszcza... z zatroskanymi minkami (bo oni to niby autorytety.... dokładnie w stylu samej kasi co tu pisze... . Ale gdy "obiekt" jest silny to mu się podlizują w twarz, a za plecami srają. Xulu , moim zdaniem, pochodzi z takiego środowiska. Porównaj jak próbował zacząć tą nagonkę powyżej, o szkole z: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=329&w=77029234&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
phelix Re: szkoła katolicka w TBG 29.01.09, 11:16 no to już wszystko wiesz. ale upewnij sie, czy przypadkiem wożnym nie jest tam marcolmhelski a w-f nie uczy lechowski51 Odpowiedz Link Zgłoś
marcolmhelski Re: szkoła katolicka w TBG 29.01.09, 16:16 Trochę jak widzisz, skromnie powiem, wiem. Ale tym że masz dzieci i jeszcze o umieszczeniu ich w katolickiej szkole myślisz - to nie wiedziałem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szkoła katolicka w TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 12:15 najwiekszym plusem jest liczba dzieci w klasie pierwszej 5 (slownie piecioro)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i to chyba laczone z ,,zerowka'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuk Re: szkoła katolicka w TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 13:52 to o elitarności swiadczy nie trzeba z 30 osobowym plebsem demokratycznie sie cisnońc. Patrzcie na tym forum 5 na krzyż pisze i ile debbilow a co w 30 osobowej klasie w nowyum systemie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoła katolicka w TBG IP: 80.48.174.* 07.04.09, 21:27 Ja również chcę zapisać dziecko do szkoły katolickiej i miałam nadzieję ze parę inteligetnych osób cos napiszę a tu niestety paru oszołomów zabiera głos nie mając o niczym pojęcia, jak dla mnie ilosc dzieciaków w klasie jest najważniejsza około 8 do 10 w Małym Księciu 18 dzieciaków w ciasnej szkole- żadna rewelacja. Moze rodzice, których pociechy tam uczęszczają wypowiedzą się na ten temat, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: szkoła katolicka w TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 22:25 Mam propozycję. Czasem trudno tu o jakieś konkretne wypowiedzi,może warto przejść się do tej szkoły po południu, kiedy dzieci kończą zajęcia i zapytać rodzica, jak ocenia tę szkołę. No cóż, jak internet nie działa, trzeba się samemu trochę wysilić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: szkoła katolicka w TBG IP: 195.205.230.* 08.04.09, 07:25 Myslę, że jest miło i przyjemnie. Jest bardzo "rodzinnie". Natomiast czy coś "uda się nauczyć" to dopiero czas pokaże - niestety ! No, ale trzeba być dobrej myśli. Trudno nawet sprawdzić tę wiedzę samemu, bo teraz jakieś to nauczanie inne się zrobiło i czasami nie wiadomo dlaczego akurat to trzeba wiedzieć, a tego nie trzeba. Taki program, takie wytyczne MEN ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly ksiaze Re: szkoła katolicka w TBG IP: 212.160.172.* 08.04.09, 11:24 Mam dziecko w Malym Księciu, generalnie jest ok. minusy: - ciasno, małe szatnie, świetlica.. - sala gimnastyczna na OsiRze - dzieciaki chodzą i się wietrzą... - trochę towarzystwo wzajemnej adoracji - męczące (taki inteligencki prowincjonalizm) - niby stawiają na dialog z rodzicami ale z tym różnie bywa (nie ze wszystkimi) - świetlica raczej dzieciaków niedopilnowuje... ot tyle... życzę właściwego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: szkoła katolicka w TBG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 20:33 katolicka to świeżyna więc tylko od jej nielicznych uczniów można dowiedzieć się co w trawie piszczy, ja bym nie dał ze względu na brak moralności osób tę szkołę tworzących, trochę inne wartości chcę przekazać mojemu dziecku pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś