Gość: migotka IP: *.flash-net.pl 06.02.09, 23:45 gdzie najtaniej mozna ubezpieczyc samochod 1.6 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tataolivki 5 Re: ubezpieczenie auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 11:50 najtaniej to mbank -była reklama w telewizji -ta z kardynałem -trochę jest z tym motka bo trzeba mieć konto ale to tylko za pierwszym razem i naprawdę mają najtaniej !!!I co ważne upusty z poprzednich ubezpieczycieli sa brane pod uwage na tzw gębe hahahahah. dla młodych co maja pierwszy raz samochód cenowa rewelacja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentPZU Re: ubezpieczenie auta IP: 83.1.120.* 07.02.09, 13:26 nie bądź tak do przodu... "na gębę" nie sztuka wypisać polisę. jak spowodujesz szkodę to przed wyplaceniem poszkodowanemu zakład ubezpieczeń poprosi Cię o udowodnienie zniżek. jak nie będziesz mieć to zaplacisz te 60% odszkodowania z własnej kieszeni... a poza tym zakład doliczy Ci składkę i może wytoczyć proces za świadome wprowadzenie w błąd i zatajenie istotnych informacji mających wpływ na kalkulację polisy. tak więc...do pierwszego razu. ;) jak ktoś jeździ rzeczywiście bezszkodowo - jak najbardziej można sobie zmniejszyć skladkę. powodującym szkody nie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeja Re: ubezpieczenie auta IP: 83.1.112.* 07.02.09, 16:26 popatrz na axa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubezpieczona Re: ubezpieczenie auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 21:25 Commercial Union Direct - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ubezpieczenie auta IP: 83.1.114.* 08.02.09, 16:04 Tylko MTU, zresztą sam porównaj epolisa.mtusa.pl/klient/MS_Kalkulator.aspx napewno żadne AXA. LIBERTY. LINK4 ceny nawet 200% większe niż w MTU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: ubezpieczenie auta IP: 80.48.174.* 08.02.09, 21:59 OC to mozna ubezpieczać gdzie najtaniej ale z AC to radze uważać. Gdzie szukac tego towarzystwa, kiedy przyslą osobe do wyceny uszkodzonego auta? Taka firma ma jedną osobe na kilka województw do wyceny szkody i mozna tygodniami czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ubezpieczenie auta IP: 91.198.179.* 09.02.09, 08:54 A ja polecam Hestię mają naprawde konkurencyjne stawki. W Tarnobrzegu na Szerokiej jest nowe biuro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: ubezpieczenie auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 09:27 A ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: ubezpieczenie auta IP: *.poczta.lublin.pl 11.02.09, 09:48 Proponuję MTU. Umowę podpiszesz na każdej Poczcie. W zaszłym roku ubezpieczałem ( OC ) samochód 17-letni, pojemność 1,8 litra, 60% zniżki, na dwie raty i zapłaciłem 138zł (I rata). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woodek Re: ubezpieczenie auta IP: *.flash-net.pl 09.02.09, 10:54 najtaniej? ja polecam wybrać jakieś ubezpieczenie ze średniej półki cenowej, z lepszymi warunkami. Zazwyczaj najtańsze jest najgorsze, i odwrotnie. Są w tbg małe biura które maja po kilka firm i ci powiedzą ile w jakiej firmie zapłacisz, a ty sobie poczytasz regulaminy i umowy, i na końcu wybierzesz to które ci najbardziej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: ubezpieczenie auta IP: 83.1.121.* 09.02.09, 21:38 Ubezpieczone OC mam w TUW (Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych) i jak na razie nie narzekam.Ceny przystępne i opinie od wielu osób,którym wypłacane były odszkodowania pozytywne. AC natomiast kiedyś opłacałem w PZU,no ale nie będę tego komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woodek Re: ubezpieczenie auta IP: *.flash-net.pl 10.02.09, 10:32 ja miałęm kiedyś w PZU, potem 4 lata w Hestii i od tego roku w HDI, jak narazie jestem zadowolony, zobaczymy jak bedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
bart0sh Re: ubezpieczenie auta 10.02.09, 10:34 HDI jest tańsze niż Hestia? Jakie masz auto? -- Oportunizm+konformizm=poprawność polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: ubezpieczenie auta IP: *.flash-net.pl 10.02.09, 16:54 Żeby ubezpieczyć auto musisz pochodzić po wszystkich ubezpieczycielach i podzwonić... Ja w tym roku pierwszy raz ubezpieczałem auto (0 zniżek) Łaziłem do uniqua, hestii, warty, generali i wszelkich innych jakie są w Tbg, ponadto dzwoniłem i wyliczałem składkę na stronach wszystkich tych że się tak wyrażę wirtulanych ubezpieczycieli tzn: link4, liberty direct, cudirect, mbank itp. ceny jakie mi proponowano za pełny pakiet wynosiły od 2200 do 3700. W końcu poszedłem do PZU (2400). ale przynajmniej bez zapisów, że wypłacają tylko 70% odszkodowania, albo od każdej wypłaty odliczają sobie 1000zł. Więc dokładnie przeczytaj co Ci kto oferuje. I czy warto dla zaoszczędzenia 100zł potem łazić i się denerwować wypłacą czy nie wypłacą..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woodek Re: ubezpieczenie auta IP: *.flash-net.pl 11.02.09, 16:58 wszystko zależy od auta, i ubezpieczajacego, nie ma reguły że jedna firmajest najtansza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka Re: ubezpieczenie auta IP: *.flash-net.pl 13.02.09, 21:28 hej batrh0sh to laguna 2001rok Odpowiedz Link Zgłoś